Orijinalini görmek için tıklayınız : yol tutuş yardım
G.S.İ_07
07-02-2010, 17:50
Selamlar herkese corsa c kasa aracımı alçaltmak ve yol tutuş artırmak istiyorum , corsa c stock önden kopmalar yapıyor sürenler bilir yardımınızı istiyorum,şu anki düşüncem stock amortisörlere 3,5 fk yada 5,5 yay taksam şaseyi eğer mi?
En sağlıklı nasıl olur bir sürü kritik yaptı arkadaşlarım kafam karıştı.
saygılar..
3.5 ustunde yayi spor amortsorsuz kullanma derim,5.5 istiyosanda kit seklinde var ise aracina uygun o sekilde kullan(yay-amortisor).
dragstar
07-02-2010, 21:54
şaseyi eymek o kdr kolay bşy değil piyasada satılan yaylarla kabiliyet lazım
G.S.İ_07
07-02-2010, 22:11
sağolun cevaplarınız için.3,5 yay deneyen bır corsa c gormustm 1 parmak bosluk verıyor camurlukla ben sıfra sıfır olsun istiyroum o zman amortısr+ yay almayı dusunuyorum ancak bır arkadasımda corsa b gsi var 3,5 fk yayı kesti çok düşmediği için stock amortisörle kullanmakta ve hiç birşey olmaz diyor al 3,5 spor yayı bı bakla keselim diyor , bir başkasıda normal yayları keselım dıyor.
G.S.İ_07
08-02-2010, 16:20
arkadaşlar 5,5 fk yayı stock amortısorlere takmayı düşünüyorum.sanayici ve modifiyeci bir arkadaşımda spor yayı kemsediğin sürece sorun olamz 3,5 yay amator kalıyor denedik dusurmuyor, milletin kafasında spor amortisör olamdan olmaz deniyor ama bır suru arac ta stock amortısöre 5,5 kulanılıyor şaseyi eğmiyor yok öyle birşey sadece tam performans alamazsın diıyor.
arkadaşlar 5,5 fk yayı stock amortısorlere takmayı düşünüyorum.sanayici ve modifiyeci bir arkadaşımda spor yayı kemsediğin sürece sorun olamz 3,5 yay amator kalıyor denedik dusurmuyor, milletin kafasında spor amortisör olamdan olmaz deniyor ama bır suru arac ta stock amortısöre 5,5 kulanılıyor şaseyi eğmiyor yok öyle birşey sadece tam performans alamazsın diıyor.
Standart Amortisör ilede 5,5'luk yay kullanabilirsin. Kullanıma bağlı olarak birkaç ay içinde amortisör almak zorunda kalırsın Oem olanlar patlayacağı için :)
G.S.İ_07
08-02-2010, 16:51
Standart Amortisör ilede 5,5'luk yay kullanabilirsin. Kullanıma bağlı olarak birkaç ay içinde amortisör almak zorunda kalırsın Oem olanlar patlayacağı için :)
çok teşekkür ederim cevabınız için ancak demek istediğinizi tam anlayamadım , eğer stock amortisöre 5,5 yay takarsam birkaç ayda bir sürekli olarak amortisörlerden birisi
patlar mı demek istediniz?şu an aracın üzerinde gm fabrika stock amortisörler var.
çok teşekkür ederim cevabınız için ancak demek istediğinizi tam anlayamadım , eğer stock amortisöre 5,5 yay takarsam birkaç ayda bir sürekli olarak amortisörlerden birisi
patlar mı demek istediniz?şu an aracın üzerinde gm fabrika stock amortisörler var.
Kesin patlar diye birşey yok biraz senin sansına ve aracı kullanmana bağlı fakat en sağlıklısı amort+yay kombinasyonu...
G.S.İ_07
08-02-2010, 17:20
Kesin patlar diye birşey yok biraz senin sansına ve aracı kullanmana bağlı...
anladım teşekkür ederim kardeşim,ben sert seri kullanıyorum çoğu zaman yolda ancak XOR isimli abi heralde her defasında sorun yaşarsın yani mutlaka patlar demek mi istedi cevabında onu anlamadım.kendisi görürse cevap yazarsa memnun olurum
nakayama
08-02-2010, 17:20
Abimin arkadaşının aracında 3.5 cm var gayet güzel düştü 3 yıldır aynı yay duruyor ne amartisor patladı nede baska bişey oldu yol tutuşu gayet güzel.
http://image5.sahibinden.com/photos/12/41/11/16124111v5e.jpg
Rahmi söylemek istediğimi açıklamış :)
Kesin patlar diye birşey yok biraz senin sansına ve aracı kullanmana bağlı fakat en sağlıklısı amort+yay kombinasyonu...
anladım teşekkür ederim kardeşim ancak XOR isimli abi heralde her defasında sorun yaşarsın yani mutlaka patlar demek mi istedi cevabında onu anlamadım.kendisi görürse cevap yazarsa memnun olurum
Şans meselesi ben ne zaman 5,5 yay taksam standart amortisörüm her arabamda patladı her seferinde gidip koni almak zorunda kaldım bidaha takma sökme parası vs zaman kaybı yani. En önemlisi 5,5 yay ile spor alortisör kullanırsan yol tutuşa daha çok faydası olacağıdır.
G.S.İ_07
08-02-2010, 17:30
Abimin arkadaşının aracında 3.5 cm var gayet güzel düştü 3 yıldır aynı yay duruyor ne amartisor patladı nede baska bişey oldu yol tutuşu gayet güzel.
http://image5.sahibinden.com/photos/12/41/11/16124111v5e.jpg
anladım teşekkürler örnek için makina tatlı olmuş,3,5 cm geçince işler değişiyor edindiğim bilgilerde nekadar yere yakın ve sert yaparsan risk artıyor ,ben sıfıra sıfır olsun ıstıyorum camurluk teker arası sizin aracta marspiyel eklemıs aradakı acığı kapatmıs ama guzel olmus ben ekleme yapmadan dusurmek ıstıyorum o yuzden ;)
nakayama
08-02-2010, 17:33
anladım teşekkürler örnek için makina tatlı olmuş,3,5 cm geçince işler değişiyor edindiğim bilgilerde nekadar yere yakın ve sert yaparsan risk artıyor ,ben sıfıra sıfır olsun ıstıyorum camurluk teker arası sizin aracta marspiyel eklemıs aradakı acığı kapatmıs ama guzel olmus ben ekleme yapmadan dusurmek ıstıyorum o yuzden ;)
bu 1 yıl onceki resim şuan önlere parmak girmiyor lastik camuırlugun ıcınden arkada sıfıra sıfır cok tatlı düştü
G.S.İ_07
08-02-2010, 18:35
Rahmi söylemek istediğimi açıklamış :)
Şans meselesi ben ne zaman 5,5 yay taksam standart amortisörüm her arabamda patladı her seferinde gidip koni almak zorunda kaldım bidaha takma sökme parası vs zaman kaybı yani. En önemlisi 5,5 yay ile spor alortisör kullanırsan yol tutuşa daha çok faydası olacağıdır.
çok teşekkür ederim abi yardımlarından dolayı bende bir deneyeyim şansımı zaten bırkac aya alırım spor amortısor su an sınavlar var zamanım yok da spor yaylarıda burada bır arkadasta varmıs sıfır ondan alırsam hemen takarım dıye almak ıstıyorum.
G.S.İ_07
08-02-2010, 18:36
bu 1 yıl onceki resim şuan önlere parmak girmiyor lastik camuırlugun ıcınden arkada sıfıra sıfır cok tatlı düştü
guzel dusmmus ozaman sızınkı ,coğu 3,5 lar 2cm dusuyor dusmuyor dıye bılıyorum.
apex 4-6. bn kullanıorm corsamda önden 1 parmak içeri sokuo arkdan parmak girmio öle diym.önden 2 parmak basık olması hrzman dha guzel.o yuzden apex4-6 öneriorm.2004 model aracm dha amortisör deistrmedm:)
G.S.İ_07
08-02-2010, 22:24
apex 4-6. bn kullanıorm corsamda önden 1 parmak içeri sokuo arkdan parmak girmio öle diym.önden 2 parmak basık olması hrzman dha guzel.o yuzden apex4-6 öneriorm.2004 model aracm dha amortisör deistrmedm:)
çok güzel maaşallah kardeşim , sen stock (fabrika çıkışı amortisörlere)mi bu apex yayı takın acaba yoksa spor amortisörle bu apwxi leri mi kullandın ?
çok güzel maaşallah kardeşim , sen stock (fabrika çıkışı amortisörlere)mi bu apex yayı takın acaba yoksa spor amortisörle bu apwxi leri mi kullandın ?
yk krdesm orjnal amortisörlerle kullandm.sana yaylı resm atm dicem ama yaylı resmi yok.cnku spor yay taktıktan kısa bir sure sonra önlerdende amortisörden kestrdm:D
ama apex 4-6 öneririm.hem yol tutus hem görunum acısından. bi arkdasma yne fk'nın 4-6 yayını taktk fk da guzel.aynı basıklıklığı yapıo fkat braz sert:)
G.S.İ_07
09-02-2010, 19:33
peki fk 5,5 yay deneyen kulalanan varmı corsa c orjınal amortisörlerle?nasıldır fk 5,5cm yay alacağımda.
G.S.İ_07
09-02-2010, 23:24
3,5 sıkıntısız kullanırsın orjın amortusorlerle ama 5 cm koyucaksanda yıne orjın amortusorlerle kullanabılırısn ama amortusor özellıgını yıtıyor bellı bır muddetten sonra ben gsida kullandım hıcte sıkıntı yasamadım 5 cm yaylarla orjınal amortusorlerle yanı ne patladı nede bır sey oldu
corsa b gsi da mı kullandınız acaba? teşekkürler..
G.S.İ_07
10-02-2010, 16:40
arkadaşlar o zaman herhangi bir marka 5,5-6 cm arası spor corsa c için uygun tavsiye verirmisiniz güzel değilse boşuna almamayim bu fk 5,5 cm spor yayları.
aracının aks ağırlıklarıyla almayı düşündüğün yay için verilen aks ağırlıklarını kıyasla.aracının aks ağırlığı yay için verilenden ne kadar ağırsa o kadar fazla düşer.
ön aks ağırlıkları için mesela vogtland 30mm modeli 790 kg eibach 30mm modeli 820 kg
G.S.İ_07
11-02-2010, 22:57
aracının aks ağırlıklarıyla almayı düşündüğün yay için verilen aks ağırlıklarını kıyasla.aracının aks ağırlığı yay için verilenden ne kadar ağırsa o kadar fazla düşer.
ön aks ağırlıkları için mesela vogtland 30mm modeli 790 kg eibach 30mm modeli 820 kg
çok teşekkürler örneğiniz için ..