Orijinalini görmek için tıklayınız : Zincir ve takoz bulundurmayana yarın sabah itibariyle CEZA kesilecek
KONTROLLER BAŞLIYOR:
İSTANBUL'da kar yağışının 4 gün süreceğinin belirtilmesi üzerine İstanbul Emniyet Müdürlüğü de sürücülerin zincir, halat ve takoz gibi malzemelerini araçlarında bulundurmasını istedi. Yarından itibaren bu amaçla uygulama yapılacağı bunları bulundurmayanlara 63 TL ceza kesileceği belirtildi.
http://www320d.mackolik.com/Nethaber.Statics/Images/news/k/v/karyagisi9ikonik8ocak2010.jpg
Konuyla ilgili olarak emniyetten yapılan yazılı açıklamada şöyle denildi: "Kış mevsiminin başlamasıyla birlikte oluşacak olumsuz hava koşulları göz önünde bulundurularak, ilimizde, yoğun kar yağışının yaşanması ile trafik akışının ve trafikte meydana gelebilecek herhangi bir olumsuzluğun yaşanmaması için, sürücülerin ilimiz genelindeki olumsuz hava koşulları ile ilgili olarak trafikte seyir halinde iken daha dikkatli ve duyarlı bulunmaları ve araç hızlarını zemin ve yol şartlarına göre ayarlamaları, sürücülerin araçlar üzerinde bulundurulması zorunlu olan avadanlıkları (zincir, takoz, çekme halatı vb) eksiksiz olarak bulundurmaları gereklidir” denildi. Açıklamada, 2918 Sayılı Trafik Kanunu’nun 31/1-a maddesi gereğince (araçta bulundurulması mecburi gereçleri kullanır şekilde bulundurmamak ve kullanmamanın da 62 TL para cezası ile 10 ceza puanı olduğu hatırlatıldı.
2 Takoz 1 Zincir Arabaya Atııym ben :)
BASIN DUYURUSU
Kış mevsiminin başlaması ile birlikte oluşacak olumsuz hava koşulları göz önünde bulundurularak; ilimizde, yoğun kar yağışının yaşanması ile trafik akışının ve trafikte meydana gelebilecek herhangi bir olumsuzluğun yaşanmaması için;
Sürücülerin İlimiz genelindeki olumsuz hava koşulları ile ilgili olarak trafikte seyir halinde iken daha dikkatli ve duyarlı bulunmaları ve araç hızlarını zemin ve yol şartlarına göre ayarlamaları,
Sürücülerin araçlar üzerinde bulundurulması zorunlu olan avadanlıkları (zincir, takoz, çekme halatı vb.) eksiksiz olarak bulundurmaları gereklidir. 2918 Sayılı Karayolları Trafik Kanunu’nun 31/1-a maddesi gereğince ( Araçlarda bulundurulması mecburi gereçleri kullanılır şekilde bulundurmamak ve kullanmamak – 62 TL para cezası – 10 ceza puanı ) İlimiz genelinde Trafik Kontrolleri yapılacaktır.
Kamuoyunun bilgisine sunulur.21.01.2010
İSTANBUL EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ
http://www.iem.gov.tr/iem/?menu_id=1&detay_id=918
yavuz364
22-01-2010, 11:05
inşallah sadece zincir bulundurma zorunluluğu kalır, birde takın derlerse o zaman problem olur işte :) ( 4 çeker kar lastikli araçlar için.)
Day Walker
22-01-2010, 11:06
çıktı gene bi dünya çorba parası havada soğuk
Absinthé
22-01-2010, 11:07
saol. arabayla çıkmamak en iyisi :)
Şimdi işin yok zincir al , kesinmi acaba uygulama ?
çıktı gene bi dünya çorba parası havada soğuk
;) aynen ole usta
Şimdi işin yok zincir al , kesinmi acaba uygulama ?
emniyetin sitesinden de aldım duyuruyu.. kesin...
2 sene 17 jant vardı 1 sene 16, 2006dan beri 14 janta göre zincirim var :D
crazydog
22-01-2010, 11:26
-kar lastigim war memur bey
-olmaazzz zincir takılacaakkk
-ama kar lastiği
-hayır takacaksın zinciri
muuhahuahu cümbüş başlıyo yine :D
benim lastiklerle alakasiz zincirler var evde, onlardan birini atayim bari yapacak bir sey yok zaten arabamiz kusurlu bi de onunla ugrasmayalim :)
Tholl-ga
22-01-2010, 14:49
veririm cezamı devam D:
Cezaları yazıyolarlar kesin zincir cekme halatı takozu olmayanlara 60-70 lira arasında bişey unuttm simdi dün haberlerde gösterdiler.gişe giriş cıkıslarında ceviriyolar. dikkat ozellikle mahmutbeyde cok cevirirler
Boost Up
22-01-2010, 15:01
Cezaları yazıyolarlar kesin zincir cekme halatı takozu olmayanlara 60-70 lira arasında bişey unuttm simdi dün haberlerde gösterdiler.gişe giriş cıkıslarında ceviriyolar. dikkat ozellikle mahmutbeyde cok cevirirler
Sen varsın ya, hangi takozdan bahsediyorsun:hahaha::hahaha::D:D
MR.TurboALİ
22-01-2010, 15:02
gene yedik cezaları :D
Sen varsın ya, hangi takozdan bahsediyorsun:hahaha::hahaha::D:D
sana binersem gorursun takozu ama auhauhau 4 ceker:hahaha:
Aha patladık gene... Insallah 1. koprude cevırmee yoktur (Kendim bile inanmadan soyluyorum) :D
cabriolet
22-01-2010, 15:12
255/30/19 lastiğe göre zincir var mı ?
pazartesıden atmıstım arabaya tahmın etmıstım uygulama yapılacagını
orhansah
22-01-2010, 15:26
o ebatla karda çıkmasan daha iyi hacı :D
cabriolet
22-01-2010, 15:30
o ebatla karda çıkmasan daha iyi hacı :D
abi kar lastiğide bulamadım 19 janta göre aslında 255/35/19 - 225/40/19 kar lastiği bulsam tam süper olucak :D
Day Walker
22-01-2010, 15:31
var var nalburlarda bulunuyo özgür yalnız takması biraz uğraştırıyor :D
cabriolet
22-01-2010, 15:40
var var nalburlarda bulunuyo özgür yalnız takması biraz uğraştırıyor :D
belimize mi doluyoruz abi :D
orhansah
22-01-2010, 15:41
abi kar lastiğide bulamadım 19 janta göre aslında 255/35/19 - 225/40/19 kar lastiği bulsam tam süper olucak :D
kar küreme aracı mısın olm sen :D
at 14-15 zinciri hangi polis cıkarda tak dicek zaten aşırı sacma sapan bir karda yola cıkmassan :D
Day Walker
22-01-2010, 15:43
belimize mi doluyoruz abi :D
yok hacı lastiğin beline doluyosun :D
range vardı sende ne oldu
cabriolet
22-01-2010, 15:51
abi duruyo range ama şimdi eve gidene kadar tutarsa eve varamama olayı var ondan tırsıyorum :D
Day Walker
22-01-2010, 15:53
abi duruyo range ama şimdi eve gidene kadar tutarsa eve varamama olayı var ondan tırsıyorum :D
hacı boşver çık yola olmazsa çekici çağırırsın oyle gidersin :D
oda olmadı keptını ara o seni d4-d le kurtarır :D
İyi de bu kanun zaten yıllardan beri var. Kış mevsimi geldiğinde zincir ve takoz bulundurmayan araçlara ceza kesilmesi zaten mecburi. Şimdi mi akıllarına geldi? Geçen sene kış yokmuydu :)
Komik :)
snowbord a ceza kesıyorlarmı yaw :D
http://www.otokonak.com/ yerleri Dolapdere san. sitesinde, kapısında imalat yazıyordu, ellerinde yoksa bile yaparlar.
Ben zincir takmaktansa arabaya binmemeyi tercih ediyorum.Lastigi ve ön düzeni bozuyor.
hddsheriff
22-01-2010, 20:54
http://www.sahibinden.com/autosock_-_devrim_yaratan_bulus_kar_zincirine_son_-18WQQaXQQ20606707WQQpXQQdisplayitem
zincirden daha mantıklı bu sanki...
onursumer
22-01-2010, 22:31
kar lastiği var deriz anlamazlar illa bagaja atmak lazım bi takım zincir eski kullanılmayan fazla zinciri olan varmı :D
kar lastiği var deriz anlamazlar illa bagaja atmak lazım bi takım zincir eski kullanılmayan fazla zinciri olan varmı :D
4x4 zincirim var Onur istersen :D cantasinin on yuzunu gostermezsen bir sey olmaz :D
kis lastikli araclardan da zincir isteme olayini bilincli olarak yapiyorlarmis, vali oyle aciklama yapmis.. bilmediklerinden degil yani :) bazi durumlarda kis lastikleri de yetersiz kalabiliyormus falan....
En güzeli çivili lastik tak devam ne zincir ne takoz yardır spec :D
Biz bulgara pomporov a çıkmıştık biraz uğultu yapio ama bi sıkıntı yok onun dışında :)
Zincir hayatta takmam mahvediyor arabayı.bagdat caddesinde nerde öle kar olacak yollar kapanacak...ole oldugunda zaten cıkarmıyorum :) kış lastikli aractan zincir istemeside komedi..
fsunnetci
23-01-2010, 00:27
saat kaç oldu halaa kar gelmedi bu gidişle de gelmez sanırım en azından bahçelievlere yağmıcak yağarsa da yüksek yerlere atıştırır belki:cool:
http://www.techturkey.com/forum/showthread.php?t=44908&page=68
redbaron
23-01-2010, 00:37
4 cekerlerde takacak mi zinciri??:D polis diretmesin walla kafami buluon der'm.