Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : İntegra Fren merkezi hakkında....

timucintt
07-02-2010, 19:19
Selam arkadaşlar bir sorum olacaktı. Uzun zamandır frenlerimi elden geçirecektim bugün yarın tüve girmeden fren merkezini ve disklerini değişeceğim elden geçimek istiyorum ama bulamıyorum. Sorum şöyle olacak ben araştırdım ama bulamadım integra için fren merkezi tamir kiti varmı ? yoksa direkt komple fren merkezimi alacağız ? çünkü nerede aratsam yada araştırsam teglerin fren merkezi tamir kitleri yok komple satılıyor hep... Önceden eden geçirenler beni aydınlatırsa bu konuda sevinirim çünkü az az sızıyor merkezden deli etti beni...

http://www.tegger.com/hondafaq/mastercylinderreplace/disassembly/disassembled.jpg

stlegal
07-02-2010, 19:58
bende 5000 km kullanılmış merkez var istersen hiç uğraşma al tak

timucintt
07-02-2010, 20:06
bende 5000 km kullanılmış merkez var istersen hiç uğraşma al tak

Nissin mi abi yoksa yan sanayimi ? :) + fiyat alayım :D

stlegal
07-02-2010, 21:05
nissin değil kanka ama her türlü garanti veririm

speed
08-02-2010, 07:08
timuçin integra merkezin tamir takımı var....benim integranın değişmişti....servisten almıştım...ama yanılmıyorsam 1 aydan uzun beklemiştik yurtdışından getirtmişlerdi.....çok iyi hatırlamıyorum ama galiba üç parça 190 lira civarına gelmişti....lambalarda felan beklerken hidroliği tutamıyor ve fren pedali yavaş yavaş en alt noktaya kadar iniyordu....tamir takımı yenilendikten sonra sorun ortadan kalktı...eğer bulamazsan izmir terakkiden temin edebiliriz bilgin olsun.....

timucintt
08-02-2010, 13:22
nissin değil kanka ama her türlü garanti veririm

Ok abi aslında çok çok orijinal olması gerekmez o parçanın benim için. Sonuçta mekanik bir parça öyle hemen bozulacağını sanmıyorum onun için yan sanayide takabilirim tabiki ama önce biraz araştırma yapayımm söküp inceleyem önce.. :)

timuçin integra merkezin tamir takımı var....benim integranın değişmişti....servisten almıştım...ama yanılmıyorsam 1 aydan uzun beklemiştik yurtdışından getirtmişlerdi.....çok iyi hatırlamıyorum ama galiba üç parça 190 lira civarına gelmişti....lambalarda felan beklerken hidroliği tutamıyor ve fren pedali yavaş yavaş en alt noktaya kadar iniyordu....tamir takımı yenilendikten sonra sorun ortadan kalktı...eğer bulamazsan izmir terakkiden temin edebiliriz bilgin olsun.....

Evet abi serviste tamir takımı o civardaydı. Bu arada araştırdım 87-91 prelude ile aynı içi ama işte servis 1-1.5 ay bekletiyor buda beni deli ediyor ben haftaya tüve girmeyi planlıyorum bir fren için merkez tamir takımı için çok uzun bir süre :( bide frenle ilgili hiç bir sıkıntım yok şok şükür zımba gibi tutuyor kızaklama bile olmuyor yada fren pedalımdada hiçbirşekilde kaçma yok ama çok az miktarda arkasından sıvı sızıyor. 300 400 km sonra yaklaşık kabının yarısına kadar ekleme yapıyorum. buda beni dlei ediyor aynı zamanda arabanın fren merkezi altındaki boyaların erimeside cabası :( İçindeki contalar dğeişse düzelir kanatindeyim. Bakalım birazdan sökeceğim merkezi içini açıp detaylı bir inceleme yapıp bburdan yazmaya ve gerekli şeylerin tam listesini yapacağım ;)

timucintt
26-02-2010, 20:50
Bugn geri taktık içindeki 1 2tane lastik gebermiş...

lakin şu tarz bişiler oldu nedir size durum ?

Arkadaşlar ÜSt ana merkezim elden geçti sızmalar vardı tamir kitiyle halletik ama bir sorum var. Araba stop ettiğimde ***** şişirebiliyorum freni herhangi bir sızma kopma yok ama araba çalışırken fren pedalı baya bir basıyorum ve ama ışıklarda felan pedal düşmüyor. Ama frenlemede hiçbir sıkıntı yok üstelik frenler daha iyi tutuyor ama ne bileyim bir hissislik mevut 4 5 cm düşürebiliyorum frene basarak. 2 3 cm bastğımda fren tutmaya başlıyor... sizce nedir sorun sizce alışmalımıyım. ? öncedende 2 3 cm basıyordum fren için ama biraz uzadı gibi

Ana merkez bozukmudur acep ?

timucintt
27-02-2010, 00:17
yarın bir feniye gidip pedalleri ayartacam :) bide komple fren sıvısını değişeyim... kendine gelir o zaman havasıda alınmış olur tabi hava yapmışsa... :D