PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : sert amortisörün patladigi nasil anlasilir?

i3r
13-01-2010, 20:20
Arkadaslar aracimda sonradan kisaltilip sertlestirilmis amortisör mevcut. Yapi itibariyle cok sert oldugu icin araba fazla esnemiyor.

Merak ettigim konu zaten fazla esnemeyen aracimin amortisörlerinin patladigini nasil anlarim? Yagli amortisörlerde yag sizintisi mutlaka olur mu? Gazli amortisorlerin patlak oldugu nasil anlasilir?

dragstar
13-01-2010, 20:26
araabyı üstten bastırdığında sağ sol farkı varsa veya daha fazla sallanıyorsa yumuşama varsa anlaşılır
en güzel yöntem amortisörü çıkar elinle bas bastığın yerde kalıyorsa o amortisör patlamıştır

i3r
13-01-2010, 20:31
Arka amortisörlerim cok sertti simdi de ses yapiyor gibi geliyor belkide psikolojik olarak. Arabayi sallamak istiyorum ama gercekten sert sallanmiyor.

Düz mantikla gazlı yada yagli "patladiysa yumusar" diyebilir miyiz?

dragstar
13-01-2010, 20:47
evet diyebiliriz ses yapıyorsa büyük ihtimalle patlamıştır

MR.TurboALİ
13-01-2010, 21:29
o kadar sert olması bi o kadarda zararlı değilmidir???

dragstar
13-01-2010, 21:40
beyin sarsıntısı geçirebilirsiniz:D arabayı döker başka zararı yok

depresif
13-01-2010, 21:49
benimde ön taraftan lık lık lıkılıkılık diye ses geliyor ön takıma baktırıyorum birşey yok diyorlar acaba motor kulağı yada şanzman kulaklarından ses yapar mı?

dragstar
13-01-2010, 22:09
snn çetinkayaya gelme zamanın gelmiş:D gelmişkende 2 çay içeriz muhabbet ederiz bnm arabayı görürsün

bakmak lazım bilmiyorum heryerden olabilir

fsunnetci
13-01-2010, 22:10
yağlı amortisör veya gazlı amortisör hiç farketmez sonuçta her ikisinde de yağ mevcut.sonradan sertleştirilen yağlı veya gazlı amortisörlerde yağ sızması oluyor patlama esnasında.patlayan amortisör sert olmaz yumuşar ve lak lak ses yapar çukurlarda.amortisör çevresinde yağ sızması olmuş ise patlama olmuştur,eğer aracında ki helezon yaylar sert ise boşuna sanayi de ki ustalara gösterme olayı çözemezler:icon_wack maslakta veya ikitelli sanayide namiştein var onlara bir göster gerekeni yaparlar..:icon_tup:

depresif
13-01-2010, 22:12
snn çetinkayaya gelme zamanın gelmiş:D gelmişkende 2 çay içeriz muhabbet ederiz bnm arabayı görürsün

bakmak lazım bilmiyorum heryerden olabilir
aynen öle bi çetinkaya şart oldu. gelebilsem o taraflara iyi olcak 1-2 planımda var onları konuşuruz seninle.

dragstar
13-01-2010, 22:26
aynen öle bi çetinkaya şart oldu. gelebilsem o taraflara iyi olcak 1-2 planımda var onları konuşuruz seninle.

konuyu kirletmeyelim geleceğin zaman pm atarsın

levent
14-01-2010, 00:43
benimde ön taraftan lık lık lıkılıkılık diye ses geliyor ön takıma baktırıyorum birşey yok diyorlar acaba motor kulağı yada şanzman kulaklarından ses yapar mı?

aks körüklerine baktır serdar ;)