Orijinalini görmek için tıklayınız : zıp zıp zıp vts :S
vtsburak
11-01-2010, 16:06
arkadaslar aracı alalı 2 sene olucak nerdeyse ve 3 oldu yay ve amortısör deiştiriyorum ama sorum halen aynı :S
ilk olarak orjinal amortisör 60lık spor yay
2,gene orjinal amortisör ve voglant 60lık yay
3, koni ( sarı) amortisör fk 60lık spor yay
aracla cok hızlı gidildiğinde ilk zamanlar nerdeyse ucuyordu araba 4 teker yerden kesiliodu :S gaza yüklerek ilerleyip fren yaptıgımda araba top gibi zıplıo ve kartel yere degiyodu allahtan kartel patlatmadık..
şimdi koni amortisör aldım spor yay taktım sanki gene böle hafiften esneme yapıo araba alcaklı yüksekli yola girdiğinizde hissettirio nasıl bi sorundur anlamıorum daha önce basına gelen varmı bu olay için ne yapabilirim... şimdi beni korkutuo gene aynısı olucak die ....
orjınal amortısor ıcın 6 lık yay zaten cok fazla amortısor nıhayetıne dayanıyo sekmen cok normal bı durum. konılerı taktıgında otekı sıstem gıbı sekme yapmaz cunkı gerı salınımı desteklı yapar konı konılı olan sıstemde sorun yasamaz sekmezsın zıplamzzsın
dragstar
11-01-2010, 16:14
koniden sonra zıplama kesilir bende 5 sene orjinal amortisör ve 6lık omp yay kullandım sonra amortisötrer patlayınca koni aldım en serte ayarladım memnunum zıplama yapmıyor ha biraz yumaşak geliyor orası ayrı
esneme yapıyor dediğini tam anlamadım
ama bnm amortisörlerim patlakken bile okadar çok zıplama olması arabamda
Şuanki zıplama hissi olması gerektiği kadar buna emin olabilirsin. Bizdede oluyor ama sedan araçta hblere veya dingil mesafesi kısa araçlara göre daha az.
Şirkette Kia picanto var göl yoluna bi giriyorum stock arabada sanki yay yok zıp zıp geziyor yolda.Dingil mesafesi çok kısa ondan.
vtsburak
11-01-2010, 16:28
şimdi o zıplama yok konileri takınca kesti ama genede korkutuo beni bıktım artık bu sorundan :S ne amortisör dayanıor ne yay :D
bu arada esneme dediğim tatlı bihavalanma böle .... anlatılmıo yasanıo misali :)
konılerleyken bı sorun olmaz topragım yakın olsaydık sana bı show yapardımda uzagız :D
vtsburak
11-01-2010, 17:04
ne showu ?
yol tutus showu ne olucak :D
Cihan Çizmeci
11-01-2010, 18:09
şimdi o zıplama yok konileri takınca kesti ama genede korkutuo beni bıktım artık bu sorundan :S ne amortisör dayanıor ne yay :D
bu arada esneme dediğim tatlı bihavalanma böle .... anlatılmıo yasanıo misali :)
Herşey olması gerektiği gibi demekki :) :icon_tup: Geçmiş olsun
ben o zıplamayı 35mm yaylarla yaşıyorum konu sahibi arkadaş kusura bakmazsa eğer bir sorum olcak spor amortisör taksam bir nebzede olsa kesilirmi zıplamalar hoplamalar midem ağzıma geliyor güzel bir tümsekte meğilde mesela satılık bölümündeki mad spor amortisörleri alsam
kemal bu sorum özellikle sana tecrübelerinden dolayı
dragstar
12-01-2010, 22:38
valla bnm stock amortisörler ve 6lık omp yaylarda bile amortisör patlayana kdr pekbi sorun yoktu sadece hafif sekme zıplama oluyordu 1 kere 4 teker yerden kesildim 180 le giderken oda araba kalktı yan şeride kondu:D
bence sizin amortisörleriiz patlak bnm amortisörlerim patladıktan sonra ne yağ çıktı ne ses geldi sökünce anladım, (ön veya arka) söküp elinizle bastırdığınızda aynı yerde kalıyorsa patlaktır
ama standartta bzm arabaların amortisörleri ve yayları serttir normal aile arabaları ile karşılaştırınca sert gelir normaldir
mad amortisörler ne kadar dayanıklıdır sertliği nedir bilmiyorum
koni amortisörden hiç memnun kalmadım çok yumuşak orjinalden pek fazla bir farkı yok en yumuşağa aldınmı aynı orjinalle en serttede biraz daha kısaca yaylanmayı durduracak kdr sert bana zamanında koni gereksiz sert bilstein al demişlerdi nesi sert anlamadım
tabi beni yanlış anlamayın sonuçta cadde amortisörü alıyoruz birçok markanın coiloverı takılı olan arabaya bindim hiçbiri bana ohaa harbi sertmiş beton gibi dedirtmedi
vtsburak
14-01-2010, 09:47
eger spor yay kullanıoyarsan arkadasım miden agzna hep gelicek demektir :)
benim sorunum midem agzıma gelmiodu resmen dısarı cıkıodu .. benim aracm zıplayarak yerden kesiliodu 120 yapıodum arabanın tekerlekleri yere degdi degmedi yasıodum kontrol kaybettiğim bike oluodu ama allahtan bişey olmadı .
şimdi koni aldım spor yay taktım memnunum herhalde sorun bitti tabi kullandıkca eksi haline dönmezse..
lastiklerin yenimi yanı aracının lastık degısmıne ıhtıycı varmı....cunku aynı sorunu aynı anlattgın sekılde bende yasadım helezon ve amortısor degsıklıgı yapıldı sorun dvm ettı megersem butun sorun lastıklerdenmıs lastıkler ozellıgını kaybedınce asırı derecede esneme yapmaya baslıyor yanaklarından.Ve gercekten ınanılmaz farkedıyor degsınce....bı arastır istersen bu dedgımı bence....
vtsburak
14-01-2010, 12:00
onu bende duydum ama lastikler daha yen,i 1ay olmadı alalı.. 195*45*15 lastikler var üstünde kangang edirnede baska marka bulamadım :S