Orijinalini görmek için tıklayınız : yaşam boyu tek plaka
Yaşam boyu tek plaka
Emniyet Genel Müdürlüğü, yıl ortasında ''tek plaka'' uygulamasına geçmeye hazırlanıyor
04 Şubat 2010 Perşembe, 09:44
Trafikte mezara kadar "tek plaka" uygulamasına geçilecek. Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından çalışmaları sürdürülen ve Araç Tescil Projesi'nin genişletilmesi ile uygulanacak projenin bu yıl ortalarında hayata geçirilmesi hedefleniyor. Yönetmelik değişikliğiyle uygulanmaya konması planlanan projeye göre bir kişiye bir plaka verilecek ve bu ölene kadar o kişinin üzerine kayıtlı olacak. Başka şahsa o plaka asıl sahibi ölene kadar verilmeyecek. Araçlar plakasız satılacak. Satan ve alan kişiler kendilerine tahsis edilen plakaları sıfır kilometre ya da ikinci el araçlarına taktıracak.
BELÇİKA VE İSVİÇRE'DE İNCELEME
İçişleri Bakanlığı 'Araç Tescil Ve Sürücü Belgesi İşlemlerinin Elektronik Ortamda Online Olarak Yapılması' projesinin kapsamını genişletiyor. Güvenlik gerekçeleri ve araç satış işlemlerinde doğan karışıklığın önüne geçmek için plaka projesi hazırlanıyor. Bazı AB üyesi ülkelerde farklı biçimde uygulanan plaka tahsis sistemi Türkiye'ye uyarlanacak. Bu amaçla Trafik Uygulama ve Denetleme Daire Başkanı Nevzat Önder Belçika ve İsviçre'ye "inceleme" gezisi yaptı. Önder, İsviçre ve Belçika'daki sistemi yerinde gördü. Projeye göre bir kişinin aldığı plaka o kişiye kayıtlanacak. Bu plaka o kişiden başkasına verilmeyecek. Tek araç için verilecek plaka ölene kadar aynı kişide kalacak. Yani T.C. Kimlik numarası gibi tescilli araç sahiplerinin de kendilerine özel plakası olacak.
İKİNCİ ELDE DE AYNI PLAKA
Aynı kişilere ait birden çok araç için ise normal prosedür kapsamında plaka tahsisi yapılacak. Araçlar plakasız satılacak. Alıcı-satıcı kişiler kendilerine tahsis edilen plakaları sıfır kilometre ya da ikinci el araçlarına taktıracak. Emniyet Genel Müdürlüğü plakaların adlarına tescilli araç bulunan kişilerin ismi ya da TC.kimlik numarasına göre vermeyi planlıyor. Bürokratların hazırladığı rapor İçişleri Bakanı Beşir Atalay ile Emniyet Genel Müdürü Oğuz Kaan Köksal'a sunulacak. Emniyet verilerine göre Türkiye'de 14 milyon 316 bin 700 tescilli araç sahibi, 20 milyon 460 bin 739 da sürücü belgesi sahibi bulunuyor.
SABAH - ALPER SANCAR
alıntıdır....
kansu_ilhan
04-02-2010, 09:04
saçmalık bence çok karışır ortalık arabaları nasıl insanların kullandığını biliyoruz iyi bi çalışma olmaz bence
polisin teki bi takarsa ayvayı yeriz ama:D
aslında güzel proje özel plakam var ölene kadar kullanırım iyi olur ama il değişikliklerinde ne olacak
SekoLive
04-02-2010, 09:10
bu kanun çıkmadan plakanın sonunu 1 artırmak lazım :D
kıytırık plaka denk gelir de yapışırsa ne olacak D
SekoLive
04-02-2010, 09:18
GAY plaka vardı satılık düşünsenize denk geliyor :D ömür boyu :D :D
polisin teki bi takarsa ayvayı yeriz ama:D
aynen valla doğru diyosun.heleki küçük şehirlerde denk gelirse varya offff.bittik ya.
ilginc bi uygulama olacaga benziyor..
34 gay 34 :P bi tempra'nın üzerinde şilede görüyorum :D
SOMEONESPECIAL
04-02-2010, 09:26
Direkt T.C. Kimlik nosunu yapalım plaka.... Ama ona da APP olmaz )))
arkadaşımın aldığı bi araçta plaka mal dı çocuk değiştirdi ama bizim gönlümüzde hala mal o araç:D
SOMEONESPECIAL
04-02-2010, 09:30
YA rica etsekte sadece arkalara taksak plakaları...
Öne takmasak olur mu acaba ? :D:D:D
turbo&quattro
04-02-2010, 09:31
Herseyde Avrupayi ornek alan buyuklerimiz vergi vs..sistemlerinde de avrupayi ornek alsalarya,
SOMEONESPECIAL
04-02-2010, 09:32
Bu durumda herkesin arabasının plakası değişecek sanırım ???
5-10 milyar para verip özel plaka alanların vay haline :p
Sanki daha karışık olacak gibi.
VTec_king
04-02-2010, 09:48
34 EGE 80 Hep bende kalsa nolurdu :P
deathofacar
04-02-2010, 09:51
il kodlarını da kaldıracaklar. almanya usulü harfe dönecek hepsi. bence gayet mantıklı. plaka derdi kalkacak ortadan. çıkart ruhsatını tak plakanı gez.
peki şöyle bi durum var , diyelim üstüme kayıtlı hiçbi plaka yok, ki zaten öyle, ben ilk alacağım plakayı istediğim bi plaka alabiliyormuyum boşlardan ? bilan varmı ?
Şimdi araca bir plaka çıktı o plaka artık ömür boyu o araca ait hemi :D EKE yi başka bir arabaya alamayacakmıyım çok üzüldüm :D :D
hayır mustafa abi plaka sana ait olacak :D sen hangi arabaya geçersen EKE seninle gelecek
hasiiiitiiiirrr :D :D olum yanlış okumuşum :D benim bu lanetten kurtulmam lazım acilen :hehe:
honour35
04-02-2010, 10:01
yabancı plakalar ama böyle bi plakaya sahip olsaydınız:D:D wolksvagen plakası gerçektir. izmir çeşmede çekildi.
http://img52.imageshack.us/img52/8752/99182384.jpg
honour35
04-02-2010, 10:02
fotoğrafı görünür şekilde yükleyemedim:S
Eger ilk kodlari kalkicaksa bence hicte guzel birsey degil,ben yanimdaki aracin icinde hangi memleketin insani var bilmek isterim sahsen ;) anlayana..
tek plaka vs eyv. degil bence sacma bi uygulama..hea okumadim yaziyi ama okusamda bise farketmicek ben bu ulkede sacma olmayan uygulama gormedigim icin..
illla bir yerden para kazanacaklarya gereksiz bir uygulama....
emniyet gitsin gazi mahallesine girsin temizlik yapsın bu konularda sıkıntı yok :P
SekoLive
04-02-2010, 10:28
illla bir yerden para kazanacaklarya gereksiz bir uygulama....
emniyet gitsin gazi mahallesine girsin temizlik yapsın bu konularda sıkıntı yok :P
:) oraya buraya girmeyle olmuyor önce meclisden başlasın dicem konu karışıcak demedim sayın... ;)
ulasoztas1
04-02-2010, 10:29
ben gayet memnunum plakamdan :) açıkçası sewindim bu habere 'P 2174'
ya beyler şöyle bir durum da var mevcut plakanızı size vermeyim sıradan herkese yeni farklı plaka çıkabilir de ???
ASlında güzel bir uygulama gibi görünüyor :D
2 gün önce 34 MAL XX ve 34 HYR XX plakaları gördüm onların vay haline :D
Bende bu durumda ismimi EZiHi yapmam gerekir :D
guzel bır uygulama degıl ya dnc m gıttı cunku :D
walla bence on numara bi uygulama araç değiştirirken kafan rahat olucak
Peki bir soru o zaman. Madem herkes tek plaka alıyor takas mevcut olur mu mesela bu işlemde?
Bazı araçları plakaları ile seceresini çıkarabiliyorduk, bu kötü oldu.
bu iş ingilteredeki gibi şehir merkezine paralı çıkacak gibi birşey olmasın,
genelde yılbaşında çıksa çıkardı butür bi uygulama, bana kesin gibi gelmedi.
iyi bilgisi olan varmı kulaktan filan değilde direk bilinçli birşekilde, eğer geliyorsa bu ara palaka almaya başlıyacam,
sonra sistem değiştikten sonra aldığınız plaka size kitlenecek eski plakalar geçersiz yada bu sistem çıkmayacak gibi gereksiz durumlar olmasın.
bilgisi olan detayları pm'ler sevinirim.
kötü plaka düştümü zor gerçekten
bizim eniştede flash vardı zamanında bne plaka basına i koyuyolardı hep :)
boyayla bıle yazmişlardı bir gece 34i bne .. :)
hakotech
04-02-2010, 11:48
güzel numaraymış...
İnsallah bole bisey olmaz , daha ben güzel plaka almadım :D
Burak VTEC
04-02-2010, 12:09
Elimizdeki plakaları değiştirecekler mi peki? 06 BRK xx plakayı almak için bayaa bir uğraşmıştık giderse kötü olur benim için.
sonuc ıtıbarıyle bu kadar işlem yapılacaksa gene bızı yolacaklar üstüne üstlük bide aracını satsanda plaka ustune kalacaksa arac olmasada plaka vergısı alabılırler bellı olmaz bunların ıslerı:)
haberlere çıkmıştı zamanında 34 KEZ 31 adamın plakası adam isyanlardaydı :D
bana uyar... plakamdan son derece memnunum :)
forum nickleri plaka olmaya başlar artık :D
Eray Yümsel
04-02-2010, 12:57
hasiiiitiiiirrr :D :D olum yanlış okumuşum :D benim bu lanetten kurtulmam lazım acilen :hehe:
yavrucum şu kanun çıkmadan bana laneti geri devredebilirsin :D alayım plakayı heaaue
fsunnetci
04-02-2010, 13:10
güzel bir uygulama özel plaka devri bitiyor sanırım artık kimse plaka için yarış yapmaz :)
fsunnetci
04-02-2010, 13:13
Eee ben Gümüşhaneden İstanbula taşındım 29 As 845 plakalı aracım 34 As 845'mi olacak bu iş nasıl olcak'mış yeterli bilgiye sahip bir arkadaş varmı :)
fsunnetci
04-02-2010, 13:17
Benim 2 tane arabam var ki gerçekten 2 aracım var nasıl olcak ikiside aynı plaka mı olacak :D makalede pek ayrıntı yazmamış snrm:rolleyes:
İyidi... :D
Allah'a şükür üzerimize 39 tane araç kayıtlıysa nasıl olacak? :)
Ahmet Saraçoğlu
04-02-2010, 13:55
aracın seceresi hakkında bilgi edinmek adına çok kötü olur ,, ekstradan 34 yk ile ömürboyu ismail-yk makarası çekmek istemiyorum ben:D
kansu_ilhan
04-02-2010, 14:03
yarın bırgun hurda ındırımı gıbı mıllet hacı muratların renoların üzerine toplamasın özel plakaları :D
Aslında kişiye değilde her araca bir plaka verilse daha mantıklı olur. Yalan dolan ortadan kalkar. Mevcut sistemde de bunu kolayca uygulayabilirler.
Plakamızı kendimiz seçsek bari.
aynen böyle bir dezavantaj olabilir.
Aslında kişiye değilde her araca bir plaka verilse daha mantıklı olur. Yalan dolan ortadan kalkar. Mevcut sistemde de bunu kolayca uygulayabilirler.
bencede kişiye degilde öyle olsa daha mantıklı dicem ama şehir dışı satışlarda plaka aynımı kalacak ve şehir kodları kalkması çok saçma geldi.
yolunda giden şeyleri bozup sapıklaştıran devletimizi saygıyla selamlıyorum :Deli:
Şehir kodlarının ne anlamı var ki? Neredeyse Ankara'daki tüm şirket arabaları 34 plaka. 23432 plaka olsa ne olur olmasa ne olur?
Xenomorph
04-02-2010, 15:17
E Ben Plakamdan Nefret Ediyorum Haydaaa :S
aynen plakadan seceresi dökülüyordu....
artık tramer de şasi sorgulatacağız...
byTombalax
04-02-2010, 17:29
o zaman ölene kadar JM556 a devam... :D
Boost Up
04-02-2010, 17:34
Ucuz araba alıp RDA almam lazım:D
CasabLanca
04-02-2010, 17:39
bununda bir açığı olur elbet
Allah'a şükür üzerimize 39 tane araç kayıtlıysa nasıl olacak? :)
Bunu yazmadan önce 6 sayfayada baktım benden başka bunu dert eden varmı diye=)
Bide ben 34 skp 60 'ı istiyorumm=)
hahah
Çok riskli olur bence kime nasıl plaka denk gelecegi belli degil
06 gay 06 lez yanlış yanlış şeyler çıkabilir :D
Butun yazılanları okudum fakat net bişey anlıyamadım. Benım haberlerden anladıgım kadarıyla plakayı bız secmıcez bize kımlık nosu gibi özel plaka verılıcek omur boyuda onu kullanıcaz.. Şuan ki plakalarımızın olucagını zannetmıyorum başta il kodu falan.
Yani öyle suan aracımın plakası CEM bu bende kalıcak ömur boyu yırttık falan veya CEM36 alıyım sımdıden dursun gibi bişey olucagını pek zannetmıyorum yada ben yanlış anladım :)
Bunu yazmadan önce 6 sayfayada baktım benden başka bunu dert eden varmı diye=)
Bide ben 34 skp 60 'ı istiyorumm=)
hahah
muhahaha :hehe: :hehe: SKP 60 çcok iyiymiş ya :hehe:
şimdi ki sistemde değiştirmek için şehir dışına satıp sahte ikametgah falan ile geri alınıyordu.
Demek ki yeni sistem de sahte ölüm belgesi alınıp plaka düşürülecek sonra da şaka şaka raporlar karışmış denilip yeni plaka alınacak :D :D
ulasoztas1
04-02-2010, 23:23
bununda bir açığı olur elbet
illaki olucaktır. Burası Türkiye
saçma bi uygulama bence ama asıl amaçta vergi borcu trafik cezası vs daha rahat tahsil etmek için yapılan bi uygulama devlet açık kapı bırakmıyacak
CallMeInsane
04-02-2010, 23:26
gayet güzel bi proje böyle olması cok cok daha iyi olur
recepserkan43
04-02-2010, 23:39
güzel bi plaka almak lazım bir an önce
Bence herkese yeniden bir plaka verirler. Tc kimlik gibi plakadan da fişleneceğiz sanki..
bana uyar... plakamdan son derece memnunum :)
forum nickleri plaka olmaya başlar artık :D
:)
Biranönce çıkması dileğiyle :) Her araba değişmede plaka değişmek zor oluyor,pazarlıklar çetin geçiyor :D
iyi olur plakamı seviyorum :D