Orijinalini görmek için tıklayınız : 2003 mini one Şanzumanı ile ilgili ilginç sorun !!!
bir arkadaşımın mini one ı var .
şanzuman sorunu yaşadıktan sonra çıkma şanzuman aldı şimdide 4. vitesle 5. vites aynı devir ve aynı sürati yapıyor örn: 120 km 3500 dd. hem 4 te hem 5 de aynı ..
Sizce sıkıntı ne olabilir ?
Biz bir türlü mantıklı bi sebeb düşünemedikte :D
4-5. vites dişlileri aynı olmasın gelen şanzımandaki abi :D
tek mantıklı açıklaması o :D
nasıl bir şanzıman modeli bilmiyorum. Normalde r50-r52 kasa kodlu One ve cooperlarda , cooperS in 6ileri şanzımanının 5 ilerisi mevcut. Yani oranları aynı. Kovanı ne alemdeydi acaba şanzımanın ? 5.vitesin Senkromeçi 4.nünkünün yerine oturmaz diye tahmin ediyorum ama garipsedim şimdi :)
nasıl bir şanzıman modeli bilmiyorum. Normalde r50-r52 kasa kodlu One ve cooperlarda , cooperS in 6ileri şanzımanının 5 ilerisi mevcut. Yani oranları aynı. Kovanı ne alemdeydi acaba şanzımanın ? 5.vitesin Senkromeçi 4.nünkünün yerine oturmaz diye tahmin ediyorum ama garipsedim şimdi :)
bende oturmama ihtimalini aklıma getirdim ama başka bi ihtimal de vermedim görkem :D
valla 4le 5 dişlisi aynı olamaz gibi geliyo banada o nedenle mantıklı bişi gelmedi aklıma ..
4 ve 5 aynı değilse ozaman ne olabilir yada 4 ve 5 dişlileri bu şanzumanda aynı olabilirmi varmı böle bi ihtimal ? bunları bi öğrensem çözücez sanırım :D
dR.selim
18-01-2010, 00:00
şanzuman sorunu yaşadıktan sonra çıkma şanzuman aldı şimdide 4. vitesle 5. vites aynı devir ve aynı sürati yapıyor örn: 120 km 3500 dd. hem 4 te hem 5 de aynı ..
senin elin degdiyse 5e atınca geri gitmesini bile normal karşılarım:D
Eray Yümsel
18-01-2010, 00:04
4.785 işinizi çözecektir. STP ye danışın
Bizim 1.4 Şahin'dede durum aynıydı kuş beyinli işte normaldir diyoduk:D
ecthelion
18-01-2010, 00:30
debriyaj kaçırıyor olmasın
debriyaj kaçırıyor olmasın
debriyaj sıfır ...
slowmotion
18-01-2010, 02:12
aynısı benim 84 mitsu colt dada böyleydi, 4-5 birebir aynı deviri çeviriyordu.... bende merak ettim şimdi...
initial-D
18-01-2010, 02:18
belki 5e geçmiyordur diyicemde 3le 5 gibi yanyanada değil biri geride 4 biri ileride 5:Dgarip
nicomedia
18-01-2010, 02:19
ilginç valla tek ihtimal debriyaj kaçırması ama onuda sıfır diyosun
Maxiboost
18-01-2010, 02:21
Tekrar 4. Disliye gecio olmasin? Tertibatini bilmiorum gerci detayli bilen arkadaslar belki bisi yakalarlar :)
Maxiboost
18-01-2010, 02:28
belki 5e geçmiyordur diyicemde 3le 5 gibi yanyanada değil biri geride 4 biri ileride 5:Dgarip
Gormemism bunu :D gecmiip tekrar 4 e giriodur belki sanzimanin icini bilmek lazm baska mantikli aciklama yok bence
yani bi şekilde içini bilen birinin yorumlaması lazım abidik bi durum :D
slowmotion
18-01-2010, 04:04
bence 5. vites dişlisine 4. vites dişlisi takılmış :)
buğra acil bi satıs cıkar alıcısı bulunur :D
şanzumanda vacum hortumu varmı bende mitsubishi colt vardı onunkide aynı arıza 4 le 5 ci vites aynı idi vacum hortumu çıkmıştı taktım düzeldi 500 devir farkı var acaba sendeki şanzuman vacumlumu
şanzumanda vacum hortumu varmı bende mitsubishi colt vardı onunkide aynı arıza 4 le 5 ci vites aynı idi vacum hortumu çıkmıştı taktım düzeldi 500 devir farkı var acaba sendeki şanzuman vacumlumu
Valla mini şanzumanı ile haşırneşir olan birinin yardımı lazım benim mininin m si ile alakam yok araçta arkadaşımın otomobili zaten ...
Nerde forumun minicileri :confused:
hahaha
slowmotion
19-01-2010, 00:46
kendi sorunumun cevabını buldum ama 3sene sonra :D