Orijinalini görmek için tıklayınız : sirket aracı ?
TURBO CİVİC
11-02-2010, 09:20
renault symbol mu?
hyundai era mı?
1)servis
2)yedek parca
3)yakıt
4)guvenlik
5)konfor,rahatlık
arkadaslar bu kırterlerde bir karsılastırma yaparsak cok sevinirim.anket olarak yapsak daha iyi olur ama nasıl yapılır bilemiyorum.
renault symbol mu?
hyundai era mı?
1)servis - Clio
2)yedek parca - Clio
3)yakıt - Clio
4)guvenlik Era
5)konfor,rahatlık Era
arkadaslar bu kırterlerde bir karsılastırma yaparsak cok sevinirim.anket olarak yapsak daha iyi olur ama nasıl yapılır bilemiyorum.
3-2 Clio Galip :)
yedek parça bilmem ama clio 3-2
TURBO CİVİC
11-02-2010, 09:25
normalde reno filomuz var ama bana bole bir soru geldi bende fikirleri alıyım istedim.tech ayrıcalıgıyla:cool:
normalde reno filomuz var ama bana bole bir soru geldi bende fikirleri alıyım istedim.tech ayrıcalıgıyla:cool:
Era'nın yakıt sarfiyatı Clio'ya göre oldukça fazla bence dizel araçlar için. Otelde arkadaşım var 50 liraya 230km yol yapıyo. Sürekli kullandığım Korsan Taxi Clio III 50 liraya 320 civarında gidiyo :) ki clio III Extreme yani ağırlık olarak dolu olan model en baz model olsa bence daha az yakar :) s
Sümbül 65 hp mi neydi galiba. Yakıtta fark olması doğal bence.
Ben olsam eğer ikisi arasında leasing fiyatlarında fark yoksa Era alırdım.
TNT nin şirket aracı FD civic :D
+ Era güçlü olduğu için aracı kullanan şirket personelinin gazlama ve hor kullanma oranı daha yüksek olacaktır :D
TURBO CİVİC
11-02-2010, 10:00
benim gorusumde clio olcak ama bakalım
Yedek Parça - Clio
Performans - Era
Servis - Clio
Yakıt - Kullanıma göre Clio ya da Era
Güvenlik - Era
Konfor,Rahatlık - Era
Bence de 3-2 Hyundai Era CRDi derim. Yok benzinli alıcam dersen kesinlikle Clio
Ahmet_28
11-02-2010, 10:23
biz yeni aldık şirkete era dizel.gayet memnunuz herhangi bi problem yok
TURBO CİVİC
11-02-2010, 10:23
dizel olucak araclar
dizel clio alın araba yakmıyo resmen
YavuzNaz
11-02-2010, 10:28
bizim şirkette mevcut clio var 1.5 dci 260.000 geldi bakımları düzenli yapıyoruz daha motor acmadık sağlamda klimalı merkezi kilit elek. cam daha baska bişi olmasına gerek yok ben clio derim..
era güvenli derken ?
hyundai nin hangi arabasında 5 yıldız var ncap den
era güvenli derken ?
hyundai nin hangi arabasında 5 yıldız ncap den
ben Güvenli 'den kasıt yol tutuş denge filan olarak söyledim. Ama Kore arabasıdır en nihayetinde. Clio'da NCap'ten 5 yıldız aldı ama benim gözümde o kadar da güvenli değil
clio alırsanız kesinlikle 65 hp mi ne onlardan almayın 25 tane var şirkette acayip çok yakıyorlar 85 likleri mi ne varmış onlar daha az yakıyormuş
bu arada ben olsam linea punto gibi alternatifleride değerlendiririm
İkisi arasında clio servis vs. bakımından daha iyi bence.
pesimist206
11-02-2010, 11:42
kesınlıkle clıo bız kullanıyoruz hem kendımız renault servısız bakımları duzenlı yapıldıktan sonra tık demıyor =) konfor guvenlık yakıt yedekparca servıs acıkcası hersey clıo =)
Clio yeterli sirket icin ;)
bizim şirkette clio kullanıyor arabanın mazot ibresi bozukmu diyorum bazen çok az yakıyor :d
TURBO CİVİC
11-02-2010, 11:50
saolun arkadaslar
Shadow_Dancer
11-02-2010, 11:58
Clio bencede... taş gibi resmen
gsi_club
11-02-2010, 12:00
clio galip gelir...
MR.TurboALİ
11-02-2010, 12:03
era ile clio karşılaştırılamaz 2 araçtır hertlü clio era cok kötü bi araba.
dragon07
11-02-2010, 13:55
rent a carcıyım...
şirketimizde era'da clioda var...
1.konfor:era 4-5 kat daha konforlu
2:güvenlik:era
3:yakıt:clio
4parça servis:clio
5:yol tutus symbolün berbat ötesi viraja girerken tırsıyor insan:yine era
6:performans sirket aracında önemli degil ama yinede yazmakta fayda var:era
TURBO CİVİC
11-02-2010, 15:43
clio forever:D
clio her türlüşirket için çünkü yoksa ERA.. ;)
S.Özeren
11-02-2010, 16:31
haşat etmek için clio =)
Maxiboost
11-02-2010, 16:38
era kullanan kişiye göre elde kalabilir :D zırt pırt gazlayası gelio insanın çok zevkli eühüeh
ygtkrmdnz
11-02-2010, 17:44
Opel Corsalar daha iyi değilmi ?
bahadırtelli
11-02-2010, 18:06
Yedek Parça - Clio
Performans - Era
Servis - Era (5 yıl garanti)
Yakıt - clio
Güvenlik - Era
Konfor,Rahatlık - Era
ben era derim
bizim şirkette yeni clio var o kadar dandik arba ki ihtiyacım olduğunda megane kalmamışsa clioyu almak yerine kendi aracımı kullanıyorum zira bir arkadaşımızı bu dandik arabada kazaya kurban vedik.
DogukanB
11-02-2010, 18:39
clio virajda değil düz yolda bile güven vermiyo insana:D era diyorum
Kişisel arabam Era şirkette ise toplamda 10 tane clio 1.5 dci var.Clio dendiği gibi güven vermiyor ama yapacak bişey yok.Ama kişel olarak kullandığım eramda güven veriyor gibi durmuyor açıkçası.Ayrıca sarfiyat olarak era mutlaka daha fazla ama tabi kullanımla alakalı.Basın expresste 180 görmeden olmuyor cumartesi sabahı :)
Şimdiye kadar hyundailere karşı hep önyargım vardı taki arabayı alıp 2-3 hafta süreç gecene kadar bu süreçte gerek servis olsun gerek satış işlemleri olsun gayet kolayca halledildi . Fakat dizel dediğiniz için yakıt konusunda farkı söyleyemem .Ama biri 110 hp diğeri ise 80 hp sanırsam eranın daha fazla yakması normal bence . Clio kullandım ama bnm kullandıgım 65 hp olanıydı karbiratörlü sahin bile daha hızlı tepki verir gaza öyle söyliyim . Uzun lafın kısası eraların içi olsun servis hizmeti olsun konforu olsun clioya göre daha iyi oldugu görüşündeyim . Tabi tercih sizin .
Clio daha mantıklı olucaktır
era güvenli derken ?
hyundai nin hangi arabasında 5 yıldız var ncap den
i30 .....
eram 32k km oldu eskiden ankara araba ile giderdim artık ucak ile gidiyorum:)
durmuyor cok gidiyor makul yakıyor.
hddsheriff
11-02-2010, 20:45
era ile 300k km yol yaptım çok üzmedi ama basınca yakıyor namussuz :) abs filan yoktu sadece sürücü airbag i vardı diğer kullanıcıların dediği gibi gider ama durmaz :D clio eğer 65 hp olan ise yakmıyor kokluyor mübarek :)
İki aracın da benzinlisini kullandım, bu sebepten motorlarla ilgili yorum yapmam doğru değil fakat,
Kasa itibariyle bence* Era daha başarılı.
Kiralık kullanmıştım benzinliydi ama, o fiyat aralığı için çok uygun bir araç bence.
symbol alınmaz gerçekten, çok saçma bir araç dengesinden tutun hb lere göre kalitesine kadar. bende era dan yanayım.
ben symbol kullanıyorum artıları da var eksileride güvenlik yok yakıt desen cok cimri sehir ici 800-850 bi depo ile cukurlardan gecerken esmelerı duyuyorsun :))
F.A.T.İ.H
11-02-2010, 21:58
Era Cliodan 1 gömlek üstün bence.Era da 5 yıl garantide var.
Ludacris
16-02-2010, 03:27
clio virajda değil düz yolda bile güven vermiyo insana:D era diyorum
:D:D
Fantezi için forevır Kıliyo :Deli:
Yaklaşık 150 tane clio sümbül var bizde. 50si eski kasa, 100 tanesi yeni kasa.
Yakıtları yok denecek kadar az, parça kalitesi beş para etmez , cam açıkmış gibi yol sesi alır.
65 hp yardır yardır gitmezsen son derece yeterli geliyor, en azından bizde gazlayıp kaza yapan adam olmadı, bir ara 10 tane era geldi , 9 tanesi kaza yaptı. Elemanlar sağolsunlar 100 küsur hp'nin hakkını verdiler :)
Bu arada clio'yu sembol'ü boş almayın. En standart pakette bagaj lambası bile yok :) Güvenlik paketli alın. En azından 2. airbag, abs ve BAGAJ LAMBASI avantajınız olur :)
TURBO CİVİC
16-02-2010, 19:04
ahaha bagaj lambası iyiymis abi. saolun yorumlar icin arkadaslar clio ya karar verildi.beklenen bir sonuctu.hayırlısı olsun
soncag35
16-02-2010, 19:20
en doğru seçim yapılmış bence..fikrimi yazmamıştım konuya bi süredir de takip ediyordum en mantıklı olanı yapılmış
devil_berk22
16-02-2010, 21:30
hyundai o sınıfta en çok tercih edilen en iyi araçtır en çok satılmasından belli olsa gerek ;)
emre yeşil
16-02-2010, 21:43
Ben era kullanıyorum şirkette dizel otomatik yakıt konusunda clio ya göre cömert ama keyif olarak bu farka değer bence
emre yeşil
16-02-2010, 21:45
taksici ne kullanıyorsa en çok onu alıcaksın ben era olan bir taksiye bindim ve adama memnuniyeti sordum ve adam çok memnundu tık dahi ses olmayan arabanın 200binde olduğunu öğrendiğimde de era almaya karar verdim.
zaten yetkili arkadaş kullanıcaksa renault clio ideal ...
bende 10gündür falan şirketin palio multijetini kullaniyorum, önümüzdeki ayda 2010 era gelecek o günü sabirsizlikla bekliyorum..
palio çok yoruyor beni kullanirken acikcasi. turbo dolmadan önce, 2-3 kişi yokuşta dur kalk yapinca stop edecek gibi oluyor yürümüyor. araba 106.000de, içinde ses var. palio kesinlikle alınmaz
listede olmamasi çok iyi hahah
taksici ne kullanıyorsa en çok onu alıcaksın ben era olan bir taksiye bindim ve adama memnuniyeti sordum ve adam çok memnundu tık dahi ses olmayan arabanın 200binde olduğunu öğrendiğimde de era almaya karar verdim.
Evet biz de aracı teslim almaya giderken erayla gitmiştik adam anlatınca daha bi memnun olduk seçimimizden ötürü .
1.4 benznli palio kullanıyorm 50-60bin km yapmşmdr.. köpek gibi gidiyo:D hor kullanımdan ötürü ön takmdan sesler geliyor lakin dayanıklı araba diye düşünüorum..