Orijinalini görmek için tıklayınız : Toshiba Laptop Konusunda Yardıma İhtiyacım Var
CasabLanca
10-02-2010, 23:25
Arkadaşlar en başta belirteyim bu konuyu servisler ve net alemi olmak üzere birçok yerde araştırdım ama henüz bir çözüme ulaşmadım. Bilgisarın modeli "TOSHIBA SATELLITE L300-1A3 NOTEBOOK". Bilgisayarda aşırı bir ısınma ve kasma problemi vardı 2000 senesinin oyunlarını dahi açmıyordu. Vistadan kaynaklandığını düşündük ve dün XPye geçiş yaptık sorun hala aynı şekilde devam etmekte yani bilgisayar olması gereken performansda değil. CPU kullanımı %0-3 arasıyken birden %75e fırlıyor ve geri düşüyor anlık yükselmeler yapıyor. CPU ısısını ise 70 dereceden 50lelere kadar düşürdük fakat nafile. Ne yapsak ne etsek hala tın tın tın hareket ediyor kasımpatı gibi kasım kasım kasıyor :D Bu konuda son çarem burası inşallah çözüme ulaşırım :icon_tup:
Bilgisayarın Özellikleri;
İşlemci : Intel Pentium Dual-Core T3200
İşlemci Hızı : 2,0 GHz 1 MB L2 667 MHZ
Bellek : 3 GB
Sabit Disk : 160 GB
Ekran Belleği : Max 1340 MB Paylaşımlı
Bellek Tipi : DDR2
Model : L300-1A3
Grafik Tipi : Intel® GMA 4500MHD
İşlemci Tipi : Çift Çekirdek
yusufcan_k
10-02-2010, 23:27
sahibine çekmiştir arızalı işte :P
Makina Hiç Açıldımı ? Servise Falan Gittimi ? İşlemci Fanı Çalışıyormu ? İşlemci Ve Anakart Arasındaki İletken Sıvı Kurumuş Olabilir Belki ?
CasabLanca
10-02-2010, 23:31
Makina Hiç Açıldımı ? Servise Falan Gittimi ? İşlemci Fanı Çalışıyormu ? İşlemci Ve Anakart Arasındaki İletken Sıvı Kurumuş Olabilir Belki ?
3 aylık makina servisde veya başka yerde hiç açılmadı
Emir_b16a
10-02-2010, 23:33
bi hawalandırmasına elektrik süpürgesi dayayıp tozu toprağı çekmeyi dene :D
3 aylık makina servisde veya başka yerde hiç açılmadı
O Zaman Faturalı İse Fabrikasyon Hatası Diye Değişimi İsteyebilirisin. Muhtemelen Donanımsal Bir Uyumsuzluk Gibi Bir Sorun ...
Eğer Servisinde Test İşlemleri Yapılıp Değiştirilmesi İçin Dilekçe Veririsen Toshiba Değiştirecektir ...
Birde 3 Ay Boyunda Bu Şekildemi Kullandın Yoksa Birdenmi Oldu ?
CasabLanca
10-02-2010, 23:36
bi hawalandırmasına elektrik süpürgesi dayayıp tozu toprağı çekmeyi dene :D
cpu ısısını öyle düşürdüm :cool::D
O Zaman Faturalı İse Fabrikasyon Hatası Diye Değişimi İsteyebilirisin. Muhtemelen Donanımsal Bir Uyumsuzluk Gibi Bir Sorun ...
Eğer Servisinde Test İşlemleri Yapılıp Değiştirilmesi İçin Dilekçe Veririsen Toshiba Değiştirecektir ...
Birde 3 Ay Boyunda Bu Şekildemi Kullandın Yoksa Birdenmi Oldu ?
aldığımdan beri öyle servis geri verdi kabul etmedi
onursumer
10-02-2010, 23:41
işlemci çok düşük ama 3gb ramle oyle hiç kasmaması lazım
sıcaklık sorununu yoksa sistemde donanımsal bir problem var demektir ;)
CasabLanca
10-02-2010, 23:44
herşey süt liman gözüküyor :soru:
bence hiç uğraşma direk servise götür garantiden yapsınlar ki yapamıcakları bi çözüm gibi duruyor 3 aylık makine o kadar tozu toprağı nerden bulacak da fan yavaşlayacak,soğutmayacak en iyisi servis bence hiç kurcalamadan götür..
onursumer
10-02-2010, 23:49
şimdi dikkatim çektide 50 derece normal bi sıcaklık dğeil o işlemci için
eski 90nm dual core ler boşta 50derecede çalışıyor ama 130w çektiğinden bu işlemci mobile bukadar ısınmaması lazım bence orda bi terslik var
sıcaktan şişiyor olaiblir sistem ayrıca işlemci sıcaklığı tek kuzey guney koprusunede yansıyordur buyuk ihtimalle tek soğutucu var içinde
Bence Bu Özelliklerde Bir Cihaz İçin İşlemci İyi ... Bende AMD Turion Var Çift işlemci 2.0
3 Gb Ram Fln Çatır Çatur Kullanıyorum :)
Bence Servis Ayıp Etmiş ... Ben Anakartı Yaktım Ertesi Gün Götürdüm Nasıl Makina Yapmışsınız Kapandı Etti Fln Filan ... Aldılar Değiştirdiler (Acer) ...
Bence Sende Fazla Kurcalama Garantisi Varken Başka bir Servisi Ara Hatta Direkt Merkezi Ara Servisin Yaptıklarını Nasıl Mağdur Kaldıgını İşlerinin Aksadıgını Anlat Makinanı Alırlar Hatta Onarım Süresince Makina Bile Verir Merkez Sana ...
Ben En Azından Diyorum Ramlar Devre Dışı Kaldıysa Bi Şekilde 1 GB Çalışıyorsa oldukça Kasar Ve Isınır ...
CasabLanca
10-02-2010, 23:55
bence hiç uğraşma direk servise götür garantiden yapsınlar ki yapamıcakları bi çözüm gibi duruyor 3 aylık makine o kadar tozu toprağı nerden bulacak da fan yavaşlayacak,soğutmayacak en iyisi servis bence hiç kurcalamadan götür..
servis bir işlem yapmadı normal dedi
şimdi dikkatim çektide 50 derece normal bi sıcaklık dğeil o işlemci için
eski 90nm dual core ler boşta 50derecede çalışıyor ama 130w çektiğinden bu işlemci mobile bukadar ısınmaması lazım bence orda bi terslik var
sıcaktan şişiyor olaiblir sistem ayrıca işlemci sıcaklığı tek kuzey guney koprusunede yansıyordur buyuk ihtimalle tek soğutucu var içinde
70-80 derece arasındaydı 50ye düşürdük hala aynı
misal şu an normal herşey tıkır tıkır açıyor ama bazen oluyor resim açarken bekliyor
CasabLanca
10-02-2010, 23:58
birde sormak istediğim birşey var şimdi ben orjinal yazılım yerine xp yükledim servise götürdüğümde problem olur mu garanti bakımından. daha önce böyle birşey datronla olmuştu servis hiç sorun çıkarmadı sorunu çözdü.
servis bir işlem yapmadı normal dedi
valla bende ekran kartı bozuktu 1 götürdüm bişi yok dediler evet bişey yok ama belli bir zamandan sonra pc yi tekrardan başlatıyor pc yi yavaşlatıyor bi işi yaparken başka bi iş yapmıyordu.götürüyorum bişey yok dediler en sonunda attım kafasına değiştirdiler kartı :D sende öyle yap:D
birde sormak istediğim birşey var şimdi ben orjinal yazılım yerine xp yükledim servise götürdüğümde problem olur mu garanti bakımından. daha önce böyle birşey datronla olmuştu servis hiç sorun çıkarmadı sorunu çözdü.
Sıkıntı Olmaz Sorun Donanımsal Olduğu İçin İşletim Sistemine Bakmıyorlar ... En Azından Acer'da Sorun Cıkmadı Dıyebılırım :)
sistem kararlılık testi yapıp hiç log yada screenshot aldınmı ?
CasabLanca
11-02-2010, 00:15
sistem kararlılık testi yapıp hiç logyada screenshot aldınmı ?
yok yapmadım hemen şimdi yapıyorum abi caps koyarım :icon_tup:
toshibaların bazı serilerinde ısınma problemi oluyor 50-70 dereceler toshibalar için normal sıcaklıklar diyebilirim.
kasma olayı da eğer aynı fiyata sahip bir masaüstüyle filan karşılaştırıyorsan yavaş olacaktır pek bişey değiştiremezsin. en basitinden laptop hdd'leri masaüstü hddlerine göre daha yavaştır.
aklıma gelen ram uyumsuzluğu. genelde en çok sorun yaşanan parça ram oluyor. ama madem garantin var git ver bağrın çağrın sorun var kardeşim de.
malesef bağrınmadan burada işlemler yürümüyor.
CasabLanca
12-02-2010, 01:56
konuya çözüm bulduk :D güç kullanımından maksimum performansı seçtik az ayar yaptık maşallah şimdi güzel sorunsuz
arkadaşlar notebook soğutucu kullanmayı deneyin bilgisayarlarınızın altına baya bi işe yarıyor..
çalıştığım yerde 3kişi aynı notebooktan aynı gün gidip almışlar.hepsinde aynı problem var.2kere servise yolladılar sorun çözüldü diyip geri göndermişler.şimdi tüketici hakları mahkemesine başvurmuşlardı.mahkeme bilir kişiye sevk etmiş olayı.bilir kişi MMO heyeti ile beraber cihazı inceledikten sonra fabikasyon hatası olduğunu yeterli performansta olmadığına dair rapor tutmuş.şimdi firma cihazların yenileirni veya bikaç model üstünü yollayalım demiş.ben kabul etmeyin para isteyin dedim.teknosadan kullanmak uzere değerlerinin üzerinde hediye çekleri verdiler.bence sizde hakkınızı arayın sorun devam ederse.
çalıştığım yerde 3kişi aynı notebooktan aynı gün gidip almışlar.hepsinde aynı problem var.2kere servise yolladılar sorun çözüldü diyip geri göndermişler.şimdi tüketici hakları mahkemesine başvurmuşlardı.mahkeme bilir kişiye sevk etmiş olayı.bilir kişi MMO heyeti ile beraber cihazı inceledikten sonra fabikasyon hatası olduğunu yeterli performansta olmadığına dair rapor tutmuş.şimdi firma cihazların yenileirni veya bikaç model üstünü yollayalım demiş.ben kabul etmeyin para isteyin dedim.teknosadan kullanmak uzere değerlerinin üzerinde hediye çekleri verdiler.bence sizde hakkınızı arayın sorun devam ederse.
bu konu ile ilgili kararı scan edip koyarsan isteerse bu makinayıda iade edebilir sanırım ;)
asbil bilgisayar
Çoşkun Kızılırmak (Toshiba Laptop Teknik Servis)
419 71 71
Seyran'dan orhan yönlendirdi de sorununu anlat yardımcı olacaktır