Orijinalini görmek için tıklayınız : sünger filtre mi mantar filtre mi?
mantar filtremi yoksa sünger filtremi??
aracımda pipercross sünger başlıklı komple filtre kiti mevcut,filtre başlığı motora değdiğinden ısıdan aşınmış değiştirmem gerek, yine aynısını sünger mi alim yoksa mantar filtremi alim kararsızım..sizce hangisi daha iyi verim ve ses verir?
DetailEF
03-02-2010, 07:34
Zaten mantar filtrenin içinde de sünger yok mu ?
fsunnetci
03-02-2010, 08:06
her ikisinde de sünger var ama mantar filtrede ses daha bi farklı çıkıyor tercihim mantar filtre olurdu yedek süngerlerini bulma daha kolay :)
DetailEF
03-02-2010, 08:20
her ikisinde de sünger var ama mantar filtrede ses daha bi farklı çıkıyor tercihim mantar filtre olurdu yedek süngerlerini bulma daha kolay :)
+ olarak küçük olduğu için de tercih edilebilir, yer kaplamaz ve tampona oraya buraya sokulabilir. :)
Boost Up
03-02-2010, 09:16
Bildiğim kadarıylan mantar filtreyi turbo araçlar için öneriyorlar:). Emin konuşmayayım yinede ama öyle biliyorum.
DetailEF
03-02-2010, 09:24
Bildiğim kadarıylan mantar filtreyi turbo araçlar için öneriyorlar:). Emin konuşmayayım yinede ama öyle biliyorum.
Turbo araçlarda turbodan, manifolddan dolayı yer kalmadığı için küçük olan mantarları tercih ediyorlar. Yani Atmosferik araçlarda kullanım sıkıntısı sadece fazlaca açık gözenekli süngerleri olması :)
Boost Up
03-02-2010, 09:26
Turbo araçlarda turbodan, manifolddan dolayı yer kalmadığı için küçük olan mantarları tercih ediyorlar. Yani Atmosferik araçlarda kullanım sıkıntısı sadece fazlaca açık gözenekli süngerleri olması :)
Bak yeni birşey daha öğrendim:D. Dur msn e gireyim:)
PiperCross Sünger Filtre Kullandım..
Memnundum..
Bikaç Arkadaşımda, Type-R ve Vtec'te HKS Mantar Filtre Kullanıyorlar, Onlardanda Olumsuz Yorum Almadım..
Motordaki yer ve nasıl bir ses istediğinize bakar..
güçlü tok bir ses istiyorum...motordaki yerim suanki halinin resmi :
http://img109.imageshack.us/img109/2046/grnt0310uc1.jpg (http://img109.imageshack.us/i/grnt0310uc1.jpg/)
Cimmeria
03-02-2010, 12:50
sıcak havanın dibine vuruyor bence o filtre şu anda :)
mantar filtre bence çamurluk arkası davlumbazın oraya koyacaksın çekecek soğuk havayı...
yukarıdaki resimdeki PiperCross'un yerleşimi bence berbat sıcak havayı çekecek bir filtre performans arttıracağına aksine düşürür...
senin aracına göre filtre kitleri mevcut piyasada. alt kısıma doğru uzuyo ve headers tan uzaklaşıoo. böle bi kit alablirsin. mantar filtreyle beraber aşşaya sığdırablrisin. headers ın sıcaklığı yavaşlatır arabanı.!
Aynen bencede oyle... Yarardan cok zarar saglar araca.
filtreyı konumlandırmak cok onemlı duzgun yerlestırmessen yarardan cok zarar saglar yakıt fazlalıgı gıbı olay sungerde kotonda degil onemlı olan bılınclı kullanım bnm gorusum herıkısıde tercıh edılebılır...
vkarayel
04-02-2010, 22:42
Mantarın görünümü çok hoş duruyor, + yer problemide önemli ...
Ertug_T.
04-02-2010, 23:08
araç mantara ihtiyaç duyacak kadar yoğun hava çekmiyosa bence gerek yok..
gevezekedi
07-02-2010, 23:56
cok dogru tespit ses gelsin 5 10 bg gitsin