Orijinalini görmek için tıklayınız : Bora 1.9 TDİ (PD) chip öncesi ve sonrası dyno sheet
http://img685.imageshack.us/img685/8554/burak1001.jpg
http://img297.imageshack.us/img297/8953/burak1.jpg
http://img13.imageshack.us/img13/6451/fotoraf0003x.jpg
Sonunda muradıma erdim :D
Aracıma iki gün önce Barboros abinin dükkanda pschiptuningte chip yapıldı ;
öncesi ve sonrasında dyno ölçümlerini yaptık
Çıkan sonuçlar gerçekten keyif vericiydi
Aracın zaten çok kötü performansı yoktu ama chip sonrasında fazlaca keyifli bir makine haline geldi.
Yerlerden dolayı tam deneyemedim ama 4. sonuna kadar performansından çok memnun kaldığımı söyleyebilirim şu an için :)
masallah kazasız belasız kullanın,yanlıs b noktaya takıldım aracınız kac model ? Cunku pd110 deıl Vp37 enjeksıyon sıstemlı 110hp lık versıyonlar var
tork coşmuş resmen maşallah
masallah kazasız belasız kullanın,yanlıs b noktaya takıldım aracınız kac model ? Cunku pd110 deıl Vp37 enjeksıyon sıstemlı 110hp lık versıyonlar var
2001 model araç
vp37 enjeksiyonlu mu oluyor bendeki şimdi :D
tork coşmuş resmen maşallah
hpden çok torku yüzümü güldüyor şehir içinde zaten teşekkürler :D
2001 model araç
vp37 enjeksiyonlu mu oluyor bendeki şimdi :D
PD enjeksıyon 2003 snrasında kullanılmaya baslıyor ve genelde pd105,pd130 ve gırmıs ıse turkıyeye pd150 ler var boralarda.sızınkı Vp37,cok gzl bg almıs tork egrısı orjınalı kadar ıstıkrarlı olmasada 372nm yı verdıgı an zewklı olyodur emınım :)
yavrum o tork eğrisi ne lan elektrokardiyografi kağıdına benzemiş :hahaha:
Şahindeki 100 nm torktan sonra 400 nm tork sarhoş eder adamı aman dikkat :)
şimdi eğri dynodan önce dahamı güzel bana öyle geldi nedense yada uykum mu var :D
yavrum o tork eğrisi ne lan elektrokardiyografi kağıdına benzemiş :hahaha:
Şahindeki 100 nm torktan sonra 400 nm tork sarhoş eder adamı aman dikkat :)
sorma doğukan valla senle konuşuyordum ya yol kenarında otogar bağlantısından gaziosmanpaşaya gelirken bir iki çukura düştük ister istemez motor kulakları iyice vuruyor :D
ayrıca evet şahinden az birşey hızlı sanki ama daha 5de basamadım trafik + yağış yüzünden
Sierra Rs
04-02-2010, 21:18
maşallah :) baska modifiye var mı? egzost egr iptali kat mat ne durumda aracınız.
şimdi eğri dynodan önce dahamı güzel bana öyle geldi nedense yada uykum mu var :D
abi bir yerden sonra verecek bir şeyi kalmıyor o yüzden sanırım :D :D
yok tork peak yaptıktan sonra sert olarak düşüyo eskisinde daha stabil gidiyo gibi
sorma doğukan valla senle konuşuyordum ya yol kenarında otogar bağlantısından gaziosmanpaşaya gelirken bir iki çukura düştük ister istemez motor kulakları iyice vuruyor :D
ayrıca evet şahinden az birşey hızlı sanki ama daha 5de basamadım trafik + yağış yüzünden
Olm şahinden az bişey hızlı gidiyosa ben sana saplarım ki :hahaha:
maşallah :) baska modifiye var mı? egzost egr iptali kat mat ne durumda aracınız.
aynen dediğiniz gibi
kat. iptali var
egr yi barboros abi iptal etti
ve chip var araçta
ilk dyno sheet kat iptallli sadece
Olm şahinden az bişey hızlı gidiyosa ben sana saplarım ki :hahaha:
gel sapla ceyarım:p:p:p
saplayan aracın dert görmesin :D
Sierra Rs
04-02-2010, 21:21
dizelde de kat cok farkettiriyor, bu arada şahinden biraz hızlı derken? bu arabanın bu hp bu torkla ucması lazım :)
mehmetelt
04-02-2010, 21:22
gerçekten güzel değerler.
Güzel değerler çıkmış hayırlı olsun :)
dizelde de kat cok farkettiriyor, bu arada şahinden biraz hızlı derken? bu arabanın bu hp bu torkla ucması lazım :)
yok şakasına söylüyorum ; kat. iptalinde evet farkediliyor çekiş ve benim kat bitikti düz boru yapıldı
arkadaşta megane dci 105 varda chip yok şu an yeni araç
ürkmesin diye :P :D :D
doğukan sevgiler :D:D
ısın makarasıdır cenkım heralde:)
Sierra Rs
04-02-2010, 21:25
oke o zaman dizellerde cıksın denemelere izleyelim:)
çok teşekkürler herkese :)
Masallah kardesim, güzel degerler :)
Bugunlerde zaten paso gözüm 1.9 tdi boralara takılıyor :D
mehmetelt
04-02-2010, 21:27
keşke fırsatımız olsada yapabilsek. bende mesela çok merak ediyorum aracım hangi benzinlilerle yürüyebilir diye.
valla olursa ufaktan bir roll olabilir havalar düzelince aslında kendi çapındakilerle :)
ama şu aralar gerçekten kötü kar yağmur v.s
ön takım ve arka amortisör istiyor birde
yardım toplayacam yakında artık tıkandım :D :D
Masallah kardesim, güzel degerler :)
Bugunlerde zaten paso gözüm 1.9 tdi boralara takılıyor :D
abi zaten sen alsan chiple yetinemzsin enjektör , dereceli allah ne verdiyse
260-280 hp alırsın herhalde :D :D
Sierra Rs
04-02-2010, 21:31
keşke fırsatımız olsada yapabilsek. bende mesela çok merak ediyorum aracım hangi benzinlilerle yürüyebilir diye.
karabükte bizim ferhat uğur falan var ayarlarım bi deneme :)
mehmetelt
04-02-2010, 21:32
uğur clio rs olan uğurmu? sattı sonradan. şimdi ne var onda bilmiyorum.
Sierra Rs
04-02-2010, 21:37
e30 3.25 var suanda.
mehmetelt
04-02-2010, 21:41
e30 3.25 var suanda.
şu anda bi yorum yapamam ama 1.500 tl daha masrafı var arabamın. onu halledince rollda şansı olmaz 3.25 in.
şu anda bi yorum yapamam ama 1.500 tl daha masrafı var arabamın. onu halledince rollda şansı olmaz 3.25 in.
su masrafını hallet abı artık beklemedeyım merk edıyorum nasıl olcagını :)
fsunnetci
04-02-2010, 21:51
yaws vp37 ile nasıl ole güç alıyor maşallah.nan hopa tuning bile 130hp yapıyordu vp37'yi:beuj:
Arkadaşım yazılım sonucu aracın değerleri çok iyi artmış :icon_tup: tebrik ederim güzel bir değer tork değeri zaten ayrı bir güzel:confused: sen bu güçler ile Civic Si,Astra Gsi(ecotec),Tırtlamış Vtec,106 Gti gibi araçlar ile yürürsün ama stock olanları ile tabi:D
vp37 ile 40hp alınıyorsa pd ile 60hp'mi alınıyor yazılım ile vay bee nan dizel almak vardı:rolleyes:
mehmetelt
04-02-2010, 21:52
su masrafını hallet abı artık beklemedeyım merk edıyorum nasıl olcagını :)
hava şartlarından gidemedimki ankaraya can bi türlü. bahara kaldı artık:(:(
yaws vp37 ile nasıl ole güç alıyor maşallah.nan hopa tuning bile 130hp yapıyordu vp37'yi:beuj:
Arkadaşım yazılım sonucu aracın değerleri çok iyi artmış :icon_tup: tebrik ederim güzel bir değer tork değeri zaten ayrı bir güzel:confused: sen bu güçler ile Civic Si,Astra Gsi(ecotec),Tırtlamış Vtec,106 Gti gibi araçlar ile yürürsün ama stock olanları ile tabi:D
vp37 ile 40hp alınıyorsa pd ile 60hp'mi alınıyor yazılım ile vay bee nan dizel almak vardı:rolleyes:
teşekkürler :D
valla yolda seyrederken sellektör yapanlar haricinde özel bir deneme yapmadım hiç daha :D :D
inşallah havalar düzelince güzel bir şeyler olur , en azından boyumuzun ölçüsünü alırız :D :D
fakat ivmelenme gerçekten çok güzel oldu :)
mehmetelt
04-02-2010, 21:58
teşekkürler :D
valla yolda seyrederken sellektör yapanlar haricinde özel bir deneme yapmadım hiç daha :D :D
inşallah havalar düzelince güzel bir şeyler olur , en azından boyumuzun ölçüsünü alırız :D :D
fakat ivmelenme gerçekten çok güzel oldu :)
illaki güzel olmuştur. 370 tork az değil. tekrar güle güle kullanın. kazasız belasız sürüşler.
illaki güzel olmuştur. 370 tork az değil. tekrar güle güle kullanın. kazasız belasız sürüşler.
sizin amaç nedir şu an için peki ?
sanırım yer uçağı olacak eksiklerde tamamlanınca :D
ıngılterede flan boyle orneklerı cok fazla,bızde cok olmasına ragmen mod layan cok az kısı var:) PD160 cupra tdi sadece yazılımla 210 bg 440nm tork oluyor,az masraf bol bg bol tork:)
mehmetelt
04-02-2010, 22:07
sizin amaç nedir şu an için peki ?
sanırım yer uçağı olacak eksiklerde tamamlanınca :D
benim araç orjinalde 1.9 tdi 130 hp olandan. düz boru, kutu içi filtre,egr iptali ve yazılım var tahmini 180 hp ve 400 tork civarı bir gücü var. geçenlerde turboyu büyüttüm ama yazılımı yenileyemediğimiz için hala eski gücünde. yazılımı güncelleyip intercooler değişince tahmini 200-210 hp ve 450 gibi torku olacak. ve aracım 1150 kg. :D
benim araç orjinalde 1.9 tdi 130 hp olandan. düz boru, kutu içi filtre,egr iptali ve yazılım var tahmini 180 hp ve 400 tork civarı bir gücü var. geçenlerde turboyu büyüttüm ama yazılımı yenileyemediğimiz için hala eski gücünde. yazılımı güncelleyip intercooler değişince tahmini 200-210 hp ve 450 gibi torku olacak. ve aracım 1150 kg. :D
çok güzel maşallah :)
şaka makinesi gibi olacak :)
enjektörler değişecek mi yada dereceli v.s?
masallah yazilarda ":D" eksik olmamis hic, chip yuzunu guldurmus :D
bana da egri daha iyi olabilir gibi geldi, hem cok tirtikli hem max torku verdikten sonra eskisine gore cok daha sert dusmus.. suruste cok fark hissedilmez heralde, gule gule kullanin :)
arac kac km'de ?
mehmetelt
04-02-2010, 22:12
çok güzel maşallah :)
şaka makinesi gibi olacak :)
enjektörler değişecek mi yada dereceli v.s?
hayır onlar orjinal kalacak. 230-240 hp ve 500 torka kadar kaldırabildiği söyleniyor. bu bahsettiğim güçlerin üstüne çıkmak istersem komple enjektör, mazot pompası falan değişir. bizim motorlar zaten doğuştan forget.:D:D
masallah yazilarda ":D" eksik olmamis hic, chip yuzunu guldurmus :D
bana da egri daha iyi olabilir gibi geldi, hem cok tirtikli hem max torku verdikten sonra eskisine gore cok daha sert dusmus.. suruste cok fark hissedilmez heralde, gule gule kullanin :)
arac kac km'de ?
aynen yüzüm oldukça güldü doğru :D
eğride öyle ama sürüşte 4000lere kadar hiç bozmuyor az hissedilir düşüşü var oda viteslere denk geliyor hemen hemen zaten :)
aracın kmsi fazla yok yeni sayılır 198000de :p :D
mehmetelt
04-02-2010, 22:14
aynen yüzüm oldukça güldü doğru :D
eğride öyle ama sürüşte 4000lere kadar hiç bozmuyor az hissedilir düşüşü var oda viteslere denk geliyor hemen hemen zaten :)
motor ömrünün daha yarısı bile dolmamış:D
renault_f1
04-02-2010, 22:15
maşallah hoş değerler....
hızlanma videosu alırız yani:D
motor ömrünün daha yarısı bile dolmamış:D
valla çok söylenti var bakalım nereye kadar gidecek motor :)
mehmetelt
04-02-2010, 22:18
valla çok söylenti var bakalım nereye kadar gidecek motor :)
eğer bu kmye kadar bakımı aksatılmadıysa 500.000 km gider. en fazla enjektör ve turbo yenilersin. rektefiyeye gerek kalmaz.
eğer bu kmye kadar bakımı aksatılmadıysa 500.000 km gider. en fazla enjektör ve turbo yenilersin. rektefiyeye gerek kalmaz.
turbo değişeli 10000 olmadı daha :) eski sahibi değiştirmiş daha doğrusu
enjektörleri sordum serviste 1000Tl tanesi
Allah aksaraya zeval vermesin :D :D
maşallah hoş değerler....
hızlanma videosu alırız yani:D
yarın motor kulağı ve şanzuman kulağı değişsin çekmeye çalışırım :)
yarın yine sanko yolları taştan sabah sabah
alt takim yenilemekten bahsetmissin de ondan sordum, normal o zaman :)
Allah kaza bela vermesin..;)
mehmetelt
04-02-2010, 22:25
turbo değişeli 10000 olmadı daha :) eski sahibi değiştirmiş daha doğrusu
enjektörleri sordum serviste 1000Tl tanesi
Allah aksaraya zeval vermesin :D :D
enjektörü servisten alma zaten. aynı paraya daha çok mazot pompalayan enjektör alırsın. hatta daha ucuz bile olabilir. benim arabanın turbosuna 6 milyar dediler serviste ben 700 tl verip komple büyüterek yenilettim orjinal turboyu.
Amin amin :)
Cümlemize ...
BlackEmperor
04-02-2010, 22:27
hayırlı olsun chip tuning güzel bişe :) :D helede dizelde ;)
Ne kadar sağlam güç almışsınız . Kazasız belasız kasmalar :)
teşekkürler :)
sabah sabah şimdi kim sankoya gidecek :D
fsunnetci
05-02-2010, 08:26
ıngılterede flan boyle orneklerı cok fazla,bızde cok olmasına ragmen mod layan cok az kısı var:) PD160 cupra tdi sadece yazılımla 210 bg 440nm tork oluyor,az masraf bol bg bol tork:)
vp37 lerden bu kadar verim alındığını inanın bilmiyordum.bilseydim 3b 1.9tdi passat aracımı satmazdım çok memnundum aracımdan ama motor zayıf kalıyordu kasaya o yüzden sattım İntegra aldım:Deli: bunu öğrendiğim iyi oldu bora Tdi ler .çok uygun piyasası düşünülür aslında.ama passatın'da kasası yetiyor:confused: tavan bölümü bombeli olması beni bitiriyor o arabada:o
vp37 lerden bu kadar verim alındığını inanın bilmiyordum.bilseydim 3b 1.9tdi passat aracımı satmazdım çok memnundum aracımdan ama motor zayıf kalıyordu kasaya o yüzden sattım İntegra aldım:Deli: bunu öğrendiğim iyi oldu bora Tdi ler .çok uygun piyasası düşünülür aslında.ama passatın'da kasası yetiyor:confused: tavan bölümü bombeli olması beni bitiriyor o arabada:o
kesınlıkle cok basarılı motorlar,orjınalınden ustunde forged mahle kol,pıston var :) passat kac kg ıdı bılmıyorum ama golf ve leon kasasında braz yukleme ile cok eglencelı olabılıyor.Turbo,enjektor degısımı ile 200bglere merdıven dayayabılıyor:)
Verdıgım lınktekı arabanın ustunde Cupra Tdi turbosu var ve 520 lık enjektor var
http://forums.tdiclub.com/showthread.php?t=225013
golf 4 ün maşallahı varmış :D
golf 4 ün maşallahı varmış :D
ne kadar saglam oldugu km sınden bellı :D
ne kadar saglam oldugu km sınden bellı :D
aynen
korkmama pek gerek yok sanırım :)
sonuç çok iyi dostum chiple bu sonuç grafiğe baktıkça insanın dizel alası geliyor
teşekkürler :)
çapına göre güzel yürüyor şu an :D
Ahmet_28
07-02-2010, 11:31
38 hp 140 nm tork :eek: maşallah .barbaros abinin ellerine sağlık
bilumum filtreler yağ falan değişmemişti v.s bir kaç önemsiz eksiği vardı
başka bir yerde çıkıcam yakında bakalım orada ne verecek :)
38 hp 140 nm tork :eek: maşallah .barbaros abinin ellerine sağlık
aynen ellerine sağlık dumansız derken kara tren sahibi oldum :hahaha::D:D
dragstar
07-02-2010, 12:36
çok güzel artış olmuş küçümsenecek rakamlar değil
serdargoksu
07-02-2010, 12:45
Güle güle kullan
Boost Up
07-02-2010, 13:07
O duman engellenemez mi ya? Bilmiyorum da:o
valla normalde az çıkıyor ama
gaza asıldığında şiddetli bir şekilde arkayı göremiyorsun :D
benimki az bile dumanlıdır sanırım bende alışkın değilim hiç :D
Boost Up
07-02-2010, 13:22
valla normalde az çıkıyor ama
gaza asıldığında şiddetli bir şekilde arkayı göremiyorsun :D
benimki az bile dumanlıdır sanırım bende alışkın değilim hiç :D
Ben geçen NOP 91 in drag videosunu izledim. Rakibinin önünü görebildiğini sanmıyorum:D.
Merak ettiğim ise bu duman engellenemez mi??
vp37 ( VerteilerPumpe ) 90 ve 110 luk motor seceneklerinde var, bu sistemde dizel pompasi gücünü kayistan alir. kayis pompayi cevirerek, yakiti yanma odasina pompalar.
http://www.hotronik.de/images/verteilereinspritzpumpe1.jpg
sizdeki motor 116 lik PD ( Pumpe Düsen ) bu motorlarda ise 105, 116 , 130, 150 ve 160 lik lari mevcut. bu motorlardaki sistem ise ; dizel pompasi yoktur, yakiti motora pompalayan injektörler ( düsen ) vardir, bu injektörler yakiti pompalamak icin gerekli hücü eksantrik milinder alir. eksantrik mili enjektörlerin üzerine basarak yakiti yanma odasina pompalar ( kaba tabirler siringa gibi )
http://www.hotronik.de/images/pumpeduese1_510.jpg
116ps ve 150ps lik PD motorlar arasindaki en belirgin farklar , injeksiyonlar ve turbo dur. 116 ya rahatlikla 150 lik yada 160 lik injeksiyon yada turbo uygulayabilirsin.
vp37 sistemli motoru PD ye cevirmek icin ise , önce motor kapagi olmak üzere turbo ve ecu ya varacak parca listesi gerekir.
116 ps lik pd motordan yanliz chip ile 150 ps in üzerine cikmak bence sinir. 1000 devirin altinda gaza yüklenildiginde 1400 e kadar anormal yogun duman atabilir.
ygtkrmdnz
07-02-2010, 13:58
Gerçekten tork almış başını gitmiş iyi bir iş çıkarmışsınız elinize sağlık videsu varsa eklermisiniz ?
Maşallah kardeşim benimde cok beyendiğim araçlar bora lar. Yanlız tr de kaç motor seçeneği var bora dizellerde bi anlatırmısınız alırken neyine bakmak gerek 90 110 130 luk nasıl ayırt edicez ?
maxpower
07-02-2010, 15:04
güzel değerler, maşallah
++
bende merak ediyorum dizel golf yada boraların kaç hpliklerden olduğu nasıl anlaşılabilir??
bendeki 110 hp 1,9 tdi boralardan
kat iptali vardı sadece dynoya girildiğinde ve pd olarak biliyorum ben ama kesin cevapları vw deuzmanlaşan kişiler var onlar verir sanırım :)
Maşallah kardeşim benimde cok beyendiğim araçlar bora lar. Yanlız tr de kaç motor seçeneği var bora dizellerde bi anlatırmısınız alırken neyine bakmak gerek 90 110 130 luk nasıl ayırt edicez ?
trendline ve pasific lerde 90hp likler var abi, comfortline larda 110 luk var , bide 2003-2004 comfortline - highline larda 130luk var :)
trendline ve pasific lerde 90hp likler var abi, comfortline larda 110 luk var , bide 2003-2004 comfortline - highline larda 130luk var :)
Donanıma göre beygir mevzusu çok saçma bence.
İlla tüm versiyonlara 130'luk koymamalı tabi, ama 110'luk falan olmalı ne bileyim.. :)
fsunnetci
07-02-2010, 21:11
Benim 2000 model passat'ta vp37 vardı 1.9tdi 110hp idi..Boralarda aynı motor yok demekki öylemi yani 2000model comfortline bora 1.9tdi 110hp lik motorlar PD'mi bunlarda vp37 değil yani doğrumu anlamışım..:beuj:
Bu arada Egr iptali ve kat iptali olduğunda aşırı duman atıyor araç bunun önüne geçilmiyor:D
Donanıma göre beygir mevzusu çok saçma bence.
İlla tüm versiyonlara 130'luk koymamalı tabi, ama 110'luk falan olmalı ne bileyim.. :)
yeni golflerde de o şekilde, boş donanımda 90hp 1.6 tdi varken orta ve full seçeneklerde 105hp 1.6tdi var :)
o diilde 130 luğu zaten çok kısıtlı sayıda sattılar benim bildiğim kadarıyla, o dönemde toledo 1.9 tdi signolar vardı 130hp liklerden, onlarda güzel seçenek olur hemde daha uygun fiyatlara :) tabi, hepsinin bulunma olasılığı aynı sayılır yani az :D
Şimdi asıl benim örenmek istediğim ilanlara bakarken 130 lukmu deilmi nasil anlıcaz :D neresine bakmak lazim :D
bunda anlamiycak ne var, ruhsata bak, VP mi PD mi oldugunu anlarsin
VP37 -> 90 ve 110 ps
PD -> 105 , 116 , 130 , 150 ve 160 ps
yok ordan da anliyamiyorsan
motorun üzerindeki plastik kapagi sök. kapagin altinda kirmizi daire icindeki sey varsa VP dir.
http://www.mrgadgetuk.com/Pics/ForSale/T-Box/VP37.jpg
trendline ve pasific lerde 90hp likler var abi, comfortline larda 110 luk var , bide 2003-2004 comfortline - highline larda 130luk var :),
2000-2001 90 lık comfortlarda var ayrıca
pacificlerde 100lük diye biliyorum
yok olmayacak böyle :)
ruhsatta bora comfort harici bir şey yazmıyor yarın kapağı açıp bakarım :D
şase yada motor nosu içinde motor koduna benzer bir kısım olması lazım.
CanBasel
08-02-2010, 00:58
230 nm torktan 370 nm tork ne demek ya Maşallah :)
En kabaca bakıcak olursak Vp mı PD mı sorusuna,TR ye gıren Vp37 ler 2003 senesıne kadardı ve sonrasındada Pd ler gelmeye basladı.Arkadsın arabası 2000 model bora ve Vp37 110 luklardan.
Maşallah, Çok Güzel Veriler..
,
2000-2001 90 lık comfortlarda var ayrıca
pacificlerde 100lük diye biliyorum
pasific 90 , eski komşumuzda vardı eminim yani :)
Bana hala cevap gelmedi nerde bu dizelciler :)
2003 oncesı olanlar 5 iler 90 yada 110 vp37,2003 sonrası olanlar ise 6 ileri 130bg lık pd130,bora ıcın yazıyorum.90 yada 110 luk arasındakı farkı da motor koduna bakıp anlayabılırsın.90 lıklarınki AGR,ALH 110 luklarınkı ASV dir
130 luklar 6 ileri yani tamam buradan buluruz 130 luğuı :D
ahmet3425
08-02-2010, 21:09
bu bora beni gecer heralde:D 370 nm yuhaha diyorum baska bisey demiyorum:D
Olm araban gitmiyor dedik diye alınma ha,
turbo vtecten sonra 372 nm torku hissedemedikki, çok yanlış zamanda bindik :hahaha:
Ama o eğrinin 2500 den sonraki durumunu beğenmedim ben cidden bak burda da dile getireyim tekrardan, doğal olarak düşecekte saçma bir durum var sanki.
Bir de gözünü seveyim şu aracı 2000 devirlerde sür, sür ki patlamayı hisset. 4000 lerde gezince bir şey anlamassın :)
372 değil 373 tork canım :D
ayrıca doğukan anlıyorum seni cihat abinin tubo vtec araçtan sonra sana ayıcık şekerleme gibi geldi bora :D
şu veriler için konuşuyoruzda tüm araçların kıstas alındığı yerde girelim birde bakalım ne verecek?
Gel ben çıkarayım dynoya,
Bütün gün kıstas al, incele :)
Yarın olmadı girebilirim tekrardan
kahretsin ki GTL bitti excelliumle fulledim :p
Bi depoyu ne çabuk bitirdin lan, iki gün önce bindiğimde fulldü bide 300 km yaptım diyodun.
Hakkariye gittin sanırım :D
800-830 gibi bir şey yaptı olm işte yeter kış şartına göre
7,9 gösteriyordu makina en son :)
bende kurt var dizelde bana ekonomik gelmiyor :)
şaka bi yana sanayi işleri , ikitelli , aksaray orası burası derken gidiyor valla anlamadan
araba fakiriyim mazot fakiri değil :D :D :p
Bi depoyu ne çabuk bitirdin lan, iki gün önce bindiğimde fulldü bide 300 km yaptım diyodun.
Hakkariye gittin sanırım :D
ayrıca o yedek mevzuundan full görünüyor yandan çakmalı :D
şu an yedek dahil dolu ama kadran boş gözüküyor yedek bitene dek
gavur gtl de 190 a doluyor peh :D
yazmıştım ben abi :D
tamam levocumda bende ilanlara bakarken hangisinin 130 luk olcanı nasıl anlıcamı sormuştum :) sonra örendik 6 vites olanlar 130 lukmuş :)
arkada TDI yazmalı ; aynen 6 vites onlar
gerçi şu an benimkinin arkasında TDI yazıyor beygirlere ayıp olmasın diye yenisi ile değiştirdim :D
PD lerin 105 ps ligi haric hepsi 6 ileri dir.