Orijinalini görmek için tıklayınız : Onno Usta'dan...Yorumsuz!!!
endercanyagmur
26-01-2010, 00:07
http://img97.imageshack.us/img97/4517/watermarkw.png (http://img97.imageshack.us/i/watermarkw.png/)
hakotech
26-01-2010, 00:08
fena bozmuş çocuğu :D
tolga900
26-01-2010, 00:10
ne gerizekalıca bir soru aptalca bir soru aşırı besleme dünyanın bir gerçeği :D
Cihan Çizmeci
26-01-2010, 09:24
Ne denirki şimdi buna :icon_wack
alicancalis
26-01-2010, 10:07
torku sadece 195 ile olayı bitirmiş.
Honda turbolamasın diğer üreticiler üzülür.
Burdan konu hakkında detaylı yazışmalara ulaşabilirsiniz.
http://www.techturkey.com/forum/showthread.php?t=23495
Daha önce tartışıldı bunlar sonradan geliyorlar :)
soruyu görünce şok olmuştum :D
iyi hoş güzelde turboluyu da yine en güzel japon yapıyor... al sana evo, sti... vag grubunun durumu ortada...
niye öyle düşünüyorsunuz ki VAG grubunun TSIları TFSI ları gayet güzel değerler çıkartıyorlar. Bkz : Leon Cupra , yeni S3, 1.4TSI lar v.s
TFSİ kaç yıldır en iyi motor seçiliyor?
Ben hatırlamıyorum da ...
mertacar
26-01-2010, 11:11
komik olmuş.. Fabrikasyon/sıfır çıkacak arabaya gt30-35 takmazlar herhalde öyle üzülcek olsunlar...
2.0 turbo araç üretirse honda tfsi-tsi tarzı birşey olur muhtemelen, ortam biraz neşelenir..
Hondanın maliyet politikası bu şekilde sürdükçe...
Turbo hayal bence...
komik olmuş.. Fabrikasyon/sıfır çıkacak arabaya gt30-35 takmazlar herhalde öyle üzülcek olsunlar...
2.0 turbo araç üretirse honda tfsi-tsi tarzı birşey olur muhtemelen, ortam biraz neşelenir..
+
Su an 1.6 160hp övüle övüle bitirilemeyen motor honda turbo yaparsa 1.4T 160hp olur :)
Fabrikasyon 300hp aile arabası olmaz herhalde :D
Mert üzülürler öyle değilmi bunu sende biliyorsun. Turbo ile yorumlama Kapak denilen flow denilen bişey var hondada biliyorsun. 2000 cc turbo yapsın 300 hp den aşağıda düşüremez Honda o motoru oda fabrika çıkışı 300 hp demek.
1600 cc için 200 hp leri konuşabiliriz.
Şimdi bunun neresi komik. Varmı honda gibi kapak yapan japon harici bir marka.
mertacar
26-01-2010, 11:38
valla daha önce yapılmamış birşey için birşey söyleyemem sadece yorumlarız şöyle olur böyle olur diye, yorumlarla kalır konu.. 2.0 veya 1.6/1.4 turbo motor üretse belki vtec teknolojisini kullanmıyabilir, Düşündüğün motorlar 1.6 200 hp falan olabilir çokta abartı değil zaten opelin şuan 1.6 180 liği var. demek istediğim fabrika çıkış olacak bu klasmandaki araba için çok çok abartmamak lazım diğerlerinden çok farkı olacağını sanmıyorum..
sonuç olarak ne kadar yorum yapsak boş, ta ki honda turbo motor üretene kadar....
almanlar genellikle turbo yaparak güç arttırımına gitmekte aslında biraz kolayına kaçmakta. japonlar ise atmosferikten benzer güç üretimini yapmakta. şartlara göre biribirinden üstün olabiliyor ama kesin bir şey söylemek zor. illaki almanların yaptığı turbo sistemler bir ralli aracındaki gibi aşırı besleme gibi yapılmadığından ömrü uzundur ama turbosuz olan bir atmosferik motor kadar da uzun ömürlü olacağını sanmıyorum. turbonun avantajı ise geniş devir aralığında aynı torku verebilmesi. bu da çok fazla devir yükseltmeye gerek kalmadan hızlanabilmek demek.
honda veya mitsubishi veya toyota mevcut motorlarına fabrikasyon turbo koysa bg değerleri baya yukarı çıkabilir. sonuçta mitsubishi coltta mesela 1.3 95bg motor var. keza toyota 1.33 motordan 101bg güç çıkartabiliyor. tabi efsane civic motorlarıda unutulmamalı.
TFSİ kaç yıldır en iyi motor seçiliyor?
Ben hatırlamıyorum da ...
Çıktığından beri yılın motoru seçiliyor TFSI'lar hem 2.0'ları hem de 1.4'leri... (2005-2006 olabilir ilk olarak)
Absinthé
27-01-2010, 09:24
Beygir araba sattırır... Tork yarış kazandırır. :)
TFSİ'nın başarısı tartışılmaz bence...
Saçma bir soruyaa derginin yer vermesi şaşırtıcı olmuş...
Bulut Y.
27-01-2010, 10:36
:hahaha::hahaha::hahaha::hahaha:
Rstmania
27-01-2010, 11:06
Mert üzülürler öyle değilmi bunu sende biliyorsun. Turbo ile yorumlama Kapak denilen flow denilen bişey var hondada biliyorsun. 2000 cc turbo yapsın 300 hp den aşağıda düşüremez Honda o motoru oda fabrika çıkışı 300 hp demek.
1600 cc için 200 hp leri konuşabiliriz.
Şimdi bunun neresi komik. Varmı honda gibi kapak yapan japon harici bir marka.
Çok merak ediyorum ama bir tek Honda mı flow nedir kapak nedir biliyor? Diğer firmalar bilmediği için mi çıkarmıyor? Yoksa piyasa için yeterli görüpte mi çıkarmıyor?
Çok merak ediyorum ama bir tek Honda mı flow nedir kapak nedir biliyor? Diğer firmalar bilmediği için mi çıkarmıyor? Yoksa piyasa için yeterli görüpte mi çıkarmıyor?
Evet honda biliyor.
207KITCAR
27-01-2010, 16:13
ırkına değil tarzına bakmak lazım..turboturboturbo..
adam haticeye değil neticeye bakıyo işte, toplamda beygirler aynı neredeyse, o zmn herkez turbolarını söksün atsın anasını :D
almanlar genellikle turbo yaparak güç arttırımına gitmekte aslında biraz kolayına kaçmakta. japonlar ise atmosferikten benzer güç üretimini yapmakta. şartlara göre biribirinden üstün olabiliyor ama kesin bir şey söylemek zor. illaki almanların yaptığı turbo sistemler bir ralli aracındaki gibi aşırı besleme gibi yapılmadığından ömrü uzundur ama turbosuz olan bir atmosferik motor kadar da uzun ömürlü olacağını sanmıyorum. turbonun avantajı ise geniş devir aralığında aynı torku verebilmesi. bu da çok fazla devir yükseltmeye gerek kalmadan hızlanabilmek demek.
honda veya mitsubishi veya toyota mevcut motorlarına fabrikasyon turbo koysa bg değerleri baya yukarı çıkabilir. sonuçta mitsubishi coltta mesela 1.3 95bg motor var. keza toyota 1.33 motordan 101bg güç çıkartabiliyor. tabi efsane civic motorlarıda unutulmamalı.
korede geri kalmıyor . :D hyundai i30 1396cc 109 hp
korede geri kalmıyor . :D hyundai i30 1396cc 109 hp
hadi ya geldi mi türkiye'ye? hyundai sağlam geliyor o zaman dizel motorları başarılıydı zaten benzinli motorlarıda az yakıt-çok verim olayına geçerse süper olur.
Devir düşük hacimli ekonomik güçlü turbo devri. Honda istediği kadar dirensin er yada geç o da geçecek buna.. Dizele de direniyorlardı paşa paşa çıkarttılar işte. Kimse hibrit kibrit demesin satış rakamları hem Tr de hemde avrupada ortada..