Orijinalini görmek için tıklayınız : Astra h 1.6 & ALfa 145 1.6
Astra H 1.6 115hp : pipercross filtre, otto egzos
Alfa 1.6 boxer 103hp : otto egzos
Astra: 1195kg
145: 1145kg
drag, roll yorumlar?
Not:
Alfada headersda ezikler egzozda bozukluklar mevcut yani egzoz sistemi çok kötü.
--------Sonuç----------
Düzgün deneme yapınca koyucakdım videoyu ama uzun zaman alıcak gibi oldğu için;
Anlaşamamazlık nedeniyle video pek çekemedik sağlıklı olmadı deneme yani.yol yokdu.10-15 deneme sonrası alıştı diğer arkadaş fakat o zamanda alfanın motor şişti sanırım biraz vs vs:) bu şekilde;
0-400metre Drag 1 boy kadar alfa önde.
2.vites alt devirler Roll 1boy kadar astra önde.
http://videos.streetfire.net/video/ALfa-145-16-Opel-Astra-16_724609.htm
http://www.dailymotion.com/video/xbz6wi_alfa-145-16-opel-astra-16-rolling_auto
Astra: 1195kg
145: 1145kg
devil_berk22
12-01-2010, 16:13
astra h sahibi olarak astra diyorum alfanın yaşı itibariyle motorun 103 hp yazan değeri vereceğini hiç sanmam + astranın gidişi düz yolda gayet güzel
Alfa bakımlıysa gecer bence ;)
Tuning055
12-01-2010, 20:32
alfa bakımlıysa bencede alabılır.. ama sonuc tam ne olur denemek lazım..
duzgun bi astra alabilir..
Alfa saka yapmazsa Astra büyük ihtimal önde tamamlar.
nemo61_4
14-01-2010, 23:53
Ophell Alır diyorum.
Silverbullet
14-01-2010, 23:58
bencede alfa kotu durumda deilse alfa alır gibime geliyo ama guzel bi karsılasma olur.
astra akar alfa arkadan bakar diyorum
jardel389
19-01-2010, 22:33
Benm Gözlemlerimce Alfa Ateşler Astra Alayına İsyanlarda ;);)
Cimmeria
19-01-2010, 23:32
vti geçer :P
vti geçer :P
vti'ıda bir çok araç geçerde konu farklı...
Alfisti olarak. Geçsede geçilsede herzaman alfa diyorum...:):):)
vti ı blmem ama gti geçer. :P
Alfisti olarak. Geçsede geçilsede herzaman alfa diyorum...:):):)
alfa geçiyo zaten alfist olmaya gerek yok ama çok fark olmuyo sadece kafa çıkarıo alfa ;)
Cimmeria
20-01-2010, 23:59
vti'ıda bir çok araç geçerde konu farklı...
hadi ya ben konunun farklı oldugunu farkedememişim :)
vti her aracı geçer ya ona gönderme yapmıştım ama anlayana tabi
alfa 1.6 boxer belkı alabılır ama cıdden saglıklı olması lazım.bundan 5 sene once 145 boxerım vardı o guzel sesı hala kulagımda :)
Valla iki arabayı bilmiyorum. Performanslarınıda bilmiyorum ancak alfanın yol tutuşu iyi frenleri kötü. Astra H da frenleri iyi yol tutuşu kötü. :)
çok muallaklı bir soru .. opelcilik yapacağım diye astra alır diyemem ama astra h yeni olduğu için 115 bg e yakındır ama alfa 145 eski .. yani 103 bg çıkması imkansız. e 1 kg başına düşen at sayısına bakılırsa astra nın alması lazım. ha çok fark olmadan alması lazım diyor rakamlar .. bakalım pratik ne olacak. kullanıcı önemli çünkü. vay efendim baskı balata önemli vs. vs.
neyse kısaca ibre az bir farkla astradan yana. e hadi deneyinde videosunu izleyelim.
Cimmeria
21-01-2010, 09:22
şanzıman oranları da önemli bence, hangisinin şanzımanı daha kısa acaba bilen var mı ?
depresif
21-01-2010, 09:52
alfanınki daha kısa.. özellikle 1-2si.
zaten benim taminimce alfanın tutunması normal, şanzman oranlarıda buna bi etken. 4e attıktan sonra ufak ufak astra almaya başlar.
Valla iki arabayı bilmiyorum. Performanslarınıda bilmiyorum ancak alfanın yol tutuşu iyi frenleri kötü. Astra H da frenleri iyi yol tutuşu kötü. :)
Astra H ın yol tutuşu kötü mü? Şaka heralde bu ?? :)
Astra H ın yol tutuşu kötü mü? Şaka heralde bu ?? :)
baya iyiydi bence
baya iyiydi bence
doğru düşünüyosun öyle zaten :) şaka yapıo arkadas heralde :D
fsunnetci
21-01-2010, 13:19
eski kasa astra yani 1998 kasalar ile olursa rolling'te alfa tabiki ama astra H olursa iş değişir.boxer motor hızlı ivmelenir ama karşı rakibi 10hp daha güçlü ve teknolojik bir motora sahip..:soru: no comment:rolleyes:
doğru düşünüyosun öyle zaten :) şaka yapıo arkadas heralde :D
Evet şaka. Ama şakayı yapan ben değilim. En donanımlı G kasanın yol tutuşu çok güzeldi ama H kesinlikle G den bariz kötü. Ayrıca bir arkadaşım 60 bin km 1.3 cdti Astra H dan yol tutuşunndan hiç memnun deilken gidip Astra GTC 1.6 Turbo aldı. Sport tuşu olmasa yol tutuşunun öbür H kasası gibi kötü olduğunu söylüyo. GTC ye binmedim ama H hakketen götü. Ayrıca G kasa güzel tutuyodu.
7 tane ayrı G kasa astram oldu ve toplamda g kasa ile 350.000 km civarında yol yaptım, 4 tane de h kasa oldu ve yaklasık bunlarla da 250.000 km civarında yol yaptık. şunu soyleyebilirim ki H kasa G den ÇOK daha iyi yol tutuyor.. Emin ol ;) Zaten Astra G ile arasındaki farklar cok az sadece H ın yol tutusunu iyileştirmek adına amortisorleri daha iyileştirildi.. Astra G her fırsatta arkasını bırakırken, Astra H ta arkasını bıraktıgını bu kadar zaman boyunca 3 yada 4 kere gorrdum ki o da lastikten.. Astra H cok cok ustun bunu cokk rahat soleyebilirim ;)
7 tane ayrı G kasa astram oldu ve toplamda g kasa ile 350.000 km civarında yol yaptım, 4 tane de h kasa oldu ve yaklasık bunlarla da 250.000 km civarında yol yaptık. şunu soyleyebilirim ki H kasa G den ÇOK daha iyi yol tutuyor.. Emin ol ;) Zaten Astra G ile arasındaki farklar cok az sadece H ın yol tutusunu iyileştirmek adına amortisorleri daha iyileştirildi.. Astra G her fırsatta arkasını bırakırken, Astra H ta arkasını bıraktıgını bu kadar zaman boyunca 3 yada 4 kere gorrdum ki o da lastikten.. Astra H cok cok ustun bunu cokk rahat soleyebilirim ;)
Hmm ne demem lazım acaba şimdi sana. Şaka mı yapıyorsun diye mi sorsam ?
Hmm ne demem lazım acaba şimdi sana. Şaka mı yapıyorsun diye mi sorsam ?
sor bende evet saka. ama yapan ben degilim derim belki...
Gerek yokmuş sormaya. Şaka zaten ortada. Son olarak bu iki araç sanırım birbirlerini yenişemezler. Herhangi biri 1 boy geride olur en fazla gibi.
devil_berk22
21-01-2010, 22:14
yahu kaç yaşında araç alfa 103 hp gibi bir gücü var astra ise yepyeni ve 115hp nasıl alfa alıyor anlamadım gerçekten sırf marka fanatikliği yapılıyor başka birşey değil astra h sahibiyim şuanda kullanıyorum ve frenlerindende süper memnunum yol tutuşundanda aracımı uzun süredirde 5cm yayla kullanıyorum ne virajda atma var nede başka bir zaman salma var önünde arkasında, sport tuşu denen olayda yol tutuşu düzeltmiyor gaz tepkimesini ve direksiyonun fonkisyonelliğini arttırıyor herkes bişey yazmış diye yazıyorum sırf bilmeyenler alıcak kişiler yanlış okuyupta yanlış öğrenmesinler diye. hatta bazı yerlerde duyuyorum sporta basıyorum aracım hızlanıyor ne biliyim araba yere düşüyor falan gibi hayali şeyler bile duydum.
yahu kaç yaşında araç alfa 103 hp gibi bir gücü var astra ise yepyeni ve 115hp nasıl alfa alıyor anlamadım gerçekten sırf marka fanatikliği yapılıyor başka birşey değil astra h sahibiyim şuanda kullanıyorum ve frenlerindende süper memnunum yol tutuşundanda aracımı uzun süredirde 5cm yayla kullanıyorum ne virajda atma var nede başka bir zaman salma var önünde arkasında, sport tuşu denen olayda yol tutuşu düzeltmiyor gaz tepkimesini ve direksiyonun fonkisyonelliğini arttırıyor herkes bişey yazmış diye yazıyorum sırf bilmeyenler alıcak kişiler yanlış okuyupta yanlış öğrenmesinler diye. hatta bazı yerlerde duyuyorum sporta basıyorum aracım hızlanıyor ne biliyim araba yere düşüyor falan gibi hayali şeyler bile duydum.
Kaynak aşağıda.
Opel offers the top Astra an optional electronic adaptive damping system called CDC (Continuous Damping Control), which is the first of such system in this class. By pushing the "Sport" button, damping is stiffened immediately to reduce pitch and roll as well as understeer. Simultaneously, the electronic throttle is sharpened while the electro-hydraulic power steering weighs up to enhance driver appeal.
http://www.autozine.org/html/Opel/Astra.html
IDS plus olan araclarda suspansiyonu sertlestirebilir, IDS plus olmayan easytroniclerde ise gaz tepkimesini iyileştirip daha yuksek devirde vites atmasını saglar...
devil_berk22
22-01-2010, 00:07
Bu yazdıkların IDS (Interactive Dynamic Suspension) olmadan tek sport tuşuyla olan şeyler değil.
Kaynak aşağıda.
http://www.autozine.org/html/Opel/Astra.html
Bu yazdıkların IDS (Interactive Dynamic Suspension) olmadan tek sport tuşuyla olan şeyler değil.
IDS ile oluyor ama değil mi ? Standart yada değil emin değilim. Önceki mesajında hayal felan birşeyler yazmıştın. Herneyse GTC 1.6 Turbo sahibi arkadaşıamd IDS mevcut.
Edit : Aşağıdaki dökümana göre GTC üstünde IDS Plus standart donanım. 1.6 180hp Turbo modelin sadece düz vitesi olduğunu da göz önüne alırsak sonuç ortada.
http://www.opel.com.tr/site/local_image/techpdf/astra_gtc_tech.pdf
devil_berk22
22-01-2010, 13:42
hatta bazı yerlerde duyuyorum sporta basıyorum aracım hızlanıyor ne biliyim araba yere düşüyor falan gibi hayali şeyler bile duydum.
ben sporta basınca hızlanıyormuş ne bilim yere düşüyormuş gibi hayali şeyler dedim cümlemi tam okursan ne demek istediğimide anlayabilrsin
Mehmet Opc
22-01-2010, 13:44
Bende bi Astra G kullanıcısı olarak H nin daha iyi yol tuttunu söylüyebilirim H bnce çok güzel yol tutuyor hiç bi zaman Astralarla ilgili yol tutmuyor diye bişey duymadım ilk senden duyuyorum senin arabanda yay olabilir ondan sonra Astra H binipte yorum yaptıysan bilemicem
Şimdi astıııra haş iyi yol tutuyormu, tutmuyormu?
Mehmet Opc
22-01-2010, 20:22
Focus ve A3 ten sonra o sınıfta en iyi yol tutan araç bnce
Marka fanatikliği yaptığım düşünülebilir ama 147'den de sonra gelir bence.
Mehmet Opc
22-01-2010, 22:41
Bende G kasa varken bi 147 iş oldum ve istanbul levazımda bi yol var yeni yol olarak geçiyor 147 yay vardı ve ben onun arkasındaydım viraja girdik ve arkası bariz kayıyordu ve benim henuz yatma yoktu
Bu bir kriter değilki. Lastiğin durumunu, aracı kullananın viraja nasıl girdiğini bilmeden arkası kaydı yorumu olmaz. Astra H'da kullandım, 147'de halihaırda 156 kullanıyorum. 156 ile 147 arasında fark yok denecek kadar az zaten. Astra H hatta G'de gerçekten iyi yol tutuyor, güven veriyor. Ama 147 kadar değil, ikisinide kullandığım için gönül rahtığıyla yazıyorum. Ama astra asla kötü değil.
Sen deneme yaptınmı? Yaptıysan sonucu yaz, yapmadıysan yap çek video konu amacından sapmasın. Kimin geçeceği klavyede belli olmaz ;)
Sen deneme yaptınmı? Yaptıysan sonucu yaz, yapmadıysan yap çek video konu amacından sapmasın. Kimin geçeceği klavyede belli olmaz ;)
yapmadıysam konu sapmalımı? yapmadıysan sus der gibi..? saçma konuşma istersen:) klavyede belli olmazda ne demek o zaman bu bölüm kaldırılsın? karşılaştırıyoruz şuan zamanı gelncede denenir? zamanı gelene kadarda bu konuda yorumu olan yapsn;)
E insanlar haklı 11 gün olmuş bi sonuç görmek istiyor millet;)
Konu saptıda ne oldu, gene 2 marka kıyaslanıyor sonuçta. Ülkeyi kurtarıyosun sanki =) Sözlerine dikkat ne konuşacağımı sana sormam. 10 sayfa yaz alfa geçer, opel geçer. Sonuç?? Öfkenin altında yatan sebepler başkaysa o durum farklı tabi. ;)
hay allah...çocuk çoluk muhabbetine dönüyo 2dk da öfke fln:)
öfke bende yok? sadece "konu saptı" dedim saçma sapan bisürü şey söledn?senin bi acın varsa bilelim? benle konuşurken saçma konuşursan bende sözlerime dikkat etmem;) bak dalgana...
Çoluk çocuk, saçma sapan? =) Haklısın sende... :rolleyes:
--------Sonuç----------
Düzgün deneme yapınca koyucakdım videoyu ama uzun zaman alıcak gibi oldğu için;
Anlaşamamazlık nedeniyle video pek çekemedik sağlıklı olmadı deneme yani.yol yokdu.10-15 deneme sonrası alıştı diğer arkadaş fakat o zamanda alfanın motor şişti sanırım biraz vs vs:) bu şekilde;
0-400metre Drag 1 boy kadar alfa önde.
2.vites alt devirler Roll 1boy kadar astra önde.
http://www.dailymotion.com/video/xbz6qu_alfa-145-16-opel-astra-16-drag_auto
http://www.dailymotion.com/video/xbz6wi_alfa-145-16-opel-astra-16-rolling_auto
o 2 ışık arası 400 mt mi ?
a ben roll de astra nın bu kadar geçeceğini düşünüyordum cidden. belki roll uzasa astra 2 boya kadar çıkarır ama anca o kadar olur fark. daha fazla da olmaz sanırım.
Alfa kaç model. Bu arada çok keyif aldım izlerken..
öncelikle dediğim gibi videolar sağlıklı değil.alfanın motor şişdi die düşünüyorm ilk deneme ile son deneme arasında bariz farklar vardı.belirttiğim sonuçlar video dışı verdiğimz karar doğrultusunda.3de astra arayı açarken 4e atıldığnda alfa kapatıyor farklı.Zaten iki araçda bizim geçme geçilme mevzusu yok.
çok fazla denediğimizdenmidir bilmiyorum farklı farklı sonuçlar ortaya çıktı.aşağıda ekliyorm diğer videoları;
http://www.dailymotion.com/video/xbz9pj_alfa-145-16-opel-astra-16-1_auto
Alfa kaç model. Bu arada çok keyif aldım izlerken..
95model. Alfaları böle görmek pek kısmet olmuyo ondandr aynı oluyorm bende:D
tunerviper
25-01-2010, 00:48
öncelikle dediğim gibi videolar sağlıklı değil.alfanın motor şişdi die düşünüyorm ilk deneme ile son deneme arasında bariz farklar vardı.belirttiğim sonuçlar video dışı verdiğimz karar doğrultusunda.3de astra arayı açarken 4e atıldığnda alfa kapatıyor farklı.Zaten iki araçda bizim geçme geçilme mevzusu yok.
çok fazla denediğimizdenmidir bilmiyorum farklı farklı sonuçlar ortaya çıktı.aşağıda ekliyorm diğer videoları;
http://www.dailymotion.com/video/xbz9pj_alfa-145-16-opel-astra-16-1_auto
95model. Alfaları böle görmek pek kısmet olmuyo ondandr aynı oluyorm bende:D
motor şişme diye bişey söz konusu olamaz sonuçta hava soğutmalı motorlara binmiyoruz.ancak balata cok fazla ısındıysa farklı sonuçlar ondan dolayı olabilir. Videolara gelirsek ben cok saglıklı denemeler göremedim ilk videolar haricinde bide roll kavramını pek anlayamadım bu videolarda 1 demi bastınız kaç km ye kadar?
motor şişme diye bişey söz konusu olamaz sonuçta hava soğutmalı motorlara binmiyoruz.ancak balata cok fazla ısındıysa farklı sonuçlar ondan dolayı olabilir. Videolara gelirsek ben cok saglıklı denemeler göremedim ilk videolar haricinde bide roll kavramını pek anlayamadım bu videolarda 1 demi bastınız kaç km ye kadar?
3kez söylüyorum.Videolar sağlıklı değil Koymucakdım sağlıklı video alana kadar ama arkadaşlar video video diyince koyalım dedik:) 2.vites 30km de roll mü olur yahu:D hem diğer arkadaşın acemiliğine geldi.
şişme yoksa başka bişi vardı:D