PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Avans Sıfırlamak.

Murat
03-01-2010, 18:13
Herhangi bir sorundan avansı geri çeken aracda beyne giden elektriğin kesilmesi avansı normale çekermi?

avans default değere dönermi?

Rstmania
03-01-2010, 18:28
eğer beyinden direk kontrol değil arada avansı ayarlayan (Ford EDIS gibi) bir şey varsa çeker diye biliyorum ben. Mesela EDIS de beyinden sinyal gelmezse 10 derecede sabit tutuyor..

Murat
03-01-2010, 20:58
şöyle sorim, beyin elektriğini kesersek ve tekrar verirsek avans default a dönermi?

yoksa avans değerini eproma vs yazıp, elektrik gitse gelsede en son değerden mi devam eder?

Rstmania
03-01-2010, 21:33
Güzel bir soru olmuş. Ancak öyle bir durumda beynin resetleneceğini sanmam. Eğer öyle olursa o eepromda pek bir bilgi tutamazsın gibi geliyor. ancak serviste yazılım tazlenirse defaulta döner diye düşünüyorm...

Murat
03-01-2010, 22:08
kendi aracımdn bir örnek vereyim.misal bende yapılan işlemler yazılım ile desteklenmedi.bu nedenle afr dip gazda 10 gibi çok sapıtık.aracı ilk topladığımızda akıllra zarar gidiyordu.sonra bir hft oldu olmadı kasılmaya başladı gibi.beyini reetlmek mntığı ile aküyü söktüm.aradan geçen 5 saat sonra tekrar taktım.araç 5 saat önceye oranla fark edilir şekilde hızlandı.aynı şeyi 2 aydır tekrarlıyorum haftada bir ve her seferde az çok fark ediyor.

benim yorumum avansın afr değrinin bozuk olmasındn ötürü bir süre kullnımadn sonra kısıldığı ve reset ile tekrar defult a döndüğü yönünde.olası bir durummudur?

AhmetH
03-01-2010, 22:14
bence avansın değilde AFR nin bozukluğundan dolayı LTFT değerleri değişiyordur diye düşünüyorum yada benzer başka bişey.

zira knock retard sadece knock sensor verisiyle sağlanıyor biliyorum yada bir arıza durumunda kendini güvnceye almak için (arıza modu falan) yani AFR takip etmiyor diye biliyorum ECU nun

ben öyle düşünüyorum elbet daha kesin bilgi veren olacaktır.

AhmetH
03-01-2010, 22:41
yani araba kendini safe moda mı alıyordu da sıfırlamak mantığı ile aküyü söküyordunuz.

eğer öyle ise bence işin avans tarafıyla hiç alanız yok :o

Murat
05-01-2010, 23:21
mevzu safe mod değil.o olay ayrı.

benim merak ettiğim beyine gien elektrik akımı kesldiğinde avans değeri sıfırlanırmı?

yada hangi değerler sıfırlanır?

fsunnetci
06-01-2010, 08:43
beyine giden elektriği kestiğinde avans ayarı sıfırlanmaz..ama eproma kısa devre yaptırabilirsen ancak belki ozmn eprom silinir ve de ayarların sıfırlanır:D
Akü sökmeyle Ecu da ki ayarlar sıfırlanmıyor ole olsa her akü değişmede araçlara tekrardan yazılım atılırdı...:icon_wack

RCpower
06-01-2010, 10:53
resetlemeyle avans değeri sıfırlanmaz bildiğim kadarıyla. haritada ne varsa onu okur. ancak safe moda girmişsen safe avans değeri okunabilir. fakat safe moda girdiğini sanmıyorum.
OBD den bağlanıp LTFT değerine baktır. ama resetledikten hemen sonra değilde perf. düştüğünü hissettikten sonra baktır. +-10 u geçmemiş olsun. eğer bu değerler dışındaysa enjeksiyon sistemini gözden geçir. maf a baktır. başka bi sorun var gibi sanki.

Oz`
06-01-2010, 11:38
avansı sıfırlamak nedemek ? aslında hep avans beyindeki çipin verdiği değerdir (distiribütorlü araçlar hariç) tabiki

Beyin Resetlesende sıfırlanmaz çünkü çipin deyeri o dur saten, Correctionlar vardır onlar değiştrebilir ancak, şöyle birsey olabilir Crank yada cam sensorun yanlış okuduğnda avansın sapıtabilir:)
yada safe moddda kaldığında sabitleyebilir

battery yani voltaj gidiyorsa muhtemelen Fuel Trimlerin değişicek yada injector dead time lar voltaja göredir çalışır voltaj değişimi onu etkiler ve muhtemelen zengin ötesi olursun ve ignition dwell time larını Sarj time larını yani değiştirebilir

bundan ibaret:)

merruse
06-01-2010, 14:53
beyine giden elektriği kestiğinde avans ayarı sıfırlanmaz..ama eproma kısa devre yaptırabilirsen ancak belki ozmn eprom silinir ve de ayarların sıfırlanır:D
Akü sökmeyle Ecu da ki ayarlar sıfırlanmıyor ole olsa her akü değişmede araçlara tekrardan yazılım atılırdı...:icon_wack

O iş öyle değil. Her ECU da KAM (Keep Alive Memory) denen bir hafıza var. LTFT değeri bunda tutuluyor. Genelde aküyü söküp 10 dk falan takmadığınızda LTFT değerini sıfırlar. Yani siler..

Murat
06-01-2010, 23:30
beyin içndeki yazılımdan bahsetmiyorum.yani araç zamanla vuruntu yapıp kendini geri çeker ya.ondan bahsediyorum.

fabrika ayarlarına dönme olayı yani.

Mehmet Gazihan
06-01-2010, 23:36
bikaç tane avans haritası vardır içerde

vurduğunda güvenli haritaya atar kendini

o haritayada avans yüklenirsen kesme yaşamazsın

Oz`
06-01-2010, 23:49
kesme yasamassın ama motora zarar verirsin, bence yanlış düşünce tabiki benim düşüncem bu

Muyat kutup basını söküp taktığında sıfırlarınır yada sabit gittiğinde belli bir zaman sonra kendine gelir Yada yeni benzin aldığında baktınki vuruntu sensorun avans görmüyor ozaman kendini senin sölediğin gibi sıfırlar hatrta + ya bile geçirir

Mehmet Gazihan
07-01-2010, 02:00
tabiki vuruyorsa zararlı..doğru değil..

çoğu zaman fabrikanın riskli gördüğü knock level bizim için biraz daha kabul edilebilir oluyor..

Schumi
07-01-2010, 18:01
Kulaklık ile dinlemek gerekicek vuruntuyu. Çünkü eksoz sesinden vuruntu varmı yokmu belli olmuyo.

Oz`
07-01-2010, 18:19
saten kulakla duyduğun sewimli olmaz düzeyde ama artık bir çok arabada knock level gayet ciddi düzeyde iyi