PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Samoyed cinsi hakkında yardımcı olabilirmisiniz.

a3t
04-02-2010, 09:19
İyi günler arkadaşlar. Samoyed cinsi köpek almak istiyorum. Bilen arkadaşlar varsa yorum alabilirmiyim. Tüyü çok dökülürmü mesela.Ev için uygun olurmu. Yorumlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

http://www.sahibinden.com/kar_beyaz_samoyed_yavrular-63WQQaXQQ21038336WQQpXQQdisplayitem

http://www.sahibinden.com/inanilmaz_fiyata_mavi_gozlu_samoyet-22WQQaXQQ20350371WQQpXQQdisplayitem

Tunacan
04-02-2010, 09:44
http://www.juen.com.tr/irkDetay.aspx?PTT=3&ID=51

burada çeşitli bilgiler mevcut...

a3t
04-02-2010, 09:47
sağol dostum

Mr.K
04-02-2010, 09:48
laf dinlemezler pek,hizlidirlar,aktif hayvanlardir,tuy dokulme problemi tabiki vardir,uzun tuylu oldugu icin.ancak ev hayatina uyum saglayan bir cins.tuy dokmesini prob. etmessen alabilirsin tabiki neden olmasin..

ceco
04-02-2010, 09:51
tüyden dolayı sıkıntı yasayacaın kesın;)

a3t
04-02-2010, 09:56
ben tüyü problem etmemde annem edebilir :( laf dinlememe olayıda biraz kötü ama çokta sevimli bir hayvan. Satan arkadaş yada tanıdık petshop u olan arkadaş varmı forumda yardımcı olabilecek

Mr.K
04-02-2010, 10:01
ben tüyü problem etmemde annem edebilir :( laf dinlememe olayıda biraz kötü ama çokta sevimli bir hayvan. Satan arkadaş yada tanıdık petshop u olan arkadaş varmı forumda yardımcı olabilecek

selamlar..n tarz bir kopek istiyosunuz?? aradiginiz ozellik ne ?ozellikler diyim yada..
belki bu cins size uygun bir kopek cinsi degil..
ii arastirmanizi orenirim.. 3cins secin kendinize..3unude iyice arastirin aylarca..sonucta yillarinizi beraber gecirceksiniz ileride;) ve eger kopeginizi yalniz birakicaksaniz sakin almayin..evlat cunku o..cuzdan gibi dusununun ayirmayin yaninizdan..

3secenekten 2 sonra 1e dusurun seciminizi yapmis oluyrsunuz zaten,ancak 1e dusurdugunuzde bile gormediginiz bilmediiniz seyler gorebilir,duyabilir,ogrenebilirsiniz..bu sizi sogutursa 2.secenegi arastirin tekrardan..kolay gelsin..:) (hayvan sevgisi bende biraz fazladir da :o uuzun yazdiysam kusura bakmayin.)

ulasoztas1
04-02-2010, 10:27
ben 4 sene dolaylı yoldan Samoyed besledim. çok tatlı ve sevimlidirler, akıllıdırlar. biraz asabilerdir söz geçirmek bazen zor olabilir bu yüzden iyi bir eğitim lazım. boyuna göre çok güçlü hayvanlardır ve bazen saldırgan olabiliyorlar, sadık bir köpeklerdir Evin içinde insan gibi kendi karakteriyle yaşardı ona göre davranırdık :) Sevdiği kişilere çok cana yakın olur. Hırçınlığını saymazsak zevkle bakılabilecek bir hayvandır

a3t
04-02-2010, 10:50
selamlar..n tarz bir kopek istiyosunuz?? aradiginiz ozellik ne ?ozellikler diyim yada..
belki bu cins size uygun bir kopek cinsi degil..
ii arastirmanizi orenirim.. 3cins secin kendinize..3unude iyice arastirin aylarca..sonucta yillarinizi beraber gecirceksiniz ileride;) ve eger kopeginizi yalniz birakicaksaniz sakin almayin..evlat cunku o..cuzdan gibi dusununun ayirmayin yaninizdan..

3secenekten 2 sonra 1e dusurun seciminizi yapmis oluyrsunuz zaten,ancak 1e dusurdugunuzde bile gormediginiz bilmediiniz seyler gorebilir,duyabilir,ogrenebilirsiniz..bu sizi sogutursa 2.secenegi arastirin tekrardan..kolay gelsin..:) (hayvan sevgisi bende biraz fazladir da :o uuzun yazdiysam kusura bakmayin.)

Sevimli, oyun oynamayı seven, uysal evde bakabileceğim bir dost istiyorum. Asla bırakmam elimden geldiğincede ilgilenirim zaten. Gündüzleri ben yokken annem le babamada iyi bir arkadaş olsun istiyorum. Onların sözünü dinlesin. Temel şeyleri yapsın istiyorum. Samoyed ve golden arasında kaldım. Samoyed daha tatlı gözüküyor ama :)

Quantum
04-02-2010, 11:28
tüy sorunu istemiyorsanız golden a çok benzer labrador da bakabilirsiniz. karakterleri hemen hemen aynıdır. samoyed mi yoksa golden mi (ya da labrador) derseniz samoyed demezdim :)

ciddi bir bakım ihtiyaçları var zira..

Tunacan
04-02-2010, 11:35
Tercihim golden ya da labrador olurdu. Samoyed hakkında bilgim yok maalesef. 3 yıldır evimde yorkshire terrier besliyorum. Tek söyleyebileceğim şey, hangi ırkı seçerseniz seçin en garip hayvanın insan olduğunu ve sevilmenin ne demek olduğunu göreceksiniz.
Şimdiden hayırlı olsun...

Mr.K
04-02-2010, 11:35
Sevimli, oyun oynamayı seven, uysal evde bakabileceğim bir dost istiyorum. Asla bırakmam elimden geldiğincede ilgilenirim zaten. Gündüzleri ben yokken annem le babamada iyi bir arkadaş olsun istiyorum. Onların sözünü dinlesin. Temel şeyleri yapsın istiyorum. Samoyed ve golden arasında kaldım. Samoyed daha tatlı gözüküyor ama :)

labrador,fransiz mastif,boxer.. :)

Germanian
04-02-2010, 11:51
Bencede labrador veya golden düşünün bn daha 1.5 ay önce bi golden aldım dişi çok memnunum oyun desen war sadıklık desen daha bu yaşta neler yapıo bnm yanmdan başka biyerde uyumuo anlatabildiğin sürece çok ii laf dinlio samoyedi bnde görmedim bilmiorm ama bn golden ı seçerdim sizin yerinizde olsam bide bu golden lar bi deişik asil bi hayvanlar ya daha bnmki 2 aylık bi havalar bi afralar bi tafralar padişah sanki kırıta kırıta yürüo böle çok tatlı açıkcası golden ı şiddetle tavsiye ederim.

Germanian
04-02-2010, 11:53
ilk aldığımda böle bişidi şimdi biraz daha büyüdü:)e
http://img151.imageshack.us/img151/7982/goldenretriever0007ay6.jpg (http://img151.imageshack.us/i/goldenretriever0007ay6.jpg/)

pasa35
04-02-2010, 12:06
kesinlikle labrador alırdım.ben boxer besliyorum sürekli oyun oynamasını istiyosan boxer alabilirsin:)

Mr.K
04-02-2010, 12:11
kesinlikle labrador alırdım.ben boxer besliyorum sürekli oyun oynamasını istiyosan boxer alabilirsin:)

bende boxer besliyorum 4 yasina girdi bu sene kizim,oyuna cok yatkinlar evet ancak egitimle alakali olarak oyun istiyo..

olcay_bora
04-02-2010, 16:04
bnm var eve hiç uygun değil tüylerinden bıktık ya ne bilim ya salak bu hayvan :D köpek deil yani kim sevse gidio ama çok akıllı özel egitim aldırmadık ama şuan 4 yasında en egitimli cambaz köpeklerden bile ii yapmadgı anlamadı sey yok ama ev için uygun deil bidaa alam samoyed

Tayfun-E30
04-02-2010, 17:12
Arkadfasimda vardi ares diye cok guzel hayvan ama evde bakilacak bir hayvan degil...

a3t
05-02-2010, 07:59
Yorumlarınız için teşekkürler arkadaşlar. Golden almaya karar verdim. Aksilik olmaz alırsam foto larını buraya koyarım. Samoyed in tüy sorunundan dolayı vazgeçtim.