Orijinalini görmek için tıklayınız : 307 1.6Hdi - Civic 1.6 V.tec - Corolla 1.6 HB
Araçlar:2003-2006 yılları arasında olan kasalardır
Bütçe:15-20 milyar arasıdır
Sizinde tavsiye edebilceğiniz;max. 2003 model olan,bu fiyat aralığında,bu sınıf arabalarda(sedan-hb farketmez) varsa yazarsanız sevinirim
Benzinli olursa Lpg takıcam,Dizelde 1.6 motor düşünüyorum,başlığa yazmadım ama Nissan Almera'ları nasıl bilirsiniz(2005-6-7 mod).Ayrıca lpg'ye en iyi uyum gösteren araclar hangileridir bu sınıfta neyse lafı uzatmayayım daha çok :) bu arada iyice almandan şaştık :p
Siz olsanız hangi aracı tercih ederdiniz?
Tşk..
anket ekledim.
Tamam,tşkler
şöyle diyim atiker sıralı uygulanmış 1.6 vvti kullanan arkadaşım var, araç 1.6 dan 1.4 e döndü, ciddi tork kaybı var benim izlenimlerime göre, vvti motorda iyi usta şart ayar için.
20 bine 2005-6 zor bulursunuz ayrıca 22-23 civarından kapı açıyorlar genelde satıcılar 2002 lere bile.
bu arada meggy 2 dci bakın derim uygun rakamlara gidiyor onlarda ;)
emretorlak
15-01-2010, 22:39
307 hdi çok az yakan bir araç.Zamanında çıkarttığı arızalar dolayısı ile adı çıktı,ikinci eli tercih edilmiyor.
Civic vtec II hem kasası güzel hem de perf. yönünden kendi sınıfında iyi giden bir araç.
Corolla HB sorunsuzluk simgesi ama yakışıklı olmayan bir araç
Benim tercihim vtecII
şöyle diyim atiker sıralı uygulanmış 1.6 vvti kullanan arkadaşım var, araç 1.6 dan 1.4 e döndü, ciddi tork kaybı var benim izlenimlerime göre, vvti motorda iyi usta şart ayar için.
20 bine 2005-6 zor bulursunuz ayrıca 22-23 civarından kapı açıyorlar genelde satıcılar 2002 lere bile.
bu arada meggy 2 dci bakın derim uygun rakamlara gidiyor onlarda ;)
Kelepir bir corolla 2005 hb buldum ama siyah renk 19,50 tl neysede evet Lpg'de takıcak usta önemli,aslında Vvti - Vtec motorlara Lpg takmak istemem ama benzin fiyatları *****,Meggy'lerde Hb sevmiom pek ;)
307 hdi çok az yakan bir araç.Zamanında çıkarttığı arızalar dolayısı ile adı çıktı,ikinci eli tercih edilmiyor.
Civic vtec II hem kasası güzel hem de perf. yönünden kendi sınıfında iyi giden bir araç.
Corolla HB sorunsuzluk simgesi ama yakışıklı olmayan bir araç
Benim tercihim vtecII
Evet kime sorsam uzak durun diyo 307'lerden,aslında dizel araç taraftarıyım ama bu fiyatlara bu sınıfta 307 var,donanımlı olarak.
devil_berk22
16-01-2010, 19:03
valla 307dizel 110hp olanlar çok güzel bence hem az yakıyor hemde chiple iyi değerler veriyor hız manasındada iddialı ben 307 alırdım
ocean0636
16-01-2010, 19:05
2004-2005 vtecII al ;)
Kelepir bir corolla 2005 hb buldum ama siyah renk 19,50 tl neysede evet Lpg'de takıcak usta önemli,aslında Vvti - Vtec motorlara Lpg takmak istemem ama benzin fiyatları *****,Meggy'lerde Hb sevmiom pek ;)
o fiyata bulduysan hele sol donanımlıysa kaçırma derim ;) tabi baktırmadan alma araca iyice, beklenmedik bişeyler çıkabilir.
uzun lafın kısası ben toyota da atiker i gördüm önermiyorum , brc - lavato gibi markalara yönelmek lazım ve iyi bir yerde montaj ayar yaptırmak lazım :)
Dizel veya Lpg arasında kaldım,110 hp likler iyi gidiyo dorudur bu arada corolla 1.6 sol'du tam fırsat aracı yani,şimdilik takipteyim..
Dizel veya Lpg arasında kaldım,110 hp likler iyi gidiyo dorudur bu arada corolla 1.6 sol'du tam fırsat aracı yani,şimdilik takipteyim..
he bahsettiğim atiker taktıran arkadaşımda gaziemirde oturuyor, benzinde kullanırken 8.2 ortalama tutturuyordu, lpg den sonra 9 un altına çok çok zor indi araç hesabını sen yap ;) dizel herzaman daha avantajlı lpg den veya benzinden bana göre.
307 alacaksanız eğer 2005 mart sonrası almaya dikkat edin. Zaten 1,6HDI 307 eski kasada çok fazla yok. Olan bulursanız eğer dediğim tarihe dikkat edin, onlar sorunlu olan modeller. 2005 mart sonrası olanlar içten makyaj geçirdi ve 307restyle olarak geçiyor. 2006da ise ön tampon ve farlar makyajlandı. Umarım gönlünüze göre bir araç bulursunuz :)
307 alacaksanız eğer 2005 mart sonrası almaya dikkat edin. Zaten 1,6HDI 307 eski kasada çok fazla yok. Olan bulursanız eğer dediğim tarihe dikkat edin, onlar sorunlu olan modeller. 2005 mart sonrası olanlar içten makyaj geçirdi ve 307restyle olarak geçiyor. 2006da ise ön tampon ve farlar makyajlandı. Umarım gönlünüze göre bir araç bulursunuz :)
Verdiğiniz bilgi için teşekkür ederim..
2003-2004 Seat Toledo 1.6 16v signo'yu düşünebilirsin, belki biraz fiyat oynayacaktır ama bilemiyorum.
vtec ll yi tercih ederdim ben. ekonomik kullanımda gerçekten hiç yakmayan bir araç ve kolay kolay üzmezde. Tüp bence gerek yok ama vteclere takılmış sıralı sistem uygulaması çok var hiç bir sorunda duymadım görmedim neden olmasın..
vtec 2 den kurtuldk iikide kurtulmusuz ne dururdu ne yol tutuyodu hiçte sevmezdim. 307 derim dizel olmasıda mantıklı yapıyo
vtec 2 den kurtuldk iikide kurtulmusuz ne dururdu ne yol tutuyodu hiçte sevmezdim. 307 derim dizel olmasıda mantıklı yapıyo
bence araçtan ne beklediğiniz önemli..arkadaşımda var vtec2 tamamen orj araç gayette iyi yol tutuyor araç...fren konusunda haklısınız çabuk şişiyo frenler ama durmama gibi bir durumda yok
modifiye yapmayacaksan Corolla al. pejodan uzak dur...
Tuning055
17-01-2010, 11:52
bence vtecII..
HarunToprak
17-01-2010, 12:28
307Hdi bencede iyi olabilir.
MR.TurboALİ
17-01-2010, 12:51
vtec kafadan 1. gelir. :D
vtec kafamıza göre gidec:D
dizel 1.6 hayalim vardı bnmde turbo büyütüp blow+chipleyip çufur çufur gezmek istiyorum:D
barışbazan
17-01-2010, 13:51
Faberge nin dediği gibi bir üst model 307 nin içindeki rahatlık hiçbirine benzemicektir:)sorun konusuna gelince,düzgün kullanım ve periyodik olarak bakılırsa 2 3 alışılagelmiş elektronik problemler sorun çıkarmaz:)307 mantıklı Dizel olarak,, benzinli ise honda/toyota farketmez ikiside iyidir size kalmış derim
mad_max1978
17-01-2010, 18:24
tüplü arabaya binmektense , dizel almak daha mantıklı bence.307 hdi
Bence en mantıklısı 307 , çünkü dizel araç şu devirde en mantıklı olay, lpg nin derdini cekmessın rahatlıkla bınersın gıdersın .Yok rampalarda cekmedı, kısın stop etti vs.vs.vs.
hiç yoktan 307 de hiçbirini yaşamaadan rahatlıkla binersiniz... Günümüz şartları ***** evet benzınlı bınmek bıraz kasıyor ama tercıh varken dizel daha iyi benim düşüncem ...
depresif
17-01-2010, 19:15
307 hdi derim başkada bişe demeye gerek yok arabana baktığın sürece bakımlarını aksatmayıp ona istediğini verdiğin sürece hiç bi problem dert yaşamazsın ve gönül rahatlığı ilede binebilirsin rahatlığını ve donanımlarını sölemeye zaten gerek yok yanındada 100-150 krs yakmada cabası..
Evet haklısınız zaten polo dizel kullandım 1 sene 70 Ps olması hariç memnundum,Pejo'da 110 beygir düşünüyorum zaten..Mevcut Fiyatlara bakarsak,Benzin:3.70 Tl Dizel:3.00 Tl Lpg:2.00 Tl.. Dizelde artık pahalandı ama yinede Lpg yerine Dizel tercih edicem sanırım..
Bu arada Seat Cordoba 1.4 Tdi'ler var 80 Ps'lik ama arkası dar,kabine çok ses alıyo yönünde şikayetler duydum.Eğer bu aracı(2005 mod. ve üstü) tecrübe eden arkadaşlar varsa fikirlerini yazabilirlermi :) TŞK..
Burak VTEC
18-01-2010, 02:21
Bizde 2002 Civic sedan var 160binde yaklaşık100.000 km dir lpg li.Lavato sıralı sistem lpg var.Şehiriçi ağırlıklı(Ankara) yeni zamlarla 13kuruş yakıyor km de. Dayımda da 2006 307 Hdi var 20kr yakıyor demişti geçen.Corolla da lpg de 18-20kr yakıyor diye biliyorum.
3 araçta sorunsuz araçlar kategorisinde bence.Temizi alırsanız hiç sorun yaşamazsınız.Alırken lpg li araç tercih etmemenizi tavsiye ederim.Aldıktan sonra kendiniz iyi bir yere LPG uygulamasını yaptırın.LPG takılı araçlar toplamda daha ucuza gelecektir eğer LPG takılalı fazla olmamışsa garantisi devam ediyorsa ve güvenilir bir yere yaptırılmışsa bu araçlara da bakmayı ihmal etmeyin.
**Ankara da LPG fiyatları düşük onu da hesaplamayı unutmayın:icon_tup:
Babamda 2002 Civic sedan var 160binde yaklaşık100.000 km dir lpg li.Lavato sıralı sistem lpg var.Şehiriçi ağırlıklı(Ankara) yeni zamlarla 13kuruş yakıyor km de. Dayımda da 2006 307 Hdi var 20kr yakıyor demişti geçen.Corolla da lpg de 18-20kr yakıyor diye biliyorum.
3 araçta sorunsuz araçlar kategorisinde bence.Temizi alırsanız hiç sorun yaşamazsınız.Alırken lpg li araç tercih etmemenizi tavsiye ederim.Aldıktan sonra kendiniz iyi bir yere LPG uygulamasını yaptırın.LPG takılı araçlar toplamda daha ucuza gelecektir eğer LPG takılalı fazla olmamışsa garantisi devam ediyorsa ve güvenilir bir yere yaptırılmışsa bu araçlara da bakmayı ihmal etmeyin.
Paylaşım için tşkler.Evet lpg'siz alıp sonrdan taktırmak daha doru 2-3 ayı geçmemisse..Anladığım kadarıyla Lpg'de sorun çıkarmıyo bu araçlar
Paylaşım için tşkler.Evet lpg'siz alıp sonrdan taktırmak daha doru 2-3 ayı geçmemisse..Anladığım kadarıyla Lpg'de sorun çıkarmıyo bu araçlar
toyota da da sorun olmaz ama dediğim gibi işinin ehli ayar yapabilcek birisi şart, yoksa çok tork kaybın oluyo :)
düşünürsen bu aracı tavsiye ederim yakın arkadaşımın aracı lpg falan'da işli:) kafan kulağın rahat alıp kullanırsın dost işi;) fiyat konusunda yardımcı olur kendisi arıyıp konuşursanız..
Araç 2003 model kazasız boyasız değişensiz 80 binde:icon_tup:
link: http://www.sahibinden.com/seat_toledo_!_farkli_bir_dunya_-53WQQaXQQ20261661WQQpXQQdisplayitem
düşünürsen bu aracı tavsiye ederim yakın arkadaşımın aracı lpg falan'da işli:) kafan kulağın rahat alıp kullanırsın dost işi;) fiyat konusunda yardımcı olur kendisi arıyıp konuşursanız..
Araç 2003 model kazasız boyasız değişensiz 80 binde:icon_tup:
link: http://www.sahibinden.com/seat_toledo_!_farkli_bir_dunya_-53WQQaXQQ20261661WQQpXQQdisplayitem
Teşekrler ama Seat'ta altea yada cordoba düşünürüm ve İzmir-Maraş uzak biras :)
307 hdi si olup sorun yaşayan servislerden cıkmayan tanıdıklarım var turbosu vesairesi...
307 hdi si olup sorun yaşayan servislerden cıkmayan tanıdıklarım var turbosu vesairesi...
Bizde vardı bundan önce,bir tek turbosunda ağrıza çıkarmıstı , servisten 1.5 -2 bine yakın masraf söylemişlerdi.
Ama baya o şekilde kullandık aracın giidişinde olsun , perf. olsun hiçbir sıkıntı olmadı belkı daha bınsek buyuk sıkıntı cıkarırdı ama ole sattık çıkardık elden ... Ama yınede tavsıye edebılcegım arac , onun dısında hıcbır sıkıntısı olmadı aracın performansı, yol tutuşu, yakıtı olsun, bence o araçlar arasında ılk tercıhım olurdu....
MuratGürakan
18-01-2010, 18:34
2 sene önce 2005 vtec2 alırken araştırmıştım lpg ye en iyi uyum sağlayanlardan birisi olduğunu öğrenmiştim. Aldıktan sonrada brc taktırdım bir kere olsun sorun çıkarmadı bana . Gidiş olarak kesinlikle anlaşılmıyordu fark. Şehir içindede lpg 1.80 ken 140 lira yakıyordum. Bu 3 araç içindede en iyi gideni vtec dir ama hdi yede bi chiple vtec ten kat kat iyi götürebilirsin.
Yardımlarınız için çok tşkler..
Bu 3 araç içindede en iyi gideni vtec dir ama hdi yede bi chiple vtec ten kat kat iyi götürebilirsin.
vtec 2 yle corolla birbirlerine kafa bile çıkaramazlar o kadar aynı giderler ;) çoook denedik stock vs stock.
Ankette göremedim ama tavsiyem Focus I 1.8 TDCİ Collection ya da Focus II 1.6 TDCİ Collection. (NOT: 1.8 'in vergisi biraz yüksek gelebilir :D)
Bulut Y.
29-01-2010, 10:57
Ankette göremedim ama tavsiyem Focus I 1.8 TDCİ Collection ya da Focus II 1.6 TDCİ Collection. (NOT: 1.8 'in vergisi biraz yüksek gelebilir :D)
sen bi kendini tanıtsaydın once kardeş :D
vtecII bu arada
307 nın 2004 oncesının dokuk olduunu 2004 sonrası duzeltmeler oldugunu bılıyodum,
bı kısı 2005 mart demıs oda olabılır eger 307 de karar kılarsan ona dıkkat et.
toyota motoru salamlık acısından bılıosunuzkı dunyada tescıllenmıs bı marka
hondada oyle gercı ama hondayı one cıkaran vtec olayı ve tıpı tabıkı
kısaca honda :)
ocean0636
29-01-2010, 11:51
Kardeş, kimsin necisin :D Kendini tanıtsaydn bi :heyoo: