PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : motor sorunsalı yardım...

illegal
01-02-2010, 10:06
merhabalar...

benim 106 XR aracım ile ilgili bir sıkıntım var

problem şu ki; yaklaşık 48 saat kadar çalıştırmadan kar altında yattı arabam bu süre sonunda marşa bastığımda motor çalışırmış gibi hafif sarsıldı ve durdu daha sonra ne denedimse nafile, marş motorunu söktürdüm temizlettim olmadı, takviye yaptırdım olmadı problem şu ki marş motoru hareketi vermeye çalışıyor fakat triger hiç bir şekilde dönmüyor motorda en ufak bir hareket dahi olmuyor

yardımlarınız bekliyorum...

Greentiger01
01-02-2010, 10:11
Bana kalırsa direk servise git derim. Umarım çok önemli bişe yoktur

sinan-s
01-02-2010, 10:12
Akün tamamen bitmiş olabilir diye düşünüyorum..Aracında antifriz varsa sıkıntı olmaz..

illegal
01-02-2010, 10:20
Akün tamamen bitmiş olabilir diye düşünüyorum..Aracında antifriz varsa sıkıntı olmaz..

takyive yapıldığı zaman çalışırdı aküde sorun yok fakat antifiriz yoktu :confused:

hddsheriff
01-02-2010, 10:31
takyive yapıldığı zaman çalışırdı aküde sorun yok fakat antifiriz yoktu :confused:

antifiriz yok diyorsan bence başka sebep arama....

sinan-s
01-02-2010, 10:35
Büyük ihitmal radyatörün buz tuttu ve çatladı..Akünde bitmiş olabilir tamamen..

SOMEONESPECIAL
01-02-2010, 10:41
Antifiriz yoksa su donmuştur...
Radyatörden motora giden hortumların durumu nasıl ?
Esnek mi yoksa içinde taş varmış gibi sert mi ?

illegal
01-02-2010, 10:50
Antifiriz yoksa su donmuştur...
Radyatörden motora giden hortumların durumu nasıl ?
Esnek mi yoksa içinde taş varmış gibi sert mi ?

esnek o kadar durmasına rağmen donma yapmamış baktık fakat bir ihtimal var bujileri söküp temizlemedim distiribütör sanırım onu da söküp kurulamak gerekli olduğunu öğrendim aynı olay arkadaşımın corollada başına geldi söküp temizlemiş kurulamış kendisi çalıştı dedi.

boosted_pug
01-02-2010, 13:47
bloğun içindeki su donmuş olabilir dicem ama her halukarda marş yapması lazım arabanın..... marş selenoidin akımı üzerine çekiyo olabilir ozaman takviye yapsanda marş yapmaz araba

TünayK
01-02-2010, 14:00
antıfırız nasıl olmaz...oha demek ıstıyorum.

mehty185
01-02-2010, 14:23
akü bitmiş olabilir bide takviye yaptıktan sonra kaputun altındakı kesıcı dugmesıne basmanızı onerıyorum farkında olmadan buyuk bı cukura falan gırdıysenız oda yapıyo olabılır.

akıncı
03-02-2010, 08:23
motor donmuş sizin devirdaimde trigerine bağlı donduremıyor motoru

Ddrome
04-02-2010, 03:04
:)Motor donduğunda kasar ama dönmez marş motoru aktif durumda olduğunu anlarsınız ama sadece bir iki tak tuk ses yapıp çalışmıyorsa kutup başlarından da olabilir biri marşa basarken bir başkası aküyü gözlemlerse ya çok ince bir duman görcektir kutup başından anlık çıkan yada çatırdı patırdı sesi duyacaktır. Genede en önce antifreeze ilave edin. Kutup başlarını sökün zımparalayın akünün kutuplarınıda zımparalayın iyice sıkarak oturtturun donmuş olma riskine karşılık vurdurmayı denemeyin arabayı . antifreeze döküp bekleyin su donmuşsa sıkıntınız büyük hortumlarda falanda filanda bir dünya çatlağınız olabilir çözüldükten sonra. Finlandiyada yağın içine bile bir iki damla antifreeze damlatıyorlar :D suyunuzu mahrum bırakmayın :D