PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : clıo yakıt sorunsalı ? yardum lutfen

pesimist206
19-01-2010, 21:47
aracım 1.6 16 v orta susturucu ıptal sport son susturucu ve hava fıltresı mevcut sehır ıcı 100 km de 11 12 lıtre benzın yakıyor oyle cok gazlamam arada bı sıkar bırakarım ben bu ısı anlamadm kat ıptaldı ddm belkı ondandır gerı taktım yıne dusmedı servısede ugramadım hıc acaba nedendir bı fıkrınız varmı yada bu yakıt bu araca normalmı :S

yardımlarınızı beklıyorum...

XoR
19-01-2010, 21:48
Buji,Benzin Filtresi,Have Filtresi ne durumda ? bu 3 etken fazla benzin yaktırır.

TarikS
19-01-2010, 21:53
gecenlerde ayakustu sohbet ettigim bi clio 1.6 sport kullanicisi da senin bahsettigin rakamlardan dert yaniyordu :)

alpeRS
19-01-2010, 22:00
Benimde tam tersi.51 düz boru ve filitre ile yakitim düştü şehir içi ve dişı karma olarak sakin kullanımda 6-7 lt arasi gidip geliyor :D

değerlerin yüksek
büyük ihtimal enjektörler tıkanmıştır depoya katki maddesi koy veya carbon cleanira sok yada en sağlıklı olarak enjektörleri söküp temizlettir gaz kelebeğine baktir bujiler v.s

pesimist206
19-01-2010, 22:02
Benimde tam tersi.51 düz boru ve filitre ile yakitim düştü şehir içi ve dişı karma olarak sakin kullanımda 6-7 lt arasi gidip geliyor :D

değerlerin yüksek
büyük ihtimal enjektörler tıkanmıştır depoya katki maddesi koy veya carbon cleanira sok yada en sağlıklı olarak enjektörleri söküp temizlettir gaz kelebeğine baktir bujiler v.s

tesekkurler yarın hepsını yapıcam =)

Buji,Benzin Filtresi,Have Filtresi ne durumda ? bu 3 etken fazla benzin yaktırır.

koray abı bujılerı benzın ve hava fıltresını bır hafta once ellerımle degıstım :S hatta bobınlerıde yenıledım :S tesekkurler =)

alpeRS
19-01-2010, 22:07
belki işe yarar ilk önce araba çalışırken değerleri resetle sonra test ekranında yol bilgisayarinin düğmesine basarak menüleri geç depoda kalan benzin miktarini feln gösterir teker teker onlari geç ve testin bitmesini bekle bende bazen değerleri yüksek gösteriyor bunlari yapinca düzeliyor...

NerdenS
20-01-2010, 22:54
Bakımlı araç az yakar bakımsız araç çok yakar bu değişmez bir gerçektir..

aracınızın bakım zamanı geldiyse mutlaka bütün filtreleri değiştirin,bujilerin araçdaki motora uygun takılıp takılmadığını kontrol et, hava filtrenizi (muhtemelen açık tip) 3000 Km de bir temizleyin/yıkayın, lastik havalarını düzenli kontrol edin, sadece 95 oktan benzin alın ve en önemlisin gaz kelebeğini her 6 ayda söküp temizleyin içinden çıkanları görünce sende şaşıracaksın..
Bunların hepsini yaptıktan sonra tekrar konuşuruz.. bu sefer de araçdaki susturucuların Km leri nedir..?

BlackStone
20-01-2010, 23:19
oksijen sesörünü değiştirin...

ClioSportAge
20-01-2010, 23:43
bende clio 1.6 16v sahibiyim 99 model :)
o bir dert değil gerçektir. zaten şehir içi trafiğinde ortalama 11 ila 10 arasıda gezer çok kasarsan 8.5 e kadar indirirsin .LPG takarak sorunu çözebilirsin ben çözdüm hiçbir sorunum yok. 19 kr sehir içi yakıyor.benzinde 40 kr yakıyordu

depresif
20-01-2010, 23:55
öncelikle klasik bakımlarda yapılanları yapıyorsan,

bunların üzerine enjektörlerine baktırıp, oksijen sensörünü değiştirirsen sorunun düzelicektir. ortalama 10litre gibi bir rakama kadar inmen gerekli şuanda.