Orijinalini görmek için tıklayınız : el yapımı headers?
arkadaşlar el yapımı headers ne kadar mantıklı sızce ıyı bır egzoscuda el yapımı headers mı yapılmalı yoksa hazır mı alınmalı?
el yapımı olursa nelere dıkkat edılmelı...
Ahmetfikri
07-01-2010, 22:08
markaya göre değişir hazırı yoksa yapılabilir
2.5 vectraya yaptırtmıştık çok ii verim aldı
overblack
07-01-2010, 22:09
el yapımı eksozcuda çok zor.cnc olmadan yapılan bişi ise borularda pot kalacaktır.ölçüler tutmayacaktır.ne kadar kalıp alıp replica yapsanız bile orjinali gibi olmaz.eksozcuda yaptıracağın paraya nette "0" replika satıyorlar.onları düşün bence
hazır olarak var hemde cok arac cıvıc 1.6 ies
gecenlerde sanayıde muhabbet ederken dızel c4 ıcın headers 15 hp verır dedıler bnde o arada kım yapar derken egzoscumuzla muhabbet ettık fakat aklımda sorular var yapılmalımı alınmalımı..
overblack
07-01-2010, 22:12
valla bi headers ile 15 hp alıyorum diyen adamdan uzak dur bence :D
benzınlı ıcın ıddaa etmıyorlar fakat dizelde bukadar performans verıyormus yanlıs anlasılmasın...
muhabbet c4 ıcın turbo manıfold olmadıgı ıcın aftermarket ordan el yapımı yapılmaya karar verıldı ama
bnzınlı cıvıc ıcın bu ne olur durum?
delsolemrah
07-01-2010, 22:26
hazır olarak var hemde cok arac cıvıc 1.6 ies
gecenlerde sanayıde muhabbet ederken dızel c4 ıcın headers 15 hp verır dedıler bnde o arada kım yapar derken egzoscumuzla muhabbet ettık fakat aklımda sorular var yapılmalımı alınmalımı..
okadar beygiri kim kazanmış :D
arkadaşlar konu sapmasın dizel için 15 hp yi alırsın dediler bn el yapımı headers mı aftermarket mı kullanmalıyız dıorum.
:) filtreden 10 hp alan bile var ... orj. bir marka dururken el yapımı mantıksız heleki 1,6ies için tr de 10 çeşit headers bulursun... uygun fiyata ! el yapımından uzak dur hp alıyım derken elindekinden olma.. mm sapmalar bile kayıp verir..
delsolemrah
07-01-2010, 22:35
el yapımı alana kadar enkötü marka headers kulansan daha iyi bence yada cok iyi bir egzozcu boruları eşit uzunlukta ısıtıp eyip büküp iyi bir marka headers kopyalayıp yapabilrsen olur ama malıyetı cok daha fazla olur arkadaşım
Goztepeye isin duser ise Sebo' ya bir ugra, civic 1.6 is icin yapilmis headersi gor, pot filan tabiki yok eBay mallarindan kaliteli oldugunu rahatca soyleyebilirim.
Ona gore karar verirsil yapilip yapilamayacagina.
yapılır yapılmaz değil cok guzel urunlerı yapıcak ustalarda var goztepeye ıllakı ısım duser subat tatılınde sebo ya bı ugrarız o zmn..
bu seferde ısın ıcıne yaptırmakmı daha malıyetlı yoksa hazır almak mı dıye degısıcek :D
KCANN_220
07-01-2010, 23:37
bnde el yapımı yaptırdım..1 haftada yaptık dc 4-1 hıdırı egzozcumun onune koydum bunun aynısı olucak dedım..gıttık krom borular dırsekler aldık 1 haftada ıstedıgımız sekle bıcımlere gelene kadar soktuk yaptık soktuk yaptık pod falanda yok tertemız oldu ıllakı dc gıbı yada replıka yada sebonun yaptıgı gıbı olmadı ama oldu yanı mısal 8 hp almadımda 4 hp aldım en azından gaz tepkılerım rahatladı bunu rahatlıkla soylelıe bılırım yanı...mugen 2.5'' hıdırda aldım bn ama olmadı on traveze we blogun altına surttu el yapımı yapmak zorundaydım walla mutluyum sewıom rasım sport costum spec hıdırımı..:D:D
saygılar
el yapımı birşey yaptıracak olsam heralde ucuz olmasına dikkat ederdim :D
bnde el yapımı yaptırdım..1 haftada yaptık dc 4-1 hıdırı egzozcumun onune koydum bunun aynısı olucak dedım..gıttık krom borular dırsekler aldık 1 haftada ıstedıgımız sekle bıcımlere gelene kadar soktuk yaptık soktuk yaptık pod falanda yok tertemız oldu ıllakı dc gıbı yada replıka yada sebonun yaptıgı gıbı olmadı ama oldu yanı mısal 8 hp almadımda 4 hp aldım en azından gaz tepkılerım rahatladı bunu rahatlıkla soylelıe bılırım yanı...mugen 2.5'' hıdırda aldım bn ama olmadı on traveze we blogun altına surttu el yapımı yapmak zorundaydım walla mutluyum sewıom rasım sport costum spec hıdırımı..:D:D
saygılar
resimleri var mı ?
Diğer marka ve modelleri bilmiyorum ama subaru için marka almak lazım hatta iyi bir marka, el yapımı Egt yükseltiyor diye biliyorum.
bırebır yapılırsa cok ıyı olur yapanlar mevcut mantıklı dusun derım :)
el yapımı 1 e bır ıcın once elımızde ornek olması lazım o ornek yok demekkı el yapımı işi yatar...
headersla 15 hp .. geçen birisi 106 gtı'da sadece filtre ile 21 hp aldım diyodu :D
saygılar
Sevecen tabi adamın canını çıkardın bir hafta boyunca. Mükemmel diyemem ama mükemmele yakın bir iş oldu senin headers (pardon hıdır). :D
Açıkca ben önyargılıydım el yapımı headers'a ama Kemalcanınki hakikaten güzel oldu tek bir kol için en az 10 kere sıfırdan boru büküldü. Benim makinanın sıfır replika headersları 50 dolar civarında ebay'de peki değermi almaya??? Ben şahsen yaptırmayı planlıyorum.
Cihan Çizmeci
11-01-2010, 16:06
El yapımı yaptırdık gayette güzel hatta bay abi etkili oldu yaptığımız araçta..
Yinede eğer yapıcağın aracın normal headers ı avrsa elle yaptırmak mantıksız derim kesinlikle.Eğer aracına headers yoksa fabrika yapımı doğru şekilde güzel yapılırsa etkili olur.
Cihan Çizmeci
11-01-2010, 16:09
headersla 15 hp .. geçen birisi 106 gtı'da sadece filtre ile 21 hp aldım diyodu :D
Puhahaha 21 mi yok 51 :D Alır alır :D Bence o arabasından deil matematiğinden başlasın modifiyeye
nitrO_Oxide
11-01-2010, 16:11
Parcası bukadar kolay bulunan araclar için el yapımını tavsiye etmiyorum ben :)
PPR engineering
11-01-2010, 18:31
el yapımı yaptırıcaksan ya iskeder yada sebo ya...bunlar işçiliği kanıtlanmış kişiler...diğer yerlerdede iyi olanlar vardır ama dyup görmediğimiz için deneme yanılma yöntemini malesef uygulamak zorundasın...
poşetçay
22-01-2010, 00:32
gereksiz bence piyasada hıdır kaynıo riske girip el yapımı ile ugraşmak gereksiz işçilik we malzeme kalitesi çok fark eder hp alıyım derken kaybedebilirsin yada iki gün sonra patlatıp oem manifolta dönmek zorunda kalabilirsin
KCANN_220
22-01-2010, 21:48
bnm yapacak bısıım yoktu bn dc 2 ınc 4-1 aldım sıgmadı mugen 2.5'' 4-1 aldım sıgmadı sagdece dc 2.5'' oluormus onuda 1 ay aradım kımse satmadı sonra egzozcumun onune koydum dc 4-1 ı bunun aynısını yapalım dedım tmm dedı..1 hafta ugrastık her kıwrım her donus defalarca yapıldıgı oldu olana kadar yaptık yanı krom boru we dırseklerıde bn aldım geldım butun kaynaklagı yerlerı bı daha yaptı sonra tesfıye yaptı falan fılan resımlerını cekemedım keske cekseydım...dedıgım gıbı asla ıddaa etmıom dc den ıyı oldu 15 hp aldım soyle fark ettı boyle fark ettı dıe ama barız sekılde gaz tepkılerım dewırlerım bıraz rahatladı buda bna yeterlı sımdılık...
saygılar
fsunnetci
22-01-2010, 22:47
headers ile 15hp almak iyimiş valla:rolleyes: egzantrikleri stage 2 yaptım p28'e s300 aldım 10hp alabilirsem extra ne mutlu bana:D
KCANN_220
22-01-2010, 22:58
bna mı yazdın abı 15hp almak ıyıymıs dıe..?
fsunnetci
22-01-2010, 23:56
bna mı yazdın abı 15hp almak ıyıymıs dıe..?
yok cnm senle alakası yok ortaya karışık yaptım;)
fsunnetci
23-01-2010, 00:00
bnm yapacak bısıım yoktu bn dc 2 ınc 4-1 aldım sıgmadı mugen 2.5'' 4-1 aldım sıgmadı sagdece dc 2.5'' oluormus onuda 1 ay aradım kımse satmadı sonra egzozcumun onune koydum dc 4-1 ı bunun aynısını yapalım dedım tmm dedı..1 hafta ugrastık her kıwrım her donus defalarca yapıldıgı oldu olana kadar yaptık yanı krom boru we dırseklerıde bn aldım geldım butun kaynaklagı yerlerı bı daha yaptı sonra tesfıye yaptı falan fılan resımlerını cekemedım keske cekseydım...dedıgım gıbı asla ıddaa etmıom dc den ıyı oldu 15 hp aldım soyle fark ettı boyle fark ettı dıe ama barız sekılde gaz tepkılerım dewırlerım bıraz rahatladı buda bna yeterlı sımdılık...
saygılar
senin bu yaptığını bende egzosa silencer yaptırdığımda yaşadım..ole bi silencer yaptırdımki aracın 1 ve 2.vitesler şahane ama sonrası titahtitahtitah gitmiyor:D o yüzden seni anlıyorum yaşayan bilir.bende kendim tarif ettim egzoscuya ole silencer yaptırdım ;) pek silencer görevi görmüyor ama polislerden yırtıyorum en azından:cool:
el yapımı ortalama fiyatlandırmaları nasılki? hazırla ne kdr fark var?
KCANN_220
24-01-2010, 12:30
abı bnm demek ıstedıgım normal bı dc hıdırdan misal 10 hp alıorsa bnde el yapımı hıdırdan 5 hp aldım..bunu demek ıstemıstım ama bırazcık yanlıs anlasıldım herhalde...:)
headers ile 15hp almak iyimiş valla:rolleyes: egzantrikleri stage 2 yaptım p28'e s300 aldım 10hp alabilirsem extra ne mutlu bana:D
arkadaşlar yanlış anlaşılmasın bnzınlı araçtan bahsetmiyorum headers tan 15 hp alma muhabbetını.
turbo dizel aracın headers takıldıktan snr 15 hp alma gıbı bı muhabbetı varmıs demıstım...
gokhantekin
24-01-2010, 15:11
Headers dan filitreden 10-15 beygir almayı bırakın sadece içine oturup 20 hp alan sürücüler war :hahaha:
fsunnetci
24-01-2010, 18:50
Headers dan filitreden 10-15 beygir almayı bırakın sadece içine oturup 20 hp alan sürücüler war :hahaha:
hahaytt:hahaha: var oleleri inanırım:D
::ZaFeR::
24-01-2010, 18:52
Sticker gücüde var bunuda unutmamak gerek :D Neyse konu geyiğe dönmesin:)
gereksiz bence piyasada hıdır kaynıo riske girip el yapımı ile ugraşmak gereksiz işçilik we malzeme kalitesi çok fark eder hp alıyım derken kaybedebilirsin yada iki gün sonra patlatıp oem manifolta dönmek zorunda kalabilirsin
malzeme kalıtesı cok farkeder tabı haklısın ama sneın soyledıgın yonde deıl ters yonde. no name hedaersların malzemelerı nerdeyse 1 mm dandık krom kaplama borudan ımal edılme bazılarıda bıldıgın dkp borudan ımal edılmedır. bıldıgın dc headersların bıle ceramıc coated modellerının boru malzemesı dkp borudr yanı suankı pıyasadakı en ucuz malzeme. burda custom ımalat yapanlar 1.5mm 304 malzeme krom boru kullanmaktalar. yanı cok cok ustun bır kalıte...
ben 304 değil 316 kullandım , düşün;)
ben 304 değil 316 kullandım , düşün;)
sen tıtanıum alasımlı kullanmıssın sonunu yanı en guzelı ;)