PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : VtecII kat değişimi zamanı veya iptalinin getirileri



Burak VTEC
13-01-2010, 19:51
Selamlar arkadaşlar aile aracımız olarak kullandığımız vtec2mizin son 5bin km dir arıza ışığı sürekli yanıyor. Araç bakımı düzenli yapılıyor ve görünende sorun yok.Aracımız 2002 model 160bin km de yaklaşık olarak.Son bakımı da yapılalı 3bin km civarı oldu. 90bin km dir araçta lpg var ve arıza ışığı yakmamıştı daha önce.Son servise gittiğinde tam çıkarken sormuş vakit problemi olduğundan ayaküstü lpg den midir demiş babam onlarda olabilir demişler. Fakat 85bin km yakmayıp sonra yakması garip geldi.Bunu sorduğum bazı abilerimde artık kat dolmuştur iptal ettir dediler. Birde sizlere sormak istedim:
1-Kat iptali yapmalı mı yoksa yeni kat mi takmalıyız araca daha az yakıt tüketimi ve daha canlı bir motor için?
2-Kat iptali yaparken neler yapılır ve maliyeti ne kadardır?
3-Aracın gaz tepkileri biraz gecikti ve bazen rölantide ısınana kadar 600 d/d lere inebiliyor bunu kat etkiler mi?

Cevaplarınız için teşekkür ederim şimdiden:icon_tup:

Burak VTEC
14-01-2010, 11:40
Güncelleyelim:)

novalgine22
14-01-2010, 12:58
once bı b ılgısayara sok aracını gercekten kaatalızorden mı onu oren ıstersen.
dıgelım kı katalızorden bence ıpt etme
eger ıpt edıcem dercen heders ve son susturucu da takmalısınkı kat ıpt line degsın
yok ben sadece kat ıpt edıp araya duz boru koyarım dersen yanlısda bılmıyosam azcın yakıt artar ve bırazda ses yapar.yanlısım varsa arkadaslar duzeltsın
sadece kat ıpt malıyetıde 50-100 cıvarı bı malıyet tutar
yardımcı olabıldıysem ne mutlu :D

BAHADIR24
14-01-2010, 13:14
7. jenerasyon civiclerde o2 sensörü kaç tane? Eğer iki tane ise secondary o2 sensörü kat iptal edilince arıza yakar, bunu engellemek için yanıltıcı takıla biliyor ama onuda her ustada beceremeye biliyor. Katalitik tıkalıysa zaten iptal ettirmek şart, hem yakıtı arttırır hemde performansı düşürür iyi bir ustaya yanıltıcıyla birlikte düz boru çektirile bilir veya kat iptal tüpleri var ondan takılabilir. Yakıt tüketimini hissedilmeyecek kadar arttırabilir.

tyMu
14-01-2010, 13:23
Öncelikle bir bilgisayara bağlatıp arızaya bakın , kuzenimin aracındada benzer bir sorun olmuştu 175 bin civarıydı vtec2 idi gene. arıza katalatik çıktı ben götürüp iptal ettirdim katalitiği yerine bir susturcu taktık ve o2 içinde yanıltıcı denebilir biraz daha uzun bi yol yapıldı yani direk boruya vidalanmadı , arıza ışığı söndü bayadırda yanmıyor.İptal edeceksen bir susturcu koyarsan zırıltı yapmaz güzel olur :) ama öncelikle bir cihaza bağlayın başka bişede olabilir hiç temizlenmediyse o km lerde kelebeğide temizleyin oda çok kirliydi bizde :)

Burak VTEC
14-01-2010, 13:53
Haftaiçleri babamın işe sürekli araba ile gidip gelmesi yüzünden ve bu aralar çok yoğun olduğundan bilgisayara bağlatacak vakit olmuyor ne yazıkki.Cumartesi günleride özel işleri yüzünden vakit olmuyor pazar günde açık servis bulamadım ben.Bir dahaki servise de 7bin km varken sizlerin bir fikrini almak istedim.

Lpg sistemindeki enjektörler 8bin km önce yenilendi ondan olacağını sanmıyorum.
Zamanında dc 4-2-1 ve megan 4-1 headers larla kullanmıştım ben bu aracı ikisinde de ışık yakmamıştı.Arabayı babam geri isteyip ben vti a geçince de söküp orjinalini taktık 5 6k km sonra yandı ışık.
Bende hava kirliliği açısından iptal etmek istemiyorum ama serviste kat fiyatları çok uçuk çıkma vs almaya da güvenemedim çünkü onlarda kısa süre sonra dolabiliyor.
Neyse yardımlarınız için teşekkürler sanırım birgün arabayı alıp servise gidip bilgisayara bağlatmadan anlamak kolay olmayacak.