Orijinalini görmek için tıklayınız : önden gelen uğultu
Ahmetfikri
30-01-2010, 16:35
ilk başlarda sola virajlarda uğultu yapıyordu artık düz giderkende yapıyor ama sağa virajlarda ses gidiyor neden yapar bunu rulmanlardan şüpheleniyorum
ustam izmirde bu aralar işler yoğun gidemiyorum en azından ne olduğunu bileyim kötü bişeyse fazla kullanmayım
yavuz364
30-01-2010, 16:37
sağ tekerlek rulmanlarıdır çok büyük ihtimal..
porya yada tekerlek rulmanı ıcındekı bılyalar dagılmıstır :)uultu hızlanınca cogalıyormu
Ahmetfikri
30-01-2010, 18:14
110a kadar artıyo sonra sabit ses ne artıyor ne azalıyor
gitti yine bizim yay parası :)
Bilemiyorum ama akslardan biride olabilir..
Çünkü direksiyonu çevirdiğinizde gelmesi dikkatimi çekti.. (Yanlışmı anladım acaba)
LightSide
30-01-2010, 22:10
Aks bilyası muhtemelen. 180 lira serviste.
kaç model araba?
sanzıman olabılır...
ama buyuk ıhtımalle porya bılyası yapabılır.
Ahmetfikri
30-01-2010, 22:20
2000 model 130binde 80üstü hızlarda düz ve sola virajlarda ses var sağa virajlarda yok
servise daha 2hafta gidemem bu şekilde kullanmam başka parçaları etkilermi sıkıntım o
yavuz364
30-01-2010, 22:22
bunların aynı şey olduklarını biliyorsunuz değil mi ?? :icon_tup:
bilyadan olmasın?
Porya rulmanı olabilir.
porya yada tekerlek rulmanı ıcındekı bılyalar dagılmıstır :)uultu hızlanınca cogalıyormu
esmerhan
11-02-2010, 23:12
aynı sorun benım basıma gelmıstı sadece sol tarafta yapıyodu hafıften cevırdımde dıreksıyonu eskı arabamda...fren balatalarındaymıs sorun..belkı sendede aynı sey olabılır
hddsheriff
11-02-2010, 23:13
2000 model 130binde 80üstü hızlarda düz ve sola virajlarda ses var sağa virajlarda yok
servise daha 2hafta gidemem bu şekilde kullanmam başka parçaları etkilermi sıkıntım o
fazla zorlama arabayı elinde kalır daha büyük işler açar....
olcay_bora
12-02-2010, 01:00
benim clio da yapıo sağa viraja girince iyice yatırdıgımda sola ses gidiyor bilyadanmış benim ugultu nedeni.. aman bi gün bile daa kullanmayın dedi renault servisi ama 2 aydır kimbilir kaç 10binlerce km yol gittim hala bırakmadı yolda kullanmayın demeleride yalan
Problem = Porya = Bilya.
Ses aşırı yüksek gelmiyorsa idare eder. Yürüyene zararı olmaz.
Bende de benzer bir sıkıntı var.
4.ve 5. viteslerde yapıyor, inanılmaz bir ugultu.
Bosta gelmiyor, 4.ve 5. viteste gaza basmayınca da gelmiyor gaza basınca yani yüke binince geliyor gibi...
Nedir merak ediyorum, arabaya masraf da etmek istemiyorum artık ama canımı sıkıyor.
bilyalardandır bendede aynı sorun vardı değiştirdim bitti
Aks bilyasından olması muhtemel
Porya bilyası dağıldığında sağ sol fark etmiyor benim bildiğim direk uğulduyor.
Yeni Başıma geldi çünkü hatta ben bir kaç tane bilya bile çıkartmıştım :D
Katurkutur ediyo :D