Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Arabası olan herkesi ilgilendiren bir Haber !!!!!

mmustu
09-02-2010, 11:53
Sürücüler cezalarda ABD modeline dikkat!
Sürücüler dikkat! Trafik cezaları ağırlaşıyor. ABD modeline uyacak yeni sistemde kural çiğneyen hem ceza ödeyecek hem de sigorta primi artacak.

İçişleri Bakanlığı, trafik terörünün önüne geçmek için trafik cezalarını ağırlaştırmaya hazırlanıyor. Bu kapsamda Trafik Kanunu'nda köklü değişikliklere gidilecek. Ancak bakanlık bu değişiklik öncesinde farklı ülkelerdeki uygulamaları incelemeye aldı.
Aralarında Ankara Valisi Kemal Önal'ın da bulunduğu bir komisyon ABD'ye giderek 'Amerika Karayolu Güvenliği Kanunu'nu inceledi. Komisyonun 'uygulanabilir' bulduğu bu sisteme göre;
sadece trafik kazası yapan değil, trafik kurallarını çiğneyen de daha yüksek trafik sigorta primi ödemek zorunda kalacak. Kırmızı ışığı 3 kez ihlal edenin sigorta primi 2 katına çıkacak.
Trafik kurallarını ihlal edenlerden sürücü kursunun tamamını ya da bir kısmını tekrar alması istenecek. Sigorta şirketleri 'güvenilmeyen, kötü şoför' listesinde bulunanların primini yüksek tutacak.
* Türkiye'de yılda 1 milyon adet kaza oluyor.
* Günde 24 kişi yılda 10 bin kişi hayatını kazada kaybediyor.
* Yılda 1 milyar 625 bin liralık hasar oluşuyor. (Sabah)

SOMEONESPECIAL
09-02-2010, 11:56
Yurtdışına incelemeye giden komisyondan ricam...
Lütfen oradaki asfalt kalitesini, mühendisliklerini, yolların
kaç şerit olduğunu, trafik işaret ve levhalarını da bir incelesin...

SekoLive
09-02-2010, 11:56
yok daha neler diyorum...

nime
09-02-2010, 11:59
Süper bir paylaşım dostum sağol. Görüşüme gelince çoktan geç kalınmış bir uygulama ? Zira 78 yılından bu yana 250.000 insan öldü ortalama olarak. İnşallah en kısa zamanda uygulanır ve bu trafik terorune bir önlem olsun ;)

aqustic
09-02-2010, 12:01
Bence de güzel bir uygulama olcak

nime

Evek Kerem çok iyi yere değindin. Bizim beylik düzünde ara yollarda tek bei levha bile yok ! Ki olsa bile bizim millet çok duyarsız hiç yol vermiyor üstelik bebek arabası kullansan bile !!!

Eyüp
Bencede iyi olur , en azından herkez daha dikkatli olur.

elpadre
al burdan yak bu ne yaw

Utku
09-02-2010, 12:02
Nedense hep kasaya giren kısmını arttırıyolar..ilgi alaka kısımlarını arttırsalar ya mesela bizdede ABD'de olduğu gibi hak aranabilse polisler ödlek olmasa bizim hakkımızı en az bizim kadar iyi arasalar iyi vatandaşla kötü vatandaşı gerçekten ayırsınlar..

arfy
09-02-2010, 12:03

kesinlikle katılıyorum .. ama her zamanki gibi işlerine gelen şeylere bakıcaklar diğer yerleri görmezden gelicekler , adetleri üzere

kv661
09-02-2010, 12:07
bunların ben annelerine selam ediyorum Ankara'dan. Sanki herşey düzgün de trafik cezaları kaldı.Sen yolunu yaparsın işaretini koyarsın ondan sonra başımla beraber uymazsam nağmertim

Eworen
09-02-2010, 12:17
iyi niyetli olmaya çalışırdım ama mümkün deil zihniyetlerinden haberimiz var

amaç belli kazalar falan umurlarında olduğundan değil nerden daha çok kazanırız..

timucintt
09-02-2010, 12:21
Tam bu hükümete göre bir uygulama... kısıtla, ez, parasını al ne *** yerse yesin mantığı... lan AQP önce git yolları düzelt. vergiyi 1000 misli almayı biliyorsun... insanlara adam gibi eğitim öğretim yol iş aş ver sonra gel amerikan sisteminden bahset...

thedevil
09-02-2010, 12:23
o zaman cinayetler artacak gibi görünüyor :P

SOMEONESPECIAL
09-02-2010, 12:25
Kimse bu kadar tepki vermesin... Adam baştan söyledi peşin peşin...
***** da al git !

sinan-s
09-02-2010, 12:26
Ohanzi durumu olmuş..

timucintt
09-02-2010, 12:27
Kimse bu kadar tepki vermesin... Adam baştan söyledi peşin peşin...
***** da al git !

Valla abicim o anamızı alda git dedi ; ama onun anasını alan aldı giden gitti 7 yıl boyunca... :D

ceco
09-02-2010, 12:30
Sürücüler cezalarda ABD modeline dikkat!
Sürücüler dikkat! Trafik cezaları ağırlaşıyor. ABD modeline uyacak yeni sistemde kural çiğneyen hem ceza ödeyecek hem de sigorta primi artacak.

İçişleri Bakanlığı, trafik terörünün önüne geçmek için trafik cezalarını ağırlaştırmaya hazırlanıyor. Bu kapsamda Trafik Kanunu'nda köklü değişikliklere gidilecek. Ancak bakanlık bu değişiklik öncesinde farklı ülkelerdeki uygulamaları incelemeye aldı.
Aralarında Ankara Valisi Kemal Önal'ın da bulunduğu bir komisyon ABD'ye giderek 'Amerika Karayolu Güvenliği Kanunu'nu inceledi. Komisyonun 'uygulanabilir' bulduğu bu sisteme göre;
sadece trafik kazası yapan değil, trafik kurallarını çiğneyen de daha yüksek trafik sigorta primi ödemek zorunda kalacak. Kırmızı ışığı 3 kez ihlal edenin sigorta primi 2 katına çıkacak.
Trafik kurallarını ihlal edenlerden sürücü kursunun tamamını ya da bir kısmını tekrar alması istenecek. Sigorta şirketleri 'güvenilmeyen, kötü şoför' listesinde bulunanların primini yüksek tutacak.
* Türkiye'de yılda 1 milyon adet kaza oluyor.
* Günde 24 kişi yılda 10 bin kişi hayatını kazada kaybediyor.
* Yılda 1 milyar 625 bin liralık hasar oluşuyor. (Sabah)

:D:D:D benım için zaten yeterınce agır deılmı kanka ya:(

brv
09-02-2010, 12:30
Yollarda bu kadar kasap ehliyet sahibi insan varken yapılması gereken bir uygulama bence...
İyi kötü Tüv'le beraber daha iyi uygulamaya geçtik,cezalarında caydırıcılığının artması insanları kurallara uymaya itecektir.
Bayramlarda,uzun tatilerde yolların kan gölüne dönmesinden bıkmadınız mı hala...Bazı şeylerin değişmesi lazım bence olumlu bir hamle bu...
Bu değişim çerçevesinde polislerinde düşünce tarzının değişmesi lazım,trafikteki herkesin hata yapabileceği sadece film egsozlu araçların birer potansiyel trafik canavarı olmadığını görmeleri lazım...

Cimmeria
09-02-2010, 12:37

kesinlikle çok doğru, bizim ülkemizde nedense yurtdışı örnek alınırken hep eksik olarak alınyor, adamlar bu sistemi oturtana kadar önce altyapılarını tamamlamışlar. Bizde böyle bir şey var mı yok tabiki

ceco
09-02-2010, 12:40
gecen bısey dıkkatımı cektı, polıs benı durdurdu egsoz yüründen evraklarımı aldı, o sırada onumuzden bı kamyon gecıyor kı sormayın agzınakadar yüklü neredeyse devrılecek yan gidiyo arac, ne stop lambaları yanı yo nede park direk olume neden yanı adam, dedım bak benım egsoz adam oldurmez ama su aracın durumuna bı bak ya dedım hesapta benı baglayacaktı 62 tl yazdı bıraktı... neler goruyorus neler adamlar sadece bızım egsoza cam flımıne kıtlenmısler ya...

.::EmrE::.
09-02-2010, 13:19
Acaba egzozdan bağlanınca da prim ödeyecek miyiz :D

R.I.P
09-02-2010, 13:35
hastasıyım şu kurulan ''komisyonların'' ve yapılan ''incelemelerin''

karsiyakaliozi
09-02-2010, 13:36
ya trafık kanunu hıkaye arkadaslar adamlar demiş ne yapsakda amerıkaya gıtsek gidelim trafık kanununu ınceleyelım nasılsa bızım kazlar kumesde habire yoluyoz onların paralarla gider yer gezer geliriz olay bu kanun hıkaye yani

sovalye
09-02-2010, 13:37

asfalt kalitesiyle kırmızı ışık ihlalinin ne alakası var.
ohh valla cok guzel yapıyorlar.

apaçilerin köküne kibrit suyu..

sportinger
09-02-2010, 13:50
asfalt kalitesinin cezalar la tabiki bir alakası yok. neden bizde almanya veya italya gibi avrupa ülkelerinin asfalt kalitesini memleketimizde göremiyoruz. neden yatırım yapılmıyor, neden sadece caydırıcı önlemler geliyo. demek istemiş arkadaş ben öyle anladım.

Frid
09-02-2010, 14:05
kesinlikle katılıyorum .. ama her zamanki gibi işlerine gelen şeylere bakıcaklar diğer yerleri görmezden gelicekler , adetleri üzere

aynen :D

carpediem
09-02-2010, 14:13
Evek Kerem çok iyi yere değindin. Bizim beylik düzünde ara yollarda tek bei levha bile yok ! Ki olsa bile bizim millet çok duyarsız hiç yol vermiyor üstelik bebek arabası kullansan bile !!!

Kesinlike katılıyorum.

melih
09-02-2010, 14:39
o kdr şey yapıyolar ama hala yaptığımız işlemleri ruhsata işletemiyoruz neymiş yasak

Murat Süslü
09-02-2010, 14:41
yurt dışındaki yolları asfalt ı bizim ülkemizde kullansınlar kabul ;)

Anıl E.
09-02-2010, 16:57
ABD'ye özentiye almanyaya özentiye devam türkiyem !

Oradaki trafik şartları yol şartları ülkemizdekiyle aynı mı?
Önce biraz karayollarına önem verin sonra bu kuralları düzenleyin ;)

focus musty35
09-02-2010, 17:02
bırde benzın fıyatlarınıda normale ındırsınler ben vergıyı 3 katı odemeye razıyım

nime
09-02-2010, 17:03
Küçük çekmece köprüsünden sonraki sağ şeritte italyan çukuru var sakın girmeyin !!!
Yazdan beri öylece tümsekler çukurlar ne ararsan var ! Muhallebici başkandan sütlaç gibi asfalt kardeşim. Yazık çok yazık... Tamam kurallara bağlı olmayı seviyorum ama bunun alt yapısı olmadan biraz ta..k geçer gibi olmuş.

Sierra Rs
09-02-2010, 17:43
ilk önce adam gibi yamasız düzgün asfalt ve aydınlatma sistemi yapsınlar güzel sistemli kavsaklar ve eğimi doğru olan virajlı yollar yapsınlar sonrada eğitim sistemine el atsınlar sürücü kurslarıyla is birligi yapıp ehliyet alan kisinin 4-4 lük olmasını sağlasınlar ondan sonra bu komisyonun kararına eyvallah..

boşa konusuyoruz zaten,bu adamların amacı da belli yani para para para.

AllTerrain
09-02-2010, 18:01
allah belalarini versin coluk cocuklari da trafik kazalarinda sakat kalsin insallah bu kadar diyorum hic bir iyi niyetim yok bu sperm beyinli ummetci serefsizlere

Utku
09-02-2010, 18:03
kesinlikle çok doğru, bizim ülkemizde nedense yurtdışı örnek alınırken hep eksik olarak alınyor, adamlar bu sistemi oturtana kadar önce altyapılarını tamamlamışlar. Bizde böyle bir şey var mı yok tabiki

Eksik değil aslında,geçirebilecekleri taraflarını alıyolar :) bugün fatihten zeytinburnuna gidip geldim iş yerim orda faln olsa allah muhafaza arabada ön takım falan kalmaz,allah belalarını versin ben kendi vatandaşını bu kadar dürten bi devlet daha görmedim

BaDCaT
09-02-2010, 18:06
allah belalarini versin coluk cocuklari da trafik kazalarinda sakat kalsin insallah bu kadar diyorum hic bir iyi niyetim yok bu sperm beyinli ummetci serefsizlere

Bela okuma döner dolaşır seni bulur sonra Allah korusun..

Rockford
09-02-2010, 18:33
gaipten sahte cezalarla insanların primleri şişirilmez umarım. avrupalılasmadan öte para kazanma amaclı bi gelişme oldugu ortada.

smustu
09-02-2010, 18:34
bu sadece devletin bütçe uygulamasına katkı için yapılmış Türkiye de trafik levhaları çalınırken senelerce asfaltladıkları yollar tek kar yağışında bomba düşmüşe dönüyorken bence konuşulacak en son şey

MKT
09-02-2010, 18:48
o karırı kim aldıysa anasınıda alsın amerikaya gitsin ordaki zenciler ile tek tek tanıştırsın.
100 mt düz yol yok heryer çukur heryer kasis.g...t kadar yollar var alt yapı sıfır.ışıklar düzgün çalışmıyor.trafiği düzenlesin diye koyduğun polis daha çok trafiği karıştırıyor.
bıraksınlar bu usa kalitesiymiş şuymuş buymuş.milleti nasıl s..eriz diye düşünüyorlar.ordaki araçların egzozlarında belli bir desibel yüksekliğe kadar izin veriliyor.camlarındaki lazer işlem yada film işleminde belli bir Karanlık veya göstergenlik sınırı getirmişler.yolları kaymak gibi yapmışlar.sen sen naptınn.anca hergün delik açtın yollara hergün başka birilerinin cebine ve kendi cebine para soktun.
HERGÜN YATARKEN ALLAH SONUMUZU HAYIR ETSİN DİYORUM,SONRASINDADA
BİZİ BU HALE GETİRENLERİN ÇOLUKLARI ÇOCUKLARINDAN ÇIKAR İNŞALLAH BU YAPTIKLARI DİYORUM.KENDİLERİNDEN DE DEĞİL.KENDİLERİNE BİŞE OLMASIN,OLMASINDA ÇOLUĞUNDAN ÇOCUĞUNDAN ÇIKSIN BU ÜLKEYİ BU HALE GETİRENLERİN.
(biraz fazla tepki göstermiş olabilirim.sürçü lisan ettiysek affola)

turbo&quattro
09-02-2010, 18:55
Gunde 24 kisi yilda 10bin kisi trafik kazasinda oluyor bu ne demek ya...Cezalar kesinlikle caydirici olmali,rusvetin onune gecilmeli hata yapanin gozunun yasina bakilmamali..

_muhaRRem
09-02-2010, 18:56
bıktırdınız yeter yaa.. kafamıza sıkında kurtulalım

_muhaRRem
09-02-2010, 19:00

sözlerine dikkat et.bu durumun peygamberle falan bir ilgisi yok..

turbo&quattro
09-02-2010, 19:01
Yorumlar akla zarar yanliz....Yaw insan guvenliginden bahsediliyor insan...1 yilda trafik kazasina 10bin kurban ne demek sebepsiz yere...Alkollu kullananani atsinlar iceri yada surundursunler buradaki gibi bak o zaman bir daha icip araba kullanip onun bunun canina kasdediyormu? Kirmizi isikta geceni ki cinayete tesebbus(gecen yaz cok yakin bir aile dostumuzu kaybettim) saglam ceza verecen...Farsiz,frensiz isiksiz araba kullanani cekeceksin trafikten bak o zaman nasil duzeliyor yilda 10bin olan olu sayisi nasilda -binlere dusuyor,

Dookan
09-02-2010, 19:02
önce amerikanın verdigi karayolları hizmetini ver ondan sonra bu isteklerini yerine getirmeyeni cezalandır...dicek bişey bulamıom bu devlete de abd yalakalarınada

_muhaRRem
09-02-2010, 19:03
Yorumlar akla zarar yanliz....Yaw insan guvenliginden bahsediliyor insan...1 yilda trafik kazasina 10bin kurban ne demek sebepsiz yere...Alkollu kullananani atsinlar iceri yada surundursunler buradaki gibi bak o zaman bir daha icip araba kullanip onun bunun canina kasdediyormu? Kirmizi isikta geceni ki cinayete tesebbus(gecen yaz cok yakin bir aile dostumuzu kaybettim) saglam ceza verecen...Farsiz,frensiz isiksiz araba kullanani cekeceksin trafikten bak o zaman nasil duzeliyor yilda 10bin olan olu sayisi nasilda -binlere dusuyor,

tamam dostum sonuna kadar katılıyorum ama biliyorsun bizim polisler direk cam filmi egzosta dadanacak..bıktık artık yaa geçen hafta tırla yolu kapattılar herkese 300er tl ceza kestiler..sürekli pistler kapanıyor ne yapcaz..daral geldi..

melih
09-02-2010, 19:04

yavaş gelll bilinçli şekilde yaz yazdıklarını bazen nereye gideceği sapmasın

selcukkoylu
09-02-2010, 19:05
amerikada yollarda makas atmanın cezası iki sene hapislik.bu kurs tekrarlatma ve sınav tekrarı süper olacak

AllTerrain
09-02-2010, 19:09
sözlerine dikkat et.bu durumun peygamberle falan bir ilgisi yok..

ummetci demek dini kullanan demek, yani kotu emellerine alet eden demek yokse bende muslumanim ama bunlar sozde oyleler.

AllTerrain
09-02-2010, 19:11
yanlis anlasildiysam ozur dilerim dolmustum sadece akp konusunda

arfy
09-02-2010, 19:15
tamam dostum sonuna kadar katılıyorum ama biliyorsun bizim polisler direk cam filmi egzosta dadanacak..bıktık artık yaa geçen hafta tırla yolu kapattılar herkese 300er tl ceza kestiler..sürekli pistler kapanıyor ne yapcaz..daral geldi..

+ 1.000.000.000.000

biz ucuz yırttık yan yoldan geldikte

_muhaRRem
09-02-2010, 19:16
+ 1.000.000.000.000

biz ucuz yırttık yan yoldan geldikte

bizde kartaldan kaçtık :)

turbo&quattro
09-02-2010, 19:19

Egzost cam filmi zaten yasak olan seyler ki hepimiz arabalarimiza bunun yasak oldugunu bilerek yapiyoruz.Yenilen bir cezada aglayip sizlamamak gerekiyor.Pist olayi ayri bir sacmalik zaten..Gazlamayi seviyorsan ki bende cok seviyorum gece cikarsin gazlarsin olur biter.Gunduz vakti trafikte abuk sabuk hareketlerde ne demek? He gece gazlarken yakalanirsin onunda sonucuna razi olmak gerek.

Ayrica trafik kurallari dunyanin hemen hemen heryerinde ayni.Bunun Amerikasi Turkiyesi yok sadece cezalarin isleyis sekilleri farkli.Bak ben burada son bir ay icinde 30ile gitmem gereken yerde 33 ile gittigim icin 2 kere ceza yedim.Bir kere kirmizi isikta gecmekten 75dolar arabami yanlis yere parktan 36dolar ve sacma sapan yerlere konan stop sign da durmadigim icin birkac kez sozlu uyari aldim. Spor arabam var ama korka korka 80mil(120)km hiza cikabiliyorum vs...Kurallara surekli uymaya calisiyorum ama en ufak hatada affetmiyorlar iste.Bu Turkiyede'de boyle olsun..Hata yapani affetmesinler affetmesinlerki bir yilda trafik terorune 10binlerce kurban bir o kadarda sakat vermeyelim...

(sozlerim sana degil genele yazdim)

melih
09-02-2010, 19:20
bizde kartaldan kaçtık :)

yakuzalık ne oldu :heyoo:

B.Battal
09-02-2010, 20:03

Katılıyorum bizde ona göre kaliteli hizmet istiyoruz o halde ama kime söylüyosun kendimiz söyleyip kendimiz dinliyoruz işte..:rolleyes:

YavuzNaz
10-02-2010, 09:15

abi bunların yanında ABD de yaşayan bir vatandaşın yaşam standartlarınıda göz önünde bulundursunlar herşeyi avrupaya abd ye göre ayarlıyorlar ama yaşam kalitesi yok bu komisyonun asgari ücretten haberi yok galiba çok uç noktalarda yaşıyoruz maalesef..

Melih-Ö
10-02-2010, 09:20
çok daha dikkatli olmak gerek

Emir_b16a
10-02-2010, 09:50
kimse kusura bakmasın ama uygulama eyer düzgün düzenlenirse çok faydalı hatalı parktan tutunda sağlıksız modifiye edilmiş bütün araçlara ceza kesilicekse eyer bn arkasında dururum ( boşu boşuna cozur cozur öten egzozdan tutunda merceksiz xenona sahip bütün araçlarada kesililir inş)

Bülent76
10-02-2010, 09:54
Kim ne derse desin ben cezaların arttırılmasından yanayım. En basitinden bir örnekle adam kırmızı ışıkta geçmeyi marifet saydığı sürece biz daha çok can veririz trafikte. Tabiki cezalar caydırıcı olmalı, kırmızıda geçene yaz bakalım 1000 TL ceza, bir daha geçiyor mu??? Alkollu kullananın al ehliyetini, kitle 5000 TL cezayı bak bir daha alkollü araç kullanabiliyor mu? Avrupa ve Amerika'da, bizdekinden çok daha farklı bir konu var, insana saygı var. Hiç birşey bir insan hayatından daha değerli değildir mantığı var orda, ancak o bilince ulaşmış insanlarla trafik terörü azaltılabilir. Ben de ülkemi çok seviyorum ama ülkemiz, araba kullanan ya da kullandığını sanan hayvanlarla dolu. Param var, cezasını da öderim diyen paralı magandalarla dolu. Makaslar atarak, ışık ihlali yaparak, trafikte aşırı hız yaparak başkasının hayatını hiçe sayanlara da her türlü ceza verilmesinden yanayım...

Bülent76
10-02-2010, 09:59
Araçlara kırmızı ışık yanmış eşimle karşıdan karşıya geçiyoruz, sağ yoldan bir Bmw yanlayarak, en az 70 - 80 km hızla üzerimize geliyor, iyiki durmamışız da koşarak karşıya kendimizi atabilmişiz, zira yanlarken arabanın arkası az kalsın bize çarpacaktı. Şimdi bu adama siz ne dersiniz? Gençtir, kanı kaynar, olur arada böyle şeyler, arabanın hakkını veriyor mu denmeli??? Bu tip hayvanlara en büyük ceza verilmeli bence.

onursumer
10-02-2010, 10:41
buda çozum değilki arac benim uzerime olmadığı surece sigorta pirimi nasıl artıcakki :D

tunch
10-02-2010, 10:48

kesinlikle katılıyorum...

birde her konuda nasılki avrupaya abd ye benzemeye calışıyoruz sigara fiyatları olsun cezalar olsun vs. biraz da benzin fiyatları ve araç vergilerine goz atsalar

olcay_bora
10-02-2010, 10:53

:icon_tup: ..

SOMEONESPECIAL
10-02-2010, 11:01

asfalt kalitesiyle kırmızı ışık ihlalinin ne alakası var.
ohh valla cok guzel yapıyorlar.

apaçilerin köküne kibrit suyu..

asfalt kalitesinin cezalar la tabiki bir alakası yok. neden bizde almanya veya italya gibi avrupa ülkelerinin asfalt kalitesini memleketimizde göremiyoruz. neden yatırım yapılmıyor, neden sadece caydırıcı önlemler geliyo. demek istemiş arkadaş ben öyle anladım.

Gerekli cevaplar verilmiş zaten... Trafik teröristlerine, canavarlarına dibine kadar
ceza hatta ehliyet iptali özellikle alkollü araba kullanıp can alanlara... Buraya kadar
hemfikirim. Ama neden ya Bir başka ülkenin sistemi ??? Bizim kafamız hiç mi
çalışmıyor ? Bu ülkede o kadar çok beyin göçü yaşanıyor ki ?? Kafası çalışan
hiç adam yok mu bu memlekette bu sorunu çözecek ? Neden Amerika, Belçika
yada Almanya sistemi ? Madem bu sistemi getireceksiniz bu ülkeye o zaman
aynı standartları da sunduktan sonra eğer millet uymuyorsa asın gitsin :icon_tup:

SOMEONESPECIAL
10-02-2010, 11:03
kesinlikle katılıyorum...

birde her konuda nasılki avrupaya abd ye benzemeye calışıyoruz sigara fiyatları olsun cezalar olsun vs. biraz da benzin fiyatları ve araç vergilerine goz atsalar

Benzinden sonra dünyanın en pahalı etini yiyen ülke ünvanına da sahibiz artık.
Ortalama etin kilosu 25 TL ! Brezilya'da satılan etin 10 katı fazla :hahaha:

Bülent76
10-02-2010, 11:08
İnsan hayatına değer veren ülkelerin sistemlerini model almaya çalışmak daha mantıklı bence. Bu ve bunun gibi birçok sistem uygulanacak sanırım ve sonunda trafik kazalarını en aza indirgeyen sistem uygulanacak bir gün. Biz o günleri görür müyüz bilemem artık :)
Sonuç olarak insanın insana saygısı olmadığı sürece ülkemizde uygulanacak hiçbir sistem işe yaramayacaktır...

fsunnetci
10-02-2010, 11:11
Gazeteler ve Televizyonlarda boyboy Rakı ve Bira reklamı yapıpta alkollü içecekleri halka benimsetmeye çalışan bir zihniyet var iken bu cezaların ne kadar yaptırım gücü olabilirki:o

mertacar
10-02-2010, 11:14
Gazeteler ve Televizyonlarda boyboy Rakı ve Bira reklamı yapıpta alkollü içecekleri halka benimsetmeye çalışan bir zihniyet var iken bu cezaların ne kadar yaptırım gücü olabilirki:o

ne alakası var, bende alkol kullanıyorum ve reklamlarada bakarım ama kımse senı kalkıp alkol aldıktan sonra araba kullanıcaksın dıye zorlamıyor.. zihniyet falan demişin farklı bakış açın olabilir tabi saygı duyarım..

Bülent76
10-02-2010, 11:24

Hocam yapma allah aşkına, reklamlarda hadi hep beraber içelim, sarhoş olalım, sonra da trafiğe çıkalım mı diyorlar...

NerdenS
11-02-2010, 21:28
Herşeyi yurt dışına göre ayarlıyorlar ama benzin fiyatları aldı başını gidiyor.. Vergiler desen ondan hiç bahsetmeye gerek yok.. Bunlarıda yurt dışına göre ayarlasalar ya çok bilmişler..

NerdenS
11-02-2010, 21:30
Ona bakarsan daha başka şeylerinde reklamı yapılıyor, o kişinin kendisine kalmış neyi görmek isterse onu görürsün..

ef186
11-02-2010, 21:42

Alkol almak ile otomobil kullanmak kavramlarının bir arada geçtiği tek bir reklam mevcutmudur ?

Hayır ...

Peki neden böyle düşünüyoruz söyliyim ....
Devlet olan devletin işini yapıp diğer çalışan devletler gibi alkollü araç kullanmaya karşı ciddi kampanya ve reklamlar hazırlaması gerekmekte ....

En basiti Youtube da türkçe hariç her dilde araştırın görüceksiniz ki tüm devletlerde benzer reklam filimleri ciddi zamanlarda ve ciddi kanallarda (örneğin hit yapan dizi film vb. yayın öncesi içi ve sonrası gibi ) yayınlanmakta ...

Alkol reklamı falan kesmekle hatta alkolü yasaklamakla çözülemez bu tür toplumsal sorunlar ...
Keşke çözülse ilk koşanlardan biri ben olurum ...
Alkollü otomobil kullanmak Ahmaklıktır .

Bakın bir devlet eğitmeden , uyarmadan , hatırlatmadan cezalandırmak yerine aklını kullandığında ufacık desteği ile neler yapabiliyor :

<object width="425" height="344"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/-kyX1EQdRmI&hl=en_US&fs=1&"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/-kyX1EQdRmI&hl=en_US&fs=1&" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="425" height="344"></embed></object>

Bu reklam/reklamları izleyip etkilenmeyen var ise alkolü yasaklasanda zaten içip direksiyon başına geçer öylesininde cezası hafif olmamalı ağır ötesi olmalı bence ...

brv
11-02-2010, 21:51

Televizyonda rakı bira reklamı yasak bildiğim kadarıyla...

Son yıllarda alkol ve sigara üzerindeki vergi artışını bir araştırda öyle konuşalım istersen...

dragstar
11-02-2010, 22:45
güzel olur ama bence ilk kameralarla ceza kesmeye başlasınlar köprülerde şerit değiştirmek yasak evine ceza gelen oldumu hiç mesela:S

Fbc
11-02-2010, 23:56

e ondan para kazanmıyorlar kaybediyorlar o yüzden yapmazlar bence

fsunnetci
12-02-2010, 20:51
ne alakası var, bende alkol kullanıyorum ve reklamlarada bakarım ama kımse senı kalkıp alkol aldıktan sonra araba kullanıcaksın dıye zorlamıyor.. zihniyet falan demişin farklı bakış açın olabilir tabi saygı duyarım..

Hocam yapma allah aşkına, reklamlarda hadi hep beraber içelim, sarhoş olalım, sonra da trafiğe çıkalım mı diyorlar...

Alkol almak ile otomobil kullanmak kavramlarının bir arada geçtiği tek bir reklam mevcutmudur ?

Hayır ...

Peki neden böyle düşünüyoruz söyliyim ....
Devlet olan devletin işini yapıp diğer çalışan devletler gibi alkollü araç kullanmaya karşı ciddi kampanya ve reklamlar hazırlaması gerekmekte ....

En basiti Youtube da türkçe hariç her dilde araştırın görüceksiniz ki tüm devletlerde benzer reklam filimleri ciddi zamanlarda ve ciddi kanallarda (örneğin hit yapan dizi film vb. yayın öncesi içi ve sonrası gibi ) yayınlanmakta ...

Alkol reklamı falan kesmekle hatta alkolü yasaklamakla çözülemez bu tür toplumsal sorunlar ...
Keşke çözülse ilk koşanlardan biri ben olurum ...
Alkollü otomobil kullanmak Ahmaklıktır .

Bakın bir devlet eğitmeden , uyarmadan , hatırlatmadan cezalandırmak yerine aklını kullandığında ufacık desteği ile neler yapabiliyor :

<object width="425" height="344"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/-kyX1EQdRmI&hl=en_US&fs=1&"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/-kyX1EQdRmI&hl=en_US&fs=1&" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="425" height="344"></embed></object>

Bu reklam/reklamları izleyip etkilenmeyen var ise alkolü yasaklasanda zaten içip direksiyon başına geçer öylesininde cezası hafif olmamalı ağır ötesi olmalı bence ...

Televizyonda rakı bira reklamı yasak bildiğim kadarıyla...

Son yıllarda alkol ve sigara üzerindeki vergi artışını bir araştırda öyle konuşalım istersen...

Çok harika ve anlamlı bir klip:icon_tup: ülkemizde bu tarz bir klip örneği varmı acaba :o imkansız dimi:p
Yorum yapan Arkadaşlar konuyu fazla dağıtmak istemediğim için yorum yapmıyorum ama reklamlar bir şekilde sebebiyet veriyor..tabiki reklamlarda alkolü aldıktan sonra araba kullanın demiyor:D ama bu alkol reklamları ülkemizde çok aşırıya kaçıyor artık adamlar gazetelerin arka sayfalarını komple kapatıp reklam veriyorlar.televizyonlarda reklam yasağı daha yeni bir uyguluma 1,2 senelik bir uygulama ondan öncesine ne demeli:confused:
Herkes sizler gibi bilinçli değil alkol tüketiminde..
bu ülkenin eğitim seviyesi ortalaması İlkokul 4 bunu biliyormuydunuz;)
Video klip çok anlamlı lütfen izleyin...:icon_tup:

Oldschool
12-02-2010, 21:03
soy milleti soy donuna kadar alın bakalım nereye kadar sonunda ne ile karşılaşacaksınız ....:mad::mad::mad::mad::mad::mad::mad: