Orijinalini görmek için tıklayınız : Type-s mi 207 RC mi
çok yakın bi arkadaşım 2 araç arasında kararsız kalmış durumda.sizde hangisi?fiyat olarak hemen hemen aynı durumdalar 1-2 bin tl fark ediyo okadar sorun değil.ama konfor-fonksiyonel özellikler-teknik özellikler en önemliside motor.
ben 207 RC kanısındayım peki ya siz ne dersiniz?
207 RC bence :)
Type-S iyidir hoştur da, performans pek aramayın.
Donanım aşağı yukarı aynıdır, iki araçta çok iyi donanım bakımından.
Konfor belki Civic 1 adım öndedir diye tahmin ediyorum.
RC deki motor zaten BMW ile ortaklaşa tasarlandı, MCS de de kullanılıyor bildiğiniz üzere. Çok başarılı bir motordur.
Honda'nın R18 motorlarıda iyidir, ama öncelik performans değil yakıt ekonomisi bu motorlarda.
bence o arkadasin once emrah abiyle sonrada gokcanla bi tur atsin sonrasinda kendisi versin kararini Hondayi kafaya koyduysa ne kadar anlatsan anlamaz bi binsin farki gorsun 2 arac arasindaki :)
ilk basta performansmı şekilmi bence buna karar vermeli diye dusunuyorum.types dusunuyosada kesınlıkle manuel almalı bence.
ocean0636
29-01-2010, 11:44
Bi HONDACI olarak, tarafsız rc diyorum :) uzar gider ;)
Jön Türk
29-01-2010, 11:45
RC tabikide Turbo İnside
serhat306
29-01-2010, 11:46
ıkı aracın goruntusuyle arasında bag olabılırde performans acısından ucurum var 207 derım bende dogal olarak...
bence o arkadasin once emrah abiyle sonrada gokcanla bi tur atsin sonrasinda kendisi versin kararini Hondayi kafaya koyduysa ne kadar anlatsan anlamaz bi binsin farki gorsun 2 arac arasindaki :)
denk gelsin ikisinede bindirecem elemanı.kendi karar versin bende RC diyorum ama neymiş göğüsün görüntüsü çok sadeymiş honda daha gösterişliymiş.ama RC daha iyi gidiyomuş.başımın etini yedi yaaa
ygtkrmdnz
29-01-2010, 12:33
S'nin yerini değiştirip R yazılsaydı durum farklı olurdu :) Ama 207 daha mantıklı tabiki.
eğer sadece performans aranıyorsa rc, ama sıfır otomobil alacaksam kesinlikle honda alırım. 2 sene sonra 3-5 milyar aşşağısına satabilirsin :)
kesinlikle rc derim,başkada bişey demem:)
207 daha güncel model daha karizmatik makyajlı rc cam tavan fena olmaz :D :D
performans aranıyorsa rc tabıkı ama sekıl genıslık ıc mekan kalıtesı aranıyorsa az da yaksın ıstenıyorsa type-s mantıklı olacaktır
tamamen ne ıstendıgıyle alakalı...
rc lerı cok begenıyorum ama ıc mekan cok basarısız bence bombos gelıyor bana,o motora performansa daha ıyı bı ıc mekan gerekırdı bence..
Almanci Tane-R
29-01-2010, 12:53
bu piyasada type-s fiyatına çok rahat ikinci el bir temiz fn-2 typer alabilir
abı cogu type-s sahıbı aracını cok bısey sanıyor o yuzden ole fıyat verıyorlar yoksa mumkun mu aynı paraya fn2 alabılmek bakma satılmıyo zaten sacma sapan fıyat ısteyen type-s ler
bende fk2 war type-s le motoru donanımı herseyı bırebır aynı tek fark tek kapı olması sıfır fıyatlarıda alırken bırbıyle aynıydı neredeyse e ozaman 2.eldekı bu fıyat farkı nerden gelıyo=)
50bın lıraya fn2 alınır maksımum 40bın lırayada type*s alınır bence type*s e 45 fln vermek sacmalık olacaktır zaten..
road runner
29-01-2010, 13:21
RC :icon_tup:
devil_berk22
29-01-2010, 13:43
honda kalitesi ve type-s derim ;)
punto_multijet
29-01-2010, 13:44
bence RC...
ADMISE R1
29-01-2010, 13:47
Tabiki 207 rc
slowmotion
29-01-2010, 14:08
gerekeni tunç kardeşim söylemiş, elimizde 2 araçta var...
initial-D
29-01-2010, 14:10
207 gt olsa type-s seçilebilir ama rc olunca gerek yok civice
renault_f1
29-01-2010, 14:18
RC ayarında olmasada type-s'lerde gayet ii yürüyor ...
Serhat Y.
29-01-2010, 14:22
kesinlikle her açıdan bence rc
type-RRR
29-01-2010, 14:23
bencede RC
Bu ikisinden birini istiyosa eger RC alsın mutlaka Mustafa Kemal.. Ama 3. bi seçenek olursa benim arabadan var şu anda elimde bi tane daha :D
fsunnetci
29-01-2010, 14:41
Type S alırdım çıtırdan bir egzantrik ve egr kat iptali modifiyesi le o araç zaten 160hp olur.o kasayada yeter bu güç:icon_tup:
Peugeot markası beni pek sevmiyor:beuj: ısınamadım bir türlü:D
Serhat Y.
29-01-2010, 14:50
Type S alırdım çıtırdan bir egzantrik ve egr kat iptali modifiyesi le o araç zaten 160hp olur.o kasayada yeter bu güç:icon_tup:
Peugeot markası beni pek sevmiyor:beuj: ısınamadım bir türlü:D
201hp bile yetmiyor bu kasaya 160hp pek farketmez bence, bu kasanın hakkı enaz 225-240 hp arası olmalıydı
ole cok fazla gazlamayı dusunmuyosa type s daha mantıklı bence
Boost Up
29-01-2010, 16:15
Civic in konsolu hoşuma gidiyor. Onun dışında geriye kalan herşey 207RC:)
VtecDream
29-01-2010, 16:23
Rc alsın birde Büyük navigasyon alsın orta konsola koysun aradaki görünüm farkı kapanacaktır :)
ERkut 205
29-01-2010, 22:02
Hangi ihtiyacı karşılamak amacıyla alınışına göre değişir bu durum.
Vergi Yakıt Performans => RC
*QuaReSMa*
30-01-2010, 09:53
Asıl amacının ne olduğuna iyi karar vermeli arkadaşın.
Temel amaç gazlamak, performanslı bir hot-hatch ise 207 RC yol tutuşu (karting-style) sertliği, torkuyla, yükleme kolaylığı (chip vs...) ile çok daha avantajlıdır atmosferik Type-S'e göre.
Ama yok ben iç mekanı gösterişli, süslü-püslü, nispeten daha konforlu, daha büyük iç mekana sahip bir Honda istiyorum, 5 sene sorunsuz, dertsiz-tasasız binerim, 140 hp bana yeterli, gazlamayla işim olmaz, olsa da haddimi bilir ona göre kafa tutarım kendi rakiplerime göre diyorsa Civic Type-S alınabilir...
Bence burada asıl sorulması gereken soru 2.el 10-15k km.de FN Type-R mı yoksa 207 RC mi?
Ben olsaydım 2.el 10-20k km.de 207 RC alırdım 30-32.000 TL'ye...
Kolay gelsin... :)
GKS TypeR
01-02-2010, 10:00
fn2 alamıyosan rc derim...
Bu ikisinden birini istiyosa eger RC alsın mutlaka Mustafa Kemal.. Ama 3. bi seçenek olursa benim arabadan var şu anda elimde bi tane daha :D
valla doğu kendimi paraladım gel ibiza alalım dizel gezmesi güzel.alayına isyan çekeriz dedim.yok dio illa.type-s ivtec olduğunda o vti gibi vitek açacağını düşünüyomuş.öyle bir hissiyatının olmayacağınıo anlatınca hüsrana uğradı çocuk yaşama sevincini kaybetti.207RC de şimdilik kararlı gibi.veya volvo C serisinden de turbo lu bi araç alabilir.ama en kısa zamanda şenelin 207 ye bindirip bi gezdirmek lazım.
207 Rc :icon_tup:
type-s le kıyaslamak bile mantıksız.
içi hoşuna gidiyorsa 1.4 ü bile alınabilir ikiside gitmicek nası olsa
DogukanB
01-02-2010, 16:45
207 nin içide öyle vasat bişey değilki. Dışı, içi, performansı, sesi, osu, busu herşeyiyle bi adım önde type-s' ten. Hatta type-r desen yinede 207 rc derdim ;)
valla doğu kendimi paraladım gel ibiza alalım dizel gezmesi güzel.alayına isyan çekeriz dedim.yok dio illa.type-s ivtec olduğunda o vti gibi vitek açacağını düşünüyomuş.öyle bir hissiyatının olmayacağınıo anlatınca hüsrana uğradı çocuk yaşama sevincini kaybetti.207RC de şimdilik kararlı gibi.veya volvo C serisinden de turbo lu bi araç alabilir.ama en kısa zamanda şenelin 207 ye bindirip bi gezdirmek lazım.
ileride benzin olayindan pisman olmasin bence beyazindan bi volvo s40 1.6d alsin rahatina baksin :) hem prestij+ekonomi+konfor+donanim+genislik :)
turkerrr
01-02-2010, 18:47
207 rc... type-s alana kadar 5 kapılı civic almak daha mantıklı zaten bi farkları yok en azından ikinci eli daha iyi satılır 5 kapının...
Cimmeria
01-02-2010, 18:50
207 nin içide öyle vasat bişey değilki. Dışı, içi, performansı, sesi, osu, busu herşeyiyle bi adım önde type-s' ten. Hatta type-r desen yinede 207 rc derdim ;)
type-r yerine de rc demek ilginç tabi :) hatta s2000 dese de bence rc demek lazım ne olsa honda
DogukanB
01-02-2010, 19:01
207rc ve fn2 typer aynı katagorinin arabları değil mi? typer yerine rc' yi seçmem niye bu kadar garibine gitti? Hothatch lerde typer seçmeyeni taşlıcaksınız yakında. s2000 felan ne alaka, biraz mantıklı konuşun konuşcaksanızda...
type-R'dan başka arabayı beyenenleri taşlıyoruz biz.
DogukanB
01-02-2010, 19:06
typerdanbaskarabayıbeyenenleritaslıyoruz.biz alan adıda boşmuş oh mis
Cimmeria
01-02-2010, 20:15
207rc ve fn2 typer aynı katagorinin arabları değil mi? typer yerine rc' yi seçmem niye bu kadar garibine gitti? Hothatch lerde typer seçmeyeni taşlıcaksınız yakında. s2000 felan ne alaka, biraz mantıklı konuşun konuşcaksanızda...
şu zamana kadar mantıksız konuştuğum olmamıştır.
marka fanatiği değilim, fn2 özellikle sevmediğim bir araba ama rcden daha üstün bir araba.
ayrıca nerde honda ile ilgili bir koun görsem senin honda karşıtı yazılarını görüyorum o yüzden özellikle yazdım.
type r sevmeyeni ister taşlayın ister taşlamayın bana ne fikir söylemek problem mi ?
DogukanB
01-02-2010, 20:31
İşte benim sorumda bu. Fikir söylüyorum ama çok acaip bişey söylemişim gibi hondayı seçmediğim için yok s2000 yok şu yok bu.
Ayrcı honda karşıtı felan değilim, kendimde şu anda 2005 model honda kullanıyorum. Demişsin hep honda karşıtı yazılar yazıyosun diye bana bi örnek gösterebilirmisin?
1) Pandora by uk (eski nıf, aşşağı yukarı 400 hp) eksozlu gc8' in roll'ü
2) Gariban turbo typer la yakın speclerde denilen bi typerin ki 400hp' nin çok üstünde, stock stin yarışıydı.
Normaldir yarışırlar, ama burada honda subaruyu böyle deler, şöyle s*ker yazılarını beraber okuduk. Buna subaru hayranı olarak sadece ben değil, aklı başında olan tüm marka hayranları benimle aynı tepkiyi gösterdi ve söylediklerim sanki hondayı küçümser gibi gözüktü ama, bunu da anlayan anladı.
Konu nereden nereye geldi, mod.lar arkadaş konuyu okuduktan sonra temizlerseniz iyi olur, arkadaşın konusu hiç olmasın..
Cimmeria
01-02-2010, 20:50
kimsenin kimseye küfür etmesini hoş karşılamıyorum yanlış anlaşılmasın. bence fn2 rcden daha başarılı bir araba...
konuya dönersek rc mi type s mi soruna ben olsam rc derdim
Bir Honda Sever Olarak Kesinlikle "RC" Derim..
Bir honda kullanıcısı olarak rc yi secerdim. Performansı ilk sıraya koydum tabe...
jackal_JAZZ
02-02-2010, 15:55
Performans olarak RC çok üstün type-s' e göre.. Donanım olarak da aşağı kalır yanı yok(cruise control,6airbag,cift bölgeli elektronik klima,5li cd changer+ mp3 player, yagmur&far&park sensorleri,yol bilgisayarı vs..)
8.000rpm
04-02-2010, 09:12
type-s , tasarım olarak ya aşık olunacak ya da nefret edilecek bir araç. bence bunun arası yok.
ayrıca motorunun tam anlamıyla tat vermemesi , bu tatsızlığın yanında da motor hacmi sebebiyle vergi diliminin yüksek oluşu (k20 de yüksek vergide ama en azından hakkını veriyor) , performans arttırıcı parçalarının yok denecek kadar az oluşu gibi sebeplerden ötürü maalesef geri planda kalıyor. gönül isterdi ki madem 1,8 litre olacak , bari b18c geliştirilseydi ve bu kasaya konsaydı da akıllar hepten karışsaydı :D:D
207 rc ise , performans arttırmanın nispeten daha kolay olması , 1600cc düşük vergi dilimi , parasının karşılığını çok daha fazla vermesi sebebiyle daha tercih edilesi bir araç...
ama 207rc konusunda her kafa yoruşumda "ah keşke 6 ileri olsaydı" diye düşünmeden de edemiyorum...
r56 mini-S'in manuel şanzımanı 207rc'ye swaplanamaz mı?
bu arada ikinci elde 207rc'ler ciddi uygun rakamlara alınabiliyor... bence çok cazip...
sonuç olarak , düşük kilometrede ve mümkünse "virgin" bir 207rc alınır :)
Tuning055
04-02-2010, 10:59
RC:icon_tup:;)
bence rc görünüş type s den daha ii bence tabi
ben RC diyorum, hele Antalyalogy'nin arabası gibi olursa tadından yenmez. O fiyatlara başka birşeylerde düşünülebilir ama.
type-s sıfır satılırken 50 liralara satıldı.Rc ise ötv ile 32 liralara kadar alıcı buldu sıfırı.Dolayısıyla 2.el piyasası baya farklı olması doğal araçların..
Tarz olarak ise hot hatch olmaları dışında ortak yönleri yok bence..Teki konfor,donanım malzeme kalitelisini ve ekonomiyi ön planda tutarken teki performansı önde tutuyor.Bu yüzden tercih yapmak çok zor olmasa gerek.
fsunnetci
08-03-2010, 08:38
Bakıyorumda herkes performans odaklı yorum yapmış..her iki aracı performanslari ile karşılaştırma yaparsak tabi ki Rc.ama Marka ,Model,Malzeme kalitesi ve donanım gibi genel özellikler ile kıyaslanır ise Honda Type S bence..
performans aramıyorsa RC yerine dizelini, S yerine en boşunu almasını tavsiye ederdim, RC diyince illa ki performans geliyor akla. Ayrıca bence kalite açısından pek bi fark yok Peugeot'un yeni modellerini hondayla kıyaslıyınca.
anketi açmama sebep olan arkadaşım.beyaz taype-s aldı üzerinde siyah 18" lenso jantlar var.far-sis xenon.filtre kiti ve SS son susturucu var araçta.gidişi de gayet güzel.ama 1,8 motordan daha çok performans bekliyor insan.RC den vaz geçmesinin en belirgin ve (haklı)sebebi ise çok çok sert amartisörlerinin olmasıdır.böbreklerinde taş olan felan varsa rutin bir şekilde Rc kullansın.ne taş kalır ne kaya:D
Antalyalogy
08-03-2010, 13:02
anketi açmama sebep olan arkadaşım.beyaz taype-s aldı üzerinde siyah 18" lenso jantlar var.far-sis xenon.filtre kiti ve SS son susturucu var araçta.gidişi de gayet güzel.ama 1,8 motordan daha çok performans bekliyor insan.RC den vaz geçmesinin en belirgin ve (haklı)sebebi ise çok çok sert amartisörlerinin olmasıdır.böbreklerinde taş olan felan varsa rutin bir şekilde Rc kullansın.ne taş kalır ne kaya:D
Spor Hatch amortisörü sert olmalı zaten..O yüzden körfez Time Trial de kendinden çok daha hzlı araçların önünde tamamlamıştı 30 turu..
RC sert tabikide olmalıda zaten gariplik yok bunda ama abartmamak kaydıyla öyle böbreklik bir durumu yok..
öte yandan types donanım ve malzeme kalitesi olarak öne geçebilecek birşeye sahip değil
RC den ziyade 207 lerin iç mekan kalitesi sınıfında en iyilerindendir kaldıki RC nin harika bi koltuk farkı var
donanım ise sitelerinden bakabilirsiniz RC nin donanımı types ten az değildir fazlamıdır? olasıdır incelemek lazım..
sorunsuzluk uzun ömür kalite acısından rc yi types den daha ıyı olduğu dusunulemez bence.performans konusunda tabıykıde rc o konuda sonuna kadar haklısınız
RC sert tabikide olmalıda zaten gariplik yok bunda ama abartmamak kaydıyla öyle böbreklik bir durumu yok..
öte yandan types donanım ve malzeme kalitesi olarak öne geçebilecek birşeye sahip değil
RC den ziyade 207 lerin iç mekan kalitesi sınıfında en iyilerindendir kaldıki RC nin harika bi koltuk farkı var
donanım ise sitelerinden bakabilirsiniz RC nin donanımı types ten az değildir fazlamıdır? olasıdır incelemek lazım..
hangi kalite ne kalitesi açsak o konuyu ?
aman marka kalitesi demede..
.::EmrE::.
08-03-2010, 21:02
RC tabikide :D Ayrıca çok bir mazleme kalitesi farkı göremedim ben iki araçta.
hangi kalite ne kalitesi açsak o konuyu ?
aman marka kalitesi demede..
yok canım marka kalıtesı fln deıl tabıykıde.sonucta aracın daha masrafısız sorunsuz olması o aracı daha kalıtelı yapmazmı malzeme kalitesi aynı olsa bile??
Fatih Kavak
08-03-2010, 22:19
Birisi atmosferik birisi ise aşırı besleme önü açık bir araba kısacası RC 2010 larıda hafiften makyajlamış güzel olmuş 2.ci el olarakta fiyatları güzel.
ilkay325i
08-03-2010, 22:27
RC Tabikide :D