PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Türk ün TUV le sınavı- SPIEGEL TV Almanya

Antalyalogy
28-01-2010, 14:01
dok99Ak1FSs

http://www.youtube.com/watch?v=dok99Ak1FSs

Sonu bomba :D:D:D Küfür içerir ama kimse yoksa sesi dipleyin ;);)

BoraRS
28-01-2010, 14:03
TÜV cüler haklı. Adam servis işletiyor ama yolcu koltuklarında emniyet kemeri yok. Yangın tüpünün son kullanma tarihi dolalı yollar olmuş. Sonra o servisle küçücük bebeler taşınacak okul servisi diye. Bunların günahını o bebeler neden çeksin?

Antalyalogy
28-01-2010, 14:06
A...ma korum arabasının bak yakarum söyle onlara :D:D:D:D

CasabLanca
28-01-2010, 14:09
bende tam tüve gidiyordum muyaneye :D:D

alp88
28-01-2010, 14:11
=))))))))))))))) Tüv'e giriceklere bir tüyo bende katalizör yok diye kalmıştım. Gittim dıştan katalizöre benzeyen orta susturucu taktırdım adamlar yedi. Kaç paraya aldın diye sordu 600 dedim oysa 40 lira =).. Eğer geçmeseydi araba ben de böyle mi yapardım acaba :D

cabriolet
28-01-2010, 14:12
bence çok erken geldi bu tüv olayı trafikte hala lastikleri 8 çizen arabalar dolaşıyo insanlarda arabayı yaptırıcak parada yok bi şekilde ekmek parasının peşinde koşuyo ağır geliyo insanlara masraflar tamam herşeyin en iyisi olsun güzel memleketimdede zamanlamasıda doğru olsun :)

::ZaFeR::
28-01-2010, 14:13
Seslendirmeye bittim :D

öncel
28-01-2010, 14:13
karadenizliler tez canlılarır.allahtan arabayı yakmamış valla.

CasabLanca
28-01-2010, 14:14
yeni gördüm adam ne sövüyor öyle ahahaha dsausaduhsadusad :D:D:D

Antalyalogy
28-01-2010, 14:15
karadenizliler tez canlılarır.allahtan arabayı yakmamış valla.

Valla adamın yerine koyuyorum kendimi o da haklı işi gücü kalmış iki kere 131 tl ödemiş şimdi 3.cüyü ödeyecek şansızlığı da kameraların çekim yaptığı gün gitmesi heralde...:(

Antalyalogy
28-01-2010, 14:15
yeni gördüm adam ne sövüyor öyle ahahaha dsausaduhsadusad :D:D:D

ahahah zaten özelliği o ya videonun sesi açın da dinleyin...

CasabLanca
28-01-2010, 14:17
ahahah zaten özelliği o ya videonun sesi açın da dinleyin...

ses felan açık adam orda küfür ediyor almanca çeviri hemen :D:D
sonra kadın yorumladıya bölge insanı bu tür konularsa sinirli felan diye :D

s7158
28-01-2010, 14:19
harbi cok bomba olmus.. :D
Bide TUvculer unutmasin Almanyada modlar isleniyoo burda yok ole bisey..

Mehmet Gazihan
28-01-2010, 14:20
bende tam tüve gidiyordum muyaneye :D:D

taktiği kaptın işte..kesin geçersin...

dok benzini arabanın üzerine..hemen geçiriolar
:D

Drifter
28-01-2010, 14:22
hıyarın birini delirtmişler, Türkiye'nin böyle kötü reklamını yapıyorlar resmen

sword
28-01-2010, 14:24
devamı yokmu haftaya felan ıımış:)

aslında hersey guzelde bızım ınsanımız gene yolunu bulur amac farklı gider arkadaşından emanet yenı lastıını ıvırını zıvırını alır takar gecer.

CasabLanca
28-01-2010, 14:25
yalnız direk programında karadenizde çekiliyor olması tuhaf :D

sportinger
28-01-2010, 14:27
puhaahhaha bu ciden televizyonlarda gösterildiyse cok ilgi toplamıştır...

Tunacan
28-01-2010, 14:30
Can taşıyorsun, gitmiş birde kemer pazarlığı yapıyor. Hoş oturan da kemeri takmayacak ama...

Eğitilmemiz şart. Sonra hanzo Almanlar bizimle d.şak geçiyor tiplere bak diye. Yöre halkı belinde tabancayla geziyormuş. Yokya? Sizde orda burda s.kişiyorsunuz biz sizin belgeselinizi yapıyormuyuz? Dallamalar..

Bu muayene işi de iki ucu boklu deynek. Uygulasan bi dert uygulamasan bir dert..

ahmet3425
28-01-2010, 14:32
avrupa birliği uyum konularından biride bu tuv olayı ama goruyorum ki adamlar ''avrupa'' memeleketimizin uzerinden kotu reklam yapıyorlar ''erkekler silah tasıyormus'' ozellikle yok abi yok nereye gitsek avrupalının tuzagına dusuyoruz...

cabriolet
28-01-2010, 14:33
ya can taşıyosun kemer pazarlığı yapıyosun değil olay istanbulda hatlı minibüslerde yada otobüslerde ayakta gidenler kemeri g.tüne mi takıyo olay illa can güvenliği ise önce onlara ayakta yolcu aldırmıyıcaksın sonra tüvde böyle zorunluluklar koyucaksın ne günahı var servisçinin :D

Tunacan
28-01-2010, 14:37
Ayakta yolcu almak yasak değil mi? Bitti gitti.

cabriolet
28-01-2010, 14:49
metrobüste bile ayakta yolcu taşınan bi memlekete fazla diyorum ben bu tüv olayı adamıda haklı buluyorum :) ben olsam bende aynısını yapardım hatta belki daha bile ileri gider yangın söndürücüyü adamlara sıkardım :)

edit: millet kamyonun damperini indirmeye üşenip köprü deviriyo bu memlekette biz can güvenliğinden bahsediyoruz :D

Tunacan
28-01-2010, 14:52
İşte ben de o yüzden iki ucu boklu deynek dedim ya. Bir tarafta uygulamaya çalıştığın bir standart var, diğer tarafta ise imkansızlıklar.
Keşke verdiğimiz onlarca vergi çarçur edilmese de, ülkemizde refahı, kaliteyi, standartları yükseltmek için kullanılsa. Ama ya bunu düşünemiyorlar ya da para sefası yapmak bu kadar tatlı geliyor insanlara...

s7158
28-01-2010, 14:57
İşte ben de o yüzden iki ucu boklu deynek dedim ya. Bir tarafta uygulamaya çalıştığın bir standart var, diğer tarafta ise imkansızlıklar.
Keşke verdiğimiz onlarca vergi çarçur edilmese de, ülkemizde refahı, kaliteyi, standartları yükseltmek için kullanılsa. Ama ya bunu düşünemiyorlar ya da para sefası yapmak bu kadar tatlı geliyor insanlara...

Agzindan bal damliyoo bal.. :icon_tup:

Tunacan
28-01-2010, 14:59
Oyunuzu gelecek seçimlerde bana verin...

s7158
28-01-2010, 15:03
Oyunuzu gelecek seçimlerde bana verin...

Herturlu :) Rahat ol :D

ef186
28-01-2010, 15:29
zuahahahha :D

Dayı kızmış :D

ef186
28-01-2010, 15:32
birde almanyada buşekilde yayınlanması imaj açısından pek hayırlı olmamış ...

berkred
28-01-2010, 15:44
:D adam arabayı aldı diye arkadaşını dövücek nerdeyse

Onurkk06
28-01-2010, 15:46
öldüm gülmekten adamın suçu sırf kameralar olduğu gün gitmesi :D

Antalyalogy
28-01-2010, 16:09

Almanların bizim için düşündüğü tek iyi şey ucuza tatil yapacakları bir memleket olmamız..

Ben onun dışında iyiniyet beslediklerini düşünmüyorum...:mad:

FT106
28-01-2010, 16:39
Allahtan emanet çekip sıkmamış kameraman ve görevlilere haha :)

M_PROJECT
28-01-2010, 16:53
video bizim icin baya kotu olmus . karalama kampanyasi gibi , yok bolge halkinin sabirla alakasi olmaz ,erkekler silah tasir , geridonusumden bi haber vatandas ...

ahmet3425
28-01-2010, 17:00
video bizim icin baya kotu olmus . karalama kampanyasi gibi , yok bolge halkinin sabirla alakasi olmaz ,erkekler silah tasir , geridonusumden bi haber vatandas ...

vatandas ne yapsın adam kendi derdine dusmus baksana arabayı yakacak:D

percussonali
28-01-2010, 19:02
elemelarda tam silahın olduğu bölgede çekim yapmışlar :D tam sinirli kesim :D şansa bak

M_PROJECT
28-01-2010, 19:08
vatandas ne yapsın adam kendi derdine dusmus baksana arabayı yakacak:D

vatandas bisi yapsin demiyorum , zaten vatandasi geri donusumden haberi dahi yok . ama orda dalga geciyor mizah yapior programi yapanlar . onu vurgulamak istedim .

cenk
28-01-2010, 19:29
ağlanacak halimize gülüyoruz ...

ReßeL
28-01-2010, 19:45
Hayatlari politika, bizimkilerin de hiyarlik. Bu kadar aci olaylar aslinda biz guluyoruz, Avrupa ise kinayarak izliyor. Haklilar... Sistem yok ki ulkede. Ama bu programi yapanlarin ekmegine bal surmek oluyor iste.

Baran^
28-01-2010, 19:50
Boş işlerle uğraşıyo bu memleket.Burada olacak iş değil bu kafalar farklı.Muayeneden geçemiyecek arabalar zaten yaptırmıyor yada biryolunu buluyor geçirtiyor bilgisayardan düşürtüyor.Modifiyeli arabalar haklı olarak bişekilde aracı kılıfına sokup gecirdikten sonra tekrar eski haline döndürüyor.yangın tüpü kiralıyorlar tuvun kapısında.Bu işi böle çö-ze-mez-ler.gülünç duruma duşuyolar.Cahil adam napsın adam genede 2 defa götürmüş bigüzelde basmış küfrü ahahah kemer olayı doğru coluk cocuk biniyor ona ama yapıcak bişey yok burası Türkiye ne yazıkki böle..

metin
28-01-2010, 19:55
dayı super ya :) dayı coşmuş iiy sıkmamış walla bıde camdan okey dıyoya kontrol ederlerken :D koptum

akın
28-01-2010, 20:24
bence çok erken geldi bu tüv olayı trafikte hala lastikleri 8 çizen arabalar dolaşıyo insanlarda arabayı yaptırıcak parada yok bi şekilde ekmek parasının peşinde koşuyo ağır geliyo insanlara masraflar tamam herşeyin en iyisi olsun güzel memleketimdede zamanlamasıda doğru olsun :)

katılıyorum:icon_tup:

JDMazda_GTR
28-01-2010, 23:07
en nıhayetınde sonuc eger turkıyede bellı yerlerde bı sekılde bı tanıdık varsa hepsı hıkaye.ıster standarta uydurmaya calıs ıstersen alman getır.hepsı fıs dırek muayeneden gecıyorsun.keske tam olarak uygulansa da her defasında 131 lıra verılse.sunu da goz ardı edemıyorum bu ısın ozellestırılmesı en azından bız turklere verılmemıs olması bence ıı.ısımız gucumuz 3 kagıt baska bıseye kafa calısmaz cunku.dalga gecerek bı cekım olmus ama malesef gerceklerı soylemısler.

gökh@n_gr
29-01-2010, 00:28
bence adamada para verilmiş ve rol yaptırılmış türkiyenin kötü reklamı için güzel bir video olmuş tuvturk muayenesi ile ne alakası var bu bölgede insanlar sabırsız silahta taşıyorlar gibi cümlelerin

timucintt
29-01-2010, 09:08

Abi emin ol orda bizim imajımız felan zedelenmez. Almanlar gayet iyi Türkleri tanıyor izlediklerinde "Ja die Türken ist es alles egalll" diyip gülüp geçmişlerdir. Ayrıca o kadarda modern görmemek lazım onları. Sistemleri düzgün ama akılları acağip kıt bir millet Almanlar.... İlkokulu Almanyada okudum 6 7 sene orada bulundum ailemde 20 yıl şükürki Türkiye'deyim diyorum. Ha mükemmel ötesi bir ülkede yaşamıyoruz ama en azından kendyile barışık ;) Geçen yaz gittim 10 yıl önce neyse halen o almanya... Gelişmişlik falan hikaye. Kendilerini 70 lerde 80 lerde zannedip halen kendilerini avrupanın en güçlü ülkesi görürler ama ellerinde 1 avuç fabrikası kalmamış kapitalizm yüzünden dünyadaki en büyük darbeyi almış ülkedir. Ama vatandaşının bundan haberi yoktur. Çünkü dünyadan haberleri olmayan koyun bir milletdir almanlar...

Onun için türkiyeye gelip böyle saçma programları çekip Türkiyemi ve Türkleri küçük göstermeleri kendi eziklikleri... Yurdum okumamış görmemiş insanını böyle ezmek böyle hor göstermek onlar için gurur kaynağıdır. Ama onlar onca gelişmişliğin içinde dahada öküzken asıl acınacak halde olanları kendileri ama farkında değiller ;)

BrakeHorsePower
29-01-2010, 09:57
Burda söylenecek çok söz var da, tüv bence de çok erken geldi tr ye. Tamam araçlarda çok hayati eksiklikler olabiliyor doğru, bunnar trafik kazalarına da sebep oluodur o da doğru.Bunnar kesinlikle düzeltilmeli, o da doğru sonuna kadar katılıyorum. Ama, trafik kazalarının yüzde kaçı yol koşullarından oluo bu ülkede hiç ona değinmişler mi? Yoldaki mucurdan kontrolünü kaybedip ölen vatandaşlar, onu da geçtim kaç tane haber vardı sayısını bile unuttum yok iski nin kazdığı çukura düşen araç yok belediyenin kapatmayı unuttuğu çukura düşen araç diye. BU savunmayı yaptın mı hemen tüv deki arkadaşlar şunu söylüo eee bu böyle diye şimdi sizin aracınızdaki eksiklerde mi kalsın, hiç mi bi şey düzeltilmesin(kendi net sayfalarında da soru cevap olarak yazmışlar bunnarı) Düzeltilsin tabii ki tüv e karşı deilim, ama yollar düzeltilmesin, çukurlar kapanmasın, otobanda öküz çıksın önüne, trafik polisin tüv beni bağlamaz bu cam filmi ne desin, ama iş birine fatura kesmeye geldi mi hep nedense vatandaşa bu fatura kesilsin. Tüv istasyonları maşalla muayene başına 121tl vs gibi rakamları rahat bi şekilde alsın, para bassın, bi de ordaki çalışan adamın o anki psikolojisine göre aracın muayeneden geçecek ya da geçemeyecek. Ayrıca Tüv de çalışanların da ne kadar bilgi sahibi oldukları çok tartışılır. Bi çoğunun hiç bi şey bilmediklerini biliyorum. Ama bi şeyler ödenmeye geldi mi vatandaş öder ne de olsa. Sonra da almanlar gelir, bilerek en çok tüv e takılan aracı bulur, onu da böyle yayınlayarak seni kötüler. Tüv de yetkili kişi de bi güsel açıklamalar yapar alman tv sine. Ya bıraksınlar bu işleri yaaa...

Baran^
29-01-2010, 12:40
Bu memleketin yolu yol olmadıktan sonra otomobiller mükemmel kondisyonda olsa nolur salaklar! Yurtdışına ne zaman gitsem utanıyorum toprağımdan acık acık.

thedevil
30-01-2010, 16:34
sanane be .bine yaw herkez kendi toprağına baksın .mına koyim yaa sanki burada yaşayan onlar almayın abi bizi AB'ye falan .ikerim A'sını B'sini .mına koyim AB'mi doyurdu beni şimdiye kadar .mına godumun oğulları sokucan .ötüne küteyi sallıcan içine mermiyi bak bidaha geliyomu buralara video çekmeye...

onursumer
30-01-2010, 23:30
soylenene gore bu bolgenin erkekleri silahta taşıyorlarmış dedi ya :D

Burak Kasim
31-01-2010, 00:16
Bence TuvTurk hakli ama su ucret odemesini her seferinde geldiginde ayni uygulaniosa ki ben ole anladim o biraz abarti olmus.

Burdaki egzos muayneside, eger kalirsan tekrar geldiginde ayni parayi almiolar daha dusuk bi para aliolar.

Orada bi duzeltme yapilabilir die dusunuorum.

tuner faruk
31-01-2010, 01:15
Adamın nevri dönmüş:D

McS_R53
31-01-2010, 02:33
ben olsam yakardım arabayı orda.. arabada yardımcı olsun diye yanlarda basamak varmış onları bile söktürmüşler...

Antalyalogy
31-01-2010, 09:19
sanane be .bine yaw herkez kendi toprağına baksın .mına koyim yaa sanki burada yaşayan onlar almayın abi bizi AB'ye falan .ikerim A'sını B'sini .mına koyim AB'mi doyurdu beni şimdiye kadar .mına godumun oğulları sokucan .ötüne küteyi sallıcan içine mermiyi bak bidaha geliyomu buralara video çekmeye...

Ahahaha süper olmuş...