PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : *Sagopa kajmer*

Sayfa : [1] 2 3 4

Germanian
05-02-2010, 11:41
Arkadaşlar Sagopa kajmer hakkında paylaşımları bu başlık altında yapalım hem hakkında bilmediklerimizi ve bilmek istediklerimizi paylaşalım hemde yeni şarkı ve albümleri paylaşalım haydi sago severler buraya:cool::cool:

http://img109.imageshack.us/img109/9736/1387r.jpg (http://img109.imageshack.us/i/1387r.jpg/)

Meslek Hayatı

Yunus Özyavuz, müzik yaşantısına Samsun'da yerel bir radyoda DJ'lik yaparak başladı. Bu sırada Rapper M.C. (Rapper Mic Check ve DJ Mic Check adıyla) müstear ismini kullandı. 1998'de yeraltı rap dünyasında halen varlığını sürdüren bir oluşum olan Kuvvetmira'yı kurdu. Kuvvetmira grubunda halen kendisi, Kolera ve Abluka Alarm bulunmaktadır. 1999'da "Silahsız Kuvvet" mahlasıyla Yeraltı Operasyonu isimli toplama albümünde yer aldı. 2001 ve 2002'de "Silahsız Kuvvet" mahlasıyla peşpeşe Sözlerim Silahım ve İhtiyar Heyeti isimli 2 albüm çıkardı. Daha sonra Silahsız Kuvvet mahlasını bırakıp Sagopa Kajmer mahlasıyla müzik yaşantısına devam etmiştir. Ardından Bir Pesimistin Gözyaşları ve Romantizma albümlerini çıkarmıştır. Sagopa Kajmer ve eşi Kolera (Esen Güler Özyavuz) birlikte Melankolia Müzik isimli müzik şirketini kurdular. Sagopa Kajmer bu olayı bir röportajında "Boğulacaksak kendi denizimizde boğulalım, dedik." şeklinde açıklamıştır. Bu ikili ve Kuvvetmira'da yer alan diğer rap sanatçıları Melankolia Müzik'in ilk albümü Kafile'yi çıkardılar. Albümün prodüktörlüğünü yine Sagopa Kajmer üstlenmiştir.Ayrıca 2008 yılında MTV Türkiye tarafından EMA'de Hip-Hop kategorisinden Türkiye'nin en iyi sanatçısı olmaya aday olmuştur ve EMA Party'deki performansıyla ve seyircileriyle dikkat çekmiştir. 2008 yılında Melankolia etiketi altında Melankolia Wears da çıkmıştır. 2008 yılının sonlarında başlattığı "DJ Benim" yarışması ve 2009 yılında çıkarmayı planladığı "Yeraltı Kafilesi" albümü ile rap müzikte genç yeteneklere ne kadar önem verdiğini göstermektedir.2006 yılında yılında Melankolia Müzik’in ilk göz bebeği olan ve plak şirketimizin piyasaya sürdüğü ilk albüm olan ”KAFİLE” ,herkes tarafından tüm zamanların en iyi Türkçe Rap Karma Albümü olarak değerlendirilmişti.Kafile Albümünün 3 sene sonrasında Melankolia Müzik tekrar Yeraltındaki kafileye göz kırpıyor.Ayrıca rap dışında Break dance, MC'lik , Dj'Lik'te yapabiliyor..

Sagopa Kajmer'in anlamı

Müzik hayatında kullandığı ismi Sagopa, Mısır'da bir piramidin adıdır. Birçok arkeolog bu piramidin sırrını çözmeye çalışırken, tuzaklara düşüp can verdikleri söylenir. En son, soyadı Kajmeri olan bir arkeolog, Sagopa'nın gizemini ortaya çıkartmış ve piramidin en gizemli yerine, son odasına girerek, duvara Sagopa'nın gizemini çözen anlamına gelen Sagopa Kajmeri kazımıştır. Ancak bu arkeolog da (Gerhard Kajmeri) hava akımı yüzünden can vermiştir. Bu olaydan bir süre sonra piramide modern araçlarla giren bilim adamları, ölen adamın (Gerhard Kajmeri)'nin cesedini bulmuşlar ve piramide donanımsız girme cesaretinden dolayı bu adamın adını tüm dünyaya duyurmuşlardır.

DJ'lik Hayatı

Mic Check takma adıyla Özyavuz, 2004'te Cezanın Nefretteki grup arkadaşı Fuchs'un "Huzur N Darem" albümünün prodüktörlüğünü yapmıştır. DJ'lik alanında da kendini geliştiren Özyavuz, Turntablizm denilen olayın Türkiye'deki öncüsü olarak kabul edilir. Ayrıca Özyavuz, Türkiye'nin köklü radyolarında DJ'lik ve müzik direktörlüğü de yapmıştır. Yurt dışında "h2000", "j&b" gibi festivallerde ve çeşitli yerlerde DJ’lik yapmıştır.

Çok önemli bir müzik birikimi ve arşivine sahip Yunus Özyavuz, “Sagopa Kajmer” kimliğiyle “PESIMIST UNDERGROUND RAP” tarzını oluşturmuş, müzik kalitesi, söz zenginliği ve etkileyici sesiyle kendisini birçok değisik kitleden insana kanıtlamıştır. Yurt dışından sanatçılara da altyapı müzikler hazırlamıştır.

Bir yandan DJ'lik diğer yandan sanatçı olarak sürekli çalışmalarını sürdüren Sagopa Kajmer, 2004'te Türkiye'nin en çok izlenen filmlerinden olan G.O.R.A'ya müzikler hazırlamıştır. Al Bir de Burdan Yak isimli parçasına video klip çekilmiştir. Bu gelişme Sagopa Kajmer'i tarzının dışındaki dinleyici kitlesine ulaştırmayı başarmıştır. Türkiye'de birçok insan Sagopa Kajmer'i bu kelime ile tanımıştır. 2005'te Kolera'nın Karantina Embriyo albümünün prodüktörlüğünü yapan Sagopa Kajmer yine aynı yılda İrem Records'tan çıkardığı Romantizma isimli albümüyle kariyerinin zirvesine ulaşmıştır. Bu albümün ilk video klibi olan Vasiyet Kral TV'de 2005 yılının En İyi Klip ödülüne layık görülmüştür. 2006 yılında Kuvvetmira ile beraber Kafile isimli albümü çıkarmıştır. 2007 yılında Kolera ile düet albümleri olan İkimizi Anlatan Bir Şey'i dinleyicileriyle buluşturmuştur. Türkiyenin En iyi Beat makerıdır

Özel hayatı

Sagopa Kajmer, gerçek adıyla (Yunus Özyavuz), kendisi gibi rap müzik sanatçısı olan Kolera (Esen Güler Özyavuz) ile 2006 yılında evlenmiştir. Ayrıca Sagopa Kajmer'in ilk ilham kaynağı babası Mehmet Özyavuz olarak söylenir.

Albümler

* Yeraltı Operasyonu (1998) Turbo
* Sözlerim Silahım (2001) Silahsız Kuvvet
* İhtiyar Heyeti (2002) Silahsız Kuvvet
* On Kurşun (2002) Sagopa Kajmer
* Sagopa Kajmer (2002) Sagopa Kajmer
* Bir Pesimistin Gözyaşları (2003) Sagopa Kajmer
* Romantizma (2005) Sagopa Kajmer
* Kafile (2006) Kuvvetmira
* İkimizi Anlatan Bir Şey (2007) Sagopa Kajmer, Kolera
* Kötü İnsanları Tanıma Senesi (2008) Sagopa Kajmer
* Şarkı Koleksiyoncusu (2009) Sagopa Kajmer

Derleme Albümler

* Melankolia Compilition Vol.1
* Melankolia Compilition Vol.2
* Melankolia Compilition Vol.3

Mixtapeler

* Kuvvetmira Mixtape
* Melankolia Mixtape Vol.1 (2006)

EP'ler

* Pesimist Ep 1
* Pesimist Ep 2
* Pesimist Ep 3
* Disstortion Ep
* Pesimist Ep 4 - Kurşun Asker
* Pesimist Ep 5 - Kör Cerrah
* Saykodelik Ep-(Pessimist Orkestra)

ygtkrmdnz
05-02-2010, 11:47
Kısaca ülkemizde bu işi en iyi yapan adamdır kendileri :)

Mr.K
05-02-2010, 11:48
Sago dinleyen cok var forumda,boyle bi konu yerinde olmus..Ancak fazla detaya girilmeden sarkilar anlatilirsa guzel olur diye dusunuyorum..cunku bircok kisi sarkilarini anlamadan (n ifade ettigini bilmeden dinliyo..) birakinda kendileri cozsunler bayi seyleri..99`dan beri dinlerim ,daha son 2-3 senedir anlamlarini cikartabiliyorum sarkilarin desem yerinde olur heralde.. ;) + sagoyu cozuyosun sarkilarindan ote..

ceco
05-02-2010, 11:50
allaahh şimdi bıde ceza sevenler gelırse bu konuya atışmayı gör sen :D:D

ceza erken bastı

sago vıtes kacırdı

:D:D:D

svtec
05-02-2010, 11:52
müslümle düetini bekliyourm :D en yakın zamanda baba gençlerle çalışmayı seviyor.. :D

CGTY
05-02-2010, 11:53
Türkiye´de bu işi en iyi yapan 3 kişiden biridir bana göre.

Hatta şu an Pessimist Orkestra´yı dinliyodum.

Mr.K
05-02-2010, 11:55

ceza erken bastı

sago vıtes kacırdı

ceza seven adamiin sagonun konusunda isi olmaz.(olmasin zaten.)

Germanian
05-02-2010, 12:00
ceza seven adamiin sagonun konusunda isi olmaz.(olmasin zaten.)

:icon_tup::icon_tup:;)

Melih-Ö
05-02-2010, 12:01
Sago forever her şarkısı çok güzel.

Germanian
05-02-2010, 12:03
Sago dinleyen cok var forumda,boyle bi konu yerinde olmus..Ancak fazla detaya girilmeden sarkilar anlatilirsa guzel olur diye dusunuyorum..cunku bircok kisi sarkilarini anlamadan (n ifade ettigini bilmeden dinliyo..) birakinda kendileri cozsunler bayi seyleri..99`dan beri dinlerim ,daha son 2-3 senedir anlamlarini cikartabiliyorum sarkilarin desem yerinde olur heralde.. ;) + sagoyu cozuyosun sarkilarindan ote..

Ewt katılıyorum sana bnde ilk 3 4 ay bu şekilde dinledim sonra la ne diyo bu adam dedim hatta ilk la kayyumme illahu ne demek diye daldım ve en dipteyim sürekli araştırıyorum takip ediorum açıkcası sagoyu çok seviyorum..:)
bu başlık altınta şarkıların videolarını atıp altına sözlerini ve sözlerinin altındaki gizli anlamları yazmayı düşünüyorum yada bırakalım o anlamları kim ne anladıysa bizimle paylaşsın diye düşünüyorum....:soru:

tool
05-02-2010, 12:08
bu adamin tek dedigini anlamadim acikcasi?

Germanian
05-02-2010, 12:09

tek dediğini derken??

MyDream
05-02-2010, 12:12
Ekşi sözlükteki yılbaşı yazısından sonra epey soğusamda çok uzun süredir dinliyor olmamdan dolayı gelen saygımdan ve eski parçalarının bende olan hatıralarından (ki yeraltı operasyonundan bu tarafa dinlerim kendisini)dolayı şu an dinlediğim sanatçı kişilik keşke hep küfürbaz gizemli rapçi olarka kalsaydıda böyle açıklamalar olmasaydı.

Mr.K
05-02-2010, 12:13

http://www.facebook.com/video/video.php?v=1207005339802&ref=mf

tool
05-02-2010, 12:14
klibi ne kadar iyiyse muzikal acidan okadar zayif;
sadece sozlerden mutlu olan varsa buyrun dinlesin.

http://www.youtube.com/watch?v=R96hqzLauaM

tool
05-02-2010, 12:15
Ekşi sözlükteki yılbaşı yazısından sonra epey soğusamda çok uzun süredir dinliyor olmamdan dolayı gelen saygımdan ve eski parçalarının bende olan hatıralarından (ki yeraltı operasyonundan bu tarafa dinlerim kendisini)dolayı şu an dinlediğim sanatçı kişilik keşke hep küfürbaz gizemli rapçi olarka kalsaydıda böyle açıklamalar olmasaydı.

yilbasi yazisini link verebilirmisin?

Germanian
05-02-2010, 12:19
klibi ne kadar iyiyse muzikal acidan okadar zayif;
sadece sozlerden mutlu olan varsa buyrun dinlesin.

http://www.youtube.com/watch?v=R96hqzLauaM

Sagonun en sewdiğim şarkılarından biri müziği sözü herşeyiyle muhteşem ama ''bence'' tabiki zevk meselesi bu herkes sevicek diye bişi yok

Low-Rider
05-02-2010, 12:19

Linki varmı yazının?

tool
05-02-2010, 12:21
Sagonun en sewdiğim şarkılarından biri müziği sözü herşeyiyle muhteşem ama ''bence'' tabiki zevk meselesi bu herkes sevicek diye bişi yok

sewdiğin?

baska favorin nedir?

Germanian
05-02-2010, 12:21
yilbasi yazisini link verebilirmisin?

bnde onu arıyorum şimdi ilk defa duydum böle bişi olduğunu:S

Germanian
05-02-2010, 12:22
Yazı bu sanırım

"Biz 16 aralıkta hicri yılbaşımızı kendi aramızda kutladık elhamdülillah.
ama ben yunus olarak sizlere şunu söylemekten geri kalmamalıyım,sonuçta bilenler bilmeyenleri aydınlatmalı.Kimilerine çok itici gelebilir

Yılbaşı kutlamamak aptalca ve saçma gelebilir,bu kişilerin kendini bağlar.Dileyen çam diker dileyen noel baba olur beni bağlamaz.Ama bir insan ben müslümanım diyorsa onu elbette bağlar.Din babanın ahırı değil ki istediğin keçiyi otlatasın
.Noel bizim dinimiz olan islamın nişanı ya da bayramı değildir.Hz isa Aleyhisselam'ı canımızdan çok severiz lakin onu bizim sevmemizle bu işin bir alakası yok,biz tüm peygamberleri canımız bildik.Lakin hristiyanlar Allah çocuk sahibidir dediler ve isa hazretlerine iftira attılar.Rabbimizin buğzettiği,gazaplandığı göklerin ve arşı ala nın titrediği bu durum karşısında saat 12 nin gelmesini ve göbek atmayı hindi kesmeyi bekleyemeyiz biz.En azından benim öyle bir beklentim yok.Onlar benim peygamberimi tanımadılar,kitabımı da kabul etmediler,benim peygamberime çirkin bir karikatür ithaf edecek kadar ileri de gittiler,hala Irak'ın durumu gözler önündedir...''Ben yeni bir yılı kutluyorum noeli kutlamıyorum'' diyorsunuz.ama o zaman müslümansan hicri takvime göre kutla,o gün hindi kesme çam devirip noel baba saçmalığına girme.Baba-oğul-kutsal ruh inancını benimseyenlerin geleneklerini,bir papazın çıkardığı sevgililer gününü ve diğer bilmemne günlerini ben kutlamıyorum.Ne anneler günü nü ne de babalar günü tanımıyorum,kutlamıyorum.''eh fena mı olur annene hediye alırsın hatırlamış olursun''diyenler olabilir,onlar kendileri öyle yapsın.
bence o günlerde insanlar çok yapmacık oluyorlar.''bak sana neee aldııııım'' hadi yaaaaaa ne gerek vardı'''.islama göre anne baba hakkı en üst düzeydir,bir günle o değere kimse karar veremez,hergüne yaymaktır mağrifet.Hele de o günü papazın biri icad ettiyse.Tabi şimdiki amerikan sineması çok tatlı geliyor insanlara.Noel baba geliyor felan ''ho ho ho ben geldim'' bizim müslüman da ''aaa noel baba ne getirdin bana?'' ''sana bir çuval dolusu ateş getirdim yak yak dur kendini''.

Eh be sago ne yaptın?
kimsenin yapamadığını yaptım ne olacak.sanatçı halkını uyarandır demesini biliyorsunuz.sanatçı toplumsal konulara değinmeli diyorsunuz.bu bizim kanayan yaramızdır arkadaşlar.iyice avrupa ve iyice amerikan olduk.Irakta milleti kesiyorlar televizyon başında ağlıyorsun,sonra ''noel baba hani hediyelerim'' diyorsun.Kutladığın şeyi aynen
gayrimüslümlerin kutladığı gibi hatta onlardan çok daha heybetli kutluyorsun.Ben bu konularda hassasım.Nacizane dinleyenlerime bilmiyorlarsa bilsinler mahiyetinde bu konu hakkında yazıyorum.Herkes korkak olmuş,sanki bu din yarın bir gün vefat edecek olan bir yaşlı kadın ya da adam.kimse umursamıyor,kutla yılbaşını iç-mıç-eğlen,ona buna geçir,jingle bells i oku sanki senin için birşey ifade ediyormuş gibi..bu iş ince bir iş lütfen dikkat buyrun.hadi lan ordan delirdin mi demeyin.Kur'anı okuyun.Madem kitabımdır diyorsunuz okuyun.Böylelikle emr-i bil ma'ruf görevimi de yerine getirmiş ve içimi de rahatlatmış oldum.Allah kabul etsin.
.Rabbimizin bizden istediğini yapalım.Kim benden nefret ederse etsin.yeterki beni rabbim sevsin.yarın birgün öleceğim,kavuşmak bayramım olsun,çünkü ölenin kıyameti zaten kopmuştur.

Germanian
05-02-2010, 12:24
sewdiğin?

baska favorin nedir?

sırayla top 5 imi yazarsam

1-aşk yok artık
2-didaktik kitaplar
3-beyaban
4-tek başınalığın yolcusu
5-duygu sömürgesi

Göki,ZD
05-02-2010, 12:26
eee ne güzel söylemiş yazmış bunun neresini yadırgadın MyDream çok merak ettim ?

tool
05-02-2010, 12:27
zemberegi atmis bu piramitin...

http://www.youtube.com/watch?v=XusfpZOmMWw

mur_84
05-02-2010, 12:34
kaf kef!!!:icon_tup:

rap dinleyeceksem sago'dan başkası yalan..

Germanian
05-02-2010, 12:35
Çok iyi konuşmuş bence ama tabiki uygulaması zor şeyler bunlar fikir farklılığı giriyo işin içine derin mevzular...

MKT
05-02-2010, 12:39
CEZA BEN RAP'in OĞLUYUM DEMİŞ;
SAGO; İFTİRA BENİM ÖYLE BİR OĞLUM YOK DEMİŞ.

sagooo kafff keffffff

YavuzNaz
çok kişi dinliyor ama ne anlatmak istediğini bilen sayısı çok az yazının tabanında düşüncede ehli müslim bir insan ayrıca cübbeli hocayı yakinen tanıyan bir şahsiyet..bende dinlerim zevkle begeniyle..

FatihR.
eee ne güzel söylemiş yazmış bunun neresini yadırgadın MyDream çok merak ettim ?

Bende merak ettim valla.

FatihR.
05-02-2010, 12:41
dün akşam yeni bi şarkısı çıktı Ardından Bakarım adında...

http://www.youtube.com/watch?v=acktOLfDSpE

Germanian
05-02-2010, 12:41
çok kişi dinliyor ama ne anlatmak istediğini bilen sayısı çok az yazının tabanında düşüncede ehli müslim bir insan ayrıca cübbeli hocayı yakinen tanıyan bir şahsiyet..bende dinlerim zevkle begeniyle..

:icon_tup:

MyDream
05-02-2010, 12:44
şimdi ben bu yazıdan etkilenirken şöyle hissettim ben rap müziğini gerçekten seviyorum tek sevdiğim sanatçı sago değil yani onun tarzına gömülmüş biri değilim ve tüm örneklerini dinledim rap müziğin aşşağı yukarı şimdi bu müziğin kökeni Amerika ise gaf 1 e bu müziği kullananlar aynı zamanda dini inançlarında kiliselerde dahi kullanmış ise gaf 2 müzikte sözlerde dahi dikkatli dinlerseniz birçok laf var misal tüm dinlerde intihar büyük ginah ve kesinlikle yasak kılınmıştır. "Yaşama Hakkımı Sonuna Kadar mı Kullanmalıyım Tanrım yani birçok parçada bu ve buna benzer şeyler var ve bunun üzerine böyle açıklamalar bence pek bi oturaklı olmadı uymadı yani ha dinlemeyecekmiyim tabiki dinliycem onun inancı yada yılbaşıyla ilgili ne düşündüğü beni ilgilendirirmi asla isterse amuda kalkıp sabaha kadar ters durabilir yılbasında beni ilgilendirmez şarkılarında tadını kaçırmadıkça dinlemeye devam ama eski tadı kalmadı artık misal Bir Pesimistin Göz Yaşları :) kimse alınmasın lafım kimseye değil bunlar benim kendi düşüncelerim ben herkesin düşüncesine saygı duyarım umarım sizde duyarsınız.

Mr.K
05-02-2010, 12:48

sss o kadar derine inme iste.. :) birak cozebilen cozsun.. ;) :):):):)

ask yok artik,dessas,beslenme cantam,baytar,monotonluk maratonu,golge haramileri.......

Germanian
05-02-2010, 12:48
şimdi ben bu yazıdan etkilenirken şöyle hissettim ben rap müziğini gerçekten seviyorum tek sevdiğim sanatçı sago değil yani onun tarzına gömülmüş biri değilim ve tüm örneklerini dinledim rap müziğin aşşağı yukarı şimdi bu müziğin kökeni Amerika ise gaf 1 e bu müziği kullananlar aynı zamanda dini inançlarında kiliselerde dahi kullanmış ise gaf 2 müzikte sözlerde dahi dikkatli dinlerseniz birçok laf var misal tüm dinlerde intihar büyük ginah ve kesinlikle yasak kılınmıştır. "Yaşama Hakkımı Sonuna Kadar mı Kullanmalıyım Tanrım yani birçok parçada bu ve buna benzer şeyler var ve bunun üzerine böyle açıklamalar bence pek bi oturaklı olmadı uymadı yani ha dinlemeyecekmiyim tabiki dinliycem onun inancı yada yılbaşıyla ilgili ne düşündüğü beni ilgilendirirmi asla isterse amuda kalkıp sabaha kadar ters durabilir yılbasında beni ilgilendirmez şarkılarında tadını kaçırmadıkça dinlemeye devam ama eski tadı kalmadı artık misal Bir Pesimistin Göz Yaşları :) kimse alınmasın lafım kimseye değil bunlar benim kendi düşüncelerim ben herkesin düşüncesine saygı duyarım umarım sizde duyarsınız.

Bu açıdan bakarsak çok haklısnz.gerçekten şarkılarının eski tadı kalmadı eski şarkıları daha bi fantastik melodi olarakta söz olarakta ama artk son dönem şarkıları pek hoş deil ama en az her albümde 2 3 bomba şarkı oluyor.

imhotep
05-02-2010, 12:49

ask yok artik,dessas,beslenme cantam,baytar,monotonluk maratonu,golge haramileri.......

muamma,vasiyet,bebegim öldu,aşk yok artık,iki tanık,ben husrana komşuyum,ateşten gömlek vs vs vs vs... =)

Mr.K
05-02-2010, 12:50

k.i.t.s albumudur bana gore bugene kadar dinlediim en iyi sarkilarinin bulundugu album..

Frid
05-02-2010, 12:51
sık sık dilerim sago ama yeri burasımı bilmem dünyadakadar sagofanclub varken :D :D

MKT
05-02-2010, 12:57
-RAK BEN ADAM
-Ben Hüsrana Komşuyum
-Ateşten Gömlek
-Bağdat
-Beyaban
-Terapi
-Gölge Haramileri

MyDream
05-02-2010, 13:05
k.i.t.s albumudur bana gore bugene kadar dinlediim en iyi sarkilarinin bulundugu album..

Saygı duyarım. :)

YavuzNaz
05-02-2010, 13:09

mesele bilgilendirmek patron kimse neyin ne oldugunun farkında değil.. ;)

Low-Rider
05-02-2010, 13:13
Hayır bu sır perdesi neden , neden çok yüce biriymiş gibi böyle gizli kapaklı konuşmalar :) komik valla

Sagopayı severim dinlerim hatta çook eskilerden beri türkçe rapin emekleme dönemlerinden beri takip ederim ama bu sır perdeleri ilginç olmuş çözebilen çözsün falan:D

mur_84
05-02-2010, 13:15
ilelebette dönmez olsan bilki yalnız nöbetteyim.. ;)

bir kulaç daha atsam kardayımm ben hiç böyle bir denize dalmadım üzerim pantolum var taa ayakkabılarım.. haaagayret... ;)

küheylan...:icon_tup:

TheAce
05-02-2010, 13:15
yaptığı en iyi albüm şüphesiz "bir pesimistin gözyaşları" dır ki bu albümle aslında yapmak istediği ve şu anda tarzının belirlendiği konuma tam olarak yerleşmiştir. ondan sonrada kalitesini arttıra arttıra ilerledi. kits neredeyse içinde sıkılacağınız şarkının olmadığı bir albüm. gerçekten çok başarılı bir insan herşeyden öte, reklamsız bu işi buralara getirebilmek sadece yaptığı sanatla bu ülkede çok zor iş.

CasabLanca
05-02-2010, 13:17
en kral aforizmaların sahibi bu adam o sözleri yazarken nasıl bir ruh hali içinde oluyor

Germanian
05-02-2010, 13:24
Hayır bu sır perdesi neden , neden çok yüce biriymiş gibi böyle gizli kapaklı konuşmalar :) komik valla

Sagopayı severim dinlerim hatta çook eskilerden beri türkçe rapin emekleme dönemlerinden beri takip ederim ama bu sır perdeleri ilginç olmuş çözebilen çözsün falan:D

estf. yaw yüce deilde harbiden türkçe rap in kralı da demicem :D adamın tarzı bambaşka bişi ve sözlerinin arkasında daha farklı anlamlar yatıo ama bu anlamlar kişilere göre deişebilio bunları nasıl yazıo nasıl bir beyin ve mantıktır hala anlayabilmiş değilim

!KO
05-02-2010, 13:29
Yeni şarkı çıkarttı
http://www.myspace.com/sagopakajmer

ardından bakarım ismi

Mr.K
05-02-2010, 13:29

Ozgur bisey diyim mi sana,umarim sen anliyosundur sarkilarini,anlatmak istediklerin,kelimeleri ..anlamiyomussun gibi yorum yapmissin da cunku..

estf. yaw yüce deilde harbiden türkçe rap in kralı da demicem :D adamın tarzı bambaşka bişi ve sözlerinin arkasında daha farklı anlamlar yatıo ama bu anlamlar kişilere göre deişebilio bunları nasıl yazıo nasıl bir beyin ve mantıktır hala anlayabilmiş değilim

Anlam kisiden kisiye degisir ama onemli olan onun anlattigini anlayabilmek zaten..:);) Yoksa illaki herkes birseyler anliyo,dogrusunu anlamak onemli olan..(amma cok onemli vs tarzinda yazdimlan:D cok onemli sanki bi *** varda:D)

Germanian
05-02-2010, 13:31
Ozgur bisey diyim mi sana,umarim sen anliyosundur sarkilarini,anlatmak istediklerin,kelimeleri ..anlamiyomussun gibi yorum yapmissin da cunku..

Anlam kisiden kisiye degisir ama onemli olan onun anlattigini anlayabilmek zaten..:);) Yoksa illaki herkes birseyler anliyo,dogrusunu anlamak onemli olan..(amma cok onemli vs tarzinda yazdimlan:D cok onemli sanki bi *** varda:D)

ahahaha birden çok olduğu kesin :D:D ama sago ya yaşam kaynağı deyip çok büyütürmüşümm :D:D:D:D:D

Low-Rider
05-02-2010, 13:35

Anladığım şarkılarıda var anlamadıklarımda sevdiklerimde var sevmediklerimde.

Ama yani burda sago hakkında birşey yazılıcaksa yada bir şarkısı hakkında bilgi verilcekse " şşş sus söleme anlayan anlasın " gibi bir yorum komik geldi bana , zaten merak eden araştırır ne anlama geldiğini bulur ama burda yazan bir açıklama sagoyla hçi ilgisi olmayan bir adamın ilgisini çekip dinlemeye yöneltebilir

PROMINENT
05-02-2010, 13:36
http://img6.imageshack.us/img6/7209/sagopakajmer2b.jpg (http://img6.imageshack.us/i/sagopakajmer2b.jpg/)
http://img683.imageshack.us/img683/4076/53601076451835625308635.jpg (http://img683.imageshack.us/i/53601076451835625308635.jpg/)
http://img522.imageshack.us/img522/7193/3773454262007a70a8a6o.jpg (http://img522.imageshack.us/i/3773454262007a70a8a6o.jpg/)
http://img168.imageshack.us/img168/5858/3772647691c6a25b7b06o.jpg (http://img168.imageshack.us/i/3772647691c6a25b7b06o.jpg/)

Mr.K
05-02-2010, 13:41
Anladığım şarkılarıda var anlamadıklarımda sevdiklerimde var sevmediklerimde.

Ama yani burda sago hakkında birşey yazılıcaksa yada bir şarkısı hakkında bilgi verilcekse " şşş sus söleme anlayan anlasın " gibi bir yorum komik geldi bana , zaten merak eden araştırır ne anlama geldiğini bulur ama burda yazan bir açıklama sagoyla hçi ilgisi olmayan bir adamın ilgisini çekip dinlemeye yöneltebilir

Zaten merak edip dinlerlerse,5-6 sarki dinlemeden sonra anlamaya baslarlar,ilgilerini ceker dinlemeyen bir insanin,cunku farkli gelcek..

Göki,ZD
05-02-2010, 13:42
eee ne olmuş şimdi ?

likedead
05-02-2010, 13:46
benim favorilerim ben hüsrana komşuyum,bir kulaç daha atsam kıyıdayım

DogukanB
05-02-2010, 13:50
<object width="425" height="344"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/50QUcmsk1Jg&hl=en_US&fs=1&"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/50QUcmsk1Jg&hl=en_US&fs=1&" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="425" height="344"></embed></object>

bende bu şarkısını çok severim. sözleri çok anlamlı geliyo. karikatür komedya

bidebu; bağdat
<object width="425" height="344"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/n4Me_LSZ7lc&hl=en_US&fs=1&"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/n4Me_LSZ7lc&hl=en_US&fs=1&" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="425" height="344"></embed></object>

TolgaEsentepe
05-02-2010, 13:51
beat lerini alakasız yabancı şarkılarda duymuştum eskiden. Hala daha da kendi yapmıyor sanırım bir çoğunu. Bir pesimistin göz yaşlarından önceki sesi tarzı vurguları inanılmaz kötü :) 3 lafından biride küfür olunca. Çok güzel geliştirdi kendini canlı performansı ne kadar kötü olsada kayıtları da bir o kadar güzel. Kafanı sözlere odaklayıp dinlersen ne söylediğini anlamak zor değil ama ritmler biyerden sonra engelliyor sözleri anlamanı. Sonuçta oda da bir insan söylediği mantıklı sözler gibi oldukça saçma gereksiz sözleride var.

Day Walker
05-02-2010, 13:51

ceza erken bastı

sago vıtes kacırdı

:icon_tup:

mur_84
05-02-2010, 13:53
benim favorilerim ben hüsrana komşuyum,bir kulaç daha atsam kıyıdayım

bir kulaç daha atsam karadayım.. ;):icon_tup:

TünayK
05-02-2010, 13:54
beat lerini alakasız yabancı şarkılarda duymuştum eskiden. Hala daha da kendi yapmıyor sanırım bir çoğunu. Bir pesimistin göz yaşlarından önceki sesi tarzı vurguları inanılmaz kötü :) 3 lafından biride küfür olunca. Çok güzel geliştirdi kendini canlı performansı ne kadar kötü olsada kayıtları da bir o kadar güzel. Kafanı sözlere odaklayıp dinlersen ne söylediğini anlamak zor değil ama ritmler biyerden sonra engelliyor sözleri anlamanı. Sonuçta oda da bir insan söylediği mantıklı sözler gibi oldukça saçma gereksiz sözleride var.

canlı performans kotu mu? yapmaaa,bence cok cok ıyı...

Germanian
05-02-2010, 13:55
bir kulaç daha atsam karadayım.. ;):icon_tup:

bende bu düzeltmeyi kim yapcak die bekliordm :D:D

Göki,ZD
05-02-2010, 13:57
ahuahua yeni gördüm KIYIDAYIM :hehe::hahaha:

likedead
05-02-2010, 13:58
kıyı kara ikiside aynı anlamda eheheh:D:D

UĞUR YUMAK
05-02-2010, 14:00
Rap diye bir şeyden bi haberken Samsunda bu müziği dinleyen ve o zamanlardan bu konuyla ilgili biriydi.
Kuzenimle aynı sokakta oturuyorlardı, ordan biliyorum.
Müziği, Sagopa hayranlarına güzel gelecektir mutlaka benimde dinlemekten zevk aldığım şarkıları var . Hatta mp3 te bile bir tane şarkısı var şu an.
Lakin müzik benim için içinde enstrumanların ile de hayranlık uyandracak kompozisyonlardır. Az çok müzikle ilgiliyim, bir kaç enstruman çalabiliyorum ( gitar, ud , mandolin vs vs )ama bu tarzlar işlerin müziğin hangi boyutu olduğunu bir türlü çözemiyorum. Qbase programınız varsa, bi kaç sözde yazıp Türkçeyi kullanabiliyorsanız, sizde bu işleri hatta daha iyilerini yapabilirsiniz. Çünkü alt yapı gerektiren , canlı çalınması gereken hiç bir şey yok.
Güzel rifler ama %100 hemen hepsi pc işi bu tarzın.
Sosyal mesaj verme konusunda ise şunu söylemek istiyorum. Müzik bir siyasi veya dini portal değildir. Dünyanın en saçma işi eurovision denilen yarışmadır.
Müzik bir paylaşımdır, yarış atı değildir ki yarıştırasınız. Kendi tarzında çok iyi işler yapan biridir Sago ama müzik adına işler yapan biri Allah ile arasındakini , Allah ile kendi arasında yaşamalıdır diye düşünüyorum. Bu mahremiyet isteyen ve çok özel bir konudur.
Irak'ta yaşanılanlar için söylediklerine veya yapılan haksızlıklara karşı çıkışlarına sonuna kadar katılıyorum. Lakin kimin ne kadar Müslüman olduğunu, ne zaman neyi kutlayacağına ilişkin yazıları bu kadar çok kitlesi olan bir kişi için çok sığ bir açıklama olmuş.
Hayranları olan arkadaşlar kızmasınlar lütfen, bu da Sago gibi bendim kendi fikrimdir .

Göki,ZD
05-02-2010, 14:01
yakın ve uzak
ateşten gömlek
kendime sarılır donarım
benim için gerisi bi anlam taşımıyor nedense bu 3 şarkı oldukdan sonra ama KIYIDAYIM bombaydı ya ahuahua :D

TolgaEsentepe
05-02-2010, 14:02
canlı performans kotu mu? yapmaaa,bence cok cok ıyı...

demek istediğim o değildi. Uzun süre sadece kayıtlarını dinledikten sonra ilk kez canlı dinlediği anı hatırlıyorum. Bu ses ? sago ? o mu lan ? olmuştum :) kayıt sesiyle canlı performansdaki sesi acaip alakasız.

Germanian
05-02-2010, 14:04
Rap diye bir şeyden bi haberken Samsunda bu müziği dinleyen ve o zamanlardan bu konuyla ilgili biriydi.
Kuzenimle aynı sokakta oturuyorlardı, ordan biliyorum.
Müziği, Sagopa hayranlarına güzel gelecektir mutlaka benimde dinlemekten zevk aldığım şarkıları var . Hatta mp3 te bile bir tane şarkısı var şu an.
Lakin müzik benim için içinde enstrumanların ile de hayranlık uyandracak kompozisyonlardır. Az çok müzikle ilgiliyim, bir kaç enstruman çalabiliyorum ( gitar, ud , mandolin vs vs )ama bu tarzlar işlerin müziğin hangi boyutu olduğunu bir türlü çözemiyorum. Qbase programınız varsa, bi kaç sözde yazıp Türkçeyi kullanabiliyorsanız, sizde bu işleri hatta daha iyilerini yapabilirsiniz. Çünkü alt yapı gerektiren , canlı çalınması gereken hiç bir şey yok.
Güzel rifler ama %100 hemen hepsi pc işi bu tarzın.
Sosyal mesaj verme konusunda ise şunu söylemek istiyorum. Müzik bir siyasi veya dini portal değildir. Dünyanın en saçma işi eurovision denilen yarışmadır.
Müzik bir paylaşımdır, yarış atı değildir ki yarıştırasınız. Kendi tarzında çok iyi işler yapan biridir Sago ama müzik adına işler yapan biri Allah ile arasındakini , Allah ile kendi arasında yaşamalıdır diye düşünüyorum. Bu mahremiyet isteyen ve çok özel bir konudur.
Irak'ta yaşanılanlar için söylediklerine veya yapılan haksızlıklara karşı çıkışlarına sonuna kadar katılıyorum. Lakin kimin ne kadar Müslüman olduğunu, ne zaman neyi kutlayacağına ilişkin yazıları bu kadar çok kitlesi olan bir kişi için çok sığ bir açıklama olmuş.
Hayranları olan arkadaşlar kızmasınlar lütfen, bu da Sago gibi bendim kendi fikrimdir .

ben altını çizdiğim cümleye katılmıyorum türkiyede rap le uğraşan belki milyon tane insan war ama bunların hiç biri sagoyla denk değil hatırlatmak isterim:cool:

mur_84
05-02-2010, 14:18
ben altını çizdiğim cümleye katılmıyorum türkiyede rap le uğraşan belki milyon tane insan war ama bunların hiç biri sagoyla denk değil hatırlatmak isterim:cool:

ben bu dam gibi(sago) söz yazan görmedim daha.. :cool:

UĞUR YUMAK
05-02-2010, 14:19

Tabiki katılıyorum söylediklerine :)
Bu şuna benziyor, doğustan yetenekli bir gitar virtiözünün 50 Liralık gitar ile inanılmaz işler yaparken. Diğer tarafta elinde 5000 Euro'luk Erkan ustanın ( Erkan Usta = dünyanın sayılı gitar imalat ustalarından biridir ) gitarına sahiptir ama la, sol, fa, mi basamıyordur.

Q base'i olup yeteneği olmayıp Sago'nun %1 i olamayacak bir sürü insan var seninde dediğin gibi.

Ama sonuç olarak müzik bilginiz olmadan uğraşırsanız bu tarz işleri herkes yapabilir.
Sanmıyorum bütün bu işleri ve şarkıları tek başına yapmıyor, mastering'leini başka başka kişiler yapıyordur. Yeter ki uğraşmak isteyin :):)

Germanian
05-02-2010, 14:19
ben bu dam gibi(sago) söz yazan görmedim daha.. :cool:

rapçiler arasında tek o tartışılmasız...:cool:

mur_84
05-02-2010, 14:21
rapçiler arasında tek o tartışılmasız...:cool:

TARTIŞMASIZ.. :p

Germanian
05-02-2010, 14:22
Tabiki katılıyorum söylediklerine :)
Bu şuna benziyor, doğustan yetenekli bir gitar virtiözünün 50 Liralık gitar ile inanılmaz işler yaparken. Diğer tarafta elinde 5000 Euro'luk Erkan ustanın ( Erkan Usta = dünyanın sayılı gitar imalat ustalarından biridir ) gitarına sahiptir ama la, sol, fa, mi basamıyordur.

Q base'i olup yeteneği olmayıp Sago'nun %1 i olamayacak bir sürü insan var seninde dediğin gibi.

Ama sonuç olarak müzik bilginiz olmadan uğraşırsanız bu tarz işleri herkes yapabilir.
Sanmıyorum bütün bu işleri ve şarkıları tek başına yapmıyor, mastering'leini başka başka kişiler yapıyordur. Yeter ki uğraşmak isteyin :):)

Bende hiç sanmıyorum sagopa müziğine ve anlattıklarına bukadr önem verirken bunları başkalarının ellerine bıraksın herşey onun kontrolü altında oluyodur ama illaki ikinci üçüncü kişiler

som306
sagopa son 2 yılda şarkılarına biraz dinide katarak yazmaya başladı.ama bunda ayıplanacak hiç bişey yok bence.sagopayı bilen 2000lerden bilir.en güzel albümü bana göre 2006'daki Kurşun Asker albümü ve 2008'deki Kötü İnsanları Tanıma Senesi albümüdür.en son çıkardığı albümle baya bi sevenini yitirdi bence.Sagopayı dinleyen anlamlı söz ve müzik yaptığı için dinler.hiç bir çapulcu rap söyleyenede benzemez diye düşünürüm:icon_tup:

Germanian
TARTIŞMASIZ.. :p

tartışılmasız işte la üsteleme :D:D

Germanian
05-02-2010, 14:26
sagopa son 2 yılda şarkılarına biraz dinide katarak yazmaya başladı.ama bunda ayıplanacak hiç bişey yok bence.sagopayı bilen 2000lerden bilir.en güzel albümü bana göre 2006'daki Kurşun Asker albümü ve 2008'deki Kötü İnsanları Tanıma Senesi albümüdür.en son çıkardığı albümle baya bi sevenini yitirdi bence.Sagopayı dinleyen anlamlı söz ve müzik yaptığı için dinler.hiç bir çapulcu rap söyleyenede benzemez diye düşünürüm:icon_tup:

çok ta güzel düşünürsün tebrikler:icon_tup:

UĞUR YUMAK
05-02-2010, 14:28
Bende hiç sanmıyorum sagopa müziğine ve anlattıklarına bukadr önem verirken bunları başkalarının ellerine bıraksın herşey onun kontrolü altında oluyodur ama illaki ikinci üçüncü kişiler

2. ve 3. kişiler vardır mutlaka. Çünkü işin içine ses mühendisliği girdiği için ve teknik olarak üzerinde yüzlerce düğpme olan mix'i kullanmak için birileri vardır:) Bu da işin teknik boyutu tabi. Yani şarkıları değiştirmek yada bi şeyler eklemek olarak akla gelmesin :)

Germanian
05-02-2010, 14:33
2. ve 3. kişiler vardır mutlaka. Çünkü işin içine ses mühendisliği girdiği için ve teknik olarak üzerinde yüzlerce düğpme olan mix'i kullanmak için birileri vardır:) Bu da işin teknik boyutu tabi. Yani şarkıları değiştirmek yada bi şeyler eklemek olarak akla gelmesin :)

Sagonun tek başına bunları kullanabildiğini bi röpörtajında okumuştum 1 2 sene önce hatta ilk sayfada da yazıo dj lik te yaptığı ama tek basına yetişemez onca şeye sanırım.

tunbullah
05-02-2010, 14:35
ben rap olarak bıtek sagoyu dınlıyorumm hatta bı ara sagodan baska hıc bısey dınlemıyodum
favorılerım aşk yok artık bır cıkar yolum yok kalbım krızınn bekcısı olmuss..... saymakla bıtmezz....

UĞUR YUMAK
05-02-2010, 14:39
Sagonun tek başına bunları kullanabildiğini bi röpörtajında okumuştum 1 2 sene önce hatta ilk sayfada da yazıo dj lik te yaptığı ama tek basına yetişemez onca şeye sanırım.

Mümkün değil yetişemez.
1 şarkı için saatler hatta günlerce uğraşılıyor.

B!Rtan
05-02-2010, 14:42
sago denilince bu dururum.
bu adamın şarkısı dinlemeden geçirdiğim tek bi gün yoktur son 5 senedir.
şarkılarının tümü mevcut hepsini defalarca dinledim.
genellikle dinlerken sözleri okuyarak takip ediyorum. manaları çıkarabilmek için.
belki 3000 kere dinlediğim baytar şarkısını az önce yine dinledim haala yeni bişeyler çıkarabiliorum.
arabamdaki tesisatın ayarlarını sagonun şarkılarına göre yapıyorum. başka bişey dinlemeye kalkışmak için bassı söndürmem gerek :D
ceza hakkında söylencek çok şey var aslında ama sago disslerinde yeterince söylüyo zaten :D canlı performansta sago kesinlikle çok iyi. ceza gibi sözleri unutmuyo en azından :D hahaah
ne kadar cezaya soğuk baksamda onunda bi çok şarkısını bilirim ve dinlerim.
cezanın bana göre en iyi sözü "Allah rap'in cezasını verdi" :D
başka bişeyde üretemez diye düşünüyorum :D:D
zira bebelere adanalı dizisiyle ceza sevdirdiler ya sözüm yoktur başka :D

MKT
05-02-2010, 14:55
sagonun felsefesi bambaşka arkadaşlar.türkçe rap de tamam sagoda bir yerlere geldi bende hastasıyım çok fazla dinlerim hatta şu an bile kulağımda ipod da son ses çalıyor.ama sago birazda şöhret olmanın avantajlarını kullanıyor tamam güzel yazıyor iyidir hoştur ama siyasi yanı ile düşünecke olursam eğer arkadaş ortamında felan denk gelse kesin kavga çıkar.haa dinletiyormu kendini bence dinletiyor.profosyonel şekilde rap yapan bandrollü albümleri olan birçok arkadaşım var.rap ve roc çok göreceli müziklerdir.kişiden kişiye değişir.ama rap dinlenecekse KİLLA HAKAN derim.önce kişiliğini geçmişini araştırın.sonra dinleyin derim. . .

Ceza Ben Rapin Oğluyum dedi
Sago, iftira tıyorlar benim öyle bir oğlum yok dedi :D

MyDream
05-02-2010, 14:59

Bir şarkının yazımından çıkışıda fırınındada hamurundada Sago var en güzel yanıda bu çok uzun süre dj lik yaptıktan sonra çıktı zaten piyasaya soga aslı radyo dj dir kendisinin o yüzden yabacı değil zaten kayıt stüdyolarına felan.

UĞUR YUMAK
05-02-2010, 15:06
Kayıt stüdyosu ile radyo stüdyosu çok çok farklı yerler.
Hatta alakasız diyebilirim.

MyDream
05-02-2010, 15:26
Mixere yabancı olmamak acısından dedim ben onu ama sanırım stüdyosundan haberiniz yok ?

MyDream
05-02-2010, 15:29
Dillerden düşmeyen Kuvvet Mira stüdyonun adı zaten.

GKS
05-02-2010, 15:29
sansar salvo-rapozof-raziel-alaturka mavzer-cash flow çağdaş daha başarılı bence

dragonflydesing
05-02-2010, 15:48
sansar salvo-rapozof-raziel-alaturka mavzer-cash flow çağdaş daha başarılı bence

onlar undeground rapçiler,aşırı küfürlü cinselli rap yapıyolar ki bu beni rahatsız ediyor fakat herkesin kendi müzik zevkidir.

Boost Up
05-02-2010, 15:52
Soğuk küveti de severim:)

YavuzNaz
05-02-2010, 15:54
mesele burda bu adamın şahsiyetini sorgulamak değil yaptığı iştir kimi begenir kimi begenmez begenmeyenede kimse neden dinlemiyosun deme hakkına sahip değildir şimdi bu adam göz önünde oldugu için batı kültüründen müzikle uğraştığı için dinsiz konumuna gecmesimi gerekiyor illaki bi yazı yazmış yılbası kutlamanın aslında ne kadar tehlikeli birsey oldugunu ifade etmeye çalışmış kimisi bunu kendine mesaj olarak alır arastırır doğrulugunu kanıtlar kendini rahatlatır kimiside yardırgar ben sagonun savunucusu degılım sadece vicdanen kendimi rahatsız hissettim bundan dolayı birşeyler yazmak istedim şimdi bu adam dini bütün diye veyahüt bir cemaatte görüntülenmiş diye dinlenmeyecekse veya kitlesel bir kayıba ugrayacaksa bunu önce kendisi düşünmemişmidir sizce ? bence şahsiyetini bir kenara bırakıp yaptığı işi takip etmek daha doğru anlatmak istedikleri var anlayan zaten anlıyor farsca dil edebiyatı mezunu kültür kelime daarcığı oldukca iyi bir şahsiyet yazdıgı sarkılarda aşina olmadıgımız kelimeler çoğunlukta bunların sözlük anlamlarını düşünerek yazıyor kendim arastırdım dinledim okudum kaanatim bu yöndedir.

Germanian
05-02-2010, 16:06

size göre öyle ama türkiyede bi anket yapmaya kalksak sagopa-ceza-fuat die sonuçlanır die düşünüorum:soru:

Germanian
05-02-2010, 16:08
mesele burda bu adamın şahsiyetini sorgulamak değil yaptığı iştir kimi begenir kimi begenmez begenmeyenede kimse neden dinlemiyosun deme hakkına sahip değildir şimdi bu adam göz önünde oldugu için batı kültüründen müzikle uğraştığı için dinsiz konumuna gecmesimi gerekiyor illaki bi yazı yazmış yılbası kutlamanın aslında ne kadar tehlikeli birsey oldugunu ifade etmeye çalışmış kimisi bunu kendine mesaj olarak alır arastırır doğrulugunu kanıtlar kendini rahatlatır kimiside yardırgar ben sagonun savunucusu degılım sadece vicdanen kendimi rahatsız hissettim bundan dolayı birşeyler yazmak istedim şimdi bu adam dini bütün diye veyahüt bir cemaatte görüntülenmiş diye dinlenmeyecekse veya kitlesel bir kayıba ugrayacaksa bunu önce kendisi düşünmemişmidir sizce ? bence şahsiyetini bir kenara bırakıp yaptığı işi takip etmek daha doğru anlatmak istedikleri var anlayan zaten anlıyor farsca dil edebiyatı mezunu kültür kelime daarcığı oldukca iyi bir şahsiyet yazdıgı sarkılarda aşina olmadıgımız kelimeler çoğunlukta bunların sözlük anlamlarını düşünerek yazıyor kendim arastırdım dinledim okudum kaanatim bu yöndedir.

:icon_tup::icon_tup:Çok doğru isteyen dinler hatta sölediklerini uygular istiyen dinlemez herkesin kendi kararı sana katılıyorum yaw mod abiler bi alkış smile ı ekleyiverin foruma bakın lazım oluo arada:D:D:D

DogukanB
05-02-2010, 16:11

pek anlamam raptan türü, cinsi varmı bilmiyorum ama bunlar daha çok kulağa hitap eden şarkılar, yani bittim,gittim,ettim,yettim felan gidiyo. dinleyince kulağa hoş geliyo. sagoponun belki kulağa bu kadar hoş gelmiyo ama sözlerin gizlediği anlamlar, bi adım öne çıkartıyo sagopayı:icon_tup:

GKS
05-02-2010, 16:23
sagopada ilk çıktığında underground rap yapıyodu sonra ticariye döndü bilinmesinin sebebide ticari müzik yapmasıdır. tr de bilinenler haricinde herkesin bilmediği çok yetenekli ve başarılı birsürü rapçi var. sayılan isimlerin öne çıkması legal albüm çıkarıp ticari müzik yapmasıdır. diğerleride kendi stüdyolarında albüm hazırlayıp ticari kaygı olmaksızın zevkine istedikleri gibi müzik yapıyolar olay bu.

YavuzNaz
05-02-2010, 16:33
sagopada ilk çıktığında underground rap yapıyodu sonra ticariye döndü bilinmesinin sebebide ticari müzik yapmasıdır. tr de bilinenler haricinde herkesin bilmediği çok yetenekli ve başarılı birsürü rapçi var. sayılan isimlerin öne çıkması legal albüm çıkarıp ticari müzik yapmasıdır. diğerleride kendi stüdyolarında albüm hazırlayıp ticari kaygı olmaksızın zevkine istedikleri gibi müzik yapıyolar olay bu.

yaptıgı albümleri internet ortamından el altından piyasaya süren ilk isimlerden birisidir sago şuan birçok ismi bilinmeyenlerinde backroundların ustası konumundadır ama adam kendine bu yolu benimseyerek bir iş haline getirmiştir illaki ekmek yemeye hakkı var dimi.?

DogukanB
05-02-2010, 16:36
ama şöylede bişey var bilinirlik demek dinlenmek demek değil. ceza sagopadan daha çok bilinir ama hiç dinlemem. şarkılarında bi anlam bulamıyorum mesela.

dragonflydesing
05-02-2010, 16:38
Sagopa Kajmer Ardından Bakarım My Space'de (Bende yeni gördüm şimdi :D)

M U R A T
05-02-2010, 16:39

sago mu ticari müzik yapıyo:beuj:
bence yanılıyorsun hatta tamamen yanılıyorsun bence biraz daha araştır..
adam yıllardır müzik piyasasının içinde şarkıcılık dj lik ve prodüktörlük yaparak ve ödül alan vasiyet te bile yüzünü göstermemektedir kits alümünde daha yeni yeni görünmeye başlamıştır. son olarak tanışma fırsatı bulduğumda sorduğum şuydu neden ortalıkta hiç görünmüyorsun verdiği cevap ben ve eşim heryere gidebilip rahat yaşamak istiyorum tanıyan zaten tanır dı.

YavuzNaz
05-02-2010, 16:45
sago mu ticari müzik yapıyo:beuj:
bence yanılıyorsun hatta tamamen yanılıyorsun bence biraz daha araştır..
adam yıllardır müzik piyasasının içinde şarkıcılık dj lik ve prodüktörlük yaparak ve ödül alan vasiyet te bile yüzünü göstermemektedir kits alümünde daha yeni yeni görünmeye başlamıştır. son olarak tanışma fırsatı bulduğumda sorduğum şuydu neden ortalıkta hiç görünmüyorsun verdiği cevap ben ve eşim heryere gidebilip rahat yaşamak istiyorum tanıyan zaten tanır dı.

zaten adamın parayla pulla fazla bi işi yok yeteri kadar olsun kafi diyenlerden manevi olarak aşmış durumda maddiyatı düşünen bir kişilik değil..

chevy_Boy
05-02-2010, 16:47
en sevdiklerim
- 24
- tanrı çekti tüm resimleri
- nedense
- baytar
- içimdeki şeytanın ensesindeyim
- kendime sarılır donarım

özellikler 24 kendininde belirttiği gibi en iyi şiiri :)

erdemsddk
05-02-2010, 17:05
En basitinden bi ayrılık konusu... Sagopanın yaptıgı müziğin haricinde gitme yoksa ölürüm yapamam sensiz ve bunun gibi sözler(pop rock vs vs) ama sagopada

Varlık ruhu terkeder gözün gözümden ayrılınca ... ötesi yok yahu ;)

M.A.D
05-02-2010, 17:18
bütün şarkılarına bayılıyorum çok anlamlı sözleri var, ayrıca ekşide çok doğru yazmış sonuna kadar haklı,, pesimist ep2 sanırım dinlediğim ep.. o çok güzel tavsiye ederim

metin
05-02-2010, 17:25
sagopa kajmer küfürlü zamanlarından berı takıp edıyorum
gerçekten çok geliştirdi kendini
her gun mutlaka bir şarkısını dinlerim bütün şarkıları vardır arşivimde
şarkıları her dinleyişimde yenı bir yerını keşfediyorum söz olsun melodi olsun
evde dınlıyorum sanki muzik başka arabada dinliyorum melodi başka sanki
soğuk küvet te emrahın şarkısı nasıl o hale gelmiş gerçekten hayran kalmıştm
müzikal olarak sample lar kullansada bence rap te sample olmassa olmaz sample olan parçalar benim daha çok hoşuma gidiyor modifiyelı oluyor dıye herhalde :D
herkes sevecek diye bir şey yok kimse zorlanamaz sevmeyenlerde olabilir
maneviyat yönünden son 2 -3 senedir maneviyata yöneldi iyice bence mahsuru yok herkesin yaşantısı kendini ilgilendirir
bence sago'nun düşüncesi benim bu kadar büyük kitlem var bir kişiye bişey kazandırsam kar'dır düşüncesiyle şarkılardada maneviyata döndü

cübbeli hoca da bir sakınca yok zaten keşke bütün hocaların sohbeti o şekilde olsa ben bir kez yolum fatih taraflarındaydı o gün sohbeti varmış dur bakalım ne anlatıyo adam televızyondakı gıbımı dıye gırdım dinledim gerçekten sakıncalı hiç bir şey yok dış görünüşe aldanmamak lazım gerçektende hoca eğlenceli sıkmadan güldürerek anlatıyo :)
arada ızlıyorum perşembe akşamları sıtesınde canlı yayını oluyor gerçekten hoca sıkmadan eğlendirerek anlatıyor keşke bütün hocalar öyle olsa :)
velhasıl kelam
sagopa kajmer iyidir günde en az bir kez dinlenilmesi tavsiye edilir ;)

cembozbey
05-02-2010, 17:51
eger turkiyede rap varsa bunu yapan sagodur her sözunun her şarkısının arkasındayım...:icon_tup:

Mr.K
05-02-2010, 17:52
müzikal olarak sample lar kullansada bence rap te sample olmassa olmaz sample olan parçalar benim daha çok hoşuma gidiyor modifiyelı oluyor dıye herhalde :D
maneviyat yönünden son 2 -3 senedir maneviyata yöneldi iyice bence mahsuru yok herkesin yaşantısı kendini ilgilendirir
bence sago'nun düşüncesi benim bu kadar büyük kitlem var bir kişiye bişey kazandırsam kar'dır düşüncesiyle şarkılardada maneviyata döndü

cübbeli hoca da bir sakınca yok zaten keşke bütün hocaların sohbeti o şekilde olsa ben bir kez yolum fatih taraflarındaydı o gün sohbeti varmış dur bakalım ne anlatıyo adam televızyondakı gıbımı dıye gırdım dinledim gerçekten sakıncalı hiç bir şey yok dış görünüşe aldanmamak lazım gerçektende hoca eğlenceli sıkmadan güldürerek anlatıyo :)
arada ızlıyorum perşembe akşamları sıtesınde canlı yayını oluyor gerçekten hoca sıkmadan eğlendirerek anlatıyor keşke bütün hocalar öyle olsa :)
velhasıl kelam

siteyi pm'lermisin.

By_HaNNibaLL
05-02-2010, 17:52
FOREVER Sagopa başka şarki pek dinlemem arada radyo dinlerim yada.
1.baytar
2.Vesselam
3.aşk yok artik
4.beyaban
5.Şikayetname
6.Ateşten gömlek
7.düşermen yanarim
8.gölge harameleri
9.Muamma
10.bağdat
İsterseniz daha yazarim indirmek için AMA hepsi cok güzel şarkilarinin Benim top10 listem bu

yusufcan_k
05-02-2010, 17:57
burası en son otomobil forumuydu sanki? sagopaturkey.com değil ;)

By_HaNNibaLL
05-02-2010, 18:01
burda herşeyden biraz var :)

cembozbey
05-02-2010, 18:03

bu cıkarımı yapmak için cok dusundunmu

Germanian
05-02-2010, 18:06

A a biz farkedememiştik :D ama konuyu açtığım yerde en son sohbet bölümüydü sanırım

Mr.K
05-02-2010, 18:07

yusuf,git bak bakiim ben ankaraya gelmismiyim:D hadi anam hadi canim..

Germanian
05-02-2010, 18:08

ahahaha:D:D

ahmet3425
05-02-2010, 18:15
herkez sevdiği bir sanatcının konusunu acarsa ne olur:D

delsolemrah
boğruyo hiçbişey anlamıyorum iyi dinlemeler anlıyana :D

DogukanB
herkez o sanatçıyı seviyorsa hiç bişey olmaz:)

dragonflydesing

velhasıl kelam

aynen öyle cübbeli hoca o kadar ciddi konulardan bahsetmesine rağmen güldürerek düşünüdürüyor :)

delsolemrah
05-02-2010, 18:16
bir barışmanço müzeyen senar benim için daha iyi

dragonflydesing
05-02-2010, 18:17
herkez sevdiği bir sanatcının konusunu acarsa ne olur:D

herkez sevdiği sanatcı için konular açarsa ne olur ;)

Germanian
05-02-2010, 18:17
bir barışmanço müzeyen senar benim için daha iyi

onların yeri apayrı tartışılmaz....:icon_tup:

ahmet3425
05-02-2010, 18:21

hyr konu o değil aslında:)

ben mesela sebnem ferah desem tonla seven cıkar yada kazım koyuncu desem yine tonla seven cıkar sago da kendi alanında tek onunda cok fazla hayranı olması normal

ama forumda direk isim değilde sevdiklerimiz diye bir konu acılırsa hem ayrımcılık yapılmamıs olur hemde acılacak diğer konuların onune gecilir burası bir otomobil forumu sonucta...

Germanian
05-02-2010, 18:24

ben mesela sebnem ferah desem tonla seven cıkar yada kazım koyuncu desem yine tonla seven cıkar sago da kendi alanında tek onunda cok fazla hayranı olması normal

ama forumda direk isim değilde sevdiklerimiz diye bir konu acılırsa hem ayrımcılık yapılmamıs olur hemde acılacak diğer konuların onune gecilir burası bir otomobil forumu sonucta...

Bu konuyu açmamda herhangi bir sakınca warsa zaten mod abilerim konuyu silerler bu kadarı yeterli bence;):heyoo:

Mr.K
05-02-2010, 18:24

Ahmet abi dogru diyosun guzel diyosun ama burasi sohbet bolumu,nasil ki fotolariniz bolumunde german style var,ek civic var,slammed cars var bu konuyuda ek civic gibi dusunun o zmn.isteyen istiyosa acsin genel,yerel,ozel..

mmustu
05-02-2010, 18:29
ne sagopaymış beee :D hiç birini dinlemiyorum ağa ben

benim favorim

http://www.youtube.com/watch?v=PR_vhZYNqrE&feature=related

ahmet3425
05-02-2010, 18:29
Ahmet abi dogru diyosun guzel diyosun ama burasi sohbet bolumu,nasil ki fotolariniz bolumunde german style var,ek civic var,slammed cars var bu konuyuda ek civic gibi dusunun o zmn.isteyen istiyosa acsin genel,yerel,ozel..

sende haklısın onur sadece sahsi fikrmi soyledim...

ahmet3425
05-02-2010, 18:34
bu arada sagodan favorim

vasiyet :D

yusufcan_k
05-02-2010, 18:35
:beuj:
bu cıkarımı yapmak için cok dusundunmu

EVET ÇOK DÜŞÜNDÜM NE OLACAK ?? :icon_tup::icon_wack :beuj: HALA DÜŞÜNÜYORUM BAK HANGİ KAFAYLA BU YAZIYI YAZDIĞINI MESELA ;)

A a biz farkedememiştik :D ama konuyu açtığım yerde en son sohbet bölümüydü sanırım

HADİ CANIM CİDDİMİSİN SEN YAAA FARKEDEMEDİYSEN YUKARDA YAZIYO BAK :heyoo: ;) ;) ;)

sen ankaraya gelmezsin ki :D gelsen ikimiz o şehire fazla geliriz abicim :)

herkes sevmiyorsa doğukancım ;)

ReßeL
05-02-2010, 18:41
Sagopa Kajmer bir muzisyendir, Yunus Ozyavuz ise evli barkli, sanatla ve felsefeyle yakindan ilgilenen bir adam. Bir cok insan Yunus'u tartisiyor su konuda, Sagopa'i degil. Yunus Ozyavuz sahnede Sagopa Kajmer olarak, yaptigi isle, hayat felsefesiyle durur. Muzigiyle, yapmak istedikleriyle. O yuzden onu Sagopa Kajmer olarak degerlendirmek lazim. karistirmamali... ve bilmeden cok fazla yorum yapmamak lazim diye dusunuyorum. He, ben cok mu biliyorum?.. Hayir. Tek arastirdigim bu adamin muzikleri, altyapisi, hangi beatleri kullanmis, neden bu pitchi secmis, burada echo vermese guzel olurmus, bu sarkisi daha hos, bu sozu absurd olmus....vs..vs yani bunlardir bizi ilgilendiren. Hocaya gitmis... Eee? Sen namaza gitmiyormusun ya da gidiyormusun? Gitsen niye gidiyorsun demez normalde ama unlu biri olunca "hocaya gitti!". Isterse okuze tapar, put yapar tapar yer sonra sizi ilgilendirmez ki? Adam kendi yaptigi ise din ve siyasi eklemis. Eklesin? Bir tek o mu ekliyor sanki? Yerli yabanci bunu ekleyen bir suru sanatci diye gecinen bingildaksiz var ki Sagopa Kajmer gidin ibadet yapin mi diyor, dinin mantigindan, hayatin icindeki durusundan bahsediyor sarkilarinda. Kimseye bir sey dikte etmiyor ve samimi bir sekilde ne dusunuyorsa, hissediyorsa yaziyor-yapiyor. Sanat kisisel bir seydir ve Sagopa Kajmer kisisel olarak bunlari yazasi gelmisse sana sadece dinlemek veya dinlememek duser.

Bizim ulkemizdeki bu gereksiz fanatikligi anlamiyorum bazen. Veya gereksiz on yargiyi. En basitiyle uretici-tuketici gozuyle bakarsak; biz tuketiciyiz ve o bize muzigi sunuyor kisiligini degil ki ha babam bunu tuketirmiscesine yorumlayasin?

Neyse, bunlari belirtmek istedim.

Muzigine gelirsek eger produktor olarak da, DJ'lik olarak da, Soz yazari olarak da bos adam degil. Hic bir sey olmasa bile Bir cok rapperdan daha cok bilgili, daha duyarli ve entellektuel. Biraz yukaridaki mesajda bahsedilmis, herkes yazar oldum bittim askindan diye ama o bunlari nasil sunuyor, nasil yazip da veriyor dinleyiciye cok onemli. Sozlere mana yukleyen zaten Sagopanin tarzi en basta. Konu ve tema ikinci planda. Dinleyici zaten cok bos insanlar olmadigi icin genelde mesaj dogru sekilde algilaniyor ya da mesaj yoksa da ( illa olacak diye bir sey yok) yazilan cizilen algilaniyor genelde. Ama neye bakarsan onu gorursun derler ya, bizim milletimiz *** atmayi cok sevdigi icin mutlaka tasin altini kaldirip "bak burada bunu yapmis goruyormusun hıııı!!!" demeye bayiliyor. Bir nevi kompleks.

Sagopa Kajmer Turkiyede Rap'i ilerleten isimdir. Muzikal alt yapisi ve rap'de melodik parcalar yapmasi, belki biraz daha tasavvufi sozler icermesi onun farkini ortaya koyar, hem de basarili bir sekilde. Kac kisi acaba Sagopa Kajmer'in kullandigi enstrumanlari ve efektleri parcalarinda kullanmaya dikkat etti Sagopa'dan once? Biraz daha yaptigi ise bakmali derim.

'Yazdiklari, yazacaklarinin guvencesidir.'

Mr.K
05-02-2010, 18:47
Sagopa Kajmer bir muzisyendir, Yunus Ozyavuz ise evli barkli, sanatla ve felsefeyle yakindan ilgilenen bir adam. Bir cok insan Yunus'u tartisiyor su konuda, Sagopa'i degil. Yunus Ozyavuz sahnede Sagopa Kajmer olarak, yaptigi isle, hayat felsefesiyle durur. Muzigiyle, yapmak istedikleriyle. O yuzden onu Sagopa Kajmer olarak degerlendirmek lazim. karistirmamali... ve bilmeden cok fazla yorum yapmamak lazim diye dusunuyorum. He, ben cok mu biliyorum?.. Hayir. Tek arastirdigim bu adamin muzikleri, altyapisi, hangi beatleri kullanmis, neden bu pitchi secmis, burada echo vermese guzel olurmus, bu sarkisi daha hos, bu sozu absurd olmus....vs..vs yani bunlardir bizi ilgilendiren. Hocaya gitmis... Eee? Sen namaza gitmiyormusun ya da gidiyormusun? Gitsen niye gidiyorsun demez normalde ama unlu biri olunca "hocaya gitti!". Isterse okuze tapar, put yapar tapar yer sonra sizi ilgilendirmez ki? Adam kendi yaptigi ise din ve siyasi eklemis. Eklesin? Bir tek o mu ekliyor sanki? Yerli yabanci bunu ekleyen bir suru sanatci diye gecinen bingildaksiz var ki Sagopa Kajmer gidin ibadet yapin mi diyor, dinin mantigindan, hayatin icindeki durusundan bahsediyor sarkilarinda. Kimseye bir sey dikte etmiyor ve samimi bir sekilde ne dusunuyorsa, hissediyorsa yaziyor-yapiyor. Sanat kisisel bir seydir ve Sagopa Kajmer kisisel olarak bunlari yazasi gelmisse sana sadece dinlemek veya dinlememek duser.

Bizim ulkemizdeki bu gereksiz fanatikligi anlamiyorum bazen. Veya gereksiz on yargiyi. En basitiyle uretici-tuketici gozuyle bakarsak; biz tuketiciyiz ve o bize muzigi sunuyor kisiligini degil ki ha babam bunu tuketirmiscesine yorumlayasin?

Muzigine gelirsek eger produktor olarak da, DJ'lik olarak da, Soz yazari olarak da bos adam degil. Hic bir sey olmasa bile Bir cok rapperdan daha cok bilgili, daha duyarli ve entellektuel. Biraz yukaridaki mesajda bahsedilmis, herkes yazar oldum bittim askindan diye ama o bunlari nasil sunuyor, nasil yazip da veriyor dinleyiciye cok onemli. Sozlere mana yukleyen zaten Sagopanin tarzi en basta. Konu ve tema ikinci planda. Dinleyici zaten cok bos insanlar olmadigi icin genelde mesaj dogru sekilde algilaniyor ya da mesaj yoksa da ( illa olacak diye bir sey yok) yazilan cizilen algilaniyor genelde. Ama neye bakarsan onu gorursun derler ya, bizim milletimiz *** atmayi cok sevdigi icin mutlaka tasin altini kaldirip "bak burada bunu yapmis goruyormusun hıııı!!!" demeye bayiliyor. Bir nevi kompleks.

Sagopa Kajmer Turkiyede Rap'i ilerleten isimdir. Muzikal alt yapisi ve rap'de melodik parcalar yapmasi, belki biraz daha tasavvufi sozler icermesi onun farkini ortaya koyar, hem de basarili bir sekilde. Kac kisi acaba Sagopa Kajmer'in kullandigi enstrumanlari ve efektleri parcalarinda kullanmaya dikkat etti Sagopa'dan once? Biraz daha yaptigi ise bakmali derim.

Cok guzel ozetlemissin,aciklamissin,anlatmissin ne diyim tebrik ederim :) :icon_tup:

Germanian
05-02-2010, 18:50

EVET ÇOK DÜŞÜNDÜM NE OLACAK ?? :icon_tup::icon_wack :beuj: HALA DÜŞÜNÜYORUM BAK HANGİ KAFAYLA BU YAZIYI YAZDIĞINI MESELA ;)

HADİ CANIM CİDDİMİSİN SEN YAAA FARKEDEMEDİYSEN YUKARDA YAZIYO BAK :heyoo: ;) ;) ;)

sen ankaraya gelmezsin ki :D gelsen ikimiz o şehire fazla geliriz abicim :)

herkes sevmiyorsa doğukancım ;)

Sewmiyenler okumaz olur biter;)

Germanian
05-02-2010, 18:54

Alkışlar :icon_tup::icon_tup::icon_tup:
Gerçekten çok güzel özetlemişsinz tebrik ederim keşke her okuyucu dinleyici sizin kadar anlayışlı olsa....

yusufcan_k
05-02-2010, 18:58
Sewmiyenler okumaz olur biter;)

senin sorun o değil o dogukan kardeşimin sorusu ok ;) ayık olun :icon_tup:

Boost Up
05-02-2010, 19:00
Yusuf sakin ol..:)

Germanian
05-02-2010, 19:00

HADİ CANIM CİDDİMİSİN SEN YAAA FARKEDEMEDİYSEN YUKARDA YAZIYO BAK :heyoo: ;) ;) ;

Ben geçte olsa farkına wardım herkes herşeyin farkına warabilse keşke;)

B!Rtan
05-02-2010, 19:02
yusuf jan
cezacımısın lan :D

Germanian
05-02-2010, 19:03
senin sorun o değil o dogukan kardeşimin sorusu ok ;) ayık olun :icon_tup:

allahım ya herkes atara gidere ne meraklı böle ya hatırlatmış olıyım konuları mod abiler eleştirir biz ise fikrimizi söyleriz;)

yusufcan_k
05-02-2010, 19:06
yusuf jan
cezacımısın lan :D

yok abi :) rap le meple işim olmaz ;)

allahım ya herkes atara gidere ne meraklı böle ya hatırlatmış olıyım konuları mod abiler eleştirir biz ise fikrimizi söyleriz;)

çok meraklıyız ne olacak ki mod abilerimde eleştiririr bizde eleştiririz ;)

Germanian
05-02-2010, 19:09
yok abi :) rap le meple işim olmaz ;)

çok meraklıyız ne olacak ki mod abilerimde eleştiririr bizde eleştiririz ;)

insanın başına meraktan gelirmiş ne gelirse siz eleştirmeye devam edin neyse fazla uzatmaya gerek yok konu paramparça oldu zaten konu sagopayken hapisane maltasına döndü ;)

B.Battal
05-02-2010, 19:38
Rahatta olalım mı?

Germanian
05-02-2010, 19:40
Rahatta olalım mı?

Ben öyleyim zatn abi;):)

B.Battal
05-02-2010, 19:46
Sagopanın çok seveni, dinleyeni var sitede konu hiç olmasın kardeşim, baltalamanın alemi
yok. Binlerce topic var herkes için birşeyler vardır elbet. Gereksiz yorum yapmak yerine buyrun (http://www.techturkey.com/forum/index.php).:)

Germanian
05-02-2010, 19:49
Sagopanın çok seveni, dinleyeni var sitede konu hiç olmasın kardeşim, baltalamanın alemi
yok. Binlerce topic var herkes için birşeyler vardır elbet. Gereksiz yorum yapmak yerine buyrun (http://www.techturkey.com/forum/index.php).:)

ewt prblemde bu aslnda gereksiz yorum sonuçta paylaşım öncelikli bir site burası saol abi desteğn için

tool
05-02-2010, 21:07
Sagopa Kajmer ''Sahibinin Sesi'' 24/12/2009

selamu aleykum ve rahmetullahi ve berekatuhu
cümle dinleyenlerime ve sevenlerime saygılar.yeni bir site yazımla karşınızdayım.
Bir süredir ortalarda görünmüyoruz bunun farkındayım.Lakin her zaman da göz önünde olunmaz.
İşin tadı kaçmasın,herşeyin yeri ve zamanı var.
Bu yazımda sizlere yeni planlardan bahsedeceğim.
hemen başlayalım.Melankolia olarak Abluka Alarm'ın albümü 'Süveyda''yı sizlere sunduk.Grup ilk albümüyle
kazandığı saygıyı pekiştirdi.2009 un son melankolia albümü olması açısından önem arzediyor.Abluka Alarm'ı desteklemenizi
gönülden istiyorum,çünkü bu arkadaşlarım zor şartlarda müzik icra ediyorlar,emeklerinin hakkını veriniz.Olmayacak insanlara ne destekler
veriyorsunuz.Aslında burada amacım sizi azarlamak değil estağfirullah.Sadece ben onların daha fazlasını hakettiğini düşünüyorum.
Bu konuya değinmeyi uzun zamandır planlıyordum.Neyseki içimdekiler bunlardan ibaret.
Peşisıra sizlere sunacağımız albümse merakla beklenen KAFİLE 2 (YERALTI KAFİLESİ).
Albüm için herşey hazırlandı.Mastering den geçti.Şu an cd elimde odeon firmasına taktim edilmeyi bekliyor.
Onlarda orjinal cd tabletlerine albümü basıp sizlere sunmamız için hazır hale getirecekler.
Ben bu albüm ile ilgili biraz yazmak-çizmek istiyorum.Çünkü bu albüm hakkında polemikler çıkıyor.Herkes albümdeki mc lerin
nasıl şarkılar yaptıklarını sorup duruyor.Tabiiki bu iş sormakla olmaz.Ben ne desem boş bu hususta.
Yalnızca kendi fikirlerimi söylemem gerekirse;
toplam 17 şarkılık bir albüm hazırladık.birçok MC ve grup albümde yerini aldı.
Konu ile ilgili birçok şey kulağıma geldi.''sagopa bizi albüme almadı'' ya da ''sagopa beni albüme almadı'' diye.Hatta bir takım arkadaşlarımız bizlere düşman olup siteler
açmışlar bunu da yapabilmişler yüzsüz yüzsüz.İşte ben şarkılarımda böyle insanlardan söz ediyorum.canlı canlı şahit oluyoruz.
Adam belki de en büyük hayranım ama işine gelmeyince en büyük düşmanlarımdan kesiliyor.bu şahıslar bana vız gelir tırız gider.onları kendi hallerine bırakın.
kendi yağlarında yanar erir ve kaybolurlar.
Kafile 2 de yer alan Mc ve gruplar gayet sıradan ve amatör insanlar.Bu kötü anlamda değil,gayet bizdenler.benim de en çok ilgimi bu çekti.Amatörden kastım;hepsi işini içten yapmış.
Ben şarkıları dinlerken yeni keşifler peşinde koşmadım.bir şarkıyı başından sonuna dinlemeye tahammül edebildiysem işte o şarkıyı albüme koydum.
Sonuçta albüm çok hoş oldu.Çok yakın bir zaman içinde kafile 2 (yeraltı kafilesi) sizlere ulaşacak ve bandrolüyle müzik marketlerdeki yerini alacak.
Albüm çıktığında sitemiz forumundan tüm fikirlerinizi paylaşabileceksiniz.Bir önceki yazımda da ençok tedirgin olduğum şeyi belirtmiştim.o da şudur;
bu albümdeki arkadaşların çok üzerine gidilebilir,çevreleriyle birkaç sürtüşme yaşayabilir hatta psikolojilerini sarsabilirler.Kimbilir.Sanal alem fecidir.
umarım herşey onlar için iyi olur.Kafile 2 yi bekleyin.
2.önemli plan ise kolerayla hazırladığımız ikinci düet albumumuz.
bu albümle ilgili hiçbir bilgi vermek istemiyorum.ne zaman çıkacağı konusunda da hiçbir bilgi sunmak istemiyorum.
bundan sonra sürprizlerle karşınıza çıkmak ve olmadık anda size mutlu ve müjdeli haberler vermek istiyorum.
Şunu bilin sadece;bizim stüdyodan boş iş çıkmaz.Kendi stilimizde kendi dinleyicilerimize en muhteşemini sunacağız.Tabi kendimizce.
Etrafta benim bir rock grubuyla birleşip rock müziğine geçtiğim hakkında gayet delisaçması,gıybetçi uydurması bir palavra dönüyormuş.
Arkadaşlar kusura bakmayın artık ben sizlere açıklama yapmak istemiyorum.her duyduğunuza inanıyorsunuz.yoksa hepiniz kocakarı mısınız?
ben demedim mi sizlere anasayfamdan,resmi sitemizden okumadıkça hiçbirşeye inanmayın! Kolera'nın hamile olduğuna dair deli saçmaları da var.
Ben ne meşhur bir rock grubuyla çalışıp rapden caydım,ne de başka birşey.Ben rapleyim rapte benimle,ayrılmıyoruz.
Şu günlerde kendi orkestramla beraber çalışıyorum.Belki bu konu hakkında yanlış bilgilerle sizin aklınıza girmiş olabilirler.ben pesimist orkestrayla turne
hazırlığındayım ve belli aralıklarla studyoda çalışıyoruz.antrenman yapıyoruz.Tek başıma bu sene de tur yapmayacağım sanırım.Planlarımda pesimist orkestra ile 5-6 yer turlamak ve hemen ardından da duet 2 nin turnesi için 20-30 illik bir turne yapma planı var.
Avrupadan muthiş bir ilgi var.hemen hemen hergün avrupadan konser teklifleri alıyorum.lakin konser vermek istemiyorum bir süre daha.Bilmeniz gereken şudur:sagopa ilkbahardan sonra tekrar sahnelerde olacak.konser meraklıları için duyrulur.
Yeni klip var mı? evet var Abluka Alarm dan birşeyler var ama onlar sizlere açıklamadan ben söylemeyeceğim.şimdi gidin de sitelerine onlara sorun belki sizlere
açıklarlar sürprizi.bunun haricinde klip mlip yok.klip işi tamamen delilik.Adamlar bana tarikat adamı bu diyorlar ve yayınlamıyorlar.ben de artık bu medya küffarına
karşı çok sert ve kırıcı olmaya karar verdim.kimseyi tanımıyorum.çünkü onlar ne Muhammedi ne Allah'ı tanıyorlar.Ben de hiçbirini tanımıyorum.İster yayınlarlar ister yayınlamazlar.Klip hakkında bir iki şey daha söylemek isterim.biz iki klip yaptık 1-muamma 2-kolera-aşık ile maşuk.Yalnız klip yönetmeni olacak arkadaşımız
çok komik ve yayınlanmayacak bir işe imza attı.sonra hardiskim yandı felan dedi kıvırdı.biz de harcadığımız tüm parayı hiçe sayarak bu iki klibi çöpe attık.Hakkımızı da helal etmedik.
Bir de albümlerimizi bulamadığınız için internetten indirdiğinizi ve bu nedenle helallik istediğinizi yazıyor muşsunuz.hakkım haramdır.ben size bu gibi haklarımı helal edecek kadar
iyi niyetli bir çılgın değilim.bu benim tek ekmek kapım.siz ailenizi nasıl geçindiriyorsunuz bilemem ama ben satıştan ve konserden kazanıyorum.bütün kazandığım paraları da malesef heba olan klipler ve insanlar mahvediyor.Zaten internetten onca hediye şarkı veriyorum.Hala netten korsan indirip helallik istiyorlar.hayır hakkım haramdır.
şimdi diyeceksiniz ki sen hiç mi indirmiyorsun? evet ben de indiriyorum.ama türkleri değil.bulamadıklarımı.zaten ben de istediğim herşeyin orjinali var.hem plak hem cd.
o nedenle ben müzik konusunda tahmin edebileceğinizden daha geniş bir arşive sahibim.zamanında korsan cd ciler vardı onlardan da almışlığım vardır ama onların sattıkları da ne dnr da oluyordu ne megavizyonda.Fakat bizim albümler etrafta cirit atıyor ve fiyatları ateş pahası değil sonuçta.bana bu konuda birşey diyemezsiniz.dibinizde bulup satın alabileceğiniz bir albümü gidip korsan edinmek konusunda sizlere ancak güler ve buğz ederim.Maddi durumum yok diyenler oluyor.o zaman beni dinleme.hergün 1 milyon lira kenara koysan 2 haftada albümü alacak paran olur.yahu zaten param yok diyebilmen için internet gerek ki seni duyalım.o zaman nasıl internete girip param yok yazabiliyorsun be adam ,be bayan.Demekki para istenince istenen yere harcanabiliyormuş..Kendinizi acındırıp küçük durumlara düşmeyin.albümümüzü biz 100 milyona satmıyoruz 13 milyona satıyoruz.bu kadarına da yuh demek geliyor içimden.
artık yüzsüzleşmeyin.maddi durumu yetersiz olup da ses etmeyen para biriktiren ve orjinal edinen yığınla hayranımız var.onları seviyorum.zaten kimse sabancının torunu değil,ben sizlerden çok pahalıya sattığım bir ürünü gidin alın demiyorum,13 milyonu bulamayan da var diyorsanız bilemem zaten buna da ancak kim inanır?kadir inanır.İnternet sitelerinden benim ve eşimle ilgili albüm ya da şarkıları bizden izinsiz verenlere de hakkım haramdır.isterse en yakın arkadaşına kardeşine versin.haramdır.helal etmiyorum.Gitsin satın alsın,legal olsun.
diyeceksiniz ki ''sago ne yaptın,abarttın''.eğer böyle düşünüyorsan sen de beni dinleme .ben kendini 13 milyon için acındıranların beni dinlemesini istemiyorum.Sadece bana hakkımı verin.
sonra gelmiş bana '' sago nezaman albüm,artık çıksın'' ''hadi yeni şarkı'' vs diyorsunuz.bu iş böyle olmaz.ben de insanım ve üreticiyim.babamın hayrına rap yaptığım zaman 1998-2003 süreciydi.artık sizden hakkımı tastamam istemem gayet normal bir durumdur.zaten size internetten bedava şarkılar veriyorum.insaf edin.Herşey para demek değildir ama 13 lirada para değildir.
Bu konuda ben de her sanatçı gibi hassasım.Ateş düştüğü yeri yakıyor.Adam gidip t-shirtümü,ayıptır söylemesi boxerımı,donumu atletimi,saatimi pazarda tezgahta satıyor,halka açık mağaza dediğimiz dükkanlarda açık açık satıyor.Hiç helal-haram hukuk sormadan.Bu insanlar bunları satarak kazandıkları paradan bereket mi bekliyorlar.Allah'ın laneti onların üzerine olsun.Benim iznim olmadan sattıkları her materyalden ceplerine giren her para zerresi dünyada ve ahirette kendilerine ateş olsun.Bu insanlar helal haram bilmiyorlar.
Hele çoluğu çocuğu varsa bunların.Yazık değil mi o evlatlarınıza,onların boğazından geçen haram lokmanın ederini bilir misiniz? Bence bilin.Allah'tan korkun!

bu haklı savunmamı da yaptıktan sonra sizlere bir kaç yeni şeyden daha bahsedeyim.
Cübbeli Ahmet Hoca efendinin önemli vaazlarini düzgün yazı şekline getirerek harika dini eserler hazırlıyorum.ilki piyasaya çıktı.
adı NOEL TEHLİKESİ.Kolera da bu kitapta hocamın lafızlarını düzenledi.yani iki kişi ümmet için hayırlı bir işe imza attık.arifan yayınlarından kitaba ulaşabilirsiniz.kitap
çok çok ucuza satılıyor.***** bu işte para mevzusu yok.sadece basım ücretleri çıkıyor aradan ve broşür mahiyetinde satılıyor.Bu benim kendi irademle gönüllü olduğum
bir olay.Hizmet için hem de ilmimi daha da artırmak için şahane bir olay.Kitapta muhteşem bir ilim hazinesi var.Birçok hadis ve ayet içeriyor.açıklamalı.
Tamamen Cübbeli Ahmed Hoca Efendinin teftişinden ve tasdikinden geçerek tamama eriyor.

Yani Hocamla beraber var gücümüzle çalışıyoruz.
Bu ilk kitap,adı üzerinde Noel tehlikesi.Şimdi kimileri neden yılbaşı vs kutlamadığınızı daha iyi anlarlar.Biz 16 aralıkta hicri yılbaşımızı kendi aramızda kutladık elhamdülillah.
ama ben yunus olarak sizlere şunu söylemekten geri kalmamalıyım,sonuçta bilenler bilmeyenleri aydınlatmalı.Kimilerine çok itici gelebilir
Yılbaşı kutlamamak aptalca ve saçma gelebilir,bu kişilerin kendini bağlar.Dileyen çam diker dileyen noel baba olur beni bağlamaz.

Ama bir insan ben müslümanım diyorsa onu elbette bağlar.Din babanın ahırı değil ki istediğin keçiyi otlatasın
.Noel bizim dinimiz olan islamın nişanı ya da bayramı değildir.Hz İsa Aleyhisselam'ı canımızdan çok severiz lakin onu bizim sevmemizle bu işin bir alakası yok,biz tüm peygamberleri canımız bildik.Lakin hristiyanlar Allah çocuk sahibidir dediler ve İsa hazretlerine iftira attılar.Rabbimizin buğzettiği,gazaplandığı göklerin ve arşı ala nın titrediği bu durum karşısında saat 12 nin gelmesini ve göbek atmayı hindi kesmeyi bekleyemeyiz biz.En azından benim öyle bir beklentim yok.Onlar benim peygamberimi tanımadılar,kitabımı da kabul etmediler,benim peygamberime çirkin bir karikatür ithaf edecek kadar ileri de gittiler,hala Irak'ın durumu gözler önündedir...''Ben yeni bir yılı kutluyorum noeli kutlamıyorum'' diyorsunuz.ama o zaman müslümansan hicri takvime göre kutla,o gün hindi kesme çam devirip noel baba saçmalığına girme.Baba-oğul-kutsal ruh inancını benimseyenlerin geleneklerini,bir papazın çıkardığı sevgililer gününü ve diğer bilmemne günlerini ben kutlamıyorum

.Ne anneler günü nü ne de babalar günü tanımıyorum,kutlamıyorum.''eh fena mı olur annene hediye alırsın hatırlamış olursun''diyenler olabilir,onlar kendileri öyle yapsın.
bence o günlerde insanlar çok yapmacık oluyorlar.''bak sana neee aldııııım'' hadi yaaaaaa ne gerek vardı'''.İslama göre anne baba hakkı en üst düzeydir,bir günle o değere kimse karar veremez,hergüne yaymaktır mağrifet.Hele de o günü papazın biri icad ettiyse.Tabi şimdiki amerikan sineması çok tatlı geliyor insanlara.Noel baba geliyor felan ''ho ho ho ben geldim'' bizim müslüman da ''aaa noel baba ne getirdin bana?'' ''sana bir çuval dolusu ateş getirdim yak yak dur kendini''.
Eh be sago ne yaptın?
kimsenin yapamadığını yaptım ne olacak.sanatçı halkını uyarandır demesini biliyorsunuz.sanatçı toplumsal konulara değinmeli diyorsunuz.bu bizim kanayan yaramızdır arkadaşlar.İyice avrupa ve iyice amerikan olduk.Irakta milleti kesiyorlar televizyon başında ağlıyorsun,sonra ''noel baba hani hediyelerim'' diyorsun.

Kutladığın şeyi aynen
gayrimüslümlerin kutladığı gibi hatta onlardan çok daha heybetli kutluyorsun.Ben bu konularda hassasım.Nacizane dinleyenlerime bilmiyorlarsa bilsinler mahiyetinde bu konu hakkında yazıyorum.Herkes korkak olmuş,sanki bu din yarın bir gün vefat edecek olan bir yaşlı kadın ya da adam.kimse umursamıyor,kutla yılbaşını iç-mıç-eğlen,ona buna geçir,jingle bells i oku sanki senin için birşey ifade ediyormuş gibi..bu iş ince bir iş lütfen dikkat buyrun.hadi lan ordan delirdin mi demeyin.Kur'anı okuyun.Madem kitabımdır diyorsunuz okuyun.Böylelikle emr-i bil ma'ruf görevimi de yerine getirmiş ve içimi de rahatlatmış oldum.Allah kabul etsin.
.Rabbimizin bizden istediğini yapalım.Kim benden nefret ederse etsin.yeterki beni rabbim sevsin.yarın birgün öleceğim,kavuşmak bayramım olsun,çünkü ölenin kıyameti zaten kopmuştur.
saygılarımla

http://blogs.myspace.com/sagopakajmer

CasabLanca
05-02-2010, 21:21
10 numara yazı olmuş
özellikle son paragrafta anlatmak istediklerini açıkca belirtmiş duygularını düşüncelerini

TURBO CİVİC
05-02-2010, 22:25
hastasıyız:cool:

FatihR.
05-02-2010, 22:33
It-V-q02DRQ

http://www.youtube.com/watch?v=It-V-q02DRQ

Germanian
06-02-2010, 15:20
Sagopa kajmer ft kolera-la kayyumme illahu

http://www.youtube.com/watch?v=rhiljzodqaY

Koleranın bu şarkı için yaptığı açıklama:
bana soruyorlar zaten La Kayyüme İllahu ne demek diye. Kayyum Allah´ın sıfatlarından bir tanesi, Varlıkları ayakta tutan yani yeri göğü ayakta tutan manasına geliyor. La Kayyüme İllahu = Allah´tan başka Kayyum ( Ulu , yüce ) yok demektir. Birgün moralim çok bozuktu ve uyuyamadım saat 3 e çeyrek kala kalktım ve nakaratını o vakitte yazdım. Bir anda olmuş bir parça. Parçayı yazmadan önce Allah´ın bana biraz ilham ver demiştim ve sonrasında içime öyle büyük bir ilham doğdu ki anlatamam bile ve bu sayede bu parçayı yazdım. Normalde yaz aylarında çıkmış bir albüm için bu parça ağır tabii ki. İnsanların bu parçayı her zaman dinleyemeyeceğini çok iyi biliyorum ağır bir parça. Ama seve seve koydum. Aslında ben bu parçayı solo albüme koymayı düşünüyordum ama Kafile´ye nasip oldu.

Şarkının sözleri:

Papatyaları koklar küçük kız burnuna polenleri yapışır hapşırtır, papatyaları koklar küçük kız...
Pirinç tarlasında taşken aranıza karışan gam oldum
aman Allah ım onlardamı olgunken ham oldu?Ben deriz
derim her işyerinde tabldot etin,huyunu zerkettin ve
olgun kelek oldu.Bence fazla hızlı çarptı duvara
başvuran bana her vuruşta karavanaydı hakkı silahın
oysa alamadın feyz,kendi atını sattı şu günlerde
birçok reis,deva yok bu deveyi inleten bir dert ki
halis muhlis,eğer içinse hasis hususi bir teşhis ben
gitarı telsiz,aldığım hediyeler paketsiz verdiğin
değeri sok kendi cebine.
Kolamın gazı kaçana kadar mıydı karizman vah çok
yazık,adam asmaca oynarken astığım aynı kadındı
mıhladık,bir varmış bir yokmuş diye başlayan bir
masaldan bir yalan attık Musa da asa anla ki
saptık,debelenmeyi de bırak artık.Kaş yaparken göz
çıkardın sen bizler harici Melankolia rotası aynı
hatt-ı kudsi nurani,cebin,göbeğin şişti gari şükrün o
kadar az ki,it ürür kervan yürür,haydi kahpe gel
beri.Hayat bir pencere gelen baktı geçti olan oldu çim
adamımda asi geldi sonunda dazlak oldu,minimini bir
kuş donmuştu pencereme konmuştu,donan kuşla çocukluğum
savruldu.Rahmet yağarken sağanak sağanak boş
kuyularıma doldu su kalbim uyandı doğrusu kur
istediğin kadar pusu içinde yaşayan firavunu öldür,çek
pusuyu al huşu kalbim yansın diyorsan söyle La Kayyume
İlla Hu

Bugün uyuyamadım içim çok buruk kırıktı kalktım bir
sigara yaktım külleri yuttum,delil yok ortada şimdi
mutluyum,Bugün uyuyamadım saat üçe çeyrek varken
kalktım,bir sigara boğdum külleri yuttum,delil yok
ortada şimdi mutluyum.

Dilin kirli emellerle hiddet kuyusuna düşmüş ah Esen
demeden önce ağzını temiz suyla çalkala elde
ettiklerinin etkisiyle sanma kendini sultan,ruh
bedenden çekilince kalırsın anadan üryan,beden evinde
olduğundan ister mevki para ve şan bu ruh sürgün
ağlamaklı an be an eder figan,rehberim vekilim
aynı,görünmeyen bir bilun gönül gözünü aç da bak,aksi
halde ol melun.Merak etti bir sakat nasıldı acaba
zıplamak,merak etme dünyanın ömrü bir günde bir kaç
saat.İhlal etme iclal buyur,bu icraatin sonu
huzur,Hakla itilafa uy bu unutulan bir kutu mudur?Hak
sohbetine fetva diyen acaba nasıl huzur bulur?Bence
nice haddi aşmış kendini dinler kafa bulur,önünü
görmez yarını söyler,denize dalar yüzme bilmez,içine
bakmaz dışını süsler,çok ister azına burun büker,bu
dünyada kendini yakar,bizler harici,anlattıkları da
huyuna denk olur ibtidai.Zalimin zulmü hep
nedensiz,çekip vurunca der ettim latife.Yakışmıyor
hiçbir sözcük önüne ardına Es-Selamu bir selama can
gider bu nefis dünyevi öcü,al bedeni vur duvara,çek
saçımı et fukara,tut kalbimi at nuruna sen ol hep
giren bağa.Meyveleri çürüdü goncalarım kurdun gözünü
bürüdü göremedim nerede kalmış hafa kuru yine
sava,kulağımda mest olur gamgama göremez gerçeği gönlü
fakir fukara.Haya bir kalp aynası bakıp bezenen alim
oldu,etabımın da sonuna geldim,yine de aciz
oldum.Çıtıpıtı olgun olmuşsun,içini dışına
vurmuşsun,dışını süsler içini takmaz olmuşsun.Mevlana
ağlar hüngür hüngür kalbimi yaktı külü koru içimi
vurdu doğrusu sürükle beni de nur-u ruh,içimde yaşayan
beni uyandır çek perdeyi ver hubbu kalbim yandı
söyledikçe La Kayyume İlla Hu.

NAKARAT

Bugün uyuyamadım içim çok buruk kırıktı kalktım bir
sigara yaktım külleri yuttum,delil yok ortada şimdi
mutluyum,Bugün uyuyamadım saat üçe çeyrek varken
kalktım,bir sigara boğdum külleri yuttum,delil yok
ortada şimdi mutluyum.

dragonflydesing
06-02-2010, 16:32
Sagopa Kajmer Ardından Bakarım ''YENİ'' (daha önce yazdım ama görenler olmamış :) )

ByShaGGy
06-02-2010, 20:07
Cezadan iyi oldugu Kesin :)

Ceza:Ben RAP'in Oğluyum
Sagopa:Benim Senin Gibi Bir oğLum Yok......!!! :):)

soncag35
06-02-2010, 20:09
Tamu Otobüsü en en best parça!

MertS
06-02-2010, 22:08
herkez mıc check dıye tanırken ben yunus olarak tanıdım 95 den 99 a kadar beraber takıldık partyler vs aynı donem askere gıttık ben ankaraya gıttım o bılecıge gıttı sonra yas ılerledıgınden dolayı benım fıkırlerım deyıstı o yoluna devam ettı ve bu gunlere geldı basarısının devamını dılerım a.k.a ekmek ....

yeni cep numarasınıda ben vermiştim abi sana :D

TURBO CİVİC
06-02-2010, 23:00
sarkılarını dinlerken cogunda benim tuylerim diken diken oluyor.gercekten cok anlamlı guzel sozleri var.bende cok merak ediyorum nasıl yazıyor hangi duygularla yazıyor.24 saat birlikte olup sohbet muhabbet etmek istiyecegim tek insan

MR.TurboALİ
06-02-2010, 23:06
tek adamım >>>>>>>>>>>>>>>yener a.k.a asbest<<<<<<<<<<<<<<<<<<< fazla söze gerek yok...

Selim.Y
07-02-2010, 00:53
Sagopa ve Kolera'yı bende cook sever ve dınlerım..... Parcalarını anlamaya ve yorumlamaya calısırım...Yalnız Koleranın -Sevemedım vedaları parcasındakı bır bolumunde ne demek ıstedıgını cozemedım...

http://www.youtube.com/watch?v=FwWZvKzpaIU

1.15 den sonrakı 'yerde buldugum her parada cımrı yuzunu kabartması' kısmı...

Anlayanlar bılenler bana acıklasın......

MertS
07-02-2010, 01:05
Sagopa ve Kolera'yı bende cook sever ve dınlerım..... Parcalarını anlamaya ve yorumlamaya calısırım...Yalnız Koleranın -Sevemedım vedaları parcasındakı bır bolumunde ne demek ıstedıgını cozemedım...

http://www.youtube.com/watch?v=FwWZvKzpaIU

1.15 den sonrakı 'yerde buldugum her parada cımrı yuzunun kabartması' kısmı...

Anlayanlar bılenler bana acıklasın......

yerde buldugum her parada cımrı yuzunun kabartması'

yüzünü diyo orda, yunus abi ile ceza nın arasının bozuk olduğu zamanlar.
dinlediğinde disstortion e.p :)

sertac1
07-02-2010, 11:03
Rap olarak sadece 'Sagopa Kajmeri dinliyorum. :)

smustu
07-02-2010, 11:07
sagapo güzeldir :D yeğenim kata çizerken sürekli dinler :D

Germanian
07-02-2010, 17:29
İşte sagopa yı anlatan bir video.İnsanların bakış açısını değiştirecek açıklamaları yapmış tabiki yine anlayana.
Neden mi sago cuyuz izledikten sonra karar verelim lütfen...!

http://www.youtube.com/watch?v=LlTqLlxWNhI

Mr.K
07-02-2010, 17:34
İşte sagopa yı anlatan bir video.İnsanların bakış açısını değiştirecek açıklamaları yapmış tabiki yine anlayana.
Neden mi sago cuyuz izledikten sonra karar verelim lütfen...!

http://www.youtube.com/watch?v=LlTqLlxWNhI

koyamamissin videoyu .. ;)

LlTqLlxWNhI

Germanian
07-02-2010, 17:35
koyamamissin videoyu .. ;)

LlTqLlxWNhI

eyw saolasın beceremedik desene :)

metin
07-02-2010, 18:10
bu vıdeo yu ızlemiştim gerçekten çok iyi olmuş

Pug67
09-02-2010, 03:02
hayranıyım bu adamın...sözler can alıcı...

STP
09-02-2010, 03:46
sago ıyıdır... herzaman dınlenır...

Dragger
09-02-2010, 03:48
Hic haz etmem :D

Yaslılıktan mı nedir kafam hic kaldırmıyor bu tarzı :)

erkin006
09-02-2010, 03:52
aynen benimde frekansım farklı:D

Oytun
09-02-2010, 04:27

aynen.. yaşlılıktan değil kuşak farkı heralde :)

Pug67
09-02-2010, 11:40
bende hayatta dınlemem ne o öle sagopaymıs rapmiş falan dıyodum.. ama bu adam farklı 1 kere dınlemen yeter vazgecemıosun sonra

Low-Rider
09-02-2010, 11:47

ahaha kılıf bullma yaşlılık falan diye , dımtıs dımtıs 300-500leri son ses dinliyosun:heyoo:

M.A.D
09-02-2010, 11:54
ahaha kılıf bullma yaşlılık falan diye , dımtıs dımtıs 300-500leri son ses dinliyosun:heyoo:

:hehe: :hehe:

Mr.K
09-02-2010, 11:57

iyidi :D haha izmire gidis aklima geldi,envai cesit mix dinledik:D cuppacuppaa hahaha :D

MertS
09-02-2010, 13:46
hatırladım kardesım resımlerıde gormustun benım arabada :)

aynen abi :)
daha bişeyler anlattında neyse şimdi ortalığı bulandırmaya gerek yok :D

elpadre
09-02-2010, 13:49
aynen abi :)
daha bişeyler anlattında neyse şimdi ortalığı bulandırmaya gerek yok :D

aynen gecmıs gecmıste kaldı bız gelecıgımıze bakalım :)

Germanian
15-02-2010, 21:56
Sagopa kajmer-Sürahi 2009

IZDtMN78tLU

Şarkının sözleri

Yav yav beni bir solukta çek içine
Kaf kef pesimist orkestra
Vaktim nakit her dakikam degerli
Ben bu zamanın bekçisiyim ve benden razıdır başında beklediklerim
Dosta bile düşmanıdır iyi dileklerim
Ben ne yazmışım ne kışmışım
Uykumda mışıl mışılım
Ama bak gözlerime ışıl ışılım
Ayın on dördünden moru çalmışım

Gelecek çılgınlıklar zincilermeseydi bir zamanlar benim için
Geçmiş göz yagmurlarımı biriktirdigim sürahi kader verdi ilahi
Kabullendim vallahi…

Sago kaf kef

İnanmak parça pinçik
Güvenmek yarım adam tımarlı hastanem tek yataklık
Son suçum pskopatlık hırr
Haddini aşan alçak yaltaklık
Bir bakireden beklenmeyecek süpriz kaltaklık
Yetti canıma sarraflık
Sonradan anlarsın bu yaptıgın aptallık
Ah varya o saflık belki senide eder aflık
Bu maç bu savaş bu sevgi tek taraflık
Gamzelerimin çukurlarına düşer sagnak göz yagmurum ılık ılık
İlişkiler cıvık arkadaşım
Her balık oltalık
En güzeli çocukluktu sahip oldugum sıska vücuttu
Bu çocugun hayatı ya rap ti ya hiphop tı

Off etti cana tak malesef çaresi yok yalnızlıgın
Sende koparamadın halatların yeter artık nazlandıgın
Ağlama kıyamam ıslanır buklelerin
Aklına geldikçe uktelerin
Zaman makası ipleri keser sona kaç var pişmanlık için çok geç ama kabus için henüz erken

Kabullendim vallahi…

Ben tepede gökyüzü benim tepemde bir ayagım çukurda kalbim hafiyden zikirde
Teknik denen keklik hedefte tahmin et bakalım kaç çürük yumurtam var sepette
Bana şeytan dansı yaparlar ne cürretle satılmışsın ücretle sana bir şarkı yazdı sago nefretle
Kaynaş bıdık ifritle öyle ya ara boku ara bulursun kenefte
Onları kınarım esefle pasa pas verin artist şutunu görelim haydi topa tekme
Adımı söylemiyorsan bana kısaca kaf kef de

Kabullendim vallahi…

Off etti cana tak malesef yok çaresi yalnızlıgın
Zaman makası ipleri keser sona kaç var pişmanlık için çok geç ama kabus için henüz erken...

Şarkıyı şiddetle tavsiye ediyorum sagonun son yıllarda yapmış olduğu en iyi şarkılardan biri beni benden aldı bırakın sizide alsın....:)

TarikS
15-02-2010, 22:16

adima dilin donmuyorsa bana kisaca kaf-kef de.. :)

cok sevdigim bir sarki, Sago'nun ses tonuna da harika uyuyor, dinlemesi zevk veriyor sozler di$inda..

metin
15-02-2010, 22:57
Sagopa kajmer-Sürahi 2009

Şarkının sözleri

Yav yav beni bir solukta çek içine
Kaf kef pesimist orkestra
Vaktim nakit her dakikam degerli
Ben bu zamanın bekçisiyim ve benden razıdır başında beklediklerim
Dosta bile düşmanıdır iyi dileklerim
Ben ne yazmışım ne kışmışım
Uykumda mışıl mışılım
Ama bak gözlerime ışıl ışılım
Ayın on dördünden { moru}nur'u çalmışım
Kabullendim vallahi…

Sago kaf kef

İnanmak parça pinçik
Güvenmek yarım adam tımarlı hastanem tek yataklık
Son suçum pskopatlık hırr
Haddini aşan alçak yaltaklık
Bir bakireden beklenmeyecek süpriz kaltaklık
Yetti canıma sarraflık
Sonradan anlarsın bu yaptıgın aptallık
Ah varya o saflık belki senide eder aflık
Bu maç bu savaş bu sevgi tek taraflık
Gamzelerimin çukurlarına düşer sagnak göz yagmurum ılık ılık
İlişkiler cıvık arkadaşım
Her balık oltalık
En güzeli çocukluktu sahip oldugum sıska vücuttu
Bu çocugun hayatı ya rap ti ya hiphop tı

Off etti cana tak malesef çaresi yok yalnızlıgın
Zaman makası ipleri keser sona kaç var pişmanlık için çok geç ama kabus için henüz erken

Kabullendim vallahi…

Ben tepede gökyüzü benim tepemde bir ayagım çukurda kalbim hafiyden zikirde
Teknik denen keklik hedefte tahmin et bakalım kaç çürük yumurtam var sepette
Bana şeytan dansı yaparlar ne cürretle satılmışsın ücretle sana bir şarkı yazdı sago nefretle
{Kaynaş bıdık}Kaynaşmadık ifritle öyle ya ara boku ara bulursun kenefte
Onları kınarım esefle pasa pas {verin}verme artist şutunu görelim haydi topa tekme

Kabullendim vallahi…

Off etti cana tak malesef yok çaresi yalnızlıgın
Zaman makası ipleri keser sona kaç var pişmanlık için çok geç ama kabus için henüz erken...

Şarkıyı şiddetle tavsiye ediyorum sagonun son yıllarda yapmış olduğu en iyi şarkılardan biri beni benden aldı bırakın sizide alsın....:)
bir kaç yerde hata var düzelttim

ahmet3425
15-02-2010, 23:29
bu ara su kolera denen guzel sesli hatunla yaptıgı dueti cok dinliyorum baya hosuma gidiyor...

soğuk kuvvet.

Germanian
16-02-2010, 12:49
bir kaç yerde hata var düzelttim

Teşk ederim...

Germanian
16-02-2010, 12:55
Sagopa kajmer-Baytar

R96hqzLauaM&feature=related

Şarkının sözleri

Bu dilden firar eden her söz, yaydan çıkmış ok gibi
Sözler bazen bir hazine bazen dermansız bir dert tipi
Geçmiş dünden bahsetmek lezzetsiz
Gelmemiş yarından hep mi şikayetçiyiz biz
Aklımın ipinin ucu da kaçmış, timsah katreleri boşalsın
Bir iki damla hiç degersiz
Hüzün ve kaderin pençesinde bir dev nam-ı değersiz
Gece-gündüz ömürden yontar dünya dönmez yarensiz
Bugün ömür yarım gün, serbest kalsın fikrim
Senin tozlarını silemez tenimden ellerim
Varlık ruhu terk eder gözün gözümden ayrilinca
Bendeki ask altın misali ağırlığınca
Sensiz benlik yokluk demek kalbim sana emekçi
Aşk denen illet çorak arazide tilki misal kurnaz bekçi
Başım sarkık bir mahalsiz cümle yolumun önüne taş
Dudaklarınla kaderi nikah eden çakır keyif dertdaş
Gören der ki sel ağzına bina yapmak aptal işi
Yel eserse kırmaz dişimi, kalp bir körse görmez bir şeyi
Saniyeler dakikalarla yapar alişverişi
Saatler seni alır benden korkarım olamaz gelişi
Hasret gözümün ışıklarını söndüren alçak misafir
Afitap sönük bir mum ayrılık hain bir zehir
Melek yanımda yüzünü saklar felek yüzüme kaş çatar
Bir tek bu hüznü sen boğarsın ipek tenin derime batsın
Rüzgar saçını süpürse mest olur bakışlarım
Adınla uyanır kulaklarım, yüzünle açar göz kapaklarım
En güzel şiirlerimde kaleme adını sayıklatırım
Odamın hayaletisin sessizliğine aşığım

Derdime çare baytarım yok
Dengeme destek tut ki durayım
Safak güneşin fermanı geçer acı tatlı sayılı zamanın sancısı
Ama melek bir yandan, şeytan bir yandan
Başım zindan yokluk var bu kaçıncı şikayetim bilmem

Kafamı duvara yasladım omuzların yanimda yok
Ahbaplar maymun istah sahibi benim içim senle tok
Yok ki gücüm belki devler ülkesinde bücürüm
Sessizliginle gelir hüznüm yoklugunda gömülü ölüyüm
Bu devranin binlerce sevgi müsterisinden biriyim
Yalnizligima küfrederim sensiz halden müstekilim
Ilelebette dönmez olsam bil ki yalniz nöbetteyim
Hatalarima savas açtim her gün farkli kefendeyim
Hayat günlük defter yapragi hazan gelir dökülür
Gelirken ne getirilir ki giderken ne götürülür
Dertle anlas deva bul üzüntü kalbi sömürürür
Yüzüne baktigim her an cennetten bahçe görülür
Gülüşle şen degil gönül bucaklarinda harabeler
Bu hilekar tavirla geçer fena saatler
Seni içeren masallarim anlatılacak kadar kısa değiller
Aşk ilinde bir tarafta cüceler diğer yanda devler

Derdime çare baytarım yok
Dengeme destek tut ki durayım
Safak güneşin fermanı geçer acı tatlı sayılı zamanın sancısı
Ama melek bir yandan, şeytan bir yandan
Başım zindan yokluk var bu kaçıncı şikayetim bilmem...

FatihR.
16-02-2010, 12:56
bu ara su kolera denen guzel sesli hatunla yaptıgı dueti cok dinliyorum baya hosuma gidiyor...

soğuk kuvvet.

kolerayla evli zaten:)

ahmet3425
16-02-2010, 16:35
aa ciddimi bilmiyordum ben bunu :S

sadece dinliyorum ztn fazla bir asinalıgım yok...

Ramiz
21-02-2010, 20:53
Terapi en sevdiklerimden....
http://www.facebook.com/video/video.php?v=1304254576075&ref=nf

ReßeL
21-02-2010, 21:00
Bu Sürahi parcasini begenmedim ben, cok zayif kalmis sanki.

Germanian
10-04-2010, 23:31
Kolera-sen nasıl bir insansın
depresyonda olanların dinlememesi önerilir;)
7uOGtjeW-Qg

Yağdı yağmur aktı sel Doğdu Eylül'ün kızı esen
Günün sürpriz ismi Ehlen ve Sehlen
Çok zaman kaybetti deve pireyle Ben de küçüktüm eskide
Göğe bakardım Gözlerim dönerdi maviye
Gergedanın ezik kalbim üzerinde koşturması
Aynı benin farklı el de yepyeni bir hal alması
Uykudan evvel yolculanan günün hatırlanması
Derinden bir iç yanması (YANDIM..)
Bana gelirsen kalbin elinde gel
Kemiklerinden sıyrılıpta gel
Baharı bekle akasyalarla gel
Çuvallamayız korkma bir omuz ikimize de yeter
Söyle bana daha önce hiç kimseciklere söylemediğin sözler (SöyLe..)
Hayrımı isteyen şükür birkaç yaratılanda var
Hala öldürdüğüm örümceğin üzerimde bedduası var
Hata yapmaktan korkan KOLO hata üzerine hata yapar
Sanki taşınırken düşer tabutum ölüm çıkar
Bir eksi daha yazıldı birden haneye Gerek yok bahaneye
Utanç için bul kusur şahaneye
Mum kendini lav zannetti söndü döndü laleye
Şükür rahmet düştü tane tane her bir daneye
İste sade iste ayrı 7 pınardan su toplarım
İste eski medeniyetler gibi yerin dibine batarım
Ben gerçeğim onlar hayal İste sana ispatlarım
Bir sevsen beni gönlündeki derdi siler atarım

NAKARAT

Aradan çok yıllar geçti Çok sular aktı Düştüm bu hale
Eller heva hevesine düşkün Konuştu halimi 7 mahalle
Herkes anladı Ne yazık ki anlatamıyorum derdimi yare
Kalbim ellerden düştü Oldu ciğerde pare pare

Göründüm güçlü düzeldim sandım ama hep bunalımdayım
Ne mümkün dengede durmak Fırtınadan bir uçurumdayım
Daha filmi anlatmadan ağlarsın Sen nasıl bir insansın
Ben senle aşka düştüm Parçalandım tane tane

KOLO kayıp ülkenin prensesi ondan duyulmaz sesi
Büyütmüş beni ölülerin üvey sevgisi
Fermanı verdim ve vuruldu Cellâdın hain kellesi
Azarlandığım anlar ve insanların küfrü sözleri
Bakar kör bir hayat yaşadık hurma ağacı altında
Buka vuruldu kahra ateş düştü bağrıma
Kötü niyetle sorulan bir sorusun iyilik arama cevapta
Kendini öldüren bir akrebim ben yangın ortasında
Altın suyuna batırdın tekrar sattın eski hurdayı
Ben de sen kalana kadar soydum izbe dükkânı
Özledim sinirliyken gelip derdime sırnaşmanı
İnfilak eder gözlerime düşen intihar uçakları
Sonunda geldin elinde tozlu yapma çiçeklerin
Ehh teşekkür ederim Bana da birkaç dakikanı verdin
Sen çocukları korkutan o soğukkanlı cin prenssin
Ağlamak istedim 40 dereceyle yandı gözlerim

Aradan çok yıllar geçti Çok sular aktı Düştüm bu hale
Eller heva hevesine düşkün Konuştu halimi 7 mahalle
Herkes anladı Ne yazık ki anlatamıyorum derdimi yare
Kalbim ellerden düştü Oldu ciğerde pare pare

Göründüm güçlü düzeldim sandım ama hep bunalımdayım
Ne mümkün dengede durmak Fırtınadan bir uçurumdayım
Daha filmi anlatmadan ağlarsın Sen nasıl bir insansın
Ben senle aşka düştüm Parçalandım tane tane..

Mr.K
10-04-2010, 23:33
Düzelebilmek için başvurduğum her tedavinin sonu koma !

Germanian
10-04-2010, 23:41
Sagopa kajmer-Tek başınalığın yolcusu
VJK1iXMsAr8

Lyrics:
Bal saçan dudak ısır
***** çirkeflik kısır
İblis kanıma girmeni üstelerse bilki hile vardır .
Bir aftır ayıba örtü
Çirkef koparır gürültü
Binlerce süprüntü ben şahidim ses var yok görüntü.
Sadece bana mahsus bu mapushane
Bengü tütün yanında insan sarılı beyaz kefene .
Hakkım üçtür kulağıma söyle, insan kaç tür ?
Gördüğün halüsilasyonlar seni derinden ürkütür
Günah yalan haram adamın suratına tükürtür
Yanar dağlarının volkanlarını nefsim püskürtür.
Dudaklarım çarpıştıkça meftun yunus gazaplarda
Tahammülüm ayaklar altında izler minik bir karınca.
Rüzgar şiddeti bilmez duvarın ardına saklananlar .
Gam Bağından ayaklarımı kurtar canım feci yanar.
Güneş ışıldadıkça duvarlardan gölgem parlar
Sözlerimin perişan saçlarını kalemim tarar.
Kader Beter zengini duygu hazinem iflas
Diline hakim ol bak sol elimde alyans.
Bir kan pıhtısından oldum yoktur bundan gayrım
bana sorduğunuz saçma soru için hem evet hem hayırım .
Dilsiz şairin dili çözülse kulak duymaz sağırım
Güneşin küstüğü çöllere ben yağmurcasına yağarım .
Hey yabancı yolun yarısı 35 der Sıtkı Tarancı !
Korkarım 5 sene sonra saracak içimi derin sancı.

Sadece bana bak !
Bana yalan söyleceksen önce gözlerimle anlaş !
Ancak bu komplo beni yıkabilir, dayandığım destekler devrilir.
Çirkef ”Kaf-kef” deme ne olur..
Tek başınalığın yolcusu tek Olur.

Beni Boğmak için bin dereden su getirdiniz..
Hepsini içtim !
Felekle pençeleştim
Anam-babamla helalleştim.
Ve Hiç bilmediğim savaşta içine düşüp cenk ettim.
Harp ettim darbe aldım
Hücum ettim affettim.
Bu dağa ilk ben tırmandım
Zirvede ciğerimi patlattım.
Üzerime çığlar yağdı, bak ben hala hayattayım
Hiç bir tehdit tenime rüzgar kadar zarar veremedi
Özgürlüğüme çılgınca koşarken görmüş komşum beni
Aklındaki dev ekranda neler gördüğünü anlat bana
Hediyen anahtarı sende olan şu kapalı kutuda.
Akıldır kutunun adı ..
Tadından yenmez cümlelerimin balı.
Seferdeyim üzerimde bulutlar, altımda uçan halı.
Bırak umudun yeniden doğsun
Her yeni gün seni neden boğsun.
Daha önceden yapmadığın hataları yapabilmektenmi korkuyorsun yoksa. ?
Haram ol.
Bu sağnak yağmurun ardından güneşin doğsun
Konuştuğum duvarların dili olsa susmaz asla
Kendini öldürdün ruhunu unuttun son intiharında
Bu gece uykumda göreceğim farklı rüyalar var
Yarın sabahki kalkışımda vereceğim yepyeni bir karar
Kendime hatırlatıp sonra unutturduğum hatıralar
Atacakları bol çamur batacağım çok batak var
Hoşuma gitmedi hayata kattıkları bu sert aroma
Düzelebilmek için başvurduğum her tedavinin sonu koma !

Sadece bana bak !
Bana yalan söyleceksen önce gözlerimle anlaş !
Ancak bu komplo beni yıkabilir, dayandığım destekler devrilir.
Çirkef ”Kaf-kef” deme ne olur..
Tek başınalığın yolcusu tek olur….

CcRider
11-04-2010, 11:57
http://img6.imageshack.us/img6/7209/sagopakajmer2b.jpg (http://img6.imageshack.us/i/sagopakajmer2b.jpg/)
http://img683.imageshack.us/img683/4076/53601076451835625308635.jpg (http://img683.imageshack.us/i/53601076451835625308635.jpg/)
http://img522.imageshack.us/img522/7193/3773454262007a70a8a6o.jpg (http://img522.imageshack.us/i/3773454262007a70a8a6o.jpg/)
http://img168.imageshack.us/img168/5858/3772647691c6a25b7b06o.jpg (http://img168.imageshack.us/i/3772647691c6a25b7b06o.jpg/)

Kendisi haremlik selamlık konserler vermeye başlamış.

Birde ekşi sözlükte böyle birşey yazmışlar:

bir insan para için ne hale düşer diye film yapsanız kendisine başrol götürmeniz gerek olan rapçi. çok doğal oynar.
halbuki kendisi dışındaki tüm rapçileri paraya tapmakla şuçlamaktadır. reklamda oynamak bir hocanın eteğinde oturmaktan daha onurlu bir durum, eğerki rap müzikle uğraşıyorsanız. sagopa, cüppeli ahmet hoca'yla olan muhteşem ilişkisi ile de parayı tam olarak bulduğu için "albümlerimi indirmeyin, haram ederim" diyerek sanki paraya muhtaçmış gibi bir profil çizmektedir. halbuki cüppeli ahmet hoca'nın parasız vaaz vermediğini biliyoruz da acaba sagopa harbiden gönül işi için mi kitaplarını yazıyor ahmetli cüppe hoca'nın. tabiiki değil. al gülüm ver gülüm. şu anda içinden cüppe, hoca, noel tehlikesi gibi kelimelerin geçtiği hayatında siktirin gidin diye şarkıları, cigarayla çekilmiş fotoğrafları da vardır bu rapçinin.:icon_tup:

TheAce
11-04-2010, 12:06
çok büyük hata yapıyor o kesin, eskiden bırakın indiren indirsin mp3leri dinleyemeyen ulaşamayan adamlar var derdi şimdi de hakkımı helal etmiyorum diyor. bildiğin değişiyor, fikri zikri olayını bilmem lakin müzikalitede düşüklük yaşarsa ben bunların hepsinini bunlara bağlayacağım...

metin
11-04-2010, 12:06
ekşi sözlükte yazılanlar sadece komik başka bir şey değil sallamış bilgisi olmayan biri araştırmadan bilmeden

CcRider
11-04-2010, 12:18
haremlik selamlık isviçre konseri heryerde yazıyor.
Birde amerika karşıtı olup ameridan gelen bir yapmak tezat oluyor öyle düşünyorsa elini ayagını rapten çekmesi lazım

Mr.K
11-04-2010, 12:22
vallahi kim ne derse desin,omrum yettigince bikmadigim usanmadigim anladigim surece dinlemeye devam edicem,hergunde dinliyorum sahsen,hergunde yenibisey kesfediorum,yeni bir sozden sarkinin anlami degisiyo,bazen anlamiyorum,suanda da caliyo her zaman caliyo..calicakta,dinlicemde.hicbisey umrum olmaz benim,gidipte eksisozlkten tanicaksaniz zaten tanimayin sagopayi.

CcRider
11-04-2010, 12:45
vallahi kim ne derse desin,omrum yettigince bikmadigim usanmadigim anladigim surece dinlemeye devam edicem,hergunde dinliyorum sahsen,hergunde yenibisey kesfediorum,yeni bir sozden sarkinin anlami degisiyo,bazen anlamiyorum,suanda da caliyo her zaman caliyo..calicakta,dinlicemde.hicbisey umrum olmaz benim,gidipte eksisozlkten tanicaksaniz zaten tanimayin sagopayi.

ben sagoyu dinlememde sevmemde bu benim görüşüm bunun yanında ceza filanda dinlemem ben 2pac, notorious big filan dinlerim digerleri bu adamların takipçileridir benim için ama herkesin müzik zevkine saygım var o yüzden sagopa dinleyen seven birine kalkıp bırak bunu dinleme demem sonuçta zevk meselesi.

Mr.K
11-04-2010, 12:54
ben sagoyu dinlememde sevmemde bu benim görüşüm bunun yanında ceza filanda dinlemem ben 2pac, notorious big filan dinlerim digerleri bu adamların takipçileridir benim için ama herkesin müzik zevkine saygım var o yüzden sagopa dinleyen seven birine kalkıp bırak bunu dinleme demem sonuçta zevk meselesi.

yok ben ortaya yazdim ztn sizin yada x birinin yazdigina istinaden degil,neyse farketmez bole iste.. :)

tool
11-04-2010, 13:06
herkes duygusal degisiklikler yasayabilir ortam sartlari bastirilan korkular vs bunu bir sekilde tetikler fakat bu yeni yonelimler sapkinlik derecesine gelirse ozaman kontrol altina almak icin profesyonel yardim sart :)

M U R A T
11-04-2010, 13:14
yunus özyavuz eskiden beri dindar bi adamdır son birkaç yılda biraz daha arttı diyebiliriz ama bu kimseyi ilgilendirmez haremlik selamlık konser meselesine gelince önceden de konserlerine türbanlı bayanlar gelirdi onlar salonun bir köşesinde dinlemeyi tercih ederlerdi bu onların seçimi eskiden küfür içeren şarkıları vardı ama artık o yolu izlemeyeceğini çok yerde söyledi isteyen dinler istemeyen dinlemez dinlemeyen de bence yorumlarını kendine saklasın 99 dan beri dinlerim bundan sonra da inşallah dinlemeye devam edicem..

TheAce
11-04-2010, 13:18
Birde amerika karşıtı olup ameridan gelen bir yapmak tezat oluyor öyle düşünyorsa elini ayagını rapten çekmesi lazım

bu lafın mantığını birisi anlatsın lütfen, birşey bulunduğu yayıldığı topraklardamı olması lazım illa? türk düşmanı adam kebap falan yiyemez mi yani? yada fransız karşıtları şarap mı içmesin? böylesine saçma mantığı ne olur birisi açıklasın bana :) amerikan karşıtıysan hiphop yapmaz rap müzik söyleyemezsin :)

Killah
11-04-2010, 13:25
tupac > all

M U R A T
11-04-2010, 13:30

amerikan karşıtı olduğunu nerden biliyoruz? amerikan karşıtı olan rap yapamaz mı?
ayrıca rap müzik zenci müziğidir zencilere karşı bir tavrı yok sago nun ayrıca michael jackson hayranıdır..

TolgaEsentepe
11-04-2010, 13:34
cüppeli Ahmet hocayı bile övmüşsünüz ya daha ne diyeyim :)

ya bu son fotoğraflarından sonra sinirim bozuldu ne yalan söylüyeyim benim saygım yok malesef cübbeli saçmalayan hocalara ve müridlerine ya...

M U R A T
11-04-2010, 13:40
cüppeli Ahmet hocayı bile övmüşsünüz ya daha ne diyeyim :)

ya bu son fotoğraflarından sonra sinirim bozuldu ne yalan söylüyeyim benim saygım yok malesef cübbeli saçmalayan hocalara ve müridlerine ya...

cübbeli ahmet hoca yı öven yok yada ben göremiyorum

TolgaEsentepe
11-04-2010, 13:45
önceki sayfalara gidersen görebilirsin:icon_tup:

Kenar
11-04-2010, 16:39
Kişiliği beni ilgilendirmez ama yaptığı rap değil. Yinede güzel kendine özgü bir tarzı var. Nargileyle çok iyi gidiyor. 2000 den beri dinlerim, bence en iyi albümü kits.

fsunnetci
11-04-2010, 17:01
Sagopa forever kusura bakmayın istemeyen dinlemez dinlemediği sanatçıyada boş boş ithamlarda bulunmasın gitsin kimi dinlerse dinlesin çok biliyomuş gibide ahkam kesmesin kimse..Sadece bir albümünü şöyle oturup ne anlatmaya çalıştığını bi deneyin her sözünde bir anlam ve açılım var..Ceza'yıda severim ama Ceza laylaylom bir albüm yapıyor yani Sagopa gibi derin anlamlar içermiyor yaptığı albümler..
Sagopa:icon_tup:

ulasoztas1
11-04-2010, 17:02
şarkıları gerçekten çok güzel ve severek dinlerdim. Son zamanlardaki hali ve bu resimlerden sonra dinlerken aynı tadı alabileceğimi sanmıyorum...

metin
11-04-2010, 17:09
cubbeli konusunda
cubbelı yı ben arada ınternetten canlı dınlerım yolum otarafa düştü 1 kezde canlı dınleme şansım oldu ama yakın olsa sureklı de gıderım sohbetı cok guzel sallamadan hadis lerle kaynak belirterek anlatıyor tam mılletın sıkıldıgını anlayıncada havayı değiştiriyor sıkılmadan saatlerce dınleyebılrısıniz keşke butun hocalar o şekilde olsa bizim camide bir hoca var dınlerken uyursun :)
ne para alındı nede vatana mıllete karsı yasadışı bır sey anlatıldı allah kuran ve peygamber den başka bir şey anlatmıyor
insanları dış gorunusunden yargılamamak lazım
ha cubbelı sakallı olmak bana gorede değil kesinlikle savunmuyorum
ama kişileri tanımadan bilmeden araştırmadan yorum yapmayın kul hakkı alırsınız
ha imzaya bakıp da tarıkatcı sanmayın onu gırgırına koydum :D

Killah
11-04-2010, 17:42
cubbeli konusunda
cubbelı yı ben arada ınternetten canlı dınlerım yolum otarafa düştü 1 kezde canlı dınleme şansım oldu ama yakın olsa sureklı de gıderım sohbetı cok guzel sallamadan hadis lerle kaynak belirterek anlatıyor tam mılletın sıkıldıgını anlayıncada havayı değiştiriyor sıkılmadan saatlerce dınleyebılrısıniz keşke butun hocalar o şekilde olsa bizim camide bir hoca var dınlerken uyursun :)
ne para alındı nede vatana mıllete karsı yasadışı bır sey anlatıldı allah kuran ve peygamber den başka bir şey anlatmıyor
insanları dış gorunusunden yargılamamak lazım
ha cubbelı sakallı olmak bana gorede değil kesinlikle savunmuyorum
ama kişileri tanımadan bilmeden araştırmadan yorum yapmayın kul hakkı alırsınız
ha imzaya bakıp da tarıkatcı sanmayın onu gırgırına koydum :D

depremde hayatini kaybeden cocuklar icin, büyüyüp de munafik- kafir olacaklardi, oldukleri iyi oldu, anlamini tasiyan kelimeler sarf etmisti. Sen hala bu kisiyi zevkle dinliyorsan vay senin haline :)

Germanian
11-04-2010, 17:47
Bu başlığı insanlar sagopa hakkında bilmedikleri veya bilemedikleri şeyleri birbirinden duysun öğrensin bilmediğimiz şarkılarını paylaşmak için açmıştım fakat her şeyin olduğu gibi sagopa nın da antisempatizanlarıda war başlık çok açık **Sagopa kajmer** yazıo dinlemiyen girmesin eleştirmesin bence ha hatta forumda çok ta sıkıntı yaratıosa şu konu mod arkadaşlardan silmelerini rica ediyorum bu konuyu herkesin kendi zevki herkez ne isterse dinlemekte özgürdür bu konuyu zorla dinletmek için açmadım sonuçta gelelim yunus özyavuz un geçirdiği değişiklik konusuna Her insan doğup büyüyüp olgunlaşıp farklılaşır görüşleri değişebilir yaşam tarzları konuşmalar yani başlı başına yeniden revize olabilr unutmayalımki her insan yapmıyacağım dediği şeyleri illaki birgün yapmıştır veya yapacaktır yani ortam şartlarına göre bu durum farklılaşır bu adamın konserleri ister haremlik selamlık olsun yada isterse herkes çırılçıplak kim kime dum duma olsun bu beni asla ilgilendirmez beni ilgilendiren konu şudur ki bu adamın bi şarkısını açtığımda bana nasıl zevk veriyo beni nasıl dinlendiriyo sakinleştiriyo işin burası bnm için önemli olanı Bakın tarkanı herkez senelerce başının üstünde tuttu MEGASTAR dediler noldu herifi koko dan aldılar noldu yine çıktı yine MEGASTAR diyolar bırakın lütfen bu adamda kendi istediklerini yapsın gönlünden geçtiğince hayatını yaşasın bizi zerre kadar ilgilendirmez...
Kimseyi övmüyorum kimseyi yermiyorum ben sadece sagopa yı sewiyorum asıl olan konu budur...

cübbeli ahmet hoca ve ekşi sözlük tezatına gelince de ekşi sözlükte söyle bi yazı buldum

şeker hastalığı nedeniyle, doktorların ''efendim! vaaz vermeniz, sağlığınız açısından riskli'' demelerine karşın, kendini cemaatine adayan,sohbetlerden geri kalmayan mübarek insan.
hocaefendi,akıcı ve sürükleyici uslubuyla dinleyicileri,derin düşüncelere sevk etmektedir... allah, saglık,sıhhat ve afiyet versin...
bu yazıyı okudum ve bide altında şu şekilde bir yazı var..

hemen gelene cennetin en iyi yerinde arsa ve göğüsleri yeni tomurcuklanmış 5 adet huri veren şahıs....

yani herkesin görüşü aynı değildir bırakalım insanlar kendi hayatlarını yaşasın isteyenlerde dinlesin isteyende dinlemesin çok anlaşılabilir bi konu...

Germanian
11-04-2010, 17:50
İtü sözlük te de şöyle bi yazı buldum çokta yerinde olmuş...;)sago acıyla yoğrulur , kendi yağında kavrulur
mutluluğum yavrudur , paranoyak olduğum doğrudur
dilim damağımı kurutur , çölde yağmur kurudur
sessizliğim konuşur , ben dünyayla boğuşur

adamın kendi tercihidir, hiç de iplemem, bakarım nasıl söylüyor hoşuma gidiyor mu gidiyor, bana göre adam on numara rap yapıyor dinlerim. ha şu vardır keşke gitmeseymiş dersin doğrudur yanlıştır ama bu da kendisini alaka eder. sezen aksuda dtp nin organizasyonunda munzur da sahne alıyor onuda mı dinlemeyelim. bana göre sanatçı söylemlerinde bu tarz gruplara çanak tutmuyorsa sorun yok, ben dinlerim. ha yanlışta anlaşılmayalım biri çıkıyor dağda ki teröriste şarkı yapıyorsa onu dinlemem tabi ama dinleyene de bişey diyemem. o durum ile bu çok farklı bu adamın kendi yaşam tarzı kendi doğruları, elbette herkes kendi doğrularını yasalar çerçevesinde yaşamalı.

powERS
11-04-2010, 19:08
bi ara epey dinlerdim ama yaklasık 2 yıldır fılan takıp etmıyorum doygunluk seviyesine gelmisim.

bide asırı karamsar gelıyo artık. en fazla 2 3 sarkısını arka arkaya dınleyebılıyorum su anda. :)

powERS
11-04-2010, 19:09
ama zet & raffine abluka filan donemınde cok guzeldi. zet i ayrı severim :)

halilkarakas
11-04-2010, 23:24
sago number one ! ...kafa güzelken çok güzel oluyo , ayıkkende :)

YUSUF
11-04-2010, 23:55
sağlam adam gün görmüş insan

VTec_king
12-04-2010, 08:57
Cüppeli Ahmet Hocanın adamı olduğu söyleniyor..
Çok sağlam Sagopa Hayranı olan arkadaşım söyledi..

dragonflydesing
12-04-2010, 18:34

evet öyle zaten,bunu sagonun kendide söyledi.

fsunnetci
12-04-2010, 20:15

:D Alemsin hee bunu bilmeyen bir sensin sanırım:p

Germanian
15-04-2010, 23:13
Sagopa kajmer-Kargaların kargaşası
xBmvsTMInaw#

Lyrics:

İlerde bir kaç yol var belirgin değil
İlerle durmak ayak yorar beklemek çözüm değil
Aklımdaki mezar bir kişilik değil
Ve sen suçlu değilsin duygular kendini öldürür.
Saçmalar dilin söver ve eşyalarını yıkar
Kursak hevesle dolar
Kargalar çığlıkları basar
Huzurum kendini kasar
Karmaşık anlamsızlıklar ardışık yanılmalar
Sürekli uykuya yumulmalar hayatın içinden bu yansımalar
Büyük bir göç var ordan oraya kalbimden uzağa
Emin yerlerden tuzağa aydınlık patikalardan derin karanlık ormana
Bigün neden yok sormana gerçekler katılır içi yalan dolmuş harmana
Köleler yürür içinde zincirlerden ayaklar
Mezar taşları gibi benzer insan insana
Konuşmak istersinde susar bülbüller boğazında
Tam dokunmak istediğinde o yıldız kayar ufkunda
Ama umudun gittiği seferden dönecektir yakında
Onu her an beklemek inanki bal tadında
Bu kuş konacak elbet bir gün bir dostun yurduna
Kalp evinin anahtarlığını koyma düşmanın avcuna
Ellerimi siper ettim gözlerim artık göremezlerim
Görünmekten aciz olanlardan artık habersizim

Nakarat

Beklentilerimi kavşağında durmuş bekliyorum
Yığınla insan beni biliyor ben onları bilmiyorum
Ürkütüyor beni şu kargaların kargaşası
Bana mı kaldı ayakları yoldan kaymışların tasası

Verse 2

Zihnimi kuşatan ölü fikirleri yesinler akbabalar
Öldürdüğüm insanların ve yıktığım binaların tek sorumlusu benim
Ben benden firar ettim başka bende yerleştim
Sen salağa aşık oldun kevaşeye meğil ettin
En uzun filmdin hayatın..
İster korku ister komedi ister dram ister trajedi
Yönet filmini hade Baybeeee !
Kıskanç dalgaların kumları alıp götürdüğü gibi
Ölümde cana varacak görünecek varlığın dibi
Yuvalarından oyar gözlerimi senin ellerin
Ben göremedikçe iter o yana bu yana beni senin ellerin
Korkunç bir ıssızlıkla ben anlamıştım korkmayı
En güçsüz anımda denedim tek doğru yolu bulmayı
Ay benim dostumdu gece benim örtümdü
İlerisi meçhuldü ama kurtulmak güçlü dürtümdü
Taşlandığım paralar tenime sertçe sürtündü
Düştüm kalktım boğulup battım çıktım nihayet kara göründü.
Bölüm bölüm bitiyor etaplar ama yarış sürüyor
Ben def ettikçe alçak virüsler ürüyor
Ben doğrumu deştikçe onlar komikmiş gibi gülüyor
Bilmiyorlar aslında onlar karşımda yavaşça ölüyor
Sago herşeyi çok net görüyor

Nakarat

Beklentilerimi kavşağında durmuş bekliyorum
Yığınla insan beni biliyor ben onları bilmiyorum
Ürkütüyor beni şu kar dağların kargaşası
Bana mı kaldı ayakları yoldan kaymışların tasası

Bad-Fast
15-04-2010, 23:48
hayatımda sevdiğim kişilik olarakda sanatçı olarakta en sevdiğim sanatıçı rap dinlemiyorum sago dinliyorum diye bi laf vardır aynen katılıyorum :)

Germanian
15-04-2010, 23:50
hayatımda sevdiğim kişilik olarakda sanatçı olarakta en sevdiğim sanatıçı rap dinlemiyorum sago dinliyorum diye bi laf vardır aynen katılıyorum :)
:icon_tup: aynen çoğu sago dinliyen öyle diyor zaten rap farklı bişi sago farklı bnce...

Bad-Fast
15-04-2010, 23:59
evet ayrıca konuya baktım sago nun bu tür dini konulardaki olayları çok büyütülüyor bence herkes özgürdür dini konularda şarkılarında güzel sözlerlede hassaslığını anlatıyor zaten çok güzel sözlerlede nasihat veriyor en sevdiklerimden biride "ateş'e dayanabilceğin kadar günahın olsun" dur misal ;) ceza yıda para verseler dinlemem bi arkadaşın dediği gibi lay lay lom :) sagoylayken iyi işler çıkardılar ...

kop42
16-04-2010, 00:45
http://www.youtube.com/watch?v=MpDwtSvM32Y

!KO
07-06-2010, 14:19
Yeni albüm çıktı Bendeki Sen

Şu şarkı süper

http://www.facebook.com/video/video.php?v=406106791307

Göki,ZD
07-06-2010, 14:21
video görüntülenemiyor. gizlilik muhabbeti

!KO
07-06-2010, 14:22
video görüntülenemiyor. gizlilik muhabbeti

Sagopa Kajmer & Kolera İyi Bilirim
http://www.youtube.com/watch?v=nxBz05goR84 al abi yutubdan :D

Göki,ZD
07-06-2010, 14:24
youtube de taklaya geldi son günlerde açamıyorum :D google da aratayım bari :)

Tuning055
07-06-2010, 14:36
1996 sözel 1.cisi...

YavuzNaz
07-06-2010, 14:59
sagopa kajmer ^ kolera - Bir dizi iz
http://linksave.in/10898202704bfe6ad92c9f8
ayrica isteyene pm yoluyla son albumun link gonderirim ;)

SULTANOGLU
07-06-2010, 15:38
acaba link alabilrimiyim :)

YavuzNaz
07-06-2010, 15:43
keyifli dinlemeler ;)

!KO
07-06-2010, 15:44
iyi bilirim ezmiş ya :D

SULTANOGLU
07-06-2010, 15:49
linkleri yollayan yavuznaz ve !KO ya çok teşekkür ederim saolun :D

dragonflydesing
07-06-2010, 15:53
Yeni albüm çıktı aldım,eh diyebilirim daha güzelini bekliyordum çünkü :) Yanlız ''onlarıda anlıyorum'' şarkısı ''sordum sarı çiçeğe'' ilahisine benzemiş :D

YavuzNaz
07-06-2010, 16:40
favorim Bir dizi iz album genelinde hosuma gitti bu adam her albumde farklilik yaratiyor :)

VTec_king
07-06-2010, 16:41
Sagoya Cüppeli Ahmet Hocanın adamı diyorlar doğruluk payı varmı?

MertS
07-06-2010, 16:46

evet,var. sohbetlerine katılmış.

güngörendeki bi camii ve fatihdeki bir camii ninde sohbetlerine katılır.

TolgaEsentepe
07-06-2010, 16:46

doğruluk payımı ? önünde diz çöküp oturmuş resimleri vardı forumda :icon13:

YavuzNaz
07-06-2010, 16:52
kotu tarafi nedir tolgacim adam isini yapiyor rapci diye dinsiz olacak bi kaide yok he cemaatte goruntulenmistir o onu ilgilendirir ama hem cemaatte olup hem gorunmeyen okadar unlu isim vargi sago cerez kalir bence biz adami isi ile takdir veya elestirmeye devam edelim :)

SULTANOGLU
07-06-2010, 17:17
bence albüm baya iyi ya

favorilerim :

bir dizi iz
iyi bilirim
onlarıda anlıyorum

imhotep
07-06-2010, 17:19
yavuz kardesıme tesekkurler :)

YavuzNaz
07-06-2010, 17:25
rica ederim abim keyfli dinlemeler.

Germanian
08-06-2010, 00:45
2010 albumunden yepyenı bır sarkı tavsıye ederım en beğendığım sarkısı diyebilirim bu albümdeki....;)
Sagopa kajmer and kolera-merhametıne don

jDTGQwIlcRk&feature=related

Lyrıcs:
Sagopa

Yarım yanmış, yarım donmuş.Aklım buna şaşmıs
aöaşaşmamam gerekmiş, bu şaşkınlıklar aptalcaymıs
Senin Kalbin ahşapcaymıs benimki kezzapca,bu aşk ahmakca
Geç ve köşene otur suskun !
Senin zamanın degiL bu zaman
Önce konuşmayı öğren sonra kolay kavran
Bu yollarda cok iyi olmalı manevran ve mis gibi kokmalı sundugun manolyan
Yolcuların yolcusuyum,Yolum tozlu topraklı
Gerilmiş ettten canbaz için ipler
Asfaltın Üzeri paramparca cambazlar
Hepsini Kaldırıp atar ölümden cımbızlar
Var Olan son Gücümle yüzümü yüzüne çevirmeliyim
Seni Derhal Görmeliyim
Ama Hayır’…Bir ekz daha acı cekerek ölmemeliyim!..
Sana Doğruları Söylemeliyim
Karşımda Yollar, ahval paranormal
ben yolruldum,bir adım atmaya Kalmadı Takat.
Beni üzmeden söylemeye Çalıstıklarının hepsi yüzümü mosmor eden sert tokat.

Nakarat

Aklımı avla bir gafil kuş gibi mermiye değsin
Ama bu canımı sakla,başka bir canım yok elimde avcumda

Kolera

Herkes Uyudu Yine içtimada Düşünce bazen tercih etmen gerekir
Bilmemeyi bilmeye el değmemiş hayallerimin ortasında duran
Bir kara sevda camına Taş Fırlatsan uyansa
Casaretimi topladım konuşacaktım sen gelince sular altında
kaldı anşatacaklarım.
Gözlerimin sığınagı kadar aralık kapım ellerin gül kokardı sen
diken satardın hayır ağlamıyorum üstümden yağmur bulutu geçti
hayır Ağlamıyorum gözüme biraz sen kaçtı çok tedirginim
çünkü cok soğuksun ya hu yine ormanın içine doğru kaçtır ürkek
bir ahu. Gülümsemene hasretim bağlanmış basiretim hemde
kapalıymıs kısmetim.Bir Sokak köpeği buldum ona sarıldım ağladım ağladım.

SULTANOGLU
08-06-2010, 08:14
bu şarkıda bomba :icon_tup:

bütün sabah koşa koşa işe geldimki dinliyim diye şarkıları çok fenaa çok

Melih-Ö
08-06-2010, 08:19
akşam evden inidireyim elinize sağlık

FatihR.
08-06-2010, 08:26
dün gece indirdim bende. gece yatakta kulaklıkta dinledim sözler gene bomba bu adama hayranım.

xcel
08-06-2010, 08:50
her sanatçının aşamayacağı bir albümü oluyor mutlaka. onlarca albüm ve ep den sonra sagopa içinde görünen o ki en başarılı albümü KİTS dir. yeni çalışmalar zayıf mı? hayır. hepsi on numara ama KİTS öyle bir yerdeki onun başarısının edebi ve müzikal açıdan yakalanması çok zor. kendi yorumumdur..

YavuzNaz
08-06-2010, 08:52
sayin tunayk mesaj kutunuz dolu :)
evet arkadaslar son album link isteyen olursa seve seve gonderirim ustelik Orj CDRip 320kbps :)

Kenar
08-06-2010, 08:56
Bende dün indirdim. 1-2 şarkı dışında berbat bence. İlahi gibi olmuş şarkılar.

SULTANOGLU
08-06-2010, 08:58
sonuçta zevk meselesi, elbet kendini öne çıkartan bazı şarkılar olucak ama bence hepsini tek tek baştan sona geçmeden atlamadan dinlediğiniz zaman hepsinin yeri apayrı.

FatihR.
08-06-2010, 09:03
sonuçta zevk meselesi, elbet kendini öne çıkartan bazı şarkılar olucak ama bence hepsini tek tek baştan sona geçmeden atlamadan dinlediğiniz zaman hepsinin yeri apayrı.

aynen katılıyorum sana. bide sagopanın her yeni şarkısı ilk önce bi yabancı geliyo kulağıma dinledikçe alışıyo ve seviyorum.

YavuzNaz
08-06-2010, 09:41
dinleyici kaybederim diye bir kaygisi yok gayet basarili gittikce daha olgun edebi ve anlasilir oluyor soyleyemedigin biraraya getiremedigin kelimelere tercuman oluyor :)

fsunnetci
08-06-2010, 09:55
Bu son albüme ilahi gibi diyenlere söyleyecek bir kelime bulamıyorum:(
Ah be adamım sen hayatında hiç mi ilahi dinlemedin ne alaka Allah aşkına:p

YavuzNaz
08-06-2010, 10:18
Bu son albüme ilahi gibi diyenlere söyleyecek bir kelime bulamıyorum:(
Ah be adamım sen hayatında hiç mi ilahi dinlemedin ne alaka Allah aşkına:p

hic alakasi yok bende benzetemedim farkli melodiler eklemis muamma ve atesten gomlek sarkilarindada benzer melodiler var ayrica son albumdeki Scratch Diploma
isimli sarkiyi saglam bir muzik sisteminde dinlemenizi siddetle tavsiye ederim..

SULTANOGLU
08-06-2010, 10:32
sanırım son şarkıyı ilahiye benzetiyorlar ama alakası yok, sözler olsun arkadaki müzik olsun baya iyi :icon_tup:

bu arada hala aralıksız dinliyorum

SULTANOGLU
08-06-2010, 13:05
ayrıca benmi çok paranoyak oldum yoksa değilmiyim anlamadım. bu bir dizi iz şarkısını acayip ezelle bağdaştırdım sanki :D ya bu benim kroluğumdan kaynaklanıyor böyle diyor şarkıda

düşün ne yapardı ömerler biz ne yaptık be beyler boş şeyler bişeyler bişeyler

SULTANOGLU
08-06-2010, 13:06
yada çok dinledim iyice aptallaştım :D

alpeRS
08-06-2010, 13:36
5 sene önce beni türkçe raple tanıştıran sagoydu sagodan sonra başka mc dinlemek istemiyordum....fakat son 2 senedir özellikle kolera ile evlendikten sonra eski söz şairi sago kalmadı bence....nerde o büyük üstad hala şaşırıyorum.......