Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : UPS (güç kaynağı) tercihi..

M.A.D
03-02-2010, 10:58
o kadar pc kurdum bisürü harcama yaptım fakat hiçbi korumam yok :) koruma derken güç kaynağı.. evim beylikdüzünde, bu sıralar elektrikler gidipgeliyor, voltaj düşüyor derken o kadar yatırım yaptığım pc yi komple yakmaktan korkuyorum, güç kaynağı alayım dedim, fiyatlar yüksek geldi, ***** bütün parayı bilgisayara yatırınca :) sonradan focus da arıza çıkarınca elde avuçta pek bişey kalmadı, bu ups'ler hakkında hiçbi bilgim yok, kasam 600W , 19 inç de monitörüm var , 2+1 wooferım var ayrıca.. şimdi bunları kaldıracak ups minimum kaç VA olmalı ? 700 VA fazlamı gelir az mı ? , ve ucuz yollu olmak üzere önerebileceğiniz markalar modeller neler ? internette sıfır mustek bulmuştum 50 liraydı VA sına bakmamışım sonra ilanı kaybettim gitti bi daha bulamadım, onun gibi adı bilinen ucuz upslerden arıyorum, bu pc kombinasyonunu sorunsuz 2-3 dk götürse yetecek bi ups :icon_tup:

cagri-35
03-02-2010, 11:48
Tunçmatık onerırım , onun bır hesaplaması var ama ortalama olarak 650 cvarında işinizi görür bende daha fazla elektrık ceken bır sıstem var gayet yeterlı gelıyor.

kv661
03-02-2010, 12:56
600'lük bir tunçmatik sana yeterli olacaktır. bende de aynısından var ben ısıtıcı bile bağladım.Elektrik gittiğinde 5 dakika rahat götürüyor

makif84
03-02-2010, 12:58
marka olarak tunçmatik tavsiye ederim..

yasinS
03-02-2010, 12:59
Tunçmatik çok iyi ...

Piyasadaki yabancı malların hepsi çin...

Türkiye bu tip cihazlarda başarılı ;)

M.A.D
03-02-2010, 13:16
şu durumdan korkuyorum bazıları anlatıyor, işte mesela elektrik gittiğinde ups hemen devreye girmeyip, pc kapanıp, ondan sonra jeneratör gibi sonradan sonraya çalışıyormuş upsler, tunçmatikte böyle bi problem yaşayan oldumu hiç ?

Tugral
03-02-2010, 19:15
tuncmatik aldım geçen gün. 56 liraya. Süper iş görüyor

yiit
03-02-2010, 19:29
http://www.avfshop.co.za/pics/products/ups_black_knight_pro.jpg

bende pcm kullanıyorum 3 senedir hala gidiyo tavsiye ederim.

Schumi
03-02-2010, 21:03
Arkadaşlar yanlış anlamayın ama böyle oyuncakları ben olsam makinamdan uzak tutardım. Herhangi bir yerli montaj (üretim yok gibi bişi) bir markanın ON-LINE tipte UPS'lerini tercih edin. Burada önerilen cihazlar ep Line-Interactive tip. Dediğim gibi marka değil en uygun fiyatlı yerli ON-LINE ups işini uzun süre görücektir. Hemde iyi koruma sağlar. Gerçek Sinus dalgayı sizi şebeke elektriğinden gerçek izolasyon ile korur. Fark ne derseniz line-interactive cihazlar belli voltaj aralıklarındaki şebeke elektriğini olduğu gibi doğruca tüm şokları dalgalanmaları ile cihazınıza gönderir. Ama online cihazlar size hep saf regüleli gerçek sinus 220v sağlar. Lütfen bilgisayarlarımız koruyalım. :)

alpeRS
03-02-2010, 21:04
145 liraya bosst diye bi marka aldım 1500 v 700 w gerçek powerli bi kasam var yanında 2 tane yazici güçlü bi 5+1 22 inç lcd ve modem 29 dk sorunsuz götürüyor tavsiye ederim f/p açısından güzel bi cihaz tek başinada 3 lü sobanın 2 lisini yakıyor....

kv661
03-02-2010, 21:18
Arkadaşlar yanlış anlamayın ama böyle oyuncakları ben olsam makinamdan uzak tutardım. Herhangi bir yerli montaj (üretim yok gibi bişi) bir markanın ON-LINE tipte UPS'lerini tercih edin. Burada önerilen cihazlar ep Line-Interactive tip. Dediğim gibi marka değil en uygun fiyatlı yerli ON-LINE ups işini uzun süre görücektir. Hemde iyi koruma sağlar. Gerçek Sinus dalgayı sizi şebeke elektriğinden gerçek izolasyon ile korur. Fark ne derseniz line-interactive cihazlar belli voltaj aralıklarındaki şebeke elektriğini olduğu gibi doğruca tüm şokları dalgalanmaları ile cihazınıza gönderir. Ama online cihazlar size hep saf regüleli gerçek sinus 220v sağlar. Lütfen bilgisayarlarımız koruyalım. :)

benim bildiğim tunçmatiklerin hepsinde 220v standart gönderiyor.Şçyle izzah ediyim

ben incekte oturuorum ve burada sık sık voltaj düşüo zaman zaman trafo patladığı olup 3 gün elektriksiz kaldığım günler oluor(jeneratör war allahtan)

bu voltaj düşmelerinde tık tık ses yapıor yani voltajı düzenliyor.PC kapalı bile olsa yapıor.Sorduğumda da servisine evet yapıyor sürekli olarak 220V veriyor diye söylediler

ELANOR
03-02-2010, 21:35
Tunçmatik iyidir. Arkadaşım 2. el alıp kullanmış, giderken bana bıraktı, bende 1 yıldır hiç sorun yaşamadım. 2 dakika götürüyor yazıcı da bağlı ayrıca..

Aslında evin yada işyerinin komple girişine regülatör koyucan. Kışın problem olduğudan aldık bir tane ama tık tık çok ses yapıyor. O olmadan önce bir sürü sorun yaşadık. Tv, modem vs bozuldu.

by_BuRoCk
03-02-2010, 21:59

aynen katılıyorum kardeşim

benim bildiğim tunçmatiklerin hepsinde 220v standart gönderiyor.Şçyle izzah ediyim

ben incekte oturuorum ve burada sık sık voltaj düşüo zaman zaman trafo patladığı olup 3 gün elektriksiz kaldığım günler oluor(jeneratör war allahtan)

bu voltaj düşmelerinde tık tık ses yapıor yani voltajı düzenliyor.PC kapalı bile olsa yapıor.Sorduğumda da servisine evet yapıyor sürekli olarak 220V veriyor diye söylediler

kardeşim cihazın online degilse kesinlikle 220 volt veremez
eger ölçü aletin varsa fişi çek çıkışı ölç servisin dedigine bakma sen.

UPS almak isteyenlere kesinlikle ON-LINE cihaz tavsiye ederim.
marka olarakata ARTronic markasını öneririm.
yerli üretimdir. istanbulda dudullu da ve tuzla da üretim yapılıyor.
bu firmada 2 sene çalıştım.

cihaz olarak tavsiyem budur
http://www.artronic.com.tr/productDetail.aspx?id=69

ama bunun rakamı biraz yüksek gelebilir.
düşünürseniz bunuda tavsiye ederim LINE INTERACTIVE

http://www.artronic.com.tr/productDetail.aspx?id=15

ayrıca bu ciharları RS 232 kablosu ile pc nize baglayıp
ne kadar süre kullanabileceginizide ekranda görebilirsiniz

isteyen burdan da neler baglayıp nası bir cihaz ihtiyacı oldugunu görebilir

http://www.artronic.com.tr/kgk.aspx

onursumer
03-02-2010, 22:26
şu urunu kullanıyorum bayağı bi ozelliği var ama hiçbirini kullanmadım pc ye falan bağlayıp yazılımını kurarak bilgi vs alabiliyorsun sanırım :)

http://www.apc.com/resource/include/techspec_index.cfm?base_sku=SC620I

pc + modem bağlı şuana kadar hiç sorun yaşamadım

tek yaşadığım problem oyun oynarken overload ışığı yanıyor ve otuyor o yüzden oyun oynayacağım zaman direk pirize takıyorum pc yi ; )

Schumi
03-02-2010, 22:36
Bakın arkadaşlar. Ben çok yazmak istemiyorum bu tarz IT konulara çok bilmiş ukala gözükmemek için ama benim işim bu. Şimdi Türkiye'dei UPS şirketlerinin %90 Çin'den farklı elektronik devreler ile farklı dış kasaları ithal ediyorlar. Bazıları Aküleri yerli bazıları gene ithal kullanıyor. Gerçek üretim yapan şirket sayısı 5 tane yoktur. Ama sonuçta garanti olduktan sonra pekte bir fark yok. Kabaca bir bilgi vereyim.

Line-Interactive cihazların içinde hızlı bir röle vardır. Bir devre sürekli şebekeyi kontrol eder. Eğer elektrik kesilmezse yada 200 voltun altına yada 240 voltun üstüne çıkmazsa şebeke elektriğini olduğu gibi komple çıkışı yönlendirir. Direk geçiş yani. Tabi 200-240 arası tüm voltaj dalgalanmaları olduğu gibi cihazınıza. Tüm parazitler sinyaller dip gürültülerde aynı şekilde. Evde klima çalışsın gene monitörünüz titrer (CRT için).
Neyse elektrik gider yada voltaj eşik dışında gelirse milisaniyeler içinde röle şebekeyi kesip iç aküden beslemeye girer. Anlıkta olsa elektrik kesilir. Kaliteye göre olur bu olay. Çok güç çeken PC'ler yada overclocklu pc ler kilitlenebilir yada reset atabilir. Arka arkaya çok hızlı elektrik gidip gelmelerinde bu röleler sapıtı gene pc güm olur. Yani kısaca bu tarz dandik cihazları ben oyuncak diye nitelendiriyorum. Tabi akü konumunda size sinus dalga vermediğini söylememe gerek bile yok. Çok yapay bir elektrik.

Online cihazlar ise kaba tabirle elektriği kendisi üretir. Nereden mi üretir. Sürekli kendi içindeki aküsünden karmaşık bir elektronik devre sayesinde gerçek sinus dalgası şeklinde elektriği saf olarak 220v olarak üretir e size besler. Bir yandanda aküsünü doldurmaya devam eder. Ama aküyü doldurmakta kullandığı şebeke elektriğini sizinle hiç muhattab etmez. Bişi olursa akü şarjı keser ama siz saf 220 yi almaya devam edersiniz.

Gelelim fiyat farkına. İki ürününde dış kasası ve aküleri aynıdır. Aynı akü nie farklı fiyat derseniz tamamen elektronik devreden kaynaklanır. En ufak 1000Va olarak satılır. Ama bir tane evladiyelik alın derim. UPS sahibi olmamak yada dandik UPS sahibi olmak size çok daha pahalıya mal olabilir.

M.A.D
03-02-2010, 22:36
şimdi bu on line dediğiniz ne oluyor anlamadım araştırma yaparken online diye görünmüyor, VA ları görünüyor sadece.. marka model olarak önerirmisiniz :) bu artlı olan iyi gibi ama fiyatları yüksek sanırım

onursumer
03-02-2010, 22:44
evet benimde tavsiyeye ihtiyacım var gerçi apc den memnunum hiç kesintileri anlamıyorum bile ama bayağı kuvvetli bir urune ihtiyacım var :)

by_BuRoCk
03-02-2010, 22:49
Online cihazlar arkadaşında bahsettigi gibi sabit 220 Volt verir
diger cihazlarda ise şebeke volatajına göre çıkış degişir.özellikle kesinti oldugu zaman
UPS yüke bindigi zaman voltaj iyice düşer. dedigim gibi ben ARTronic firmasında
2 sene bu işle ugraştım. çok büyük firmalara özellikle askeriyelere cihazlar sattık.
maliyeti yüksek olsada kesinlikle online ve ARTronic al derim
başın agrımaz

by_BuRoCk
03-02-2010, 22:50
1 KVA lık online cihaz şiddetle tavsiye ederim arkadaşlar

gurcell
03-02-2010, 22:51
Bu türk malı upslere para vereceğinize, 2. el sahibinden.com dan falan APC nin back ups 420, 600, 800, 1000 gibi modellerini alın, en kötüsü akü değiştirirsiniz.

Ben akvaryum için back ups 420 , bilgisayar için ise back ups 1000 kullanıyorum. Toplam 100 liraya aldım 2. el.

Schumi
03-02-2010, 23:01
Bu türk malı upslere para vereceğinize, 2. el sahibinden.com dan falan APC nin back ups 420, 600, 800, 1000 gibi modellerini alın, en kötüsü akü değiştirirsiniz.

Ben akvaryum için back ups 420 , bilgisayar için ise back ups 1000 kullanıyorum. Toplam 100 liraya aldım 2. el.

Özür dileyerek soruyorm. Neden APC alsınlar. Özellikle yerli Online cihaz fiyatına APC lineinteractive vede düşük kapasit alsınlar.

gurcell
03-02-2010, 23:04
Ben 100 liraya işi bitirsin diye söyledim. Line interactive işlerini görür. Sürekli sabit sinüs voltaj çıkışı sağlamak için online almaya gerek yok. Boş yere sürekli aküden beslemek 1 kva için mantıksız. Ben bile projelerimde 5 kva ya kadar online koymuyorum projeye.

Ucuz line interactive yerine amerikan malı line interactive diyorum ben.

Schumi
03-02-2010, 23:12
Ben 100 liraya işi bitirsin diye söyledim. Line interactive işlerini görür. Sürekli sabit sinüs voltaj çıkışı sağlamak için online almaya gerek yok. Boş yere sürekli aküden beslemek 1 kva için mantıksız. Ben bile projelerimde 5 kva ya kadar online koymuyorum projeye.

Ucuz line interactive yerine amerikan malı line interactive diyorum ben.

Ankara'da çok sağlıklı bir elektrik alıyorsunuz sanırım. Burada basit şekilde merkezi yerlerdeki apartmanlarda bile aynı odadaki klima çalışınca ampül zayıflıyo monitör titriyo. Yada düşük toleranslı (ki bu iyi olan) lineinteractive'ler bile sık sık düşük voltaj yüzünden şebekeden düşüp aküye geçiyo sonra geri çıkıyo. Tabi o tolerans sınırına gelene kadar ne varsa yallah geçiyo çıkış prizine. :)

bora1311
03-02-2010, 23:26
http://www.avfshop.co.za/pics/products/ups_black_knight_pro.jpg

bende pcm kullanıyorum 3 senedir hala gidiyo tavsiye ederim.

bende yaklasık 3 yıldır pcm kullanıyorum, sorunsuz calısıyor... kesinlikle tavsiye ederim...

onursumer
03-02-2010, 23:54
Özür dileyerek soruyorm. Neden APC alsınlar. Özellikle yerli Online cihaz fiyatına APC lineinteractive vede düşük kapasit alsınlar.

anladımki güç kaynağı seçiminde iyi bir marka almışım

peki bendeki bu overload u engellemek için hangi değeri yüksek olmalı psu nun

bendekinin bilgilerinde

APC Smart-UPS, 390 Watts / 620 VA,Input 230V / Output 230V, Interface Port DB-9 RS-232

yazıyor oyun oynadığımda başlıyor otmeye masaustu pcnin çok elektirk çekmesinden dolayı

redtop
04-02-2010, 00:31
Uzun uzun yazmaya gerek görmüyorum ama kısaca: APC nin üstüne tanımam.

M.A.D
04-02-2010, 09:21
apc diyorsunuz fakat çok kastığında ötüyormuş, direkt taktığımda istediğimi yapayım ötmeyen bi ups yokmu şimdi :) artronik demişsiniz ama o da çook pahalı ya da ben uygun yerlerde bulamadım ? :)

Ranthor
04-02-2010, 09:31
masterguard tavsiye ederim.
Eski siemens şirketidir:)

16v
04-02-2010, 09:38
Powersonic arton 6kva almak üzereyim bakalım :) Sonuç ne olacak ?

onursumer
04-02-2010, 09:40
apc diyorsunuz fakat çok kastığında ötüyormuş, direkt taktığımda istediğimi yapayım ötmeyen bi ups yokmu şimdi :) artronik demişsiniz ama o da çook pahalı ya da ben uygun yerlerde bulamadım ? :)

benim sistemden dolayı otuyor sanırım yanlış değerlerde psu seçimi yaptım :D

oyun oynarken otuyor sadece oda 600w civarı bi güç tüketimi olan eski bi sisteme sahip olmam :D

M.A.D
11-02-2010, 09:42
benimde kasa 600W ama ? eğer ötme durumu olmazsa almayı düşünüyorum, bu on-linelar zor gibi benim için :), zaten asıl amacım elektrik gidince pat diye kapanmaması, hemen sonra kendim kapatırım zaten..

M.A.D
11-02-2010, 09:43
Powersonic arton 6kva almak üzereyim bakalım :) Sonuç ne olacak ?

aldınız mı ? kaça aldınız ? nerden ? memnunmusunuz? elektrik gidince herhangi bi olumsuz tepkisi varmı? ( elektrik gidince kapanıp sonradan sonraya çalışma, veya ötme zırlama vs. gibi)