PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : alfa mito görüşler ?

Cem.B
29-12-2009, 10:26
alfa mito almayı düşünüyoruz 1.4 150 hp di yanlış hatırlamıosam spor paket olcak yani görüntüsü güzel olanı :)

varmıdır bu araç hakkında iyi kötü duyumlarınız

Tunacan
29-12-2009, 10:31
Bizim otoparkta duruyor bir tane. Beyaz renk. Tip olarak sevimli. Fakat bayana yakışacak tipte bir araç bence. Biraz küçük ayrıca.

gurcell
29-12-2009, 10:33
Yeni makine , güzel bir dizayn sonuçta.

Şimdi Alfa Romeo alırken önünde iki opsiyon olacak :

1) Alırken pahalıya alacaksın, satarken değeri çok düşecek pişman olacaksın.

2) İkinci el olarak Alfa alabilirsin, fakat Alfa servislerinin kötülüğü ve kasaplığı yüzünden 2. elde alacağın bir Alfa seni hayatından bezdirebilir.

Alfa konusunda açıklama yaptıktan sonra dönelim MiTo olayına. Aracın görünütüsü oldukça çekici, performansı da tatminkar. Yakıtı da idare eder, ne az ne çok yakıyor. (ort 9 lt)

Ahmet_28
29-12-2009, 10:36
1.4 155 hp olması lazım.içi dışı gayet hoş duruyor iyimidir kötümüdür bi fikrim yok

Cem.B
29-12-2009, 10:38
biraz uyguna alıcaz arabayı koç çalışanlarına özel bir indirim var 17500 euro gibi tabi bunun içinde extra paketler yok ama yinede yüzde 15 indirim iidir gerçi extra paketlerdede yüzde 15 indirim var

o yüzden satarken çok zarar etceğimizi düşünümüorum

Quantum
29-12-2009, 10:38
satarken canınız sıkılabilir.

onun haricinde bence çok küçük.. zevktir tabi..

Cem.B
29-12-2009, 10:40
ztn küçük araba istioriuz :) mini alcaktık fiyat avantajı olunca mito allaım deidk

gurcell
29-12-2009, 10:41
Alfa Romeo almak için aracı çok sevmeniz lazım. Japon'a benzemez. Bağımlılık yapar (bknz avatarımın aldındaki otomobil: listesi)

Sıfırdan alıp adam gibi kasaplara götürmeden kullanırsanız bir sorun olmaz. Garantisi dolduğu gün de istanbul bostancı'da carium veya sportivo özel servislerine götürün, ömrünüz boyunca sizi üzmez..

Cem.B
29-12-2009, 10:44
ztn tarz arab arıoruz mod filan yapıllmıcak japon istmeioruz o yüzden :) alfanın karoserler güzel çünkü bide donanımda çok olması önemli o yüzden istioruz

RCkid
29-12-2009, 10:44
geçmişteki turbo modelleriyle bu 1.4 motorun benzerliği var mıdır? yoksa otomotiv dünyasının ortalıkları sonucu açığa çıkan bir motor mu?

gurcell
29-12-2009, 10:45
Cherry'nin üretimi olması lazım o motorun.

Punto ve Lineadakiler ile aynı motor.

Geçmişteki turbo motorlar Efsanedir.

q4 makinesi ile lancia delta ve lancia thema aynıdır. Fiat 2.0 16v aynı bloğu ve kapağı kullanır.

eski 1.8 turbo makinesi Lancia s4 ile aynıdır.

2.0 v6 makinesi Arese v6'dan devşirmedir. Alfa homegrown motordur.

Rstmania
29-12-2009, 10:46
Evo dergisinde şöyle bir olay yaşanmıştı. Editörlerden biri alfa mitoya binip test etmiş, daha sonra eve dönmek için kia ceed binmiş ve ceed daha iyi olduğunun farkına varmış..

Bu beki kafanızda birşey uyandırabilr...

Cem.B
29-12-2009, 10:46
geçmişteki turbo modelleriyle bu 1.4 motorun benzerliği var mıdır? yoksa otomotiv dünyasının ortalıkları sonucu açığa çıkan bir motor mu?

sanırım öledir mustafa

Cem.B
29-12-2009, 10:47
kia ceed neki bide ne açıdan iimiş acaba

gurcell
29-12-2009, 10:48
Evo dergisinde şöyle bir olay yaşanmıştı. Editörlerden biri alfa mitoya binip test etmiş, daha sonra eve dönmek için kia ceed binmiş ve ceed daha iyi olduğunun farkına varmış..

Bu beki kafanızda birşey uyandırabilr...

Evo daki editörler birçok arabanın katıldığı (m3, megane rs, sti , evo 10 , golf gti) gibi bir seçimde de Caterham 'ı seçmişlerdi :) kliması , tepesi vs. olmayan bir arabayı seçtiler. O yüzden bu tarz boş beleş dergilerden örnek vermeyelim bence :D

Orhan
29-12-2009, 10:49
Güzel bir araç motorda sanırım fiatın kullandığı motor emin değilim ama :)

Rstmania
29-12-2009, 10:50
kia ceed neki bide ne açıdan iimiş acaba

Yol tutuş, ve performans açısından...

Bu arada Gursel abi , o karşılaştırmada bildiğim kadarıyla en zevkli kullanım durumundan doalyı o seçilmişti..

gurcell
29-12-2009, 10:51
Farkmaz, kia cee'd ne imiş yahu? Mito ile aynı sınıfta bile değiller ki, cee'd 147 ile aynı sınıfta değil mi?

Rstmania
29-12-2009, 10:53
Farkmaz, kia cee'd ne imiş yahu? Mito ile aynı sınıfta bile değiller ki, cee'd 147 ile aynı sınıfta değil mi?

Onu bilemicem valla da abi. Editör benmişim gibi dövmeye geleceğinden korktum bi anda :D

gurcell
29-12-2009, 10:55
Niye ben döveyim yahu, izmir'de adamım var ona söylerim o döver :D

Shadow_Dancer
29-12-2009, 10:55
Üzerindeki motor tjet motorun aynısı yazılım farkı var arada..

İç mekanda kullanılan malzeme grande puntoda kullanılan malzemeyle benzer ozellikler taşıyor..

Yakıt sarfiyatı aşırı degil, agırlıktan dolayı performanstan aşırı bi beklentin olmaması lazım

Bence tasarım oldukça iyi kaldı ki bi kaç dokunuşla çok daha iyi hale getirilebilir..

koltuklar bana biraz dar gelmişti (boyum 1.90) iç mekan tatminkar, lakin arabanın omuz hizası biraz yukarıda o yüzden basık gelebilir..

Eger ki ucuza alacaksan kaçırma derim..

Maxi
29-12-2009, 11:38
türkiyede şapşalın biri bir kuyuya taş atar 120 sene geçer hala çıkaramazsın

yolun ortasında durun,
önünüzden geçen 500 tane hiç alakasız insanı durdurun ve sorun :
anket yapar gibi yani ..

soru 1: turbo nedir ? ,hani arabalarda kullanılır ya.
cevap: turbo, eksozdan çıkan yanmamış gazları tekrar yakan şeye turbo denir !!!
daha önce turbo gördünmü? eee ööö eee iiii aaaa öööö zzzz bbbbıızzzttt cofff...

soru 2: alfaromeo nun parçaları pahalımıdır ?
cevap: evet pahalıdır, hemde çokkkk !!
hımm alfanız varmı ? yok
arabanız varmı? yok
ehliyet? yok
peki nereden biliyorsun pahalı olduğunu? eee ööö herkes öyle diyor ama (mal gibi sırıtarak)

soru 3: alfaromeo çok mu yakar sizce ?
cevap: ohoooo ocağına incir ağacı diker ! ( ne demekse incir mincir ? birde şu muhayyer nedir anlamam)
peki ne kadar çok ? çok işte
yani 100km kaç litre ? çok
öbür arabalar çok mu az yakar? eeee olabilir..
ölçtünmü? yooo
peki nereden biliyorsun çok olduğunu? eee öööö herkeş öyle diyor ama (mal gibi sırıtarak)

diyeceğim şudur ,
bırakın hikayeleri ..
hangi araba hoşunuza gidiyorsa hangisi işinize geliyorsa onu alın .
fazla ince hesaplar peşinde koşmayın,

Schumi
30-12-2009, 00:12
Spor paketin arkadan durusu harika. Difüzör felan. Güzel araç. Ama ön görünüm biraz zorlama gibi.

yiit
30-12-2009, 00:16
bence spor paket olduktan sonra motoru çokta önemli diil güzelde bi beyaz tonu var arabanın güzel araba.

akın
03-01-2010, 01:08
türkiyede şapşalın biri bir kuyuya taş atar 120 sene geçer hala çıkaramazsın

yolun ortasında durun,
önünüzden geçen 500 tane hiç alakasız insanı durdurun ve sorun :
anket yapar gibi yani ..

soru 1: turbo nedir ? ,hani arabalarda kullanılır ya.
cevap: turbo, eksozdan çıkan yanmamış gazları tekrar yakan şeye turbo denir !!!
daha önce turbo gördünmü? eee ööö eee iiii aaaa öööö zzzz bbbbıızzzttt cofff...

soru 2: alfaromeo nun parçaları pahalımıdır ?
cevap: evet pahalıdır, hemde çokkkk !!
hımm alfanız varmı ? yok
arabanız varmı? yok
ehliyet? yok
peki nereden biliyorsun pahalı olduğunu? eee ööö herkes öyle diyor ama (mal gibi sırıtarak)

soru 3: alfaromeo çok mu yakar sizce ?
cevap: ohoooo ocağına incir ağacı diker ! ( ne demekse incir mincir ? birde şu muhayyer nedir anlamam)
peki ne kadar çok ? çok işte
yani 100km kaç litre ? çok
öbür arabalar çok mu az yakar? eeee olabilir..
ölçtünmü? yooo
peki nereden biliyorsun çok olduğunu? eee öööö herkeş öyle diyor ama (mal gibi sırıtarak)

diyeceğim şudur ,
bırakın hikayeleri ..
hangi araba hoşunuza gidiyorsa hangisi işinize geliyorsa onu alın .
fazla ince hesaplar peşinde koşmayın,

Hakan abi süper bir açıklama yapmışın bayıldımm...
Boşver abi onlar oyle düşünmeye devam etsin... Yoksa biz bu paralara bu arabaları hayatta binemeyiz.
Sıkıp sıkıp sonra soğutmak için bir kenara çekip kaput actığımda, ordan geçen ve hayatında ilk defa beni gören biri bile ''hayırdır gene mi arıza yaptı'' diye söylendiğinde adamı çıldırtıyorlar....
Alfayı kötüleyen, acaba hiç alfa sahibi oldu mu?
Bence tamircisi olmayıp,caddelerde hala gazlanarak kullanabilen afla dışında araba varmıdır acaba.....Hiç tamircisi bulunmucak ama hala 15 SENEDİR gazlanarak kullanılabilecek... Alfanın günahı neyaa güzelim arabaları mundar eden tamirciler... Ahhh ahhh!!!

akın
03-01-2010, 01:09
bu arada mito çok güzel bir araba.Canlısını görünce bir başka oluyor. Çok fazla detay düşünülmüş...

Emir_b16a
03-01-2010, 01:35
kendi fikrimi sölemem gerekirse alfa ilk defa bnm hoşuma giden bi araç tasarladı herşeyiyle ama

bi fiat serwisinde çalışan arkadaşım mitonun kapı döşemesini tutupta çok güzel dimi ddi bnm çok hoşuma gidio ddim güldü alfanın yüz karası ddi :D ne kdr doğrudur bilemem denemek test etmek lazım üstündeki motor şahsen bni bi parça olasa ürkütüyo ama ilginçtir fiat la ortak yapılan turbolar genelde sorunsuz oluyo

1.4 turbo 155 hp fiat üretio kelimesini duyduğumda ürküyorum bn :D

eyer imkan wrsa fiat 500 ünde aynı motora sahip wersiyonunu bulmak lazım abarth die geçen modelde de 180 hp olucaktı

devil_berk22
04-01-2010, 15:15
sıfır yerine 2.el alınırsa en az %40 daha ucuza geleceği düşüncesindeyim alfalar 2.elde malesef para yapmıyor bende 159jtd aramıştım bir ara oradan biliyorum

gsi_club
04-01-2010, 15:27
alfa mito almayı düşünüyoruz 1.4 150 hp di yanlış hatırlamıosam spor paket olcak yani görüntüsü güzel olanı :)

varmıdır bu araç hakkında iyi kötü duyumlarınız

bir aralar isim geregi hergün yüzlerce defa alfaromeo nun fiat in ve lancia nin (tüm modellerini),ford ve Türkiyeden ithal edilen araçlari kullaniyordum.alfaromeo mito ilk geldigi zaman beni sahsen kendisine hayran birakti.1.4 T 155 hp motoru ilk gelmisti bizim limana.o zaman kullanmistim ve daha sonrasinda defalarca kullandim.size söylebilirimki zevkle kullanacabileceginiz bir araba.aldiginiz zaman pisman olmayacaginizdan eminim...

car wolf
04-01-2010, 15:31
bence çok güzel araç dıştan baktığınızda dikkatleri üstüne çekiyor en güzelide başkalarında fazla olmayan ile dikkatleri üstünüze çekmek daha iyi olucak