Orijinalini görmek için tıklayınız : Arabayi vale'ye vermek ...
M_PROJECT
21-01-2010, 16:04
Bir otel calisani otoparkta musterilerin arabalariyla yaptiklarini videoya kaydetmis .
http://autos.aol.com/article/hotel-valets-destroy-cars
Lastiğini yakmadığı araba yok heralde. Bi gün kolonun birine vursada arabayı akıllansa:D
milyarda 1 gözümün önünde olan vale hariç vermem ya .. güvenemiosun işte sonrada malı kıymetli,cimri oluosun .. böyleleri bizdede çok .. kıymetli malımız napalım ki
Bende Arabayı Gözümün önüne koyucak ise koyar yoksa berber gideriz otoparka kitler kapıları alırım ama gene vale hzmet parasını verirm dip dibe koyp kapıları aıyolar kaldırma çıkarıyolarrr bunları göze alıcka kadar parayı kolay kazanmıyorum :)
arnawood omer
21-01-2010, 16:17
Korayyyyyyyyyy
Yok o Allah'tan recepsion'da duruyo vale olsa canını alır arabaların:D
hayatımda hıc bır zaman valeye araba vermedım ama yanına bındım bındımede pısman oldum
hangi araç olursa olsun hayatta vermem.hatta bazı yerlerde vermeyince adam bozuluyor yüz ifadesi degişiyor:Dsanıyorki bahşiş vermek istemiyor:D:D
::ZaFeR::
21-01-2010, 16:23
Bizde acaba böyle valeler var mı ? :D
"Valet Underground," might make you reconsider ever letting your car out of your sight again.
kısaca özetlemiş ne yapılması gerektiğini...
milyarda 1 gözümün önünde olan vale hariç vermem ya .. güvenemiosun işte sonrada malı kıymetli,cimri oluosun .. böyleleri bizdede çok .. kıymetli malımız napalım ki
Aynen öyle:icon_tup: Tarkanın konserinr gittim vale ye vermedim arabaya ben kullanıcam yanımda oturcaksın dedim nerrdeyse 1 km ileriye kendim park ettim adam bi utanmadan biz porş ları parkediyoruz bu daha mı pahalı dıyo:mad:
dakika 1.39 valenin sonuna ramak kala :D
hayatımda bende hiçbir valeye arabamı vermedim verenlere de hayret ediorum.. Gerek restaurant olsun gerek cafe,bar vs otel hiç birine güvenmiyorum..Benim mal'ım kiymetli arkadaş kim ne derse desin arkamdan istiyorlarsa cimri desinler umrumda değil. Ya bi yakınımızın yeni kasa s3'ünü pert ettiler restaurant valesi cikip otobana gazlamıs sonuc kamyon altı araba pert..Gerci ii oldu arabası siyahtı ama kırmızı istiodu onu aldı =)
M_PROJECT
21-01-2010, 16:40
valeye araba verilir verilmez degil , ama guvenmeni saglayacak kisi vale degil isletme olmalidir . denetimli , surekli kamerali izlenen kapali yada acik otoparkli bir isletme bu tip olaylarin onune gecer sende rahat rahat arabani birakirsin .
serhat306
21-01-2010, 16:49
ben bırkeresınde eskı arabamla bı davete gıtmıstım vale ıstedı anahtarı sen kullnamassın goster yerını ben cekeyım dedım abı bız ne araclar kullnıyoruz bunumu kullnamıycaz dedı (106 gtı debrıyaj falan vardı) verdım ard arda 3 kez stop ettırdı ben bozulunca verdı anahtarı gerı vale kulubesının yanına alalım abı bız bunu gozumuzun onunde dursun dedı :D bozuk dııl dedım bu modeller boyle calısıyor dıyınce guldu adam...
valeyi bırak babamın oğluna vermem..
BAHADIR24
21-01-2010, 16:50
Bizde acaba böyle valeler var mı ? :D
ankara maltepede pavyonun önündeki kaldırımda e92 m3 le dipgaz yapıp 1 metre ileri geri yapıyordu elemanın biri rahat 15-20 dakika kurcaladı arabayı ama sesler mükemmeldi:D:D:D:D
alicancalis
21-01-2010, 16:54
Bu pert araba teyzemin ilk S3'ü. Bir arkadaşının (arkadaşı dediğime bakmayın sadece tanıdık mahalle sakini diyelim, yardımcı olalım abla muhabbeti:D)oğluna vermiş parketsin diye, eleman yanına bir arkadaşını alıp Bursa otobanına çıkıp 157(son kaytlı hızı) ile bir kamyonun altına girmişlerdi. 2 elemanda komalık oldu ama ölmediler. Araba perte çıkarıldı, şimdi bir tane kırmız S3'ümüz var.
http://i1001.hizliresim.com/2010/1/21/5824.jpg (http://urlal.com/dqqf)
M_PROJECT
21-01-2010, 16:58
;1113601']hayatımda bende hiçbir valeye arabamı vermedim verenlere de hayret ediorum.. Gerek restaurant olsun gerek cafe,bar vs otel hiç birine güvenmiyorum..Benim mal'ım kiymetli arkadaş kim ne derse desin arkamdan istiyorlarsa cimri desinler umrumda değil. Ya bi yakınımızın yeni kasa s3'ünü pert ettiler restaurant valesi cikip otobana gazlamıs sonuc kamyon altı araba pert..Gerci ii oldu arabası siyahtı ama kırmızı istiodu onu aldı =)
Bu pert araba teyzemin ilk S3'ü. Bir arkadaşının oğluna vermiş paretsin diye, eleman yanına bir arkadaşını alıp BUrsa otobanına çıkıp 157(son kaytlı hızı) ile bir kamyonun altına girmişlerdi. 2 elemanda komalık oldu ama ölmediler. Araba perte çıkarıldı, şimdi bir tane kırmız S3'ümğz var.
http://i1001.hizliresim.com/2010/1/21/5824.jpg (http://urlal.com/dqqf)
akrabamisiniz :D ayni konuda ayni seyden bahsetmissinzi :D
yok akrabag deil de araba sahibini biliorum arabayı alırlarkenki hikayesini fln biliorum hatta kırmızı isteniliodu fakat bekleme süresi vardı kırmızı için o yuzden siyah alınmıstı die hatırlıyorum.Sonra kazayı duydum üzüldüm her işte bir hayır vardır kırmızı nasibiymiş.
eet eet bu araba benim kuzenim'in çalıştıgı audi erel'den almıslar arabayı o anlatmıstı bana =)
birkez kız arkımın dogum gunu ıcın bır restoranda vermıstım valeye :D, kız halıme dayanamadı. Git bak arabana iyi yere koymuşlar mı dıe kalktım gıttım. Meraktan geberecektim :D:D. Kısaca nah veririm valeye arabamı
Gokhan43
21-01-2010, 17:21
2009'un başlarında Eskişehir'de gece kulübüne gittim tek , içerde arkadaşlar var onların yanına dahil olacağım neyse durdum kapının önünde bi tane genç bi eleman geldi arabanızı bize teslim edeceksiniz ya da ilerde boş bir arazi tarzı yer var oraya bırakabilirsiniz dedi.Ben gittim oraya bıraktım geldim kapının önünde de bodykit'li jantlı egsozlu vs. passat ve başka araçlar duruyor.İçerdeki arkadaşlara telefon açıp onlardan birini beklerken; bana gelen eleman bindi Passat'a -tabi ilgisini çekti araba hem anahtar da onda ohh- , kapıdaki görevli de bağırıyor bu fenaya benziyor bak bakalım nasılmış diye.Bir başladı devir kesiciye sokmalar, patiye sardırmalar , lastik yakmalar...Nasıl içim gitti nasıl.Millet arabasını emanet edip içerde eğlenirken dışarda arabasının başına gelenlerden bihaber..
Böyle bi olaya şahit olduktan sonra ben de vermem arabamı valeye falan..
ama baksanıza eleman artık prof olmuş nası çeviriyo araçları :D
alicancalis
21-01-2010, 17:38
akrabamisiniz :D ayni konuda ayni seyden bahsetmissinzi :D
valla akrabaysak bende sasirirm:D ama bizm olay restoran çıkışında falan olmadı. İzmit'de notere gidildiği bir gün oldu.
paleye veririm valeye vermem :D
işletme'nin ciddiyetiyle alakalı birazda, ciddi bir mekana, otele gittiğinizde daha rahat aracınızı verebiliyorsunuz ki ben yine de verme taraftarı değilim, geçen sene emirganda valeye vermedim aracımı, bana verdiği cevap "bana ferrari bile veriyorlar" ben de git onu kullan o zaman dedim. Gıcık birşey, çalış, kazan ve al aracını gelsin valenin biri hırsını çıkarsın.
CasabLanca
21-01-2010, 18:14
vale diyince aklıma cem yılmazın herşey çok güzel olacak filmi geliyor :D
istanbulda geçtiğimiz aylarda böyle bir olay olmuştu heralde eleman 6.45ci ile patlamıştı
vermemek lazım arabayı kimseye... at avrat silah emanet edilmez die düşünüyorum ben..
elemanın direksyonu iyi :D
Boost Up
21-01-2010, 18:24
Gerektiğinde veriyoruz, o da her yerde değil:)
Buğra A.
21-01-2010, 18:27
Vermiyorum genelde ama vereceğim varsada valelerden soğuttunuz şu an :)
Herif in yaptığı tam bi şerefsizlik bence ... emanet araba ile yapılmaz böyle şeyler.
Valeye anahtar vermiyorum. Sonrada Porsche'leri Ferrari'leri çekiyoruz biz demiyorlarmı ayar ediyorlar. Benimde arkadaşım da 8-9 sene önce Bebek'te valelik yaptığı zamanlarda Porsche 911 ın çamurluğunu Reno 9 un kapısına bırakmıştı. Ayrıca başka arkadaşlarımda park yeri olmayınca patronların emri ile arabaları alıp Bebekte tur atıp yer açıldığı zaman geri park ettiklerini biliyorum.
honour35
21-01-2010, 19:19
arkadaşlar ben bir valelik yaptım uzun süre, gerek gece klüplerinde gerek otellerde. ya öyle her araba hor kullanılmıyor onu söyliyeyim. ama valeleri mümkünse arabalar ile ilgisi olmayan insanlardan seçsin işletmeler, yoksa bu görüntülerin olması gayet nomal. ha kendi arabamı valeye veriyormuyum. tabiiki hayır:D ama buarada birkaç arkadaş yazmış işte vermeyen oldumu valeler ters cevap veriyor falan diye, en azından kendim ve çalışan arkadaşları adına konuşayayım biz pek öyle atar falan yapmıyoruz, saygı duyuyoruz,verir vermez kimse bişey karışamaz sonuçta buna.
Ahmet_28
21-01-2010, 19:37
ters cevap verdiği varken siz gittikten sonra bide küfür ediyor :D arabanada sanada :D
yav bi benmi kekim her seferinde veriyorum valeye :D , gerçi benim stok 307yle kim naparki binse zaten benzin kırmızıdadır , çok sorun olmaz o yüzden diye tahmin ediyorum :D
honour35
21-01-2010, 19:42
vala stock yüklü farketmiyo millet için emin olun..
en sonda mx5 li eleman ölüyodu
Hatunun biriyle ilk buluşmamdı. Bahşişten kaçıyo demesin diye verdim ama canımdan can gitti kalkana kadar aklım arabamdaydı :D
Ewet yanda hatun varsa pek vermem denmıyor ama gece boyunca akıl hep araba :))
honour35
21-01-2010, 20:07
hatunmu daha önemli yoksa arabamı orasıda ayrı bir konu :D:D
Xenomorph
21-01-2010, 20:08
çok nadir veriyordum artık hiç vermiycem :)
Korayyyyyyyyyy
Ne var be :D
Yok o Allah'tan recepsion'da duruyo vale olsa canını alır arabaların:D
Yok ben Sene 2000-2002 arası Ceylan otelde Bellboy/Vale olarak çalıştım video'yu izlemedim ben sadece kullanmış olmak için kullanıyodum. O yıllar arasında heralde İstanbulda kullanmadığım Porş ve Ferro kalmamıştır Bmw ve Benz serilerinin her modelinden her renginden. Ama bu şekilde hareket hiç yapmadım.
O yapar yapacak olursa
Doymuştum yahu artık ne yapayım adamların arabalarıyla hergün biri gidiyodu biri geliyodu :)
hçbir zaman valeye bırakmam kesinlikle...
egitim ve kültür meselesi bence , bahsettigim egitimde aileden alınan egitim
videoyu göremedım bende sanırım youtube :D
Hatunun biriyle ilk buluşmamdı. Bahşişten kaçıyo demesin diye verdim ama canımdan can gitti kalkana kadar aklım arabamdaydı :D
aracından önemlimi ya allah aşkna:D
Ben valeye veririm ama nassı veririm :) vale'yi sağ koltuğa oturturum park yerini göster derim beraber gideriz parkederim kitler anahtarı cebime koyarım :) Bunu en son Medical Park hastanesinde yaptım adam maymun oldu nereye gidiyoruz diyo dedim aleme :D :D
:) bende valeye araba vermekten yana degilim , bi valenin yaptıklarını gordukten sonra :D
Hemde anadolu yakasının sayılı alısverismerkezlerinden birinde :D
aracından önemlimi ya allah aşkna:D
Şekil şemal şöför cemal :D
JumboAli
21-01-2010, 20:37
kendı arabamla cıktıgım zaman verıyorum . ama olurda babamın arabasıyla cıkarsam kendım park edıorum Zaten bı ton dırdır la verıo bıde bısı olursa hayatta cekemem :D
o degilde çalan parçanın isimini bilen varmı?
bırak valeyi abime bile vermedim daha :) seneye askere gidicem şimdiden nereye nasıl zulalıycam arabayı onu düşünüyorum :D
5yıldızlı otellerde bu konuda içiniz rahat olabilir. Otellerde vale hizmetine sadece yardım amaçlı olarak bakılmaktadır.. Bahşiş olayı kişinin insiyatifindedir.
Ben de genellikle misafirlerimizi karşılama sırasında yada yoğun olduğu zamanlarda arkadaşlarıma yardımcı olmak için vale hizmetini öneriyorum misafirlerimize.. Eğer cidden aceleleri varsa ilk kendileri soruyorlar. Çoğu leasing aracı olsada trafikte gördüğünüz pek çok egzotik araçta bu servsten yalnızca otelde yararlandıklarını itiraf ediyorlar :)
Yalnız ortak kanımız şudur ki kapı açma mesafelerine, hafif kasislere pek dikkat edilemiyor çünkü hizmet standartı gereği olabildiğince hızlı servis sağlamak gerekiyor. Sonuçta otoparka görevlinin aracı park etme , anahtarı otopark görevlisine teslim edip görev yerine dönmesi minimum süre içinde olması gerekiyor . Bu yüzden detaylara pek önem verilemiyor..
Ben kullandığım zaman her kasisten kendi aracımla geçtiğim gibi geçiyorum , araçların kapı açma mesafelerine gayet dikkat ediyorum çünkü biliyorum ki para kolay kazanılmıyor , insanlara ihanet etmeye içim elvermiyor. Hatta çok acele bir durum olmadığı sürece soğuk marşlarda araçların jikleyi kapatmasını bekliyorum. Bununla ilgili 2-3kere şikayet bile aldım :)
Kendi aracımıda sizlerin yaptığı gibi baştan ücretini/bahşişini vererek kendim park etmek istediğimi belirtiyorum. Sonuçta bahşiş bu işin raconu ve her zaman daha iyi hizmetin anahtarı :icon_tup:
ben veririm ama hep gittiğim yer hep gördüğüm insan vale de, patron da tanıdık artık sorun yaşamadım yaşıcağımı da düşünmüyorum orda :) başka yerde vermem ztn :D
ErayCerit
22-01-2010, 01:26
arkadaşlar videoyu bir türlü açamadım :S İE8 yükledim geçen gün yeniden Flash Player kurdum ama sadece youtube-facebook'daki videoları açıyor :S diğer sitelerde video izleyemiyorum nedeni ne olabilir ?
Chamillionaire - Riding (instrumental)
2009'un başlarında Eskişehir'de gece kulübüne gittim tek , içerde arkadaşlar var onların yanına dahil olacağım neyse durdum kapının önünde bi tane genç bi eleman geldi arabanızı bize teslim edeceksiniz ya da ilerde boş bir arazi tarzı yer var oraya bırakabilirsiniz dedi.Ben gittim oraya bıraktım geldim kapının önünde de bodykit'li jantlı egsozlu vs. passat ve başka araçlar duruyor.İçerdeki arkadaşlara telefon açıp onlardan birini beklerken; bana gelen eleman bindi Passat'a -tabi ilgisini çekti araba hem anahtar da onda ohh- , kapıdaki görevli de bağırıyor bu fenaya benziyor bak bakalım nasılmış diye.Bir başladı devir kesiciye sokmalar, patiye sardırmalar , lastik yakmalar...Nasıl içim gitti nasıl.Millet arabasını emanet edip içerde eğlenirken dışarda arabasının başına gelenlerden bihaber..
Böyle bi olaya şahit olduktan sonra ben de vermem arabamı valeye falan..
arabamı gökhana veririm valeye vermem. Şaka bi yana öldürseler vermem :D
Gokhan43
22-01-2010, 01:50
arabamı gökhana veririm valeye vermem. Şaka bi yana öldürseler vermem :D
Arabanı alırım geri vermem merak etme için rahat olsun :hahaha:
bora1311
22-01-2010, 02:28
bende kesinlikle valeye arabamı vermiyorum...
Vermiyorum genelde ama vereceğim varsada valelerden soğuttunuz şu an :)
çok talihsiz bir cümle :D
bu arada şaka bir yana avukat bir arkadaşım vale ye arabasını verdi vale gitti kaza yaptı ve bizim avukat arkadaş o arabayı kendi rızasıyla verdiği için hukuk adına bi nane yapamadı. aklınızda bulunsun. yani vale kaza yaparsa sorumlu sizsiniz. kendi rızanızla veriyorsunuz çünkü.. yani arabanın anahtarını :p
Chamillionaire - Ridin' Dirty (http://www.4shared.com/file/42056382/8b351877/77_Chamillionaire_Ft_Krayzie_B.html?s=1)
http://www.youtube.com/watch?v=0JfAnoSxl0Q
sürekli gittigim tanıdıgım yerler dısında kesinlikle vermiyorum :)
Bir kere Ferman Toprak'ın cıktıgı yerde arabayı verdim, o zaman oz jantlar vardı mat siyah jantın yarısı sarı renk gelmisti.
Lavuk 40 yanak 17 jantı o sarı kaldırıma cıkarmıs komple sürterek...
çok talihsiz bir cümle :D
bu arada şaka bir yana avukat bir arkadaşım vale ye arabasını verdi vale gitti kaza yaptı ve bizim avukat arkadaş o arabayı kendi rızasıyla verdiği için hukuk adına bi nane yapamadı. aklınızda bulunsun. yani vale kaza yaparsa sorumlu sizsiniz. kendi rızanızla veriyorsunuz çünkü.. yani arabanın anahtarını :p
zararı tazmınle sorumludur rıza da olsa sen ona carp dıye vermıyorsunkı kusuru onemlı olan
gümüşsuyundaki ispark çıların bu görüntüdeki lavuktan hiç bir farkı yok, haberiniz ola
Korayyyyyyyyyy
+38928946282692285278 :D
valeyi bırak babamın oğluna vermem..
Bizede yanı vermıyosun :)
Bende hayatta vermem bır kez bostancıya bır duğune gıtmıştım oteldekı vale bız aalım dedı bende parayı uzattım buyur ama ben parkedeyım dedım yok efendm bız cekerız dedı dedım ben ne zman versem sonunda bır tatsızık cıkıyor onun ıcın vermek ıstemıyorum dedım bız her turlu arabaları kullanıyoruz merak etmeyın dedı bende yanımda kız arkadaşım oduğundan uzatmadım verdım..
ee tabı cıktığımda arabayı getırdıler verdığğım kışı deği baskası getırdı ve on tamponun kosesını bı guzel catlatmıstı tabı ben ondan sonra her turlu rezaletı ckartıcaktım orada ama o an bır kaza haberı aldığımdan dugunden ayrıldım ve acılen gıtmem gerekıyordu hıc bırsey yapmdan cıktım sadece bağırdım orada bır kaç kişiye..
Ogunden berı hangı vale arabamı almak ıstese al bu evımın anahtarı bunu verıyım ama arabamnkını vermem dıyorum :D
Bende hayatta vermem bır kez bostancıya bır duğune gıtmıştım oteldekı vale bız aalım dedı bende parayı uzattım buyur ama ben parkedeyım dedım yok efendm bız cekerız dedı dedım ben ne zman versem sonunda bır tatsızık cıkıyor onun ıcın vermek ıstemıyorum dedım bız her turlu arabaları kullanıyoruz merak etmeyın dedı bende yanımda kız arkadaşım oduğundan uzatmadım verdım..
ee tabı cıktığımda arabayı getırdıler verdığğım kışı deği baskası getırdı ve on tamponun kosesını bı guzel catlatmıstı tabı ben ondan sonra her turlu rezaletı ckartıcaktım orada ama o an bır kaza haberı aldığımdan dugunden ayrıldım ve acılen gıtmem gerekıyordu hıc bırsey yapmdan cıktım sadece bağırdım orada bır kaç kişiye..
Ogunden berı hangı vale arabamı almak ıstese al bu evımın anahtarı bunu verıyım ama arabamnkını vermem dıyorum :D
ben evin tek cocuguyum olm :D sana vermicemde kime vericem :hahaha:
Mehmet Ben Valeye Vermedim Arabayı kendim park ettim Vale Geldi Başka Arabayı PArk Ederken Vurdu :)
fsunnetci
22-01-2010, 10:13
Bir kere Ferman Toprak'ın cıktıgı yerde arabayı verdim, o zaman oz jantlar vardı mat siyah jantın yarısı sarı renk gelmisti.
Lavuk 40 yanak 17 jantı o sarı kaldırıma cıkarmıs komple sürterek...
yuhh yaa:D nan katil eder bunlar adamı desene..Allahtan ole yerlerde işim olmuyor...
benim durum herkesten farklı :D geçen hafta gelin arabası yapılması için şu 4 kapı porsche lerden birini getirdiler :) tabi hemen yaptım aracı gelin arabası ...sonra yerini beğenmedim dükkanın önünde müşteri gelemez diye ileri alayım dedim :D çalıştıramadım ... sonra birtane daha gelin arabası geldi :) o biraz garipti sahibi ben ilerde berberdeyim oraya getirebilirmisin dedi :D araç ta böyle bişidi :D:D
http://img192.imageshack.us/img192/3479/grnt203o.jpg
yok artık herifteki fantaziye bak resmen tır'ı gelin arabası yaptırmış ahauaha :D:D
sıkıyosa zarf almak için onunu kessınler weya onune atlasınlar:D:D:D:D
Absinthé
22-01-2010, 11:09
Fener burj valesininde pek farkı yok... Adam DSC'yi kapatıyor park ederken :D
Bide bana diyo ' Buna cila yaptırsan gavur malı gibi yanar :p '
s2000 le filtre sesine bakıyor
CL 55 Amg ile geri geri sarıyor :)
değişik ortamlar :D
sıkıyosa zarf almak için onunu kessınler weya onune atlasınlar:D:D:D:D
hahahahaha cesaret ister :D , bu arada cicekci erenköy kız lisesinin orda sanırım ?
Gokhan43
22-01-2010, 11:20
http://img192.imageshack.us/img192/3479/grnt203o.jpg
Buna gelin arabası denmesi de zor gerçi :D
At arabası vs. hadi binevi de tırı da ilk kez görüyorum düğün için hazırlanan :hahaha:
hahahahaha cesaret ister :D , bu arada cicekci erenköy kız lisesinin orda sanırım ?
evet :D tam orası bir sürü cins araba süsledim... bu daha hiç bişi resimleri bulsam ..
yok artık herifteki fantaziye bak resmen tır'ı gelin arabası yaptırmış ahauaha :D:D
kızın babası ben tır cıya kamyoncuya kız vermem demiş kızı alıncada babaya inat kızı almaya bunla gitcem dedi :D
blackk35alp
22-01-2010, 11:28
valla bu wale işlerını hiç anlamıyorum zaten kral olsa anahtarımı wermem .kendım yanastırır aynalarımı kapatır aracımı kılıtler nereye gırıceksem gırerım ister pinti ister hasta desınler .bızım arabalarımız ferrarıye porshe benzemez aga .kac tane wale hayatın da gercekten basık arabaya bınıyorkac tane tadılatlı araba topluyorkı onlar bızım dılımızden hıc anlayamadıkları ıcın butun sıkıntı problem zaten. o yuzden herkes baksın dalgasına.
lucky Jackal
22-01-2010, 11:49
bende babamın oğluna bile araba vermeyenlerdenim,abim araba kullanmayı öğrenemedi benim yüzümden :)
thedevil
23-01-2010, 09:50
birinin benim arabamı böyle yaptığını görsem onu çıktığı yere sokarım en azından sokmaya çalışırım...:D
muştu bana eke yi vermeye çalışıyor ben yok diyorum millet ne paralar harcıyor ne hallere getiriyor sonra birine teslim et ıh bana göre değil valla
Boost Up
23-01-2010, 10:14
evet :D tam orası bir sürü cins araba süsledim... bu daha hiç bişi resimleri bulsam ..
Her haftasonu önünden geçiyorum. Meğersem burdan birinin dükkanıymış:)
Hayatımda 1 kere valeye araba vermedim bundan sonrada vermem..En illet olduklarımda ''biz burda ne arabalar cekiyoruz'' tribine girenler!
firat_07
23-01-2010, 14:01
adam kafasına göre takılıyo
Her haftasonu önünden geçiyorum. Meğersem burdan birinin dükkanıymış:)
beklerim her zaman :)
Chamillionaire - Ridin' Dirty (http://www.4shared.com/file/42056382/8b351877/77_Chamillionaire_Ft_Krayzie_B.html?s=1)
http://www.youtube.com/watch?v=0JfAnoSxl0Q
tşk dostumm
işin özune gelırsek Dünyada hayatta arabamı verecegım son kişi vale dir.
gider 5 km uzaga park ederım ama yınede vermem.
ferrarım porshe bmw mercedesım olsa verırdım ama belkı:)
turbo&quattro
23-01-2010, 22:04
gectigimiz aylarda bir forumda okumustum..Arkadas bmw 6.45 i valeye veriyor valede topuk..Kiz arkadasiyla gezerken duvara patliyor ve araba pert...Guvenmemek lazim valelere.
Ozan Özer
23-01-2010, 22:22
SL'i çakıyormuş mal herif..Ah bunları yaparken keşke bir aracın sahibi yakalayıp bir güzel pataklasaymış şerefsizleriiiii
otoparkcılarda aynısını yapıyo ;) kendi malları dğil ya hepsi değil tabi ama... geneli böyle bunların!!!
B.Battal
24-01-2010, 01:36
En son rakkasta vermiştim bir daha mı? asla adi herifler canını alıyorlar arabanın
tuvtürk elemanlarınada vermemek lazım :D
tuvtürk elemanlarınada vermemek lazım :D
bizim hondayı benm zamanım olmadıgı için babam götürmüştü tüv e.vermiş elemana aracı yapılmıs kontrol yapılmıs cıkmıs.genc almıs dısarı arabayı bi tur atmıs biraz gazlayarak kesici flan sonra getirmiş vermiş babama.arac cok gusel yapılmıs kazasız belasız kullanın satarmısnız flan.
...... mi sabaha mı bırakan :D
dragstar
24-01-2010, 16:16
hayatımda hiç bir zaman arabayı valeye vermedim vermemde uno hariç
bidakka simdi sadece sorun vale mi yıkamacılara ne diceksiniz??
hiç mi yıkamaya araba bırakmadınız ???
bızım yıkamacı sagolsun accık arabalarla ozel ılgılenır soforlugu pek yoktur ama sti dan inip m3 ün suyunu atım dıye sokak aralarında devır kesıcıyle gezdıgını cok gordum...
CallMeInsane
24-01-2010, 23:23
babamın oğluna vermem elin valesine mi vercem
JumboAli
05-02-2010, 01:40
http://i50.tinypic.com/2mrshap.jpg
Vale'nın neden oldugu
Vırajı alamayıp Once Cop Konteyner'ına ardından Agaca ve en sonda Taksıye patlama sendromu
az once cekıldı.
Eray Yümsel
05-02-2010, 01:59
valeye sorarım hakkını verebilcenmi, veririm derse anahtarı veririm yoksa vermem
http://i50.tinypic.com/2mrshap.jpg
Vale'nın neden oldugu
Vırajı alamayıp Once Cop Konteyner'ına ardından Agaca ve en sonda Taksıye patlama sendromu
az once cekıldı.
geçmiş olsun :o
Low-Rider
05-02-2010, 02:17
yazık olmuş yeni kasa leon hemde
EvrenCan_RS
05-02-2010, 23:24
Dürzü bunu yapanlar ya
ALPER-VNS
05-02-2010, 23:43
bidakka simdi sadece sorun vale mi yıkamacılara ne diceksiniz??
hiç mi yıkamaya araba bırakmadınız ???
bızım yıkamacı sagolsun accık arabalarla ozel ılgılenır soforlugu pek yoktur ama sti dan inip m3 ün suyunu atım dıye sokak aralarında devır kesıcıyle gezdıgını cok gordum...
ben lastikçiye verdim tamponu kırdı krikodan indirirken neyse yaptırdım boyattım tekrar du bide yıkatıyım dedim.. yıkamacı gerizekalı kaldırıma fazla yanaşmışmış da görmemişmiş de yine tamponu kırdı :S bende dükkan sahibine söyledim karşıladılar hasarımı ama yıkamacı gelmiş hala beğendin mi maaşımdan kesilicek bilmemne konuşuyo.. ozaman efendi gibi kullanıcaksın kardeşim biz yerden mi topluyoruz parayı.. bu saatten sonra kimseye vermem arabamı.. anahtar kalmak zorunda diyo bazıları e iyi ozaman diyorum başka yere gidiyorum ne güvenicem elin adamına
Aman diyim arkadaşlar eski aracımı vale pert etti. Allah belalarını versin diyorum başka birşey demiyorum. BMW 6.45CI Cabrio yu bıraktım. 15 dk sonra beni aradılar lütfen gelin diğe. Ne oldu diyorum lütfen gelin diyor telefondaki ses titreyerek. Bi gittim araç pert, kalbime iniyordu o an.
ben lastikçiye verdim tamponu kırdı krikodan indirirken neyse yaptırdım boyattım tekrar du bide yıkatıyım dedim.. yıkamacı gerizekalı kaldırıma fazla yanaşmışmış da görmemişmiş de yine tamponu kırdı :S bende dükkan sahibine söyledim karşıladılar hasarımı ama yıkamacı gelmiş hala beğendin mi maaşımdan kesilicek bilmemne konuşuyo.. ozaman efendi gibi kullanıcaksın kardeşim biz yerden mi topluyoruz parayı.. bu saatten sonra kimseye vermem arabamı.. anahtar kalmak zorunda diyo bazıları e iyi ozaman diyorum başka yere gidiyorum ne güvenicem elin adamına
o yuzden ilk cami acip herzmn derim,anahtar birakmam bastan soylim.. :) hehe
CasabLanca
05-02-2010, 23:54
Aman diyim arkadaşlar eski aracımı vale pert etti. Allah belalarını versin diyorum başka birşey demiyorum. BMW 6.45CI Cabrio yu bıraktım. 15 dk sonra beni aradılar lütfen gelin diğe. Ne oldu diyorum lütfen gelin diyor telefondaki ses titreyerek. Bi gittim araç pert, kalbime iniyordu o an.
o mevzuyu duymuştum
heralde yıkamacının çırağı kız arkadaşıyla dolaşırken patlamıştı öyle miydi :icon_wack
o mevzuyu duymuştum
heralde yıkamacının çırağı kız arkadaşıyla dolaşırken patlamıştı öyle miydi :icon_wack
Aynen öyleydi:(
CasabLanca
05-02-2010, 23:56
Aynen öyleydi:(
tekrar geçmiş olsun
tekrar geçmiş olsun
teşekkür ederim. Aracın parasını fazlasıyla (8.000 TL kar ile) çıkardım orası ayrı. Ama aynı temizlikte bir araba bulabildim mi (6 serisi) hayır:(
ne yıkamacıya nede valeye araba bırakılmaz kadıkoyde otoparka koymustum e30 anahtarıda vermedim herif kıl oldu herhalde bunun 2009 modelleri çıktı onlardan al bunlar eskimiş diye laf çaktı bide ister istemez bende bastım küfürü tabi
senı sevıyoomm alperrrr:)
bu arada baslıgı "arada bi valeye vermek" olarak okudum,benım kafam harbı ıyı:D:D
ALPER-VNS
06-02-2010, 03:00
sen herkes misin tünay ka sana weririm :p
dragonflydesing
06-02-2010, 11:04
benim escortu otopark görevlilerine verip ben eğleniyorum :D geri geldiğimde ilk lafları ''abi şunun direksiyonu bi hidroliğe çevir'' oluyor :D
Ben belli başlı yerlerde veriyorum geneldede aynı insanlara veriyorum ama yapmak istedikten sonra acımaz yapar yani...Ama bende 1senede 3.arabamı kullanıyorum şuan bilmez başkasının sanarlarsa diyede arabayı bıraktıktan sonra bikaç dk muhabbet ediyorum=)
Ama taa lise zamanları sene 2002-2003 fln olması lağzım(yanlışda olabilir) ritz carltondaki gece klupleri trendken arabadaki bişeyi almak için mecbur kalıp otoparka gitmek zorunda kalmıştım.Adamlar hiiç acımadan kullanıyodu ferrarileri porscheleri, baya sinir bozucuydu...
okulumun otoparkı bu konuda meshurdur sınava gec kaldım diye vermistim geri döndüğümde ön tampon full boyası kalkmıstı aylar gecti tekrar sınav günü gec kalcam diye vermek zorunda kaldım bu seferde arka tampon simsiyah olmustu .simdi okulda iyi biyer buldum oraya parkediyorum anahtar cebimde rahatım tabi buseferde acemi yeni almıs arabasını boydan boya sürterek gecti gözümün önünde bahtım kara otopark konusunda :( en sonunda alcam bi 5000 lik araba okulun en önüne koycam dert yok tasa yok
Konuya bi update yapıyım:)
Bi vale bugun bir araçtan minimum 20 lira alıp günde en az 50 arabaya valelik yapsa günde 400 liradan ayda 30 bin liraya yakın para yapıyor.
Bu işin vergisel boyutu nedir?Yani minimum emekle en az 30 bin müthiş para
Konuya bi update yapıyım:)
Bi vale bugun bir araçtan minimum 20 lira alıp günde en az 50 arabaya valelik yapsa günde 400 liradan ayda 30 bin liraya yakın para yapıyor.
Bu işin vergisel boyutu nedir?Yani minimum emekle en az 30 bin müthiş para
İstanbul'daki citys Nişantaşı açılmadan Ankaradan tanıdık 3 abimiz ortak almak istediler. 2007 flndı sanırım. O zmn 1,5m€ istediler. İş imza aşamasına geldikten sonra vazgeçtiler.
İstinye Park'ta valelik yaptım. Sahibi Murat Abi de ona yakın paralar verip aldı.
Çok para ama getirisi de çok iyi.
Yalnız yorumlar iç açıcı değil:confused:
https://eksisozluk.com/istanbulda-vale-teroru--4342646
Etilerde Kebapçıda vale ücreti 20tl 10tl verenden 10tl daha istiyor valeler
Halbuki hemen sokakta ispark var 1 saati 6tl
Para var huzur var oluyor bu durumda
valeye araç falan vermem benim durmadan geri vitese koymadığım arabaya ondan sonra 20 ile giderken geriye atar bu labuklar. iki hafta sonra sortiye gidicem ordada baktım ispark var gidicem oraya kendim bırakıcam. beleş olsada valeye vermem
valeye araç falan vermem benim durmadan geri vitese koymadığım arabaya ondan sonra 20 ile giderken geriye atar bu labuklar. iki hafta sonra sortiye gidicem ordada baktım ispark var gidicem oraya kendim bırakıcam. beleş olsada valeye vermem
isparkın dibi zaten enkötü yakın herhangibi otoparka park edip taksiyle gitsen bile araba ve kafa rahat olur :)
isparkın dibi zaten enkötü yakın herhangibi otoparka park edip taksiyle gitsen bile araba ve kafa rahat olur :)
eklemeyi unutmusum
yazmıstım bir konuda bahçeşehirde cok olay oldu bu vale önüne atlıyordu pezevenkler arabanın almak için cok dalastım kendileriyle en sonunda nekadar içten sövdüysem artık heriflerden GLK + audi a6 calındı ondan sonra kökleri kazındı yavsakların. orta yerde a6 nın sahibi bir posta geçti daha sonrada Glk'da arkadasımn absinin cıktı onlarda biraz hırpaladırlar hala mahkelelikler chocolate ile ve muhtemelen bir GLK parası giricek chocolate'a.
kimbubye
04-06-2015, 15:07
Genelde vermemeye çalışıyorum ama bazen mecbur kalıp verdiğimde oluyor. Ama tabi sonrası hep bir kuşku hep bir korku :D
Draniela
04-06-2015, 15:36
Geçen bir yere gittim adam anahtarı istedi dedim vermem prensip meselesi kusura bakmayın dedim. Adam demez mi ben mekan sahibiyim o zaman git çöpün oraya çek diye. Bi daha gidersem bir kuruş kazandırırsam şerefsizim. o.ç. hem de en önden gideni.
Yazarken beynime kan sıçradı o derece ayar olmuşum :D
Belki yıllarca para biriktirdim aldım arabayı sanane kardeşim malım çok kıymetli. Hayvan oğlu hayvan ya nerede öküz bana denk gelir
o nası mekan sahıbı öyle valelik yapıo deseydinya keşke
Draniela
04-06-2015, 15:46
o nası mekan sahıbı öyle valelik yapıo deseydinya keşke
Ben zaten anlamadım o olayı da hiç muhattap olmadım , canı sıkılmış olsa gerek arkadaşın :) Gerek dahi görmedim. Alsın mekanını ister valelik yapsın isterse köşküne otursun ben daha da gitmem ama yapılan davranış çok yanlış
ben oraları açıkçası bilmiyorum kız arkadaşımın mezuniyeti var diye gidicem ilk ve son kez yani:) haritadan baktım ispark görünüyordu iki tane oyüzden. isparkta çalışan belkide gece olmuyordur orada. oraya yakın otopark nerede var peki en dip ölü yakın yer :)
ben oraları açıkçası bilmiyorum kız arkadaşımın mezuniyeti var diye gidicem ilk ve son kez yani:) haritadan baktım ispark görünüyordu iki tane oyüzden. isparkta çalışan belkide gece olmuyordur orada. oraya yakın otopark nerede var peki en dip ölü yakın yer :)
gece kısmını bende bilmiyorm ama az ilerde macro centerin karsısında/kuruscesme kahvesinin biraz yanında otopark var (biraz dik yanlız kız arkadasını kapıda bırakmak mantıklı mezuniyetse topuklu falan yorar iniş cıkısı :) ) yürümeyle 3-5dk sürer sürmez.
yandexden koyiyim hatta linkini (makronun sag caprazına git duvarda bogazici gosteri falan yazan kapıdan girince tepeye kadar otopark :D
https://harita.yandex.com.tr/?text=kuru%C3%A7e%C5%9Fme%20kahvesi&sll=28.967111%2C41.009212&sspn=1.738586%2C0.564865&ll=29.035498%2C41.055678&z=16&sctx=BgAAAAEAePKwUGv6PEClhBah2IBEQEAAAABA0es%2FgMN Bpo8T0j8AAAAAFAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAD0LAAAAAAAgD8%3 D&ol=biz&oid=1007892527&l=stv%2Csta&panorama%5Bpoint%5D=29.035460%2C41.058313&panorama%5Bdirection%5D=284.852299%2C-1.400985&panorama%5Bspan%5D=130.000000%2C61.193265
Böyle durumlar için, araca bir kit falan taktırılabilir mi ? 2. vitesten sonra atmasına isin vermesin ya da 40-50km geçmeye izin vermesin.. Aç kapat modunda böyle bir şey yapılırsa belki bunların önüne geçilebilir..
Kadyr en güzeli arabanı Beşiktaş'a parket taksi ile git oraya. Haftasonudur muhtemelen tören. Deli gibi trafik ve kalabalık olur. Arabayı da bi yarım saat beklersin gelsin diye
gespenster
04-06-2015, 17:05
hıc bır yerde vermeye gerek yok arac ne olursa olsun, ıkı kez aracı vurdular, kendın yapsan koymuyor ama baskası dıkkatsızce alıp yapınca yazık.
Pazartesi arkadaslar toren. Okul ucuz olsun diye pzt aksami yapmis sanirim:)) dediginiz gibi ya kizi birakicam arabayi park edip gelcem yada yakina park edip taksi olacak
şimdi bu vale ler taş mı yesin
onumu dionuz :D
rebeloghy
04-06-2015, 17:16
şimdi bu vale ler taş mı yesin
onumu dionuz :D
Elbet 100 valeden 1 tane insan evladı vardır abi hepsi demeyelim :)
Ama kalan 99 gerçekten evlerine arabalarına gök taşı düşsün dencek türdeler :D
mannerboy
04-06-2015, 17:21
hiç valeli mekana gitmedim :D
Arabada makine var sıkıntı olmasın ben çekerim derdim genelde. :D
Böyle durumlar için, araca bir kit falan taktırılabilir mi ? 2. vitesten sonra atmasına isin vermesin ya da 40-50km geçmeye izin vermesin.. Aç kapat modunda böyle bir şey yapılırsa belki bunların önüne geçilebilir..
Bicok markanin orj plastik anahtarlari kodlanabiliyo zaten max 30km gibimesela. Ve sadece kontak ve sofor kapisini acanlarda mevcut. Hani 2anahtar denirya hep aslinda bicogunda 4 anahtar var firmalarin..
ChuckBartowsKi
04-06-2015, 18:37
Vale terörü istanbulda cidden var...
i-vtec07
04-06-2015, 19:17
elin oğluna arabamı vericem . 2 dk lık mesafede yapabildiği kadar gazlicak anasını ağlatıcak . üstüne bide 20 lira para vericem ?
bu arada 20 lira = yarım yövmiye
aslanneron
04-06-2015, 19:41
Geçen bir yere gittim adam anahtarı istedi dedim vermem prensip meselesi kusura bakmayın dedim. Adam demez mi ben mekan sahibiyim o zaman git çöpün oraya çek diye. Bi daha gidersem bir kuruş kazandırırsam şerefsizim. o.ç. hem de en önden gideni.
Yazarken beynime kan sıçradı o derece ayar olmuşum :D
Belki yıllarca para biriktirdim aldım arabayı sanane kardeşim malım çok kıymetli. Hayvan oğlu hayvan ya nerede öküz bana denk gelir
mekan adı verde gitmeyek aga böyle yerlere ;)
rebeloghy
04-06-2015, 19:49
Bir de şu açıdan bakmak lazım,
İddaalıyım valeye söven 5 kişiden 2si altında şirket aracı , kiralık araç varken rallide gibi çukurları fırlatma rampası görüyor ; kendi kendine sıralı şanzıman icat ediyor ; ayağı gazdan hiç kalkmıyor vs vs :D
Aynı yerden geliyor bu iki tür. Şirketin , filonun aracıyla onları yapmak ; vale olup elin arabasıyla drag yapmak :)
Doğru dedın benım ıcın ıkısıde aynı araba terorıstı. mal düşmanı. genel konuşmayayaım ama şirket arabası gördümmü uzaklaşıyorum etrafından adamın şeyinde değil.kendi malı olsa nasıl kullanıyor acaba.bazen serviste giderken adam çukura düşünce benim içim cız ediyor. ama bu teroristler mal düşmanı servet düşmanı.
rebeloghy
04-06-2015, 20:07
Doğru dedın benım ıcın ıkısıde aynı araba terorıstı. mal düşmanı. genel konuşmayayaım ama şirket arabası gördümmü uzaklaşıyorum etrafından adamın şeyinde değil.kendi malı olsa nasıl kullanıyor acaba.bazen serviste giderken adam çukura düşünce benim içim cız ediyor. ama bu teroristler mal düşmanı servet düşmanı.
İsim tutmadım ama forumda bile birisi vardı ;
-Babamın malı mı arkadaş ırgat yerine binecem tabi , size ne diyen bir medeniyet düşmanı :D
bigün onun malınada öyle binerler
Bazı yerlerde de ben çekeyim diyorsun vale geliyor biz çekmezsek buraya koyamazsın diyor. Mesela bize park caddesinde last stopta yaptılar. Böyle saçmalık olunca diyorsun ki ne valeye vereyim ne de oraya gideyim.
Gökhan Bilgin
04-06-2015, 21:57
mekan adı verde gitmeyek aga böyle yerlere ;)
Mekan ismini pm falan atın nolur bak nolur diyorum lütfen değil :D bunlar benim en sevdiğim şeyler hemen gitmem lazım orjinal 98 şahinimizle gidelim :D
yucelebeci
04-06-2015, 22:29
Artık durumun boku çıktı bence en kıytırık mekanda bile vale var arkadaş vale senin neyine , gerçi bizim sonradan görmelerinde hoşuna gidiyor arabayı bırakınca kendini petrol kuyusu sahibi gibi görende var, tavırlar hal ve hareketler değişiyo felan, sonuç olarak ne valeye araba veririm ne de vale olan mekanı tercih ederim
Beyler avm valeleride aynı ***. Özellikle palladium valesinde çok denk geliyorum. Daha bu akşam bi F30 ile otopark içinde bir yanlayışı var şerefsizin ben aha vurdu dedim içimden de kurtardı. Belki daha sahibi patinaj bile çekmemiştir. Birkaç bildiğim mekan harici hiç valeye vermezdim yay taktıktan sonra hiç vermez oldum. Gitmiyorum valeli yere yada biraz dolaşıp kendim park ediyorum.
Ama işte yanımda hatun varken büyük dert oluyor valeye vermemek bir sürü dırdır oluyor. Arabadan az anlayan herkes versen ne olacak derdinde ama gerçekten verilmez valeye araç.
Gökhan Kavuştu
04-06-2015, 23:54
Valeye araba vermek mi? Düşman gözüne. Valeye son araba verdiğimde eve sağ aynasız dönmüştüm. Zaten valelere karşı ön yargılıydım, o olaydan sonra vale olan mekanlara hiç bulaşmadım.
Wankel Batu
05-06-2015, 00:40
aklıma bı gece klubunde besıktaslı bı futbolcunun maseratisiyle valenin patladıgı aklıma geldi.Acıkcası valenın hayatı o gunden once ve sonra diye ikiye ayrılmıstır.Kanını emmişlerdir valenin.Kendıme gelicek olursam fenerbahcede vale arabamı carptıgından berı valeye vermıyorum sizde vermeyin kız arkadasınız afra tafra yapıyorsa detaylı acıklama yapın acıkcası ben arabama daha cok ozen gosterıyorum kız arkadasımdan :D
Emirgan Sütaşın orda valeler yokuş yukarı bir gazlayışları var aman aman. Ve alt sınıf araçları hep yokuş yukarı sakat yerlere bırakıyorlar. Oralarda da aman diyim vermeyin.
turbo&quattro
05-06-2015, 01:03
Yillardan beri aracimi yikattigim yerde gecen hafta baya sira vardi. Normalde araci disari birakip anahtari verip gidebilirdim ama sirf iceri kendim cekmek istedigimden 1.5saat arabanin icinde bekledim:) valeye kolay kolay araba vermem ki buradakiler daha bi insan.
izmirlicem
05-06-2015, 03:20
valeyi bırakın, otoparka bırakcak olsam bile 5-10 dk 1 saat anahtarı vermem, vermemekte lzm. yıkatmayıda senede 1-2 kere dışarda yıkatır başında beklerim
///berke
05-06-2015, 06:57
Ehliyeti almama 3 seneden az kaldı :) Valelerin namını kaç senedir o kadar duydum ki, ferrariyle yanlıyıp patlayanını, adam mekanda otururken kendi arabasını kesicide görmesi :) insanın emek verdiği ,her gün para harcadığı , gözünden sakındığı bir aracı özellikle hızlı gaz tepkisi olan , basık bir aracı valeye vermek demek ........ Siz doldurun :p
Bir de ben park edeceğim dediğinde yüzü asılır, tribe girer...
SerkanKurt
05-06-2015, 07:39
bende vermem, arkadaşım falan vermek isterse onada verdirtmem :) Özellikle kız arkadaşınız falan bir mekana gidincede neden valeye vermiyorsun lafını duyunca çıldırıyorum umurunda değil ki araba nın ne olcağı.
AyrtonSenna
05-06-2015, 07:39
Ya belki bilen biliyordur fenerbahçedeki valeler ise onlar daha beter dayıma her gittiğimde valeler sanki park yeri aramıyorda yarışıyor sanki pezevenkler çünkü kalamışda cadde üzeri park yeri bulamdıklarında sokakta yer arıyorlar müşteriler görmüyor ya bas babam bas:mad:
evrendogu
05-06-2015, 08:14
bir kere reina valelerinin SUV leri iki karışlık kaldırıma sırayla nasıl çıkardıklarını görmüştüm. Vahşet izlemiş gibi oldum :)
Ben arabayı valeye verdim etilerde, 2 gun sonra yanlıs parktan trafik cezası geldi, ugrasamadım...
Arnavutköy bodrum mantı'nın orda kendim park edicem dedim iyi güzel yardım etti kız arkadaşımın kapısını açtı kapattı falan sonra giderken vale ücreti istedi :D
Bu kız arkadaşlardan çektiğiniz de bayağı vahim bir durummuş. Valeye verince mekana girerken cool mu olunuyor anlamıyorum ki. Benim hatun ilerde tümsek görünce çapraz geç sürtmesin altı derdi.
En temizi 3 5 fazla vericeksin direk kapinin onune koyduracaksin
burak_2885
05-06-2015, 12:15
Bebek kırıntının valelerinde bi sıkıntı göremedim ben şu zamana kadar. Zaten otoparkıda hemen yanında, görüyorsun ne yaparsa. ki öyle hor kullandıklarını da görmedim. :/ Belki bana denk gelmedi ama bunca zamandır yakalardım illaki birşeylerini.
Ama birkeresinde supper valeleri arabamın sağ arkasını çizmişti eve gittiğimde farketmiştim. Önceden görsem mikseler vermezdim o ücreti hatta temizlettirirdim :D Ama genel olarak alayı ipne.
İstinye park üst kısımda ki valelerin bence totosu yemez o arabaları hor kullanmaya. Gelen adamlar nede olsa, tartıya koysa 15 kilo falan çıkacak bir testis var genelinde :D Sıkıyorsa sıkıntı çıkar :D
bulutatik
05-06-2015, 13:04
Yaklaşık 1,5 sene önce huqqa cicişlerin doluştuğu mekana gittim mecbur kapıdan aldılar arabayı özellikle rica ettim kardeşim düzgün bir yere koy timer var boşda kalsın kitleniyor o vs neyse çıkışta arabamı istedim 1 2 dakka sonra bir ses geliyor ulan dedim bu kim bi baktım benim araba geldi bide araçtan indi gülerek diyor abi maşallah makine güzel.. Ulan dedim bu arabayı ben böyle sürmedim sen kimsin vs para mara vermeden çıktım işin açıkcası gerçekten araban güzel yada kötü vermiyceksin mülakaşaya girmiyceksin olacak bitecek..
Benim jipi valeye verdim, daha bugune kadar bozulmamis olan kapi kilidi bozuldu. Yine baska valeye verdim her zaman acilan kapilar acilmamaya basladi. Senin malina senden iyi kimse bakamaz. Vermemek lazim ama bazen de mecburiyetler oluyor. ***** Istanbul gibi bir sehirde oyle aklinin estigi sekilde istedigin yere arabayi birakamiyorsun.
Ama illa biryerlere gidecekseniz ornegin gece cikmalari, kesinlikle UBER' i tavsiye ederim. E Class sifir Mercedeslerle geliyorlar. Normal taksiden bir tik daha pahali oluyor ama buna fazla fazla degiyor. Ornegin taksinin 30 liraya goturecegi yere bu 45 liraya goturuyor ama sifir E kasa Mercedes ile arka koltukta oturarak gidiyorsunuz istediginiz yere. Ben cok kullaniyorum ve cok memnunum. Bu arada hicbir arabasini 7000km gecirtmiyor. 7000 km ye ulasan tum Mercedeslerini satip sifiri ile degistiriyor.
Valeye vermiyorum rahat ediyorum(: Araba konusunda titiz değilsen(o zaman burda işin ne:) aklı kalmaz dersen sıkıntı yok
Mpower94
05-06-2015, 19:07
Talihsiz vale milyonluk Ferrari'yi par (http://www.radikal.com.tr/radikalist/talihsiz_vale_milyonluk_ferrariyi_parcaladi-1327003) Valeye araba vermek mi :)
blumenberg
05-06-2015, 20:10
Verme kötü ol derler ya hani :D
Ben suana kadar hic vermedim ama babam sagolsun bi kere vermis biraz tartistik babamla :) lakin verdigi vale hizmeti veren sirket saglam bi sirket sanirim araci valenin teslim aldigina dair msj atiyorlar valenin ismi falan yaziyor arac parkedildiginde msj geliyor araci teslim aldigindada msj geliyor ama is valede bitiyor arabam basık nerdeyse yerle bir.2 3 cm fark var yerle acaba benim kadar dikkatli kullaniyormu kasislerde yada yokus assa inerken nasil gidiyor insanin akli kaliyor iste valla benimde malim kiymetli cogu arkadasim bilir o yuzden cimri demez diyeninde cevabini veriyorum :)
burakgunay
06-06-2015, 13:27
konuyu okudukça 's*kecem yapacagınız işin a***a soharım yavv hayvan gibi şiyapıyosunguz' diyesim geliyor valelere.
https://www.youtube.com/watch?v=T9kB6mzXVrY
Ankarada evoyu pert eden valeyi görünce hayatta vermem,
Bu ülkede ferrari de pert edildi, lambo'ya da hasar verildi ne yazık ki ama bu bütün sektörü karalayacak bir durum değil, hata olduğu kadar kaza da olabiliyor. ;)
Bende şuanda nişantaşı bölgesinde otopark ve vale müdürlüğü yapıyorum ama sokak valelerinden değiliz çünkü onlarda hakikaten kaldırım üstü, tarla vs nereyi bulsalar çekerler, birde üstüne trafik cezası gelir 3 gün sonra yazar kasa fişiniz yoksa kabulde etmezler :)
ama bu iş artık büyük şirketlerin ilgisini çekmiş durumda ve kimse kendini bilmez valler yüzünden adının çıkmasını istemiyor!
ileri yıllarda taksim, nişantaşı, maçka arasında büyük bir otopark ve vale hizmeti vermeyi düşünen firmamız(adını vermeyeyim şimdi) hizmete başlayalı 3 ay olmasına rağmen nişantaşı bölgesinde baya dikkat çekmiş ve kurumsal bir çerçevede iş yapmaktadır.
Aslına bakarsanız bu işler artık eskisi gibi gitmeyecek ve ileri yıllarda gönül rahatlığı ile araçlarınızı vale'ye bırakabileceksiniz.
İstanbul içi organizasyonlara vale ihtiyacınız olursa da haberim olsun :)
HondatugraL
07-06-2015, 02:09
Anahtar bırakılan otoparka bile bırakmaz babam bizde öyle gördük aynı yoldan devam :D
Bu ülkede ferrari de pert edildi, lambo'ya da hasar verildi ne yazık ki ama bu bütün sektörü karalayacak bir durum değil, hata olduğu kadar kaza da olabiliyor. ;)
Bende şuanda nişantaşı bölgesinde otopark ve vale müdürlüğü yapıyorum ama sokak valelerinden değiliz çünkü onlarda hakikaten kaldırım üstü, tarla vs nereyi bulsalar çekerler, birde üstüne trafik cezası gelir 3 gün sonra yazar kasa fişiniz yoksa kabulde etmezler :)
ama bu iş artık büyük şirketlerin ilgisini çekmiş durumda ve kimse kendini bilmez valler yüzünden adının çıkmasını istemiyor!
ileri yıllarda taksim, nişantaşı, maçka arasında büyük bir otopark ve vale hizmeti vermeyi düşünen firmamız(adını vermeyeyim şimdi) hizmete başlayalı 3 ay olmasına rağmen nişantaşı bölgesinde baya dikkat çekmiş ve kurumsal bir çerçevede iş yapmaktadır.
Aslına bakarsanız bu işler artık eskisi gibi gitmeyecek ve ileri yıllarda gönül rahatlığı ile araçlarınızı vale'ye bırakabileceksiniz.
Furkan ikimizde aynı sektörün mutfağından geliyoruz. 5yıldızlı Taksim otellerindeki ciddiyeti ele aldıktan sonra verilen hizmetin kalitesini düşündüğümde düşük maaş skalasına sahip bir kişinin sosyal hayat düzeyini de ele aldığında egosal hareketleri ortaya çıkıyor. Onda var neden bende yok mantalitesi, işin gerektirdiğini yapmanın önüne geçiyor. Dilediğin kadar kontrol ve takip et ben bu işin eleman bazlı ( organizasyon kısmını eleştirmeme gerek olmayacaktır ) hep profesyonelce işleyeceğine inanmıyorum.
Daha dün şahit oldum, hatta uyardım valeyi de :D
Mekanın önüne geldim, vale aracı istedi ben de vermedim tabi. Siz gösterin ben hallederim dedim, arkadaki otoparka gönderdi beni. Gittim en kuytu köşeye koydum arabamı.
İşin aslına gelirsek, gece mekandan çıktım kuzen arabasını çağırdı ben de otoparka doğru gittim. Otoparka girerken kuzenimin arabasını gördüm. Vale olacak arkadaş kuzenimin arabası ile otoparkta tozu dumana katarak geliyor sara sara :D Durdurdum. Yavaş ol nereye yetişiyorsun, babanın arabasını mı kullanıyorsun sen dedim. Hemen diğer valeler geldi, efendim çok özür dileriz vs. vs.
Furkan ikimizde aynı sektörün mutfağından geliyoruz. 5yıldızlı Taksim otellerindeki ciddiyeti ele aldıktan sonra verilen hizmetin kalitesini düşündüğümde düşük maaş skalasına sahip bir kişinin sosyal hayat düzeyini de ele aldığında egosal hareketleri ortaya çıkıyor. Onda var neden bende yok mantalitesi, işin gerektirdiğini yapmanın önüne geçiyor. Dilediğin kadar kontrol ve takip et ben bu işin eleman bazlı ( organizasyon kısmını eleştirmeme gerek olmayacaktır ) hep profesyonelce işleyeceğine inanmıyorum.
Kardeşim haklısın büyük ölçüde, bir çok vale sosyoekonomik çevresinde binemeyecği araçlara biniyor, bastırılmış duyguları hat safhada, birazda gelir dengesizliğinden dolayı çok zengin insanlara karşı tepkililer belkide.
Bunların önüne geçmek için insanlara hak ettikleri geliri vaat edersen ki bizim şirketimiz öyle yapıyor. Devlet asgari ücreti yükseltmedi diye asgari ücrete(949TL) çalıştırıp sonrada profesyonellik beklersen olmuyor.
Birde maliyetleri düşürmek için eksik personel çalıştırırsan, çalışan ilk 10 arabaya koşarak gider, araçları yavaş sürer ama yorulunca kendi pinekler araçlar koşar, yanlar, gazlar vs. çünkü iş yetişmez.
Bizde altın kural araçları yavaş süreceksin, özellikle Apti İpekçi caddesinden geçerken(semtin vitrinidir) tüm yayalara yol vereceksin, insanlara işini düzgün yaptığını göstererek, bu bölgedeki tüm araçları kendine çekeceksin.
Bunları isterken de çalışanlara 1680TL maaş vereceksin(yol yemek dahil) birde üstüne bahşişlerden 500TL en az gelir elde edeceğini vaat edeceksin ve ekstra organizasyonlara giderek(eğer isterse) ayda 20 saat fazla mesaiyle 400TL kadar da fazladan kazanma imkanı sunarsan, çalışanlar bu parayı kazanabilmek için işine önem verir.
Anlayacağınız para-çokomel ilişkisi her işte olduğu gibi valelik sektöründe de var.
Ayda 2500TL üstü kazanan bir vale, en hızlı ferrariye, etiket olmuş 131 muamelesi yapar 20 km ile giderken, her çakıl taşından sakınır arabasını :)
izmirde varsa bu parayı veren firma ben valelik yaparım :D :D :D
Gokmen Erbas
07-06-2015, 12:06
arabadakileri mekan onunde indirdikten sonra vale arkadasi sag koltuğa davet edip otoparka devam ediyorum. ücretini de odeyince sikinti olmuyor.
HondaPower
08-06-2015, 22:33
Aynen öyle ne valesi en samimi oldugum adama bile vermem..
arabada araç kamerası olması bence avantaj,valeler açısından da caydırıcı olur
Onurkk06
15-06-2015, 20:13
Valeye bende pek vermem sadece otoparkı mekanın önündeyse adam arabayı alıp parkedicekse veririm sanki arabayı vermeyince bide bozuluyorlar altı üstü araba park ediyorsun neyin tiribi bu
HONDAHAN
16-06-2015, 15:44
Yıllarca vermem dedim durdum. Günün birinde Sultanahmet'te aceleden ve yer yokluğundan verdim, ön tampon sağdan çizik :( lip çatlak.
Aha bak vermemekte ne kadar haklıymışım dedim. Bir süre sonra başka bir yerde mecbur kaldım, la yine mi dedim, yok yaa hep benimi bulur dedim, sol arka çamurluk hasar :(
Daha da vermem vesselam dedim, kafam rahat.
Tophanede sürekli gittiğim mekan, çocuk artık çözdü, buyur abi biryere bırak diyor, naif te bir arkadaş, dedim la ayıp gönlü kırılmasın :) geçen hafta gittiğimde al sana anahtar dedim, gece çıktığımda ön tampon soldan tecavüze uğramış, kaçacam diye de yerinden çıkmış :( La oğlum madem yapıyon, gel de ki abi böyle böyle kusura bakma, üç kuruşluk hasarda seni mi kıracam canın sağolsun derim. Ama yook, arabayı babası teslim etti ve geldiğinde böyleydi demez mi !!! Orada hemen tamponu yerine takarsın, çiziği de silerek insancıl bir çizik haline getirirsin, aha bunun için size iftira atıyom hee dedim ( adma yaşlı daha fazla ne diyecen ) Yüzünü döktü, döndü arkasını gitti.
Babam; bir insan bir hatayı bir kere yapar derdi, ben de hep bir kerede aklımda kalmaz derdim :D :D
Şimdi bir yere gittiğimde kardeş ben çekerim sen yeri söyle diyorum, beklediği parayı da çıkarken veriyorum, o saate kadar sövdüklerine kendisi utanıyo ;)
HONDAHAN
16-06-2015, 15:45
Ula daldırmış ne yazmışım bee :o
escobar666
24-06-2015, 20:43
1:44 de s2000 herhalde kolona girdi :D benimde vale sirketim var böle yapan bir elemanım olsa arabanın arkasına baglan sürüklerdim ;)
zamanında valelik de yaptım az bi süre..kendi arabamdan daha titiz davranmışımdır hep.kişiye göre değişiyor tabi.şahsen bende kendi aracımı valelere vermiyorum :)
drivertech
25-06-2015, 02:32
Bi keresinde verdim sağ arka jantında çiziklerle geri geldi bişeyde diyemiyorsun dikkat etmek lazım ya da uyarmak gerek..
turbo&quattro
25-06-2015, 03:25
Eski ev arkadasim aston martin ini vermis valeye sag janti cizmisler. Foto cekip rest muduruyle gorusmus tum hasarini odemisler. Valeye hicbiryerde guvenmemek gerek.
Kardeşim haklısın büyük ölçüde, bir çok vale sosyoekonomik çevresinde binemeyecği araçlara biniyor, bastırılmış duyguları hat safhada, birazda gelir dengesizliğinden dolayı çok zengin insanlara karşı tepkililer belkide.
Bunların önüne geçmek için insanlara hak ettikleri geliri vaat edersen ki bizim şirketimiz öyle yapıyor. Devlet asgari ücreti yükseltmedi diye asgari ücrete(949TL) çalıştırıp sonrada profesyonellik beklersen olmuyor.
Birde maliyetleri düşürmek için eksik personel çalıştırırsan, çalışan ilk 10 arabaya koşarak gider, araçları yavaş sürer ama yorulunca kendi pinekler araçlar koşar, yanlar, gazlar vs. çünkü iş yetişmez.
Bizde altın kural araçları yavaş süreceksin, özellikle Apti İpekçi caddesinden geçerken(semtin vitrinidir) tüm yayalara yol vereceksin, insanlara işini düzgün yaptığını göstererek, bu bölgedeki tüm araçları kendine çekeceksin.
Bunları isterken de çalışanlara 1680TL maaş vereceksin(yol yemek dahil) birde üstüne bahşişlerden 500TL en az gelir elde edeceğini vaat edeceksin ve ekstra organizasyonlara giderek(eğer isterse) ayda 20 saat fazla mesaiyle 400TL kadar da fazladan kazanma imkanı sunarsan, çalışanlar bu parayı kazanabilmek için işine önem verir.
Anlayacağınız para-çokomel ilişkisi her işte olduğu gibi valelik sektöründe de var.
Ayda 2500TL üstü kazanan bir vale, en hızlı ferrariye, etiket olmuş 131 muamelesi yapar 20 km ile giderken, her çakıl taşından sakınır arabasını :)
Kesinlikle çok doğru bir yazı.
İstanbulun kaliteli alışveriş merkezlerinden birinde ve beş yıldızlı bir otelde valelik yaptım.
Boş zamanımdan ve araba kullanmayı özlediğim için yaptım 3 ay kadar ve bıraktım.
İlk iki ay keyifliydi neredeyse bütün markaların bütün modellerine bindim. Çok komik anılarım da oldu özellikle ferrari ve m6 ile.
fakat işin saçma yanı 6 kişi durmadan araba teslim alıp otoparka parkedip uzun bir yolu koşarak dönmek ve tekrar teslim alıp park etmek bu sırada çıkan araçları getirmek. Yetişmiyor net birşekilde belli. Mecburen hızlı olmak zorundasın yoksa şef dediğin ilkokul mezunundan fırça yiyebilirsin. Üstüne haftalık bahşişin kesilir.
Asgari ücret.
Çok şükür hiçbir sorun yaşamadım ama yaşayan arkadaşlarım oldu. Benim gördüğüm ve anladığım kesinlikle aracımı valeye vermemektir.
Tabi başka şirketlerin çalışma sistemini bilemem
Siz nişantaşında nerede duruyorsunuz ben oradan baya sık geçiyorum , hatta bir keresinde pek tatsız bir olay kulağıma geldi aracımla alkalı bazı vale arkadaşlarınız sanırım bana turulmuş vs. gibi bir şey turuncu 350Z
bir tanıdığım florya kahvesinde işe başlamış vale olarak günlük 50 tl veriyorlar 70 yapılmasını istiyor yok diyorlar günde yüzlerce araba geldiği yerde iki arabadan alacağın parayı çalışanına vermeyi çok görüyosan o işden herşey beklenir kazasıda belasıda çok olur bu arada çocuğun kullandığı en iyi araba şirket kamyonet ve minibüsler abi diyor masarati-porsche kullanıyorum
yalnız şunu da herkes pas geçmiş sanırım ok valeler kötüde 18 yasında babacığının parasıyla corvette vb supersport arabaya binerse üstüne tutupta 5 yaş büyük birine oğlum derse abartmıyorum ama böyle baba parasıyla artistik yapan genc arkadaşlarda cok war doğal olarak kurunun yanında yaşta yanıyor
Ya siz burada arabamı valeye vermem vs diyorsunuz adam arabasını valeye veriyor gez gazla plakamız şanlansın etiket olalım diyor :D Sonrada valeler neden böle.
Toplumda normal adam kadar kafayı yemişler olduğu için düzen tutumuyor.
hiç abartmıcam sosyetik mekanlarda araba bırakan genc arkadaşların çoğu artistik yaparak bıraktığı için iş cem yılmaz'ın dediği gibi babam ve oğluma dönüyo
Siz nişantaşında nerede duruyorsunuz ben oradan baya sık geçiyorum , hatta bir keresinde pek tatsız bir olay kulağıma geldi aracımla alkalı bazı vale arkadaşlarınız sanırım bana turulmuş vs. gibi bir şey turuncu 350Z
Eski maçka otelinin otopark ve vale işlerini yapıyorum şuan, gerçi burada ki sistemi kurduk, çalışma planı oturdu ve önümüzdeki ay muhtemelen buradan ayrılacağım.
Aslında Xor sayesinde tanışmıştık die hatırlıyorum seninle. Sima olarak pek hatırlamıyorum ama turuncu Z seninse bir haftadır bir kaç kere gördüm hatta mavi başka bi Z ile ardı ardına 4-5 tur dönüp durdular burada.
Gönül rahatlığıyla St.Regis otelinin valesine(chocolate yanı) bırakabilirsin, hatta sana özel minimum fiyat uygularız :)
Her şeyden önce aracın rampa bile inip çıkmaz, asansörle otoparka gider, gelir. Gerçi mümkün mertebe kupon araçları kapıda tutuyoruz.
Hepsinden önemlisi kaldıra park edilmez, sonradan trafik cezası gelmez, gelirse de bize getir biz öderiz :)
Bu arada ben ayrılınca, vale şefliği ve otoparktan sorumlu olacak bir arkadaşa ihtiyaç duyacağız.
Düşünen eden olursa siteden referans göstereceği kişilere bağlı yardımcı olurum. pm ile ulaşabilirsiniz.
1 sene önce filandı galiba kuruceşme kahvesinde mecbur olarak vale ye verdim ki orası hep full neyse arkadaslarla yedik içtik arabamı almaya geldiğimde bir gariplik vardı arabanın hiç birseyi çalışmıyor ne cam ne kilit dedim ne oldu arabaya abi çalışmadı vurdurduk farlarıda fılan açık bırakmışlar aküde bitmişti dahada vermedim.
Eski maçka otelinin otopark ve vale işlerini yapıyorum şuan, gerçi burada ki sistemi kurduk, çalışma planı oturdu ve önümüzdeki ay muhtemelen buradan ayrılacağım.
Aslında Xor sayesinde tanışmıştık die hatırlıyorum seninle. Sima olarak pek hatırlamıyorum ama turuncu Z seninse bir haftadır bir kaç kere gördüm hatta mavi başka bi Z ile ardı ardına 4-5 tur dönüp durdular burada.
Gönül rahatlığıyla St.Regis otelinin valesine(chocolate yanı) bırakabilirsin, hatta sana özel minimum fiyat uygularız :)
Her şeyden önce aracın rampa bile inip çıkmaz, asansörle otoparka gider, gelir. Gerçi mümkün mertebe kupon araçları kapıda tutuyoruz.
Hepsinden önemlisi kaldıra park edilmez, sonradan trafik cezası gelmez, gelirse de bize getir biz öderiz :)
Z benim otoparkta duruyor :D hatta şuan kameradan izliyorum :p Sahibini tanımam etmem ama 3 kişilik yere tek başına şaapıyooo :D
Z benim otoparkta duruyor :D hatta şuan kameradan izliyorum :p Sahibini tanımam etmem ama 3 kişilik yere tek başına şaapıyooo :D
Herkes işini yapsın lan! Otoparkçıyım diyom, arkam sağlam diyom olm, bana zorla değneğimi kullandırtma Goray! O araba buraya gelecek :)
Herkes işini yapsın lan! Otoparkçıyım diyom, arkam sağlam diyom olm, bana zorla değneğimi kullandırtma Goray! O araba buraya gelecek :)
Yıllık abonelik fiyatını pm atıyorum :D kameralı izleme, epoksi taban ve 3 kişilik yer verebiliyorsan bu fiyata bende sana veririm :hehe:
FurkanElsiz
08-07-2015, 13:09
Yıllık abonelik fiyatını pm atıyorum :D kameralı izleme, epoksi taban ve 3 kişilik yer verebiliyorsan bu fiyata bende sana veririm :hehe:
abi ben bunu imzam yaparım müsadenle :D :hehe::hehe:
mecbur kalmadıkça ( şair burada yanındaki hatunun kalın olduğundan bahsediyor ) vermiyorum..