Orijinalini görmek için tıklayınız : Köprü ve Otobanlar Satışta!
Bu gün haberlerde dinledim radyoda.Köprü ve otobanların da 3 aya kadar satışa çıkacağından bahsediyolardı.Birden aklıma geldi de.Madem pistleri kapattılar, bizde para toplayıp bi kaç km otoban alalım. Draglar flan orda yaparız :P
Ne dersiniz :)
bu ülke kendi vatandaşına çöp satmaz.
Amerikan kimliği ile gel bedavaya alırsın
yavuz364
07-01-2010, 19:55
biraz toplanalım da otobana girelim :D 2 hisse bizde var..
enkayı alalım sapaktan itibaren.
devil_berk22
07-01-2010, 20:01
sonuna kadar katılıyorum
brkkksln
07-01-2010, 20:04
çok iyi olur murat valla...
hatta ortaya gişe koyarız. yolunmaya alışık halkımızı azcıkta biz yolarız...
firat_07
07-01-2010, 20:06
yakında altımızdaki arabalarıda satıcaklar
SerdaR A.
07-01-2010, 20:08
yakında altımızdaki arabalarıda satıcaklar
o hale getirdiler zaten vergileriyle benziniydi cart curt sokıyım böle işe
Boost Up
07-01-2010, 20:09
o hale getirdiler zaten vergileriyle benziniydi cart curt sokıyım böle işe
Ağam sen yaşıyor muydun?:D
çok doğru çokkkk
koprü ve otobanlarıda özelleştırsınler bakalım satacak ne kalcak :ofk:
Ahmetfikri
07-01-2010, 20:34
balçova narlidere arasınıda birileri alsın ufak bi roll gişesi koyar paraya para demez :D
:mad:Bu kadar kisiyiz,maliyetlerini dusunuyorum,hesap yapiyorum......para toplasak 1 km'sini bile zor aliriz....Dusunuyorum ve kahroluyorum.....
çok doğru çokkkk
koprü ve otobanlarıda özelleştırsınler bakalım satacak ne kalcak :ofk:
Benim evde baba yadigarı bir duvar saati var. Onu veririz hökümata. Antika değeri var baya para eder...
bende çok merak ediyorum bundan sonra ne satacaklar.
yaw ülkede satılmadık bi donumuz kaldı vallahi. böyle giderse onuda satacaklar :)
Low-Rider
07-01-2010, 21:42
Yani bundan sonra " Babanın yolumu ulan " diyemiyecez önümüzde ki araca, öyle gözüküyor
Almanci Tane-R
07-01-2010, 21:49
sata sata bir yollarımız birde köprülerimiz kalmıştı. ülkemizide satacak bunlar böyle giderse
Bulut Y.
07-01-2010, 21:58
karış karış satılıyor bu ülke sessiz kalmamalıyız.
Ne diyecem bilmiyorum ama adamlara yollarıda satıyoruz 2 ün sonra bu yol bizim kullanamazsınız derseler? düşünsenize istanbul ankara yolunu kapatıyorlar :S
orayı yarış pisti yapsala ne para kazanırlarda bilmiyorlar işteee:icon_tup:
orayı yarış pisti yapsala ne para kazanırlarda bilmiyorlar işteee:icon_tup:
Uyandirmalan:D Gun olur loto toto bise cikar ,biz yapariz biz kazanirz:D hahaha
gambit49
07-01-2010, 22:12
ve son satilacak seye geldiler daha bisey kalmadi zaten ki anlamioyrm para basan otoban ve kopruleri neden satiolar
en basit örneği belki her gün çoğumuz geçiyordur Jhon F Kenndy caddesinden aşşagı dogru inerken iş bankasından sag donup Atatürk bulvarına çıkan yenı yapılan üst geçitin baglandıgı ara yol KİRALIK Devlet oraya her ay kira ödüyor Yolun sahibi Avusturya Büyükelciliği...
yasin_oguz
07-01-2010, 22:15
kopruyu satmak ne kadar akıl karıdır anlamış degılım gunde kaç bın araç geçiyor resmen darphane gibi para basıyor
kopruyu satmak ne kadar akıl karıdır anlamış degılım gunde kaç bın araç geçiyor resmen darphane gibi para basıyor
Ama iste aslinda yillar once,kkopru parasini amorti ettikten sonra ucretsiz olcakti:D 5kopru belki 10 kopru parasi kazanilmistir sonrasinda..ama halen ucretli..satildiktan sonra dahada pahalilasir.. welcome to(san fransisko) kirmizi bi koprufln olur heralde...vs.vs.v.s sacmaliklar..
yaw niye bu kadar tepki verdiniz :)
Almanya'da devlete ait hiçbir kuruluş, hiçbir mal mülk yoktur.
Bu tarz firma diyeyim artık :D satıyorki toplu bir para alıyor + bundan sonra cayır cayır vergi alacak. Tabi bu bize daha pahalı köprü ve otoban demek, ama devlet için iyi birşey.
Devleti satmak ile alakası yok, hemen siyasete çevirmeyin bence ;)
yasin_oguz
07-01-2010, 22:19
Ama iste aslinda yillar once,kkopru parasini amorti ettikten sonra ucretsiz olcakti:D 5kopru belki 10 kopru parasi kazanilmistir sonrasinda..ama halen ucretli..satildiktan sonra dahada pahalilasir.. welcome to(san fransisko) kirmizi bi koprufln olur heralde...vs.vs.v.s sacmaliklar..
dahada pahalılılaşır satılırsa abi bizde Seve Seve geçicez mecburen:)
yaw niye bu kadar tepki verdiniz :)
Almanya'da devlete ait hiçbir kuruluş, hiçbir mal mülk yoktur.
Bu tarz firma diyeyim artık :D satıyorki toplu bir para alıyor + bundan sonra cayır cayır vergi alacak. Tabi bu bize daha pahalı köprü ve otoban demek, ama devlet için iyi birşey.
Devleti satmak ile alakası yok, hemen siyasete çevirmeyin bence ;)
Kimse devleti satiyo demedi ki ztn..KAldi ki orasi almanya,burasi turkiye.o zmn tum ulkeler ayni olsun hicbifarki olmasin,isim misimde olmasin,kiyaslama yapilamaz ki.. vergi vsvs yaparsinda yok almanyada baskasina ait vs diyosun eyv.. ama deidim gibi almanya orasi beni suan turkiye ilgilendirir.almanya fransa,kirgizistan,vs degil yani..
Low-Rider
07-01-2010, 22:21
Ulaşımın ve iletişimin yabancıların elinde olması ne kadar doğru birşey peki?
Ulaşımın ve iletişimin yabancıların elinde olması ne kadar doğru birşey peki?
Yerine gore+ firmaya gore degisir derim.
Low-Rider
07-01-2010, 22:23
Düşün ki olası bir savaş durumunda bütün telekomunikasyon ağın yabancıların elinde , yollar falan herşey satılmış yabancıların elinde.
Neye göre değişcek şimdi?
yasin_oguz
07-01-2010, 22:24
Düşün ki olası bir savaş durumunda bütün telekomunikasyon ağın yabancıların elinde , yollar falan herşey satılmış yabancıların elinde.
katılıyorum kesınlıkle
haha.. yakında koloni halinde bizide satarlar :D
SerdaR A.
07-01-2010, 22:54
Ağam sen yaşıyor muydun?:D
cevatı getircem en sonunda bütün hükümeti o benzinle yaksın :D
Kimse devleti satiyo demedi ki ztn..KAldi ki orasi almanya,burasi turkiye.o zmn tum ulkeler ayni olsun hicbifarki olmasin,isim misimde olmasin,kiyaslama yapilamaz ki.. vergi vsvs yaparsinda yok almanyada baskasina ait vs diyosun eyv.. ama deidim gibi almanya orasi beni suan turkiye ilgilendirir.almanya fransa,kirgizistan,vs degil yani..
zaten ben burası Almanya demedim ;)
Neden o örneği verdim acaba,zahmet edip düşünseydin kalkınmış ülkeleri örnek vermek istediğimi anlardın.
yazdığın mesajda hiçbir cvp göremedim ben :beuj: boş boş konuşmuşsun.
Önemli olan Türkiye'nin menfaatleri mi ? evet öle. Diğer firmaları özelleştirdilerde ne oldu ? Devletin üstünden bir ton yük kalktı. Örnek veriyorum Telekom'u sattı devlet sonra ne oldu. Çalışanlara gereksiz gereksiz yüksek maaş veriyordu devlet artık veriyor mu vermiyor ? Peki gelirden vergi alıyormuydu (halktan bahsetmiyorum, şirketin kendi gelirinden bahsediyorum) almıyordu. Şu anda ne yaptı hem yüksek maaş vermekten kurtuldu, hemde telekoma giren her paradan vergi almaya başladı. Sence devlet kar mı etti zarar mı etti ?
Örnek veriyorum ben şu anda iş arıyorum. Devlette çalışırsam daha rahat olacağımı söylüoylar. Nie çünkü milletimiz alışmış devletin malını hor kullanmaya. Dökülen kalıyor, kırılan kalıyor. Bir kurum özelleştikten sonra bak bakalım hor kullanabiliyorlar mı ? yemez !!!
sata sata bir yollarımız birde köprülerimiz kalmıştı. ülkemizide satacak bunlar böyle giderse
Bu arada bak bakalım devletimizi satarlar diyen var mı, yok mu ;)
Bundan sonra konunun tamamnı okuyup, cevap verirsen sevinirim.
Kanka yolları satarken adam yolun tapusunu vermiyorki :) Ücretlendirme, bakım, zart zurt o tarş şeyleri veriyor. Yol yine bizim yol ;)
Low-Rider
07-01-2010, 23:09
Ya tamam orası öyledir belki ama benim yazdığım mesajda daha vahim olan kısım telekominikasyon.
Telekom yabancıların elinde , yani yarın öbür gün bütün iletişim ağımızın kaderi böyle kırmızı kımıl kımıl yanan "cancel" tuşunun ucunda bağlı o zaman :D
Ya tamam orası öyledir belki ama benim yazdığım mesajda daha vahim olan kısım telekominikasyon.
Telekom yabancıların elinde , yani yarın öbür gün bütün iletişim ağımızın kaderi böyle kırmızı kımıl kımıl yanan "cancel" tuşunun ucunda bağlı o zaman :D
Sanmıyorum öle bişi olacağını ya :) yani işallah öle deildir :D
Bunu devletin başındakilerde düşünüyordur bence.Tüm kontroller devletin elindedir diye düşünüyorum ben. Onlar sadece kullanma hakkını kullanıyorlardır.
Özelleşen devletlerde demokrasi çok daha iyi işler,hizmetler herzaman daha iyi verilir.
Bugün köprü ve otoban ihalesini alan adam ne yapacak? deli gibi para kazanacak ve otomatik olarak işini büyütme peşinde koşacak.
Daha büyük yollar,daha kaliteli asfalt,daha prof.viyadükler vs
özelleşen şirketlere ve kurumlara bir göz atın hepsi daha iyi hizmet verirler,belki fiyatlarda artış olur buda çok normaldir ama kalite artar mutlaka.
Bu konuda kimseye açıklama yapma mecburiyetinde değilim ama söylemek istiyorum;hükümet yanlısı falan değilim
Önemli olan Türkiye'nin menfaatleri mi ? evet öle. Diğer firmaları özelleştirdilerde ne oldu ? Devletin üstünden bir ton yük kalktı. Örnek veriyorum Telekom'u sattı devlet sonra ne oldu. Çalışanlara gereksiz gereksiz yüksek maaş veriyordu devlet artık veriyor mu vermiyor ? Peki gelirden vergi alıyormuydu (halktan bahsetmiyorum, şirketin kendi gelirinden bahsediyorum) almıyordu. Şu anda ne yaptı hem yüksek maaş vermekten kurtuldu, hemde telekoma giren her paradan vergi almaya başladı. Sence devlet kar mı etti zarar mı etti ?
peki telekomun kazandığu para nereye gdiyordu? devlete değilmi? kazanılan para,
maaşlar ve bahsettiğin kasaya giren paranın vergi ornından dahamı az?yoksa binlerce kat dahamı fazla?
devletin telekoma giren paranın tamamını bırakıp bir miktarını vergi olarak almasımı kar?
türk telekomu alan aptalmı? kazanılan para vergiyi ve maaşları karşılamadığı halde aldı ve çalıştırıyor? zararına yani?
bence zarar etti :)
yok eğer böyle değilse senin örneğine göre o zaman bizim devlet salak idi işletemedi.
ayrıca telekomun satıldığı rakamın da nekadar komik olduğunu hatırlatmama gerek yok sanırım?
Özelleşen devletlerde demokrasi çok daha iyi işler,hizmetler herzaman daha iyi verilir.
Bugün köprü ve otoban ihalesini alan adam ne yapacak? deli gibi para kazanacak ve otomatik olarak işini büyütme peşinde koşacak.
Daha büyük yollar,daha kaliteli asfalt,daha prof.viyadükler vs
özelleşen şirketlere ve kurumlara bir göz atın hepsi daha iyi hizmet verirler,belki fiyatlarda artış olur buda çok normaldir ama kalite artar mutlaka.
Bu konuda kimseye açıklama yapma mecburiyetinde değilim ama söylemek istiyorum;hükümet yanlısı falan değilim
tr de kaltenn artmasından ben umudu kestim.yok öyle eskisi gbi yatırım yapim mantığı.devir cep doldurma devri.
tr de kaltenn artmasından ben umudu kestim.yok öyle eskisi gbi yatırım yapim mantığı.devir cep doldurma devri.
thy zamanında devlete aitti insanlar uçak nedir bilmezdi,kalburüstü kesim haricinde uçağa binen yoktu,artık otobüsler pahalı kalmaya başladı.
Şimdi dünyada 3.enbüyük havayolu şirketi
Şu anki bor madeni işletmesi özelleştirildi..İngiltereden özel bu iş üzerine ihtisas yapmış bir ekip çalışıyor üzerinde.
Çok ciddi ilerlemeler var.
Gönül tabiki ister kendi işimizi kendimiz görelim;ama bazı şeyleri kabul etmek gerek;gerek teknoloji gerek kalifiye eleman olarak aşırı gerideyiz.
Devletin mantığı bu olmalı zaten;zaten her özelleştirilen kurumun %40ına ortak,özelleştirsin işte ne güzel.
Eğer herşey kendi elinde olursa ticarethane olur onun adı.
peki telekomun kazandığu para nereye gdiyordu? devlete değilmi? kazanılan para maaşlar ve vergiden dahamı azdı?
türk telekomu alan aptalmı? kazanılan para vergiyi ve maaşları karşılamadığı halde aldı ve çalıştırıyor? zararına yani?
yok eğer böyle değilse senin örneğine göre o zaman bizim devlet salak idi işletemedi.
ayrıca telekomun satıldığı rakamın da nekadar komik olduğunu hatırlatmama gerek yok sanırım?
O kadar çok soru sormuşsunki :) sırayla bilgimin yettiği kadar cvp vericem idare et artık :D
Bana göre zarar ediyordu, çünkü en dandik bir teknisyen 2000lira maaş alıyordu. Akrabalarım vardı çalışanlar onlar bile bunu söylüyordu. Mesela eniştem telekomda teknisyendi rakam önemli deil güzel bir maaşı vardı. Anlattığıan göre bir arıza olurmuş canı isterse şef gönderirmiş, canı istemezse göndermezmiş. Haftada 1-2 arıza çıkar onları yaparmış. İş arkadaşları ile beraber çek yat almışlardı iş yerinde uyumak için, durumu sen düşün :) Şu anda nasıl peki ? Bir kere hizmet kalitesi arttı, çok iyi demiyorum ama arttı diyorum farklı şeyler.
Düşündümde yazacağım yazı bitmicek :D Birbirimizi üzmeye,kırmaya hiç gerek yok :D
Özelleştirme bana göre olsun, sana göre olmasın. Herkez keyfine baksın :D
thy zamanında devlete aitti insanlar uçak nedir bilmezdi,kalburüstü kesim haricinde uçağa binen yoktu,artık otobüsler pahalı kalmaya başladı.
Şimdi dünyada 3.enbüyük havayolu şirketi
Şu anki bor madeni işletmesi özelleştirildi..İngiltereden özel bu iş üzerine ihtisas yapmış bir ekip çalışıyor üzerinde.
Çok ciddi ilerlemeler var.
Gönül tabiki ister kendi işimizi kendimiz görelim;ama bazı şeyleri kabul etmek gerek;gerek teknoloji gerek kalifiye eleman olarak aşırı gerideyiz.
Devletin mantığı bu olmalı zaten;zaten her özelleştirilen kurumun %40ına ortak,özelleştirsin işte ne güzel.
Eğer herşey kendi elinde olursa ticarethane olur onun adı.
İyi diyorsun hoş diyorsunda ben hisselerden öyle çok anlamam.Muhasebedende bir muhasebeci kadar anlamam. Ancak ikisi hakkındada bir vatandaşın bilmesi gerektiği kadar bilirim.
Ve ne acıdır ki bahsettiğiniz iki olayda da şu an ki köprü olayında da hala aynı durumlar söz konusu.
Biri Türk Telekom. Adı üstünde TÜRK ama arabmıdır israilli midir tam hatırlaymıorum. Adam nası kar etmez ya? Adam 70 milyon nüfuslu bir ülkenin tüm telekom ağının sahibi.Ötesi mi var???
Hadi onu geçtim Türk Telekomun reklamlarını biliyoruz hepimiz. Cem Yılmaz oynadı belki de hala oynayacak.Reklam çekim masrafı bir yana.
TRT'de prime da reklam oynatmanın maliyeti yanlış hatırlamıyorsam saniyesi 30,000TL bu reklamın 30 saniye olduğunu varsayalım 30,000TL*30saniye=900,000TL sadece bir reklama harcanan para.Bu rakamıda sadece o gün için 5 defa yayınlasa 900,000TL*5kez=45,000,000TL bir para çıkar bu da TRT için bir günlük Türk telekomdan alınan reklam parasıdır.
Burdan Türk telekomun çıkarı ise bu reklam parasını Masraf olarak yazıp yıllık gelirlerinden hesaplanan Gelir vergisinden masraf olarak düşeceklerdir.
Yani işin özü bu gerisini siz düşünün.Devlet devlet olsa kendi işini hakkıyla yapar ve tüm bu paralar cebine girer.
herşeyi satarsanız sizin elinizde bu gidişle bir tek vergiler kalır. Tek vergiler kalınca da bu ülkenin başı töğbe düzelmez.
İşin basit tarafları bunlar detaylarını bilemem ancak ortada dönen paralar emin olun benim 1 günde asla kazanamayacağım paralar.Olsa olsa piyango vursa ancak o kadar.2. gün bir daha aynı parayı kazanamam.Dolayısı ile insan soruyor?
Bunları ben bile düşünebilirken bu insanlar niçin düşünemiyor? Vardır bir bildikleri detayları dediğim gibi bilmiyorum ama sizin elinizde böylesine bir tekel mevcutken bunu satmak akıl işimidir? CAİZ MİDİR?
sahibinden satılık vatan .. tabi ne kadar sahibi denebilirse bu memleketin asıl sahibi vatanseverleridir ama malesef yakında alnımıza bandrolü yapıştırıcaklar ve bizi de satılıcaklar; sahibinden satılık vatandaş
yazık
O kadar çok soru sormuşsunki :) sırayla bilgimin yettiği kadar cvp vericem idare et artık :D
Bana göre zarar ediyordu, çünkü en dandik bir teknisyen 2000lira maaş alıyordu. Akrabalarım vardı çalışanlar onlar bile bunu söylüyordu. Mesela eniştem telekomda teknisyendi rakam önemli deil güzel bir maaşı vardı. Anlattığıan göre bir arıza olurmuş canı isterse şef gönderirmiş, canı istemezse göndermezmiş. Haftada 1-2 arıza çıkar onları yaparmış. İş arkadaşları ile beraber çek yat almışlardı iş yerinde uyumak için, durumu sen düşün :) Şu anda nasıl peki ? Bir kere hizmet kalitesi arttı, çok iyi demiyorum ama arttı diyorum farklı şeyler.
Düşündümde yazacağım yazı bitmicek :D Birbirimizi üzmeye,kırmaya hiç gerek yok :D
Özelleştirme bana göre olsun, sana göre olmasın. Herkez keyfine baksın :D
En basit çözüm sana maaşlarını düzgün olması gereken rakamlara çekersin. Önceden verdiğin farka da bir özel müffettişlik ve teftişlik firmasına verirsin. Bakalım bir daha erteleyebiliyorlar mı?
Demokraside çareler tükenmez arkadaşlar.İsteseler herşeyi yaparlar.Vaktiyle Cem Garipoğlunu 2 saatte bulurlardı. Ama olay istemekde.
Benim bütün bahsettiğim olay burada işte. İSTİYORLAR SATIYORLAR.isteseler adam akıllı babalar gibi işletirler.
Allah aşkına maaşlar yüksekti diyorsunuz. Bu ülkede devlette çalışan kim hakkı ile maaşını alıyor. en basit örnek doktorlardır.
İyi diyorsun hoş diyorsunda ben hisselerden öyle çok anlamam.Muhasebedende bir muhasebeci kadar anlamam. Ancak ikisi hakkındada bir vatandaşın bilmesi gerektiği kadar bilirim.
Ve ne acıdır ki bahsettiğiniz iki olayda da şu an ki köprü olayında da hala aynı durumlar söz konusu.
Biri Türk Telekom. Adı üstünde TÜRK ama arabmıdır israilli midir tam hatırlaymıorum. Adam nası kar etmez ya? Adam 70 milyon nüfuslu bir ülkenin tüm telekom ağının sahibi.Ötesi mi var???
Hadi onu geçtim Türk Telekomun reklamlarını biliyoruz hepimiz. Cem Yılmaz oynadı belki de hala oynayacak.Reklam çekim masrafı bir yana.
TRT'de prime da reklam oynatmanın maliyeti yanlış hatırlamıyorsam saniyesi 30,000TL bu reklamın 30 saniye olduğunu varsayalım 30,000TL*30saniye=900,000TL sadece bir reklama harcanan para.Bu rakamıda sadece o gün için 5 defa yayınlasa 900,000TL*5kez=45,000,000TL bir para çıkar bu da TRT için bir günlük Türk telekomdan alınan reklam parasıdır.
Burdan Türk telekomun çıkarı ise bu reklam parasını Masraf olarak yazıp yıllık gelirlerinden hesaplanan Gelir vergisinden masraf olarak düşeceklerdir.
Yani işin özü bu gerisini siz düşünün.Devlet devlet olsa kendi işini hakkıyla yapar ve tüm bu paralar cebine girer.
herşeyi satarsanız sizin elinizde bu gidişle bir tek vergiler kalır. Tek vergiler kalınca da bu ülkenin başı töğbe düzelmez.
İşin basit tarafları bunlar detaylarını bilemem ancak ortada dönen paralar emin olun benim 1 günde asla kazanamayacağım paralar.Olsa olsa piyango vursa ancak o kadar.2. gün bir daha aynı parayı kazanamam.Dolayısı ile insan soruyor?
Bunları ben bile düşünebilirken bu insanlar niçin düşünemiyor? Vardır bir bildikleri detayları dediğim gibi bilmiyorum ama sizin elinizde böylesine bir tekel mevcutken bunu satmak akıl işimidir? CAİZ MİDİR?
türk telekomun kar edememesi olayını hiç bilmiyorum..İşin o kısımıda beni ilgilendirmiyor açıkcası.
tabiki yanlış hesaplar yapılmıştır,doğru işler yapılmamıştır.
Peşkeş çekilmiştir bir kısımı,ama benim bahsettiğim şu;özelleştirme denilen olay gereklidir yapılmalıdır,eğer doğru yapılırsa bu işten en karlı vatandaş çıkar.
Bugün ingilterede 5 ayrı otobüs şirketi var,şehir içi otobüs hizmeti özel veriliyor.Hepsi tertemiz,lüx,şöförler insan gibi..Adamların çok sert kuralları var;x durağından her 20 dakkada bir otobüs geçmeli gibi..İster boş ister dolu.
Özelleştirilen bir kurumun olduğundan daha kötü hizmet verebilme gibi bir durumu yok asla,ama doğru bir şekilde yapılırsa tüm anlatmak istediğim bu.
Ancak ingiltere içinde işin komik tarafı da Şehir dışı otobüs,tren hizmetlerini sadece bir firma veriyor.
o da National Express.Devletin firması ve servisler ise gayet başarılı.
Benim demek istediğim gerçekten satılması gerekiyorsa yani özelleştirilmesi gerekiyorsa yapılır. Ama bence Türk telekom asrın hatası idi.
Köprüler ise masraflar çıktıktan sonra beleş olacaktı. Ben Ankaradayım bana giren çıkan birşey söz konusu değil.
Ancak İstanbulu ziyarete geldiğimde köprü geçiş parası veririm. Ama bu köprü parası halen daha kalkmadı.Tamam kalkmadı anlarım onu ama neysee valla...
Uzun lafın kısası FİZİBİLİTE çalışması yapılmadan yapılan satışlar size,bize,sana,bana her türlü hepimize giriyor. Benim demek istediğim bu
Ancak ingiltere içinde işin komik tarafı da Şehir dışı
Uzun lafın kısası FİZİBİLİTE çalışması yapılmadan yapılan satışlar size,bize,sana,bana her türlü hepimize giriyor. Benim demek istediğim bu
Kesinlikle..
Bu konuda hemfikiriz,nasıl doğru yapıldığında halk faydasını görüyorsa,yanlış olduğundada zarar yine halkın sırtında.
Allah sonumuzu hayır etsin.
Çok güzel iletişim sanayi derken tek kalan ulaşımdı oda gittigidiyor(dot)com.. ;) :)
yazık ...
Benim senin vergilerimizle yapılanın devlete değilde bir şansa yada firmaya yaraması üzücü ...
Gel şimdi bu memlekette vergi öde trafik cezası öde öde yavrum öde ...
Oldschool
08-01-2010, 02:10
zaten cogu gitti azı kaldı :) ege taraflarına dogru bi gidersek cogu villanın ruslara ait oldugunu görürsünüz ...
Bir zamanlar dünyaya hükmeden meydan okuyan bir millettik.Ne hale geldik..Köprü satılırmı yahu
CallMeInsane
08-01-2010, 02:58
kıcımızdaki donuda satcaklar yakında
bende varım enkaya :D
ALLAH a çok şükür satalım da satcak bişi kalmadı bari onları satalım dedik oğlanın gemi filosunu genişletiyoz da HAMDOLSUN
redbaron
08-01-2010, 22:20
++++:icon_tup: al bendende o kadar.satmadıkları sey kalmadı srfsizlerin nakit para ihtiyacı oldukca biseyler satıolar bi onlar kalmıştı. bi israil,amerikan kimliğin olsun 1 milyon dolara satarlar boğaz köprüsünü:D çok merak ediyorum satacak son şey yollar kalmıştı onu da satacaklar.Peki sonrası nolcak?:D herhalde garanti bizide satcaklar...
ıste kagıt uzerınde bıtırılmek ıstenen olay budur oyle yapılamadı boylee yapılıyorr ey guzel memleketımm
crazydog
08-01-2010, 22:40
satılacak 1 2 şey daha kaldı mesela ampuller kendılerını satsınlar birazcıkta iyi para kazanırlar ozmn
JDMmaster
08-01-2010, 22:58
Uyandirmalan:D Gun olur loto toto bise cikar ,biz yapariz biz kazanirz:D hahaha
puhaa :D:D
Yorum yapamıyorum artık herşeyi sattılar