PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Hızlı araç kullananlar 'rahatsız'

erayakar
15-01-2010, 11:19
Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Psikiyatri Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Cengiz Tuğlu, ''DEHB olan kişiler riskli ve hızlı araç kullanmayı tercih ederler, çünkü onlarda kendi sürüş yeteneklerini diğer sürücülere oranla çok daha üstün ve sıra dışı görme eğilimi vardır'' dedi.

Tuğlu, Dikkat Eksikliği Hiperaktivite Bozukluğu'nun (DEHB) okul, ev ve arkadaş çevresinde günlük yaşam faaliyetlerini etkileyecek düzeyde dikkat eksikliği, aşırı hareketlilik ve dürtü kontrolünde bozukluk ile ortaya çıkan bir hastalık olduğunu söyledi

DEHB olan kişilerin genelde hızlı ve riskli araç kullandıklarını anlatan Tuğlu, şunları söyledi:

''DEHB olan kişiler riskli ve hızlı araç kullanmayı severler, çünkü onlarda kendi sürüş yeteneklerini diğer sürücülere oranla çok daha üstün ve sıra dışı görme eğilimi vardır. Engellenme eşiği düşüklüğü, öfkesini denetleyememe, heyecan arama davranışı, dürtüsellik ile dikkat ve odaklanma sorunlarının varlığı, riskli taşıt kullanımıyla ilişkilendirilmektedir. Bu karakteristik özellikler DEHB olan kişilerde de sıklıkla vardır. DEHB, çocukluk çağında sıklıkla tanısı konulan, yıllar içinde belirtiler azalsa da ilk tanı alanların neredeyse yarısında genç erişkinlik ve hatta daha ileri yaşlarda bireyi etkilemeyi sürdüren bir rahatsızlıktır. Gerçekten de yapılan çalışmalarda DEHB'li kişilerde özellikle belirtileri sürdüğü sürece riskli taşıt kullanımının ve olumsuz sonuçlarının daha fazla olduğu saptanmıştır.''

Tuğlu, özellikle DEHB olan erişkinlerin trafikte dikkatlerini sürdürebilme, kuralları, işaretleri izleyebilme konusunda ciddi sorunlar yaşadıklarını belirtti.

Tuğlu, DEHB'in tedavi edilmesi gereken önemli bir rahatsızlık olduğunu bildirdi.
YA SİZCE?????

Ranthor
15-01-2010, 11:21
bu konuları geyiğe mi alsak?

smustu
15-01-2010, 11:22
ben oraya yapıştırdım linki

DENON
15-01-2010, 11:23
valla ben rahatsızım o zaman cokta memnunum bu durumdan :D

levent
15-01-2010, 11:24
bence geyiklik değilk bu sohbetlik bi olay, tartışmaya açık cidden.

hızlı araba kullanan herkes hiperaktif değilki, amcam mesela normal bi insandır ama felaket derecede limitlerde kullanır aracını rallideymiş gibi :D

[RaCeR]
15-01-2010, 11:26
bence dikkat edilmesi gereken bir konu.. paylasımın için tşkler.

Trafikte her gün karşılaştığımız insanların sorunu bu demek..Bu tip insanlar kendi canlarını hiçe saydıkları gibi başka insanların da canlarını tehlikeye atıyorlar.Bence ehliyet verilirken bu tip insanlara verilmemesi gerekiyor.

imparatoR
15-01-2010, 11:27
herkesi aynı statü de sınıflandırmamalı bana göre..

ReßeL
15-01-2010, 11:31
Katiliyorum bu tespite.

erayakar
15-01-2010, 11:34
Bu konu gerçekten onemli bir konu..gereksiz makas atıpta insanların canını yakmaya kimsenin hakkı yok..

s7158
15-01-2010, 11:48
Aynen benim bi arkadas var denilen tanima direk uyuyor. Kendini baskalarindan daha ustun gorme olayina. Yazik.

TegB20VTec
15-01-2010, 11:53
Yani burası DEHB Turkey mi oluyor :)

Ae86
15-01-2010, 12:03
Dehb ile ilgili birçok etkeni var.

DEHB’nun en sık belirtileri nelerdir?

Aşırı hareketlilik
Yerinde oturmada güçlük
Çok konuşma
Dikkatini sürdürmede güçlük
Dikkatin kolay dağılması
Sıklıkla bir şeyler kaybetme
Sınıfta sorulara sırasını beklemeden cevap verme
Yönergeleri takip etmede güçlük
Sessizce oynamada güçlük
Oyunlarda sırasını beklemekte güçlük
Bir etkinlikten diğer etkinliğe kayma
Sıklıkla araya girme, sözünü kesme
Sıklıkla ne söylendiğini dinlememe
Tehlikeli etkinliklerle uğraşma

DSM-IV kriterlerine göre DEHB’nun 3 tipi vardır:

Dikkat eksikliği baskın tip
Kombine tip
Aşırı hareketlilik ve impulsivite baskın tip gibi bir derinsel bir mevzu nette araştırma yaparsanız detaylı bilgi bulabilirsiniz.Ne yazık ki ülkemizde tedavi konusu insanları sömürmeye dönmüş durumda.Psikoloklar hemen seansı 200-300 liradan kapıyı açıyorlar psikiyatristlerde aynı durumda birde hemen ilaç kullanımına sevk ediyorlar.Anlıyacağınız iş ticarete dönmüş durumda.

Schumi
15-01-2010, 12:11
Rahatsızım kabul ediyorum. Anayasal hakkım olarakta tedaviyi redd ediyorum.

SULTANOGLU
15-01-2010, 12:16
rahatım ama rahatsızlık yaratırım, ilk tercihim starexlerdir

Diyadin
15-01-2010, 12:18
Poroblemleriim var itiraf ediyorum :D

ıhıııııı :)

mmustu
15-01-2010, 12:19
"Hızlı araç kullananlar rahatsız " diyen rahatsız bence :D :D

YEY®
15-01-2010, 12:20
Burda herkes hızlı mı kullanıyor ki şimdi :)

levent
15-01-2010, 12:32
Burda herkes hızlı mı kullanıyor ki şimdi :)

arada geliyolar desek daha doğru, ben sıkıldıkça hızlanırım mesela :) yol kalabalık ve virajlı olursa 90-100 le yolculuk hem güvenli hem zevkli oluyo :)

VTec_king
15-01-2010, 12:32
bende demekki rahatsızım
ne zaman yavas gitsem daha çok dikkatim dağılıyor daha çok kaza riskim artıyor
hızlı gittiğim zaman dikkatim ve reflekslerim daha iyi oluyor
ama eski hızımda değilim 120 ye sabitlediğim zamanlar daha çoğaldı

Diyadin
15-01-2010, 12:34
bende demekki rahatsızım
hızlı gittiğim zaman dikkatim ve reflekslerim daha iyi oluyor
ama eski hızımda değilim 120 ye sabitlediğim zamanlar daha çoğaldı

Aynen 3 kazamıda yavaşken dalgınlıktan yaptım hızlıyken bütün dikkatim yolda oluyor..:icon_tup:

overblack
15-01-2010, 12:36

aynen..yaptığım bütün kazalar yavaş giderken olan şeyler..ayrıca konulan teşhisin % olarak dağılımını görmek isterim.

levent
15-01-2010, 12:39
bende 2 kazamı da yavaşken yaptım 1-2. viteslerde :D

mur_84
15-01-2010, 12:43
arabanın sticker yaptıracağım DEHB die millet birşey sanar herkes yapmaya başlar yavaş yavaş.. :D

YEY®
15-01-2010, 12:45
arada geliyolar desek daha doğru, ben sıkıldıkça hızlanırım mesela :) yol kalabalık ve virajlı olursa 90-100 le yolculuk hem güvenli hem zevkli oluyo :)

Dizel arabam varken bende ayağı çekmezdim pek şirket arabası spec. :)

Ama benzinli sahipleri sanmıyorumki roll dışında estire estire gidebilsinler..

levent
15-01-2010, 12:47
Dizel arabam varken bende ayağı çekmezdim pek şirket arabası spec. :)

Ama benzinli sahipleri sanmıyorumki roll dışında estire estire gidebilsinler..

aynen bende hemfikirim, geçen yaz dikili-evreşe seferimizde, çanakkaleden lapsekiye kadar 160-170 gittim arada kasisler varmış yolda tam yüklü 3 kişi + yay; tabi zıpır zıpır gidiyoduk en sonunda annem dayanamadı yavaşla dedi zıplıyoruz diye :D

160 la gidiyorum 6-7lt arası anlık gösteriyo ne güzel bişey :D

M.A.D
15-01-2010, 13:06
Hızlı araç kullananlar "rahatsız"

rahat olduğumuzu kim söylediki :)

Rstmania
15-01-2010, 13:10
Şimdi hızlı araba kullanmak ile makasın alakası yok bence önce bunu ayırmak lazım. Ayrıca makas atmak var ve atmak var. Kimse kusura bakmasın çevreyolu ve otobanda sağ şerit 50 orta şerit 80 ve sol şerit 90 olarak gidilen bir ülkedeysen makas atmaktan farklı bir seçeneğin olmuyor. (sakın sol şeritteki arkadaştan yol iste demeyin. Denendi sonuçsuz) Yani bazı çeşit insanlara karşı yönelinen araştırmalarda (örnekte hızlı kullanan) yönelinmeyen tipteki insanların ruhsal ve sağlıksal durumları gözardı ediliyor.

YEY®
15-01-2010, 13:12
aynen bende hemfikirim, geçen yaz dikili-evreşe seferimizde, çanakkaleden lapsekiye kadar 160-170 gittim arada kasisler varmış yolda tam yüklü 3 kişi + yay; tabi zıpır zıpır gidiyoduk en sonunda annem dayanamadı yavaşla dedi zıplıyoruz diye :D

160 la gidiyorum 6-7lt arası anlık gösteriyo ne güzel bişey :D

Öylede işte A'dan B'ye ulaşırsın anca dizelle :) Ötesi yok.

M.A.D
15-01-2010, 13:18
Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Psikiyatri Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Cengiz Tuğlu, ''DEHB olan kişiler riskli ve hızlı araç kullanmayı tercih ederler, çünkü onlarda kendi sürüş yeteneklerini diğer sürücülere oranla çok daha üstün ve sıra dışı görme eğilimi vardır

alakası yok :) tamamen zevk meselesi...

levent
15-01-2010, 13:23
Öylede işte A'dan B'ye ulaşırsın anca dizelle :) Ötesi yok.

m3 geçen ibiza cupra tdi ı hatırlatırım :)

[RaCeR]
15-01-2010, 13:39
Arkadaşlar gayet ciddi bir durum var ortada ama herkes işin makarasında... Gece'nin bir yarısı ya da sabah'ın erken saatinde bomboş yolda,başka insanların hayatını tehlikeye atmayacak şekilde hızlı araç kullanmanın bence sağlık problemi olduğunu düşünmüyorum aksine bence sağlıklı olanı bu. Ama yoğun ve ya akıcı trafikte bilinçsizce atılan makaslar ve ya araçların dibine kadar girilip selektörle taciz edilmesi bence sağlıksız bir durum...(ACİL DURUMLAR HARİÇ)
Ya arkadaşlar yok yavaş gidiyorken kaza yaptım hızlı gidiyorken yapmıyorum fln...bunun garantisini verebilir misiniz?? Oldu ki birine çarptınız ve zarar verdiginiz ya da ölümcül bir kazaya karıştınız bunun vicdan azabıyla yaşamaya değer mi?? İnsan hayatı bu kadar ucuz olmamalı..Hepimiz arabalarımızı seviyoruz hızlı gitmeyi herkes sever ama yeri ve zamanı çok önemli.Tamam belki kendi tutkularımızı tatmin edeceğimiz bir pistimiz kalmadı ama yok diye de yolları yarış pistine çevirmemiz mi gerekiyor???Bence kendinizi haklı çıkarmaya çalışıcağınıza durumu kabullenip ona göre önlem almanızda fayda var.

levent
15-01-2010, 13:52
RaceR 2. paragrafına da yorum getireyim, ben normalde insancıl kullanırım, şehir içinde acaip sakinimdir kolay kolay sinirlenmem falan fistan, ama yer-zaman-müsaitlik üçlemini yakalarsam biraz eğlenirim deşarj olmak için hızlanırım yani, çkale-lapseki arası duble yol ve inan o gün öğlen saatleriydi 3-4 araç vardı sadece lapsekiye gelene kadar canım sıkıldı hızlandım dolayısıyla, yavaşken yaptım kazayı şehir içinde birinde hareket ettim elimde milkshake 2. viteste 30 civarı hızlaydım otobüs yüzünden trafik aniden durdu ben boşluğa kaçtım ama kurtaramadım dokundum öndekine, uzun yolda su bile içicek olduğumda mümkün olduğunca yavaşlayan birisiyimdir, diğer kazamda dikkatsizlikti ;) yavaşım nasılsa görürüm diye beyin odaklayınca kendini görünürler görünmez oluyor bazen demek istenilen o. yoksa çıkıpta en yoğun trafikte yengeç dansı yapmıyoruz ;)

Frid
15-01-2010, 13:53
sartlar elverişli ise yavaş gitmek olmaz :D

initial-D
15-01-2010, 13:57
cinsel sorunlarım var ve bu yüzden yatakta gösteremediğim hayvanlığı trafikte atıyorum:D

diyen tiplerde vardır muhakkak eminim.hızlı araba kullanmak erkeklik göstergesi ya sonuçta.

borbetli şahiniyle 150 yapan adam evosuyla 150 yapandan çok daha erkek mesela-tabi olmadık yerlerde yapılıyosa bu hız

ben bi noktadan bi noktaya daha hızlı gitme peşindeyim.kavgam kendimle.1 saatte gidiyosam bidahaki sefere 59 dk da gitmemek için beni tutan hiçbişey yok.çok kasarım böyle ama sonra bi kaza tehlikesi atlatınca resetlerim.sonra gene devam...bugüne kadar 100,000kmden fazla yol yapmışlığıma rağmen ezdiğim 1 tavuk ve 1 kedi haricinde birilerinin canını tehlikeye atmamışımdır diye düşünüyorum:)

cembozbey
15-01-2010, 14:04
yaw insanlık snırlarını aşmadan gecenin ilerleyen saatlerinde veya otobanda kimsenin önune kırmadan arka sisleri yakmadan gazlanabilir ben gazlıyorum sahsen cokda rahatım.

YEY®
15-01-2010, 14:10
m3 geçen ibiza cupra tdi ı hatırlatırım :)

istisnalar kaideyi bozmaz ;)

Konu dışına çıkmadan,bence bu anketten vardıkları sonuç apaçilerin davranış biçimidir.Çoluk çocuk yüklenmiş adam hyundai accentiyle otobanda 150-160 makas atmaya çalışıyor falan ,işin kötü yanı beceremiyorda önüne kırıyor sinirlerim hopluyor resmen..

SDR
15-01-2010, 14:12
DEHB rahatsızlığı olanlar bu şekilde davranır diyor,hızlı kullananlara DEHB denmiyor.Kaldı ki psikiyatride 16 sayfa tanı var,her insanda az veya çok belirtileri görülebilir.Rahatsız denilebilmesi için bir sürü kriter var.

kv661
15-01-2010, 14:13
Hayır benim anlayamadığım nokta dikkat eksikliği ve konstrasyon bozukluğu olan bir insan kendi aracı ile saatte 200km/h ile giderken napıyor sağa sola mı bakıyormuş onu da ım araştırmışlar?

Bence süratli araç kullananlar tehlikeye başka insanı atmadığı sürece aşırı dikkatli insanlardır. Zaten 1 defaya mahsus dikkat dağılma şansımız var onda da belki kurtulabiliyorsunuz?

Meydana gelen kazalarda hiç mi yolların suçu yokmuş?Ancak insanı araştırıyorlar bir de yollara bakılsın onları ruh hali,psikolojik durumu acaba ARAÇ KALDIRMAYA YETERLİ MİYMİŞ?

[RaCeR]
15-01-2010, 14:24
İyi güzel diyorsunuz da bu işin garantisi de yok şakası da...
Size önümde gerçekleşen bir trafik kazasını anlatayım...
YER: KÜÇÜKYALI - BOSTANCI arası E-5
Saat: 00.30-01.00 arası tam net hatırlamıyorum.

Olay geçen sene temmuz ayı'nda yaşanmıştı yanlış hatırlamıyorsam.Neyse küçükyalı sahilden e-5 bağlanan yeni yoldan çıkmışım bostancı'ya evime dogru orta şeritten 90km hızla gidiyorum. Orta şeritte önüm de arkamda boş sol şeritte biraz önümde 2 araç var ..Dikiz aynasından bi araba gördüm makas ata ata gelen gaz'dan ayağımı çektim biran önce beni geçsin de gitsin die..Sol şeritten önüme geçer geçmez araç savruldu ve sol şeritte giden 2 arabanın en önündeki araça yandan çarpti. Araç önce bariyerlere çarptı sonra arkadan gelen araçla çarpışıp taklalar ata ata yolun sağına sürüklendi.Ortalık toz duman..O makas atan ve kazaya sebep olan araç ise bariyerlere carpıp sol şeritte kaldı. Tabii ben o sırada hemen frene basıp dörtlüleri yaktım arkadan gelenleri uyarma amacıyla ve daha büyük bir kazaya olmasın die neyseki daha büyük bir kaza olmadı. Hemen durup yardım ettik polis vs ambulance cagırıldı...vs Allah'tan kimseye birsey olmadı.. Ama olabilirdi de...Ben biraz hızlı olsam ben de karısıcaktım kazaya belki...Şimdi bu sol şeritte kendi halinde giden araçların günahı ne o takla atan araçtaki insanların günahı ne??? bi kendini bilmez egolarını tatmin edicek die o insanlar canından olacaktı az kalsın..

Lütfen rica ediyorum arkadaşlar kendinize biraz hakim olun. Hızlı giderken kazanacağınız 5 dakika ve ya 10 dakika o kadar çok önemli mi???

BarBo
15-01-2010, 14:25
Aşırı hız yapanla aşırı hız yapan arasında fark var aslında "bence"

Şimdi ben aşırı hız yapıyorum.Ama nerde yapıyorum ? Trafiğin az olduğu veya hiç olmadığı bir saatte yolun birinde.
Nerde J turn deniyorum.İnşaat yapılacak düzlenmiş bir alanda.Nerde yanlamaya çalışıyorum aşırı hız yaptığım yolun u dönüşlerinde yada sert virajlarında.

Site içerisinde 250+ hp güçte araçları olanlar pistlerde yapıyor.

Eğer bilinçli olarak çevremi kontrol edip aşırı hız yapıyorsam ben sadece eğleniyorum.Sıkıntımı gideriyorum.

Ama trafik olan yerlerde yada şehir içinde bu tarz şeyler yaparsan tabi ki gösteriş için "bak bak ben sizden daha iyi araç kullanıyorum" demek için yapılmış oluyor ve tehlikeli oluyor.(aniden fırlayan insan ve araç gibi.***** pek dikkatli bir ülke değiliz.)

Bilinçli yapılan hiçbirşeyin tehlikesi yoktur.Her hız yapan da hasta değildir.

kv661
15-01-2010, 14:34
;1097601']İyi güzel diyorsunuz da bu işin garantisi de yok şakası da...
Size önümde gerçekleşen bir trafik kazasını anlatayım...
YER: KÜÇÜKYALI - BOSTANCI arası E-5
Saat: 00.30-01.00 arası tam net hatırlamıyorum.

Olay geçen sene temmuz ayı'nda yaşanmıştı yanlış hatırlamıyorsam.Neyse küçükyalı sahilden e-5 bağlanan yeni yoldan çıkmışım bostancı'ya evime dogru orta şeritten 90km hızla gidiyorum. Orta şeritte önüm de arkamda boş sol şeritte biraz önümde 2 araç var ..Dikiz aynasından bi araba gördüm makas ata ata gelen gaz'dan ayağımı çektim biran önce beni geçsin de gitsin die..Sol şeritten önüme geçer geçmez araç savruldu ve sol şeritte giden 2 arabanın en önündeki araça yandan çarpti. Araç önce bariyerlere çarptı sonra arkadan gelen araçla çarpışıp taklalar ata ata yolun sağına sürüklendi.Ortalık toz duman..O makas atan ve kazaya sebep olan araç ise bariyerlere carpıp sol şeritte kaldı. Tabii ben o sırada hemen frene basıp dörtlüleri yaktım arkadan gelenleri uyarma amacıyla ve daha büyük bir kazaya olmasın die neyseki daha büyük bir kaza olmadı. Hemen durup yardım ettik polis vs ambulance cagırıldı...vs Allah'tan kimseye birsey olmadı.. Ama olabilirdi de...Ben biraz hızlı olsam ben de karısıcaktım kazaya belki...Şimdi bu sol şeritte kendi halinde giden araçların günahı ne o takla atan araçtaki insanların günahı ne??? bi kendini bilmez egolarını tatmin edicek die o insanlar canından olacaktı az kalsın..

Lütfen rica ediyorum arkadaşlar kendinize biraz hakim olun. Hızlı giderken kazanacağınız 5 dakika ve ya 10 dakika o kadar çok önemli mi???

Arkadaşım öncelikle çok geçmiş olsun böyle bir olay yaşadığın için.

Ancak benim senin bu sol şerit konusuna bir eklemem olacak. Sol şerit benim bildiğim sollama şerididir. Yani 2 araç arka arkaya 90 km/h 100km/h ile gitmemelidir.

Sollamanı yapıcaksın geçiceksin orta şeride ya da sağ şeride.Gidiş geliş yolda sol şeritte stabil gidebiliyormuyuz?
Hayır

niye şeritler artınca gitme hakkını bize kim veriyor. Buradan çıkan sonuç ise çok şeritli yollarda dikkat edin TC'de hep en boş şerit en sağ şerittir.

[RaCeR]
15-01-2010, 14:41
Gidiş-Geliş 3 ve 4 şeritli bir yolda özellikle Türkiye'de hiç sol şeriti boş gördün mü ? Ben hiç görmedim. Şimdi bu kaza da sol şeritte stabil olarak gidenler mi suçlu onu mu demek istiyorsun?

TolgaEsentepe
15-01-2010, 15:04
canım istediği zaman yapıştırırım affetmem :) ama öyle seri makaslar tampon silmeler falan cahillik işi bence..

ef186
15-01-2010, 15:07
"Hızlı araç kullananlar rahatsız " diyen rahatsız bence :D :D

Tamamen Davşanımın arkasındayım :D

said_
15-01-2010, 15:20
Adrenalin isteği bence rahatsızlıkmıdır bu tartışılır :)

ömerve
15-01-2010, 15:30
Bu konu çok tartışılır :)

ben çıkarım sol şerite sabitlerim hızımı 170-180e giderim bana kimsede rahatsız diyemez,ama 110-120 ile en soldan en sağa kapatırım evet rahatsızım ben :D

elpadre
15-01-2010, 22:58
gazlamanın yerı ve zamanı vardır gecnken kanımız kaynıyordu sımdı dusunuyorusn eskıden nasıl gıderdım dıyee yaslanıyurz yanı kımse rahatsız deyıl sadece kanın kaynamasıdır

Rstmania
15-01-2010, 23:01
;1097632']Gidiş-Geliş 3 ve 4 şeritli bir yolda özellikle Türkiye'de hiç sol şeriti boş gördün mü ? Ben hiç görmedim. Şimdi bu kaza da sol şeritte stabil olarak gidenler mi suçlu onu mu demek istiyorsun?

Valla suçlu mu sçsuz mu bilmem ama sol şeritte stabil gidilmeyeceğini söyleyebilirim.

Hatta ve hatta sol şeritte stabil olarak gitmeye çalışan bir insana sürücü bile demem ben .

Baran^
15-01-2010, 23:05
Hızlı kullanan yada hız yapan rahatsız değildir bence meraktır tutkudur.Rolling yapanıda anlıyorum kadranın dibini görmeyı sevenıde ama makas olayı gereksiz ve diğer insanların malına canına kasteden bir durum affı yok.

MR.TurboALİ
16-01-2010, 00:25
valla ben rahatsızım o zaman cokta memnunum bu durumdan :d

+1000000000000000000000000 :d:d:d

Emir_b16a
16-01-2010, 00:36
arkadaşlar ciddi bi konu yanlız bu

bnde o ddiklerinizin hepsi war we doğduğumdan beridir böleyim hızlı araba kullanmak egodur rolling yapmak drag yapmak ego dur başka mantıklı açıklaması yoktur

gel gelelimki tedawi konusunda tedawi olmak istemiorum böle mutluyum kime ne ? sokakta gazlamadığım sürece sorun yok çıkarım boş dağ yoluna keyfime bakarım

onursumer
16-01-2010, 00:37
doğru olabilir ama yanlış bi değerlendirme olmuş

ben keyif alıyorum :D

ocean0636
16-01-2010, 00:53
Acaba makas atmadan gıdılebılecek bır trafıgemı sahıbız..? ilk önce bunu düşünelim ;)

sito
16-01-2010, 00:56
hız yapmak istiyorum ama aslında istemiyorummm ıhhhhhhaaaaaa!!!!

Eriador
16-01-2010, 01:02
yazı biraz doğru ola bilir öyle kişiler var ama her hız yapan DEHB değildir.
bu işi bilinçli yapan edende vardır.

Serencebey
16-01-2010, 07:47
Her DEHB olanda hızlı degildir.

Ben DEHB hastalıgına sahibim. Kırmızı receteli ilaçta kullanıyorum ama kullanımlarımın %99unda 90i geçmem.

Insanın kendisiyle alakalı :)

[RaCeR]
16-01-2010, 10:26
Her DEHB olanda hızlı degildir.

Ben DEHB hastalıgına sahibim. Kırmızı receteli ilaçta kullanıyorum ama kullanımlarımın %99unda 90i geçmem.

Insanın kendisiyle alakalı :)

belliydi senin rahatsız oldugun =)

dragstar
16-01-2010, 11:37
valla makas atmayı sevmesemde bazen insana zorla makas attrıyorlar, hızlı araç kullanmayı sevmek aracının e kendinin limitlerini görmeyi sevmek adrenalin tutkunu olmak hastalıkla ki bence değil, sırf hızlı araç kullananlar hasta değil extereme sporları yapanların da hepsinin hasta olması lazım bütün bu sebeplerden dolayı yanlış bir saptama olmuş

erayakar
16-01-2010, 11:42
aslında bura şehir içi anlamsız gaz basan ..şehir magandaları için bence bu hastalık doğru..

dragonflydesing
16-01-2010, 11:50
Hızlı kullanıyorum,fakat risk'e girmeden eğer o durum beni risk'e atıyorsa ve sonucunu bilmiyorsam asla yapmam ;)

KARAKAYA
16-01-2010, 13:19
Rahatsız olmayanın ne işi olur araba sevdasıyla

Absinthé
16-01-2010, 13:27
Hızlı araç kullananlar 'trafikdeki mallardan' rahatsız.

Erk@n
16-01-2010, 23:05
Bence bizim memlekette sol şerit ne içindir olduğunu bilmeyen öküz gibi insanlar oldukça hızlıda araç kullanılır,makasta atılır.Bu ülke asla düzelmez, hep aynı şeyler ama düzelmezde kimse de düzelmesi için uğraşmaz da.Bu arada yazmadan geçemeyeceğim hani diyorlar ya "bayan sürücüyü taciz ettiler,sıkıştırdılar" bence onlar tacize uğramıyorlar diğer sürücüleri yoldan çıkardıkları için o şekilde muamele görüyorlar(söz meclisten dışarı)

Aps
16-01-2010, 23:12
2 şeritte bomboşken sol şeritte inadına yavaş giden insanlar varken başka bir seçenek bırakmıyorlar ki
makas atmayı sevmem yanlış anlaşılmasın:)
adam sağ şerite geçsin diye artık uzunları yakıp gidiyorsun adam hala tınmıyor:
sonra hızlı kullananlar rahatsız
sol şeritte yavaş gidip sağa geçmeyi beceremeyen adam çok mu normal?

Eray Yümsel
16-01-2010, 23:16
çok şükür rahatsız değilim yaw. no fast no furious