PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : BMW emniyet kemeri uyarisi!!!

efe-E
22-12-2006, 20:06
cok yakin arkadasim bmw 1.16 aldi ancak halen daha emniyet kemeri takmadiginda oten uyarıyı bir turlu susturamadık bilen varsa bi yardım lutfen.....

Manimillion
22-12-2006, 20:11
Kemeri taksin susar o ;)

Kemersiz araba kullanmayin allah askina.

Low-Rider
22-12-2006, 20:15
serviste iptal ettirebilirsiniz sanırım yada bitane kemer tokası alıp takıcaksınız o şekilde susabilir ama çözüm değil bunlar tabi,kemersiz kullanmamak gerek.

Ferhat_V
22-12-2006, 20:15
kemeri tak ama arkada kalsın sırtının orda...

bence kemeri takın manimillion doğru söylemiş :)

Eriador
22-12-2006, 20:21
kemersiz kullanınca ne oluyo abi ... kemerin çok hayat kurtardığını gördüm kesin takılmalı bence

emir
22-12-2006, 20:24
kemeri arkdan geçir ama takması daha iyi olur

OmerRS
22-12-2006, 20:24
yahu yapmayın allah askına ya. hadi canınız onemli degil surusunuze de mi yarar saglamasını istemiyosunuz?

CanAwaR
22-12-2006, 20:36
Takın kemerinizı kardesim!sart!ama illa TURK aklı gormek istiyosunuz o zmn Mukawwadan toka kalıbı kes oda susturur:) bende bi deli arkın arabasında gormustum:)

TünayK
22-12-2006, 20:40
kemerın ustune oturmak yapılacak en son sey olmalı. neden?

cunku on gergılı emnıyet kemerlerı kaza anında (normal kullanımda yane gogsunuzden gececek sekılde) gosgune dogru cok hızlı bır hareket yaparak sızı kaza oncesınden yerınıze sabıtler...eger ustune oturursanız sızı son surat cama dogru fırlatır...hos olmaz...

Mrt
22-12-2006, 20:56
bizim bi arkda tarak sokmustu :P emniyet kemeri hayata bağlar her zaman takmamız lazım

sürüngen
22-12-2006, 22:45
efe canınızın kıymetini ön cama yapışıncamı anlayacaksınız güzel kardeşim?

CC+
22-12-2006, 23:32
servıste ıptal sıstemi var arkadasım ancak servıste yapmazlar dısarda bmw beynıne mudahale eden cıhazlarla yaptırabılırsın

T-MIVEC
22-12-2006, 23:53
egitim sart!

Onu-R
22-12-2006, 23:56
emniyet kemeri hayata bağlar her zaman takmamız lazım

Bazen de tam tersi...

tolgaa
22-12-2006, 23:57
ben kafamla ön camı kırmıştım :)

Selçuk
23-12-2006, 00:07
Kemerin oraya toka takki kaza anında airbag suratına patladığında boynun kırılsın!!! (Allah korusun)

Tholl-ga
23-12-2006, 03:00
böle zihniyetsizlik olmas...
airbag i de iptal ettir kaza anında suratınıza patlamasın...

^^ANIL^^
23-12-2006, 03:31
kemer dediğimiz şeyi arkadan dolayarak fln takmak için deil uyarı dedimizde sana kemeri takma hatırlatmasını yapıyo o kemer takmak için kardeşim

ef186
23-12-2006, 10:10
Kemerinizi takın canlarım ölmeyin yaşayın ....

basar13
23-12-2006, 12:24
cok guzel ozellık aslında bende hep takıyorum takmayınca dusuek gibi oluyorum..

Benım araçta 2 dakkika sonra susuyor takmazsan.. İptal etmek istiyosn bi kemer tokası alıcaksın veya koltugun altındadır bızım bmwlerde sensor onu cıkarıcaksın..

CTG
23-12-2006, 12:42
valla kemeri bağlamadan ben bi arabaya binme işlemini tamamlamışım gibi hissedemiyorum :) ne güzel hatırlatıyo işte takın siz de.

Rockford
23-12-2006, 13:10
eger ciddi olarak kemerle problemi var ise airbag i de iptal etsin kemeri vucudun önünden geçirmedigi taktirde acılan airbar zarardan baska hiçbi işe yaramaz..

Jam da Joker
23-12-2006, 13:55
Kemer takmadığın zaman airbag patlamıyor başka bi kemer tokası alıp takarsan veya koltuğun arkasından bağlarsan airbag patlıyor son yaptığımız kazada kemer arkadan takılıydı ve airbag patladığında parmağımı çıkardı çok gereksiz işler

Istilldo
23-12-2006, 15:19
toka takmak veya arkadan geçirmektense, öten sensörü iptal ettirmek daha güvenli olucaktır.

efe-E
23-12-2006, 17:20
yok abi sorunu anlamadınız hemen biner binmez takmıo ama el frenini indirdiğin andan itibaren takmadıın 90saniye boyunca otuyo orda takana kadar gecen surede bile cıkan ses gercekten sinir edio adamı merak etmeyin ben zaten Adem'i (arkadaşı işte) izmirin en dikkatli şöförü seçiyorum ki zaten bmw 1.16 almasının sebebi de güvenlğidir emniyet kemeri takmadan kullanmaz sadece o ses kısılabilio mu yada iptal edilebilio mu onu merak ettim!!!

tolga900
24-12-2006, 00:04
yanlış bilgi emniyet kemeri takılmayınca airbag patlamaz diye birsey yok sadece mercedes gibi araçlarda yolcu koltuğunun altında ağırlık sensörü var biri oturunca devreye giriyor oturmayınca yolcu tarafı açılmıyor daha ilkel olanlarıda bildimiz gibi göğüsün yan tarafından kontak anahtarıyla kapatılıyor çocuk koltukları ters koyulduğunda açılmasın diye.Kemer takmazsanız sadece aktif gergiden yararlanamazsınız yani airbag patladında koltuga yapışmak yerine anlınızda srs yazabilir belli bir süre.Efecim kemer takmak en güzeli ama madem çok ses istemiyo kemer tokası bulsun koltuk arkasında takılı tutulan kemerler zamanla koltuğu ve kayışı deforme ediyor.Son olarakta popoyu koltuktan kaldırıp sürebilirseniz ses kesilir.:)

grkm
24-12-2006, 00:19
Mayıstan beri 5tane 25 ya$ altı genç arkada$ını KEMER yüzünden kaybeden biri olarak, KEMERİNİZİ lütfen takınız . Bu kazalarda kemerler takılı olsaydı, arkada$larım bugün benimle olabilecekti ..

^^ANIL^^
24-12-2006, 02:40
yok abi sorunu anlamadınız hemen biner binmez takmıo ama el frenini indirdiğin andan itibaren takmadıın 90saniye boyunca otuyo orda takana kadar gecen surede bile cıkan ses gercekten sinir edio adamı merak etmeyin ben zaten Adem'i (arkadaşı işte) izmirin en dikkatli şöförü seçiyorum ki zaten bmw 1.16 almasının sebebi de güvenlğidir emniyet kemeri takmadan kullanmaz sadece o ses kısılabilio mu yada iptal edilebilio mu onu merak ettim!!!

çevir kazı yanmasın hadi bakalım

bodoff
24-12-2006, 02:54
Sahannee yaa :D

Emniyet kemeri otuyor diye bi tane emnıyet kemer tokasını kilide tak.

Sonra airbagten kork airbagleri iptal ettir .

Buı seferde kafamı cama vururum dıye basına mınder bagla.

Minder boyuna agrısı yapıo dıye masaj salonuna git.

Masaj salonu fuhus operasyonu olsun aıds kap.

Aıdsten öl :D

Tam TÜRK isi yaa :D

M_PROJECT
24-12-2006, 07:09
bendede var bende gıcık oluyorum ama takmamak olmaz kemer bu tolganında dedıgı gıbı aırbaglerıde ıptal edelım ozaman

odıılde bende daylıght varya el frenını ındırınce farlar yanıo asıl onu nasıl ıptal ederız :D

kitlerim
24-12-2006, 10:19
odıılde bende daylıght varya el frenını ındırınce farlar yanıo asıl onu nasıl ıptal ederız :D

el freninni indirmeden gidicen :D

CTG
24-12-2006, 14:03
yada farları kırabiliriz :Ç

Low-Rider
24-12-2006, 14:05
bendede var bende gıcık oluyorum ama takmamak olmaz kemer bu tolganında dedıgı gıbı aırbaglerıde ıptal edelım ozaman

ne güzel işte farımda açık yolumda:d

OmerRS
24-12-2006, 14:38
El frenini iptal edelim:Ç

efe-E
24-12-2006, 16:31
çevir kazı yanmasın hadi bakalım

hakkaten oyle anıl abi cevir kazı yanmasın yok yani orda...cidden adam sırf güvenlik için gitti bmw aldı babasında x5 war aynı guvenlik önlemlerine sahip diye aldı adam yoksa type-R veya hyundai coupe falan aldırıodum ama 1231231 kere ama istemedi...ama ses hakkaten cok uyuz bişi ya bende gıcık oldum ya cidden....

tool
24-12-2006, 17:07
madem emniyet kemerini takiyo;
ozaman neden dert olsunki, elfreni indirmeden once kemeri taksin daha kolay cozum :D

Onu-R
24-12-2006, 17:28
Honda'larda servise gidip iptal ettirebiliyordun, bir kağıt imzalatıyordu falan, öyle duymuştum ben.. BMW'da nasıldır onu bilemiyorum..

Arkadaş büyük ihtimal kemer takmamanın dezavanjalarını biliyordur veya bilmese de sorduğu şey o değil zaten.. Eğer istese "kemer takmazsam ne olur" şeklinde bir başlık açabilirdi değil mi..

efe-E
24-12-2006, 17:31
ya o komple iptal olsun otmesin bu araba boyle sacma sapan dio ses hoşuna gitmio parktan cıkarken bile otuo dio ya 15 saniye sonra takıcam belki ona ne dio:D

efe-E
24-12-2006, 17:42
Honda'larda servise gidip iptal ettirebiliyordun, bir kağıt imzalatıyordu falan, öyle duymuştum ben.. BMW'da nasıldır onu bilemiyorum..

Arkadaş büyük ihtimal kemer takmamanın dezavanjalarını biliyordur veya bilmese de sorduğu şey o değil zaten.. Eğer istese "kemer takmazsam ne olur" şeklinde bir başlık açabilirdi değil mi..

:icon_tup: i lav yu :D:D:D :icon_tup:

^^ANIL^^
24-12-2006, 22:14
madem emniyet kemerini takiyo;
ozaman neden dert olsunki, elfreni indirmeden once kemeri taksin daha kolay cozum :D

+1852222 dimi yani

luneytunes
26-12-2006, 02:18
direksyonun altındaki kaplamanın içinde bir gong var.tam fren pedalının üzerine denk geliyor.içi ısı algılayıcısının yanında. onun fişini çekersin ötmez birdaha . . ama kemer takmayı unutursan olmaz. beyaz toz barut ve elyafın tadı pek hoş değil..

tunERkan
26-12-2006, 08:28

kısılıyor. mute tuşu falan da var...

kolpa
26-12-2006, 08:50
beni bildiğim kadarı ile markaların teknolojileri arasında farklılıklar var.emniyet kemeri takılmayınca gerici sensörler çalışmıyor ve air bagler açılmıyor.ama arkadaşım polo classic ile kaza yaptı emniyet kemeri takılı değildi ama hava yastıkları açıldı.merak eden olursa araçların kullanım kılvuzuna bakabilir orda vardır

efe-E
26-12-2006, 20:56
kısılıyor. mute tuşu falan da var...

ahahahahahah cok saol yardın beni gece gece!!!

ALPER-VNS
28-12-2006, 02:16
Kemer takmadığın zaman airbag patlamıyor başka bi kemer tokası alıp takarsan veya koltuğun arkasından bağlarsan airbag patlıyor son yaptığımız kazada kemer arkadan takılıydı ve airbag patladığında parmağımı çıkardı çok gereksiz işler

geçmiş olsun ama bu söylediğin fransızlar için geçerli.. yani bmw de ford da falan kemer takılı olmasa da açılır airbagler..

bu arada bi arkadaşımın babası x5 le kaza geçirdi kemeri takılı olsa kurtulamazdı.. soför tarafı ters olarak kayaya çarpmış we ezilmiş, orda kedi olsa sıkışırdı yani resimlerini gördm arabanın.. soför araba takla atarken arkaya uçmuş we öyle kurtuldu..

kemer takmayın demiyorum kesinlikle ama böyle istisnai bi durum oldu we bunuda paylaşmak istedim.. vade meselesi aslında dolunca gidiyosun. ama eşşeği sağlam kazığa bağlamak lazım tabikide:)

ben mesela kemer ötmemesine rağmen unutsam bile takmayı eskişehir yolu weya benzeri yollarda mutlaka hatırlayıp takıyorum.. alışınca rahatsız etmiyo kemer yani..

sürüngen
29-12-2006, 03:42
......................

sürüngen
29-12-2006, 03:43
geçmiş olsun ama bu söylediğin fransızlar için geçerli.. yani bmw de ford da falan kemer takılı olmasa da açılır airbagler..

bu arada bi arkadaşımın babası x5 le kaza geçirdi kemeri takılı olsa kurtulamazdı.. soför tarafı ters olarak kayaya çarpmış we ezilmiş, orda kedi olsa sıkışırdı yani resimlerini gördm arabanın.. soför araba takla atarken arkaya uçmuş we öyle kurtuldu..

kemer takmayın demiyorum kesinlikle ama böyle istisnai bi durum oldu we bunuda paylaşmak istedim.. vade meselesi aslında dolunca gidiyosun. ama eşşeği sağlam kazığa bağlamak lazım tabikide:)

ben mesela kemer ötmemesine rağmen unutsam bile takmayı eskişehir yolu weya benzeri yollarda mutlaka hatırlayıp takıyorum.. alışınca rahatsız etmiyo kemer yani..

ona "öldürmeyen Allah öldürmüyor" deniyor sanırım.

airbaglerin emniyet kemerine kombine olarak çalışanlarına SRS,direk sensör tipi açılanlara SRP denir.Bunun yanında renault firmasının kullandığı SRP2 versiyonuda vardır.SRS tipi airbaglerde emniyet kemeri kullanılmadığı takdirde airbagin koruyuculuğunun azaldığı hatta yaralayıcı nitelikte olduğu üretici firmalar tarafından açıklanmış ve kabul edilmiştir arkadaşlar.