PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Baskı balata değişince ses yapar mı ?

Gokhan43
07-02-2010, 10:29
Merhaba arkadaşlar , perşembe günü baskı balata bitip yolda kalmam üzerine dün aracımın ( Golf 4 1.8) baskı balatasını sıfır set ile değiştirdim :) Servisten eve kadar getirmişler arabayı ilk çıktığında nasıldı bilmiyorum ama şimdi bir turlayıp geldim; araba hareket etmeye başladığında anlam veremediğim bir uğultu sesi var.

Önce lastiklerin orada çamur falan mı var dondu mu acaba da sürtüyo diye şüphelendim ama orlarda herhangi doncak vs. bişey yok.Arabayı hareket ettirince böyle uğultu gelmeye başlıyor sanki birşey sürtüyor gibi.

Bunun sıfır baskı balata ile alakası var mıdır ? Ya da sizin aklınıza gelen herhangi bir durum ?

Caesar
07-02-2010, 10:30
Sıfır baskı balata ile alakası vardır. 100 KM rodajı oluyor sanırsam 100KM sonra düzelmesi lazım.

Gokhan43
07-02-2010, 10:33
Sıfır baskı balata ile alakası vardır. 100 KM rodajı oluyor sanırsam 100KM sonra düzelmesi lazım.

Hmm.Rahatsız edici bir ses olduğu için insan şüphelenmiyor değil.Bir de ilk kez değiştiriyorum baskı balatayı o yüzden de bilemedim ses yapar mı yapmaz mı diye :)

Akşam 4'de de İstanbul'a gidicem okul başlıyor araba da yatcak burda.Süren falan olacak olursa bu rodaj döneminde herhangi dikkat edilecek husus var mı tembih edeyim de dikkat etsinler :)

Caesar
07-02-2010, 10:40
Hmm.Rahatsız edici bir ses olduğu için insan şüphelenmiyor değil.Bir de ilk kez değiştiriyorum baskı balatayı o yüzden de bilemedim ses yapar mı yapmaz mı diye :)

Akşam 4'de de İstanbul'a gidicem okul başlıyor araba da yatcak burda.Süren falan olacak olursa bu rodaj döneminde herhangi dikkat edilecek husus var mı tembih edeyim de dikkat etsinler :)

Ya bu arada ses baskı balatadan gelmiyor da olabilir araba normal giderken mi ses geliyor debriyaja basınca mı ses geliyor? Kayışda ses çıkarıyor olabilir. Bence sen git bi tekrardan kontrol ettir.

Gokhan43
07-02-2010, 10:44
Ya bu arada ses baskı balatadan gelmiyor da olabilir araba normal giderken mi ses geliyor debriyaja basınca mı ses geliyor?

Araba rolantide çalışırken hiç bir problem yok.Arabayı kaldırıp hareket etmeye ve hızlanmaya başlayınca böyle uğultu niteliğinde bir ses oluşuyor.Hani lastik çamurluğa sürter de böyle sürtme sesi oluşur ; ona yakın bir ses.

Yani debriyaja basınca oluşan veya debriyajdan ayağı çekince kesilen bir ses değil :( Araba hareket etmeye başlayınca uğuldamaya başlıyor :soru:

Caesar
07-02-2010, 10:45
Araba rolantide çalışırken hiç bir problem yok.Arabayı kaldırıp hareket etmeye ve hızlanmaya başlayınca böyle uğultu niteliğinde bir ses oluşuyor.Hani lastik çamurluğa sürter de böyle sürtme sesi oluşur ; ona yakın bir ses.

Yani debriyaja basınca oluşan veya debriyajdan ayağı çekince kesilen bir ses değil :( Araba hareket etmeye başlayınca uğuldamaya başlıyor :soru:

O zaman baskı balata ile bence alakası yok. Sorun farklı bişey kayıştan olabilir sen tekrardan kontrol ettir bence. Birde şöyle bişey var eğer o ses debrijaya bastığında kesiliyorsa eğer sorun baskı balata göbeğinde ki bilyedende olabilir. ama düzelmesi lazım kullandıkça onunda yeni çünkü.

Gokhan43
07-02-2010, 10:52
O zaman baskı balata ile bence alakası yok. Sorun farklı bişey kayıştan olabilir sen tekrardan kontrol ettir bence. Birde şöyle bişey var eğer o ses debrijaya bastığında kesiliyorsa eğer sorun baskı balata göbeğinde ki bilyedende olabilir. ama düzelmesi lazım kullandıkça onunda yeni çünkü.

Debriyaja basınca kesilmiyor malesef , boşa alıp araba hareketini sürdürmeye devam ettikçe de ses devam ediyor.Lastikler döndükçe ses oluşuyor diyeyim :)

Aksilik ya benim de İstanbul'a dönme vaktim ve bugün pazar ; Servis de kapalı :( Yarın baktırsınlar bari söyleyeyim de. :icon_tup:

İlginiz için teşekkür ederim bu arada :icon_tup:

S.Özeren
07-02-2010, 10:59
ben baskı balatayı değiştirdikten sonra hiç ses mes duymadım araçta bu zamana kadar

Caesar
07-02-2010, 11:05
benımde golfum var su ana kadar 8 defa baskı balata deyıstırdım bır kacında ugultu oldu ama kullandıgın baskının markası nedır ? bu cok onemlı yoksa ugultun devam eder

Uğultu olsa debriyaja basınca uğultunun kesilmesi lazım arkadaşın ki sürtme gibi oluyormuş ve sürekli oluyormuş.

waterboy07
07-02-2010, 13:54
baskı balata yenilenince ses yapmaz rodajda sadece kalkış esnasına biraz ses yapar ya takılışında yanlışlık var yada teker bilyalarından veya şanzumandan geliyordur kullanmayın sorun büyüyebilir.

Gokhan43
07-02-2010, 14:13
benımde golfum var su ana kadar 8 defa baskı balata deyıstırdım bır kacında ugultu oldu ama kullandıgın baskının markası nedır ? bu cok onemlı yoksa ugultun devam eder

Markası Sachs.

baskı balata yenilenince ses yapmaz rodajda sadece kalkış esnasına biraz ses yapar ya takılışında yanlışlık var yada teker bilyalarından veya şanzumandan geliyordur kullanmayın sorun büyüyebilir.

Ustamı aradım şimdi durumu anlattım o da sizin dediğiniz gibi "Debriyaja basınca ses kesilmiyorsa muhtemelen teker aksamında var birşeyler" dedi.1-2 saat içinde servise giderim getir bakalım dedi ama ben o saatlerde trende istanbul'a gidiyor olacağımdan babama derim götür de baktırıver diye artık :)

Sanırım teker bilyalarından dediğiniz gibi.Çünkü şanzumandan falan olsa ne kalkarken ses titreme vs. var , ne vites geçişlerinde zorlanma gıcırdama vs. var.Sadece hızlandıkça gelen bir uğultu sesi.

Bakalım araba servise gitsin gelsin , ben telefonla durumu öğrenir gelişmeleri buraya aktarırım tekrar :)

İlgileriniz için tekrar teşekkürler :)

Gokhan43
07-02-2010, 23:28
Sorun çözüldü :)

Ses baskı balatadan değil , sol ön tekerdenmiş.Tam sıkılmamış sanırım o da bilyayı sıyıttırmış.Yeni bilyalar takılacak problem kalmayacak..

Tekrar ilgilenen herkese teşekkürler :)

Gokhan43
08-02-2010, 00:03
@elpadre ; hocam sorun dediğim gibi baskı balata ile alakası yokmuş :) Sol ön teker bilyasından gelen bir ses , bilya değişince sorun kalkıcak salı günü :)

sekizsilindir
28-07-2020, 19:16
On yıllık bir hort olacak, Gokhan43 umarım unutmamışsındır ))
Tekerlek bilyası değişince bittimi uğultu? Şu an birebir aynı durumdayım

tlgylmz106
04-08-2020, 09:56
Geçenlerde Clio 2 aracımın baskı balata setini değiştirdim tur attım işe gidip geldim arabayla uğultu geliyor baktık sağ arka porya bilyası dağılmış onu yaptırdık işe gittik geldik sol arka porya dağılmış onu da değiştirdik �� şu an sıkıntı yok ama konuya denk gelince yazmak istedim baskıyla bu bilyaların alakası yok ama nedir burdaki sorun ��