Orijinalini görmek için tıklayınız : Türk yapımı araç RHINOCEROS
ilkerrrrr
28-01-2010, 09:46
http://rhinoroadster.com/images/ntvblm2.jpg
http://rhinoroadster.com/
bu da videosu.
http://www.metacafe.com/watch/3112932/handmade_sports_car/
Bir esinlenme de olsa saçma sapan diğer araçlardan çok daha güzel bir tasarım bence.
Day Walker
28-01-2010, 09:49
cobrayı anımsattı benim hoşuma gitti :)
Ooo Türk işi Caterham SL :D
Araç Güzel olmuş da, adamın konuşmasına sinir oldum. :)
Biraz güvenir insan kendine, Kız istemeye gelmiş gibi. :D
Ahmet_28
28-01-2010, 10:24
her şey iyi güzelde türk yapımı neden ismi türkçe değil hasta oluyorum bu avrupa özentisine
süperrr olmuş. çok gururlandım..
sanırım hatırlıyorum bi araç vardı iskelet, istenirse vti motoru vs. takılablir diyordu o mu bu acaba
bence güzel yani bizimkilerin kafasını çalıştırması bence gurur verici ama harbiden neden Türkçe değil ya
sanırım hatırlıyorum bi araç vardı iskelet, istenirse vti motoru vs. takılablir diyordu o mu bu acaba
Hayır, o değil sanırım.
Arkadaşlar neden bu tip spor otomobiller üzerin yoğunlaşıldığının bir açıklamasını yapayım size; Bunlar keyiften yada emeklemeden koşmayla alakalı değil. Farkındaysanız bu araçlar boru şaseden üretiliyor. Neden?? çünkü bindiğimiz herhangi bir szedanın bile proje aşaması milyar dolara yakın. Bakın her model için diorum. Çünkü presli saç şase üretebilmek için bir kere fabrikanızın olması şart. Preesin bile milyon tl larla konuşulduğu yerde hangi aracı üretsin, özel teşebbüs. O nedenlediri bu şekilde hand made boru, u vede kare profilden araç üretilir. Kaldıki tam demir şaseli araç, bizim şuanki bindiğimiz kompozit baskı saçlı şaseli araçların atasıdır. Yani bunlar esas emekleme dönemidir
her şey iyi güzelde türk yapımı neden ismi türkçe değil hasta oluyorum bu avrupa özentisine
Aynı düşünceye başlığı görünce ben de kapıldım :)
şamil gibi bi isim olmasında :D
likedead
28-01-2010, 11:18
çok güzel olmuş ..helal olsun ..
coolvtec
28-01-2010, 11:36
bence çok güzel olmuş, hemen hemen herşeyini de kendisi yapmış, helal olsun.
onursumer
28-01-2010, 11:38
yerli caterham olmuş valla güzel bence :)
by_BuRoCk
28-01-2010, 11:40
görüntüsü çok güzel gerçekten
baya bi havalı olmuş :D
keşke ismide Türkçe olsaymış
buna k20a koymak lazım :)
Bu dünyada çok uzun yıllardır yapılagelen bir üretim tipi. locost diye aratırsanız zilyon tane bu şekilde ve arkadaşın kendisinin geliştirdiğini iddia ettiği şasenin aynısına sahip araç bulursunuz. O şasenin projeleri falan filanı herşeyi internette var zaten. Tasarım konusu fazla iddialı olmuş ve biraz işkembeden sallanmış.
SULTANOGLU
28-01-2010, 12:15
sazan ismi koyarlar tepkiolur şamil olur tepki olur :D bari mail atın söylesin bir isimde adamların yabancı isim koymasını engelleyin.
hani oturup adam buna GERGEDAN ismini koysa kaçınız dalga geçmiyecek :D
Biz yıllarca ANADOL isminşe dalga geçtik, böyle isimmi olur diye. Adamlar VOLKSWAGEN (halkarabası) kelimesini bağrına basıyor. Adamlar BMW diyor biz sanki dünyanın en anlamlı kelimesi muamelesi yapıyoruz (Bayernin Motor Fabrikası). Ferrai-Bugatti-Honda bunlarda adamların soy ismi. Şimdi adam arabasına ÖZENİROĞLU, FIŞTIKOĞLU, ZEYTİNOĞLU, ÖZBİLMİŞ vsvsvsvs koysa biz naparız??? güleriz demi bi tarafımızla. Ama tüm bunlar neden?? bizde daha otomobil kültürü yokta ondan.
yav herşeyi geçtimde okadar araba yapıpda gidip granadanın en verimsiz motorunu koymak ne mantıkdır ? yazıda değişicek demiş zaten ama yinede saçma... bide niye mhp kadran koyulmyşki Türk yapımı araca ?
MR.TurboALİ
28-01-2010, 12:22
güzel olmuşda jantları değiiştirseler diyorum :D şöyle klasik bi jant daha iyi olur
arkadaşlar eleştirmek herzaman insanı mükemmele götürür ama yapıcı eleştiride bulunmak lazım
ben yapmış olsam bende bulabildiğim en ucuz motoru koyardım sonuçta bu prototip daha sonra ister k20 koyar ister başka bişey herkes honda fanatiği değil
şase özgün değilmiş olmaması bişey kaybettirmez uygun ise ise yapmak hem zamandan hemde paradan kazandırır
Neticede böyle çalışmalar ciddi emek ve para ister adamda uğraşmış yapmış araç plakalı ruhsat vs. işlemler içinde TSE de ve emniiyette canını almışlardır.
Yani netice olarak diğer gördüklerimize kıyasla daha özgün ve yapılabilir bi proje en azında reno kasasına fiber kalıp değil adam uğraşmış yapmış bence güzelde olmuş geliştirsin 600 değilde 700 kg olsun 150 hp herhangi bi motorla çok keyifli bi araç olur hem pistte hemde yolda
yavaş yavaş olur arkadaşlar birden mükembeli yakalayamayız türkiyede yakındır seri üretim tebrikler özenti veya degil.
Germanian
28-01-2010, 13:20
yav herşeyi geçtimde okadar araba yapıpda gidip granadanın en verimsiz motorunu koymak ne mantıkdır ? yazıda değişicek demiş zaten ama yinede saçma... bide niye mhp kadran koyulmyşki Türk yapımı araca ?
çıkmacıda o denk gelmiş sanırım :D ama gerçekten üzerinde baya bi emek war adam tek başına başarabilmiş bunu karşımıza çıkarmış en azından ülkemizde hala tofaştan çıkardığı motoru yerine koyamayan tamirciler warken bu bi gurur kaynağıdır bence ama tabiki ismi türkçe bi isim olsaymış daha ii olurmuş
özgünlük falan diyorsunuzda şuanki çoğu büyük marka başkalarını kopyalarak bu konuma geldi.başlarda replica olacaksınız sonra özgün
''Türk montajı'' daha uyun olurmuş ...
Bildiğimiz super seven ....
İyide arabanın özgün olmamasına itiraz yok. Özgün olmadığı halde özgün tasarım denilmesine itiraz var. İkisi birbirinden çok farklı şeyler.
Büyük emek cidden helal olsun ;)
Güzel bi jan taksa eminim cok daha kaliteli duracaktır araba..
İnsallah pesini bırakmaz bu işin.. Böyle adamlara ihtiyacımız var..
Hahaha herşeyi ile çakma bir araç ancak bu kadar olur Catherham 7 çakması görünüşü ve büyük ihtimalle çizildiği programın adıyla tamamen çakma bir araç... http://www.rhino3d.com/
Lotus Seven ı biraz araştırın. Caterham ın westfield ın hepsinin tasarımı lotus seven kit cardır.
http://www.sandsmuseum.com/cars/seven/assembly/sevencut.gif