Orijinalini görmek için tıklayınız : Astra GTC 1.6 Hakkinda
http://www.sahibinden.com/kazasiz_2007_model_35000km_de-49WQQaXQQ17780357WQQpXQQdisplayitem
Bu motora LPG uygulamasi yapan var mi aramizda? Takas teklifi olarak geldi de, eger alirsam LPG uygulamasi yaparak binmeyi dusunuyorum ama bu motorlar hakkinda hic bilgim yok, basima bela acar mi?
Opel'in bu modeli nasildir? Ic mekanda ileride tikirti vs. duyar miyim? 18'lik jantlarla ve yaylariyla kullanirim alirsam. Donanim olarak eksik midir? Benim gozume carpan sunroof ve IDS+ sistemi yok sanirim. Opsiyon olarak sadece Mercekli farlar alinmis.
Kisaca, tavsiye eder misiniz? :)
Ayrica bu aracin ederi nedir?
Tanıdığım biri yaptırdı.
mutlu mesut bikaç yıldır kullanıyor. sorun yok benim bilidğim hiç dile getirmedi.
vites degisimlerindeki sarsılmalar oldukca rahatsz edici bence bu araclarda.ama görüntü olarak guzel duruo gtc'ler.bildigim kadarıyla da az yakan bi arac deil.
Boost Up
07-02-2010, 14:10
Emreye sor bence:) OPC Emreye:)
vites degisimlerindeki sarsılmalar oldukca rahatsz edici bence bu araclarda.ama görüntü olarak guzel duruo gtc'ler.bildigim kadarıyla da az yakan bi arac deil.
Manuel'de de mi oyle? :)
Boost Up
07-02-2010, 14:33
Easytronicler öyle sarsıntılı vites geçiriyor:)
Easytronicler öyle sarsıntılı vites geçiriyor:)
otomatik alacaksam tam otomatik olur zaten onlarla isim olmaz :)
Boost Up
07-02-2010, 14:41
otomatik alacaksam tam otomatik olur zaten onlarla isim olmaz :)
Fazla gereksiz bir şanzuman biçimi:D. Bence GTC nin şekli güzel, tüp taktırırsan da az yakar heralde ya, hiç değilse GT den az yakacaktır:D. Şekli falanda hoş, simit LPG ile tamamdır:D
devil_berk22
07-02-2010, 14:55
bende 5 kapılısı vardı 1.6 motordan performans bekleme öncelikle bunu söyliyebilirim plastik sesleri gelebilir kapıdan, ön göğüsten, arka pandizottan vs. yakıt tüketimi basmassan en az 250-260bin civarı yakar orj jantlarla. ben bi ara 18' jantla kullanıyordum aracımı ve açıkca söyliyim hiç konfor falan kalmamıştı araçta + yakıt tüketimini inanılmaz şekilde etkiliyordu 300-350binden aşağı katiyen yakmıyor ve aracın kalkışları tamamen ölüydü bayırda özellikle eziyetti bana. Motor zaten kasayı zor taşıyor. bence sonuç olarak alınası bir araç değil bunu belirtmek isterim görünüşüne aldanma derim. Takıldığın bir nokta olursa yardımcı olurum :)
bende 5 kapılısı vardı 1.6 motordan performans bekleme öncelikle bunu söyliyebilirim plastik sesleri gelebilir kapıdan, ön göğüsten, arka pandizottan vs. yakıt tüketimi basmassan en az 250-260bin civarı yakar orj jantlarla. ben bi ara 18' jantla kullanıyordum aracımı ve açıkca söyliyim hiç konfor falan kalmamıştı araçta + yakıt tüketimini inanılmaz şekilde etkiliyordu 300-350binden aşağı katiyen yakmıyor ve aracın kalkışları tamamen ölüydü bayırda özellikle eziyetti bana. Motor zaten kasayı zor taşıyor. bence sonuç olarak alınası bir araç değil bunu belirtmek isterim görünüşüne aldanma derim. Takıldığın bir nokta olursa yardımcı olurum :)
Tesekkur ederim.. :)
ERDinc77 nickli uye nin 1.6 gtc si vardı ve yay ve 18" jantlarla kullanıyordu. lpg taktımadı sanırım ama işte onun dışındaki bütün detaylı bilgileri kendisinden alabilirsin. ama z16xel yada x16xel vs. bu motorlarda yıllardır lpg kullanılıyor ve lpg zaten normalde de sorun çıkarmaz ki :)
ERDinc77 nickli uye nin 1.6 gtc si vardı ve yay ve 18" jantlarla kullanıyordu. lpg taktımadı sanırım ama işte onun dışındaki bütün detaylı bilgileri kendisinden alabilirsin. ama z16xel yada x16xel vs. bu motorlarda yıllardır lpg kullanılıyor ve lpg zaten normalde de sorun çıkarmaz ki :)
daha once uygulanmis ornegini bilmedigimden sordum, belki bu motora gitmiyordur :rolleyes:
ben pm atayim arkadasa, tesekkurler
LPG sistemi ile sorunsuz binilir. Olay zaten motorun çalışmasının sorunsuz olması motor 4*4 lük çalışıyor ise işini bilen bi yerde yapılmış LPG dönüşümü ile sorunsuz binilir. Performansını kötülüyorsunuzda ne bekliyorsunuz ben onu anlamıyorum sonuçta 1600cc 1300kg araba çekmiyor olayı falanda yok hangi 1600cc normal bi araba rampada yavaşlamıyor ki?
Civic 1.4, corsa 1.4 ün performansı iyi oluyorda aynı performansı GTC 1.6 verince eşek oluyor onu anlamıyorum:)
Konsol kalite olarak falan sınıfında en iyilerinden sadece golf daha iyi diyebilirim. Ben bindiklerimde tıkırtı duymadım hiç orjinalinden süspansiyonuda biraz sert ama sürüşü keyifli bi araba.
LPG sistemi ile sorunsuz binilir. Olay zaten motorun çalışmasının sorunsuz olması motor 4*4 lük çalışıyor ise işini bilen bi yerde yapılmış LPG dönüşümü ile sorunsuz binilir. Performansını kötülüyorsunuzda ne bekliyorsunuz ben onu anlamıyorum sonuçta 1600cc 1300kg araba çekmiyor olayı falanda yok hangi 1600cc normal bi araba rampada yavaşlamıyor ki?
Civic 1.4, corsa 1.4 ün performansı iyi oluyorda aynı performansı GTC 1.6 verince eşek oluyor onu anlamıyorum:)
Konsol kalite olarak falan sınıfında en iyilerinden sadece golf daha iyi diyebilirim. Ben bindiklerimde tıkırtı duymadım hiç orjinalinden süspansiyonuda biraz sert ama sürüşü keyifli bi araba.
Tesekkur ederim. Performans beklentim yoktu zaten, bu motorda LPG'yle kotu tecrubeler de yoksa dusunulebilir. Bir kullanmam lazim ama sorun olacagini sanmiyorum. Normal kullanimda 20 kurus yani 10 litre lpg yaksa yeter.
lpg fiyatı degişiyor illere gore ankara nın içinde bile degişiyor. ama litre uzerinden gidersem 10 km de 1 lt yani 100 km de 10 litrenin üstüne pek çıkmazsınız.
edit: şehir içi değeridir. şehir dışında 8.5 u rahat gorursunuz. hele ki motor kompresyonunu kullanmaya alışırsanız yol bilgisayarında 0.0 yaktıgını gormek kadar guzel birşey yok :)
Tesekkur ederim. Performans beklentim yoktu zaten, bu motorda LPG'yle kotu tecrubeler de yoksa dusunulebilir. Bir kullanmam lazim ama sorun olacagini sanmiyorum. Normal kullanimda 20 kurus yani 10 litre lpg yaksa yeter.
Sık sık hız sabitleyiciyi kullanırsan çok rahat yakalarsın hedeflediğin tüketimi,
Zafira kullandım bir süre ecotec 1.6 motorluydu tabiri caizse davar gibi kullanmama rağmen:D 10lt civarı yakıyordu şehir içi normal kullanımda 8.5-9lt arasına rahat düşüyordu. Zafira daha ağır ve ecotec motor twinporta göre daha fazla yakıt tüketiyor. Uçuk bir tüketim olmaz kesinlikle.
tarık arkadasım 3 senedır kullanıyor cok cok memnun. plastıgı cok guzel hıc ses duymadım 1 ay gıbıde bende kalmıstı arac gayet ıyıydı yanı performanısda fena degıl eskı aracım coupe ye gore cok az yakıyordu bı depoyla 630km gıttıgını soluyor koltukları bıraz sert uzun yolculukta bel agrısı yapıyor
cabriolet
07-02-2010, 15:47
frenleri pek iyi tutmaz çok sert basınca arıza ışığı yakar
motor arıza ışığı hep yanar arada kafasına göre söner
içerden gelen sesler müzik açınca duyulmuyo gerçi ama hoparlörleride çabuk cortluyo
plastik malzemelerin kalitesizliği zaten çileden çıkarıyo
bunlar kardeşimin arabasından aklımda kalanlar :)
Sık sık hız sabitleyiciyi kullanırsan çok rahat yakalarsın hedeflediğin tüketimi,
Zafira kullandım bir süre ecotec 1.6 motorluydu tabiri caizse davar gibi kullanmama rağmen:D 10lt civarı yakıyordu şehir içi normal kullanımda 8.5-9lt arasına rahat düşüyordu. Zafira daha ağır ve ecotec motor twinporta göre daha fazla yakıt tüketiyor. Uçuk bir tüketim olmaz kesinlikle.
tesekkurler
tarık arkadasım 3 senedır kullanıyor cok cok memnun. plastıgı cok guzel hıc ses duymadım 1 ay gıbıde bende kalmıstı arac gayet ıyıydı yanı performanısda fena degıl eskı aracım coupe ye gore cok az yakıyordu bı depoyla 630km gıttıgını soluyor koltukları bıraz sert uzun yolculukta bel agrısı yapıyor
uzun yol yapmadigim icin sorun olmaz, tesekkur ederim :)
frenleri pek iyi tutmaz çok sert basınca arıza ışığı yakar
motor arıza ışığı hep yanar arada kafasına göre söner
içerden gelen sesler müzik açınca duyulmuyo gerçi ama hoparlörleride çabuk cortluyo
plastik malzemelerin kalitesizliği zaten çileden çıkarıyo
bunlar kardeşimin arabasından aklımda kalanlar :)
naptin sen yahu :D arada hatali uretim piyangosu kardesine cikmis olmasin :o
Boost Up
07-02-2010, 15:53
Astra CDTI dan izlenimlerim,
Koltuklar ciddi anlamda sert- müzik kalitesi bildiğin "0"- plastik sesi pek yok gibiydi:)
cabriolet
07-02-2010, 15:55
tesekkurler
uzun yol yapmadigim icin sorun olmaz, tesekkur ederim :)
naptin sen yahu :D arada hatali uretim piyangosu kardesine cikmis olmasin :o
34 H .... plakaydı arabası zaten 6 ay kullandı sonra caddede birine sattık gitti araba cam açma düğmeleri bozuluyodu sürekli teybin ses açma düğmesi bozuluyodu vites bazen geriye geçmiyodu hep ileri gitmek zorunda kalıyoduk he kardeşimde at arabası gibi kullanıyodu ama bu kadar sorunda fazla bi alman arabası için sonra 320d aldık onuda at arabası gibi kullandı bende şuanda aynı arabayı çok dikkat etmeden kullanıyorum hiç sorun çıkarmıyo :)
Astra CDTI dan izlenimlerim,
Koltuklar ciddi anlamda sert- müzik kalitesi bildiğin "0"- plastik sesi pek yok gibiydi:)
ilginc, corsa 1.3 sport'ta muzik kalitesi gayet tatminkar :)
34 H .... plakaydı arabası zaten 6 ay kullandı sonra caddede birine sattık gitti araba cam açma düğmeleri bozuluyodu sürekli teybin ses açma düğmesi bozuluyodu vites bazen geriye geçmiyodu hep ileri gitmek zorunda kalıyoduk he kardeşimde at arabası gibi kullanıyodu ama bu kadar sorunda fazla bi alman arabası için sonra 320d aldık onuda at arabası gibi kullandı bende şuanda aynı arabayı çok dikkat etmeden kullanıyorum hiç sorun çıkarmıyo :)
yazdim bunlari da, sagol :)
Düz otomatiği yok hepsi Easy diye biliyorum. Hergün kullanıyoruz neredeyse yakıtı nereden aldığına bile bağlı şanzımanın sarsması.
Peki sizce bu aracin ederi nedir?
Juggernaut
07-02-2010, 16:36
Tüpsüz hali senin aracın ile aynı yakar bunu alıp tüp taktırıcağına 207ye tüp taktır daha iyi hemen hemen aynı yakarlar en azından performansı olan arabaya binmiş olursun.Ediceğide 26-27.000 TL.
Tüpsüz hali senin aracın ile aynı yakar bunu alıp tüp taktırıcağına 207ye tüp taktır daha iyi hemen hemen aynı yakarlar en azından performansı olan arabaya binmiş olursun.Ediceğide 26-27.000 TL.
Turbo ve Peugeot olmasindan cekiniyorum biraz. :) Bir de daha once yapilmis ornegini gormedigim icin emin olamiyorum. Atmoferik 1.6'ya yapmak daha kolay geliyor.
207 direkt enjeksiyon LPG takması TR şartlarında imkansız:)
cabriolet
07-02-2010, 17:15
bence tarık 2005-2006 mini cooper yada mini one bak sen en güzeli :D
bence tarık 2005-2006 mini cooper yada mini one bak sen en güzeli :D
One'larin ici cok sefil duruyo ya :)
05-06 Cooper da baktim ama manuel uygun bir sey bulamadim..otomatik de pek dusunmuyorum ama el mahkum, olabilir.. :D
cabriolet
07-02-2010, 17:21
One'larin ici cok sefil duruyo ya :)
05-06 Cooper da baktim ama manuel uygun bir sey bulamadim..otomatik de pek dusunmuyorum ama el mahkum, olabilir.. :D
lpg takıcam diyosun zaten otomatik al gitsin bence :D
Juggernaut
07-02-2010, 17:26
Az yaksın diyosan eski kasa ne one bak nede cooper şehir içinde 10lt altına düşürmek pek mümkün değil oda çok kasarsan.Yeni kasa one lar şehir içinde 8lt civarı yakıyor yeni kasa bak bence.
lpg takıcam diyosun zaten otomatik al gitsin bence :D
otomatiği lpg de kesmez yakıyor meret araba:)
hakkaten bi yandan o da var otomatik Cooper 25 kurusun altina inmez lpg'de bile :D
One'lar da her kasada cok sefil duruyor, uzerine bir suru yapacagim masrafi ekler cooper alirim :D icine hic birsey yapamazsin zaten degmez
Tarık Astrada güzel ama bak daha öncede dedim 2005 cooper + lpg tadından yenmez :) birde otomatik olsun keyfin doruklarına vur ;) ***** hatunlarla gezerken manuel zor oluyor miniye binincede işler değişecek biraz ahuah
Boost Up
07-02-2010, 17:32
Miniye LPG sığar mı yav:confused:
Miniye LPG sığar mı yav:confused:
Soru güzel cevap epic fail :) çünkü stepne havuzu yok minilerin.S'lerde stepne hiç yok,cooperlardada bagajın altına takılıyor yukardan vidayla sabitleniyor.
Tarık Astrada güzel ama bak daha öncede dedim 2005 cooper + lpg tadından yenmez :) birde otomatik olsun keyfin doruklarına vur ;) ***** hatunlarla gezerken manuel zor oluyor miniye binincede işler değişecek biraz ahuah
ilanlara baktim da cok apaci Mini dolmus ortalik :) guzel olanlar da cok para istiyor gibi :) once 207'yi satmak lazim.. Bu (http://www.sahibinden.com/cooper_smg-f1_58_000_km_de-24WQQaXQQ20459087WQQpXQQdisplayitem) fena degil gibi iclerinde..30'a verseler olabilir :p
Soru güzel cevap epic fail :) çünkü stepne havuzu yok minilerin.S'lerde stepne hiç yok,cooperlardada bagajın altına takılıyor yukardan vidayla sabitleniyor.
hhahaha :D halledilir bir sekilde ama yakacagi yine minimum 25 kurus :) :o :icon_wack
cabriolet
07-02-2010, 17:53
http://www.sahibinden.com/hatasiz_2006_tiptronic_cooper_-79WQQaXQQ18415772WQQpXQQdisplayitem
bide bu iyi duruyo sanki tarık :)
yeni kasa mini one da güzel olabilir 3 kollu bi direksiyon bide cooper s jantı ile güzel oluyo onlarda :)
http://www.sahibinden.com/hatasiz_2006_tiptronic_cooper_-79WQQaXQQ18415772WQQpXQQdisplayitem
bide bu iyi duruyo sanki tarık :)
yeni kasa mini one da güzel olabilir 3 kollu bi direksiyon bide cooper s jantı ile güzel oluyo onlarda :)
olabilitesi var tabi :)
bu 7'larin hic birinde sunroof yok heralde ? Cooper oldu mu cam tavan olsun isterim, S olsa neyse de..
cabriolet
07-02-2010, 18:07
olabilitesi var tabi :)
bu 7'larin hic birinde sunroof yok heralde ? Cooper oldu mu cam tavan olsun isterim, S olsa neyse de..
sunrooflu olanları var ama ben pek sunroof sevmediğimden hep sunroofsuz arabalara bakıyorum :D