Orijinalini görmek için tıklayınız : piggyback beyin
ahmetgurlek
17-01-2010, 12:53
arkadaşlar benim piggyback ünitelerle ilgili bi kaç sorum olacak. yardımcı olabilirseniz sevinirim.
1) piggyback ünitelerle müdahale edilebilen ayarlar nelerdir? bu müdahale edilebilen ayarlar aracın beynine göre değişir mi? örneğin sagem beyin kullanılan bir araçta müdahale edilebilen ayarlarla bosch ya da başka bir beyin kullanan araçta müdahale edilebilen ayarlar farklı mıdır? yoksa aynı piggyback le her araçta aynı ayarlara mı müdahale edilebilir?
2) turbo araçlarda piggyback beyin ile birlikte illa ki boost controller almak gerekli midir? yoksa boost ayarı yapılabilen piggyback ler de var mıdır?
3) aracımda sagem s3000 beyin var. benim aracımda kullanabileceğim bir piggyback önerebilir misiniz? benzer bir beyin kullanıp piggyback takan arkadaşımız var mı?
cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim...
1) piggyback ünitelerle müdahale edilebilen ayarlar nelerdir?
Şimdi Öncelikle Piggyback Nasıl çalışır ?
Gelen Enejtor yada aeşleme sinyalleri yanıltarak Arttırmak veyahut azaltmaya yarar
Maf yada Map sensorunu simule eder bazı Piggybacklerde ise tamamen MAfi yadaMapi kaldırmanı sağlar
Corrctionları vardır Hava,Su sıcaklığına göre benzin yada ateşeleme değiştirir Sadece 3-4 tane örnek bunlar bir çok seçeneği olabilir Barometric basınç Vsvsvs
2) turbo araçlarda piggyback beyin ile birlikte illa ki boost controller almak gerekli midir?
BAzı uniteler olabiliyor bazılarında olamıyor ama benim terciğim elektronik bir boost Controller
3) aracımda sagem s3000 beyin var. benim aracımda kullanabileceğim bir piggyback önerebilir misiniz? benzer bir beyin kullanıp piggyback takan arkadaşımız var mı?
Megane Rs e denenebilir Bir kaç seçeneğin mevcut 1-2 sorun ıolucak ona göre sana önere bilirim:)
Fcon, Haltech, Emanage (ZOR), Aem fic (muhtemelen sıcar), SMT6
arkadaşlar benim piggyback ünitelerle ilgili bi kaç sorum olacak. yardımcı olabilirseniz sevinirim.
1) piggyback ünitelerle müdahale edilebilen ayarlar nelerdir? bu müdahale edilebilen ayarlar aracın beynine göre değişir mi? örneğin sagem beyin kullanılan bir araçta müdahale edilebilen ayarlarla bosch ya da başka bir beyin kullanan araçta müdahale edilebilen ayarlar farklı mıdır? yoksa aynı piggyback le her araçta aynı ayarlara mı müdahale edilebilir?
2) turbo araçlarda piggyback beyin ile birlikte illa ki boost controller almak gerekli midir? yoksa boost ayarı yapılabilen piggyback ler de var mıdır?
cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim...
ahmetgurlek
17-01-2010, 13:15
1) piggyback ünitelerle müdahale edilebilen ayarlar nelerdir?
Şimdi Öncelikle Piggyback Nasıl çalışır ?
Gelen Enejtor yada aeşleme sinyalleri yanıltarak Arttırmak veyahut azaltmaya yarar
Maf yada Map sensorunu simule eder bazı Piggybacklerde ise tamamen MAfi yadaMapi kaldırmanı sağlar
Corrctionları vardır Hava,Su sıcaklığına göre benzin yada ateşeleme değiştirir Sadece 3-4 tane örnek bunlar bir çok seçeneği olabilir Barometric basınç Vsvsvs
2) turbo araçlarda piggyback beyin ile birlikte illa ki boost controller almak gerekli midir?
BAzı uniteler olabiliyor bazılarında olamıyor ama benim terciğim elektronik bir boost Controller
Megane Rs e denenebilir Bir kaç seçeneğin mevcut 1-2 sorun ıolucak ona göre sana önere bilirim:)
Fcon, Haltech, Emanage (ZOR), Aem fic (muhtemelen sıcar), SMT6
İlginiz ve yanıtlarınız için çok teşekkür ederim. öğrenebildiğim kadarıyla Fcon piggyback ler de boost controller var. eğer fcon alırsam yine de boost controller almalı mıyım? almalıysam hangisini önerirsiniz. aynı sorum smt6için de geçerli :):)
tekrardan teşekkür ederim...
Fcon da var haltech te var Smt 6 da yok var da yok :)
şimdi Sana önericeğim en ucuz controller profec Greddy profec olabilir AVcr olur Ebayden gerçekten güzel rakamlara bilabilirsin
ahmetgurlek
17-01-2010, 13:23
Fcon da var haltech te var Smt 6 da yok var da yok :)
şimdi Sana önericeğim en ucuz controller profec Greddy profec olabilir AVcr olur Ebayden gerçekten güzel rakamlara bilabilirsin
çok teşekkür ederim dostum. eline, koluna, bilgine sağlık...:):):)
Umarım sorunsuzca kullanırsın Ahmet abi.. Ben sagem 3000 in buna pek izin vercegini sanmıyorum ama merakla bekliyorum :)
ahmetgurlek
18-01-2010, 08:25
Umarım sorunsuzca kullanırsın Ahmet abi.. Ben sagem 3000 in buna pek izin vercegini sanmıyorum ama merakla bekliyorum :)
erhan daha araştırma safhasındayım. emin olmadan girmicem zaten. deneme yanılma yoluyla bi çuval para harcadım, bi şey de elde edemedim..:(:(:(
chıpden fıcden uzak dur standolone bısıy yap ms2 gibi ankarada tolga var ms ıcın sana cok cok yardımcı olur ;)
en son yurtdışında o beyini iyice öğrendiler die biliyorum.
büyük turbo vs vs yaptılar.
Sende de o rstuningin max gücü 4900 da veren aptal chipi mi vaR?
erhan daha araştırma safhasındayım. emin olmadan girmicem zaten. deneme yanılma yoluyla bi çuval para harcadım, bi şey de elde edemedim..:(:(:(
Bizede bilgi verirsen sevinirim..sanirim bir superchips deniyecez sonuclari soylerim. Bizimde 4900 maks. Guc suan.
chıpden fıcden uzak dur standolone bısıy yap ms2 gibi ankarada tolga var ms ıcın sana cok cok yardımcı olur ;)
Ms beyin değil bence çok komik bi alet o haltech felan varken aman allah korusun :)
pekı ozgun bılgınle sıdık yarıstırmak gıbı olmasın ufak bır karıslatırma yapalım
wems ms aynı pcb sanırım sadece wemsın ıslemcısı bırazdaha hızlı
veya fıc tarzına gore hem ucuz hemde daha genıs kapsamlı bu sekılde yorumlarını alalım
haltec motec aem ems ıle karıslatırmak olmaz tabıkı ama sonucdan ms de bı cok seyı rahatlıkla haldebılıyor
edit @ atladım ozgun senle daha once konusmalarımızda da bılıyosun fıc ve chıpden neler cektıgımı onun ıcın yazdım yanı fıce veya chıpe verılecek para benım ıcın ölu para
komple ecuyu sokup standalone yapmak hayal olur gibime geliyo zira arabayı kart yerine tofas kontagı takarak calıstırmak zorunda kalabilirsin :) senin araban bence gayet iyi yuruyo.. dahada ustu için bicok seyin yeniden yapılması gerekli..
ahmet3425
18-01-2010, 19:41
http://cgi.ebay.co.uk/Renault-Megane-2-0-16V-Turbo-RS-F1-Switchable-Remaps_W0QQitemZ310192670656QQcmdZViewItemQQptZUK_ CarsParts_Vehicles_CarParts_SM?hash=item4838ec87c0
birde boyle birsey var megane rs icin.
http://cgi.ebay.co.uk/Renault-Megane-2-0-16V-Turbo-RS-F1-Switchable-Remaps_W0QQitemZ310192670656QQcmdZViewItemQQptZUK_ CarsParts_Vehicles_CarParts_SM?hash=item4838ec87c0
birde boyle birsey var megane rs icin.
bu sadece megane için değil, bircok aracta kullanılabilir ;) kendi basına flash yapabiliyor cihaz..
Haltech dediğin 800AUD Yani 700 doalr Hem ems hemde piggyback olarak çalışıyor sorunsuzca kullanılıyor nesi kötü?
pekı ozgun bılgınle sıdık yarıstırmak gıbı olmasın ufak bır karıslatırma yapalım
wems ms aynı pcb sanırım sadece wemsın ıslemcısı bırazdaha hızlı
veya fıc tarzına gore hem ucuz hemde daha genıs kapsamlı bu sekılde yorumlarını alalım
haltec motec aem ems ıle karıslatırmak olmaz tabıkı ama sonucdan ms de bı cok seyı rahatlıkla haldebılıyor
edit @ atladım ozgun senle daha once konusmalarımızda da bılıyosun fıc ve chıpden neler cektıgımı onun ıcın yazdım yanı fıce veya chıpe verılecek para benım ıcın ölu para
Rstmania
18-01-2010, 21:02
Özgün adam haltech kötü dememiş ki :D
Ama sen niye MS i beğenmiyon onu hiç açıklamıyon?
Haltech dediğin 800AUD Yani 700 doalr Hem ems hemde piggyback olarak çalışıyor sorunsuzca kullanılıyor nesi kötü?
moruk haltec kötu demedım. bence dedım araya gırmekdense fıc felan tarzı bısıyle chıp yerıne daha verımlı olabılcek bısıy hemde ucuz malıyetlı dedım
sımdı sen tr de belkıde dunya sıralamasında belkı bı cok tunerden daha cok beyın baglamıs ve yazmıs ve bır cok hemen hemen hepsını ınceleme fırsatını bulmus bırı olarak soruyorum sana?
ms de memnun olmadgın veya su olsaydı söle olsaydı dıyebılcegın ne var fıyata yakın ms sanırım 450 usd felan ve en buyuk ozelık bence su ms de atıyorum bı sorun cıktı bı arıza cıktı tamır bakımından gayet rahatlıkla tr de yapılabılcek bı urun bu sekıldede kolay yonlerı var onun ıcın söledım onerdım
senın fıkrın nedır ms ıcın
1 birkere ms ledde çok fazla bug var Meesela Hardwarei hemen herşey idesteklemiyor sorunlar başl gösteriyor bazısında nos control basızsında boost control yok hiçbirzaman yanında hardware olarak destek yok + menüler +correctionlar
450 dolara en ucuz ms i alıyorsunuz darma dağın geliyor :) yok onu lehimle yok bunu yap qaaa yanlış olduu hoppp kaçtı sana aaa 2 gün sona boardda lehim atmış yol fırlamış :) tamamiyle smoothluk yapamıyorsun mesela 450++++++ var değilmi ? eklediklerine cpu hızına felan bağlı olrak
moruk haltec kötu demedım. bence dedım araya gırmekdense fıc felan tarzı bısıyle chıp yerıne daha verımlı olabılcek bısıy hemde ucuz malıyetlı dedım
sımdı sen tr de belkıde dunya sıralamasında belkı bı cok tunerden daha cok beyın baglamıs ve yazmıs ve bır cok hemen hemen hepsını ınceleme fırsatını bulmus bırı olarak soruyorum sana?
ms de memnun olmadgın veya su olsaydı söle olsaydı dıyebılcegın ne var fıyata yakın ms sanırım 450 usd felan ve en buyuk ozelık bence su ms de atıyorum bı sorun cıktı bı arıza cıktı tamır bakımından gayet rahatlıkla tr de yapılabılcek bı urun bu sekıldede kolay yonlerı var onun ıcın söledım onerdım
senın fıkrın nedır ms ıcın
kop ulen onur... onura katılıyorum ve toplanmış olarak o fiyatlara bulmanız trde mumkun.tolgayı sevioruz hepimizi mslendir tolga.
bu arada aem kullanıcısıyım tolganın mslerin en cok gören takip eden kişi benim ve gördükçe gaza gelip bi proce arabası alasım gelio ve bunu yapıcam.evet evet yapıcam bpt motorlu bi rx-7 yapıcam....
Olsun MS'inde kendine göre özellikleri var mesela çok pis tuner korkutur, 50 derece avansda bile kırmaz motoru :p
1 birkere ms ledde çok fazla bug var Meesela Hardwarei hemen herşey idesteklemiyor sorunlar başl gösteriyor bazısında nos control basızsında boost control yok hiçbirzaman yanında hardware olarak destek yok + menüler +correctionlar
450 dolara en ucuz ms i alıyorsunuz darma dağın geliyor :) yok onu lehimle yok bunu yap qaaa yanlış olduu hoppp kaçtı sana aaa 2 gün sona boardda lehim atmış yol fırlamış :) tamamiyle smoothluk yapamıyorsun mesela 450++++++ var değilmi ? eklediklerine cpu hızına felan bağlı olrak
İyide galiba senin tecrübelerin pek doğru yönde ilerlememiş.
- Hemen herşeyi desteklemiyordan kastın nedir bilmiyorum ama hem NOS hemde boost control opsiyonel olan şeyler. Standart MS alıp takarsan hiçbirisini hatta coil on plug ı bile desteklemiyor diyebiliriz. Ama bunların tamamı eklenebilir şeyler. Ve atla deve paralara falanda değil.
- Aramayı bilirsen her türlü yazılım ve donanım desteği var.
- Ne coorrectionu lazım sana? ambiente pressuredan tut EGT ye kadar herşeyin correctionunu ekleyebileceğin bir altyapı vermiş adam. Direk AFR tabanlı tune yapabiliyorsun, ister narrow ister wideband correctionu istersen iki ayrı wide yada narrow banda dayuanan correction verebiliyorsun, MAP, IAT, ECT, TPS cart curt onları saymıyorum bile. Hadi bunlar yetmedi ABC sensörü takacağım ve onunda correctionunu istiyorum diyorsun onun içinde boş port var. Software de ne yapman gerektiği geliştirenlerin direk kendilerinin müdahil olduğu forumlarda açık seçik anlatılıyor.
- En ucuz MS 139 dolar. Ateşleme ve diğer opsiyonlarıda isteyeceğim, ileride kaşınıp antiri kuntiri birşeyler daha ekleyebilirim dolayısı ile herşeye açık bir alet olsun dersen 253 dolar. 450 nereden çıktı anlamadım. Yok eğer ben lehimden falan anlamam kardeşim gönder kablolarını bağlayayım sensörlerini takayım dersen 240 dolardan başlayıp 399 dolara MS var. SMD board ile montaja hazır şekilde 411 dolara satın alabilme seçeneğin var.
Herhangibir boardta yolun kalkması için ciddi danalık yapman lazım. Eğer incecik yol olan 4 layerlı bir boarda 100-200W lık havya ile dalarsan ayağa bile kalkar. Montaj 25 W lık havya ile yapılır. Lehim yapmayı bilmeyen adam zaten montajı tamamlanmamış şekilde almasın gitsin montajı bimiş yada SMD montaja sahip kiti alsın.
Rstmania
18-01-2010, 22:47
Olsun MS'inde kendine göre özellikleri var mesela çok pis tuner korkutur, 50 derece avansda bile kırmaz motoru :p
Burada aracıma cevap hakkı doğuyor bilginize..:p:D
Bu arada bende MS2 vardı extra kodla, birkez montajını yaptım, tek marşda tüm sistem sorunsuz sıkıntısız çalıştı, 30 dakikada base map yapıp yola çıkabildik. Ne yaptığını biliyorsan güzel alet. Şu anda merruse'un FI/C'ı bende takılı cmts arabaya monte ettik bendek MS'ide o aldı şu kadarını söyleyebilirim MS beni, 2 günde FI/C ın üzdüğü kadar üzmedi. Ama burda kabahat FI/C da değil AEM'de, teknik altyapıları rezalet, kullanıcı klavuzları al oku kaybol diye yapılmış, 3 ay arayla çıkan iki klavuzu gündüz ve gece kadar farklı, ciddi sıkıntısı olan kimse deniz aşırı hatta ABD de bile teknik destek alamıyor, çünkü kendileride bilmiyor (bence) FI/C güzel alet ama AEM çalışanlarını versinler kızılcık sopasıyla 10 vurur 1 sayarım.
MS i kim almalı?
Amatör oalrak bu işlere merakı olan, kendisi birşeyler yapmayı seven, uğraşmayı sevenler almalı. megane RS e ben olsam bende takmam. Zira RS in üzerindeki ECU zaten olabildiğince ileri teknoloji ürünü bir ECU. Kalkıp onu kıytırık AEM yada Haltech in ürettiği bir ECU ile de MS ile de değiştirmem.
Herhalde syvecs s8 dan falan başlardım standalone olarak.
İyide galiba senin tecrübelerin pek doğru yönde ilerlememiş.
- Hemen herşeyi desteklemiyordan kastın nedir bilmiyorum ama hem NOS hemde boost control opsiyonel olan şeyler. Standart MS alıp takarsan hiçbirisini hatta coil on plug ı bile desteklemiyor diyebiliriz. Ama bunların tamamı eklenebilir şeyler. Ve atla deve paralara falanda değil.
- Aramayı bilirsen her türlü yazılım ve donanım desteği var.
- Ne coorrectionu lazım sana? ambiente pressuredan tut EGT ye kadar herşeyin correctionunu ekleyebileceğin bir altyapı vermiş adam. Direk AFR tabanlı tune yapabiliyorsun, ister narrow ister wideband correctionu istersen iki ayrı wide yada narrow banda dayuanan correction verebiliyorsun, MAP, IAT, ECT, TPS cart curt onları saymıyorum bile. Hadi bunlar yetmedi ABC sensörü takacağım ve onunda correctionunu istiyorum diyorsun onun içinde boş port var. Software de ne yapman gerektiği geliştirenlerin direk kendilerinin müdahil olduğu forumlarda açık seçik anlatılıyor.
- En ucuz MS 139 dolar. Ateşleme ve diğer opsiyonlarıda isteyeceğim, ileride kaşınıp antiri kuntiri birşeyler daha ekleyebilirim dolayısı ile herşeye açık bir alet olsun dersen 253 dolar. 450 nereden çıktı anlamadım. Yok eğer ben lehimden falan anlamam kardeşim gönder kablolarını bağlayayım sensörlerini takayım dersen 240 dolardan başlayıp 399 dolara MS var. SMD board ile montaja hazır şekilde 411 dolara satın alabilme seçeneğin var.
Herhangibir boardta yolun kalkması için ciddi danalık yapman lazım. Eğer incecik yol olan 4 layerlı bir boarda 100-200W lık havya ile dalarsan ayağa bile kalkar. Montaj 25 W lık havya ile yapılır. Lehim yapmayı bilmeyen adam zaten montajı tamamlanmamış şekilde almasın gitsin montajı bimiş yada SMD montaja sahip kiti alsın.
peki ozaman EN iyi MS i Lanuch i TC si coilon plug injector driver olsun correctionları saymıyorum map sensoru olan osu bunu aklına ne geliyorsa olan herşeyi ekledikmi 411 dolarmı yapıyor bu ?
sanırım biraz geride kalmışsssınız Aem ems haltech Platinum sport platinum pro lara bakmanı tavsiye ederimki
halaanlayamadınız sanırım AEM fic hiçbirşey değil dünyanın en rezalet piggybacki:)halaa aem aem hanginis Ems kullandı da sıkıntı çektiğini sölermisiniz bana ? yada hanginiz motec kullandı yada haltech
Bunların hepsi EMS olmakla beraber orjinal beyininin kalması halinde de kullanılabilir
Twin turbo Gallardoda AEm ems veyahut m800 motec kullanılıyor ozaman gallardo araba yapmasını bilmiyor:) HPF nin kitlerinde Aem kullanılıyor ozaman Bmw bu işi bilmiyor
Okey Ecular süper orjinal ecular ama hepsinin bir radddi bitr sınırı var herşeye okey der biyerde keser atar hiçbirsey yapamassınız kalırsınız ortada
Örnek olarak yüksek CC li enjkektor kullanamıyor lar
Magane Rs in beyninde knock k ontrol bile adamgibi çalışmıyor :)
Bak şimcik döndük dolaştık correctiondan ve sözüm ola buglardan vazgeçip fiyat konusuna geldik. :)
boost control 7 $, eğer selenoidide içinde olsun dersen toplam 38 $, Coil on plug için driver 8 $, MAP sensörü zaten 139 dolarlık kitte bile standart.. TC için sadece softwarede ayarlama yapman gerekli.
Full + full Şahin toplar gibi ECU toplamayı düşünüyorsan öncelikle araştırman gerekir.. Hem sağda hem cam kenarı hemde ön koltuk olsun istiyor ve yanında kimse oturmasın istiyorsan o durumda elbette biraz çaba sarfetmelisin. Kaldıki 411 değil 500 olsa kaç yazar ama istersen bir boş zamanımda hepsini yaparsan kaç para tutar hesaplarım. Eminim 411 dolar bile tutmaz. He kalkıp 4 kanal silindir başına birer EGT sensörüm olsun hepsini MS te correction yapsın, oldu olacak bir çift widebandimde olsun onların kontrollerları beleş olsun diyorsan o iş yaş tabi. Onları beleş veren varsa ayrıca konuşalım..
Bence MS in en önemli eksiği MAF ile sınırlı kontrolü olmasıydı. Grippo bu hafta içerisinde ona ilişkin yeni firmware çıkartacağını ve istediğin MAF ile skalayı kendin tanımlaman kaydı ile kullanabileceğini zaten ifade ediyor. Sırf bu bile bence yeterli bir neden. MAF ı büyüttüm scale edemedim derdi olmayacak hiç değilse. Mevcut durumda kendin scale edemiyordun. Sürekli gelişen bir hardware ve yazılım sözkonusu. Ki açık kaynak kodlu olmasıda cabası. İstersen biraz kaşarlandıktan sonra kendi custom ECU nu dahi üretebilme şansın var. E daha ne olsun? Dahasını isteyen zaten dediğim gibi bayılsın 2500 poundu s8 alsın. Kaldı ki ben hala üst seviye mod düşünülen ciddi araçlarda ikinci-üçüncü sınıf ECU yerine ciddi geliştirilmiş standalone ların tercih edilmesi taraftarıyım.
Burada aracıma cevap hakkı doğuyor bilginize..:p:D
boostta 50 avansla kırılmayan motora araç denmez.. O başka birşey.. :)
benim sölemek istediğim şu ems alıyorsun Ama 4 kanal deil 10 kanal Egt veriyorsun cylinder trim duel veriyorsun Tc var boost control var ignition driver fuel driver var 2 wide 2 normal 4 normal a kadar o2 kontolu var istemediğin kadar output input var
iddda ediyorum Motec kadar Aem gen 2 kadar iyi fuel control yapamaz açıkcası senin extra olarak eklediğin hersey bunda var onu sölemek istiyorum
boostta 50 avansla kırılmayan motora araç denmez.. O başka birşey.. :)
:) uhauhauhauhauh yok abi calibrasyon ve mekanik sorunlar yüzünden :)
sanırım biraz geride kalmışsssınız Aem ems haltech Platinum sport platinum pro lara bakmanı tavsiye ederimki
halaanlayamadınız sanırım AEM fic hiçbirşey değil dünyanın en rezalet piggybacki:)halaa aem aem hanginis Ems kullandı da sıkıntı çektiğini sölermisiniz bana ? yada hanginiz motec kullandı yada haltech
Bunların hepsi EMS olmakla beraber orjinal beyininin kalması halinde de kullanılabilir
Twin turbo Gallardoda AEm ems veyahut m800 motec kullanılıyor ozaman gallardo araba yapmasını bilmiyor:) HPF nin kitlerinde Aem kullanılıyor ozaman Bmw bu işi bilmiyor
Okey Ecular süper orjinal ecular ama hepsinin bir radddi bitr sınırı var herşeye okey der biyerde keser atar hiçbirsey yapamassınız kalırsınız ortada
Örnek olarak yüksek CC li enjkektor kullanamıyor lar
Magane Rs in beyninde knock k ontrol bile adamgibi çalışmıyor :)
Galiba sen anlayamadın Özgün. Bizim derdimiz FIC ile değil, arkasında olmayan desteği ve abuk subuk hazırlanmış ve tutarsız işe yaramayan instruction manuali ile.. FIC arkası boş olan bir ürün. MS te bile daha ciddi bir destek var. Ki MS açık kaynak kodlu tamamen gönüllülük esasına dayalı bir alet sonuçta. İkisini karşılaştırmak bile çoğu durumda abes sayuılabilmesi gerekirken sen kalkıp ems ile FIC ı rahat rahat karşılaştırabiliyorsun ve aynı beklentilere girebiliyorsun. Hemde hiç araştırma falan yapmaksızın direk pnp olsun istiyorsun. El insaf. 35-40 bin dolar verip alınan kit ile gelen profesyonelce hazırlanıp en ince detayına kadar irdelenmiş ciddi bir yazılımla tümüyle custom seçilen parçalara uygulanan ems nin yerel bir tuner ın yaptığı tuningini bir tutuyorsan zaten biz bambaşka dallarda birimiz sirtaki diğerimiz zeybek oynuyor demektir. Kaldı ki herşeye rağmen adam kalkıp ürününü görmek gerekirse tune etmek için buralara gelebiliyorsa onun arkasındaki desteği AEM in hiçbir tarafı ile açıklayamazsın.
Gallardo ne yapar bilmem ama ciddi racing firmalarının çoğu s6 yada s8 kullanıyor. Kit hazırlarken işin içine o kadar çok şey giriyorki, ticaret bazen herşeyin önüne geçebiliyor.. Onlardaki ARGE kaynakları bizde yok, onlardaki bilgi ve destek bizde yok, onlardaki ölçüm şartları bile farklı. Zaman ve para olaylarına girmeye ise hiç gerek yok. Dolayısı ile kriter gallardo twin turbo değil bence.
Senin demene göre Reanult'a bu işi bilmiyor.. Bak knock kontrolü bile doğru dürüst değilmiş.. Benim dandik mondeoada bile 4 tane knock sensörü varken eminim renault doğuştan turbolu aracında vuruntuyu yok saymamıştır. Ki RS avrupada renaultun üretim gamındaki seri başlarından bir tanesi.. Böyle bir konuda eminim alınacak anlamsız bir riski senden benden daha iyi hesaplamışlardır.
:) aem in desteği var ama foruımda deil ben şimdiye kadar hiç birşekilde adamlardan techte sorun yaşamadım
Ben PNP olsun istemedim universal olmasın Aem ems çok fena eziyor birz pahalı ama
ben kablo lehimlemekten zevk alırım
ki sen ficten bir çok sorun yasadın tammam ama sölediğim gibi ben fic i beyenmiyorum onun yerine sprint 500 yada fcon alırım herzaman söylüyorum yani
Renault işini biliyor microsoftta bilmiyor ozaman birsürü bug var bugg herzaman olur hatasız olma olasığını %1 dir benim gözümde
Ama gözümün önünde kırlan RS leri göemek hiç hoş değildi çok sayıda gördüm 1-2 değil servis güncelenemesi gerekiyor denildi hepsi garabtiden değişti :)
ben diyorumki MS EMS değilmi ? Ems ile ems yi karşılaştıralım
ms in piggyback mi ? öle isede olduğunu bilmiyordum ben
Benim tek geçtiğim bir EMs var oda motec ben böyle bir serefsiz beyi ngörmedim inananılmaz güzel inananılmazz şekilde başarlıı inananılmaz şekilde esnek bir beyin kendi arabama bu saaaten sontra alıcağım tek beyin diye biliris ama fiyatı çok pahalı
benim sölemek istediğim şu ems alıyorsun Ama 4 kanal deil 10 kanal Egt veriyorsun cylinder trim duel veriyorsun Tc var boost control var ignition driver fuel driver var 2 wide 2 normal 4 normal a kadar o2 kontolu var istemediğin kadar output input var
iddda ediyorum Motec kadar Aem gen 2 kadar iyi fuel control yapamaz açıkcası senin extra olarak eklediğin hersey bunda var onu sölemek istiyorum
Yahu varda fiyatıda var. Buna esktra olarak eklsen bile ötekilerin 3 te bir fiyatına geliyor.Zahmetlimi? İngilizce bilmiyorsan, evinden internetin yoksa, ömrü hayatında havya nedir osilaskop nedir görmemiş bilmiyorsan elbet zahmetli.
Özgün o yazdıklarının tamamı MS te de var. Bende sana onu demeye çalışıyorum. Farkı neye ihtiyacın varsa onu ekliyor olman. Lokantaya gittiğinde o an mutfakta ne varsa alayını masana getirip sana %300 servis ücreti çakılan Adana pavyonundamı karnını doyurursun, yoksa sen gidip açık büfeden kendi istediklerini ve yiyebileceğin kadarını seçip onların parasınımı vermek istersin? Konunun en açık ve yalın anlatımı bu. Elbet ems ile MS arasında fark var. Bunu görmezden gelmek zaten akılcı değil, ama senin rezil tanımlamasını yaptığın FIC fiyatına yukarıda yazdıklarını alabiliyorsan o zaman neyle neyi karşılaştırdığımızı tekrar gözden geçirmemiz gerekebilir demeye çalışıyorum. Yoksa ne MS satıcısıyım ne de AEM düşmanı..
Rstmania
19-01-2010, 00:37
İşte elin MSi böyle adamı rezil edior :D Bak dalga konusu olduk taaaa İstanbullara :D
İşin şakası MS bence benim gibi araba kullanmaktan çok arabasına hep bir şeyler yapmayı seven ama bütçesi çok büyük şeylere el vermeyen insanlar için en iyi fırsat.. Yap sök boz tamir et gene yap. Korkusuzca yaklaşabiliyorsun beyinle ilgili bir şeyler yaparken. Patlar mı çatlar mı korkmuyorsun. Bu bile bence diğerlerine göre bir avantaj.
Ayrıca gördün Özgün ne dandik arabaları bile yürütebiliyor :D
İşte elin MSi böyle adamı rezil edior :D Bak dalga konusu olduk taaaa İstanbullara :D
İşin şakası MS bence benim gibi araba kullanmaktan çok arabasına hep bir şeyler yapmayı seven ama bütçesi çok büyük şeylere el vermeyen insanlar için en iyi fırsat.. Yap sök boz tamir et gene yap. Korkusuzca yaklaşabiliyorsun beyinle ilgili bir şeyler yaparken. Patlar mı çatlar mı korkmuyorsun. Bu bile bence diğerlerine göre bir avantaj.
Ayrıca gördün Özgün ne dandik arabaları bile yürütebiliyor :D
Dandik demeyelim eğer RST den bahsediyorsak:D
Konuyu okuyorum gayet güzel benim bir sorum olacak. Şimdi ben normalde TC, elektronik klima, Cruise control vs gibi bir ton özelliği olan bir araca Stand alone beyin takmak istesem onların hala çalışması mümkün olur mu? Oluyorsa nasıl yapabiliriz bunu hepsi ilk günkü gibi çalışsın istiyorum.
:) aem in desteği var ama foruımda deil ben şimdiye kadar hiç birşekilde adamlardan techte sorun yaşamadım
O zaman support forumu diye açmasınlar. Adamların destek diye adlandırdıkları şey kullanıcıların yorumlarının tekrarından ibaret.. Ki destekten kasıt dandik bir sensörün kablolaması. Enjektör açılma zamanının hesaplanması falan filan.
ki sen ficten bir çok sorun yasadın tammam ama sölediğim gibi ben fic i beyenmiyorum onun yerine sprint 500 yada fcon alırım herzaman söylüyorum yani
Lem FIC ı bana aldıran senin yorumun :)
Benim sorun yaşama sebebimin başında gerizekalıların hazırladığı instruction manuali. Ki şimdi update ettiler daha beter oldu. Ayrıca benim özelimde düşünürsek FIC gayet başarılı idi. Eğer bende çift bank fuel injection olmamış olsa muhtemelen mutlu mesut bahtiyar takılıyor olurduk. Kaldı ki benim gibi OEM kalitesine yakın ve closed loop ta falan standart halinden ödün vermek istemeyen ve her şeyini ıncık cıncığına kadar irdeleyip kontrol etmeyen bir kullanıcı benim sorun olarak gördüğüm şeylerin farkına bile varmaz. Kısacası birçoğu benim aşırı titizliğimden ve mükemmeli yakalama ihtirasımdan kaynaklanan şeylerdi. Yoksa salla LTFT i sök o2 sensörlerini stock ECU arıza lambası yaksın ve open loop ta base map ile yürüt kendin ayarla AFR ni yıllarca sorunsuz bin.. Ama onu ben yapamıyorum işte :D
Renault işini biliyor microsoftta bilmiyor ozaman birsürü bug var bugg herzaman olur hatasız olma olasığını %1 dir benim gözümde
E bilmiyooor.. Hala hiçbir microsoft ürünü unix kadar kararlı olamadı. Bırak unix i linux kadar bile kararlı değil. Linux ta açık kaynak kodlu dikkatini çekerim :)
ben diyorumki MS EMS değilmi ? Ems ile ems yi karşılaştıralım
ms in piggyback mi ? öle isede olduğunu bilmiyordum ben
Demogoji yapmaaa.. Eğer ems i ems ile karşılaştıracaksak o zaman her açıdan bakarız. 1 e üç fiyat oranı bile MS ile uğraşmaya değer.
Benim tek geçtiğim bir EMs var oda motec ben böyle bir serefsiz beyi ngörmedim inananılmaz güzel inananılmazz şekilde başarlıı inananılmaz şekilde esnek bir beyin kendi arabama bu saaaten sontra alıcağım tek beyin diye biliris ama fiyatı çok pahalı
Ben hiçbirini tek geçmem.. Hepsini denerim. Hangisi arabanın kendi sisteminden daha iyi ise o iyidir. He ondan iyisi varmıdır? Elbet vardır.. Ama ondanda iyisi vardır..
olmak var olmak var nitelik var nitelik var siz bunu anlamıyorsunuz bana ECu fark yapmaz ben iti köpeği bile 20 dk sona programlarım sorun olmaz bana Sallıkyorum MS de knock kontrollu belirli sınırlar içinde Aemde çok daha geniş sınırlar Ms de boost control belirli sınırlar içinde Aemde çok geniş ben bundan bahsediyıorum sadecesallıyorum X beyin EGT ye sadece benzin eriyor Y beyni ise benzin veriyor üsrtne aansını kesiyor bektı olmadı knock u kontrol ederek o silindire avans veriyor
yani ben bundan behsediyorum
idle da 20 sseçenek var diğerinde 5 anlatabildimmi ? haa fic i karıştırmıyorum yeniden sölim onda hiçbişi yok :) huauhauhauhauhauhauha
benim düşünceme motec uyuyor :) ben kendim kendi seçimim motec olur
@Ömer yok la dalga geçmios olcak o araba güzel potansiyel var ben beyendim :)
Dandik demeyelim eğer RST den bahsediyorsak:D
Konuyu okuyorum gayet güzel benim bir sorum olacak. Şimdi ben normalde TC, elektronik klima, Cruise control vs gibi bir ton özelliği olan bir araca Stand alone beyin takmak istesem onların hala çalışması mümkün olur mu? Oluyorsa nasıl yapabiliriz bunu hepsi ilk günkü gibi çalışsın istiyorum.
Neden olmasınki? Standalone taktın diye kalkıp kendi ECU sunu sökmeye kalkmazsan hepsi çalışır. Yakıt ve ateşlemeyi atarsın standalone un üzerine. Diğerlerini bırak kendi ECU su kontrol etsin. Hatta eğer immobiliserin benim arabada olduğu gibi yakıt pompasının elektriğini kesen tip ise o bile çalışmaya devam eder.. Ben sadece ESP den emin değilim. Onu da yaşayıp göreceğiz işte.
Rstmania
19-01-2010, 00:55
@Ömer yok la dalga geçmios olcak o araba güzel potansiyel var ben beyendim :)
Bu arab benimkisi bu gece mutluluktan uyuyamam ben :p:D
olmak var olmak var nitelik var nitelik var siz bunu anlamıyorsunuz
Evet biz angutuz..
Bizde sana git 300-500 hp hedeflediğin arabaya MS tak demiyoruz zaten. Sende bunu bir türlü çözemedin nedense..
"size does not matter" amerikan anglo saksonlarının zencilere karşı ezikliklerinin dışa vurumudur. Dolayısı ile büyüklükmü işlevmi tartışmasına hiç girmeyelim bence :)
Biz bizeyiz şurada ne rezilliği yaw. Eğer illede rezil oldum diyorsan bize değilde passiondaki Dingilizlere rezil olmuşsun gibi gözüküyor buradan.. :)
tamama ozaman Ms le ttune et abi sona başka ems ie tune edelim aradaki farkı görelm bi arabada olurmu ? ben kismeye angtusunuz demityorum demek istediğim anlamıyorsunuz diyorum tamama sizin ms takıntılığın var bunu anladım saten
Rstmania
19-01-2010, 01:00
Biz bizeyiz şurada ne rezilliği yaw. Eğer illede rezil oldum diyorsan bize değilde passiondaki Dingilizlere rezil olmuşsun gibi gözüküyor buradan.. :)
Abi ben işin dalgasındayım. Be yaklaşık 5 senedir o araba üzerine uğraşıyorum. Alıştım böyle şeylere. ;) Ben dingilizlere rezil oldum o angutlar anlamıyor işte parça sıkıntısı ne usta sıkıntısı ne :D Salaklar hala her köe başında RS tuneri var zannediyorlar diğer ülkelerde. :D
teşekkürler açıklama için. ESP çalışır umarım.
off topic: passionfordda link var mı konunun:)
Rstmania
19-01-2010, 01:02
tamama ozaman Ms le ttune et abi sona başka ems ie tune edelim aradaki farkı görelm bi arabada olurmu ? ben kismeye angtusunuz demityorum demek istediğim anlamıyorsunuz diyorum tamama sizin ms takıntılığın var bunu anladım saten
Oz mesela her şeyi konu dışı bırakıp bir aracı benzin ve avansı MS ile yada başka bir şey ile tune etmek arasında fark olur mu? :soru:
Birazdan pmlerim Ömer...
Oluuur.. Bana uyar. Beni o işte tek kastıran konu kablo çekme işi.. Motor yıkatmak daha doğrusu araba yıkatmak gibi bir merakım hiç olmadığı için arabanın içi dışı genelde leş gibi oluyor. Kirlenince evde dayak yiyoruz falan. Onun için kablo çekme işine gıcık oluyorum. Yoksa 10 tane ems gelsin 10 unuda takar denerim hiç dert değil.
Len önce anlayamıyorsunuz yazdın sonra anlamıyorsunuza döndü şimdi daha yumuşadı.. Yakında ben anlamamışım dersen çok kafa bulurum ama.. :D
Bu arada MS takıntım falan yok. Benim hiçbirşeye takıntım olmaz. Oyuncak bunlar benim işin. Hobiden öte birşey değil.
teşekkürler açıklama için. ESP çalışır umarım.
Eğer ESP yi CZT lerdeki gibi kelebekten kontrol ediyorsa çalışması lazım. Ama benim arabada CC falan hep benzinle kontrol ediyor. Kelebek bir açılıyor ayağını tamamen gazdan çekene kadar kapanmıyor bir daha. Onun için emin değilim.
Oz mesela her şeyi konu dışı bırakıp bir aracı benzin ve avansı MS ile yada başka bir şey ile tune etmek arasında fark olur mu? :soru:
Birazdan pmlerim Ömer...
Bunun Türkce meali nedir usta?
Mustafa Birsesli
19-01-2010, 01:08
ozgün 2 tane ms li arabam var ayarlarsın demi elimizde patlamasın :)
Rstmania
19-01-2010, 01:09
ozgün 2 tane ms li arabam var ayarlarsın demi elimizde patlamasın :)
Birazda Merruse üzerine giderse Oz tövbe edecek :D
Mustafa Birsesli
19-01-2010, 01:10
o havayı sezdim de telaşım ondan :)
20 şerden 40 dakika yapar herhalde n'olacakki :)
Rstmania
19-01-2010, 01:11
Eğer ESP yi CZT lerdeki gibi kelebekten kontrol ediyorsa çalışması lazım. Ama benim arabada CC falan hep benzinle kontrol ediyor. Kelebek bir açılıyor ayağını tamamen gazdan çekene kadar kapanmıyor bir daha. Onun için emin değilim.
Bunun Türkce meali nedir usta?
İşte rölanti boost control ot *** diyorum bunları hesaba katmayalım sadece avans ve benzin ayarlarını farklı beyinlerle yapmak farklı sonuçlar doğurur mu diye merak ettim.
Birazda Merruse üzerine giderse Oz tövbe edecek :D
Yok daha neler. Ben tecrübeye herzaman saygılıyım.. Eline notebook alınca kendini tuner sananlardan hiç değilim.. Hatta tuner değilim.. Oynamayı severim. Ayrıca OZ rakibim falan da değil. Tek rakibim THY :p
Eray Yümsel
19-01-2010, 01:13
20 şerden 40 dakika yapar herhalde n'olacakki :)
sen böyle yazınca aklıma bi hikaye geldi
Bir gün usta ve ünlü bir ressam lokantaya girer. Kasada oturan lokanta sahibine, “yemek yiyeyim, karşılığında resminizi yapayım!” der. Adam kabul eder. Ressamın acelesi yoktur, masasında sindire sindire ve keyif içinde seçtiği leziz yemeklerin tadını çıkarır. Çıkarken de bir dakikada lokanta sahibinin resmi yapar ve adamın önüne koyar!
Lokanta sahibi buna itiraz eder: ‘’Ama siz iki saattir yiyorsunuz! Oysa resmimi bir dakikada yaptınız!’’
Usta ressamın cevabı da kısadır:
‘’Kırk yıl ve bir dakika!..’’
Tecrübe işte böyle bir şeydir ve çok pahalıdır!
İşte rölanti boost control ot *** diyorum bunları hesaba katmayalım sadece avans ve benzin ayarlarını farklı beyinlerle yapmak farklı sonuçlar doğurur mu diye merak ettim.
Hiiiç. Ben daha önce denedim. Bir süre sonra o2 sensörünü arızalı sanıp lamba yakıyor ama o kadar. Onu da simulatörle aşıyorsun zaten. Kaldıki yanmaya devam etsede kendi kendine yandığı için sorun yok.
üzerine gitme sorunu yok ben ne sertleştim ne yumsadım
Sölediklerimi anlamak istemiyorsanız ben napim abi yaşına saygım var ele ense olayı yapamamki :)
deneyeimlerime dayanarak söylüyorum bazı şeyleri ama neyse söelmenin manası yok nasıl olsa pek sizin ... olmuyor:) siz Ms lelrinisi sewmeye dewam eedin :) herkesin kendi tercihi :)
aramızdaki farkı şu sen ara diyorsun BEN kalite ve stabiliyetten bahsediyorum
E21 olur :) ben bıkmam korkma:) tövbe etmem için biraz daha zorlanmam lazım :)
Tesla Cars larda bırakırım herhalde :)
sen böyle yazınca aklıma bi hikaye geldi
Bir gün usta ve ünlü bir ressam lokantaya girer. Kasada oturan lokanta sahibine, “yemek yiyeyim, karşılığında resminizi yapayım!” der. Adam kabul eder. Ressamın acelesi yoktur, masasında sindire sindire ve keyif içinde seçtiği leziz yemeklerin tadını çıkarır. Çıkarken de bir dakikada lokanta sahibinin resmi yapar ve adamın önüne koyar!
Lokanta sahibi buna itiraz eder: ‘’Ama siz iki saattir yiyorsunuz! Oysa resmimi bir dakikada yaptınız!’’
Usta ressamın cevabı da kısadır:
‘’Kırk yıl ve bir dakika!..’’
Tecrübe işte böyle bir şeydir ve çok pahalıdır!
O benim değil kendi ifadesidir.. Dolayısı ile mermi boşa gitmiş..
doğuruyor özellikle AFr de çok falza yada ignition geçişlerinde gaz yemesinde Felan cidddi şekilde değişmeler oluyor
Eray Yümsel
19-01-2010, 01:15
bu mermi değildi sadece aklıma gelen hikayeyi paylaştım. paylaşım için saol yazsan yeterliydi :D
Rstmania
19-01-2010, 01:17
doğuruyor özellikle AFr de çok falza yada ignition geçişlerinde gaz yemesinde Felan cidddi şekilde değişmeler oluyor
Eywallah kanka. :D
üzerine gitme sorunu yok ben ne sertleştim ne yumsadım
Sölediklerimi anlamak istemiyorsanız ben napim abi yaşına saygım var ele ense olayı yapamamki :)
deneyeimlerime dayanarak söylüyorum bazı şeyleri ama neyse söelmenin manası yok nasıl olsa pek sizin ... olmuyor:) siz Ms lelrinisi sewmeye dewam eedin :) herkesin kendi tercihi :)
E21 olur :) ben bıkmam korkma:) tövbe etmem için biraz daha zorlanmam lazım :)
Zorlandınmı yani yazıp dibine vururmuşum..
Kardeşimsin.. Takılıyoruz yanlış anlama lütfen. ;)
Açık konuş ama bak ben gene anlamadım. Hem benzini hem ateşlemeyi kendin kontrol ediyorsan ve ECU ile bunların hiç alakası kalmadıysa hangi geçişi kastediyoruz?
Pardon ben olaya arıza açısından bakmışpım. RST başka şeyi kastediyormuş.
Zorlandınmı yani yazıp dibine vururmuşum..
Kardeşimsin.. Takılıyoruz yanlış anlama lütfen. ;)
Aem le motecte zorlayamadılar hks de fıslamadım bişi olmaz:) sen yaz abi
Görürsün sen. Fakir ama gururlu genç ile dalga geçmenin bedelini ağır ödeteceğim sana. 45 inç lastiklerimi takıp tekerlek başına bir tane MS kullanmak kaydı ile 1596 hp arabamla seni yolda ezip geçecem.. :D
1400whp diye düşündüğüüz bir arabamız var ab AEM EMS li :) buyur gel abi
her zaman iskender ısmarlarım *** terayağlı :DD:d
ahmetgurlek
20-01-2010, 09:30
en son yurtdışında o beyini iyice öğrendiler die biliyorum.
büyük turbo vs vs yaptılar.
Sende de o rstuningin max gücü 4900 da veren aptal chipi mi vaR?
aynen. yurt dışında yapılan çiplerden maalesef verim alınamıyor. bir de çip olunca "yok istanbula git, olmadı bi daha git, gene olmadı boşver o zaman" tarzında şeyler yaşanıyor. o nedenle çip olayından uzak durmak istiyorum.
konunun tamamını okudum (gerçi oz ve merruse arasındaki diyaloglar benim için latince bir anatomi dersi gibiydi ya neyse:confused::confused::confused:). aslında erhanın dediği gibi benim aracım kötü yürümüyor. 247-250 hp arası bi güç üretiyor. yaklaşık 3 yıldır da aynı şekilde yürüyor. ankarada bi çeşit yol dyno su gibi aracım. benim yazılımla ilgili 3 sıkıntım var. bu sıkıntılardan kurtulmak için yeni bir ayar istiyorum ve mümkünse istanbula git-gelli olmasın istiyorum:
1) araç maksimum gücü 4900 dd'de veriyor. bu devirden sonra tork da boost da ciddi anlamda düşüyor. boost peak 1.25 falan vururken 6000 dd'den sonra 0.7'yi bile tutamıyor. hatta bazı roll denemelerimizde 5. vitesin sonlarına doğru stock rs lerin farkı kapatmaya başladığına bile şahit olmuştum.
2) ben çipi yaptırdıktan sonra kutu içi filtre taktırdım ve intercooler ı büyüttüm. ama bu işlemlerden sonra hiç bir upgrade yaptıramadım (***** istanbul git-gel olayı). bu nedenle bu modifiyelerin hiç bir faydasını göremedim.
3) araç rölantide çalışırken (örneğin kırmızıda beklerken) normalde afr 14.8'i gösteriyor. bir süre sonra (25-30 sn) bi anda motor arıza ışığı (serviste obd ışığı olduğunu söylediler) yanıp sönmeye başlıyor ve afr 12.2'ye kadar düşüyor. aracı yürütmeye başladıktan 15-20 sn sonra ışık sönüyor ve her şey normale dönüyor. sırf bu iş yüzünden arabayı defalarca servise götürdüm ama hiç bir şey çıkmadı. bilgisayara bağlıyorlar arabayı, ama araba arıza vermiyor. ustalar da muhtemelen yakıttan kaynaklanıyordur diyip gönderiyorlar. bense bunun yazılımdan olduğunu düşünüyorum.
şimdi, gerekirse turboyu da büyütelim, decat de getirtelim ama mesele o değil. mesele aracın beyni. istanbulda bir arkadaş devir kesiciyi 7.000 olarak ayarlattı. 2 gün sonra araba bu sefer 6.250'de devir kesmeye başladı (stock 6.500dd). erhan da bilir kaç kere çip yaptı, güç kaybı bile yaşadığı oldu. yani araca istediğin kadar mekanik modifiye yap elektronik olarak destekleyemiyorsun ve istediğin güçleri alamıyorsun. genel olarak benim sorunum bu. şimdi her türlü yoruma ve teklife açığım...
adam gibi afr egt avans bakarap yapılır bence chip..
tabi email geldi atıyım abi şeklinde chipler adamı ne kadar tatmin eder :(
evet sana ilk defada olsa katılıyorum :)
cunkı dıger turlu yok orjınal beynın yazılımını okuyalım yurtdısında arkdas var ona yolluyalım o yazıp gonderıyor felan yok maıl ıle satın alıp yukletıyorsun bunlar yukarıdakı postlardada yazdgım gıbı ölu para öle bı mantık yok paranı boşa atmış olursun artık baya bı bu konularda yol katedildı bunlar eskı mantık duz mantık.o yuzden bence ben sana alaternatıf olarak ms önermıstım ms de sanırım su sekılde bır uygulama var orjınal ecu ıptal olmadan uzerıne baglanabılıyor gereklı unıtelere mudahale edılebılıyor yanı kartlı calısma sıstemın ıptal olmamıs oluyor tabıkı ozgununde dedıgı gıbı farklı markalardada bu sekılde mudahale konusu vardır sanırım ozgun konuyu gorurse yazar gercı
ahmetgurlek
21-01-2010, 09:44
valla benim rs te afr, egt, boost, oil press hepsi var. sadece ayar veremedik arabaya bir türlü :p:p:p
valla benim rs te afr, egt, boost, oil press hepsi var. sadece ayar veremedik arabaya bir türlü :p:p:p
Hocam eğer arabayı satmayı düşünmüyorsan en iyi seçim standalone olmalı senin için. Chip ile müdehale edemiyorsan piggyback ile de müdehale zor gibi bence.
ahmetgurlek
22-01-2010, 08:54
Hocam eğer arabayı satmayı düşünmüyorsan en iyi seçim standalone olmalı senin için. Chip ile müdehale edemiyorsan piggyback ile de müdehale zor gibi bence.
megasquirt uymuyormuş zaten benim arabaya. ne biçim bir beyinse hiç bi şey yapılmıyor zaten. fransızlar "biz arabayı yaptık, hiç kurçuklama, otur gez" demişler anlaşılan. lakin bende kurt kaynıyor, naapcaz bilmem. arabayı satmak da sorun değil. bi 1.000 tl daha harcarım, 250 hp satacağıma 280 hp satarım. haa, alacak olan kıymetini bilir ya da bilmez, o tartışılır.
benim beyin can protokolü kullanıyormuş. bu ne demektir? ne yapılabilir?
edit: CAN (Controller Area Network) Bosch firması tarafından geliştirilen ve bugün yaygın olarak otomotiv elektroniği alanında kullanilan bir bilgi iletişim şebekesidir. CAN-Hi ve CAN-Lo olmak üzere iki ayri kablo vasıtası ile iletişim, değişik elektronik modüller arasinda elektriksel gürültülerden dolayı oluşabilecek hatalardan etkilenmiyecek şekilde çok güvenli bir protokol (yöntem) sayesinde sağlanır. Ayrıca bu şebekenin bir özelliğide modern otomotiv sistemlerinde hayati önem taşıyan hava yastığı, fren, ABS gibi yolcu güvenliğini ilgilendiren modüllere önem sırasına göre bağlantı önceliği tanımasıdır.
can protokolünü buldum. şimdi sadece ne yapılabilir sorusu kalıyor?
megasquirt uymuyormuş zaten benim arabaya. ne biçim bir beyinse hiç bi şey yapılmıyor zaten. fransızlar "biz arabayı yaptık, hiç kurçuklama, otur gez" demişler anlaşılan. lakin bende kurt kaynıyor, naapcaz bilmem. arabayı satmak da sorun değil. bi 1.000 tl daha harcarım, 250 hp satacağıma 280 hp satarım. haa, alacak olan kıymetini bilir ya da bilmez, o tartışılır.
edit: CAN (Controller Area Network) Bosch firması tarafından geliştirilen ve bugün yaygın olarak otomotiv elektroniği alanında kullanilan bir bilgi iletişim şebekesidir. CAN-Hi ve CAN-Lo olmak üzere iki ayri kablo vasıtası ile iletişim, değişik elektronik modüller arasinda elektriksel gürültülerden dolayı oluşabilecek hatalardan etkilenmiyecek şekilde çok güvenli bir protokol (yöntem) sayesinde sağlanır. Ayrıca bu şebekenin bir özelliğide modern otomotiv sistemlerinde hayati önem taşıyan hava yastığı, fren, ABS gibi yolcu güvenliğini ilgilendiren modüllere önem sırasına göre bağlantı önceliği tanımasıdır.
aynı konudan ben de müzdaribim, bir umudum vardı o da olumsuz sonuçlandı. benim arabamla ilgilenen bir firma pnp standalone üretme kararı almışlardı 2 aylık sürecin sonunda dün başarısız olduklarını ilettiler bana. b planımız orjinal beyin & ateşleme ve yakıt kontrolünü üzerine alacağım bir standalone, siparişi verip yakında başlıycaz uğraşmaya
Galiba birşeyler yanlış anlaşılıyor. Arabaya standalone taktığınızda mutlak surette eski ECU yu sökeceğim diye neden uğraşıyorsunuz? Paralel installation denen birşey var. Bırakın arabanın kendi ECU su yerinde dursun. Devirmi alıyor, kelebekmi kontrol ediyor CANBus mı iletişşiyor ne yapıyorsa yapsın.
Sizin amacınız ne? Yakıtı ve ateşlemeyi aracın beyninden alıp kendi ECU nuz ile kontrol etmek. Eski tesisata dokunmazsınız, yeni taktığınız ECU'nuza ayarınızı yapar devam edersiniz. Kafanız attığında da sökersiniz olur biter. Bu nedense piyasadakiler tarafından piggy-back montaj olarak adlandırılıyor. Bu düpedüz paralel installation oysa. Bu bağlamda arabada hangi iletişim protokolünün kullanıldığınında bir önemi kalmıyor. Eğer tek sorununuz gaz kelebeğinin yönetimi ise bırakın onu da arabanın kendi ECU su yönetsin. Cruise control falan zaten çalışır zira o kelebekten ayarlıyor gaz durumunu. ESP den kendi arabam için emin değilim. Çoğu arabada o da kelebeği kapatmak sureti ile kontrol ediliyor. Eğer sizin arabanızda da o şekilde kontrol ediliyorsa bu durumda ESP ile de sorununuz olmaz. Zaten ESP ve TCS aynı modül tarafından kontrol ediliyor.
CANBus sadece iletişim amacı ile kullanılan protokol. Arabanın bilgisayar dilindeki TCP/IP si denebilir. Standalone da taksanız, piggyback te taksanız arabanızın kendi ECU sunun yerinde kalması ve çalışmaya devam etmesi şart.
Galiba birşeyler yanlış anlaşılıyor. Arabaya standalone taktığınızda mutlak surette eski ECU yu sökeceğim diye neden uğraşıyorsunuz? Paralel installation denen birşey var. Bırakın arabanın kendi ECU su yerinde dursun. Devirmi alıyor, kelebekmi kontrol ediyor CANBus mı iletişşiyor ne yapıyorsa yapsın.
Sizin amacınız ne? Yakıtı ve ateşlemeyi aracın beyninden alıp kendi ECU nuz ile kontrol etmek. Eski tesisata dokunmazsınız, yeni taktığınız ECU'nuza ayarınızı yapar devam edersiniz. Kafanız attığında da sökersiniz olur biter. Bu nedense piyasadakiler tarafından piggy-back montaj olarak adlandırılıyor. Bu düpedüz paralel installation oysa. Bu bağlamda arabada hangi iletişim protokolünün kullanıldığınında bir önemi kalmıyor. Eğer tek sorununuz gaz kelebeğinin yönetimi ise bırakın onu da arabanın kendi ECU su yönetsin. Cruise control falan zaten çalışır zira o kelebekten ayarlıyor gaz durumunu. ESP den kendi arabam için emin değilim. Çoğu arabada o da kelebeği kapatmak sureti ile kontrol ediliyor. Eğer sizin arabanızda da o şekilde kontrol ediliyorsa bu durumda ESP ile de sorununuz olmaz. Zaten ESP ve TCS aynı modül tarafından kontrol ediliyor.
CANBus sadece iletişim amacı ile kullanılan protokol. Arabanın bilgisayar dilindeki TCP/IP si denebilir. Standalone da taksanız, piggyback te taksanız arabanızın kendi ECU sunun yerinde kalması ve çalışmaya devam etmesi şart.
çok güzel açıklama:icon_tup:
+1 süper olmuş peki firm ware ve soft a şunu eklesek Kestiğinde YAni atıyorum -6 yapıyor ignition u o değer geldiğinde ecudan direk bizde safe map diye bir map e geçiş yaratsak olmazmı acep ?
Ne gerek varki? Eğer MS için konuşuyorsak, MS te zaten CAN girişi var. Eğer o portları arabanın ESP için gönderdiği CAN paketlerini alabilecek şekilde tanımlayabilirsen zaten o dediğini yapmana gerek kalmazki. Ama çalışmak lazım üzerinde..
Kelebekten kontrol ediyorsa ECU, zaten hiçbirşey yapmanıza gerek yok. MAP basınç düşüşünü gördüğü anda avansı değiştirecekki... Normal şartlarda kelebeği kapatıp motorun torkunu düşürerek kayan tekerlek(ler) varsa onlara fren basıncı uygulaması lazım. Ama torku kelebeği kapatmak yerine yakıtı keserek yada avansı geberterekte yapıyor olabilir.
çok güzel bilgiler paylaşılmış açıklamalar yapışmış ;)
çok çok iddialı araçları bilemem tabi ama özellikle eski nesil araçlar için MS bence bulunmaz bi nimet ben FIC te kullandım ama verim alamadım neden arabamın teknolojisi müsade etmedi :D
ama komple tesisatla birlikte MS bağlandıktan sonra arabanın kaderi değişti.Epi topu 2 tane sensörüm var arabamda krank ve map sensörü :D mutluyum huzurluyum :D
evet sana ilk defada olsa katılıyorum :)
cunkı dıger turlu yok orjınal beynın yazılımını okuyalım yurtdısında arkdas var ona yolluyalım o yazıp gonderıyor felan yok maıl ıle satın alıp yukletıyorsun bunlar yukarıdakı postlardada yazdgım gıbı ölu para öle bı mantık yok paranı boşa atmış olursun artık baya bı bu konularda yol katedildı bunlar eskı mantık duz mantık.o yuzden bence ben sana alaternatıf olarak ms önermıstım ms de sanırım su sekılde bır uygulama var orjınal ecu ıptal olmadan uzerıne baglanabılıyor gereklı unıtelere mudahale edılebılıyor yanı kartlı calısma sıstemın ıptal olmamıs oluyor tabıkı ozgununde dedıgı gıbı farklı markalardada bu sekılde mudahale konusu vardır sanırım ozgun konuyu gorurse yazar gercı
aynen katılıyorum kırmızıyla yukarı postta yazmısdım zaten ama anlatamamısım :icon_tup:
konusa sahıbının arabasına standolone olmuyor denmıs acaba kım söledı neye dayanrak söledı cok merak edıyorum ?
Hocam ne yaparsan ve fayda alırsan gozunu seveyim bizede haber ver olurmu:icon_tup::icon_tup::icon_tup:
Ne gerek varki? Eğer MS için konuşuyorsak, MS te zaten CAN girişi var. Eğer o portları arabanın ESP için gönderdiği CAN paketlerini alabilecek şekilde tanımlayabilirsen zaten o dediğini yapmana gerek kalmazki. Ama çalışmak lazım üzerinde..
Kelebekten kontrol ediyorsa ECU, zaten hiçbirşey yapmanıza gerek yok. MAP basınç düşüşünü gördüğü anda avansı değiştirecekki... Normal şartlarda kelebeği kapatıp motorun torkunu düşürerek kayan tekerlek(ler) varsa onlara fren basıncı uygulaması lazım. Ama torku kelebeği kapatmak yerine yakıtı keserek yada avansı geberterekte yapıyor olabilir.
mertol abi bunun için library filan mı bulmak lazm
megasquirt protocol library'ları mı var? konuya çok aciap bir yerden giriyor olabilirim.
CAN'i gerçeklemek için birkaç yöntem var. öncelikle physical layer'da sinyal seviylerini düzenlemek lazım bu kısım kolay. CAN sinyalleri LVDS yani low voltage differential olarak olarak taşınıyor. (1.2 V DC üzerine +-300mV bir çift sinyal). Sinyal genliği CAN voltage transformerlar veya daha basit transistörlü amfi devreleriyle ayarlanabilir. geri kalan kısımda CAN verisi 2 şekilde anlamlandırılabilir. 1- tamamiyle yazılımsal olarak( KWP2000 vs. obdII 10 dolarlık diagnostik cihazları bu şekilde yapıyor. 2- CAN transceiver kullanarak datayı anlamlı hale getirmek( transceiver konfigüre edilip, CAN network ten sadece istenen bilginin hedef ulaşması sağlanıyor.). CAN network'ünde her node'un bir adresi ve maskesi var. veri her node'a gidiyor ama node'lar sadece adres ve mask'e göre istenen veriyi alıyor. mesela her marka için esp, abs vs. gibi modüllerin adresleri ve maskleri standard mı? Adres ve mask işi çözüldü diyelim ki daha sonra nodelar tarafından anlamlandırılacak paketleri oluştumak kolay olacak mı?
CAN protokolüyle çalışan arabalar için bu şekilde tüm fonksiyonların çalışacağı bir Standalone ECU üretmek çok zor olduğu için PNP sistemler pek görmek mümkün olmuyor
ahmetgurlek
23-01-2010, 11:24
kusura bakmayın ama ben yazılanlardan hiç bir şey anlamış değilim, hatta okudukça daha da dağılmış bir duruma geliyorum. şimdi, sonuç nedir acaba? takılabiliyor mu takılamıyor mu? eğer arabaya zarar vermeden (orjinal ecu ya, esp ye, cruise kontrol a vs) deneme şansımız varsa benim arabada deneyelim. ama ms i bağladıktan sonra geri dönüşü olmayacaksa hiç girmeyelim. yani ms i takarız. bakarız esp vs devre dışı kalıyorsa sökeriz ve her şey orjinale döner ise sorun yok. denedik olmuyor deriz. baktık ms oluyor, istediğimiz gibi ayar verebiliyoruz, esp falan filan da sorunsuz o zaman parasını öder güle güle kullanırız. diğer arkadaşlara da yol göstermiş oluruz.
e, bu teklife de yokum diyen olmaz heralde!:D:D:D
stand alone olarak standart arabana orjinal beyni takip çalıştırman senin açından çok aşırı sekilde klimadan tut siliceklerine kadar sorunlar yaratmasını sağlıyor ondan dolayı EMs yi senin araba pigggyback olarak bağlayabiliriz demek oluyor
peki orjinal beyin neden duruyor deerse n o ESP olsun climatronic olsun elekotronik gazkelebeği rolanti olsun onların hepsini orjinal beyinin kumanda edicek Pigggyback olark bağladığın beyin ise ateşlemeni benzin kontrolunu gerekirse boost kontrolunu Boost cut i engelleyecek Vsvsvs
peki orjinal beyin ne görücek ? orjinal beyin standart bir Rs görücek dicekki aaa süper ben 1 bar basıyorum onu bunu yapıyorum herşeyim süper dicek oysaki herseyi piggyback kontrol etttiği için sorunsuz şekilde hem tune edilmiş olucak hemde bütün fonksiyonların kullanılmış olucak :)
mesela her marka için esp, abs vs. gibi modüllerin adresleri ve maskleri standard mı? Adres ve mask işi çözüldü diyelim ki daha sonra nodelar tarafından anlamlandırılacak paketleri oluştumak kolay olacak mı?
CAN protokolüyle çalışan arabalar için bu şekilde tüm fonksiyonların çalışacağı bir Standalone ECU üretmek çok zor olduğu için PNP sistemler pek görmek mümkün olmuyor
Standart. Ekipmanların tümünün ID leri standart.
PnP olmaz zaten. megasquirt in işlemcisinde CANbus portları hazır. Ve istenirse şanzıman kontrolü için programalanabiliyor. Hem traciever hemde receiveri var. ESP modülü ayrı olan araçlarda modülün gönderdiği sinyali capture edip ateşleme retarda çekilirse ESP MS ile sorunsuz çalışır (teorik olarak). Ancak aracın kendi ECU Su ile tümleşik ESP modülü kullanan araçlarda bunun CANbus kullanılarak yapılması neredeyse imkansız.
mertol abi bunun için library filan mı bulmak lazm
megasquirt protocol library'ları mı var? konuya çok aciap bir yerden giriyor olabilirim.
Megasquirt in kütüphaneye ihtiyacı yokki. Bildiğin CANBus protokollerini kullanıyor. Yada bilmediğin. :) Sen sadece MS in işlemcisinin CAN portları konfigüre ediyorsun ve alet çalıştırıyorsun. Şu kadarını söyleyebilirim, internet aleminde hakkında her türlü bilgiyi bulabileceğin "tek" ECU emin ol megasquirt. Eğer kaynakca anlamında bir kütüphaneye ihtiyacın var ise freescale (motorola) kullanılan companentler ile ilgili her türlü veriyi internette zaten yayınlıyor.
kusura bakmayın ama ben yazılanlardan hiç bir şey anlamış değilim, hatta okudukça daha da dağılmış bir duruma geliyorum. şimdi, sonuç nedir acaba? takılabiliyor mu takılamıyor mu? eğer arabaya zarar vermeden (orjinal ecu ya, esp ye, cruise kontrol a vs) deneme şansımız varsa benim arabada deneyelim. ama ms i bağladıktan sonra geri dönüşü olmayacaksa hiç girmeyelim. yani ms i takarız. bakarız esp vs devre dışı kalıyorsa sökeriz ve her şey orjinale döner ise sorun yok. denedik olmuyor deriz. baktık ms oluyor, istediğimiz gibi ayar verebiliyoruz, esp falan filan da sorunsuz o zaman parasını öder güle güle kullanırız. diğer arkadaşlara da yol göstermiş oluruz.
Ahmet bey MS yada başka bir standalone ECU hiç farketmez. Hepsi arabanıza takılır. CC falan zaten çalışır. Sorun olursa ESP de olur. Zira her marka ESP devreye girdiğinde torku düşürmek için farklı stratejiler/yöntemler uyguluyor. Kimisi gaz kelebeğini kapatıyor, kimi benzini kapatıp aracı cutoff a sokuyor kimi ise ateşlemeye retard verip gücü düşürüyor. Arabanızda hangisi kullanılıyor bilmiyorum ama ateşlemeyi kendi ECU suna bırakacağım derseniz her şartta ister MS isterse başka bir standalone olsun paralel installation yapılması sureti ile ESP niz dahil herşey çalışacak şekilde montaj yapılabilir. Yok ateşlemeyide kendim ayarlayacağım derseniz o durumda ESP için emin olamayız.
stand alone olarak standart arabana orjinal beyni takip çalıştırman senin açından çok aşırı sekilde klimadan tut siliceklerine kadar sorunlar yaratmasını sağlıyor ondan dolayı EMs yi senin araba pigggyback olarak bağlayabiliriz demek oluyor
peki orjinal beyin neden duruyor deerse n o ESP olsun climatronic olsun elekotronik gazkelebeği rolanti olsun onların hepsini orjinal beyinin kumanda edicek Pigggyback olark bağladığın beyin ise ateşlemeni benzin kontrolunu gerekirse boost kontrolunu Boost cut i engelleyecek Vsvsvs
peki orjinal beyin ne görücek ? orjinal beyin standart bir Rs görücek dicekki aaa süper ben 1 bar basıyorum onu bunu yapıyorum herşeyim süper dicek oysaki herseyi piggyback kontrol etttiği için sorunsuz şekilde hem tune edilmiş olucak hemde bütün fonksiyonların kullanılmış olucak :)
Hiçbir standalone u piggyback gibi bağlayamazsın. Hem standalone olup hemde piggy olan varsa bile ben duymadım. Söyle hemen onu alıp takayım.
Daha önceki mesajlarda da yazdığım gibi eğer yakıtı ve/veya ateşlemeyi yada herikisini birden standalone a geçirip kalan kısmını srabanın kendi ECU suna bağlıyorsan bunun adı piggyback değil paralel installationdur.
ahmetgurlek
23-01-2010, 13:39
tamam şimdi konu netleşmeye başladı. o zaman yapmamız gereken standalone bi ecu yu stock ecu muza paralel bağlamak. standart ecu nun kontrol ettiği elektronik yardımcıları yine onun kontrolüne bırakmak, paralel bağladığımız ecu ile de afr, boost ve (sıkıntı yaratmıyorsa) ateşlemeyi ayarlamak. bütün bunları hangi ems ile yapıcaz ve kim bu paralel bağlantıyı ve ayarları yapacak sorusuna cevap bulmam gerekiyor???
Hiçbir standalone u piggyback gibi bağlayamazsın. Hem standalone olup hemde piggy olan varsa bile ben duymadım. Söyle hemen onu alıp takayım.
Daha önceki mesajlarda da yazdığım gibi eğer yakıtı ve/veya ateşlemeyi yada herikisini birden standalone a geçirip kalan kısmını srabanın kendi ECU suna bağlıyorsan bunun adı piggyback değil paralel installationdur.
Parallel intallation ve piggyback aynı şeydir benim gözümde dünyada bAğlanırkende piggyback gibi bağlanıcak bunlar deniyor
dünya literataründe pigggyback gibi nbbağlayın denio
Kavga çıkarma abi euhahuauhuah :) Aynı .... soyu ikimzinde dediği
tamam şimdi konu netleşmeye başladı. o zaman yapmamız gereken standalone bi ecu yu stock ecu muza paralel bağlamak. standart ecu nun kontrol ettiği elektronik yardımcıları yine onun kontrolüne bırakmak, paralel bağladığımız ecu ile de afr, boost ve (sıkıntı yaratmıyorsa) ateşlemeyi ayarlamak.
Aynen..
bütün bunları hangi ems ile yapıcaz ve kim bu paralel bağlantıyı ve ayarları yapacak sorusuna cevap bulmam gerekiyor???
Hangi EMS konusu sizin bütceniz ile doğrudan alakalı. Arabanızın ECU su ortalama bir standalone dan çok daha fazlasını verebilecek bir ECU olduğundan eminim. Tuner'lerin kafasına göre mıncıklayamıyor olması bile bunun bir ispatı aslında. Dolayısı ile eğer değiştirecekseniz ciddi profesyonel bir alet alıp takmanızda fayda var. ESP hariç herşeyin çalışacağı neredeyse kesin diyebiliriz. ESP içinse denemeden birşey söylemek zor.. Ama ben olsam o sınıfta bir arabaya ne MS ne de AEM falan takmazdım. Madem daha daha iyisi isteniyor, o durumda hiç değilse OEM kalitesini yakalamış ve hatta birkaç fersah öteye geçebilmiş profesyonel bir standalone seçerdim.
Kim takacak?? O iş beni aşar. :)
Parallel intallation ve piggyback aynı şeydir benim gözümde dünyada bAğlanırkende piggyback gibi bağlanıcak bunlar deniyor
dünya literataründe pigggyback gibi nbbağlayın denio
Kavga çıkarma abi euhahuauhuah :) Aynı .... soyu ikimzinde dediği
Senin gözünü bilmem ama kesinlikle aynı şeyler değiller. Ne hardware anlamında ne de software anlamında..
Senin gözünü bilmem ama kesinlikle aynı şeyler değiller. Ne hardware anlamında ne de software anlamında..
tamam tartışalım ozamanb unu burda ben ateşlemeyi üzerine aldım benzini üzerine aldım boostu üzerine aldım HATTA abarttım TC yi üzerine aldım hattta KAstım DBW yi üzerine aldım Rolantiyi aldım DAHa ne istiyorsun ne almak istiyorsun üzerine Variable Cam yada camları aldım :) eeee e EMS iştebu daha ne istiyorsun piigy back şekilde bağlıyorum
crank ve camdan ortak kullandım gerisinide kullanmadım MAfi kendim çıkardım output yaptım Volt yada Frekans olarak evet daha ne istiyoruz ?
ahmetgurlek
23-01-2010, 14:10
Camsensorunun tipi ve cran ksensorunun tipi lazım arabanda Variable Cam varmı ?
Hallsensormu yoksa Magnetic mi Yoksa opticmi ? Cam sensorun
Hallsensormu yoksa Magnetic mi ? Crank sensorun
bilgi açısından Enjektor Ohm ları lazım
Servisten öğrenebilirsin sanırsam
bunları örnemeye çalışıcam..
istersen rstuning remote box ile aracın üstündeki yazılımı da gönderebilirim. ama hiç bilmediğim bir formatta kaydediliyor ve açıkçası hangi programla açılabiliyor hiç bir fikrim yok
Onlar için servise gerek yok. Kablolarına bakın yeterli. İki telli olanlar manyetik, 3 telli olanlar hall tipi..
Sevmedim değilki. Ben MeganeRS in kendi ECU sunun gelişmiş bir ECU olduğunu düşünüyorum. Gelişmiş olmak demek güvenliği sorunsuzluğu ön plana alınmış olmak gibi kriterleride kapsar. Aftermarket ürünlerde stock ECU ların kalitelerini yakalamak zor. Gerçekten zor. Bu onları küçümsemek için falan değil. Ama herhangibir üretici bir arabayı tasarlarken milyon dolarlarını ARGE ye yatırıp birşeyler tasarlayıp uyguladığı halde sonrasında defalarca güncelleme yapması gerekebiliyor. Bahsi geçen rakamlar ve süre belkide AEM in bütcesi kadar falandır (tamamen salladım. AEM in ticari sırlarına vakıf değilim) Dolayısı ile sizin sonradan uygulayacağınız ECU nun bundan daha iyi olması ihtimali gerçekten amatör ruhla çalışan profesyoneller haricinde yakalanması gerçekten çok zor olan birşey. Tek alternatifi olabilir yarış tecrübesi olan bir servisin profesyonelleri tarafından tasarlanmış bir ECU falan bulunabilirse o zaman daha yetenekli bir cihaza ulaşılabilir düşüncesindeyim. Açıkcası renault sporttan yada F1 team den falan ayrılmış tecrübeli bir ECU tunerinin önderliğinde yada ne biliim Ford Subaru vs vs teamlerinden birinde tecrübe edinmiş / çalışmış birilerinin hazırladıkları ve hali hazırda yarışlarda kullanılan bir ECU falan olmadığı sürece ben kalkıpta RS in beynini kenara koyup AEM falan takmazdım. Tabi bunu yazarken konu sahibine empati yaparak yazıyorum. Kişisel olarak düşünürsek ben takarım. MS de takarım daha dandik birşeyide. Zira benim 300 hp 500 hp gibi bir beklentim yok. Ama performans amaçlı üretilmiş bir arabada amaç sadece yakıtı yada avansı yönetmekten ziyade yakıtı ve avansı stock ECU dan daha iyi yönetebilmek olmalı diye düşündüğüm için AEM Haltech falan takmazdım.
tamam tartışalım ozamanb unu burda ben ateşlemeyi üzerine aldım benzini üzerine aldım boostu üzerine aldım HATTA abarttım TC yi üzerine aldım hattta KAstım DBW yi üzerine aldım Rolantiyi aldım DAHa ne istiyorsun ne almak istiyorsun üzerine Variable Cam yada camları aldım :) eeee e EMS iştebu daha ne istiyorsun piigy back şekilde bağlıyorum
crank ve camdan ortak kullandım gerisinide kullanmadım MAfi kendim çıkardım output yaptım Volt yada Frekans olarak evet daha ne istiyoruz ?
Öyle değil işte. Eğer herhangibir sensörü kendi ECU na bağlayıp onu kullanmak kaydı ile kendi yaktı ve ateşlemeni kullanıyorsan ona piggyback denmez.
Piggyack diyebilmen için arabanın kendi ECU su ile kaskat bağladığın birşeyler olması lazım. Atıyorum, krang sensörünü kaskad bağlar onun sinyalini manuple edersin, enjektör kablolarını aradan keser araya kendi ECU nu girersin, MAF ın kablosunu keser araya kendi ECU nu girer arabanın ECU sunu yanıltacak bir sinyal voltaj vs vs vs gönderirsin. Bunlar piggyback tir. Piggyback neden o isimle adlandırılıyor? Doggy style da olabilirdi aslında. :)
Kısacası kaskad bağlamadığın sürece hiçbir sistem piggyback değildir.
ahmetgurlek
23-01-2010, 14:37
Onlar için servise gerek yok. Kablolarına bakın yeterli. İki telli olanlar manyetik, 3 telli olanlar hall tipi..
Sevmedim değilki. Ben MeganeRS in kendi ECU sunun gelişmiş bir ECU olduğunu düşünüyorum. Gelişmiş olmak demek güvenliği sorunsuzluğu ön plana alınmış olmak gibi kriterleride kapsar. Aftermarket ürünlerde stock ECU ların kalitelerini yakalamak zor. Gerçekten zor. Bu onları küçümsemek için falan değil. Ama herhangibir üretici bir arabayı tasarlarken milyon dolarlarını ARGE ye yatırıp birşeyler tasarlayıp uyguladığı halde sonrasında defalarca güncelleme yapması gerekebiliyor. Bahsi geçen rakamlar ve süre belkide AEM in bütcesi kadar falandır (tamamen salladım. AEM in ticari sırlarına vakıf değilim) Dolayısı ile sizin sonradan uygulayacağınız ECU nun bundan daha iyi olması ihtimali gerçekten amatör ruhla çalışan profesyoneller haricinde yakalanması gerçekten çok zor olan birşey. Tek alternatifi olabilir yarış tecrübesi olan bir servisin profesyonelleri tarafından tasarlanmış bir ECU falan bulunabilirse o zaman daha yetenekli bir cihaza ulaşılabilir düşüncesindeyim. Açıkcası renault sporttan yada F1 team den falan ayrılmış tecrübeli bir ECU tunerinin önderliğinde yada ne biliim Ford Subaru vs vs teamlerinden birinde tecrübe edinmiş / çalışmış birilerinin hazırladıkları ve hali hazırda yarışlarda kullanılan bir ECU falan olmadığı sürece ben kalkıpta RS in beynini kenara koyup AEM falan takmazdım. Tabi bunu yazarken konu sahibine empati yaparak yazıyorum. Kişisel olarak düşünürsek ben takarım. MS de takarım daha dandik birşeyide. Zira benim 300 hp 500 hp gibi bir beklentim yok. Ama performans amaçlı üretilmiş bir arabada amaç sadece yakıtı yada avansı yönetmekten ziyade yakıtı ve avansı stock ECU dan daha iyi yönetebilmek olmalı diye düşündüğüm için AEM Haltech falan takmazdım.
sensor işini bi şekilde öğenicem sorun yok ama bugün değil. benim amacım da 300-500 hp değil. birinci olarak şu motor arıza ışığından kurtulmak, ikinci olarak da üst devirlerde daha iyi boost tutarak 270-280 hp lerde sağlıklı bi şekilde kullanmak. 280 hp olsun benim olsun, tepemi bile deler :D:D:D
okadarçok büyüttünki abi
tamam ozaman hiçbişim bişey yapöayalım 1600Whp arabaları aemler motecler haltecler kullanılmıyor hep fabrikalar geliyor onlar bi bosch u takuıyor gidiyor
60-130 milleri 3 saniyede gidiyorlar
5saniyeler yapıyorlar draglarda Hep Fabrikadan F1 leri getiriyorlar 4 milyon dolar arabaları sonra deniyorlar :) çok komplike düşünmeye gerek yok Belirli şeyler vardır
öncelikle Stabiliyet Correction değişşimi bunlarnı hepsini ayarlarsa hiçbir sorun tyasamadan kullanır sahibi ben bunu birçok kez yaptım sorunsuz kullanıyorlar Blowtru ya bile çok cevirdiğim araba mevcut sorun çekmiyor
ben deneyimlerimi yazıyorum Teoriyi yazmıyorum
anlamadığnıız bişey var Orjinla l ecu her yola gelebilicek şekilde tasarlanmıştır AMA modifiyeli bir araçta biyere kadar orjinal kullanırsın Orjinalin Beslemeleri belirli biyere kadar kalite kalite değişiyor AMa ozaman insanlar salak standalona yada pigggyback takıyorlar abi sende takma ozaman deki orjinal beyin ben Sc taktım HAdi git kendi kendini ayarla de :)
Orjinal beyinin sınırı var Emslerin yok neden bunu anlamıon abi :)
sensor işini bi şekilde öğenicem sorun yok ama bugün değil. benim amacım da 300-500 hp değil. birinci olarak şu motor arıza ışığından kurtulmak, ikinci olarak da üst devirlerde daha iyi boost tutarak 270-280 hp lerde sağlıklı bi şekilde kullanmak. 280 hp olsun benim olsun, tepemi bile deler :D:D:D
hehe ozaman ne emssi ne arıza ısığı vereiyor araba onu biliyormusun ?
benzer bir beyinde megane 1.6 da, 1.5 yildir kici kirik e manage blue box kullanip 230 hpler gormuslugumuz var, beyin eskiliginden dolayi ect ye mesela mudahale edemiyoruz (soguk havalarda 2 dakika zeginde calisiyor ama onu da cozduk simdi) ama onun dsinda arabanin yururunde bir sorunumuz yok.
ahmet abi sana da soyledim o zman, dunyayi yeniden kesfetmenin anlami yok, arabaya uzerinde for japaneese cars yazan bir piggyback i baglayan insanlar olarak yardima her zaman acigiz.
onur abi sayesinde ben kici kirik blue box dan bile arabami boyle yuruttuysem e manage ultimate neler yapar tahmin edemiyorum. e manage ultimate oneririm ben...
ben deneyimlerimi yazıyorum Teoriyi yazmıyorum
anlamadığnıız bişey var Orjinla l ecu her yola gelebilicek şekilde tasarlanmıştır AMA modifiyeli bir araçta biyere kadar orjinal kullanırsın Orjinalin Beslemeleri belirli biyere kadar kalite kalite değişiyor AMa ozaman insanlar salak standalona yada pigggyback takıyorlar abi sende takma ozaman deki orjinal beyin ben Sc taktım HAdi git kendi kendini ayarla de :)
Orjinal beyinin sınırı var Emslerin yok neden bunu anlamıon abi :)
Teori olmadan pratik olmaz. Teoriye uymayan pratik hiç olmaz.
Bence sen anlamıyonuz falan diyorsun ama ne yazdığımı anlamamışsın Özgün. Bahsettiğimiz o kadar farklı şeylerki..
Eğer elinde stock ECU nun tüm kaynak kodları ve onu ayarlayabileceğin bir software in olmuş olsaydı zaten ne standalone takardın ne de başka birşey. Üreticiler bunu paylaşmadıkları için ben sen o biz siz kısıtlıyız. Dolayısı ile bu kısıtlamadan kurtulabilmek içinde mecburen sistemi komple değiştirmek zorunda kalıyoruz. Bak dikkat edersen ben sen o biz siz dedim. Onlar yok. Onların elinde kaynak ve bilgi zaten olduğu için istedikleri gibi oynayabilme şanslarıda var. E bizde kaynak yok, kaynaklarına ulaşabildiklerimizi alıp onunla uğraşıyoruz. Adamların emisyon, yakıt ekonomisi stabilite relability ot kıl yün tüğ amaçlı olarak reserve ettikleri tüm kapasiteyide hoyratca kullanıyoruz. Ve emin ol tüm bunları yaparken onların üretim kriterleri ile alakası bile olmayan bir sürü değişikliğe de imza atıyoruz. Bu o aletlerin dandik yada kısıtlı olduklarını değil üretim amaçlarına uygun olarak konfigüre edildiklerini ifade eder. Röno F1 de kullanmak için uzay mekiği teknolojisine sahip ECU kullanmıyor. Ama mevcut ECU dan çok daha fazlasını verebilen, bilmem kaç MB log tutabilen ot kıl yün tüğ zilyon tane sensör bağlayabildiğin interfacelere sahip ve bunların tümünü kafana göre kontrol edebildiğin ECU ile çalışıyor. Ve emin ol o aletlerin AEM Haltech cart curt ile alakası bile yok. İşte yukarıda sorduğun fersah fersah fark bu. Eğer ben sadece kısıtlamadan kurtulmak için ECU takacaksam o zaman ötekilere fazla para vemeye gerek yok. Ama yok aynı zamanda mevcuty ECU dan daha iyi olsun, bende zilyon tane sensörden gelen veriyi correction için kullanabileyim güvenli güvenli yürüsün ama çokta fena kaçsın arabam diyorsan o zaman o fersahı kovalamak en iyisi. Ki bunlar artık erişilemeyen şeylerde değiller.
bildiğimzi üzere evdeki hesap çarşıyada uymaz
buyur abi Ecuyu programla ozaman sen ecu programla ben ems ile yapayım kim daha memnun olucak kim daha çok güc alıcak Buyur abi.
Ben açık ve net yazıyorum çok iyi anladım dediğiniz birçok damos dosyam mevcut ve ciptuning de yapabiliyorum ama hiçbirzaman emsnin yerini tutmuyucağınıda biliyorum :)
Ama f1deki ecu 32 bin euro ayrıca log tutabilmesi özelliği var ama telemetry ile zaten kendi Bölümlerinden izliyorlar Brawn Gp deki tunerlardan biri sölemişti bu cümleyi log belirli şeyleri tutuyoalr oda F1 hakemlerine vermek için ki saten bu paraıda versen sana vericeklerini sanmıyorum
Keske f1 deki gibi bir ecum olsa 8 farklı harita kullanabilsem kapatmadan değiştirebilsem Kendi kendine benzini avansı açıp kısabilsem direksiyondan ama 40 milyar veresim yok Ecu ya ayrıca onlarda real time yapılabiliyorlar sen Renonun arabasındak beyinle f1 in ecusunu israrla aynı şekilde olduğunu düşüünüyorsun
Orjinal Ecu realtime yapılamıyor malesef Ben correction larıyla onları bunlarıyla
dediğim gibi biz bırakalım F1 dekiler gelsin hepsini yapsın :)
standalone olarakta 21 bin euro ya beyni var
Bence sen anlamıyonuz falan diyorsun ama ne yazdığımı anlamamışsın Özgün. Bahsettiğimiz o kadar farklı şeylerki..
Eğer elinde stock ECU nun tüm kaynak kodları ve onu ayarlayabileceğin bir software in olmuş olsaydı zaten ne standalone takardın ne de başka birşey. Üreticiler bunu paylaşmadıkları için ben sen o biz siz kısıtlıyız. Dolayısı ile bu kısıtlamadan kurtulabilmek içinde mecburen sistemi komple değiştirmek zorunda kalıyoruz. Bak dikkat edersen ben sen o biz siz dedim. Onlar yok. Onların elinde kaynak ve bilgi zaten olduğu için istedikleri gibi oynayabilme şanslarıda var. E bizde kaynak yok, kaynaklarına ulaşabildiklerimizi alıp onunla uğraşıyoruz. Adamların emisyon, yakıt ekonomisi stabilite relability ot kıl yün tüğ amaçlı olarak reserve ettikleri tüm kapasiteyide hoyratca kullanıyoruz. Ve emin ol tüm bunları yaparken onların üretim kriterleri ile alakası bile olmayan bir sürü değişikliğe de imza atıyoruz. Bu o aletlerin dandik yada kısıtlı olduklarını değil üretim amaçlarına uygun olarak konfigüre edildiklerini ifade eder. Röno F1 de kullanmak için uzay mekiği teknolojisine sahip ECU kullanmıyor. Ama mevcut ECU dan çok daha fazlasını verebilen, bilmem kaç MB log tutabilen ot kıl yün tüğ zilyon tane sensör bağlayabildiğin interfacelere sahip ve bunların tümünü kafana göre kontrol edebildiğin ECU ile çalışıyor. Ve emin ol o aletlerin AEM Haltech cart curt ile alakası bile yok. İşte yukarıda sorduğun fersah fersah fark bu. Eğer ben sadece kısıtlamadan kurtulmak için ECU takacaksam o zaman ötekilere fazla para vemeye gerek yok. Ama yok aynı zamanda mevcuty ECU dan daha iyi olsun, bende zilyon tane sensörden gelen veriyi correction için kullanabileyim güvenli güvenli yürüsün ama çokta fena kaçsın arabam diyorsan o zaman o fersahı kovalamak en iyisi. Ki bunlar artık erişilemeyen şeylerde değiller.
Bence sen yazdıklarımı bir daha oku.. Yazdıklarımla yazdıklarının alakası yok.
okuyucak bişey yok yazdım oraya orjinal ecunun - leri çok en basit örnek 750 cc üstünde çok az ecu destekler hayanıltarak takarsın Yanılmadan yapmak önemli bu şekildeki işleri
Tamam senin eşşeğin kancık olsun. Ama bil ki iki kanat değil..
Tamam senin eşşeğin kancık olsun. Ama bil ki iki kanat değil..
abi sana açık sekilde yazıyorum hala yeniden oku yazıyorsun F1 dedin anlattım sana f1 in nasıl olduğunu standalone olduğunu Aem i sewmeye bilirsin ama çok şey için support u var DBW bile support u var sana orjinal beyinlerden çekiceğin sorunları söylüyorum bikere Mafi iptal edemiyorsun diceksinki sümülator takarım
bende diyorumki kandırarak aldatarak amerikayı yeniden kesfetmek yerına EMs yi bağlarım piggyback gibi dewam ederim sen hala açık kaynak kod diyorsun onlara Damos deniyor bir araştır istersen
bildiğimzi üzere evdeki hesap çarşıyada uymaz
Yani sen mühendislik formasyonu görmüş bir insan olarak (Bilgisayar mühendisiydin yanlış hatırlamıyorsam??) bunu yazıyorsan zaten tartışılacak şeyler çok daha farklı demektir.
Eğer elinde stock ECU nun tüm kaynak kodları ve onu ayarlayabileceğin bir software in olmuş olsaydı zaten ne standalone takardın ne de başka birşey. Üreticiler bunu paylaşmadıkları için ben sen o biz siz kısıtlıyız. Dolayısı ile bu kısıtlamadan kurtulabilmek içinde mecburen sistemi komple değiştirmek zorunda kalıyoruz. Bak dikkat edersen ben sen o biz siz dedim. Onlar yok. Onların elinde kaynak ve bilgi zaten olduğu için istedikleri gibi oynayabilme şanslarıda var. E bizde kaynak yok, kaynaklarına ulaşabildiklerimizi alıp onunla uğraşıyoruz. Adamların emisyon, yakıt ekonomisi stabilite relability ot kıl yün tüğ amaçlı olarak reserve ettikleri tüm kapasiteyide hoyratca kullanıyoruz. Ve emin ol tüm bunları yaparken onların üretim kriterleri ile alakası bile olmayan bir sürü değişikliğe de imza atıyoruz. Bu o aletlerin dandik yada kısıtlı olduklarını değil üretim amaçlarına uygun olarak konfigüre edildiklerini ifade eder.
buyur abi Ecuyu programla ozaman sen ecu programla ben ems ile yapayım kim daha memnun olucak kim daha çok güc alıcak Buyur abi.
Yani sen yuklarıda yazan paragraftan bunu mu çıkarttın? Bak bu sefer altını çizip bold yaptım.
Röno F1 de kullanmak için uzay mekiği teknolojisine sahip ECU kullanmıyor. Ama mevcut ECU dan çok daha fazlasını verebilen, bilmem kaç MB log tutabilen ot kıl yün tüğ zilyon tane sensör bağlayabildiğin interfacelere sahip ve bunların tümünü kafana göre kontrol edebildiğin ECU ile çalışıyor. Ve emin ol o aletlerin AEM Haltech cart curt ile alakası bile yok. İşte yukarıda sorduğun fersah fersah fark bu. Eğer ben sadece kısıtlamadan kurtulmak için ECU takacaksam o zaman ötekilere fazla para vemeye gerek yok. Ama yok aynı zamanda mevcuty ECU dan daha iyi olsun, bende zilyon tane sensörden gelen veriyi correction için kullanabileyim güvenli güvenli yürüsün ama çokta fena kaçsın arabam diyorsan o zaman o fersahı kovalamak en iyisi. Ki bunlar artık erişilemeyen şeylerde değiller.
f1deki ecu 32 bin euro ayrıca log tutabilmesi özelliği var ama telemetry ile zaten kendi Bölümlerinden izliyorlar Brawn Gp deki tunerlardan biri sölemişti bu cümleyi log belirli şeyleri tutuyoalr oda F1 hakemlerine vermek için ki saten bu paraıda versen sana vericeklerini sanmıyorum
Keske f1 deki gibi bir ecum olsa 8 farklı harita kullanabilsem kapatmadan değiştirebilsem Kendi kendine benzini avansı açıp kısabilsem direksiyondan ama 40 milyar veresim yok Ecu ya ayrıca onlarda real time yapılabiliyorlar sen Renonun arabasındak beyinle f1 in ecusunu israrla aynı şekilde olduğunu düşüünüyorsun
Orjinal Ecu realtime yapılamıyor malesef Ben correction larıyla onları bunlarıyla
Paradan bahseden varmı? F1 e çıkmayacak herhalde meganeRS ile. Örneklemeyi buralara kadar taşıyabildin ya pes.. Olayı dönüp dolaşıp telemetri ile sınırlandıracaksak zaten iş çığrından çıkar.
Ayrıca gitte F1 de kullanılan ECU yu al tak diyende yok.
Kendi ECU su yerine ne kullanabilineceği konusundaki fikrimi zaten yukarıda açıkca yazmıştım. Bir daha yazayım. Syvecs s8 olabilir. Özellikleri burada var. Fiyatıda en alt satırda yazıyor. 20 bin avro falanda değil. F1 de de kullanılan bir alet değil. Ancak ralli koşan subarularda falan kullanıldığını biliyorum.
http://www.syvecs.com/s8c.php
http://www.syvecs.com/software.php
Olmadımı beğenmedinmi? E bu da var, Fiyatıda s8 ile yarı yarıya hemüde..
http://www.syvecs.com/s6gp.php
Ben açık ve net yazıyorum çok iyi anladım dediğiniz birçok damos dosyam mevcut ve ciptuning de yapabiliyorum ama hiçbirzaman emsnin yerini tutmuyucağınıda biliyorum :)
Çipi ne kadar yapabiliyorsun? Üreticinin paylaştığı yada birilerinin uğraşıp çözdüğü adreslemeye dayalı olarak mapleri modifiye edebilecek kadar. Sence üreticinin elindeki tüm kaynaklara vakıfmısın?
abi sana açık sekilde yazıyorum hala yeniden oku yazıyorsun F1 dedin anlattım sana f1 in nasıl olduğunu standalone olduğunu Aem i sewmeye bilirsin ama çok şey için support u var DBW bile support u var sana orjinal beyinlerden çekiceğin sorunları söylüyorum bikere Mafi iptal edemiyorsun diceksinki sümülator takarım
bende diyorumki kandırarak aldatarak amerikayı yeniden kesfetmek yerına EMs yi bağlarım piggyback gibi dewam ederim sen hala açık kaynak kod diyorsun onlara Damos deniyor bir araştır istersen
Senin kafa iyice karıştı..
- F1 deki aletin piggy falan olduğunu idda edenmi var Özgün? Tabiki standalone olacak. Üst seviye profesyonel bir standalone olmasıda şart. Kimse kalkıpta onu al arabana tak falanda yazmadı. Nerelerden nerelere kaydın..
- AEM i sevmediğimi nereden çıkarttın? Ben iki tane ürününü kullandım ikiside patatesti. Bu tüm ürünleri patates demek değildir. Ama profesyonel cihaz olmadıklarıda zaten kesin.
- MAF ı neden iptal edeceksinki? Bırak öçlçsün ne istiyorsa ne var? Sonuçta senin standanlone ECU nun kendi MAP sensörü yokmu? O sensörü baz alarak motorun yükünü hesaplayıop ona binaen yakıt ve avans vermiyormusun EMS ye? Ee sanane arabanın kendi ECU suna bağlı olan MAF ın ne okuduğundan? Ne okursa okusun. Ne yakıtı değiştirebilir ne de avansı. Çok çok yapsa yapsa lamba yakar. O da bir değer taşımaz çünkü MAF ile birşey kontrol edilmediğine göre MAF ot olmuş kıl yada hiçbirşey olmamış ne farkederki? Çok kafanı bozarsa takarsın 8-9 cm çapında (değerleri tamamen işkembeden salladım) bir boruya ondan kafasına göre ölçer. Yakıtı kontrol edemeyecek avansı kontrol edemeyecek. Ne istiyorsa onu ölçsün. Hiçbirşeyi kandırmaya falanda gerek yok.
- Ben arkadaşa başından beri MS takma diyorum. Hatta geçtim MS gibi amatör bir ECU yu semi-profesyonel yada giriş seviyesinde profesyonel standalone olarak sınıflandırabileceğim AEM yada Haltech falanda takma diyorum. Madem yapacaksın bunlardan daha iyisi olsun diyorum.. Hangi açık koddan bahsediyorsun?
Hiçbir standalone u piggyback gibi bağlayamazsın. Ona PARALEL INSTALLATION denir. Her seferinde yazacam sana bunu.. :=)
Ben şu görüşteyim, bugün arkadaşa 280 hp yetiyormuş. Madem masraf edecek, ve sistem değişikliğine gidilecek, olabilecek en detaylı alet olsun. İleride şu da lazım keşke olsaydı demesin. Yarın öbürgün şunuda değiştridim bunuda değiştirdim turbomu şundan yaptım derse bir daha aynı şeylerle uğraşmasın. Yazılımla oynansın geçsin gitsin. Bunlar için illaki ileri düzey bir ECU ya ihtiyaç varmı? 80-100 bin lira para verilip alınmış bir arabada evet var. (fiyatı salladım)1300 pound öyle atla deve bir parada değil.
ahmetgurlek
23-01-2010, 22:07
http://www.syvecs.com/s8c.php
Ben şu görüşteyim, bugün arkadaşa 280 hp yetiyormuş. Madem masraf edecek, ve sistem değişikliğine gidilecek, olabilecek en detaylı alet olsun. İleride şu da lazım keşke olsaydı demesin. Yarın öbürgün şunuda değiştridim bunuda değiştirdim turbomu şundan yaptım derse bir daha aynı şeylerle uğraşmasın. Yazılımla oynansın geçsin gitsin. Bunlar için illaki ileri düzey bir ECU ya ihtiyaç varmı? 80-100 bin lira para verilip alınmış bir arabada evet var. (fiyatı salladım)1300 pound öyle atla deve bir parada değil.
abi dediğim gibi 280 benim tepemi bile deler. zaten aracın stock motorunun ve şanzımanının limitleri belli değil. muhtemelen 320 hp lerde ikisni de elimize alma ihtimali yüksek (300 hp civarında sağlıklı yürüyen var yunanistanda, ama 320 hp civarında motor kıran da var).
ben masraftan çekinmiyorum ama beyhude masraftan çok sıkıldım. 4 kere filtre değiştirdim. çiple nerdeyse 4 senedir uğraşıyorum. artık sabrım da kalmadı taakatim de. haa, deseniz ki greddy e-manage ultimate al, alırım. uğraşırız, baktık olmadı 3-5 aşağısına satarım e-manage i elimde patlamaz. ama sizin verdiğiniz linkteki ecu öyle değil. verdik diyelim 3.500 tl, olmazsa muhtemelen elimizde patlayacak. benim çekincem bu. elimde bi sıkımlık barutum kaldı, onda tam isabet bulmalıyım...
abi dediğim gibi 280 benim tepemi bile deler. zaten aracın stock motorunun ve şanzımanının limitleri belli değil. muhtemelen 320 hp lerde ikisni de elimize alma ihtimali yüksek (300 hp civarında sağlıklı yürüyen var yunanistanda, ama 320 hp civarında motor kıran da var).
ben masraftan çekinmiyorum ama beyhude masraftan çok sıkıldım. 4 kere filtre değiştirdim. çiple nerdeyse 4 senedir uğraşıyorum. artık sabrım da kalmadı taakatim de. haa, deseniz ki greddy e-manage ultimate al, alırım. uğraşırız, baktık olmadı 3-5 aşağısına satarım e-manage i elimde patlamaz. ama sizin verdiğiniz linkteki ecu öyle değil. verdik diyelim 3.500 tl, olmazsa muhtemelen elimizde patlayacak. benim çekincem bu. elimde bi sıkımlık barutum kaldı, onda tam isabet bulmalıyım...
Kardes biz superchips e goturecez aracı seninle aynı yazılım var yazılım sonrası dynoya cıkacagız olmadı bir daha bir deneyecez sansımızı, ay basını bekliyoruz:)
Gozunu seveyim sende birsey ogrenirsen haber ver olurmu:D
Güzel kardeşim kesinlikle haklısın. Seninle hemfikirim. Zaten olası harcaman boşa gitmesin diye bu kadar bık bık edip duruyorum. Yoksa umurumda bile olmaz. Sonuçta anlaşılan o ki senin arabanın kendi ECU suna müdahale şansı çok kısıtlı hatta yok bile denilebilir. Anladığım kadarı ile sen o konuda eldeki imkanlar ölçüsünde denenebilecekleri denemişsin (çip modül vs vs herneyse). Dolayısı ile senin benzin ve ateşlemeyi tamamen ele almadan işi daha ileriye götürme şansın yok gibi birşey. Ama bunu yaparkende aracın kendi ECU'suna bağlı olarak çalışan diğer sistemlerininde çalışmasını istiyorsun. CC TCS ESP kartlı giriş falan filan gibi. Bu da son derece doğal bir istek. Bunu yapmanın tek yolu da paralel kurulum işte. Kendi ECU gene mevcut yerinde çalışmaya devam edecek ama benzin ve ateşlemeye müdahale edemeyecek çünkü onun kontrolü zaten onda olmayacak. Canın sıkıldığında veya arabanı satarken söküp evine koyar yeni aldığın arabaya tekrar takar yada satarsın. Sonuçta elinde hazır bir standalone un ve bağıl ekipmanların olmuş olacak. Arabanı satarken orjinal haline çevirirsin olur biter. Ki bu da öyle atla deve iş değil yarım gün bile almaz o tip kurulumun araçtan sökülmesi.
Ne alacağın/alman gerektiği konusundaki fikrimi empati yapmak sureti ile zaten yazdım. Özgün ile aramızdaki fikirsel ayrılık farklı şeylerden, çoğuda iletişim bozukluğundan kaynaklanıyor. Bakma sen bize.
Bu arada hiçbirşey elde patlamaz. Elbet satılır. He üç vakitte değilde beş vakitte satılır ama değerini bilen adam zaten alır. Bizim milletimiz adını duymadığı birşeyi alırken çok düşünür. Çekinceni anlıyorum. Ama adı çok duyulmuş diye vasata razı olma fikride benim hoşuma gitmiyor işte :) Şahsen ben öyle birşey alacak olsam ikinci elde dahi bunu tercih ederdim. Ama bu benim kişisel düşüncem tabiiki. Bu arada şunuda belirteyim, ben ne bu işlerle uğraşan birisiyim ne de tuner'im. Ben amatör olarak hobimi tatmin etmek amacı ile ilgileniyorum konu ile. Ticari herhangi bir kaygım falan yok. Zaten yaptığım işin bunlarla alakası da yok. Eline notebook alanların kendini tuner sandığı bir piyasada ben hiçbirşeyim.. Dolayısı ile lütfen ısrarımın bu tip şeylerden falan olduğunu sanma sakın..
ben çok yakında parallel bağlama için çalışmaya başlıyorum, kendimize göre bir ecu da seçtik haydi hayırlısı
ahmetgurlek
23-01-2010, 22:47
Kardes biz superchips e goturecez aracı seninle aynı yazılım var yazılım sonrası dynoya cıkacagız olmadı bir daha bir deneyecez sansımızı, ay basını bekliyoruz:)
elbette paylaşırım. yeterki ortaya elle tutulur bir şey çıksın...
ahmetgurlek
23-01-2010, 22:51
Güzel kardeşim kesinlikle haklısın. Seninle hemfikirim. Zaten olası harcaman boşa gitmesin diye bu kadar bık bık edip duruyorum. Yoksa umurumda bile olmaz. Sonuçta anlaşılan o ki senin arabanın kendi ECU suna müdahale şansı çok kısıtlı hatta yok bile denilebilir. Anladığım kadarı ile sen o konuda eldeki imkanlar ölçüsünde denenebilecekleri denemişsin (çip modül vs vs herneyse). Dolayısı ile senin benzin ve ateşlemeyi tamamen ele almadan işi daha ileriye götürme şansın yok gibi birşey. Ama bunu yaparkende aracın kendi ECU'suna bağlı olarak çalışan diğer sistemlerininde çalışmasını istiyorsun. CC TCS ESP kartlı giriş falan filan gibi. Bu da son derece doğal bir istek. Bunu yapmanın tek yolu da paralel kurulum işte. Kendi ECU gene mevcut yerinde çalışmaya devam edecek ama benzin ve ateşlemeye müdahale edemeyecek çünkü onun kontrolü zaten onda olmayacak. Canın sıkıldığında veya arabanı satarken söküp evine koyar yeni aldığın arabaya tekrar takar yada satarsın. Sonuçta elinde hazır bir standalone un ve bağıl ekipmanların olmuş olacak. Arabanı satarken orjinal haline çevirirsin olur biter. Ki bu da öyle atla deve iş değil yarım gün bile almaz o tip kurulumun araçtan sökülmesi.
Ne alacağın/alman gerektiği konusundaki fikrimi empati yapmak sureti ile zaten yazdım. Özgün ile aramızdaki fikirsel ayrılık farklı şeylerden, çoğuda iletişim bozukluğundan kaynaklanıyor. Bakma sen bize.
Bu arada hiçbirşey elde patlamaz. Elbet satılır. He üç vakitte değilde beş vakitte satılır ama değerini bilen adam zaten alır. Bizim milletimiz adını duymadığı birşeyi alırken çok düşünür. Çekinceni anlıyorum. Ama adı çok duyulmuş diye vasata razı olma fikride benim hoşuma gitmiyor işte :) Şahsen ben öyle birşey alacak olsam ikinci elde dahi bunu tercih ederdim. Ama bu benim kişisel düşüncem tabiiki. Bu arada şunuda belirteyim, ben ne bu işlerle uğraşan birisiyim ne de tuner'im. Ben amatör olarak hobimi tatmin etmek amacı ile ilgileniyorum konu ile. Ticari herhangi bir kaygım falan yok. Zaten yaptığım işin bunlarla alakası da yok. Eline notebook alanların kendini tuner sandığı bir piyasada ben hiçbirşeyim.. Dolayısı ile lütfen ısrarımın bu tip şeylerden falan olduğunu sanma sakın..
inanın hem sizin hem de oz un sayesinde çok faydalı şeyler öğrendim. hatta tuning konusunda kendi çapımda çağ atladım (sizler için küçük ama benim için büyük bilgiler bunlar).
bu arada esp olayını öğrendim. bizim rs lerde elektronik gaz kelebeği varmış. araç kaymaya başladığında abs ve diğer ilgili sensörlerden gelen geribildirime göre ecu gaz kelebeğini kapatıyormuş. yani esp böyle çalışıyormuş. ingiliz sitesindeki elemanlar öyle söyledi valla..
ahmetgurlek
23-01-2010, 22:53
ben çok yakında parallel bağlama için çalışmaya başlıyorum, kendimize göre bir ecu da seçtik haydi hayırlısı
sizin orjinal ecu nedir? seçtiğiniz ecu nedir?
bu arada esp olayını öğrendim. bizim rs lerde elektronik gaz kelebeği varmış. araç kaymaya başladığında abs ve diğer ilgili sensörlerden gelen geribildirime göre ecu gaz kelebeğini kapatıyormuş. yani esp böyle çalışıyormuş. ingiliz sitesindeki elemanlar öyle söyledi valla..
Süper. Demekki MAF taki hava girişi düştüğü için motor yükünü hesaplarken düşük hesaplayarak otomatik olarak retarda çekiyor motoru ve torku düşürüyor. Dolayısı ile paralelde bağlamış olsanız ESP niz çalışmaya devam edecek demektir. Kelebeği kendiniz kontrol etmeye kalkmadıkca sorun olmaz. Sizin adınıza sevindim..
ahmetgurlek
23-01-2010, 23:12
Süper. Demekki MAF taki hava girişi düştüğü için motor yükünü hesaplarken düşük hesaplayarak otomatik olarak retarda çekiyor motoru ve torku düşürüyor. Dolayısı ile paralelde bağlamış olsanız ESP niz çalışmaya devam edecek demektir. Kelebeği kendiniz kontrol etmeye kalkmadıkca sorun olmaz. Sizin adınıza sevindim..
sağolun. oz un diğer istediği bilgiler için de cevap bekliyorum. yakında onlar da netleşir...
bu arada aynı sitede şu bilgiyi buldum. sizin ingilizcenizin benden daha iyi olduğunu düşünerek direk metni koyuyorum:
I have the LagunaII (not facelift) originally producing 165PS. In order to get 300PS i put the pistons and gasket of Megane RS, the injectors of Megane RS (delivering 530cc/min of fuel approximately, at 3,5bars constant fuel pressure) and i use a remanufactured turbocharger (making it bigger than Megane RS turbocharger). I also did some work on the cylinder head (shining and widening of inlet and exhaust outlet ports). And of course, a 75mm downpipe with free-flow metallic catalyst and a 70mm exhaust. I use the APEXi AVCR electronic boost controller, and i have set the boost pressure at 0.9bar at 2500rpm, 1.1-1.2bars from 3000-4500rpm, 1bar at 5000rpm and 0.6bar at 6000rpm.
And what about the ECU reprogramming? I couldn't find anything reliable. So, i had to use a piggy-back ECU. I have the Greddy e-manage Ultimate. It was very hard to use it on my car, but we did it.
Till now, i've done 25.000km with this setup (the car has totally 95.000km on board) and the only problem is clutch slipping (because it cannot handle that much torque). So, i ** going to remanufacture the clutch, with stronger materials.....
What about gauges? I have boost meter, exhaust gas temperature meter, and wideband lamda.
As i have told you before, I have extensively studied the F4R turbo engines (especially the one used in Laguna 165). So, if you have any questions, i would be pleased to answer (if i can)....
In another thread i have posted the differences between 225 engine and 165 engine.
aynı elemanın bir diğer mesajı:
Yes, it's my car. Forged pistons and con-rod, and IHI VF34 turbocharger. I get full boost at 3700rpm (higher than with stock turbo of course). It was dynoed last Saturday.
The results: 352bhp and 427.5Nm torque (315.3lbft). I have 300lbft of torque from 4100 till 6000rpm. Full power (352bhp) at 6440rpm, rpm cut at 7000rpm. 300bhp from 5000rpm.
ECU is the stock SAGEM 2000. No re-programming at all!!! Except from change in rpm cut. Otherwise, the program is absolutely stock.
I ** using Greedy e-manage Ultimate. Have been using it for the past 3 years, even before this stage of tuning. Injectors are Siemens 640cc/min.
On the dyno, max boost was at 1.65bars (almost 24 psi) at mid rpm, 23psi at 5000rpm, 20.3psi at 6000rpm and 18.5psi at 6400rpm (full power). Now i have tuned the motor at 1.8bars (26.1psi) at mid rpm, and i expect to get 21.7psi at 6000rpm and about 20psi at 6400rpm.
Reply With Quote
ahmetgurlek
23-01-2010, 23:27
aynı abiden bi mesaj daha:
I think stock internals can be safe till 300-320bhp (flywheel). I don't think they can handle more.
I have Wossner forged pistons and PEC conrods.
The problem is with compression ratio! Noone produces forged pistons for our car. I have used wossner turbo pistons for CLIO 182, but i have also a CLIO 182 cylinder head! So i could bring the compression ratio to the levels i wanted. In your case, it is more complicated, however, we have a Megane RS here in Greece with Wossner forged pistons made for F7R engine!! It works very well as stock (no re-programming or other mods yet, except from exhaust).
Con-rods are the same for all F4R engines. Your stock con-rods are the same like Clio 172, Clio 182, and all NA F4R engines. So, all forged conrods are the same for all these engines!
I ** using Siemens Deka short 60lbs injectors. They work very very well, but you need VERY GOOD re-programming. I ** using greddy e-manage ultimate, and i do every programming by myself (with a wideband lambda on the car).
There are also some Webber injectors (Webber pico), but they are max 10-15% larger than stock.
bi de elamanın biri güney afrikada şöyle bi piggyback kullanıp rstuningin remap i ile oynamayı planlıyor. ama netice yok henüz...
http://www.dicktator.co.za/products.html
Tamamda ilk mesajda zaten 165 lik Lagunayı RS motorunun parçalarını kullanmak sureti ile güç arttırımına gitmiş. ECU hala stock diyor. Arabayı yedim yaladım yuttum, normalde greedy nin bu arabaya takılması zor ama yaptım demiş. Onun yol haritası var ise eğer benzer yol izlenebilir. Sonuçta 325 hp almış dynoda. Eğer onun tecrübelerinden faydalanılırsa boşuna aynı şeylerle uğraşılmamış olur.
Dolayısı ile piggyback te hala bir seçenek olarak önümüzde duruyor demektir. Yunanistanlı Lawrence bunu yapabiliyorsa sizde yapabilmeniz lazım. Tabi adamın tecrübelerini kullanmanız menfaatiniz icabı olur.
Kendisi tune ediyormuş arabasını. Üç yıldır emanage i kullanıyorum demiş. Dolayısı ile onu çoktan yalayıp yutmuştur. Sizin bilgi düzeyinizi bilmiyorum ama bu iş ciddi zaman alabilir ve eğer ayarları başkası yapacaksa maliyet artabilir gibi gözüküyor. Tabi bunlar tahmin sadece.. Bence o adamla kanka olup olabildiğince çok bilgi ve tecrübesini sömürmekte fayda var. :) Sonrasında kendi arabanızda ne yapacağınıza karar verirsiniz.
seko canın arabada ahmetle aynı yazılım filan yok bu arada haberiniz olsun... std yazılım var hatta en olmadı hala emin değilseniz de bulent abi torque tuninge gidip tekrar orjinal yazılımını yükletebilirsiniz
syvecs kullandim hos biz adi solarisken almistik, hakkaten guzel ve kaliteli bir ems. OZ a katiliyorum bence kullandiginiz marka, gereksiz ozellikler vs cok onemli degil. Onemli olan sizin onu nasil kullanabildiginiz ki bence ems isinde basit iyidir, cok karmasik olmasina gerek yok.
Motec, pectel tunerlarin genelen high-end diye tabir ettigi sistemler, tamam belki bahsedilen f1 veya wrc sistemleri degiller ama zaten f1 veya wrc de kullanilan emsleri yol arabasinda kullanmaniz cok saglikli olmaz, sanmiyorum ki uzerlerinde gundelik bir arabada calisacak compensationlar acik olsun.
Aem, haltech, autronic, solaris, simtek vs ise bence gundelik bir arabayi fazlasi ile yurutecek nitelige sahip, hatta cogu zaman kullandiginiz ozellikler kapasitesinin yarisi bile olmuyor.
ben kendi paralel baglantimdan bir iki deneyim aktarayim,
bir tane rx8 e p1000 bagladim, oldukca sikintili bir isti cunku rx8 in hem trigger hemde home signal sadece motec tarafindan cozumlenmis tek bir krank tekerinden geliyor ve diger firmalar P&P bir cozum uretmemisler. Onun haricinde rx8 de bildiginiz gibi her rotorda iki buji var ve traling leading olarak farkli zamanlarda atesliyorlar. onun uzerine birde canbus2 sistemin sikintisi vardi klima, hidrolik direksiyon, abs, esp vs nin tamami aracin orjinal isletim sisteminden suruluyordu. Birde tps sinyali normal 0-5 volt degil yuzdesel olarak degisiklik hesaplayarak voltaj gonderiyordu 0-5 volt araliginda vs vs.
ilave teker ve miknatislar bagladim home trigger signali oradan aldim, ilave tps bagladim, oem krank sinyalini oem beyne gondermeye devam ettim, trailing ve leadingleri bobinleri istedigim gibi calistirmayi basardim, bunlar yetmezmis gibi birde 4 ilave tumble ve 2 trailing 4 leading stationary olarak calisan toplam 6 enjektor surmem gerekiyordu onuda hallettim. Arabayi calistirdim ve yurutmeyi basardim ki bence su an rx8 sonradan ems baglamak icin olabilecek en zor arabalardan biri. Sorunsuzda yuruttum, fakat rotarylerin kompresyonunu olcmek icin ozel bir cihaz gerekiyor oda bizde olmadigi icin arabanin motoru sorunlu cikti, yani o kadar emegi bosyere vermis oldum sonuc geldiginde motoru sorunlu olan bir araba icin butun rx8 ve rx7 mantigini cozmem ogrenmem gerekti, olsun bilgi ve deneyim edindim sonucta.
belki simdi bir anda aklima gelmeyen baska bir suru seylede ugrastim.
Yani sonuc OZ a tamamen katiliyorum, istedikten sonra cok ucup kacmadan guzel isler cikartabilirsiniz. haltech p1000 de bile hatirladigim kadari 448kb onboard logging var, oda sanirim 10 kanali 100ms hizla 30 dakika devamli olarak log tutuyor, memory doldukca 6 dakikalik kisimlari bas tarafindan silerek log almaya devam ediyor.Guzel bir ara yuzu ve isinizi gorebilecekten fazla sayida compensation haritasi ve 2.5bar onboard map sensor var. Iyi bir tunerin elinde bu begenmiyeceginiz ems 1600hp lik bir supra veya 1000 hp lik bir evo cikartabiliyor. misal bir ornek vereyim eger hizli arabaya sahip olmak icin gidip direk veyron almaniz gerektigini dusunuyrosaniz,emsdede ucuk kacik bir urun alabilirsiniz, fakat ekonomik bir arabayi honda,subaru,evo vs alipda onu hizli bir hale getirmek ile ugrasmayi tercih ediyorsaniz demekki daha basit cozumler ile sonuca gitmeyi tercih eden veya butcesi dogrultusunda maksimum verim elde etmeye calisan yapida bir insansiniz buda ems ile ilintilenirsa aem, haltech vs isinizi fazlasiyla gorur ;)
^ mesaji gonderdikten sonra farkettim amma uzun olmus yaa:D
Yani sen mühendislik formasyonu görmüş bir insan olarak (Bilgisayar mühendisiydin yanlış hatırlamıyorsam??) bunu yazıyorsan zaten tartışılacak şeyler çok daha farklı demektir.
Ben bimliyorum bişey :) kusura bakmayın cahilim ben pek anlamıyorum abi tamam
Paradan bahseden varmı? F1 e çıkmayacak herhalde meganeRS ile. Örneklemeyi buralara kadar taşıyabildin ya pes.. Olayı dönüp dolaşıp telemetri ile sınırlandıracaksak zaten iş çığrından çıkar.
Ayrıca gitte F1 de kullanılan ECU yu al tak diyende yok.
Kendi ECU su yerine ne kullanabilineceği konusundaki fikrimi zaten yukarıda açıkca yazmıştım. Bir daha yazayım. Syvecs s8 olabilir. Özellikleri burada var. Fiyatıda en alt satırda yazıyor. 20 bin avro falanda değil. F1 de de kullanılan bir alet değil. Ancak ralli koşan subarularda falan kullanıldığını biliyorum.
BEn gözümle gördüğümemi inanıcağım yoksa burda yazılanamı eaynı Program ile kullanılıyorlar Heleki F2 lerin ALAYI bu Beyin ile çalışıyor 20. bin del evet 33 bin felan istersen bi özelliklerine bakkında bence öyle konuşalım Son f1 de Yaklaşık 5 günümü o istanbul parkta pit alanlarında geçitrdim ve birçok mekanicher olsun birçok tuner olsun hepsinle elimden geldiğince konuştum ben bana sölenen leri aktarıyorum onlar yalancı abi sen doğru sölüyorsun
http://www.syvecs.com/s8c.php £2499 + Vat
http://www.syvecs.com/s8c.php £2499 + Vat%18 +Ship = £3050 = 7625YTL
http://www.syvecs.com/s6gp.php £1299 + Vat%18 +Ship =£1634 =4080YTL
Bunları alıcağıma kimse kusura bakmasın düşünmeden 1000 1200 dolara Aem ems alırım ayrıyetten pectel i çok kullandım gerçekten sıkıntı yaiatıyor bazı arabalarda bazı sorunlar yaşıyor bunların doğrusu alayını gems yapıyor biliyorum Aem de dahil
7 milyarlık beyini alıcağıma m880 alırım iddda ediyorum bundan çok daha iyi bir beyin MS kadar olamaz tabiki motecbile HEHe
Çipi ne kadar yapabiliyorsun? Üreticinin paylaştığı yada birilerinin uğraşıp çözdüğü adreslemeye dayalı olarak mapleri modifiye edebilecek kadar. Sence üreticinin elindeki tüm kaynaklara vakıfmısın?
nekadar vakıf olduğumu sorman gerekiyor Ne yapmak istiyorsun sölersen baa yardımcı olabilirim sana ne istediğini söle yapabilip yapamıyıcağım söleyeyim sana Map sensorunu değiştmekten tut arizasını söndürmeye yada o2 sensorunu kaldırmaya kadar yapabilrim AMA BİRYERE KADAR
Senin kafa iyice karıştı..
- F1 deki aletin piggy falan olduğunu idda edenmi var Özgün? Tabiki standalone olacak. Üst seviye profesyonel bir standalone olmasıda şart. Kimse kalkıpta onu al arabana tak falanda yazmadı. Nerelerden nerelere kaydın..
- AEM i sevmediğimi nereden çıkarttın? Ben iki tane ürününü kullandım ikiside patatesti. Bu tüm ürünleri patates demek değildir. Ama profesyonel cihaz olmadıklarıda zaten kesin.
- MAF ı neden iptal edeceksinki? Bırak öçlçsün ne istiyorsa ne var? Sonuçta senin standanlone ECU nun kendi MAP sensörü yokmu? O sensörü baz alarak motorun yükünü hesaplayıop ona binaen yakıt ve avans vermiyormusun EMS ye? Ee sanane arabanın kendi ECU suna bağlı olan MAF ın ne okuduğundan? Ne okursa okusun. Ne yakıtı değiştirebilir ne de avansı. Çok çok yapsa yapsa lamba yakar. O da bir değer taşımaz çünkü MAF ile birşey kontrol edilmediğine göre MAF ot olmuş kıl yada hiçbirşey olmamış ne farkederki? Çok kafanı bozarsa takarsın 8-9 cm çapında (değerleri tamamen işkembeden salladım) bir boruya ondan kafasına göre ölçer. Yakıtı kontrol edemeyecek avansı kontrol edemeyecek. Ne istiyorsa onu ölçsün. Hiçbirşeyi kandırmaya falanda gerek yok.
- Ben arkadaşa başından beri MS takma diyorum. Hatta geçtim MS gibi amatör bir ECU yu semi-profesyonel yada giriş seviyesinde profesyonel standalone olarak sınıflandırabileceğim AEM yada Haltech falanda takma diyorum. Madem yapacaksın bunlardan daha iyisi olsun diyorum.. Hangi açık koddan bahsediyorsun?
Benim kafam karışmadı sanırım sen yanlış okudun bu seferde ben kendi yazdıklarını kontrol etmeni istiyicağım abi
Sanırım hiç maf iptali yapmdın sen abi Sen kendin söledin normal Ecunun Daha kapsanlısı dedin bende deidmki senin cliondak beyine benzemez o 33 bin euro dedim ayrıyettende standalone dur dedim orjinal beyinler standalone mu Realtime programming yapabiliyormusun :) gözünü seweyim konuyu değiştirme bence
Aem in profesonel bir ürününü kullanmanı ve ondan sonra tekrar düşüncelerini yazmanı isterim ayrıca senin gözünde profesyonel olmayan Ecular Aem haltech motec :) doğrudur hepsi doğruudur Rally arabalarıının %80 i motec kullanıyor Heleki Grup N lerin nerdeyse alayı o sekilde Walbro TDD Gems te kullananlar var tabiki ama bunlar amatör firmalar senin gözünde :) doğrudur abi ben o sewiyeye dahagelemedim özür dilerim
Mafi ptal etmeye gelince ben beyinin ne yaptığını kontrol emicem BEyin benim sölediğimi yapıcak MAf 30R taktığında o mafın kakası geliyor yeniden calibre ediyorsun bende diyorumki MAF i iptal ediyorum ama maf varmış gibi görüyor araba kendi calculated edip ghesaplasın Ney onun kontrolunda Basıncmı boost cutmı ? ateşlememi avansmı hangisinin orjinal beyinde hükmettiğini bana sölermisin ozaman Mafın bozulmasını neden umursayayım sorunsuz ca kullanırım 30r takarım Dewam ederim (Örnek VAriable Cams ) bunu calculated yapıp ölçüyor bende onun isteediği değeri verip Avcs ilede oynuyorum (Orjinal ECUDAn bıraktık ya Akıllı olan ecuda ) MAf illleti yüzünden basınc basarken bozulmasından durup dururken salakca Ariza yakmasından NEFret ederim hani sağlamlık sürülebilirlik sorunsuzluk önemliyidi :)
benn deminki arkadaşın sölediğin konusunda katılıyorum beklentileri büyük değil tabiki orjinal ecu onları kaldırıcak ama beklentisi yükselirse kaldırmaz ben bunun davasındayım sen ise oo onu bunu yaparım sunuda yaparım OOO orjinal beyin f1 gibi bile diyiceksin birazdan nerdeyse
Hiçbir standalone u piggyback gibi bağlayamazsın. Ona PARALEL INSTALLATION denir. Her seferinde yazacam sana bunu.. :=)
PİGGGYBACK
işte o yanlış neymiş o detaylı olan solarismi :) 7 milyar ona verene kadar motec takarım Hatttta ve hatta abartırım motec in üzerine DBW dahil herseyi alırım :) TC de DAHİL BUNA
Suanda Yol arabalarında çok aşırı basarılı şekilde motec TC leri
:)
.. ağzını yiyim senin eheh :)
+ buna istinaden 1000 dolarlık EMs ile çok sekilde Sahibini tatmin eder sorunsuz KULLANDIRIR :)
Buyrun Nami diYAR bosch lar:)
http://www.bosch-motorsport.com/content/language2/html/2953.htm
3.5 milyardan ziyada senin tam olarak sorunun nedir Ahmet bir açıklarmısın lütfen
benzer bir beyinde megane 1.6 da, 1.5 yildir kici kirik e manage blue box kullanip 230 hpler gormuslugumuz var, beyin eskiliginden dolayi ect ye mesela mudahale edemiyoruz (soguk havalarda 2 dakika zeginde calisiyor ama onu da cozduk simdi) ama onun dsinda arabanin yururunde bir sorunumuz yok.
ahmet abi sana da soyledim o zman, dunyayi yeniden kesfetmenin anlami yok, arabaya uzerinde for japaneese cars yazan bir piggyback i baglayan insanlar olarak yardima her zaman acigiz.
onur abi sayesinde ben kici kirik blue box dan bile arabami boyle yuruttuysem e manage ultimate neler yapar tahmin edemiyorum. e manage ultimate oneririm ben...
3 ay once piggy back tak demistim sna....
ahmetgurlek
24-01-2010, 07:49
3.5 milyardan ziyada senin tam olarak sorunun nedir Ahmet bir açıklarmısın lütfen
aracımda catback egzoz var, itg kutu içi filtre var, büyük intercooler ve custom borular var. bi de bu rstuning in 4900 dd maksimum güç veren yazılımı var. ben aracıma artık mekanik modifiye yapmak istemiyorum (hanımla boşanma sebebimiz olabilir çünkü :p)
benim istediğim (ya da sorunum) düşük bir maliyetle yazılımdaki sıkıntıları gidermek. bu sıkıntılar da daha önce yazmıştım:
1) araç maksimum gücü 4900 dd'de veriyor. bu devirden sonra tork da boost da ciddi anlamda düşüyor. boost peak 1.25 falan vururken 6000 dd'den sonra 0.7'yi bile tutamıyor. hatta bazı roll denemelerimizde 5. vitesin sonlarına doğru stock rs lerin farkı kapatmaya başladığına bile şahit olmuştum. halbuki boost u 5.500 e kadar tutabilse 270-280 hp rahat üretebilecek durumda. yanlış mıyım?
2) ben çipi yaptırdıktan sonra kutu içi filtre taktırdım ve intercooler ı büyüttüm. ama bu işlemlerden sonra hiç bir upgrade yaptıramadım (***** istanbul git-gel olayı). bu nedenle bu modifiyelerin hiç bir faydasını göremedim. araç filtre ve ic den önce nasıl gidiyorsa sonrasında da aynen gidiyor? fark olması gerekmez mi?
3) araç rölantide çalışırken (örneğin kırmızıda beklerken) normalde afr 14.8'i gösteriyor. bir süre sonra (25-30 sn) bi anda motor arıza ışığı (serviste obd ışığı olduğunu söylediler) yanıp sönmeye başlıyor ve afr 12.2'ye kadar düşüyor. aracı yürütmeye başladıktan 15-20 sn sonra ışık sönüyor ve her şey normale dönüyor. sırf bu iş yüzünden arabayı defalarca servise götürdüm ama hiç bir şey çıkmadı. bilgisayara bağlıyorlar arabayı, ama araba arıza vermiyor. ustalar da muhtemelen yakıttan kaynaklanıyordur diyip gönderiyorlar. bense bunun yazılımdan olduğunu düşünüyorum. yanılıyor muyum?
ozgun cevap verir ama bn de bildiklerimi yazayim.
1) araç maksimum gücü 4900 dd'de veriyor. bu devirden sonra tork da boost da ciddi anlamda düşüyor. boost peak 1.25 falan vururken 6000 dd'den sonra 0.7'yi bile tutamıyor. hatta bazı roll denemelerimizde 5. vitesin sonlarına doğru stock rs lerin farkı kapatmaya başladığına bile şahit olmuştum. halbuki boost u 5.500 e kadar tutabilse 270-280 hp rahat üretebilecek durumda. yanlış mıyım?
bu maksimum gucu 4900dd de verme olayi abi tamamiyla mekanik bir olay. map den alt devirde avans vererek belki turbonun biraz daha erken dolmasi saglanir ama ust devirlerde basinci korumasinin ayarla ilgili oldugunu sanmyorum. yalniz 1.25 peak vurup .7 bara dusmesi cok iyi deil, wg (nasil birsey varsa) basinci koruyamiyor turbon kucuk oldugu icin. ayni tarz turbo bnde de var, ust devrde guc icin tek care buyuk turbo...
boostu tutan wg, bnmki gibi internal wg olup yayla calishsa, biz daha rigid bir yay taktigimizda mesela o basinctaki oynamayi daha az goruyorum. ha bir de manifolttan sonra basinc oynamasi da azaldi, ust devrler rahatladi bunla ilgisi olabilir.
2) ben çipi yaptırdıktan sonra kutu içi filtre taktırdım ve intercooler ı büyüttüm. ama bu işlemlerden sonra hiç bir upgrade yaptıramadım (***** istanbul git-gel olayı). bu nedenle bu modifiyelerin hiç bir faydasını göremedim. araç filtre ve ic den önce nasıl gidiyorsa sonrasında da aynen gidiyor? fark olması gerekmez mi?
abi tabii ki bu yaptiklarindan sonra yazilim gerekiyordu. eger yazilimi bunlara gore atmadiysaniz biras fark olacaktir. ama ic nin tek basina guc verecegini sanmiyorum, eger eski ic n hic sogutmuyorsa fln anca o zmn farkeder. kac litre koydunuz ic yi?
kutu ici filtreyi bilmem ama benim kaput havalandirmasinin onunde duran filtre ciktiginda ve sicak hava aldiinda inanilmaz degisiyor arabanin gidisi...
son olarak, ABD ye bu sene gidecegim diye almadim megane rs, bu sene olmas ise alicagim bn de bakalim. birlikte ugrasiriz belki...
Hepsini geçtim çünkü sen hala iki kanat modundasın... Sadece şunu merak ettim. Ben nerede MOTEC yazmışım?
Sana bu konuda cevap vermeyecem. Çünkü duygusal tepki veriyorsun. Ayrıca Ozan kızıyor :p
Hepsini geçtim çünkü sen hala iki kanat modundasın... Sadece şunu merak ettim. Ben nerede MOTEC yazmışım?
Sana bu konuda cevap vermeyecem. Çünkü duygusal tepki veriyorsun. Ayrıca Ozan kızıyor :p
Duygusal tepki vermedim abi :)
iki kanat nedir anlayamadım ? Sen motec yazmadın abi
sen solaris dedin ben motec takarım dedim abicim :) sen 7 -10 milyara çözmekten bahsediyorsun ben 1200 dolarlık bir Ecunun HATTA ve hattaaaaa güzel bir piggyback in bile işini görüceği kanısındayım olay bundan ibaret :D
pigggyback(parallel kurulum) şeklinde çalıştırsaydı sorun olmazdı sanada teklif ettim bunu ben yaparım dedin ben daha ne yapabilirim :)
sen Aem Fic i sewmiyorsun ama senin aldığın zaman arabanın böyleolabiliceğini düşünmemiştik hatırlarsan seninle konuştuk bunu senin yerinde olsam similator seklinde 1 şekidle ayarlar onu takardım yeniden söledim yada direk arıza ısığı yansın sorun olmazdı O durumda benim için
Ankaraya gelince elimden gelirse yardım edebilirim :)
.7 ye düşmesi biraz salakca ama onu yazılşımla çözmeyi deneyebilirsin Yani haritana göre konuşmak lazım belki selenoid Duty çok açık değildir ondan dolayı sorun yasayabilirsin ki böyleolmak zorunda çünkü eğerki duty %100 ve basıncın hala .7 ise sorun aramaya baslanabilir Emd de taksan komple meknaik sorun oluro WG den olur Turbodan olur intercooler boru hattındaki kaçaklardan olur Buçözlülebilicek bişey
aslındaçok büyük fark olmazz Hatta yeniden tune ettirmesssen intercoolerdan sonra basıncının düşmesi ve Lag sıkıntıları yasaman gerekir DÜZ mantık ile bunun yanuı sıra kutu içi filitrede bi nebze basıncı artttırır ama intercoolerı telafi ediceğini sanmıyorum(coolerin Büyüklüğüne bağlı) Tabiki (şöyle bir sorun daha var suan icden öncesinden daha az basıp aynı gidiyor olabilirmisin ? )
3) araç rölantide çalışırken (örneğin kırmızıda beklerken) normalde afr 14.8'i gösteriyor. bir süre sonra (25-30 sn) bi anda motor arıza ışığı (serviste obd ışığı olduğunu söylediler) yanıp sönmeye başlıyor ve afr 12.2'ye kadar düşüyor. aracı yürütmeye başladıktan 15-20 sn sonra ışık sönüyor ve her şey normale dönüyor. sırf bu iş yüzünden arabayı defalarca servise götürdüm ama hiç bir şey çıkmadı. bilgisayara bağlıyorlar arabayı, ama araba arıza vermiyor. ustalar da muhtemelen yakıttan kaynaklanıyordur diyip gönderiyorlar. bense bunun yazılımdan olduğunu düşünüyorum. yanılıyor muyum?
Sanırsam arabanda minik çaplı Maf öncesinde kaçak olabilir
ic den önce bu sorun varmıydı ?
o2 sensoru değiştirip denedinmi?
arabanda minik Teklemeler sabah oluyormu ?
Araban patırdıyormu hiç ??
Maf sensoru Değiştirdinmi ?
O rs in loglarını da gördüm
std chip 0.85 bar basıyor 6500 e kadar. ki td04 14T -- 280 hp ye kadar çook rahat ama çok rahat üfler.
rs tuning 1.2 peak 5000 den sonra 0.7 bar???? chip de problem var,diyorum hep emaille olmuyor bu işler.
iki kanat nedir anlayamadım ?
İnadım inat ... iki kanat diye bir söz var.. :)
pigggyback(parallel kurulum) şeklinde çalıştırsaydı sorun olmazdı sanada teklif ettim bunu ben yaparım dedin ben daha ne yapabilirim :)
Piggyback paralel kurulum değildir. Piggyback kaskad kurulumdur. Yani seri bağlantı.. (işte bu iki kanat :) )
Sana birşey yap demedimki.. Ben oyun oynuıyorum. Ere yada geç istediğime ulaşırım. Araba kendi arabam. Müşteri falan yok başımda. Ne zaman istediğim gibi olur beni tatmin ederse o zaman bitmiş demektir. Ki satılana kadarda bitmez bu araba. İllaki kurcalayacak birşeyler bulurum. :)
sen Aem Fic i sewmiyorsun ama senin aldığın zaman arabanın böyle olabiliceğini düşünmemiştik hatırlarsan seninle konuştuk bunu senin yerinde olsam similator seklinde 1 şekidle ayarlar onu takardım yeniden söledim yada direk arıza ısığı yansın sorun olmazdı O durumda benim için
Özgün ben FIC ı sevmiyor değilimki. Aksine kullanılması en kolay piggybacklerden birisi. Benim arabamın ECU su cins. Benim arabamda çalışmazmıydı? Bal gibide çalışırdı. Sökerdim O2 sensörlerinin kablolarını open-loop fault mode a geçer sabit harita ile yürürdü. Üç gün sonrada alırdık motoru kucağımıza. :)
Ben göstergemde lamba yansın istemedim. Ayrıca benim genel felsefem üzerinden daha iyisi olmayacaksa olmasın mantığından hareket ettiği için yaptığım şeyin en az OEM kalitesinde olması lazım. Aksi halde olmasada olur. Hiç dert değil benim için.
Özgün, benim arabanın işlemcisi ve sample alma periyodu çok kısa. 1ve4ncü silindirler bir O2 sensörü ve katalitiğe bağlı, 2nci ve 3üncü silindirler diğerine. Ve bu O2 sensörlerinin arasında tam 180 derece faz farkı var. Yani birisi negatif pulse verirken diğeri pozitif pulse te oluyorlar. Dolayısı ile hangi piggyback i takarsan tak, propagation delay nedeni ile faz kayması olacağından benim bank'lerden birisinin LTFT'i alıp başını gidiyor. Dolayısı ile silindirlerden iki tanesine anlamsız şekilde zengin benzin gitmiş oluyor. Sıralı motora V tipi işletim sistemi uygulanırsa sonuç bu olur. HE bu kötümü? Hayır. Kesinlikle çok iyi. Ama öyle simulatörle falan önüne geçebileceğin birşey değil. Şu yapılabilirdi belki, bir simulatör yapılıp, opampta invert edilirse o zaman biri negatifken diğeri pozitif olan iki ayrı o2 sinyali elde edilebilirdi. Ancak bu durumda dahi üretilen sinyal her şartta sabit gerilimli olacağından ECU O2 slow response hatası veriyor ve gene arıza lambası yakıyor. Bunu zetironix in o2 simulatörünü takıp denediğimde yaşamıştım zaten. Dolayısı ile benim düldülün o2 sensörlerini iptal falan etmedikce piggy back ile kullanmak gereksiz riskten öte birşey değil. Onu da ben yapmam. Gerekirse ne var ne yok sökerim ama genede yapmam..
sana kolay gelsin abi benimkiler fikire
konu nerden nereye geldi :) bu son msg çok anlamsız olmuş :) neysem :)
Dur bak o yazdıklarıma şekillerle herkesin anlayabileceği şekle sokayımda işim kolaylaşsın..
Bu FIC bağlı iken osilaskopla sağ ve sol taraftaki o2 sinyallerinden aldığım screenshot.
http://www.fordist.com/mertol/mondi/SC/sagsoldirenconce.JPG
Bak bu da FIC ın o2 girişlerini söktükten sonraki O2 sinyallerim.
http://www.fordist.com/mertol/mondi/SC/osc2.JPG
Yanlış anlama bunlar ön ve arka o2 lerden gelen sinyaller falan değiller. Sağ ve sol taraftan gelen o2 sinyalleri..
Resimlerdende görüleceği üzere bir tanesinde bariz şekilde frekans değişimi oluyor. İlk sinyalin geldiği durumda LTFT lerden birisi +%23 te iken diğeri -%1 deydi
İkinci resimde ise her ikiside %0.2 de idi..
Benim arabanın ECU su her pozitif pulse ve sinyalin sönümlendiğinde ayrı ayrı sample alıyor. Bunuda her iki bank için ayrı ayrı alıp ayrı ayrı hesaplıyor. Püskürtme zamanı ile eşleştirmiş bu amcalar sample zamanını. Dolayısı ile aralarında 180 derecelik faz farkının olması kaçınılmaz. Hiçbir simülatörle bunu sağlayamazsın. Kaldıki FIC gibi salak bir sistemi olan piggyback ile hiç sağlayamazsın. Nedenmi? E yukarıdaki faz kaymasından açıkca anlaşılıyor. Araya birşey bağlandığı anda yukarıdaki gibi frekansı değişiyor dalgaforumunun.. Ayrıca FIC belli aralıklarla sample alıp belli bir süre o sample ile aynı voltaja sahip kare dalga üretiyor.Dolayısı ile bu faz farkını onunla çözemezsin.. Nedenmi? İki tane O2 girişi var bu alette. Ama tek O2 haritası var. Yani ayar şeklini ofsete bile almış olsan, tek harita olduğu için, sen haritaya 0.1 V ekle dediğinde her iki o2 sensöründen gelen sinyale de 0.1 V ekliyor. E birisi aşağıda diğeri yukarıda olacaktı sinyallerin? olamıyor işte. Dolayısı ile ayrı ayrı ofset değeri vermen mümkün olmadığı için benimki gibi arabalarda O2 sinyallerini FIC ile tune edemezsin. Percent moda aldığında da sonuç değişmiyor.
Bak sana sensör ve FIC ın çıkışlarının olduğu ayrı bir grafik göndereyim. Yukarıda yazdığım daha rahat anlaşılır. Yeşil renkli olan sensörden gelen sinyal, sarı olansa FIC ın sensör çıkışı.. Dalga forumdaki bozulma açıkca görülüyor.
http://www.fordist.com/mertol/mondi/SC/direnconcesonra.JPG
Görüldüğü gibi bazen ileride kalıyor bazense geride kalıyor.. Dalga formunun oturmadığı zaten aşikar. Kaldıki bu sinyal üzerinde herhangibir manüplasyon yapılmamış hali. Tüm O2 tablosu 0 yani.. Ne geliyorsa onu göndermesi lazım normalde. Ama arada olduğu sürece müdahale ettiği için O2 sinyalinin formu değişiyor ve benim arabanın ECU su bunu arıza olarak algılayıp lambayı yakıyor.
Dolayısı ile sende olsan başkasıda olsa arıza lambası yanmadan bu sorunu çözebilmemize imkan olmayacaktı.
SifirinciMurat
24-01-2010, 15:06
merruse sensörü falan geçtim de senin şu usb osiloskop ilgimi çekti, bunun daha detayı var mı yazar mısın?
merruse sensörü falan geçtim de senin şu usb osiloskop ilgimi çekti, bunun daha detayı var mı yazar mısın?
Çin işi osilaskop işte
http://www.hantek.com.cn/english/produce_list.asp?unid=62
ben sensorune laf demedimki NErden ereye geldli konu en son f1 dek i ecudan piggybackten basediyorduk abi kendi konuna döndün :) ben bunları biliyorum anlattuın bana hepsini okey bende bişey demedim ama buınun hiç alakası olduğunu sanmıyorum senin olayınla abi :)
Hocam sana güzel haberlerim var :) şu anda direk satışları yok malesef. 1000 pound civarında fiyatı olacak, clio 197 ve megane 225-230 modelleri için direk tak kullan bir beyin buldum. Firma KTR Sport olarak geçiyor(www.ktrsport.com), Ktec in yan firması gibi birşey, bizim araçlar için turbo sc throttle ve beyin kitleri satışta fakat senin araba için beyin nezaman çıkar bilmiyorum. Arayıp konuşmaya değer bence.
Senin turbonun 280hp leri rahat besliyeceği söylendi, nekadar mekaniği ellemek istemesende en azından bi decat ve güzel bir intake senin için daha faydalı olacaktır.
Beyin in özellikleri şöyle:
Any amount of time and money spent on an engine is worthless without the correct and accurate control system. With this in mind KTR Sport have developed the KTR Sport GEN90 and are currently completing the development work for the GEN128, engine management systems designed specifically to work with a wide range of RenaultSport passenger cars as well as compatible alternative applications.
Unlike alternative aftermarket ECU’s available for Renault applications at present, the simple Plug & Play interface on both GEN90 & GEN 128 minimises installation time and facilitates live mapping via Serial PC link. Even the most adventurous engine specification can be catered for without the need for intrusive wiring modifications or sacrificial mapping of the standard ECU.
Specification
> Dual core 100MHz processor
> 4 x 12 Amp ignition drives
> 4 x 5 Amp injector drives
> IP68 sealed
> 3 x 8 Amp full bridge drives for throttle, inlet, exhaust motors
> 1 x 8 Mb non-volatile memory
> 2 x CAN bus channels
> 1 x Serial port
> 1 x Internal Barometric sensor
> 1 x Internal ECU temperature sensor
> 24 x 12bit analogue inputs
> Full surface mount PCB built to ISO-9001 Certified Standard
Features
> 90/128 Pin OE compatible loom interface
> Fully sequential fuel and ignition control
> Crank sensor can be a combination of HA, VR or Optical Sensor
> Drive by wire throttle (DBW), with safety reference and limp mode.
> Programmable timing patterns
> Suitable for naturally aspirated or boosted engines
> Air conditioning control
> Programmable sensor calibrations for temperature & gear position
> CAN and UART telemetry
> 8 Mbyte internal data logging memories at 250Hz frame rate
> Knock control
> Load derived from Throttle and MAP or MAF
> Shift light output
> Tacho output (CAN or analogue)
> Rev limiting by fuel and/or ignition cuts
> Ignition and fuelling compensation for battery voltage, gear,
air and coolant temperatures
> Deceleration fuel cut off
> Throttle and load triggered acceleration enrichment
> Startup fuel enrichment dependent upon coolant temperature
> Trims for individual cylinders
> Adjustable fuel timing for engine speed and load
> MAP based fuel trim for throttle derived load systems
> Idle speed control via push-pull valve, stepper motor or DBW throttle.
> Radiator fan control, for cooling and air conditioning
> Full throttle gear change
> Gear compensations for spark and boost
> Twin channel continuously variable inlet and exhaust valve timing
> Peak and stress accumulator logger for engine speed & coolant
> Auto Mapping via calibration software
> Aerospace build specification by arrangement
> Wideband Lambda input and amplifier
> Additional optional extras available to include anti-lag & ESP
1000 pound ucuzmu Kdv si var
1118+Ship var 1218 pound= 3200YTl ucuzmu ?
AEm bunun yarısı :)
ben sensorune laf demedimki NErden ereye geldli konu en son f1 dek i ecudan piggybackten basediyorduk abi kendi konuna döndün :) ben bunları biliyorum anlattuın bana hepsini okey bende bişey demedim ama buınun hiç alakası olduğunu sanmıyorum senin olayınla abi :)
sen Aem Fic i sewmiyorsun ama senin aldığın zaman arabanın böyle olabiliceğini düşünmemiştik hatırlarsan seninle konuştuk bunu senin yerinde olsam similator seklinde 1 şekidle ayarlar onu takardım yeniden söledim yada direk arıza ısığı yansın sorun olmazdı O durumda benim için
Buradan geldi.
AEm bunun yarısı :)
Ortak olsan bu kadar korumazdın.. Pes... Ne AEM miş be..
Ucuz değil tabiki, araca özel bir beyin olduğu için pahalı. fayda vs fiyat düşünüldüğü zaman tercih edilebilir bir ürün. Tesisatla uğraşmak yok, aracın diğer fonksiyonları çalışır durumda olacak, deneme yanılma yok. AEM için tesisat yaptırmak için zaman+para gerekecek, sonra mappingini yapmak bundan 2 kat zaman gerekir diye düşünüyorum. Eğer bu ürün plug'n play tarzı birşey olucaksa bence değer çünkü tesisat+beyin+mapping yine bu paralara yaklaşıcak ve tutup tutmayacağı kesin değil ve tesisat kesilip biçilecek. tesisatı kestirip biçtirmek istemeyeceği için ben bu alternatifi sundum. Tercihi tabiki kullanıcı ve ayarı/montajı yapıcak kişi ortak verecektir.
ahmetgurlek
25-01-2010, 00:08
.7 ye düşmesi biraz salakca ama onu yazılşımla çözmeyi deneyebilirsin Yani haritana göre konuşmak lazım belki selenoid Duty çok açık değildir ondan dolayı sorun yasayabilirsin ki böyleolmak zorunda çünkü eğerki duty %100 ve basıncın hala .7 ise sorun aramaya baslanabilir Emd de taksan komple meknaik sorun oluro WG den olur Turbodan olur intercooler boru hattındaki kaçaklardan olur Buçözlülebilicek bişey
aslındaçok büyük fark olmazz Hatta yeniden tune ettirmesssen intercoolerdan sonra basıncının düşmesi ve Lag sıkıntıları yasaman gerekir DÜZ mantık ile bunun yanuı sıra kutu içi filitrede bi nebze basıncı artttırır ama intercoolerı telafi ediceğini sanmıyorum(coolerin Büyüklüğüne bağlı) Tabiki (şöyle bir sorun daha var suan icden öncesinden daha az basıp aynı gidiyor olabilirmisin ? )
Sanırsam arabanda minik çaplı Maf öncesinde kaçak olabilir
ic den önce bu sorun varmıydı ?
o2 sensoru değiştirip denedinmi?
arabanda minik Teklemeler sabah oluyormu ?
Araban patırdıyormu hiç ??
Maf sensoru Değiştirdinmi ?
valla aracın üstündeki stock turbo td04-hl14t. bu turbo ile 280-290 hp alanlar var. hatta yunanistandaki eleman 302 ps aldığını iddia ediyor. intercooler ım 12.5-13 lt civarında. turbodan intercooler a giren ve intercoolerdan emme manifolduna giren boruların da çaplarını büyüttük.
bu arıza ışığı epeydir var. orjinal yazılım varken yoktu bu sorun. çok iyi hatırlayamıyorum ama yazılımdan sonra çıktı ortaya. intercooler değiştirmeden önce de vardı yani. arabamda sabahları çalıştırdığımda rölantideyken ufak teklemeler oluyor. herhangi bir sensor değiştirmedim...
ahmetgurlek
25-01-2010, 00:10
baturalp senin bulduğun cihazı inceleyemedim yarın bakıcam. bu arada bi mani olmazsa cumartesi bi ms bağlamaya çalışıcaz. becerebilirsek bi tane getirticez, beceremezsek başka bi şeyler denicez...
bu arada decat önerine kesinlikle katılıyorum. ancak decat mutlaka arıza yakıyor ve maalesef bir türlü çözülemiyor bu sorun...
ahmetgurlek
25-01-2010, 00:16
O rs in loglarını da gördüm
std chip 0.85 bar basıyor 6500 e kadar. ki td04 14T -- 280 hp ye kadar çook rahat ama çok rahat üfler.
rs tuning 1.2 peak 5000 den sonra 0.7 bar???? chip de problem var,diyorum hep emaille olmuyor bu işler.
standart 0.7 bar basıyor diye biliyorum. 3.000-6.000 dd arası düz bir tork var (maksimum 300 nm) zaten stock rs maksimum gücünü 5950 devirde veriyor. aslında boost göstergesinin bi videosunu çekip koysam direk göreceksiniz sorunu...
Buradan geldi.
Ortak olsan bu kadar korumazdın.. Pes... Ne AEM miş be..
anlatamıyorum galiba memnun olduğum herseyi korurum sen nasıkl ms i koruyorsan bnde aem i korurum ne var bunda moteci de korurum haltech ide problem çektiğim çok az beyin var herşeyi korurum ben
Ucuz değil tabiki, araca özel bir beyin olduğu için pahalı. fayda vs fiyat düşünüldüğü zaman tercih edilebilir bir ürün. Tesisatla uğraşmak yok, aracın diğer fonksiyonları çalışır durumda olacak, deneme yanılma yok. AEM için tesisat yaptırmak için zaman+para gerekecek, sonra mappingini yapmak bundan 2 kat zaman gerekir diye düşünüyorum. Eğer bu ürün plug'n play tarzı birşey olucaksa bence değer çünkü tesisat+beyin+mapping yine bu paralara yaklaşıcak ve tutup tutmayacağı kesin değil ve tesisat kesilip biçilecek. tesisatı kestirip biçtirmek istemeyeceği için ben bu alternatifi sundum. Tercihi tabiki kullanıcı ve ayarı/montajı yapıcak kişi ortak verecektir.
ama PNP ise süper deilse vermeye deymes bence :)
ahmetgurlek
31-01-2010, 13:15
dün mehmet ali hocam ile saatlerce uğraştık ama maalesef ms bağlayamadık arabaya. gaz kelebeğinden sinyal almak isterken araç arıza verdi.
günün tek kazancı krank sensörünün magnetic olduğunu öğrenmiş olmamdır...
:) cam sensoru nedir peki motor kodun neydi senin ? Şase kodunda pls
ahmetgurlek
31-01-2010, 14:06
:) cam sensoru nedir peki motor kodun neydi senin ? Şase kodunda pls
cam sensörünü bulamadık, daha doğrusu tam bakamadık. olup olmadığından emin değildi mehmet ali. motor kodu f4r. şasi kodunu bilmiyorum. nerden öğrenebilirim hocam? servisten mi? yoksa araç kitapçığında falan yazar mı?
yavuz364
31-01-2010, 14:27
cam sensörü mutlaka vardır :) F4R çok eski bi motor değil zaten.. muhtemelen de manyetiktir, yeni arabalar hep "hall-efect" sensör kullanıyor artık..
cam sensörünü bulamadık, daha doğrusu tam bakamadık. olup olmadığından emin değildi mehmet ali. motor kodu f4r. şasi kodunu bilmiyorum. nerden öğrenebilirim hocam? servisten mi? yoksa araç kitapçığında falan yazar mı?
dün mehmet ali hocam ile saatlerce uğraştık ama maalesef ms bağlayamadık arabaya. gaz kelebeğinden sinyal almak isterken araç arıza verdi.
Gaz kelebek sensörünü bağlamak zorunda değilsiniz. Akselerasyon enrichment için MAP değişiminide kullanabiliyorsunuz. Eğer arabada Drive by wire varsa zaten gaz kelebek sensörü size anlamlı bir veri sağlamıyor çoğunlukla. Pedal sensöründen gelen veriyi MS in TPS girişine bağlarsanız daha doğru iş yapmış olursunuz.
ahmetgurlek
01-02-2010, 17:32
Gaz kelebek sensörünü bağlamak zorunda değilsiniz. Akselerasyon enrichment için MAP değişiminide kullanabiliyorsunuz. Eğer arabada Drive by wire varsa zaten gaz kelebek sensörü size anlamlı bir veri sağlamıyor çoğunlukla. Pedal sensöründen gelen veriyi MS in TPS girişine bağlarsanız daha doğru iş yapmış olursunuz.
valla bilemiyorum. mehmet ali uğraştı epey ama... görürse belki cevap yazar..
boosted_pug
01-02-2010, 17:39
valla bilemiyorum. mehmet ali uğraştı epey ama... görürse belki cevap yazar..
arabanın zaten pin outlarını bulamadık birde tornavida sokucak yer yokdu bizde optimum şekilde bi bağlantı yapalım dedik gaz kelebeğinden bilgiyi okumaya çalıştık ama ben daha sadece tps yi bağladım araba arızaya geçip stop etti çözdürünceye kadar uğraştık baya sonrada hava baya karardığı için bırakmak zorunda kaldık mapdanda kullanabilirdik ama denemeye çok fırsatımız olmadı açıkcası
ama şunu biliyoruzki Cam sensoru ve crank sensoru olmadan bu arabalar çalışmaz ilko nlara bakmak lazım değilmi ?:(
MS e cam sensörü bağlanmıyorkine..
MS e cam sensörü bağlanmıyorkine..
nasıl anlıyor 1.pistonu
Rstmania
02-02-2010, 21:26
Bildiğim kadarıyla krank okuyucuyu ayarlarken ona göre ayarlıyorsun. Yani bir nevi kendin kalibre ediyosun..
Neden anlaması gerekiyor?
nasıl ateşleme sırasını başlatıcak ?
Bildiğim kadarıyla krank okuyucuyu ayarlarken ona göre ayarlıyorsun. Yani bir nevi kendin kalibre ediyosun..
krank okuyucusundada olması gerekir diye biliyorum :) 1.silindir ın o olduğu
MS normalde semi-sequential püskürtüyor ve wastespark ateşliyor. Dolayısı ile bank-bank ateşlediği için cam pos sensore ihtiyacıda yok. sequential yapman için ek kart takman lazım.
Krangtan gelen boş diş 360 derecede bir defa geliyor. Oysa 4 silindir 720 derecede bir devrini tamamladığı için 1-4 beraber 2-3 beraber püskürtülür ve ateşlenir. Dolayısı ile kam pozisyon sensörüne de ihtiyaç yok.
ama bğalamak istedikleri araba Cop ? napıces ozman ?
60-2yse gerek var mı camshaft position'a yoksa crankshaft yeterli mi?
diye sromuştum
edit: cam de gerekliymiş, yada şöyle birşey okudum: crankshaft signal can come camshaft for 60-2
COP olunca wastespark olmazmı? Gene iki iki ateşler bobin farketmezkine..
Kaldı ki eğer illede COP kullanacam diye tuturursan onunda çözümü var. Boardun üzerindeki gerekli değişiklikleri yapar o şekilde kullanırsın.
boosted_pug
03-02-2010, 08:50
ateşlemeyi wasted spark enjeksiyonuda semi-sequential olarak kullanırsanız timing wheel üzerindeki ilk missing toot dan sonra ms wheel decoder özelliği ile ateşlemeyi control eder diş sayısı önemli değil sadece tek sensör yeterli olur krank yada cam farketmez ama sequential injection yada c.o.p. ateşleme yapmak isterseniz iş değişir ozaman ikinci cam girişinide yapmak zorundasınız
boosted_pug
03-02-2010, 08:52
c.o.p. bobinleri wasted spark olarak bağlıcaktım o yüzden cam a gerek olmamıştı
Ona da gerenk yok kanımca aşağıdaki linki bi incele istersen.
http://www.jbperf.com/quad_ign_inj/index.html
boosted_pug
03-02-2010, 09:19
Ona da gerenk yok kanımca aşağıdaki linki bi incele istersen.
http://www.jbperf.com/quad_ign_inj/index.html
ilkkez gördüm böle bi kartı tasarladıkları çok ii olmuş
ahmetgurlek
03-02-2010, 10:00
yine çince gibi olmuş konu. anladığım kadarıyla yazayım. krank sensörü pistonların konumunu belirleyerek ecu'nun motorun devrini saptamasını sağlıyor, di mi? kam sensörü ise subabların açılma ve kapanma zamanlarını ecu ya bildirerek enjeksiyonun ve ateşlemenin ecu tarafından ne zaman yapılacağına karar vermesini sağlıyor. doğru muyum?
peki bu cop ve wasted spark tam olarak ne oluyor?
yine çince gibi olmuş konu. anladığım kadarıyla yazayım. krank sensörü pistonların konumunu belirleyerek ecu'nun motorun devrini saptamasını sağlıyor, di mi? kam sensörü ise subabların açılma ve kapanma zamanlarını ecu ya bildirerek enjeksiyonun ve ateşlemenin ecu tarafından ne zaman yapılacağına karar vermesini sağlıyor. doğru muyum?
peki bu cop ve wasted spark tam olarak ne oluyor?
wasted spark da silindirler çift olarak ateşleniyor. çift silindirlerden birinde karışım olmadığı için ateşleme boşa gitmiş oluyor, wasted denmesinin nedeni bu
direct fire kullanılan coplar da teker teker
ahmetgurlek
03-02-2010, 10:05
wasted spark da silindirler çift olarak ateşleniyor.
direct fire kullanılan coplar da teker teker
silindirlerin çift ateşlenmesi durumu ile teker teker ateşlenmesi durumu arasında ne fark var peki? krank milinin hareketei değişir mi bu ikisine göre?
silindirlerin çift ateşlenmesi durumu ile teker teker ateşlenmesi durumu arasında ne fark var peki? krank milinin hareketei değişir mi bu ikisine göre?
wasted spark'da cam sinyaline ihtiyaç kalmıyor sanırım. tüm cycle'ın tamamlanması için krank'ın 720 derece harekete ihtiyacı var. crank positionla 360 derece algılanırsa 4 silindir için 2 defa ateşleme sağlanıyor.
direct fire için camshaft sinyaliyle 1.silindir belirlenmesi gerekiyor
Rstmania
03-02-2010, 10:12
Coil on plug : Bujilerin üzerindeki bobin demek.Bunlara tek tek ateşleme sinyali gönderilir.
Wasted spark: bobinlerin 2 li olarak ateşlemeye dahil edilmesidir. Ancak 1 silindir patlatma zamanındayken aynı anda ateşlenen 2. silindir egsoz zamanındadır. 2 inci silindirdeki ateşleme boşa yapılır. Bu yüzden wasted spak denilir ( Bu bilgi eksik olabilir)
Edit : wasted spark ta boşuna ateşlemeler olduğu için kullanılan ateşleme malzemeleri daha çabuk eskir.
Direct fire içinde sırasından ziyade hangisinin ilk silindir olduğunun belirlenmesi ve o silindirin konumun belirlenmesi için cam mili sensörü kullanılıyor. Aksi halde normal şartlarda sıralı püskürtme ve ateşleme yapamazsınız.
ahmetgurlek
03-02-2010, 10:27
Coil on plug : Bujilerin üzerindeki bobin demek.Bunlara tek tek ateşleme sinyali gönderilir.
Wasted spark: bobinlerin 2 li olarak ateşlemeye dahil edilmesidir. Ancak 1 silindir patlatma zamanındayken aynı anda ateşlenen 2. silindir egsoz zamanındadır. 2 inci silindirdeki ateşleme boşa yapılır. Bu yüzden wasted spak denilir ( Bu bilgi eksik olabilir)
Edit : wasted spark ta boşuna ateşlemeler olduğu için kullanılan ateşleme malzemeleri daha çabuk eskir.
malzemelerin çabuk eskiyeceğini tahmin etmiştim zaten.
ancak aklıma şu takıldı. şimdi wasted spark ta atıyorum 1. ve 4. silindirleri ateşleyeceğiz. o zaman bu iki silindirin de aynı zamanda olması gerekmez mi? bence ikisi de patlama zamanında olacak ama birinde yakıt olmadığı için patlama olmayacak. patlama olan piston krank milini çevirecek 2. ve 3. pistonlar patlama zamanına gelecek, ama sadece 2 patlayacak. krank mili tekrar dönecek 1 ve 4 gelicek ama bu sefer 4 patlayacak. eğer bu şekilde olacaksa wasted spark da pistonların 2 kat hareket etmesi ve krank milinin 2 tur dönmesi gerekir gibi geldi bana. fazla mı düz mantık düşündüm :confused::confused:
E zaten otto motorda 720 derecede bir ateşlenir . Bunun anlamı krangın iki turunda bir kez ateşleme olduğu...
Bujilerin değişimi 40 binde bir.. Siz normalde kaç km de bir buji değiştiriyorsunuzki? Çabuk eskime bence pekte geçerli bir söylem sayılmaz.
ahmetgurlek
03-02-2010, 10:36
E zaten otto motorda 720 derecede bir ateşlenir . Bunun anlamı krangın iki turunda bir kez ateşleme olduğu...
Bujilerin değişimi 40 binde bir.. Siz normalde kaç km de bir buji değiştiriyorsunuzki? Çabuk eskime bence pekte geçerli bir söylem sayılmaz.
benim aracım 5 yaşında ve 34.000 km de. geçen ay değişti bujiler.
peki sıralı ateşlemede 360 derecede bir ateşleme oluyor o zaman öyle mi?
F4R de cam sensörü olmadığını biliyorum, 60-2 ye dişli de yani volanda çentik var ve wasted ateşlediği için de cam sensörüne ihtiyaç duymuyor. Başarılar diliyorum, umarım MS i bağlayabilirsiniz, herhalde dünyada MS bağlanan ilk RS olucak :)
Coil on plug lar da wasted çalışabiliyor megane rs gibi (yanlışım varsa düzeltin), bobinden cop a swap yapanlar da mecburen wasted çalıştırıyorlar.
benim aracım 5 yaşında ve 34.000 km de. geçen ay değişti bujiler.
peki sıralı ateşlemede 360 derecede bir ateşleme oluyor o zaman öyle mi?
Hayır her 180 derecede bir kez sadece hangi silindir o an patlama evresindeyse onda ateşleme oluyor. (4 silindirli için konuşuyoruz tabi)
Wastespark olmasının diğerlerinden bir farkı yokki. İster coil on plug olsun isterse toplu bobin olsun. Bobinlerin aynı yerde toplanmış olmasıyla her bujinin başına bir bobin koymak arasında bu anlamda bir fark yok.
Rstmania
03-02-2010, 13:00
Peki bana biri bobin + kablo sistemine karşı cop un avantajı nedir açıklayabilir mi?
?
Ne zaman ateşlediğine neden takıldınızki?
Krangın her 2 tur dönüşünde bir silindir ateşleme yapar. Eğer 4 silindirli ise 720/4=180 derecelik açılar var demektir. 6 silindirliyse 720/6=120 derece fark var demektir. Derece olayına boşa takılmayın.. Otto motorun presibini dikkatlice okursanız daha kolay anlaşılır sanırsam.. Kısaca özetlersek;
İlk 180 derece;
- 4 zamanlı bir motorda piston en alt noktadayken, emme süpapları açık, ve silindirin içi temiz hava+yakıt ile dolu. Piston en üste geldiğinde de ateşleme yapılır. (avans yada retard yok varsayıyoruz.)
- Yakıt hava karışımı bujinin kıvılcımı ile patladı ve oluşan patlamanın etkisi ile piston aşağı doğru itildi.
Krang bu an 360 derecelik dönüşünü tamamladı bile.
- Daha sonra egzost süpapları açıldı ve pistonun yukarı doğru hareketi ile gaz oradan dışarı atıldı. Bir 180 derece daha gitti. Toplam 540 derece etti.
- E temiz hava alma zamanı. Egzost süpapları kapandı ve emme süpapları açıldı. Aynı esnada piston tekrar aşağı doğru hareket etti ve silindirin içine temiz hava tekrar doldu aynı esnada yakıtta enjektörlerden pülverize halde yakıt püskürtüldü... Ve bir 180 derece daha gitti.. Toplam 720 derece dönmüş oldu krangınız ve gene en baştaki pozisyona geri döndük.
4 silindirli 4 zamanlı araçlarda böyle.
Şimdi wastespark ateşlemeye sahip araçlarda hem ilk 180 derecede hemde 3üncü 180 lik periyotta ateşleme yapılır. İlkinde patlamayı başlatırken ikinci ateşlemede hiçbir işe yaramaz.
Peki bana biri bobin + kablo sistemine karşı cop un avantajı nedir açıklayabilir mi?
?
COP yüksek ateşleme akımına ihtiyaç varsa anlamlı. Buji kablosunun üzerinde kaybolan güç sorunun olmuyor. Standart bir araçta amanda aman bir katkısı var demek doğru olmaz. Ama COP oldu diye wastespark değil demek değildir. Diğer tek yerde toplanarak bobinlerde 4 silindi riçin 4 tane bobin var sonuçta.. Örneğin fordların üzerindeki bobin tek parçadır ama içinde 4 ayrı bobin var aslında. Aradaki fark kablonun üzerindeki kayıp sadece. COP ta kablo olmadığı için kabloda kaçak oldu da ateşleme düştü misfire oldu cart curt gibi şeylerin olma riski daha düşük.
Rstmania
03-02-2010, 13:17
anladım ben normal ford bobiniyle kullanıcam aracı.. 250+ bir güç için yeterli our diye düşünüyorum..
ya üfffff şimdi gene tartışıcaz tek tip sensor vargibi konuşmayın
http://www.japautosolutions.com/acatalog/MD184901%205_resize.jpg
al hade yaptır nasıl yapıcaksın bunu 1 turvda onunden kaç kere geçicek ? napıcak ne edicek ?
Crank sensor girişi yokmu bu aletin ne salak bir alettir bu ya peki bukadar firma salakmı ? neden cam sensor koyuyor bana bunu açıklarmısınız ? Fabrikalar yani cam sensorsuz araba göemedim desem yeridi r
benim kanımca ilk çalışırkende olsun hepsi ateşlerkende olsun camdan bakmasıda çok iyidir benim kanımca Kaymaları düzeltir direk
sizin sölediğinizle tehlikeli bir sistem bu hoşuma gitmedi
COP yüksek ateşleme akımına ihtiyaç varsa anlamlı. Buji kablosunun üzerinde kaybolan güç sorunun olmuyor. Standart bir araçta amanda aman bir katkısı var demek doğru olmaz. Ama COP oldu diye wastespark değil demek değildir. Diğer tek yerde toplanarak bobinlerde 4 silindi riçin 4 tane bobin var sonuçta.. Örneğin fordların üzerindeki bobin tek parçadır ama içinde 4 ayrı bobin var aslında. Aradaki fark kablonun üzerindeki kayıp sadece. COP ta kablo olmadığı için kabloda kaçak oldu da ateşleme düştü misfire oldu cart curt gibi şeylerin olma riski daha düşük.
üzerindeki kayıp , düşük beygirlerde yaklaşık 5 beygirdir :) ne bekledin ki :) yüksekgüçlü arabalalrda labloda olsa başka bişeyde olsa Miissss fire yapar igniter ister cop ile olay bitmiyor işte
?
bobin li sistemde sorun yok yada kablolu sorun su limitler var
Örneği ewodan vereyim sana
Bu ewo 9 un bobin sistemi Wasted Spark1-3 ile 2-4 aynı anda ateşler Yani 1-3-4-2 ateşleme sırası olan bir arabada 1 in sırasındayken 3de 4 ün sırasında 2 de ateşlemiş olur anladınmı Boş ateşler ama ateşler
NOrmalde hks Dli diye bir Ateşleme bobinlerine 300 beygirlik bir bobine 450 beygirlere kadar çıkmasını sağlar bir newi anfidir Cop a geçilsede cop unda belirli bir güç dağırcığı vardır belirli zaman ve beygirden sonra cop da yetmemeye başlar ozaman cop un igniterını değişrmeniz gerekir. yada wasted spark derseniz wasted sparkın driverını değiştrmeniz gerekir Kİİİİ saten 600 dolardan başlıyorlar ms kadar :)
COP sistemde bütün silindirlerin ayrı üstlerinde ateşleeme bobini olduğunu düşün hepsi sırayla ateşleme sırasına göre kontrol edilir Ama bu boboinlerin her boboinde olduğu gibi driverları olması bazı bobinlerde igniter i içindedir bazılarında değil olmayanı bağlarsan beyinin çıkışlarını direk yakarsınız :)
Bu wasteed Spark.Sistem
http://i2.photobucket.com/albums/y49/russelliscool/EVOCRATEENGINE.jpg
BUda Coil on plug COP System
http://ll.speedhunters.com/u/f/eagames/NFS/speedhunters.com/Images/AntonioAlvendia/England/TimeAtt%20CF%20Evo%209/IMG_6548%20copy.jpg
ya üfffff şimdi gene tartışıcaz tek tip sensor vargibi konuşmayın
http://www.japautosolutions.com/acatalog/MD184901%205_resize.jpg
al hade yaptır nasıl yapıcaksın bunu 1 turvda onunden kaç kere geçicek ? napıcak ne edicek ?
Crank sensor girişi yokmu bu aletin ne salak bir alettir bu ya peki bukadar firma salakmı ? neden cam sensor koyuyor bana bunu açıklarmısınız ? Fabrikalar yani cam sensorsuz araba göemedim desem yeridi r
sizin sölediğinizle tehlikeli bir sistem bu hoşuma gitmedi
Özgün gene karıştırıyorsun. Eğer "sıralı" sequential yakıt püskürtmek istiyorsan en kolayı kam sensörü kullanmak. Ateşlemede şart değil. Ateşleme sıralı olsa ne olur olmasa ne olur? O kadar firma yakıt püskürtmesini sıralı yapabilmek için kam sensörü kullanıyor. En kolay yolu da o. İstersen MS in bir portunu bu iş için kullanabilirsin.
O tehlikeli sistem dediğin şeyin (wastespark) şu an üretilen standart aile arabalarının %80 inde standart olarak kullanıldığını biliyorsundur eminim.. Tehlikesi neresinde anlamadım ama salak olmayan fabrikalar bunu kullandıklarına göre bence farklı bir durum sözkonusu...
Ayrıca senin dedğin gibi röno RS i üretirken ECU konusunu fazla ciddiye almamış olabilir :p
üzerindeki kayıp , düşük beygirlerde yaklaşık 5 beygirdir :) ne bekledin ki :) yüksekgüçlü arabalalrda labloda olsa başka bişeyde olsa Miissss fire yapar igniter ister cop ile olay bitmiyor işte
Düşük güçlü bir arabada (100-120 hp gibi) 5 hp kayıp falan oluşturmaz. Kablon bozulursa 15 hp bile oluşturur ama normalde ı-ıh...
NOrmalde hks Dli diye bir Ateşleme bobinlerine 300 beygirlik bir bobine 450 beygirlere kadar çıkmasını sağlar bir newi anfidir Cop a geçilsede cop unda belirli bir güç dağırcığı vardır belirli zaman ve beygirden sonra cop da yetmemeye başlar ozaman cop un igniterını değişrmeniz gerekir. yada wasted spark derseniz wasted sparkın driverını değiştrmeniz gerekir Kİİİİ saten 600 dolardan başlıyorlar ms kadar :)
Bak MS in bir güzelliği daha ortaya çıktı. Başkalarının 600 dolardan başladığı bir COP modifikasyonuna taş çatlasa 30-40 dolara elde edebiliyorsun.. :)
cop driver sorun değil anfgi önemli sen sanıyormusunki cob üsürünce beygir
yükseldikce onun yeteceğini biraz oku istersen abi işine yarar belki
http://www.mwignitions.com/cdi2.htm Belki bişiler daha öğrenmiş olursun :) gerçi herşeyi çok iyi biliyorsun ama :)
Ben ms i i nat olsun diye bir ewoya takıcam sonunda böle herşeyi cortlayınca görüceksiniz :D araba gelsin inat olsun diye alip deneyeceğim :)
Reno güç içinmi tasarlamış o ecu yu işini yerne sorunsuzca getirsin die ozaman Wasted spark çalışan bir arabada Cam sensoru olmalalı öylemi ? sıralı enjektoru napıcaz peki :D:D neyse gen girices anlaşıldı :) gerçi ne hadddima okumak deneyidmen daha iidir :)
Düşük güçlü bir arabada (100-120 hp gibi) 5 hp kayıp falan oluşturmaz. Kablon bozulursa 15 hp bile oluşturur ama normalde ı-ıh...
bozulmadandan bahsediyorum ben normalden Cop a geçersen dedim
Kaç digital inputu var ms in merak etttim
Özgün şimdi megane ın cop ları takarsam benim bobinli arabada fayda sağlarmı? yani şu anki missfire olmadığını varsayarsak, bir artısı olurmu
sende missfiremi oluyo ? artı öle dank diye gidip takamassın :) seninki ne sistem ?
sende missfiremi oluyo ? artı öle dank diye gidip takamassın :) seninki ne sistem ?
Missfire olmuyor, benimki wasted çalışıyor, farklı bir manifold takıcam ve motorun üst tarafında yer açılacak, cop u takmak için vida yerleri filan herşeyi hazır zaten. Daha önce swap larda gördüğüm kadarıyla sadece kabloları doğru bağlayarak çalışıyor, ayrıca bir modül filan gerekirmi araya?
Asıl bunu sormamın nedeni sen 5hp fark eder bobin vs cop arasında demiştin,
cop driver sorun değil anfgi önemli sen sanıyormusunki cob üsürünce beygir
yükseldikce onun yeteceğini biraz oku istersen abi işine yarar belki
http://www.mwignitions.com/cdi2.htm Belki bişiler daha öğrenmiş olursun :) gerçi herşeyi çok iyi biliyorsun ama :)
Ben ms i i nat olsun diye bir ewoya takıcam sonunda böle herşeyi cortlayınca görüceksiniz :D araba gelsin inat olsun diye alip deneyeceğim :)
Reno güç içinmi tasarlamış o ecu yu işini yerne sorunsuzca getirsin die ozaman Wasted spark çalışan bir arabada Cam sensoru olmalalı öylemi ? sıralı enjektoru napıcaz peki :D:D neyse gen girices anlaşıldı :) gerçi ne hadddima okumak deneyidmen daha iidir :)
Kaç digital inputu var ms in merak etttim
Hehehehe.. Kızgınken daha komik oluyorsun.
Ooof Özgün of. Okumak yerine anca bıdı bıdı.. Sonrada bana oku boku bilmemne.. Sen oku bize anlatırsın. Madem okuyunca herşeyi çözebiliyorsun, demekki bu konuda okudukların yetmiyor ne diyeyim daha sana.
MS gibi basit bir ECU yu EVO'ya, Subaruya megane RS e de ben olsam takmam. Takılmaması gerektiğinide yukarıdaki mesajlarımda defaten yazdım. Seninle bunu bu başlık altında daha önce de tartıştık. Ama sen gene okumamışsın, gene aynı yerde aynı anlamsız polemik yaratan tavrını gösteriyorsun.
Evet canım röno o arabayı zaten güç için falan üretmemiş. Zaten iş olsun diye o arabanın arkasına RS falan yazmış. Bir nevi doğan görünümlü şahin gibi birşey.. Aslında en minibüs timsali fordlardan yürütme Ghia amblemleri falan takacakmışta utanmış..
Kim dedi WasteSpark çalışan arabada cam sensörü olmamalı diye?
Sıralı enjeksiyon için gerekli link dahil herşeyi sana yazdım hala sen cam sensöründen bahsediyorsun. Sonrada deneyim okumak yazmak çizmekten bahsediyorsun. Yapma böyle..
İşlemcisinin 8 analog 8 dijital girişi var. Ama bunu da okuyarak öğrenebilirdin. :)
sana gönderdiğim siteyi okursan anlarsın demek istediğimi Bendeğil sen okuyunca herşeyi çözebiliceğini idda ediyorsun sitede güzelbir açıklama var pokursan fikir sahibi olursun :)
ms e Acık söleyeyim Haz etmiyorum beyin felan gibiymiş gibi gelmiyor bana kimse kusura bakmasın kimse ama merak etme dibine kadar kullanırım özelliklerini elinden geldiği kadar gerekirse okurum bulrum amakolay yoldan sormak varken :)
güç için yapmış dimi doğru clio RS de doğru güç için yapılmış :) fransızların En beyendiğim arabası 106 dır inananılmaz performans li bir araç kendine göre ayrıca 405 mi16 var bide :)
aynı fikirdeyiz ama sölüorum Sequansial ateşleme çok dahabasarılıdır kim isterki dier şekilde olmasını bide üstünlükmüş gibi bunu aaa dier beyinlere göree + sı yazıyorsun oraya orjinal beyinde Sequansial olarka 10 12 enjektor 24 enjektor e kadar up olduğunu
aynı şekilde 12 sıralı şekilde ateşleme olmasını destekliyor ben bundan bahsediyoum Ecuyu alıosun Extra bişey takmıyorsun :)
en baştan beri açıklamak istediğim bu ms belirlieyerden sonra yetersiz kalıcak KALMAZ diyorsan ewoya takarım diyince ben olmsam takmam demiceksin abi :) bak ben aem i sawunuyorum ite köpüpeğe takarım :)
Missfire olmuyor, benimki wasted çalışıyor, farklı bir manifold takıcam ve motorun üst tarafında yer açılacak, cop u takmak için vida yerleri filan herşeyi hazır zaten. Daha önce swap larda gördüğüm kadarıyla sadece kabloları doğru bağlayarak çalışıyor, ayrıca bir modül filan gerekirmi araya?
Asıl bunu sormamın nedeni sen 5hp fark eder bobin vs cop arasında demiştin,
cop ta bağlasan kendi işletimsisteminde değişikler yapmadığın sürece cop ta Wasted çalışıcak ama Cop çok daha basarılı ateşleme sağlar like That
belirli bir ateşleme güçü var boboinin düşün sende 2 bobin var 1 boboin 2 silindire 1 boboin 2 silindire yani boboin başına 100megajul üretiyorsa bobin sen 2 ye bölüyorsun ama Cop ta ise boboin başına 100megajul ateşliyorsun Çok daha kaliteli ateşliyor
en baştan beri açıklamak istediğim bu ms belirlieyerden sonra yetersiz kalıcak KALMAZ diyorsan ewoya takarım diyince ben olmsam takmam demiceksin abi :) bak ben aem i sawunuyorum ite köpüpeğe takarım :)
Sonrada yazdıklarımı bir daha oku deyince kızıyorsun. Al sana kaç defa yüksek güçlü arabalarda kullanılacak bir alet olmadığını bu konuda yazmışım tek tek kopyaladım.
Bizde sana git 300-500 hp hedeflediğin arabaya MS tak demiyoruz zaten. Sende bunu bir türlü çözemedin nedense..
Arabanızın ECU su ortalama bir standalone dan çok daha fazlasını verebilecek bir ECU olduğundan eminim. Tuner'lerin kafasına göre mıncıklayamıyor olması bile bunun bir ispatı aslında. Dolayısı ile eğer değiştirecekseniz ciddi profesyonel bir alet alıp takmanızda fayda var. ESP hariç herşeyin çalışacağı neredeyse kesin diyebiliriz. ESP içinse denemeden birşey söylemek zor.. Ama ben olsam o sınıfta bir arabaya ne MS ne de AEM falan takmazdım. Madem daha daha iyisi isteniyor, o durumda hiç değilse OEM kalitesini yakalamış ve hatta birkaç fersah öteye geçebilmiş profesyonel bir standalone seçerdim.
Ben MeganeRS in kendi ECU sunun gelişmiş bir ECU olduğunu düşünüyorum. Gelişmiş olmak demek güvenliği sorunsuzluğu ön plana alınmış olmak gibi kriterleride kapsar. Aftermarket ürünlerde stock ECU ların kalitelerini yakalamak zor. Gerçekten zor. Bu onları küçümsemek için falan değil. Ama herhangibir üretici bir arabayı tasarlarken milyon dolarlarını ARGE ye yatırıp birşeyler tasarlayıp uyguladığı halde sonrasında defalarca güncelleme yapması gerekebiliyor. Bahsi geçen rakamlar ve süre belkide AEM in bütcesi kadar falandır (tamamen salladım. AEM in ticari sırlarına vakıf değilim) Dolayısı ile sizin sonradan uygulayacağınız ECU nun bundan daha iyi olması ihtimali gerçekten amatör ruhla çalışan profesyoneller haricinde yakalanması gerçekten çok zor olan birşey. Tek alternatifi olabilir yarış tecrübesi olan bir servisin profesyonelleri tarafından tasarlanmış bir ECU falan bulunabilirse o zaman daha yetenekli bir cihaza ulaşılabilir düşüncesindeyim. Açıkcası renault sporttan yada F1 team den falan ayrılmış tecrübeli bir ECU tunerinin önderliğinde yada ne biliim Ford Subaru vs vs teamlerinden birinde tecrübe edinmiş / çalışmış birilerinin hazırladıkları ve hali hazırda yarışlarda kullanılan bir ECU falan olmadığı sürece ben kalkıpta RS in beynini kenara koyup AEM falan takmazdım. Tabi bunu yazarken konu sahibine empati yaparak yazıyorum. Kişisel olarak düşünürsek ben takarım. MS de takarım daha dandik birşeyide. Zira benim 300 hp 500 hp gibi bir beklentim yok. Ama performans amaçlı üretilmiş bir arabada amaç sadece yakıtı yada avansı yönetmekten ziyade yakıtı ve avansı stock ECU dan daha iyi yönetebilmek olmalı diye düşündüğüm için AEM Haltech falan takmazdım.
- Ben arkadaşa başından beri MS takma diyorum. Hatta geçtim MS gibi amatör bir ECU yu semi-profesyonel yada giriş seviyesinde profesyonel standalone olarak sınıflandırabileceğim AEM yada Haltech falanda takma diyorum. Madem yapacaksın bunlardan daha iyisi olsun diyorum..
Bu da senin benim onca mesajda defaten o tip arabalara MS falan takılmaz yazıktır mealinde ifade etmeye çalıştığım metinlerden sonra yazdığın bir mesaj.. E ben sana daha ne diyeyim be Özgün? Benmi okuyayım yoksa senmi yeni baştan ne yazdığım dikkatini vererek okumalısın kendin karar ver.
sana gönderdiğim siteyi okursan anlarsın demek istediğimi Bendeğil sen okuyunca herşeyi çözebiliceğini idda ediyorsun sitede güzelbir açıklama var pokursan fikir sahibi olursun :)
Pratikteki tecrübene saygım olduğunu da gayet açık ve net şekilde ifade etmişim ama ara ara onore edilmek istiyorsun herhaldeki hala dönüp dolaşıp aynı noktaya geri geliyorsun.. Teori olmadan pratik olabileceğini iddia eden sadece ve sadece cahildir.
Yok daha neler. Ben tecrübeye herzaman saygılıyım.. Eline notebook alınca kendini tuner sananlardan hiç değilim.. Hatta tuner değilim.. Oynamayı severim.
Özgün MS ile drag koşan bir sürü amerikalı var. Onlarda bilmem kaç yüz hp araçlara bu aleti takıp çatır çatır tune edip sonuna kadarda kullanıyorlar. Ama bu doğru olduğu anlamına gelmez. Dolayısı ile takılmaz değil, ben kişisel fikrim olarak ben olsam takmam diyorum. Ama ben aynı zamanda AEM de takmam diyorum. Sen takarım diyorsun. E tak ne yapayım. Bu bir tercih meselesi. Vakti zamanında bende çok nokta enjeksiyon sistemini komple söküp dört karbüratörden oluşan single throttle takmışım bir arabama. (99 palio 1.6 16V) Şimdi olsa yapmam ama o zamanlar son derece mantıklı geliyordu.. Belli ki şu an sana da AEM i takmak mantıklı geliyor. E tak ne yapayım..
belirli bir ateşleme güçü var boboinin düşün sende 2 bobin var 1 boboin 2 silindire 1 boboin 2 silindire yani boboin başına 100megajul üretiyorsa bobin sen 2 ye bölüyorsun ama Cop ta ise boboin başına 100megajul ateşliyorsun Çok daha kaliteli ateşliyor
Bak bu yanlış.. WasteSpark sistemlerinde iki tane bobin yok. Paralel çalışan ikili gruplar halinde 4 tane bobin var. İki ayrı blok halinde seri bağlanıp orta bacakları şaseye bağlanmış diğer iki ucuda bujilere gönderilmiş, aralarında 180 derece faz farkı olan grup başına iki bobine sahip iki tane bobin var. Dolayısı ile enerjinin paylaşımı falan sözkonusu değil. Gönderdiğin linkteki konunun da zaten bununla alakası yok.
http://www.fordist.com/mertol/mondi/SC/wsb.GIF
aynı fikirdeyiz ama sölüorum Sequansial ateşleme çok dahabasarılıdır kim isterki dier şekilde olmasını bide üstünlükmüş gibi bunu aaa dier beyinlere göree + sı yazıyorsun oraya orjinal beyinde Sequansial olarka 10 12 enjektor 24 enjektor e kadar up olduğunu
aynı şekilde 12 sıralı şekilde ateşleme olmasını destekliyor ben bundan bahsediyoum
Bunu nereden uydurdun be güzel kardeşim? Ben nerede wastespark diğerine göre daha üstün yazmışım? Ben ikiside aynı, wastespark daha ucuz bir çözüm COP un ise kablo sorununu ortadan kaldırdığı için daha güvenilir bir çözüm olduğunu söylüyorum. Hiçbir yerde wastespark daha iyidir yada COP daha iyidir yazmadımki?
Ecuyu alıosun Extra bişey takmıyorsun :)
E aynı şey MS te de var. Eğer ben kendim toplamayacağım hazır toplanmış olarak istiyorum dersen sana hangi opsiyonları istediğini soruyorlar, senin istediklerine göre gerekli her opsiyonu ekleyip çalışmaya hazır hale getirerek o şekilde gönderiyorlar.. Kişiye özel üretim yapılıyor yani. Böylelikle kullanmayacağın gereksiz şeyler için para vermemiş oluyorsun. 4 silindirli arabaya takacağım ECU da 12 silindire kadar desteklese ne olur desteklemese ne olur?
Bak bu yanlış.. WasteSpark sistemlerinde iki tane bobin yok. Paralel çalışan ikili gruplar halinde 4 tane bobin var. İki ayrı blok halinde seri bağlanıp orta bacakları şaseye bağlanmış diğer iki ucuda bujilere gönderilmiş, aralarında 180 derece faz farkı olan grup başına iki bobine sahip iki tane bobin var. Dolayısı ile enerjinin paylaşımı falan sözkonusu değil. Gönderdiğin linkteki konunun da zaten bununla alakası yok.
http://www.fordist.com/mertol/mondi/SC/wsb.GIF
bende saten kabaca anlatmıştım :)
MS i savunmuyorumki. AEM in diğerlerinin 1500-2000 liraya standalone sattığı ülkede 500 liraya standalone alabiliyorsun. Çok muhteşem süper birşeymi? Hayır. Çalışıyormu? Evet. Ortalama bir arabanın işini görür. Hepsi bu.
Ayrıca wastespark MS in desteklediği ateşleme sistemlerinden sadece bir tanesi. Gayette güzel çalışıyor. İstersen COP ta bağlayabiliyorsun. E daha ne olsun?
MS bağlantısında bir gelişme varmıdır? Kranktan gelen sinyali işleyebilecekmisiniz ben bi yandan da onu merak ediyorum. Bizim volanlar 60-2 fakat 2 diş eksik değil aslında 1 fazla 1 eksik diş var, bazı emslerde sorun olduğunu okumuştum.
boosted_pug
04-02-2010, 20:57
MS bağlantısında bir gelişme varmıdır? Kranktan gelen sinyali işleyebilecekmisiniz ben bi yandan da onu merak ediyorum. Bizim volanlar 60-2 fakat 2 diş eksik değil aslında 1 fazla 1 eksik diş var, bazı emslerde sorun olduğunu okumuştum.
ms bağlantısında bi gelişme şuan için yok volanın fotosunu bulabilirmisin bi bakalım bi sıkıntı olcağını sanmıyorum olmadı bi krank tekeri hallolur her şekilde işleyememe gibi bi durum söz konusu olmaz
ms bağlantısında bi gelişme şuan için yok volanın fotosunu bulabilirmisin bi bakalım bi sıkıntı olcağını sanmıyorum olmadı bi krank tekeri hallolur her şekilde işleyememe gibi bi durum söz konusu olmaz
İnternetteki fotolarda çok belli olmuyor, Mail edresini pm atabilirsen yarın çeker gönderirim fotosunu
boosted_pug
05-02-2010, 10:19
İnternetteki fotolarda çok belli olmuyor, Mail edresini pm atabilirsen yarın çeker gönderirim fotosunu
mengu190@hotmail.com mehmet ali mengüverdi
http://www.angel-works.co.uk/
burda rob isimli bir elemanın yeni nesil renolar için vems'i orj ecuya paralel bağlama çalışmaları var
http://img8.imageshack.us/img8/1703/img0307ng.jpg (http://img8.imageshack.us/i/img0307ng.jpg/)
Başkalarının da işine yarayabileceğini düşünerek buraya da ekledim.
Yıllar sonrası konuyu hortlatayım,
Ecumaster digital ecu tuner 3 ile harici bobin kullanılabilir mi ?
Araç bobini şu, bunu es geçip r8 tarzı bobinleri bu cihaz ile yönetebilir miyiz ?
https://platincdn.com/810/pictures/OJZRRJJNHE427201710280_-928F-12029-CB-escort-mondeo-bobin-orijinal-2.jpg
Elbette kullanabilirsin. Beyinde bobinin tetikleme tipine göre ayarla. Yani +5v tetikleme mi şase tetikleme mi. Birde en doğrusu için bobin dwell time yani bobinin şarj olma (tam yüke geçme) milisaniyesini de girersen tam olur. Kırmızı kafa VAG bobinleri (R8) gibi bobinlerin dwell time değerleri nette yazıyor. Başka bobinler içinde bulunur.