Orijinalini görmek için tıklayınız : vista yüklü laptop'a 7 yükleme problemi
laptoplardan pek çakmam daha çok masaüstü pc ile ilgiliyim :) anlamadığım bi konuyu bilenlere danışmak istiyorum, laptopta vista yüklüydü orjinalden, bu arada markası packard bell.. kendi kurtarma cdleri var vistalı, fakat ben buna 7 yüklemek istiyorum bir türlü beceremedim bios ekranında dvdromu görmesini sağlayamıyorum? boot seçeneklerinde aktif olmuyor yani kendi koyduğu şeyleri görüyor.. 7 yüklemem için ne yapmam gerekli, farklı bi driverı mı var ? normal cd ile yükleyemeyecekmiyim ? yardımcı olurmusunuz :soru:
dosyanın uzantısı iso mu?
nerodan kopyalamak lazım sanırım ben normal cd e atmıştım dosyayı okumuyordu.
bir ayrıntı daha vardı yazarken içeriği koruyarak mı neydi tam hatırlamıyorum.
bios dan cd /dvd rom u seçtirir içinede win7 dvdsini koyar res atarsan başlaması gerekir kurmaya ...
Bunu yaptığında kurmuyorsa
1-bios ayarlarını yanlış yapıyor olabilirsin
2-win7 dvd si sorunludur .
win7 yi biostan başlatmıyorsun ki.. direk windows un açıkken koy dvd ni ve setup.exe yi tıkla şolen başlasın.
win7 yi biostan başlatmıyorsun ki.. direk windows un açıkken koy dvd ni ve setup.exe yi tıkla şolen başlasın.
gayette başlatabiliyorsun ama senin dediğinde başka bir yöntem
yalnız ben vistayı silip yüklemem lazım direkt setupa basamam yani öyle oluyormu ?, dediğim gibi biostan seçemiyorum o seçenekler aktif değil , masaüstü pc olsa yapabiliyorum yani istediğim sürücüyü seçip başlatıorum
laptopda yapamayınca takıldım , iso değil direkt cd, daha geçen gün yükledim pc ye gayet sağlam cd,
Home Made isolardan yapılan bazı DVD'lerde boot özelliği olmuyo.
yalnız ben vistayı silip yüklemem lazım direkt setupa basamam yani öyle oluyormu ?, dediğim gibi biostan seçemiyorum o seçenekler aktif değil , masaüstü pc olsa yapabiliyorum yani istediğim sürücüyü seçip başlatıorum
laptopda yapamayınca takıldım , iso değil direkt cd, daha geçen gün yükledim pc ye gayet sağlam cd,
bazı laptoplarda f12ye gelince multiboot seceneği cıkıo
biosa gir belki yazar orda multibootla ilgili birşeyler
bilgisayarı başlattığında F2...........F12 birine bas (pc den pc ye değişiyor) boot menüsü çıkacak DVD ROM seçeneğine tıklayıp kurmaya başlayacaksın :) kolay gelsin
Edit : "Swift" in mesajını yazdıktan sonra gördüm :rolleyes: