Orijinalini görmek için tıklayınız : Bagajım su alıyor yardım !!!!
UgR_CşGn
26-01-2010, 10:59
Slm 2000 model cıvıc sedan aracım şiddetli yagmur sonrası su alıyor bagajın ustunden gırdıgını dusunmuyorum cunku bagajda bulunan halıfıleksın ustu ıslanmıyor su bagajın ıcınde bırıkıyor stepne nın orada bılen arkadaşlar yardımcı olursa sewınırım
Stoplarini kontrol et ordan biyerden aliodur muhtemel, sonrada asagi stepnenin oraya biriktiriodur benim aklima ilkngelen stoplar oldu..
aynı sıkıntı bendede var bagaj fitillerimi değiştirdim yine olmadı stoplardan desem değil bagajım sırılsıklam oluyor nerden nasıl alıyor çözemedim :(
stepne havuzunun dibindeki lastiği çıkarın birikmesin aşağı dökülsün. stop aralarından anten deliklerinden yada fitillerden giren su hep bu bölgede birikiyor zaten. detayla kontrol yapmanız gerekiyor.
2010 civicaracım yağmur yadığı zaman bagajı açınca ciddi şekilde su alıyo
Aynı sorn bendede var 98 civic azda olsa alıyor halıfileksin üstü hafif su oluyor.
aynı sorun bendede var az diil çok alıyor buldum ama stepne havuzunun ordan alıyor die düşünüyorum :)
UgR_CşGn
26-01-2010, 12:20
sanırım bu sorunla epey kışı karşı karsıya arkadaslar benım halıfleksın ustude ıslanmıyor stop tarafından gırmıyor emınım sanırım tampon tarafında havalandırma delıgı war benım ılk aklıma gelen yer orası ama bı turlu bulamadım ve olayı çozemedım bagajım çürüycek dıye korkuyorum umarım bılen bırı cıkar
ben komple silikonladım bagajımı tüm bağlantı yerlerini çok azda olsa giriyor arka veya bagajın oralardan şüpheleniyorum.
1-bagajin sol tarafindaki hava tahliye kapaginin etrafini silikonlayabilirsin
2-stoplarin lastigini kontrol et
3-benzin kapaginin oradaki delikleri kontrol et
4-tampon sustasini kontrol edebilirsin ;)
muhtemelen arka sol taraf su aliyordur kronik bir sorun bagaja gazete serip su tut bu sekilde suyun aktigi yeri tespit edebilirsin
Fitilleri değiştirmeyi dene..Belkide eskimiştir..
yasintezcan
26-01-2010, 13:01
kuvvetli ihtimal arka tamponun içindeki havalandırma kapaklarının çevresinden alır.
benim önceki vti sedan da aynı sıkıntı vardı. bi de arka tekerin içinde davlumbazın orada ki deliklerin çevresini silikonladık yanlış hatırlamıyosam. daha sonra kesmişti.bide stoplarla bagaj lastiğini kontrol edin.
UgR_CşGn
26-01-2010, 13:15
rtık butun alternatıflerı denıycem benım dusuncemde havalandırma delıklerınden alıyor gıbı gelıyor pazar gunu bı bakalım umarım buluruz nereden aldıgını
Ordan halıflexin üstüne nasıl atladığını bulursan buraya yaz ben bulamadım algoritmam bozuluyor nerden su geldiğini bulacağım diye. Stopun arkadasından bagaja doğru 10 cm içeride damla damla gözüküyor.
aynı sıkıntı bendede var bagaj fitillerimi değiştirdim yine olmadı stoplardan desem değil bagajım sırılsıklam oluyor nerden nasıl alıyor çözemedim :(
:) hehehhehe... sölimmi?
:) hehehhehe... sölimmi?
ya bro gözünü sevim söyle bagaj rutubet yaptı artık :D
bütün fitillerim yeni hani stoptan desem değil bagajın her tarafı su :D
ya bro gözünü sevim söyle bagaj rutubet yaptı artık :D
bütün fitillerim yeni hani stoptan desem değil bagajın her tarafı su :D
Ağırlıklı su alan yerler bagajın yanlarıdır, havuza döner bazen...
Bagaj kapağını açıp stopları bir sula gene aldığını göreceksin ztn..
- Stopları siyah cam macunu ile tak. Yani saca vidamadım önce onla güzelce kapat. ( oto camcılarda bulabilirsin ) Sünger, mantar vs orj contası hiçbir işe yaramaz m10 un.
Başka yerden su almaz.. zaten alacak yeri yoktur ...
Ağırlıklı su alan yerler bagajın yanlarıdır, havuza döner bazen...
Bagaj kapağını açıp stopları bir sula gene aldığını göreceksin ztn..
- Stopları siyah cam macunu ile tak. Yani saca vidamadım önce onla güzelce kapat. ( oto camcılarda bulabilirsin ) Sünger, mantar vs orj contası hiçbir işe yaramaz m10 un.
Başka yerden su almaz.. zaten alacak yeri yoktur ...
ya kankam orasını tahmin ediyorum zaten bagajdaki tahliye deliklerini bile kapattım stoplardan su alıyo inceden onu görüyorum zaten :icon_tup:
ama benim bagajın tam orta yeri sırılsıklam oluyor ona kafam takılıyor :beuj:
bizim 98 civic'tede aynı sorun vardı, sol arkadan çok az giriyodu, güzel bi havada tüm suları temizledik, sonra bagaj kartonunu halısını felan çıkarıp bol miktarda su döktük, su giricekmi, girerse nereye akcak diye... bizimkinde bu fotodaki yerden giriyodu, orada 2plaka üstüste geliyo, ve aralık varmış 1mm kadar :)
http://img130.imageshack.us/img130/3760/bagajxxa.jpg
emin olmak için o bölüme su döküp, bagajın içindeki kaplamanın ordan baktık ve su geliyodu, dıştan bi silikon çekip kuruduktan sonra boyadım, şimdi herhangi bi sorun yok, en azından şimdilik :) bakmanızda yarar var.
ya kankam orasını tahmin ediyorum zaten bagajdaki tahliye deliklerini bile kapattım stoplardan su alıyo inceden onu görüyorum zaten :icon_tup:
ama benim bagajın tam orta yeri sırılsıklam oluyor ona kafam takılıyor :beuj:
Ortasının ıslanması garip bişi, ama onunda çözümünü biliyorum... Kışın aracı kapalı bir garajda bırakmak. :D
Low-Rider
26-01-2010, 14:06
Vallahi benim bagajda su alıyo çözemedim deli olcam , hatta bu ara aldığı su donmuş buz olmuş:Dindim onları temizledim
bende stepne olmadığından bagaj havuzunu akvaryum olarak kullanıyorum moruk hamsi besliyorum :D :D
Vallahi benim bagajda su alıyo çözemedim deli olcam , hatta bu ara aldığı su donmuş buz olmuş:Dindim onları temizledim
Stoplara sen de bir bak istersen özgür, R9 da stresli o konuda.
Eray Yümsel
26-01-2010, 14:11
pejonun stepne yerine bakmadım bakmadım bigün bi açtım komple dolu tornavidayı bi çaktım tam göbekten bidaha ne su ne bişey ahhaa :D
bu tip su birikmelerinde öle şurayı tıkayım burayı tıkayimle olmaz komple a-z ye sökülüp restore edilmesi gerekli çok zor bulursun allah kolaylık versin
pejonun stepne yerine bakmadım bakmadım bigün bi açtım komple dolu tornavidayı bi çaktım tam göbekten bidaha ne su ne bişey ahhaa :D
bu tip su birikmelerinde öle şurayı tıkayım burayı tıkayimle olmaz komple a-z ye sökülüp restore edilmesi gerekli çok zor bulursun allah kolaylık versin
Erayın dediği çok doğru ama mümkünse kendiniz bulmaya çalışın...
Birgün adamın arabası su alıyor diye... Ön göğüs, ön cam ne varsa söktüler, camı yeniden yapıştırdılar, göğüsün arkasındaki kapaklardan biri gitmiş onu yenilediler. 2 hafta sonra ilk yağmurda gene geldi adam.
Meğer birgün cam motoru değiştiğinde sağ kapının içindeki naylon alttan tam yapışmamış, oradan giriyormuş su. Yani 2 liralık yapışkanla hallolabilecek sorunmuş.
Eraya katıldığıma inanamıyorum ama doğru söylüyor. Ben geçen yaz komple yıkadım bagajımı silikonladım tertemiz oldu lakin yine yine yine alıyor su.
Cihan Çizmeci
26-01-2010, 14:42
Bişey sölicem dalga geçmeyin çok ciddiyim :D :D Yapıldı ve başarıldı bu durum çünkü :D
Bagajın içini komple sökün tertemiz kurulayın sora bi fener yada güzel ışığı olan bişey bulun alın elinize ve bagaja girin.Biri dışardan kapatsın bagajı ve açın feneri.Sora dışardaki eleman bi hortum bulsun ıslatsın bagajı :D Bakın bakalım nerden giriyomuş :D :D :D :hahaha:
Walla çözdük :D :cool:
Bişey sölicem dalga geçmeyin çok ciddiyim :D :D Yapıldı ve başarıldı bu durum çünkü :D
Bagajın içini komple sökün tertemiz kurulayın sora bi fener yada güzel ışığı olan bişey bulun alın elinize ve bagaja girin.Biri dışardan kapatsın bagajı ve açın feneri.Sora dışardaki eleman bi hortum bulsun ıslatsın bagajı :D Bakın bakalım nerden giriyomuş :D :D :D :hahaha:
valla ufak tefek birini bulmam lazım benim sığmam gibi bir durum söz konusu değilde :D :D
Bizim millet muzurdur, sonra seni oraya kapatanların halı saha maçının bitmesini bagajda beklemek var :D
Boost Up
26-01-2010, 14:48
valla ufak tefek birini bulmam lazım benim sığmam gibi bir durum söz konusu değilde :D :D
Abi Sefa bu konuda yardımcı olabilir bence:hahaha::hahaha:
Cihan Çizmeci
26-01-2010, 14:55
Bizim millet muzurdur, sonra seni oraya kapatanların halı saha maçının bitmesini bagajda beklemek var :D
Makara olur :D 2 de bira versinler takılsınlar :D :D Ama çok su tutarlarda bagaja içi dolar yutarsam yakarım sahayı :D :D :hahaha:
Burda 106 gti şöförü yatıyor abi aradığın kan bende :D 62 kilo 1.80 im :D :D Fiziğim iyidir :D :D :hahaha:
Bagajı su alanlar Meting yapsın eray,muştaya bakar muştu bana bakar sorna hepimiz eraya bakarız nerde su alıyor diye zuhauhauha.
road runner
26-01-2010, 15:07
bende de herkes gibi sorun wardı camdan dedıler söküp taktırdık ama gene aynı oldu sonra bagajı komple boşalttım takip ettim suyu sol tarafta alıyordu havalanmanı hemen onunde bır gecme war tamponu tutan ordan alıyormus onun etrafına silikon cektım sımdılık bir sey yok ama takıpteyım gene bagajım boş :D
Cihan Çizmeci
26-01-2010, 15:09
Bagajı su alanlar Meting yapsın eray,muştaya bakar muştu bana bakar sorna hepimiz eraya bakarız nerde su alıyor diye zuhauhauha.
Sora hep beraber bagaja girceksek ben gelmem :D :D :D :hahaha: Allah'a şükür 106'nın bagajı su almıyor dicemde Si'ın kini dün gece söktüm almış biraz :beuj: Yandık :D
cihanım bagajda ne işimiz var bakacağız diyoruz bi kişi yetmeyebilir ışığı görmek için alalal. :)
Cihan Çizmeci
26-01-2010, 15:13
cihanım bagajda ne işimiz var bakacağız diyoruz bi kişi yetmeyebilir ışığı görmek için alalal. :)
Yok abi ben karşıyım o eski türk filmine :D :D Ama şöyle olur.Bu bayanlar daha dikkatli bu tip dikkatli olmak gereken işlerde.Ben bi bayan arkadaş bulıyım burdan öle dikkatli siz toplanın ben onunla bütün araçların bagajına bakarım :hahaha:
UgR_CşGn
26-01-2010, 15:17
walla suyun nerden gırdıgını bı anlayabılsem gerısını cozucem ama bı turlu anlayamıorum işte sanırım cihan nıcklı arkadasımızın dedıgı gıbı bagaja gırıcem yanlız dıkkat etmemızdekı husus munzur bırı olmasın bagajı kapatan yoksa ıcerde mahsur kalma ıhtımalın olabılır ıcerde :D
Low-Rider
26-01-2010, 15:29
Stoplara sen de bir bak istersen özgür, R9 da stresli o konuda.
Stoplara güzelce fitil çekip silikonladık ama kesilmedi.
Eskiye göre çok çok azaldı ama giriyor yine namert biryerden.
Sağ tarafta pek sıkıntı yokda sol taraf alıyor.
Anlıyamadığım sol stob'un üst haznesinin içi doluyor ordan taşan suda bagaja giriyor.
Stobun içine nerden giriyor o su , onu çözemedim:icon_wack
Yok abi ben karşıyım o eski türk filmine :D :D Ama şöyle olur.Bu bayanlar daha dikkatli bu tip dikkatli olmak gereken işlerde.Ben bi bayan arkadaş bulıyım burdan öle dikkatli siz toplanın ben onunla bütün araçların bagajına bakarım :hahaha:
huahauhau bayanımı atacan bagaja :hehe:
Cihan Çizmeci
26-01-2010, 15:57
huahauhau bayanımı atacan bagaja :hehe:
Yok abi nerden çıktı suya bakıcaz :D :D :D :hahaha:
UgR_CşGn
26-01-2010, 15:57
ya bagajım curuycek o yuzden endışe edıorum bıldıgın havuz oluyor bagaj daha gecen hafta sonu stepneyı cıkarttım 1.5 lıtre su boşalttım bagajımdan sınırlerım bozulmaya başladı nerdeyse :(
Honda saçları kolay kolay çürümez o konuda sıkıntı yapma ama tabi sorunu çözmek lazım.
UgR_CşGn
26-01-2010, 16:18
ya ama kış aylarında bu sorunu çözmek gerek sanırım her hafta sonu bagaj temızlemekten ıllallah geldı bagaj bagaj degıl yarı olımpik hawuza donuyor temızlemezsek :D
aynı sorun bende de var.
sol arka stopumun içinden alıyor.daha önce stop sökülmüş takarken arka lastiğini takmayı unutmuslar.stop getirebilsem ebayden sorun cözülcek su an mecbur cekiyorum cefasını :(
stepneyi kaldırıp altına bez gazete vs seriyorum.stop altından bagaj içine kadar olan kısımada bez koyuyorum suyu bezler cekio sıkıp kurutup geri seriyorum şimdilik.
en azından su bagaja ulasamıyor.
UgR_CşGn
27-01-2010, 11:09
aynı şeyleri bende yapıorum mecburen şimdılık sanırım yapıcak bışey yok suyun nerden gırdıgını bulana kadar
bendede var aynı sorun :D sanırım stopların ordan giriyor
kellepaca
27-01-2010, 13:34
Kardeşimin Corsa'da vardı aynı sıkıntı, kaportacı bagaj içindeki plastik aksamı, yukarıdan bidonla su dökünce nerden girdiği anlaşıldı. Bir kaç ay önce arabaya arkadan hafifçe vurmuşlardı, bu esnada üst üste binen iki sacın kaynağı açılmış ve aradan su almaya başlamış. Çekiçle düzeltip çekomastikle yapıştırınca sorun çözüldü.
fsunnetci
27-01-2010, 13:36
stop farını sök tamamen.sıvı conta ile komple bir isolasyon yap,kaporta boşluğuna bir bak kontrol et belki çürük fln vardır
fsunnetci
27-01-2010, 13:40
arkadaşta Fk ledli stop vardı polo aracı vardı zamanında çok uğraştı en son komple söktü stopları ve baştan silikon çekti stoplara ancak ole kurtuldu bu problemden.:cool:
UgR_CşGn
27-01-2010, 17:42
ya benım stoplardan kaynaklanmıo ledlı stıolardan oncede wardı aracım orjınalken de gırıyordu ıcerı su bakalım hafta sonu nereden aldıgını bakıcam suyun
Bugün kuzenimle aracımın müzik sistemini elden geçirirken stepneye göz attığımda bir ıslaklık fark ettim kaldırdığımda stepne havuzunun baya su dolduğunu gördüm.. İlk başta 2-3 hafta önce yapılan detaylı temizlik sonrası koku giderici ve suyla temizlendiği için nem yapmış olabileceği gelmişti aklıma ama tabi stepneyi kaldırıp görünce olan biteni hemen temizledik ve işe koyulduk..
Ardından suyun nereden geldiğini bulmak için araştırmalara başladık.. Stoplar ilk iş oldu.. Çünkü bagaj kapı üzerinde yaptığımız incelemede hiçbir yerden su izi göremedik..
Stopların kapaklarını açınca hem çamurlukların iç kısımlarına, hem de alt kısımlarına baktık lastiğin arasından hiçbir ize veya deliğe buna benzer birşeye rastlamadık.. Stopları tamamen sökünce çamur ve su izleri gördük.. Stopların arkasındaki esnek parçayı çıkartınca zaten stoplarda su olduğunu gördük. Hemen bu parçanın hem üzerine hemde alt kısmına kapatacak (kenarlarından) şekilde silikon geçtik.. Tekrar monte etmeden kontrolleri yaptık.. Bakalım test edicem.. 1-2 hafta içinde tekrar su alma durumu olursa komple bagajı söküceğiz..
Olumlu olumsuz sonucu yazarım en azından başına gelenler için bir fikir olabilir..
Bu arada aracım Honda Civic HB 1.4 is..
stop arkasından alıodur kontrol et
UgR_CşGn
28-01-2010, 12:08
ınş sorunu hallederım olmadı aracı servıse veya başka bır yere goturup para vererek yaptırmak durumunda kalıcam gıbı gelıo.