Orijinalini görmek için tıklayınız : Forumdaki Bilgisayarcılar.
Forumdaki meslektaş arkadaşlarla tanışmak konusmak bilmediğimiz mevzularda tartışmak istyorum yazsın meslektaşlarım tanışak kaynaşak :)
Msn yazmayı unutmayın. :)
Eray Yümsel
04-02-2010, 14:32
çok fena bilgi sayarım demedi deme :D sayim istiyosan
Matematik mühendisiyim.
Yıldız teknik üni de yazılım yapıyorum.
Bende Üni. 1 öğrencisiyim Bilgisayar Prog. okuyorum =))
nakayama
04-02-2010, 14:35
+1 Turgay antalyada bilgisayar firmamız var.
bilg.müh. ama daha hazırlıktayım
aday öğrenci:P
Bilgisayar teknisyeniyim..
ben bilgisayarcı değilim ama grafikerim :D pclerdende az çok anlarım olmamı ? :D
Cimmeria
04-02-2010, 14:49
proje yöneticisi iş yapar mı:D
Germanian
04-02-2010, 14:49
Aynen bnde meslek olarak pc le uğraşamıorm ama hobi olaraktan 4 5 senedir fena sardım 478 pin boardlar üzerine ihtisas yaptm hatta :D:D
Az sonra bilgisayardan karı kız düşürenler zıplar "bilgisayar bizim ekmek kapımız" diye :D
bilg müh.
proje yöneticisi iş yapar mı:D
Hangi sirket? :) Ne tür yazılımlarla ugrasıyorsunuz ?
Olur olur devam msn leride yazın barim :)
bilgisayarcı degilim ama kasa fanına dehşet led modifiyesi yaparım:D
Eski işim bilgisayar teknisyenligi olurmu :) Hala aramız var .
Germanian
04-02-2010, 16:24
buyrunuz :D umutcan_varer@hotmail.com
nakayama
04-02-2010, 16:24
nakayama_07@msn.com:icon_tup:
simaosinan_bg@hotmail.com
B.Battal
04-02-2010, 16:38
bende bilg. prog. mezunuyum ama bir b2c e-ticaret sitesinde tasarımcı olarak çalıyorum kriterlere uyüyormü :)
bilgi işlemciyim..
bilge adam mezunuyum.
işten çıkalı bir ay oldu..
msn yada facebook kullanmıyorum. mail adresim ridkiy@mynet.com
saygılar
Rıdvan :)
tenik lise son sınıf bilgisayar bölümü aday adayıyım :)
ayrıca elektronik tasarım ve bilgisayar yazılm işiyle uğraşıyoruz.
akucukdogan
04-02-2010, 16:53
Bilgisayar programlama okuyorum bende 2 sene birinci sınıf :D
okulunu okumadım alaylıyım .
Reklam banner,grafik,tanıtım vs. tasarım olaylarından çok iyi anlarım.
www.msstudyo.com
msn:mrtsngl@istanbul.com
şuanda yürüttüğüm e-ticaret websitesi çalışması,
ve bi e-ticaret websitesinin tanıtım reklam vs. işleri var.(tanıdık bir insan aramızdan :D )
hemen bi tavsiye alıyım o zaman bu kadar bilgisayarcı varsa :)
9800 GT mi GTS 250 mi ???
Adapazarı cık aradan :D
Adapazarı cık aradan :D
vaaayyyy beeeeeeeee
benim bilgisayarla aramı biliyorsun kanka laptop n model numarasından :D
yazıyımmı msn mi :D
Germanian
04-02-2010, 17:16
Gts 250 karşılaştrmalara göre daha ii sonuçlar versede bence ATİ hd 4850 tabi bunlar bi kere alınan şeyler bnce 4850 yada 4870
::ZaFeR::
04-02-2010, 17:19
Hocam onların 2side aynı kart.isimlerine aldanma : )
8800 GT,9800 GT ve son çıkan GT 250 hepsi aynı grafik işlemcisini barındırıyor.
benim bilgisayarla aramı biliyorsun kanka laptop n model numarasından :D
yazıyımmı msn mi :D
Biliyorum senin derin pc bilgini faidelenmek isterim ama önce eksozumu gönder yakarım kendimi :)
Matematik mühendisiyim.
Yıldız teknik üni de yazılım yapıyorum.
Ne tür yazılımlarla uğraşıyorsunuz?
Ben de YTÜ'de öğrenciyim. :)
By_HaNNibaLL
04-02-2010, 18:01
Az sonra bilgisayardan karı kız düşürenler zıplar "bilgisayar bizim ekmek kapımız" diye :D:hahaha::hahaha:
By_HaNNibaLL
04-02-2010, 18:02
bende yaklaşim 4 5 yıldir bilgisayarla uğraşiyorum abimle bi tükkanimiz vardi orda tamir falan sonra kapattim seyyar Çalişiyorum :))
sanctuary35
04-02-2010, 19:37
wireless modem ne önerirsiniz?
Sistem destek uzmanıyım. Bilgisayarcı lafını pek sevmem. Kurumsal ve orta ölçekli şirketlere outsourcing teknik destek hizmeti veriyorum.
Bilgisayar programlama 2.sınıftayım..Ek olarak 1 ay önce baya sağlam bi bilgisayar teknik servisinde işe başladım tecrübe olsun diyerekten:):)
bende meslek lisesi yazılımdan mevzunum . Girdiğim güne lanet olsun :)
tunerviper
04-02-2010, 22:13
bende yazılım firmasında teknik destek ve eğitim departmanında çalışıyorum.
carpediem
04-02-2010, 22:16
Bilg. satış ve güv. kamerası sistemleri
Adana
Seyyar Center :)
depresif
04-02-2010, 22:34
8 yıldır bilgisayarcıyım :) lise bilgisayar donanım üni bilgisayar programlama ve 8 yıldırda sürekli çalışıyorum.. 4 yılı teknik servis vererek geçti ondan sonra trakya üniversitesi bilgi işleminde teknisyen olarak çalışıyorum genelde network ile ilgileniyoruz zaman kaldığındada webtasarımı ve kodlama yapıyorum.
Germanian
04-02-2010, 22:36
Arkadaşlar bi sorum olucak bi laptop aldım arkadşmdan toshiba satallite a30 bu makine arasıra kapanıo kendiliğinden ve kitlenio sorunu görmeden anlamak güç biliyorum fakat herhangi bir fikri olan warmıdır??
Xenomorph
04-02-2010, 22:39
Küçükken Oyun Oynamaktan Ufak Çaplı Donanım Bilgim Vardı ***** Kartlar Falan 4 Senedir MCSE+S Sertifikaları Sahibiyim Aöf İşletme Mezunu Ve Doğuş Üni Bilişim Sistemleri Mühendisliği Bölümünde 2. sınıf öğrencisiyim :)
Yarışmacı Arkadaşlara Başarılar Dilerim :d
Germanian
04-02-2010, 22:41
[QUOTE=Xenomorph;
Yarışmacı Arkadaşlara Başarılar Dilerim :d[/QUOTE]
bu iyiydi ahahahaha:D:D:D:D:D:D:D:D:D
ben anlamam ama işte ekürim prof.overclock cu bole firmalardan daha piyasaya cıkmamıs parcalar geliyor sırf denesin parçalasın diye kafayı yiyorum:)
Küçükken Oyun Oynamaktan Ufak Çaplı Donanım Bilgim Vardı ***** Kartlar Falan 4 Senedir MCSE+S Sertifikaları Sahibiyim Aöf İşletme Mezunu Ve Doğuş Üni Bilişim Sistemleri Mühendisliği Bölümünde 2. sınıf öğrencisiyim :)
Yarışmacı Arkadaşlara Başarılar Dilerim :d
Üni ve bölüm nası acaba bende aynı üni ve bölümü düşünüyorum
ben anlamam ama işte ekürim prof.overclock cu bole firmalardan daha piyasaya cıkmamıs parcalar geliyor sırf denesin parçalasın diye kafayı yiyorum:)
Dergi yada sitelerde bir editor sanırım.
VtecDream
04-02-2010, 23:46
ikisinin arasında fark yok demiş arkadaş ama var iyi araştırsın ... işlemci hızı ram hızı ram türü fark var.. ama bence 4870 al Sapphire
onursumer
05-02-2010, 00:00
bilgisayar prog. mezunuyum ama pek anlamam bu işlerden uzerine düşmeyince unuttum gitti
şuan vatanbilgisayarda çalışıyorum ;)
şimdilik seyyar önceleri polenbilgisayar evrensel ve by bılgısayar teknık servıs elemanı gfb01_cao@hotmail.com nedense girdigim yerlerı kuruttum hepsıde battı:D:D:D:D
şimdilik seyyar önceleri polenbilgisayar evrensel ve by bılgısayar teknık servıs elemanı gfb01_cao@hotmail.com nedense girdigim yerlerı kuruttum hepsıde battı:D:D:D:D
gusul alıyor musun?:hahaha:
gusul alıyor musun?:hahaha:
benlik bişe yok:D evrensel ve by sadece akrabalarına iş yapıyordu tanıdıklara fln adam kımseden para almıyordu sora battıılar tabı bnde paramı alamıyordum son anda kurtardım polende saglam çarptı ortalıgı
2 sene donanım ve yazılım uzerine calısmıstm eski meslegim :)
Evet yokmu baska Bilişim Sektöründe çalışan bilgi sahibi olan :)
Sistem Destek Uzmanıyım
Information System Expert :P
Ama biraz geniş kapsamlı. Blackberryler Dvr cihazları vs.de var destek olarak :)
selam aynı meslekteniz :D akaryakıt sektöründe bilgi işlem sorumlusuyum.
Maxiboost
05-02-2010, 09:12
Arkadaşlar bi sorum olucak bi laptop aldım arkadşmdan toshiba satallite a30 bu makine arasıra kapanıo kendiliğinden ve kitlenio sorunu görmeden anlamak güç biliyorum fakat herhangi bir fikri olan warmıdır??
direk sat :D fanlarını açıp temizle bir güzel yüksek ihtimal ondandır. Yatak vs gibi yumuşak yerlerde de çalıştırma havalandırması sıkıntılı bi alet.
Germanian
05-02-2010, 09:24
direk sat :D fanlarını açıp temizle bir güzel yüksek ihtimal ondandır. Yatak vs gibi yumuşak yerlerde de çalıştırma havalandırması sıkıntılı bi alet.
:D Çok iç acıcı bi cevap oldu walla:D:D:D
hergün temizliyorum nerdeyse :Dkullandığm yer pek farketmiyo aslında çiçek gibi yer beğenio alet ya çok garip:Dsona evde köşe kapmaca oynuyom :D:D:D
ilkerrrrr
05-02-2010, 09:27
php / .net programcısıyım :).
bahadırtelli
05-02-2010, 10:04
cok ucu acık bir konu olmus bilgisayarcı nedemek ? donanımmı yazılımmı sistemmi proje yönetimmi bilgi işlem mi teknik servis /destek mi ??? ben bu sektörde olan biri olarak kendime bilgisayarcı denmesinide istemem ayrıca.
B.Battal
05-02-2010, 10:21
bende bilg. prog. mezunuyum ama bir b2c e-ticaret sitesinde tasarımcı olarak çalıyorum kriterlere uyüyormü :)
msn unutmuşum hell_fire_inn@msn.com
mgnPower
05-02-2010, 11:06
uzman yardimcisiyim bende. bilisim teknolojileri gn.md.odeme sistemleri mud.eft yardim masasinda gorev yapiyorum.
Küçük yaşlarda kadikoyde parca alip satip kar etmeye calişarak girdim işe.
Daha sora 3-4 makina karsinda cd-dvd oyun - film bastim aylarca orda biraz koreldm tabi :D
Daha sora bimeks ile satiş danişmanligi tezgahtarlk heryneyse :)
Şimdi electroworlddeym gene 1 sene oldu.
Keske cocukluktaki gibi eglence için ugrassam gta1 yukleyip carmageddon yukleyip sabahlasam pc başinda :)
Şimdi flashbellegn ne oldugunu anlatmaya calişiorm bazi insanlara.Bazende Printera virus girermi sorusu ustunde yogunlaşiyorm musterilerle :)
Kolay Gelsin Tum Bileşimci arkdaslara :)
Germanian
05-02-2010, 11:26
Küçük yaşlarda kadikoyde parca alip satip kar etmeye calişarak girdim işe.
Daha sora 3-4 makina karsinda cd-dvd oyun - film bastim aylarca orda biraz koreldm tabi :D
Daha sora bimeks ile satiş danişmanligi tezgahtarlk heryneyse :)
Şimdi electroworlddeym gene 1 sene oldu.
Keske cocukluktaki gibi eglence için ugrassam gta1 yukleyip carmageddon yukleyip sabahlasam pc başinda :)
Şimdi flashbellegn ne oldugunu anlatmaya calişiorm bazi insanlara.Bazende Printera virus girermi sorusu ustunde yogunlaşiyorm musterilerle :)
Kolay Gelsin Tum Bileşimci arkdaslara :)
ahahahahahah printer a virüs çok ii yhaaa:D:D:D:D:D:D
harbiden war öle insanlar hala:D
dayımın pc bozulmuş daha doğrusu ekran kartı pert dedim ekran kartı alcaz dedi daha yeni aldık dünya para verdim dedi monitörü sallıyor dedim o diil kasanın içinde olurmu lan dedi bu göstermese kare kutu (kasaya diyor ) ne işe yarar :D:D 1998-2004 arası pc ile geçirdim oları modifiye ettim kafayı yedim ama kurtuldum bütün bilişimcilere başarılar eski fotoları bulamadım :D olsaydı pc modifiye göstercektim bitane :D:D sıvı soğutucular neonlar renkli fanlar vs. ucak gibiydi hey gidi heyyy celeronlu kasaları p4 diye az çakmadım :rolleyes:
kaanpoyrazoglu
05-02-2010, 12:12
benimde kadıköyde yazıcıoğlunda yerim var,pc¬ebook asıl mesleğim peyzaj olsada;)
Yaw msn leri yazsanıza :D
Bende ServuS Bilgisayar A.Ş de Teknoloji Danışmanıyım. Şu anki görev alanım High End Disk sistemlerleri ve High End Sunucular. Disaster Recovery projeleri yapıyorum genellikle, bir çoğumuzun hayatı ile ilgili bilgileri kayıtlı tutan sistemlerin planlaması , satışı ve kurulumunda yer aldım.
ccnp ve mcse+m' yim , ccie written seviyesindeyim. Kafamı kaşıyacak zaman bulursam lab'ına girip Ccie storage alacağım.
Arabadan sonraki en büyük hobim eski nesil Unix makineleri ve network cihazlarıdır. Sgi , Cisco, Sun , Digital , Apple (68k) ve Amiga makineleri hastası ve koleksiyoneriyim. msn'im ise buradaki nickim @ buradaki nickim . com
Yaw msn leri yazsanıza :D
İTÜ Bilg. Müh.
Berlin Teknik Üni. Bilg. Müh. Yüksek Lisans
MSN' imi MSN den yazarım :D
onursumer
07-02-2010, 09:48
bilgisayar prog. mezunuyum ama pek anlamam bu işlerden uzerine düşmeyince unuttum gitti
şuan vatanbilgisayarda çalışıyorum ;)
msn eklememişim onur@onursumer.net ;)
şu carmageddon un yokmudur bi download linki falan hiçbiyerde :) nostalji olsun
sivil hayatımda:D:D elektronik teknikeriydim Askerde sordular bilgisayardan anlıyomusun "evet" dedim tamam dediler yeni hobici geldi sabah bi baslıyorum bilgisayarlara bitmek tükenmek bilmiyor nefret seviyesine geldi bilgisayar işi :)
Şu konu başlığını bilgisayarcılar yerine bilişimciler yapsak. :) Pek haz etmiyorum bu laftan. :)
2000 yılında başladı bu serüven sony servisinde :) en son 2008 bogaziçi bilgisayar a.ş ankara teknık servıs sorumlusu olarak devam edıyordumkı bı kırız geldı bılmem ne oldu yan yattı camura battı derken bogazıcı teknık servısı bıraktı bızlerde işsiz kaldık :) 10 yıl ıcınde defalarca pc sektorunu bırakmayı dusundum her bıraktım dedgım de geldı yıne yakama yapıstı artık pc işinin cılkı cıktıgı için bu sefer kesın ve net kararlıyım bırakmaya dedım ve bıraktım.........................haydi selametle dedım zorda kalmadgım surecede bırdaha dönmem bu işe
ByShaGGy
07-02-2010, 12:56
internet cafe dükkanım war hackerim:ofk::ofk: :)
Adana Türk Hava Yolları Bilgi işlem teknisyeni.
mixercempl@hotmail.com
delimanyak
07-02-2010, 20:37
10 Senedir bu çıldırtıcı işteyim Donanımcıyım :)
delimanyakceza@hotmail.com
Xenomorph
07-02-2010, 20:44
Üni ve bölüm nası acaba bende aynı üni ve bölümü düşünüyorum
hoca eğitim gayet iyi
otopark sorun
2 saat aran varsa takılmak sorun
2 hatunu aynı anda ıdare etmek sorun
can sıkıcı bır kampus sorun
vs vs keske ızmır yazsaymısım dıye kafamı taslara vuruorum amacın egıtımse gel hem egıtım hem sosyal hayattsa gelme :)
sosyal hayatları cafelerdir okul çevresindeki gidersin orda bi gruba girersin takılırsın cafe sahipleri bacın anan kardeşin muamelesi isterler :) cafelere takılmassan sıkılırsın ama cafelerdende sıkılırsın ay allah kahretsın bu okulu :)
çok küçük zaten atıyorum benım 2. senem okulda 1000 kişi varsa 400üyle selamlaşıyorum o lanet cafelerde takılmamama rağmen herkes birbirini tanır aptalca mevzular olmaz sosyal aktivitileri şenlik vs yok aslında tam bir inek üniversitesi :)
Bir Holdingte Bilgi İşlem Müd. (Yazılım)
CRM PRM ERP MRP (SQL/SAP) Proje Yöneticisi
hoca eğitim gayet iyi
otopark sorun
2 saat aran varsa takılmak sorun
2 hatunu aynı anda ıdare etmek sorun
can sıkıcı bır kampus sorun
vs vs keske ızmır yazsaymısım dıye kafamı taslara vuruorum amacın egıtımse gel hem egıtım hem sosyal hayattsa gelme :)
sosyal hayatları cafelerdir okul çevresindeki gidersin orda bi gruba girersin takılırsın cafe sahipleri bacın anan kardeşin muamelesi isterler :) cafelere takılmassan sıkılırsın ama cafelerdende sıkılırsın ay allah kahretsın bu okulu :)
çok küçük zaten atıyorum benım 2. senem okulda 1000 kişi varsa 400üyle selamlaşıyorum o lanet cafelerde takılmamama rağmen herkes birbirini tanır aptalca mevzular olmaz sosyal aktivitileri şenlik vs yok aslında tam bir inek üniversitesi :)
bilgi için teşekkürler :)
peki öğrenci profili nası okul küçük biliyorum ama etrafı bayaa haraketli ve heryere ulaşım kolay herkez inek tiplermi ?
By_HaNNibaLL
08-02-2010, 00:59
redeon x550 ekran karti win 7 ve xp de güncelleme sorunu yardim edin böyle bi şey görmedim 100 kere denedim yok format attim yok win 7 kurdum yok xp ye dondum gene olmadi
CasabLanca
09-02-2010, 03:46
yardımcı olabilecek kimse var mı?
benim sorunum laptopda vista yüklü xp ye çevirmek istiyorum
her zaman normal şekilde xp ye format atar gibi izlediğimiz yolumu izleyeceğim?
bu bios ayarları felan fıstık diyorlar??
yardımcı olabilecek kimse var mı?
benim sorunum laptopda vista yüklü xp ye çevirmek istiyorum
her zaman normal şekilde xp ye format atar gibi izlediğimiz yolumu izleyeceğim?
bu bios ayarları felan fıstık diyorlar??
aynı yolu ızlıceksın bıos davasıda eger cd surucuyu gormuyorsa sadece onu ayarlıcaksın boot etmesı için
CasabLanca
09-02-2010, 04:00
aynı yolu ızlıceksın bıos davasıda eger cd surucuyu gormuyorsa sadece onu ayarlıcaksın boot etmesı için
bu sata driver mevzusu felan var
ilkerrrrr
09-02-2010, 08:59
sata destekli bi xp cdsi ile kur
http://www.google.com.tr/search?rlz=1C1GGLS_trTR352TR352&sourceid=chrome&ie=UTF-8&q=sata+destekli+xp
bilgisayarcıyııım ama pc 'den anlamam, windows dan hiç anlamam. Hatta anlasam bile anlamıyor numarası yaparım.
CasabLanca
10-02-2010, 03:52
format işini hallettim ama bir sorunum var
laptop toshiba satelitte L300-1a3 xp prof sp3 yükledim
intel pentium dual cpu 2.0 ghz işlemci var 997mhz ve 3gb ram var bilgisayar yeni format atılmış olmasına rağmen acayip kasıyor sebebi ne olabilir??
Sheyhzade
10-02-2010, 04:13
fanının çalıştığından emin ol , NHC (notebook hardware control 2.0 ) indir ve uyarılara bak bi sorun var mı die.
CasabLanca
10-02-2010, 04:15
fanının çalıştığından emin ol , NHC (notebook hardware control 2.0 ) indir ve uyarılara bak bi sorun var mı die.
şimdi bakıyorum teşekkürler sorun var mı nedir ne değildir
Sheyhzade
10-02-2010, 04:18
rica ederim.
CasabLanca
10-02-2010, 04:22
birde şeyin çözümünü bulamadım
şimdi bu messengerda önceden bir dosya yollarken uzantısı .exe ise yollamazdı sakıncalı görürdü rarlardık öyle yollardık şimdi aynı durum rar içinde geçerli ne dosya alıyor ne yolluyor mecburen antivirüs yazılımı kullanılmak zorunda bırakıyor ve ben hayatta antivirüs kullanmam
buna çözüm bulabilir miyim patch veya yalancı virüs programı vs. gibi
Rockford
10-02-2010, 04:24
bilgisayarcıyııım ama pc 'den anlamam, windows dan hiç anlamam. Hatta anlasam bile anlamıyor numarası yaparım.
ahahah tanıdıklardan cok cekenlerdenmisin "şu bizim bilgisayarında şusu olmuo buna bi bakalım bilgisayarcısın anlarsın" :D
sitede epey bilişim insanıda varmıs bende bilgisayar muhendisiyim erp sap üzerine gitmeye devam.
ranthorunda dedi gibi pcden anlamayanlardanım :)
Sheyhzade
10-02-2010, 04:29
birde şeyin çözümünü bulamadım
şimdi bu messengerda önceden bir dosya yollarken uzantısı .exe ise yollamazdı sakıncalı görürdü rarlardık öyle yollardık şimdi aynı durum rar içinde geçerli ne dosya alıyor ne yolluyor mecburen antivirüs yazılımı kullanılmak zorunda bırakıyor ve ben hayatta antivirüs kullanmam
buna çözüm bulabilir miyim patch veya yalancı virüs programı vs. gibi
Araçlar -> Seçenekler -> Dosya Aktarımı -> Güvenli olmayan dosya türleri v.s.v.s. bişey yazıo onun check'ini kaldır.
CasabLanca
10-02-2010, 04:37
Araçlar -> Seçenekler -> Dosya Aktarımı -> Güvenli olmayan dosya türleri v.s.v.s. bişey yazıo onun check'ini kaldır.
öyle bir seçenek yok malesef :D:D
dosyalarda virüs taramasında bu programı kullan.. var
buna tick koyarsam mecbur virüs programı seçmek zorundayım tick koymazsam messengerda dosya aktarımı yapamıyorum
birde en altta seçenek var güvenli olmadığı bilinen dosyaların aktarımını reddet diye onu seçersem hiç bana sormadan red ediyor gelen dosyaları
Sheyhzade
10-02-2010, 04:42
Windows Live One Care yükleyip denedin mi peki ? ne biliim ben messenger kullanmadığım için başka bişey diyemicem ya
CasabLanca
10-02-2010, 04:45
Windows Live One Care yükleyip denedin mi peki ? ne biliim ben messenger kullanmadığım için başka bişey diyemicem ya
wloc bilgisayarı acayip kasıyor yani zaten ben virüs programlarını bilgisayarın kasmasını engellemek için kullanmıyorum
ben en iyisi ufak .bat dosyası yapayım geçersiz onu virüs tarayıcısı gibi göstereyim :hahaha:
onursumer
10-02-2010, 10:39
wloc bilgisayarı acayip kasıyor yani zaten ben virüs programlarını bilgisayarın kasmasını engellemek için kullanmıyorum
ben en iyisi ufak .bat dosyası yapayım geçersiz onu virüs tarayıcısı gibi göstereyim :hahaha:
nod32 yükle onu ordan goster en temiz kasmayan program o :)
ayrıca pc ozelliklerine gore xp ile kasmaması lazım
atom 1.6 1gb ramli makine de norton 2010 kullanıyoruz :D takır takır maşallah :D
CasabLanca
10-02-2010, 18:35
nod32 yükle onu ordan goster en temiz kasmayan program o :)
ayrıca pc ozelliklerine gore xp ile kasmaması lazım
atom 1.6 1gb ramli makine de norton 2010 kullanıyoruz :D takır takır maşallah :D
:D deliğaaanlı adamık virüs felan kullanmıyorum
öyle zırt pırt ötüyor felan sevmiyorum
Meşhur İstanbul Aksaray'da Bir Yedek Parça Firmasında Bilgi İşlemciyim :)
yusuftezcan@gmail.com
ahmet3425
10-02-2010, 23:47
arkadaslar kuzenime laptop alıcaz
2 marka arasında kaldık
1-)
http://www.hepsiburada.com/hp-pavilion-dv6-1375et-intel-core-2-duo-p7800-2.53ghz-4gb-320gb-15.6-tasinabilir-bilgisayar-vt930ea/productDetails.aspx?categoryid=98&productid=bd750597
2-)
http://www.hepsiburada.com/asus-n61vg213dv-b-intel-core-2-duo-p7450-2.13ghz-4gb-250gb-16-tasinabilir-bilgisayar/productDetails.aspx?categoryid=98&productid=bd750489
birde ozellikle sormak istediğim bu 2 pc nin ekran kartlarına baktıgımızda ozellikle oyunlarda hangisi daha iyi performance verir?
Bende lisede yazılım okudum ardından izmir yaşar ünide 2 yıllık yazılım bölümünü bitirdim... Bilişim ile ilgili hiç bir firmada çalışamadım henüz :)
Şu an afm sinemalarında çalışıyorum :)
2 marka arasında kaldık
1-)
http://www.hepsiburada.com/hp-pavilion-dv6-1375et-intel-core-2-duo-p7800-2.53ghz-4gb-320gb-15.6-tasinabilir-bilgisayar-vt930ea/productDetails.aspx?categoryid=98&productid=bd750597
2-)
http://www.hepsiburada.com/asus-n61vg213dv-b-intel-core-2-duo-p7450-2.13ghz-4gb-250gb-16-tasinabilir-bilgisayar/productDetails.aspx?categoryid=98&productid=bd750489
birde ozellikle sormak istediğim bu 2 pc nin ekran kartlarına baktıgımızda ozellikle oyunlarda hangisi daha iyi performance verir?
hp daha iyi durdu gözüme. daha yüksek mhz cpu daha yüksek kapasiteli hdd ile
ben kim miyim?
normalde makine mühendisliğini bitirdim. isteyerek olmadı zaten o yüzden 6 senede oldu. şimdi ise MCSE kursuna gidiyorum, şimdilik MCP yeni adıyla MCDST'yim. bir çok forumda belli başlı görevlerde bulundum, üniversite'nin bilgi işleminde part time olarak çalıştım, şu an işsizim iş arıyorum.
2 marka arasında kaldık
1-)
2-)
Bence HP .. ATI Mobility Radeon™ HD 4650 Ekran Kartında Şu Var DirectX 9 Oyunları Çok İyi Oynuyor Ama DirectX 10'da Kasıyor ...
Ama Kaliteli Bir Ekran Kartı ... Özellikler İse Aynı Hatta HP'de İşlemci Farklı :)
ahmet3425
11-02-2010, 09:57
Bence HP .. ATI Mobility Radeon™ HD 4650 Ekran Kartında Şu Var DirectX 9 Oyunları Çok İyi Oynuyor Ama DirectX 10'da Kasıyor ...
Ama Kaliteli Bir Ekran Kartı ... Özellikler İse Aynı Hatta HP'de İşlemci Farklı :)
eyw kardesim sağolasın...:)
ilkerrrrr
11-02-2010, 10:01
4650, 220 den 2 gömlek üstün bi kart.
http://www.notebookcheck.net/Mobile-Graphics-Cards-Benchmark-List.844.0.html
Bil. Prog. Mezunuyum,Grafiker ve Modelleme üstüne eğitim almaya çalışıyorum. :)
Gold PC'de Notebook Satış Danışmanıyım :D
serdar_turgut@hotmail.com
B.Battal
11-02-2010, 10:27
2 marka arasında kaldık
1-)
2-)
Asus iyidir +süper hızlı gönderi olduğu için çok kısa bi sürede eline ulaşır;)
ordaki "superhizli gonderi" durumuna takilmayin son 2 siparisimde gereksiz beklemek zorunda kaldim :icon_wack
B.Battal
11-02-2010, 13:09
ordaki "superhizli gonderi" durumuna takilmayin son 2 siparisimde gereksiz beklemek zorunda kaldim :icon_wack
pm atarsan yardımcı olmaya çalışırım :)
ahmet3425
11-02-2010, 18:30
super hızlı gonderiyorlar diye asus mu alalım yani:D
super hızlı olması onemli değil bilgisara vereceğimiz paranın karsılıgını alabilmek onemli fiyat/performans yani.
asus iyidir demissiniz tamam biliyorum asus iyidir cok sağlam bi firmadır ama asus burda neden iyi onuda acıklayabilir misiniz?
ahmet3425
11-02-2010, 18:30
4650, 220 den 2 gömlek üstün bi kart.
http://www.notebookcheck.net/Mobile-Graphics-Cards-Benchmark-List.844.0.html
tşk ederim faydali bi linkmis...
B.Battal
13-02-2010, 19:02
super hızlı gonderiyorlar diye asus mu alalım yani:D
super hızlı olması onemli değil bilgisara vereceğimiz paranın karsılıgını alabilmek onemli fiyat/performans yani.
asus iyidir demissiniz tamam biliyorum asus iyidir cok sağlam bi firmadır ama asus burda neden iyi onuda acıklayabilir misiniz?
tabi ki sırf hızlı gelsin diye almayın :) oyunlarda performans almak istediğini söylemişsin
laptop almak bunun için kafadan mantıksız biliyorsun. Bunun dışında ben alayım işimi
göreyim arada da oyun oynarım diyorsan o açıdan ikisininde ekran kartı aşağı yukarı
aynı performansı verir ikisininde bellek anayolu 128bit. İkisi arasında asus'u önermemin
nedeni ise daha önce kullandığım makineler arasındaki sorun çıkarma oranı :)
Bilgisayarcıyım bende, Donanım ağırlıklı, teknik servis hesaabı.. yalipc@hotmail.com
StyleALP
13-02-2010, 19:27
Bilgisayar konusunda iyi denilecek seviyedeyim. Birçok donanım ve yazılım bilgiye sahibim. Konu çok iyi olmuş tartışmak ve bilgilenmek güzel.
Saygılar..
::ZaFeR::
13-02-2010, 19:28
Ben de kendimin bilgisayarcısıyım : )
onursumer
13-02-2010, 23:58
asus iyidirde hpde 4650 var :D
n61 in 280bd sinden başkası yaramaz :D
StyleALP
14-02-2010, 09:35
AMD tam gaz DirectX 11 diyor: 3. boyutun dev ismi Radeon HD 5550'yi duyurdu...
Merhabalar,
bende savunma sanayi/güvenlik sektöründeyim.
ağırlıklı ip tabanlı güvenlik sistemleri kuruyoruz.Ayrıca sinyal karıştırıcıda yapıyoruz.
yardımcı olabileceğim birşey olursa,
doans@windowslive.com
maxpower
14-02-2010, 15:04
bilgisayarcı arkadaşlardan "nod32 antivürüs4" için serial crack gibi bişey alabilirmiyim
B.Battal
14-02-2010, 15:44
asus iyidirde hpde 4650 var :D
n61 in 280bd sinden başkası yaramaz :D
almayın la pazarlamacısımıyım ikna etmeye çalışıyom :D yeterla yeter :D:DFsd:hehe:
o değilde google saçma sapan bi index veriyo nedir bu MyFamily create your family's site fln diyo bilen varmı:D
bilgisayarcı arkadaşlardan "nod32 antivürüs4" için serial crack gibi bişey alabilirmiyim
Forumda yayınlamak yasak değilse 50yıl ücretsiz sürümünü verebilirim..
CasabLanca
14-02-2010, 17:33
arkadaşlar şimdi benim masaüstü bilgisayarda ekran kartı Fx5200 128 mb var
bu ekran kartımı değiştirmek istiyorum heralde 3 çeşitmiş agp, pci vede bir çeşit daha :D
netten baktığımda fx5200ler agp gözüküyor ama benim ekran kartım donanımlarda pci olarak gözüküyor veri yolu?? şimdi ekran kartımı değiştirsem agp veya pci birşey fark eder mi uyum sağlar mı
StyleALP
14-02-2010, 17:46
bu ekran kartımı değiştirmek istiyorum heralde 3 çeşitmiş agp, pci vede bir çeşit daha :D
netten baktığımda fx5200ler agp gözüküyor ama benim ekran kartım donanımlarda pci olarak gözüküyor veri yolu?? şimdi ekran kartımı değiştirsem agp veya pci birşey fark eder mi uyum sağlar mı
FX5200 benimde şuanki Ekran Kartım. Kart AGP Slot tipli. Sanırsam anakartınızda AGP ve PCI slotları mevcut. AGP, PCI 'a göre daha iyidir ve daha kolaylıkla bulunur. PCI derken PCI-E kastetmiyorum sadece PCI. :) Belirli bir bütçe belirtirseniz size öneride bulunabilirim.
* İyi ForumLaR...
o makinanın en az 5 senesi var sanırım. hiç ekran kartı alıp geçiştireyim deme yeni sistem kursan daha iyi edersin. agp ekran kartları pci-ex'lere göre daha pahalı konumda olması lazım.
ama ikinci el bişeyler yapayım dersen ati x550 veya x800 bulabilirsen biraz daha iyi olacaktır.
ekran kartın eğer kahverengi slota giriyorsa agp
beyaz slota giriyosa pci
yeşil veya mavi daha uzun bir slota giriyosa pci-expresstir.
CasabLanca
14-02-2010, 18:24
FX5200 benimde şuanki Ekran Kartım. Kart AGP Slot tipli. Sanırsam anakartınızda AGP ve PCI slotları mevcut. AGP, PCI 'a göre daha iyidir ve daha kolaylıkla bulunur. PCI derken PCI-E kastetmiyorum sadece PCI. :) Belirli bir bütçe belirtirseniz size öneride bulunabilirim.
* İyi ForumLaR...
o makinanın en az 5 senesi var sanırım. hiç ekran kartı alıp geçiştireyim deme yeni sistem kursan daha iyi edersin. agp ekran kartları pci-ex'lere göre daha pahalı konumda olması lazım.
ama ikinci el bişeyler yapayım dersen ati x550 veya x800 bulabilirsen biraz daha iyi olacaktır.
ekran kartın eğer kahverengi slota giriyorsa agp
beyaz slota giriyosa pci
yeşil veya mavi daha uzun bir slota giriyosa pci-expresstir.
fx5200ü nfs ilk çıktığında almıştım ahahha :D bütçem şu anda uygun değil yeni bir kasa toplamaya aklımda çift çitlembikli birşey var ama bu geçiştirmelik diyebilirim. bilgiler için sağolun arkadaşlar :icon_tup:
maxpower
14-02-2010, 19:04
Forumda yayınlamak yasak değilse 50yıl ücretsiz sürümünü verebilirim..
forumda yasak olabilir, pmle alabilirmiyim
abiler benimde bir sorunum var daha doğrusu kafama taktım diyebilirim ayrı bir başlık açmak istemedim :)
windows 7 kullanıyorum bilgisayarı açıyorum bir süre sonra kullanırken windows 7 açılış sesi geliyor bu neden kaynaklanıyor bilen eden varmı acaba :)
win xp'de masaustune erisimi sifreleyen program lazim, tavsiye nedir?
fsunnetci
25-03-2010, 22:02
Mod ve Tuning işinin mantığını anlayan bilgisayarda da aynı hız aşırtma işini yapıyor:D
Bende 754 pin AMD 64 3000 işlemci var en az 7 senelik bilgisayar.Ekran kartım 6800 AGP idi.bilgisayarımı komple yenilemektense Ati HD 3850 agp ekrankartı satın aldım ve işlemcime overclock yaptım 240 FSB 2400mhz oldu.ram belleğimi 2GB yaptım ve şuan çift işlemcili veya 4 işlemcili bilgisayarlar ile neredeyse aynı benchmark puanı alıyorum :) 11500puan alıyorum 3dmarks2005'ten bu da bana bütün oyunları kaliteli şekilde oynamama yetiyor..Bu tuning ve Mod işi her alanda uygulanabiliyor istedikten sonra:p