Orijinalini görmek için tıklayınız : EP3 ve FN2
racing3000
29-01-2010, 12:13
Arkadaşlar performans, yol tutuş ve konfor farkları birazcık göreceli olsa da belli sayılır bu iki aracın. alacak olsanız ve özellikle de FN2 nin mod imkanı EP3 kadar olsa hangisni tercih ederdiniz, neden? bir ikinci konu ise dediğim gibi aynı modlamalar yapıldığında FN2 daha ağır olmasına ve vsa olmasına rağmen şanzıman ve daha geniş vtec aralığına sahip olmasından dolayı EP3 ü zorlarmı? özellikle her ikisini de kullanan ya da rol yapabilme şansı bulan arkadaşların fikir ve tecrübelerini merak ediyorum..
ygtkrmdnz
29-01-2010, 12:30
Ben rollde ve dragda ep3 diyorum tabiki aralrında çok uçuk farklar yok. fn2 ler daha teknolojik ve donanım olarak daha fazla. Ama ep3 daha keyif veren bir araç gibi geliyor bana.
http://farm4.static.flickr.com/3662/3620338628_743087627e.jpg
fn2 semer gibi sırtında 100 kg fazla agırlık ile ep3 ile yurumek istiyorsa min. 3 boy daha hızlı olması gerekiyor kısa ve net.
Daha önce uzun uzadıya tartışıldı...
serhat306
29-01-2010, 13:10
http://img704.imageshack.us/img704/6491/resim420s.jpg
kendı cektıgım bı resım bana kalırsa ep3 derım ama fn2 de yabana atılmaz...
ep3 derim ;)
daha önceden konuşuldu benim bulduklarım bunlar, bi incele istersen ;)
http://www.techturkey.com/forum/showthread.php?t=23652
http://www.techturkey.com/forum/showthread.php?t=34615
ep3 içinde parcalar yokken sıkıntılı diyolardı bi eski kasa typer daha iyi diyolardı parcaları ortaya cıktıkca fn2de ep3un tahtını elinden alır ama şimdilik ep3 daha ii
racing3000
29-01-2010, 13:25
ep3 derim ;)
daha önceden konuşuldu benim bulduklarım bunlar, bi incele istersen ;)
http://www.techturkey.com/forum/showthread.php?t=23652
http://www.techturkey.com/forum/showthread.php?t=34615
teşekkürler, ben de inceledim bu linkleri ama asıl benim sorduğumu içeren konunun üstünden biraz zaman geçtiği için yeni fikir ve tecrübeler vardır diyerek konuyu açtım :)
ADMISE R1
29-01-2010, 13:39
Yol tutuş ve kullanışlılık fn2 performans ep3
8.000rpm
29-01-2010, 13:39
ben elektronik gaz kelebeği sevmiyorum :)
SekoLive
29-01-2010, 14:00
Yol tutuş ve kullanışlılık fn2 performans ep3
:icon_tup: aynen katılıyorum yanlız biraz daha zaman geçip fn2 ler yüklenince ne olur bilinmez...
Elektronik gaz kelebeği kolay hemen değiştirilir :)
deeperblack
29-01-2010, 15:51
Elektronik gaz kelebeği kolay hemen değiştirilir :)
Beyinle kim uğraşıcak kanka...
Bana elektronik gaz kelebeği falan pek fark ettirmiyor, sonuçta dizeller kadar kötü bir gaz tepkisi olmadığı müddetçe öyle hayvani bir fark çıkmayacaktır ortaya. -kendi açımdan- konuşuyorum bir başkası için bu durum çok önemli olabilir saygı duyarım.
FN2 tayyarcılar yine bana kızacak ama, söylemeden geçemeyeceğim, FN2'nin sorunu Honda'nın gün geçtikçe yapmaya çalıştığı "Almanlaşabilme" çabasının bir ürünü olması.
EP3'te klima-radyo bile sonradan takılırken, FN2 de bilmemkaç havayastığı, 6 lı cd çalar, otomatik klima, yol bilgisayarı vs.. gibi Hothatch sınıfında son derece gereksiz bulduğum donanım listesi mevcut. Bu da ekstra ağırlık demek haliyle.
Ekstra ağırlık = olumsuz etkilenen hızlanma ve sürüş dinamikleri (yol tutuş - frenaj vs..) - anlamına geliyor.
Kusurabakmayın da Hothatch sınıfı bir araç alıyorsam, hızlanma ve sürüş dinamikleri en önemli - en tepede olması gereken şey olmalı. Bunları aramıyorsam zaten hothatch sınıfında işim yoktur, gider Civic 1.8 alır sakin sakin turlarım.
Fakat son zamanlarda tasarım olarak hoşuma gitmeye başladı FN2 kasa, alıp-yüklemek-oynaşmak için mantıklı bir seçenek olabilir tabi ki aklıma yatmıyor değil kesinlikle. Ama stock bineceksem almam, düşünmem bile.
type-RRR
29-01-2010, 16:04
fn2 ye parça çıksın diyosunuzda ikiside aynı motor daha ne çıkıcak cam v.s. aynı
cai headers v.s.. hepsi var zaten
egzoz headers cai li 2 type-r deneyebilir bence
FN2 nin ilerde ep3'den daha başaralı olacağına inanıyorum...
Ağırlık konusunu halletmek kolay yeterki maddiyatta sıkıntı çekilmesin...
Birisi yapar biz de bu konuyu tekrar tartışmaya açarız :D:D
Almanci Tane-R
29-01-2010, 16:11
fn2 herşeyi ile mükümmel bir araba. sadece biraz zaman :)
type-RRR
29-01-2010, 16:29
içi çok güzel göğsünü swaplayabilirmiyiz acaba :)
racing3000
29-01-2010, 23:17
fn2 ye parça çıksın diyosunuzda ikiside aynı motor daha ne çıkıcak cam v.s. aynı
cai headers v.s.. hepsi var zaten
egzoz headers cai li 2 type-r deneyebilir bence
:icon_tup: benim de tam aklımdan geçen bu aslında
Nasıl oluyor o zaman FN2 nin headerslı 1500 dolar oluyor? Geçen bir konuda bahsi geçmişti.
ocean0636
29-01-2010, 23:29
Günlük kullanım için performansın yanında konfor,rahatlıkda istiyorsam fn2.
Ona buna saplamak istiyosam ep3 alır yüklerim :D:D
Günlük kullanım için performansın yanında konfor,rahatlıkda istiyorsam fn2.
Ona buna saplamak istiyosam ep3 alır yüklerim :D:D
katılıyorum tercih meselesi :icon_tup:
Serhat Y.
30-01-2010, 01:00
Bana elektronik gaz kelebeği falan pek fark ettirmiyor, sonuçta dizeller kadar kötü bir gaz tepkisi olmadığı müddetçe öyle hayvani bir fark çıkmayacaktır ortaya. -kendi açımdan- konuşuyorum bir başkası için bu durum çok önemli olabilir saygı duyarım.
FN2 tayyarcılar yine bana kızacak ama, söylemeden geçemeyeceğim, FN2'nin sorunu Honda'nın gün geçtikçe yapmaya çalıştığı "Almanlaşabilme" çabasının bir ürünü olması.
EP3'te klima-radyo bile sonradan takılırken, FN2 de bilmemkaç havayastığı, 6 lı cd çalar, otomatik klima, yol bilgisayarı vs.. gibi Hothatch sınıfında son derece gereksiz bulduğum donanım listesi mevcut. Bu da ekstra ağırlık demek haliyle.
Ekstra ağırlık = olumsuz etkilenen hızlanma ve sürüş dinamikleri (yol tutuş - frenaj vs..) - anlamına geliyor.
Kusurabakmayın da Hothatch sınıfı bir araç alıyorsam, hızlanma ve sürüş dinamikleri en önemli - en tepede olması gereken şey olmalı. Bunları aramıyorsam zaten hothatch sınıfında işim yoktur, gider Civic 1.8 alır sakin sakin turlarım.
Fakat son zamanlarda tasarım olarak hoşuma gitmeye başladı FN2 kasa, alıp-yüklemek-oynaşmak için mantıklı bir seçenek olabilir tabi ki aklıma yatmıyor değil kesinlikle. Ama stock bineceksem almam, düşünmem bile.
bana seri üretim olup hothach sınıfında olan ve bu saydığın özelliklerin olmadığı güncel bir model söylermisin, değişim diye bişey vardır arkadaşım, cebinde paran varsa ama ciddi anlamda paran varsa yüklersin fn2 yi aynı speclerde ep3 le yürürsün aksinide kimse bana inandıramaz, ben bir fn2 sahibi olarak hergün nette parça araştırıyorum yüzlerce çıkmış parçası var fn2 nin ama tamam buna karar verdim alıp takıcam diyince hadii maslağa gidelimle olmuyor maalesef bunun en büyük örneğide benimdir heralde, ama fazla sürmez engeç bu yaz yürüyen fn2 ler çıkacaktır piyasaya
ep3 bana gore herturlu fn2 den daha ıyı...
SekoLive
30-01-2010, 01:04
Serhat abiye katılıyorum FN2 leri bu haliyle geçtiniz geçtiniz yükleme başlayınca çok zor geçilir FN2 ler
bana seri üretim olup hothach sınıfında olan ve bu saydığın özelliklerin olmadığı güncel bir model söylermisin, değişim diye bişey vardır arkadaşım, cebinde paran varsa ama ciddi anlamda paran varsa yüklersin fn2 yi aynı speclerde ep3 le yürürsün aksinide kimse bana inandıramaz, ben bir fn2 sahibi olarak hergün nette parça araştırıyorum yüzlerce çıkmış parçası var fn2 nin ama tamam buna karar verdim alıp takıcam diyince hadii maslağa gidelimle olmuyor maalesef bunun en büyük örneğide benimdir heralde, ama fazla sürmez engeç bu yaz yürüyen fn2 ler çıkacaktır piyasaya
aynen katılıyorum
ar-ge den dolayı boyle gelişiyor araçlar
işin başka yönü fn2 de donanım olmasıydı o zamanda 2010 senesinde 0 model araçta donanımdan kaçmışlar ucuza getirmişler denilecekti
serhat şu toda headers bi taksakda ona göre bende düşünüyorum
Ben FN2 ler yürümez demedim, elbette yüklerseniz yürür. "FN2 yüklesenizde yürümez" gibi bir cümle yazmadım bilhassa hoş olur dedim. Ya yanlış kişinin mesajını alıntı yaptınız, ya da yanlış anladınız yazdıklarımı.
Şu anda "safkan" diyebileceğim kadar güncel bir Hothatch yok EP3 ten sonra. Ama insan en azından aynı seviyede bir şeyler bekliyor yeni kasasından, değil mi? Mesela donanımsız-ağırlıkların atıldığı-yalıtımın kötü olduğu-gaza bastığında herşeyiyle hissedebildiğin-pist için uyumlu versiyonu çıkarsalar (yine type-r bilmemne edition diye) süper olur.
Ama FN2 type-r harici tüm rakiplerin hepsi aşırı beslemeli = hepsinde ayı gibi tork var, o ağırlığı kaldırabilecek, o sebepten FN2 stock halde iken o sınıfın beklentilerini karşılayamıyor, haliyle cazibesini yitiriyor..
fn2 başarısız performansını ,digital klima,cruise kontrol,çekici ön konsolla örtbas etmeye çalışan çağa ayak uydurma bahanesiyle ruhunu kaybeden bi type-rdır benim gözümde :)
işin başka yönü fn2 de donanım olmasıydı o zamanda 2010 senesinde 0 model araçta donanımdan kaçmışlar ucuza getirmişler denilecekti
Siz örnek vermek gerekirse, bir M3 CSL'e, 911 GT3 RS'e sıfır araçta donanımdan kaçmışlar mı diyorsunuz? Öyle mi görüyorsunuz?
Donanımları olmasa da, benim için bu araçlar standard bir M3 ve 911'e göre çok daha özel ve safkan, fiyatları da ona göre :) .
Siz örnek vermek gerekirse, bir M3 CSL'e, 911 GT3 RS'e sıfır araçta donanımdan kaçmışlar mı diyorsunuz? Öyle mi görüyorsunuz?
sadece piyasaya m3csl mi sunuldu ?? kaç tane m3csl var sagda solda ??
sadece piyasaya m3csl mi sunuldu ?? kaç tane m3csl var sagda solda ??
Hayır tabi ki M3 CSL sunulmadı sadece piyasaya,
Demeye çalıştığım da buydu zaten :) Tamam, müşterinin isteklerine göre (arz-talep ilişkisi) donanım-konfor-kalite koyuyorsun, bari birde özel bir versiyon üret??
bkz eski mesajım
Şu anda "safkan" diyebileceğim kadar güncel bir Hothatch yok EP3 ten sonra. Ama insan en azından aynı seviyede bir şeyler bekliyor yeni kasasından, değil mi? Mesela donanımsız-ağırlıkların atıldığı-yalıtımın kötü olduğu-gaza bastığında herşeyiyle hissedebildiğin-pist için uyumlu versiyonu çıkarsalar (yine type-r bilmemne edition diye) süper olur.
Sizin bana sorduğunuzu ben önceki mesajımda anlatmaya çalıştım zaten :)
*QuaReSMa*
30-01-2010, 09:56
Bence bu sorunun cevabı FN2'nin tüm parçaları piyasaya düştükten sonra, yüklenen FN2'lerin aynı veya benzer spec.teki EP3'lerle rolling.lerinde belli olacaktır. Ama aradaki 200 kg civarı fark dolayısıyla işi hiç de kolay olmayacaktır FN2'nin.
Ve şahsi fikrim EP3'lerin her zaman daha çok gideri olacağıdır...
bana görede ep3 fn2 nin yanında ataşehirde rolling yapmaktan başka bi işe yaramaz arabasıdır malesef :)
ADMISE R1
30-01-2010, 10:27
bana görede ep3 fn2 nin yanında ataşehirde rolling yapmaktan başka bi işe yaramaz arabasıdır malesef :)
aynen katılıyorum kanka ;)
Cimmeria
30-01-2010, 11:16
az daha kasarsanız ep3 leri go karttan hallice bir araba aslında bi b.ka yaramaza çevireceksiniz :)
Aldığınız otomobilden ne bekliyorsunuz ?
Konfor ise FN2'ye bile gerek yok TypeS'te işinizi görür.
Hayır ben güç istiyorum konfor donanım Esp bilmem ne benim için önemli değil diyorsanız EP3 alın.
Bence bu sorunun cevabı FN2'nin tüm parçaları piyasaya düştükten sonra, yüklenen FN2'lerin aynı veya benzer spec.teki EP3'lerle rolling.lerinde belli olacaktır. Ama aradaki 200 kg civarı fark dolayısıyla işi hiç de kolay olmayacaktır FN2'nin.
Ve şahsi fikrim EP3'lerin her zaman daha çok gideri olacağıdır...
arada 200kg farkmı??benim bildiğim 80 kilo civarı bi fark var
az daha kasarsanız ep3 leri go karttan hallice bir araba aslında bi b.ka yaramaza çevireceksiniz :)
:icon_tup: :icon_tup: bir çekememezlik var gibi arkadaşlarda :)
:icon_tup: :icon_tup: bir çekememezlik var gibi arkadaşlarda :)
Haftada bir kullanırım fırsatım olursa atasehire cıkarım keyfime bakarım:icon_tup:
aslında onlar atar giderden anlıyorda bize yakışmaz ayrıca çok anlamsız:cool:
SekoLive
30-01-2010, 12:07
Haftada bir kullanırım fırsatım olursa atasehire cıkarım keyfime bakarım:icon_tup:
yok yere yine karıştırıcaksın ortalığı...
yok yere yine karıştırıcaksın ortalığı...
ortalıgı arac sahipleri karıstırmıyor genelde yancılar karıstırıyor biliyormusun;)
konuda mesaj çektim ondan yazıyorum atar gider diyorsunda bi tane mesajımı görsersene atarlı
ep3 gayet begeniriyorum benim bahsetmek istediğim fn2 b.k atılmasıdır
Serhat Y.
30-01-2010, 12:16
siz kimmişiniz, hep grup olarakmı takılıyorsunuz
deeperblack
30-01-2010, 12:18
EP3 japonyaya gireli çok oldu.
FN2 Euro Badge iyle daha 1 ay önce girdi japonyaya. Millet yeni başladı detaylı çalışmalara...
Bkz. BuddyClub
http://1.bp.blogspot.com/_2o5Lep2wWQs/SykGjy1K0cI/AAAAAAAABr4/okHxDgjbiA0/s320/buddy1.jpg
Bkz. Spoon
http://1.bp.blogspot.com/_2o5Lep2wWQs/SxYlAlXCElI/AAAAAAAABrA/2_FuEf3pCdQ/s1600/FN2A5A8A5F3A5B8A5F3A3B4.jpg
İyi demek önde gitmek demekse EP3 en iyi araba...
İyi demek konfor - güvenlik - huzur - donanım demekse FN2 en iyi araba... :)
konuda mesaj çektim ondan yazıyorum atar gider diyorsunda bi tane mesajımı görsersene atarlı
ep3 gayet begeniriyorum benim bahsetmek istediğim fn2 b.k atılmasıdır
siz kimmişiniz, hep grup olarakmı takılıyorsunuz
Arkadaslar yapmayın safa yatmayın herkes biliyor kendini kimsenin fn2 *** attıgı yok sonucta aynı motor var her ikisindede siz kendi icinizde birbirinizi yiyip sonra uzaklastırılıyorsunuz yalanmı:D
Arkadaslar yapmayın safa yatmayın herkes biliyor kendini kimsenin fn2 *** attıgı yok sonucta aynı motor var her ikisindede siz kendi icinizde birbirinizi yiyip sonra uzaklastırılıyorsunuz yalanmı:D
beni tanımıyosun ve de karıştırıyosun
ne zaman uzaklaştırıldırdım kiminle birbirimi yemişim boş yazmanın anlamı yok bilip bilmeden yazıyosun
beni tanımıyosun ve de karıştırıyosun
ne zaman uzaklaştırıldırdım kiminle birbirimi yemişim boş yazmanın anlamı yok bilip bilmeden yazıyosun
harbiden tanımam sana niye yazayım zaten bu arada niye ustune alınıyorsun onuda anlamadım;)
dicem o ki konusturmayın insanları vay gitmiyor etmiyor diye yapın birseyler anasını satayım bu kadarmı zor??
Kim ne derse desin, ben FN2 yi tercih ederim.. Genelde daha üstün bi araba bence.. Varsın o kadar yürümesin..
harbiden tanımam sana niye yazayım zaten bu arada niye ustune alınıyorsun onuda anlamadım;)
dicem o ki konusturmayın insanları vay gitmiyor etmiyor diye yapın birseyler anasını satayım bu kadarmı zor??
konuya yazdım fn2 sahibiyim (aslında onlar atar giderden anlıyorda bize yakışmaz ayrıca çok anlamsız) diyorsun sonra safa yatma falan diye konuştun yazı mı göster diyorum konuyu değiştirme bişey diyorsun arkasında dur uzaklaştırma falan bilelim
benim araba bişey yapıp yapmadıgımı nerden biliyosun oz bekleniyor herşey hee deyince olmuyor
birbirimizi yemişiz falan bana bi göstersene dedin ya
kimse uzak değil rahat ol BS de JUM da SBR de hepimiz arkadaşız. sen hangi dünyada yaşıyosun karı koca arsında bile olur böyle kavgalar.
takipteyiz rahat ol ;)
GKS TypeR
_muhaRRem
30-01-2010, 13:35
Serhat abiye katılıyorum FN2 leri bu haliyle geçtiniz geçtiniz yükleme başlayınca çok zor geçilir FN2 ler
kimsenin biribirini geçme kaygısı yok,kimsede birbirine bilenmiyor.Bu yazdığın yorum ortalığı kızıştırmaktan başka birşey değil.
_muhaRRem
30-01-2010, 13:37
üstüne basa basa diyorum bunu fn2 yürütebilmek için gözü karalık yapmak lazım. FN2 ep3 ün kilosuna gelsin veya 1200 kg olsun aynı spec lerde ep3 ü geçemezse ben hiç birşey bilmiyorum..Bu kadar açık ve net idda ediyorum
kimse uzak değil rahat ol BS de JUM da SBR de hepimiz arkadaşız. sen hangi dünyada yaşıyosun karı koca arsında bile olur böyle kavgalar.
takipteyiz rahat ol ;)
GKS TypeR
Yemeyin o zaman birbirinizi ne diyeyim o zaman:icon_tup:
gecilince sonra biz aslında konforluyuzda demeyin harbi komik oluyor aracın adı typerr ama ben konforluyum:D
guzel haberlerinizi bekliyoruz:heyoo:
üstüne basa basa diyorum bunu fn2 yürütebilmek için gözü karalık yapmak lazım. FN2 ep3 ün kilosuna gelsin veya 1200 kg olsun aynı spec lerde ep3 ü geçemezse ben hiç birşey bilmiyorum..Bu kadar açık ve net idda ediyorum
ep3 lerde 1150 kg civarına inibiliyor Kpro olcaksa ikisindede herturlu zevli olur denemesi:icon_tup:
kardeşi, kardeşe düşürmeyin yaw :)
Serhat Y.
30-01-2010, 16:42
birbirini yemek değilde biraz atarlandılar diyelim, ***** havalar kötü kimse arabasını doğru düzgün kullanamıyor stres atamıyor ondandır heralde diyelim,
ama sen neden bu kadar mutlu oldun gökselin uzaklaştırılmasına anlamadım
neyini çekemicem ep3 ün ? bişi dicem ayıp olcakta 50-55 milyar vercek olsanız koşa koşa gider alırsınız fn2yi imkan meselsi kendinizi kandıurmayın bizimde çenemizi boşuna yormayın
Cimmeria
30-01-2010, 20:17
neyini çekemicem ep3 ün ? bişi dicem ayıp olcakta 50-55 milyar vercek olsanız koşa koşa gider alırsınız fn2yi imkan meselsi kendinizi kandıurmayın bizimde çenemizi boşuna yormayın
aynı paraya ep3 ve fn2 olsa ben ep3 alırdım, genelleme yapmadan önce düşünmek lazım biraz herkesin tercihleri farklı olabilir...
aynı paraya ep3 ve fn2 olsa ben ep3 alırdım, genelleme yapmadan önce düşünmek lazım biraz herkesin tercihleri farklı olabilir...
işte o sadece şuan almayacağun için içinde düşündüğün garip bir düşünce
neyse daha konuşmucam ne alırsanız alın
Cimmeria
30-01-2010, 20:23
yoo aslında kısa bir zaman sonra ep3 alıyorum :)
niye bunu anlamak bu kadar zorki ? ep3 daha hardcore bir araba fn2 benim için fazla teknolojik ve tasarımını beğenmiyorum...
sonuçta bu işin tek doğrusu olamaz kişilerin ihtiyaçlarına göre tercihleri olur o kötü bu iyi de yine kişiye göre değişir...
işte mevzu asıl o ihtiyacı yüksek olanlara daha fazla para verip fn2 sadece zart zurt gazlıcaklara daha düşük paraya ep3 şuanki piyasada
ep3 almakta haklısın 30 lu liralara alabilceğin en hızlı atmosferik araba ona lafım yok
type-RRR
30-01-2010, 20:52
o paraya fn2 alacağıma cupra alırım s2000 alırım fn2 pahalı diye ep3 den iyidir mantığı bence züğürt tesellisinden başka bişey deil
lafa geldimi fn2 daha hızlı diyenler rollinge geldimi bahane hazır parçası çıksın deniyo ozaman parçası çıkınca açılsın konu
fn2 ye parça çıkana kadar ep3 uzaya gider
dragon07
30-01-2010, 20:57
konu geçmek geçilmekse hiçbir zaman aynı modlardaki bir FN2 EP3'ü geçemez :)
ama eger totalde bakarsak bende çok param olsa her seye ragmen FN2 alırdım ;)
o paraya fn2 alacağıma cupra alırım s2000 alırım fn2 pahalı diye ep3 den iyidir mantığı bence züğürt tesellisinden başka bişey deil
lafa geldimi fn2 daha hızlı diyenler rollinge geldimi bahane hazır parçası çıksın deniyo ozaman parçası çıkınca açılsın konu
fn2 ye parça çıkana kadar ep3 uzaya gider
katılıyorum ama sonra ep3 dayanısması denecek ona uzuluyorum, benim aracım 2005 model 04-05 model yani yılında golf gti 200 ps-cuprar 225beygir,wrx 225 beygir clio182 182 beygir hepsi ile stock-stock yururum, fn2 ci arkadaslar cupra ile hadi onu gectim leon fr 211ps ile bir yurusenize aa pardon ama siz aracınızı konfor icin almıstınız kusura bakmayın;) dicem o ki millet hızlanırken fn2 geriye gitti performans olarak bununda hicbir anlamı yok bari adına typer demeselerdi:icon_tup:
atar gider olayıda zaten ayrıca ilginc ve garip cozemedim gitti:icon_wack
Almanci Tane-R
30-01-2010, 22:39
kardeşi, kardeşe düşürmeyin yaw :)
:icon_tup:
ne yapsın rakibi kalmadı
kendi rakibi kendisi oldu :)
kavga cikmasin ki kitlemek zorunda kalmayalim,
Bu arada nasil bir topluluk olduk biz?
Almanci Tane-R
30-01-2010, 23:07
bu konu malesef gs-fb maçı gibi oldu
racing3000
30-01-2010, 23:20
Arkadaşlar konuyu açtığıma pişman olmak üzereyim aslında, ama şu anki süre giden tartışmalar haricinde tam 1 yıl önceki aynı konuya kıyasla aradaki farklar ve FN2 ile yapılabilecekler biraz daha belirginleşmiş bana göre. bu karşılaştırma her iki araç sahipleri adına da, bu araçları hiç kullanmasalar da beğenenler adına da çok zevkli ve verimli bir karşılaştırma...dizayn, konfor sonuç belli, tercih meselesi.....
FN2 nin yeni yeni çıkan mod parçalarının ucuza temini olabilir mi, yurtdışında atmosferik olarak yüklenen bir FN2 nin dynosheet görüntüsü ya da bilgileri ve özellikle de drag-roll videoları (ep3-fn2 olsa ne keyifli olur..) var mı, ya da custom parçalar yapılabilirmi maliyeti düşürmek için (örn: headers). bir diğer konu ise yol tutuşlarının tam olarak karşılaştırılması?? bu noktaların üzerine gitsek? üstadlar; sizler de duyun :)
type-r konusunda obsesıf olmak gercekten kotu aynı motora sahıp 2aracı nasıl bu kadar tartısabılıyoruz anlamıyorum,ep3 un fn2 ye gore performans anlamındakı tek avantajı kılosu zaten e fn2 de donanımı guvenlıgı yuzunden o kılolarda cogu ınsan ıcın bu cok daha onemlı araclarının donanımlı ve guvenlıklı olması
allah askına bı aracın rollıng performansı bu kadar mı onemlı bunun ıcın mı arac alıyorsunuz sadece bana bu cok sacma gelıyor malesef
olay parca marca cıkma olayıda deıl artık fn2 ıcın parcalar cıkmasa ne yazar ep3 den daha ustun bı arac performans harıcınde!! ınanın oda zor bısey deıl bırının aklına eser fn2 dekı agırlıgı soker ep3un kılosuna ındırır alın sıze aynı performansa daha ıyı arac yanlıs mıyım?
ne kadar uzulsek de malesef ep3 artık eskıdı mıladını doldurdu fn2 de aynı sekılde olucak butun aracların sonu bu!! sora yenı kasa tayyar gelıcek onu konusucaz belkı honda gelecek tayyarı turbo yaparda butun bu kawgalar sona erer belkı ozaman rahata ererız...
ep3 belki dünyada miladını doldurdu ama ülkemizde bir süre daha popüler olucak bunun sebebi bence biraz gelir seviyesi ile ilgili.Şuanda hala ek9'lar bile ülkemizde favori ve tutulan bir araç olduğuna göre.
edo typer
31-01-2010, 03:22
fn2 nın yol tutusu daha ıyı denmesını hala anlıyamıyorum. fn2 hos bınılesı bır arac.fn2 alıp stock bınmek gunluk kullanmak zewklı olur,ama typerım var yaslarım dersenız kımseye yaslayamazsınız ne sımdı ne 2 yıl sonra;) babam yalvarmıstı fn2 al dıye almadım ıyıkıde almamısım;)
senin tabirine göre parayı verdikten sonra herkese yaslarsın :)
DogukanB
31-01-2010, 05:22
fn2 çıkalı 3-4 yıl oldu nerdeyse kasa değişçek, daha adam akıllı yürüyen, hadi yürüyeni geçtim şöle ep3 gibi tekrar tekrar dinleyeceğimiz sesi olan bi fn2 görmedim. Siz gördünüz mü? Bu sözüme fn2ciler kızacak ama, her markanın tutulmayan kasası oluyo. Bence fn2 type-r ın tutulmayan kasası oldu ve 4 yıldır ep3ün tahtına oturamıdıysa, bundan sonrada oturacağını sanmam. Parça çıkacak, gelicek vs. Ep3le uzaya gidecekler nerdeyse :heyoo: (benden de fena fanatik hondacı olurmuş:D)
bunun yanında fiyat konusununda bence alakası yok ep3 fanatikliğiyle, fn2 ep3' ün yarı fiyatı olsa belki ortalıkta daha çok fn2 olacaktı ama, ama yinede ep3 kadar revaçta olmayacaktır...:icon13:
Konuyu açan arkadas fn2ye yapılanları merak etmiş sakaryada bir fn2 vardı hatta filtre-egsoz-headers ve mugen beyinli ep3 ile yakın gidiyorlardı acaba o fn2 de ne var yada adam nasıl yaptı ??
edo typer
31-01-2010, 09:55
senin tabirine göre parayı verdikten sonra herkese yaslarsın :)
gercekten oyle olmuyor;) aynı parcalarla yapılan bır ep3 u gecemez. ep3 surdunuz mu? ben fn2 cok surdum her vıtes attıgımda dunyam yıkılıodu. fn2de sokulur,gaz kelebegıde ıptal edılır. o zmn nolur? 1 cok ovdugunuz bnce gereksız olan vsa cop olur,6 aırbagın 4 u calısmaz. unutulmasın kı ep3 u net 1000 kg yaparım:D:icon_tup: maksat ıddıa olsun:D fn2 kotu arac deıl kımsede kotu dıyemez fakat typer deıl bence. ben honda nın yerınde olsam fn2 nın bos versıyonunuda getırırdım trye,hatta ep3unde kılıtlı versıyonunu. bu konu bence gereksız uzar,tekrar soyluyorum fn2 cok guzel arac ama tercıh meselesı. ep3 umu satıp fn2 almam.
gercekten oyle olmuyor;) aynı parcalarla yapılan bır ep3 u gecemez. ep3 surdunuz mu? ben fn2 cok surdum her vıtes attıgımda dunyam yıkılıodu. fn2de sokulur,gaz kelebegıde ıptal edılır. o zmn nolur? 1 cok ovdugunuz bnce gereksız olan vsa cop olur,6 aırbagın 4 u calısmaz. unutulmasın kı ep3 u net 1000 kg yaparım:D:icon_tup: maksat ıddıa olsun:D fn2 kotu arac deıl kımsede kotu dıyemez fakat typer deıl bence. ben honda nın yerınde olsam fn2 nın bos versıyonunuda getırırdım trye,hatta ep3unde kılıtlı versıyonunu. bu konu bence gereksız uzar,tekrar soyluyorum fn2 cok guzel arac ama tercıh meselesı. ep3 umu satıp fn2 almam.
edo yine noktayı koymuş:icon_tup:
bu fn2 nın sahibi sitedenmı acaba.iyi yurumus
http://www.youtube.com/watch?v=HeisXcX4FaA
İsaretli kısım ile ilgili bir konu açmak lazım aslında bilgi paylaşımı için:icon_tup:
clio rs i cai li seko typer ile denemiştik onun gibi sadece cai filtre yada sadece egzos v.s Fn2 var ise cumartesi akşamı ataşehirde buluşalım
clio rs i cai li seko typer ile denemiştik onun gibi sadece cai filtre yada sadece egzos v.s Fn2 var ise cumartesi akşamı ataşehirde buluşalım
sonuç ne oldu deneyen olmuştu fn2 ile rs galiba
renault_f1
04-02-2010, 19:15
bu fn2 nın sahibi sitedenmı acaba.iyi yurumus
http://www.youtube.com/watch?v=HeisXcX4FaA
bu biraz pilotajdan gibi ama yinede fn iyi yürümüş , kpro çıktığını bilmiyordum fn2ye göre
sonuç ne oldu deneyen olmuştu fn2 ile rs galiba
seko typer ep3 tü fn2 ile denettirmedik o yüzden stock fn2 varsa denetelim diyoruz bu cumartesi
seko typer ep3 tü fn2 ile denettirmedik o yüzden stock fn2 varsa denetelim diyoruz bu cumartesi
SS gelecek ise ben short ram yerine cai ile denemek isterim birde iridyum buji degisecek belki birsey fark eder:D
Haber edin yarın aksam yerine c.tesi çıkarım:icon_tup:
yarın değil cumartesi gecesi SS %90 ataşehirde denetiriz tabi yine zevkliydi gerçekten
ep3 belki dünyada miladını doldurdu ama ülkemizde bir süre daha popüler olucak bunun sebebi bence biraz gelir seviyesi ile ilgili.Şuanda hala ek9'lar bile ülkemizde favori ve tutulan bir araç olduğuna göre.
ek9 mu ? tr demi ? nerde hani varsa alalım :D
yok biliyorumda rs ile seko ep3 ne oldu
rs ile fn2 denemişti zaten gks veya bs type r
http://videos.streetfire.net/video/SS-CliOkaN-RS-BC-TYPER_726231.htm
videoları var goki yukledi ama ss stock araç için gayet iyi gidiyor bence sizde bir deneyin:icon_tup:
videoları var goki yukledi ama ss stock araç için gayet iyi gidiyor bence sizde bir deneyin:icon_tup:
sende sadece aem cai var galiba injenli fn2 zevkli olur aslında
valla denemek sorun değilde ataşehir bana uzak kalıyo okula dahi başka arabayla gidiyorum 1 2 kere ataşehire gittim hele 2. gittiğimde gereksiz kalabalıktı çok karışıyo bahçeşehir tavsiye ederim boş oluyo :)
GökhanAk
04-02-2010, 23:06
Ek9 olsada binsek :P
edit..
sende sadece aem cai var galiba injenli fn2 zevkli olur aslında
valla denemek sorun değilde ataşehir bana uzak kalıyo okula dahi başka arabayla gidiyorum 1 2 kere ataşehire gittim hele 2. gittiğimde gereksiz kalabalıktı çok karışıyo bahçeşehir tavsiye ederim boş oluyo :)
Bende cai yok short ram var cai takınca birsey olacakmı veya buji degisince herhangi birsey degisecekmi yada degisse bile ben anlayacammı onu merak ediyorum..
kalabalık konusunda haklısın :icon_tup:
benim evime gece 3 dk. :)
gks ile bs nasıl olmustu rs ler ile??
gks ile bs nasıl olmustu rs ler ile??
valla tam hatırlamıyorum ne dersem yalan olur görürlerse yazarlar
şöyle eşit spec'lerde fn2 vs ep3 denesede izlesek hiç yoktan .. kavga gürültü olmadan ;)
cumartesi gecesi SS %90 ataşehirde denetiriz
Hayırdır, camaro mu aldınız? :)
Bi de, denetiriz derken? Gerdeğe girerken arkadan iteklemek gibi bişey mi sizinki? :)
Serhat Y.
05-02-2010, 08:48
sizin clio stock mu neler var üzerinde?
sizin clio stock mu neler var üzerinde?
Stock ama filtre egsoz lu chip ile sanırım aynı gidiyor :)
Serhat Y.
05-02-2010, 08:52
valla tam hatırlamıyorum ne dersem yalan olur görürlerse yazarlar
sabri gks ve bs geçen seneki 2009 un ilk rolling gecesinde clio 172 ile denedi sanırım barış'ın clioydu ogün geçmiştik clioyu fakat daha sonra chip yaptılar bayağı bi hafiflettiler araçlarını başka bişey yaptılarmı emin değilim ama çok değişmişti araçlarının gidişi ve geçmişlerdi beni, gks ile nooldu onu bilmiyorum görunce konuya yazar oda zaten
Serhat Y.
05-02-2010, 08:54
filtre egzosu anladımda chiplilerlede aynı gitmesi biraz düşündürücü, :beuj:
sabri gks ve bs geçen seneki 2009 un ilk rolling gecesinde clio 172 ile denedi sanırım barış'ın clioydu ogün geçmiştik clioyu fakat daha sonra chip yaptılar bayağı bi hafiflettiler araçlarını başka bişey yaptılarmı emin değilim ama çok değişmişti araçlarının gidişi ve geçmişlerdi beni, gks ile nooldu onu bilmiyorum görunce konuya yazar oda zaten
Basar basmaz sanmıyorum gecesin 4 biter clio biter yazılım yoksa 190 gibi oluyor..
oraya kadar cok rahat tutunması lazım ..
ayar yaptırabilirsem ben de gelirim
Serhat Y.
05-02-2010, 09:29
ayar yaptırabilirsem ben de gelirim
konuyu netleştirelim de öyle gel bence
GKS TypeR
05-02-2010, 09:42
chipten önce clio yu rahat geçmiştim. chip hafifletme vs den sonra ben clio ile denemedim
ama bs ile denerken görmüştüm baya iyi gidiyodu maşallahı vardı. bs yi geçmişti. biz hiç bişey yapamıyoruz parça yok muhtemelen bu şekilde benide geçer ama öle çok fark olucağını zannetmiyorum.
cumartesi akşamı ben gelemem aile daveti var size iyi eğlenceler.
chipten önce clio yu rahat geçmiştim. chip hafifletme vs den sonra ben clio ile denemedim
ama bs ile denerken görmüştüm baya iyi gidiyodu maşallahı vardı. bs yi geçmişti. biz hiç bişey yapamıyoruz parça yok muhtemelen bu şekilde benide geçer ama öle çok fark olucağını zannetmiyorum.
cumartesi akşamı ben gelemem aile daveti var size iyi eğlenceler.
Ne kadar rahat basar basmaz 1-2 boy mu oluyor 2-3 de Clio gidiyor yada benim denedigim SS fazla gidiyordu stock hali ile benim 4 180 de bitiyor yanyana, basar basmazda one cıkıyordu.
GKS TypeR
05-02-2010, 09:50
senin araban stock mu stock ken denemek istiyorum. ama bu cumartesi olmaz sen doldurmadan en yakın zamanda deneriz inşallah. :)
GKS TypeR
05-02-2010, 09:55
Ne kadar rahat basar basmaz 1-2 boy mu oluyor 2-3 de Clio gidiyor yada benim denedigim SS fazla gidiyordu stock hali ile benim 4 180 de bitiyor yanyana, basar basmazda one cıkıyordu.
basar basmaz 2 boy olmuyor tabi :confused: nos yok arabada :) ama basar basmaz çıkmaya başlıyodum 5 e attığımıda 2-3 boy oluyodu ama şimdi çok iyi geçebilir beni
senin dendiğinde chip olabilirmi çünkü chipsiz rs geçekten o kadar iyi değil ama chipten sonra çok değişiyor.
AllTerrain
05-02-2010, 09:56
bende sanirdim hondaci dayanismasi vardir megerse birbirlerinide yemeye baslamislar hadi hayirlisi
GKS TypeR
05-02-2010, 10:00
bende sanirdim hondaci dayanismasi vardir megerse birbirlerinide yemeye baslamislar hadi hayirlisi
kimsenin kimseyi yediği yok soru cevap şeklinde yürüyor. :mad: karıştırmasana ortalığı soru cevap şeklide konuşuyoruz.
basar basmaz 2 boy olmuyor tabi :confused: nos yok arabada :) ama basar basmaz çıkmaya başlıyodum 5 e attığımıda 2-3 boy oluyodu ama şimdi çok iyi geçebilir beni
senin dendiğinde chip olabilirmi çünkü chipsiz rs geçekten o kadar iyi değil ama chipten sonra çok değişiyor.
chip yok 2 yi benden once bitiriyor basar basmaz bitiyor 2 si, kısada yok ise chip yok eminim ama dedigim gibi benim denedigim ss clio insan gibi gitmiyordu kıstas alınamaz bende fn2 yi merak ediyorum sadece cai vs. cai nasıl olacak ama sizin son dişli kısa birde vtec erken geliyor devri tutturmak ep3-fn2 kolay olmaz ama denemesi zevkli olur ep3 stock 5 biter pil biter 6 cok aşagıda kalıyor sizde kalmıyordur diye tahmin ediyorum:icon_tup:
GKS TypeR
05-02-2010, 10:08
chip yok 2 yi benden once bitiriyor basar basmaz bitiyor 2 si, kısada yok ise chip yok eminim ama dedigim gibi benim denedigim ss clio insan gibi gitmiyordu kıstas alınamaz bende fn2 yi merak ediyorum sadece cai vs. cai nasıl olacak ama sizin son dişli kısa birde vtec erken geliyor devri tutturmak ep3-fn2 kolay olmaz ama denemesi zevkli olur ep3 stock 5 biter pil biter 6 cok aşagıda kalıyor sizde kalmıyordur diye tahmin ediyorum:icon_tup:
eyvallah denemek gerçekten zevkli olacak ben bi ep3 ile denedim kat iptali açık filtre vardı ben full stocktum injen de yoktu. 5 te ben diyim 2 sende 3 boy oluyodu :)
eyvallah denemek gerçekten zevkli olacak ben bi ep3 ile denedim kat iptali açık filtre vardı ben full stocktum injen de yoktu. 5 te ben diyim 2 sende 3 boy oluyodu :)
2-3 boy iyi gecmisin bizim 5 218 de bitiyor 4 ten 5 e alınca sen daha az guc kaybediyorsun 5400-8400 vtecin ve kısa son dişlinden dolayı o da cok onemli tabi :)
ep3 ü kullanan cok onemli birde :icon_tup:
GKS TypeR
05-02-2010, 10:22
ep3 ün şoförü iyidi zaten
2-3 boy o beni geçti ben değil :D ama ben daha yeni almıştım arabayı injen bile yoktu şimdi biraz daha iyi araba
ep3 ün şoförü iyidi zaten
2-3 boy o beni geçti ben değil :D
O ep3 beyaz ise normaldir iyi gitmişin o açık filtre degil custom intake oluyor :D
injen 1-2 boy fark etmiştir bir daha dene derim :icon_tup:
GKS TypeR
05-02-2010, 10:28
O ep3 beyaz ise normaldir iyi gitmişin o açık filtre degil custom intake oluyor :D
injen 1-2 boy fark etmiştir bir daha dene derim :icon_tup:
custom intake yazıcaktım ama anlamazsın diye öle yazdım :D
araba beyazdı plaka gerek yok zaten başka beyazda yok. :D
custom intake yazıcaktım ama anlamazsın diye öle yazdım :D
araba beyazdı plaka gerek yok zaten başka beyazda yok. :D
Gayet iyi gitmisin bence yanlış anlamada :icon_tup:
GKS TypeR
05-02-2010, 10:56
Gayet iyi gitmisin bence yanlış anlamada :icon_tup:
yok yanlış anlamam :icon_tup: gayet iyi gittim bende daha fazla olur diye bekliyodum ama olmadı. :)
ben sanmıyorum :)
ben sanmıyorum :)
İstisnalar cıkıyor iste senin gibi senin aracta hormonlu masallah :)
O gece denemisler ufaktan baska clio lar ile oradan diyorum gerci aracların sahipleri yok birsey demekte olmaz ama neyse :)
İstisnalar cıkıyor iste senin gibi senin aracta hormonlu masallah :)
O gece denemisler ufaktan baska clio lar ile oradan diyorum gerci aracların sahipleri yok birsey demekte olmaz ama neyse :)
hangi araçlarmış acaba denediği.. belki biliyorumdur.. sahiplerinin bilmediği bi sorun ya da eksik de olabilir.. kondisyon farkı da olabilir.. bilmeden bişi dememek lazım dediğin gibi..
VTec_king
05-02-2010, 12:29
utku
istanbuldamısın
bu akşam deneyelim
yarın parçalar takılıyor ona göre
sonra abi neden beklemedin deme :)
hangi araçlarmış acaba denediği.. belki biliyorumdur.. sahiplerinin bilmediği bi sorun ya da eksik de olabilir.. kondisyon farkı da olabilir.. bilmeden bişi dememek lazım dediğin gibi..
skate ile ss denemişler galiba karsıya gecerken , artı olarak bu tip konularda arac sahipleri neden alınganlık gosterir onu anlamak mumkun degil o yuzden insan cekiniyor diger turlu pekte onemi yok :icon_tup:
skate ile ss denemişler galiba karsıya gecerken , artı olarak bu tip konularda arac sahipleri neden alınganlık gosterir onu anlamak mumkun degil o yuzden insan cekiniyor diger turlu pekte onemi yok :icon_tup:
skate'in söylediği öle bi basmışlar, silencer falan takılı halde. düzgün deneme olmamış.
benim derdim şu, deneme yapılırken veya oturup konuşurken herkes bravo maşallah..
bilgisayar başına geçince işler değişiyor.. keşke herkes aynı ağırlık ve seviyeyi bilgisayarda da koruyabilse..
utku
istanbuldamısın
bu akşam deneyelim
yarın parçalar takılıyor ona göre
sonra abi neden beklemedin deme :)
sabah pompacı gözümün önünde nası olduysa 95 oktan koydu.. araba abimde.. benzini bitirmişse deneriz.. bitirmemişse avansa göre bakarız, bizimki biraz mama seçiyo :)
malzemelerden sonra da deneriz bu arada, problem değil.. headersı vs olan enes ve sinan ile denedik, keyifli oldu biliyorsun. :) type-r'ın bi yerde gideceği belli.. bunu bilerek basarsak sorun olmuyor :D
skate'in söylediği öle bi basmışlar, silencer falan takılı halde. düzgün deneme olmamış.
benim derdim şu, deneme yapılırken veya oturup konuşurken herkes bravo maşallah..
bilgisayar başına geçince işler değişiyor.. keşke herkes aynı ağırlık ve seviyeyi bilgisayarda da koruyabilse..
niye ustu kapalı yazıyorsun anlıyamıyorum altı ustu deneme tabi sende haklsın aynı gittigin arac nette bir anda seni 1-2 boy gecmis olabilir :D
SS rs sadece filtre egzos şuan cai falan yok egzos boruları orjinal sadece son susturucu var ve bu haliyle önüne gelen her RS ile denedi chipli rs hatta dereceli egzantrik li rs te dahil buna şuana kadar net bi üstünlükle geçende olmadı her denediği RS in videolarıda mevcut ama diğer rs sahiplerinin isteği üzerine hepsi nete koyulmadı yalansa söylesin birisi ? rs lerde problem yaşanabilir yarın öteki gün ss tede problem çıkabilir tekrar denerler olur biter ama şuan durum bu her denediği geçtiği araçta problemli olmasın yeterki hadi 1-2 si denenen günlerde arızalıymış sahipleri dediğine göre diğerleridemi öyle :)
_muhaRRem
05-02-2010, 16:49
Seko bana alo de pilot lazımsa :)
Seko bana alo de pilot lazımsa :)
Seni gidi şakacı seni:D
Arkadaşlar sizinle deneyen Cliolarımızın hiçbirinde hafifletme yoktu. Tek artı yapılan şey yazılımdı. Yazılım yapıldı ve FN2 ile RS arasında 4-5 boy gibi bir fark oldu. Ama o zaman FN2 ler gerçekten zır stocktu diye hatırlıyorum. Üzerine CAI ve egzoz yapıldıysa o zaman büyük ihtimal kafa kafaya yürürler diye tahmin ediyorum. Hatta 230 kmh dan sonra FN2 açmaya başlayabilir.
Konuya gelicek olur isek, ne yalan söyliyim ben FN2 nin tipini gerçekten çok beğeniyorum. Bence Honda tasarım gücünü ve kalitesini yine ortaya net bir biçimde koymuş. Hele ki kırmızı ve siyah modeli çok iyi. Beyazı da iyi :D Hepsi iyi işte :D
Ama yürürü konusundaki sıkıntılara gelirsek evet bir eski modelini aratıyor o konuda.
Allah sahiplerine keyifli binmek nasip etsin.
Arkadaşlar sizinle deneyen Cliolarımızın hiçbirinde hafifletme yoktu. Tek artı yapılan şey yazılımdı. Yazılım yapıldı ve FN2 ile RS arasında 4-5 boy gibi bir fark oldu. Ama o zaman FN2 ler gerçekten zır stocktu diye hatırlıyorum. Üzerine CAI ve egzoz yapıldıysa o zaman büyük ihtimal kafa kafaya yürürler diye tahmin ediyorum. Hatta 230 kmh dan sonra FN2 açmaya başlayabilir.
Konuya gelicek olur isek, ne yalan söyliyim ben FN2 nin tipini gerçekten çok beğeniyorum. Bence Honda tasarım gücünü ve kalitesini yine ortaya net bir biçimde koymuş. Hele ki kırmızı ve siyah modeli çok iyi. Beyazı da iyi :D Hepsi iyi işte :D
Ama yürürü konusundaki sıkıntılara gelirsek evet bir eski modelini aratıyor o konuda.
yazılım oncesi ve sonrası bakkal hesabı 6-7 boymu hızlandı yani rs ler yazılım gayet başarılı imiş kpro giib real time mı yazılımdır bu??
DD ep3 un gectigi rs ler aynı rs mi oluyor birde??
Ben DD ile hiç yürümedim. Tam bilemeyeceğim. Yazılım tek başına değil de egzoz cai desteği ile 3-4 boy civarı oynatıyor.
Serhat Y.
05-02-2010, 18:57
iyi dileklerin için teşekkürler,
valla benim forumlardan takip ettiğim kadarıyla ozamnki senin aracını bilmiyorum sen öyle diyorsan doorudur ama barışın arabası sanki boşaltılmıştı kendiside yalanlamamıştı çünkü, çokta eskiye gitmemek lazım artık bizde biraz yuklersek deneriz tabi rs lerle ama bu şekilde denemenin kendi açımdan çokta gereği yok artık
clio-fn2 diye bir topic açalım ordan devam edelim arkadaşlar.
Konu konuyu açıyor insanlar sohbet ediyor Ranthor. Kimse birbirini kırmıyor. Bu kadar da klasifikasyona gitmeye gerek yok.
iyi dileklerin için teşekkürler,
valla benim forumlardan takip ettiğim kadarıyla ozamnki senin aracını bilmiyorum sen öyle diyorsan doorudur ama barışın arabası sanki boşaltılmıştı kendiside yalanlamamıştı çünkü, çokta eskiye gitmemek lazım artık bizde biraz yuklersek deneriz tabi rs lerle ama bu şekilde denemenin kendi açımdan çokta gereği yok artık
parça alımı konusunda hrld en şansız fn2 ci arkadas sensin :(
kendin alıp getirmeyi denesen encok bir gumruk muamelecisine bakar :icon_tup:
_muhaRRem
05-02-2010, 19:06
sekooo bi gün seni bu fn2 ler geçicekk.. bunu unutma :) şakacıyım biliosn
Serhat Y.
05-02-2010, 19:12
aynen öle bazı parçaları kendim aldım zaten evde öylece duruyor ama egzost ve headers a kapora verdiğim maalesef beklemedeyim haala
sekooo bi gün seni bu fn2 ler geçicekk.. bunu unutma :) şakacıyım biliosn
muharremcim o gun ben evo9 kullanıyor olmayayımda:D
fn2 nin pilotu sen ol olurmu;)
He bu arada fn2 simdide gecebiliir aracımın cokta iyi ve vaow yurumediginin farkındayım zaten yurusun derdim olsaydı kpro alırıdım sakin sakin sindire sindire:icon_tup:
aynen öle bazı parçaları kendim aldım zaten evde öylece duruyor ama egzost ve headers a kapora verdiğim maalesef beklemedeyim haala
Sadece kısa bir tavsiye bilmem ne kadar mantıklı, surekli yurt dısına filan gidiyorsan vizen pasaportunda oldugu bir zaman aracına bir pul alıyorsun yurt dışı dolasımı icin atlarsın yunanistana 500km civarı olması lazım takarsın onceden siparis ettigin parcalarını vergi mergide odemezsin hem tatil hem gelsin parçalar:D:icon_tup:
_muhaRRem
05-02-2010, 19:16
muharremcim o gun ben evo9 kullanıyor olmayayımda:D
fn2 nin pilotu sen ol olurmu;)
He bu arada fn2 simdide gecebiliir aracımın cokta iyi ve vaow yurumediginin farkındayım zaten yurusun derdim olsaydı kpro alırıdım sakin sakin sindire sindire:icon_tup:
hayat hiç belli olmaz .. arabalar değişsin ama kişlikler değişmesin.Çok insan var sessiz sakin ama arbası hızlanmaya başlayınca atarlar giderler falan..
hayat hiç belli olmaz .. arabalar değişsin ama kişlikler değişmesin.Çok insan var sessiz sakin ama arbası hızlanmaya başlayınca atarlar giderler falan..
korkun benden bundan sonra herkese atar gider muhaha kpro da alayım dusecem peşine :p
_muhaRRem
05-02-2010, 19:23
korkun benden bundan sonra herkese atar gider muhaha kpro da alayım dusecem peşine :p
egzostu taktınmı bilmiormda..egzosttu 1 senede taktıına göre k-pro dahada düşündüren bi parça ayar v.s v.s ..2-3 sene sonra alırsın anca :)
Almanci Tane-R
06-02-2010, 13:02
aslında stock bir ep3 olsa stock fn2 ile öyle denense süper olur
ama mümkün değil tabii :D
edo typer
08-02-2010, 14:13
aslında stock bir ep3 olsa stock fn2 ile öyle denense süper olur
ama mümkün değil tabii :D
ızmırde denendı ep3 2-3 boy cıvarı gecıyordu.fn2yı stp surmustu ole yaptı bole yaptı yınede gecemedı:D 1. vıtes dedı yıne olmadı ındı yapcak bısey yok dedı surat ıfadesıne cok gulmustuk:D
devil_berk22
08-02-2010, 18:53
fn2 derim teknolojik bir araç sonuçta
ep3 bence ama fn2 de fena degiş..
erkanayasli
12-02-2010, 23:07
fn2 cok güzel kırmızı olcak bide mis gibi bincen..
Arkadaşlar fn2-fn3 bunlar aynı motora sahip 2 araç ona olan parça onada olur burdaki en büyük etken kg farkı.
deeperblack
13-02-2010, 19:29
Arkadaşlar fn2-fn3 bunlar aynı motora sahip 2 araç ona olan parça onada olur burdaki en büyük etken kg farkı.
Motor kodlarının geneli aynı K20
Ama ep3 teki K20A2 fn2 deki K20Z4
Araç şasi ve yürür aksam asarımları farklı olduğu için radtaör kapağı vb. basit parçalar dışında hiçbir parça aynı değil ve uymuyor...
performans EP3- konfor v.s FN2 benim görüşüm.
bu fn2 nin parca sorunu da hala cozulemedi, cıkalı 5. seneye girdi sanırım daha parcaları cıkacak. Fn-2 nin cıkmayan parcaları cıkana kadar EP her zaman birkac adım onde.
FN2'ye nasıl konforlu denilebiliniyor anlamıyorum.
İnce yanak lastik, taş gibi süspansiyonu var. EP3 ile kıyaslamadım ama hiç te konforlu değil bana göre.
FN2'ye nasıl konforlu denilebiliniyor anlamıyorum.
İnce yanak lastik, taş gibi süspansiyonu var. EP3 ile kıyaslamadım ama hiç te konforlu değil bana göre.
arkadasımda 1.8 civic var, type r olmamasına ragmen o bile taş gibi sert fn2 nin de dedigin gibi pek konforlu olacagını dusunmuyorum bende
Motor kodlarının geneli aynı K20
Ama ep3 teki K20A2 fn2 deki K20Z4
Araç şasi ve yürür aksam asarımları farklı olduğu için radtaör kapağı vb. basit parçalar dışında hiçbir parça aynı değil ve uymuyor...
Üstad k20z4 ep3 te olsa kisisel gorusum k20a2 ye gore 2-3 boy daha hızlı bir araç olur:icon_tup:
Keza yine fn2 nin son dişlisi ep3 te olacak son derece zevkli bir araç olur..
ya hangi honda konforsuz allah aşkına :) ikiside aynı bi farkalrı yok
deeperblack
14-02-2010, 03:14
ya hangi honda konforsuz allah aşkına :) ikiside aynı bi farkalrı yok
İkisinide kullanana biri olarak buna katılmıyorum :)
Koltuk farkı bile konfordaki değişikliğe sebebiyet veriyo.
valla bnm bindiğim pejolara yada miniye göre honda çok konforlu öle söyliyim
erkan.dinkcier
14-02-2010, 11:01
Benim favorim fn2