Orijinalini görmek için tıklayınız : Clio sport 1.6 16v
Arkadaşlar şu videoyu izleyince aklıma takıldı adam full redline gidiyor fakat yol bigisayarindaki anlık tüketim değerleri 24 litreyi geçmiyor işin tuhaf tarafiysa 220 km hizla 6700 dd seyrederken 9 lirelere kadar düşüyor 14 litreyide geçmiyor...Benim arabada ise 200 küsürla giderken 22 nin altina inmiyor..ki 100-190 arasi dip gazda 25-26 litrenin altina inmiyor...sakin kullanımda değerler normal 4.5 la 6.0 arasi.....sizce bnm yol pcsimi sorunlu yoksa elemanınki mi sorunlu adamın arabasinda yazilim felan var yoksa ondan mi onunki tam olarak göstermiyor???...
video:
http://www.youtube.com/watch?v=WycbDsuFoOE
Renaultcu arkadaslar nerdesiniz...???
daha once motor yapıldımı aracına eger yapıldıysa yada kapak sokulduyse onları okuyan sensorler farklı yerlere takılmıs olabılır gsi de aynen boyle oluyor normal calısması gereken dıgıtalede 1,1 gostermesı gerekıyor eeger yanlıs bır sey yapıldıysa 2,0 da rolentıde gosterıyor yanı dedıgım gıbı olması laızm
Selim Kaynar
11-01-2010, 08:34
2 3 km yüksek hızda gitmeyle ortalama yakıt tüketimini net nasıl anlayacaksınız?
yokus assagı tasta yuvalanır sozune ornek olmus bu
daha once motor yapıldımı aracına eger yapıldıysa yada kapak sokulduyse onları okuyan sensorler farklı yerlere takılmıs olabılır gsi de aynen boyle oluyor normal calısması gereken dıgıtalede 1,1 gostermesı gerekıyor eeger yanlıs bır sey yapıldıysa 2,0 da rolentıde gosterıyor yanı dedıgım gıbı olması laızm
kapak sökülmedi daha orjinal 158 binde zaten normal gazda sakin kullanımda değerler normal ama dip gaz yapınca sapıtıyor birden anlik tüketim...
2 3 km yüksek hızda gitmeyle ortalama yakıt tüketimini net nasıl anlayacaksınız?
net olmasada aşagı yukari doğru gösteriyor alt devirlerde sert kullanmadan denedim hatta 100 km gittim yol pcsinde ortalama 6.2 litre yazdi bnm arabam 6 litre benzin aldı full deponun üstüne...
fsunnetci
11-01-2010, 18:33
bence o değerlere pek takma sallama yani:D
aracın gidişhatında sorun yoksa değerler çıksın insin serbest bırak:D
senınkınde bı sorun olabılır kardes.bende 200 lerlı hızlarda bakıyorum gaz verme tepkıme gore 6 ıle 13 arası falan oluyo sende 22 cıvarı seyretmesı cok geldı bana.bı baktır bence
Bence o değerler adamı yanıltır..
volkan106
14-01-2010, 10:15
orda ortalama yakıt tuketımını deıl anlık yakıt tuketımını gösterıyor
Bence son sürate ve yol bilgisayarındaki değerlere bakılırsa bariz olarak yokuş aşağı gidiyor bu araç..Sen aracın değerlerini dert etme çünkü seninkiler normal değerler diye düşünüyorum.
herşey aynı ise bence aradaki fark yakıt kalitesinden kaynaklanıyordur..
sen aynı ivmelenmeyi yakalamak için daha fazla gaz pedalına basıyorsun demek ki..
aklıma takılan bir şey var
mk2 ph1 sportlar devir kesiciye girdiğinde her vitesin son hızı kaç km oluyor deneyen varmı acaba ?
Cliosportve
13-07-2012, 00:35
aklıma takılan bir şey var
mk2 ph1 sportlar devir kesiciye girdiğinde her vitesin son hızı kaç km oluyor deneyen varmı acaba ?
4.vites yapmıştık bir ara
Video linki aşşağıda
Clio Sport 1.6 4. vites top speed - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=U8DineAhLpo)
Konuya gelicek olursak herşey normal
Aracınla ilgili sıkntı kesinlikle yok
Videoyu şuan izleyemiyorum ama tahmin edebiliyorum... :D
TurboJDM
13-07-2012, 01:26
Arkadaşlar şu videoyu izleyince aklıma takıldı adam full redline gidiyor fakat yol bigisayarindaki anlık tüketim değerleri 24 litreyi geçmiyor işin tuhaf tarafiysa 220 km hizla 6700 dd seyrederken 9 lirelere kadar düşüyor 14 litreyide geçmiyor...Benim arabada ise 200 küsürla giderken 22 nin altina inmiyor..ki 100-190 arasi dip gazda 25-26 litrenin altina inmiyor...sakin kullanımda değerler normal 4.5 la 6.0 arasi.....sizce bnm yol pcsimi sorunlu yoksa elemanınki mi sorunlu adamın arabasinda yazilim felan var yoksa ondan mi onunki tam olarak göstermiyor???...
video:
clio 1.6 top speed - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=WycbDsuFoOE)
aracınız 90 hp mi? benim 1.6 clio RTE var otomatik 170 km ile giderken 19 lt gösteriyor lpgde aşırı fazla değil mi :beuj: şehir içinde 60 la giderken bile 13 lt gösteriyor araç :ofk:
4.vites yapmıştık bir ara
Video linki aşşağıda
Clio Sport 1.6 4. vites top speed - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=U8DineAhLpo)
saolasın selcuk yalnız benım kafama takılan sey benım sportla ben 4 te 200 yapıyorum daha kesıcıye gırmıyor vıdeodakı araba 180 de kestı :confused:
Trance-R
13-07-2012, 10:26
şöyle ki , araça hızlanma evresinde yakıtı tüketir resmen .
ama örn ; 190 da sabit olunca daha da gidemeyeceğinden gaz pedalını da ayarladığında , tüketim sabitlenecektir kanaatindeyim.
140la giderken yol bilgisayarından takip ediyorum ; 10-11 gibi tüketiyor. örnek verdim ;)
tayreep_john
13-07-2012, 15:33
birde adam 6800 dewir çeviriyo ... kesin yazılımlı bu :D