Orijinalini görmek için tıklayınız : coilyaylar hakkında...
88-00 olan bu ebay malı coillerden taktım aracıma fakat hiç düşmedi ayarlar sonda en sona kadar indirdik acaba neden düşüklük olmadı yaylardamı bir sorun var yoksa kullandığımız kamber kitindemi? anlayamadım.. kamberleri normal şekilde taktık öle açı felan vermedik orjinaldeki gibi duruyordu rot balanscıya gitmedim daha ama yayalrın aracı düşürmesisi garibime gitti ?normalde en sona gelmeden bile çamurluğun içine giren araçlar gördüm biz ne var ne yok bastık ama 1-2 santim ancak oda belli bile olmuyor ?
arka ön karıstrdınızmı acaba
arka ön karıstrdınızmı acaba
kısalar önlere uzunlar arkaya takıldı daha önce takan biri taktı zaten sorun yok başka araçlarada baktım takılı :D onlarda aynı duruyor birde bana araba hafifi ondan düşürmemeiş olabilir dedi yaylar sert gelmiştir dedi? he bide ön arka karıştırsak bile hiç bir şekilde düşme olmadı :S
alhalla resmı varmı yayların
alhalla resmı varmı yayların
var :)
http://img32.imageshack.us/img32/9779/grnt0066c.jpg
arabayı bir german style yapamadık :D
kamber kitlerin ayarı rot balansçıda oluyormuş bunu yapabilcek biryer varmı peki ? kafam yine çorba :) ya düşşünde nasıl olursa olsun dedik gittik ucuz yollu coil aldık :) taktırması ayarı derken bie coilover parasına gelcek gibi :D
yokmu bilen ... günceli...
fsunnetci
02-02-2010, 22:09
nizamettin usta namistein yardımcı olur kamber ayarı ve coilspring için ama emin ol var bir gariplik..integralara takılan coilspring ile 8cm düşüyor araç hatta 9cm bile yaparsın istedikten sonra sende nasıl olmuyor hayret..senin aracın amortisör yada coilspringlerde var bir terslik sanırım..
kamber kitlerin ayarı rot balansçıda oluyormuş bunu yapabilcek biryer varmı peki ? kafam yine çorba :) ya düşşünde nasıl olursa olsun dedik gittik ucuz yollu coil aldık :) taktırması ayarı derken bie coilover parasına gelcek gibi :D
maslakta mini auto'nun sokaginda Hunter var.Oraya git yardimci olurlar.
Ebayden mi aldınız coil springsleri?
yanlıs bı arac ıcın olan falan almıs olmayın bıde.zor ıhtımal ama olabılır
yanlıs bı arac ıcın olan falan almıs olmayın bıde.zor ıhtımal ama olabılır
tam bilmiyorum ama bunlar 88-01 die geçmiyormu ayrıca yanlış olsa takılabilirmiydi..
tam bilmiyorum ama bunlar 88-01 die geçmiyormu ayrıca yanlış olsa takılabilirmiydi..
ole gecıo olması lazım.bazı yaylar fln bırbırıne uyabılıyor
bir amartisörcüye göstermeden anlaşılmıcak :) galiba.. garip durum zaten garip bir durum olmasa benim başıma gelmez :D adam 5 lik yayla yerle bir ediyor bizimki leylek spec :D
adem mi taktı bu yayları ümr san.? keşke coil yerine yaptırsaydık yay amortisör ben yaptırdım valla coil'den çok daha iyi hafif araba için.. ;)
adem mi taktı bu yayları ümr san.? keşke coil yerine yaptırsaydık yay amortisör ben yaptırdım valla coil'den çok daha iyi hafif araba için.. ;)
ewt adem taktı :) ya vakit olmadığından en yakın yerlere yaptırdık aslında bu yaylarla aydın amortisör yaparız dedi ama.. iyi para istedi ..
Yaylar ile yüksekliği ayarlanan parça ayrı mı satılıyor? yaylarınız ayarlı mekanizma değil de normal takoza oturan tipten olabilir. çünkü "coil spring" dediğimiz şey direk olarak bizim helezon dediğimiz şeydir.
Yaylar ile yüksekliği ayarlanan parça ayrı mı satılıyor? yaylarınız ayarlı mekanizma değil de normal takoza oturan tipten olabilir. çünkü "coil spring" dediğimiz şey direk olarak bizim helezon dediğimiz şeydir.
kutusuyla geldi öle ayrı falan alınmadı. takım halinde aynen böyle
http://www.tradenote.net/images/users/000/114/340/products_images/Adjustable_Coilover_Coil_Springs_Kit_Hi_Low_Drop_L ift_Kit.jpg
fsunnetci
04-02-2010, 08:14
ef kasaların amortisörleri integraların amortisörleri ile aynı biliyorum yani coilspringleri dışardan e-bay'den almana gerek yoktu.çünkü sanırım sen yanlış kit almıssın :) Poşetçay nickli arkadaşımızda bahsettiğim coilspring kiti var ihtiyacın var ise ondan alabilirsin senin aracada uyar:icon_tup:
şöle bişey benim başıma geldi ek ya taktığım ve 6 ay kullandığım yayları bi arkadaşa sattım oda ef kasa civicine takıcaktı,yayları aracına takmış leylek gibi olmuş bana geldi bölemi olması gerekiyo diye.bende hayır dedim ve geri aldım kendi aracım eg kasa civice taktım sıkıntısız bi şekilde bastı.özetle bazı yaylar eflere sert geliyo ve ef hafif olduğundan basmıyo kanımca...
şöle bişey benim başıma geldi ek ya taktığım ve 6 ay kullandığım yayları bi arkadaşa sattım oda ef kasa civicine takıcaktı,yayları aracına takmış leylek gibi olmuş bana geldi bölemi olması gerekiyo diye.bende hayır dedim ve geri aldım kendi aracım eg kasa civice taktım sıkıntısız bi şekilde bastı.özetle bazı yaylar eflere sert geliyo ve ef hafif olduğundan basmıyo kanımca...
olabilir 88-00 diye geçiyor yaylar ozaman ya bunları satıcam başka alıcam yada bunları amortisörcü bir çaresine bakcak..
fsunnetci
04-02-2010, 12:23
amortisörcü bileziklerde işlem yaparak senin araca uygun hale getirir.250-350tl arası sıfır olarak piyasada mevcut bu coilspringler..Ef kasa hafif diye basmaması gibi bir olay olamaz zannetmiyorum hafif dediğiniz araç neredeyse 1 Ton.
yaylardan bı bakla kesmeyı dene bakalım sakat bi iş ama bence bunları sen sat:)
amortisörcü bileziklerde işlem yaparak senin araca uygun hale getirir.250-350tl arası sıfır olarak piyasada mevcut bu coilspringler..Ef kasa hafif diye basmaması gibi bir olay olamaz zannetmiyorum hafif dediğiniz araç neredeyse 1 Ton.
benimki sadece tahmin başıma geleni yazdım eg ve ek taktığım yayı ef ye taktığımızda ef alcalmayı bırak normalden yükseliyodu bile benim yayların markası ag di bu arada;)
sen bunları al gel ben ayarlarım o arabayı bu sefer çok basık diye başımın etini yersin.. :D
sen bunları al gel ben ayarlarım o arabayı bu sefer çok basık diye başımın etini yersin.. :D
en dipte oglim :D ben vardım başında düşmiiii :D
en dipte oglim :D ben vardım başında düşmiiii :D
senin düşürmeye çalıştığın araç nasıl düşmez anlamadım valla:D
valla düşmemiş leylek spec :D
valla düşmemiş leylek spec :D
fatihin çözmesi lazım bu işi :D
bu işi mur_84 le çözcez söz verdi :D
muratta kesin düşürür.onun arabayı gördümde fenaydı:D
vtecburac
04-02-2010, 23:47
hayırdır ya ne düşüyorsunuz durun hele bi sahalara döndüm yolla bakam gekido yollada o düşmeyeni süründürüyüm:) gerçi mur_84 arkadaşımız devreye girmiş o arabayı çok yakında asfalttan kazırsınız demedi demeyin;)
hayırdır ya ne düşüyorsunuz durun hele bi sahalara döndüm yolla bakam gekido yollada o düşmeyeni süründürüyüm:) gerçi mur_84 arkadaşımız devreye girmiş o arabayı çok yakında asfalttan kazırsınız demedi demeyin;)
kanka unutma ataşehir shellde kom u gördüğündee ohaa olum shop değilmiş dediğini :D
yaauuvv değişiklik yapmadan düşüremezsiniz coil sonra diyorum en sondaaaa :D ama ben çözdüm gibi olayı yarın bir kontrol edicem herhalde tornacıda bi hata oldu die tahmin ediyorum
bak ya sabah sabah taner börekten söylediğim peynirli poçalarımı yiyip çayımı yudumlarken :D aklıma geldi olum o şerefisz tornacı gıcık kaptıysa yapmıştır bir ibnelki bende dicem bişi var ama olum o yapğtığı şey yüzünden ben :D daraldıysam onu torna makinesine tükürürüm.. :D kardeşim basalım dükkanını 15 tl mizi aldı :D
kanka unutma ataşehir shellde kom u gördüğündee ohaa olum shop değilmiş dediğini :D
yaauuvv değişiklik yapmadan düşüremezsiniz coil sonra diyorum en sondaaaa :D ama ben çözdüm gibi olayı yarın bir kontrol edicem herhalde tornacıda bi hata oldu die tahmin ediyorum
olm o düşüklüğe bnm arabadan çıkan yaylarla ulaştın unutma.. ;):D
kanka haddim değil ama sen bu aralar piyasadan uzaksın diye müdahale ettim..:D burak kankam bu işi çözmüş bizde ondan öğrendik.. :icon_tup:
tornacıda yapılcan birşey vardı belki onun yüzündendir ? yaw bu işi çözücez.. :D
coil yayların uzunluğu kaç cm. ? yani yay yüksekliği
birde borunun iç çapı kaç cm yada mm.
bende kendi aracıma yapıcamda daha önceden megan racing in 96-98 civic için olan yaylarını alıp uygulamıştım basıklık tatmin etmmişti. daha kısa ve sert yay arıyorum bende :D
coil yayların uzunluğu kaç cm. ? yani yay yüksekliği
birde borunun iç çapı kaç cm yada mm.
bende kendi aracıma yapıcamda daha önceden megan racing in 96-98 civic için olan yaylarını alıp uygulamıştım basıklık tatmin etmmişti. daha kısa ve sert yay arıyorum bende :D
yaylar kısa ve sert :D araç sökülüp satılmaya hazır :D:D kutusu felan herşyi duruyor :D:D
bu gidişle senin arabayı asfaltın üstüne oturtucak bunlar demedi deme kama:D
bu gidişle senin arabayı asfaltın üstüne oturtucak bunlar demedi deme kama:D
a.q caklar zaten şeytan üçlüsü oluşturdular :D
vtec burak-GKD-mur_84 :D amortisörleri kopartılar yinede basarlar aracı :D diyourm ama şuan gittim yine baktım içimde bir ümit :D düşmemeiş sanki zamanla düşcek gibi his var içinde :rolleyes: ama olmuyor valla hala leylek spec :D
olur olur allahın izniyle kardeşim bu bermuda şeytan üçlüsü yapar sana en kralını:D
yaylar kısa ve sert :D araç sökülüp satılmaya hazır :D:D kutusu felan herşyi duruyor :D:D
ama işte bana ölçüleri lazım yani bu ölçüler. yay yüksekliği ve borunun iç çapı. bu ölçüler bana uyarsa talip olabilirim :D
http://img199.imageshack.us/img199/556/coilx.jpg (http://img199.imageshack.us/i/coilx.jpg/)
aynen böle önler kısa arkalar uzun arabanın üstünde ölçemem :D ama müsaiy olunca bakarım.. uyguna vercem çünkü çohk canımı sıktı :D hee ama ama torna hatasından kaynaklanan bişi varsa :D ki yüzde yüz bir terslik var ozman hemen ebaydan verdiyoruz şiparişi aynısından sana birtane :D
sen e-bay dan hangi modele göre aldın onu yaz bakayım bende bi :)
bide ölçme ihtimalin varsa iyi olur :D
88-00 ef eg ek 969798 yazıyordu :D linki bulmaya çalıştımda bulamadım :D
88-00 ef eg ek 969798 yazıyordu :D linki bulmaya çalıştımda bulamadım :D
valla kardeşim olurda ölçme imkanın olursa iyi olur :)
EmreBilici
05-02-2010, 16:42
Abi geçenlerde araba ümraniyede gördüm,bi an shop sandım:D Fenaydı,maşallah.;) :icon_tup:
olum ben zaten o kadar düşür dedim halile oda abi o kadar düşüğü var dedi uğraşmadan onu taktık :D hemen kendine pay çıkarma sürüngen 1,4 is :D
esmerhan
06-02-2010, 21:54
colıv. degılde bende bugun eıbach 3.5 pro kit taktım bı 2 cm kadar dustu ama bılındıgı gıbı yayalrın tam kıvamını alması ıcın bıraz zaman alıyor kendıne gelıyor...senınkındede ıllakı bıraz ınmıstır zmanla bıraz daha ınecektırr bence bıraz bekle acele etme.
senin o on demırler kısamı uzunmu
önler kısa arkalar uzun önler 2-3 bakla daha kısa duruyor
colıv. degılde bende bugun eıbach 3.5 pro kit taktım bı 2 cm kadar dustu ama bılındıgı gıbı yayalrın tam kıvamını alması ıcın bıraz zaman alıyor kendıne gelıyor...senınkındede ıllakı bıraz ınmıstır zmanla bıraz daha ınecektırr bence bıraz bekle acele etme.
bir haftadır bekliyourm oturan falan yok :D zaten satcam bunlar ya en iyisi bildiğin yol ;) giderim aydın amortisöre kendi yaylarımla amortisörden basarım :D olur biter yılan hkayesi yapmaya gerek yok ya yapamadılar ya olmuyor yada kit bukadar düşürüyor aracı ..
yayları satıcksan eğer bana ölçülerini bildirirmisin ?
G.S.İ_07
08-02-2010, 17:08
okuyunca şaşırdım böyle aksilikler olabliyor bende kendimden biliyorum umarım en kısa sürede german style jdm görürüz :D bende şimdi stock amortisöre 5,5 fk yay takmak ıstıyorum
yayları satıcksan eğer bana ölçülerini bildirirmisin ?
çıkartayım ölçücem :D unutmadım şimdi sevgililer günü arifesi yoğun takılıyourm çiçek böcek dükkan vitrin derken :D artık haftaya ancak..
tamam oldu acelem yok benimde :)
olum ben zaten o kadar düşür dedim halile oda abi o kadar düşüğü var dedi uğraşmadan onu taktık :D hemen kendine pay çıkarma sürüngen 1,4 is :D
:hahaha::heyoo:
Abi geçenlerde araba ümraniyede gördüm,bi an shop sandım:D Fenaydı,maşallah.;) :icon_tup:
sağol kardeşim bnm nacizane 1.4 is işte.. ;)