PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : İntercooler büyütmek hakkında?

bilalMW
02-02-2010, 16:40
Merhaba arkadaşlar bildiğimiz gibi intercooler turbo araçlardaki en önemli parçalardan biri.Stock turbo motorlarda modifiaksyon olarak standart intercooler'ı çıkartıp yerine daha büyük bir oem intercooler koyuyorlar.Bunun tam olarak avantajı havayı daha fazla soğutmakmıdır? Peki dezavantajı varmıdır? Normalden daha fazla hacme sahip intercooler koyarsak ne gibi avantaj ve dezavantajı olur?

Cevaplar için herkese teşekkürler.

mmustu
02-02-2010, 16:42
Bununla ilgili bende bişler sorayım konu açılmışken Coolerın boyutları hakkında Lag oluşumunda ne derece bir etkisi olur ? mesela benim coolerım kaç lt bilmiyorum tam ama ufacık geliyo gözüme :D büyütmek istiyorum ama kafamı bulandırıyorlar lag olur lug olur diye :D

initial-D
02-02-2010, 19:10
@bilal

gereğinden fazla büyütürsen lag yapar.modifiye edilip -mesela basıncı arttırılan- oynanmış arabalarda cooler büyütülür.

direk standart evoyu alıp cooler büyüteyimde iyi olsun dersen canını sıkarsın sadece

initial-D
02-02-2010, 19:20
http://www.techturkey.com/forum/showthread.php?t=26955&highlight=intercooler

ahmet3425
02-02-2010, 19:55
arac standart ve sadece buyuk cooler uygulanacak ise

avantajı daha fazla soguk hava hp artısı olmasa bile aracın guc egrisi iyilesir...

dezavantajı ise turbo daha gec doldurur zaman kaybı

gereginden buyuk cooler koyulursada lag olma ihtimali cok yuksek ki buda cooleri sokmenize neden olabilir...

Oz`
02-02-2010, 19:58
şimdi stock basınc ise sorun yasarsın evet ama basıcnı yükseltirsen bastın basıncı daha güzel beygirler alabiliceksin bunun yanı sıra hafif lag yapıcak ilk basmalar önemli değil ama vites atışlarında boyuta yani litreye göre lagın artar

bilalMW
03-02-2010, 02:12
tamam anladım cevap yazan herkese teşekkürler. :)