PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Otopark ücreti tuzağına düşmeyin!

Quantum
11-02-2010, 14:16
http://www.canakkalekoza.com/koza/images/otopark1.jpg

Alışveriş merkezleri Danıştay ve İBB'nin UKOME kararlarına uymayarak otopark girişlerinde de herhangi bir tabela bulundurmadan vatandaştan ücret talep ediyorlar

İstanbul'da dev alışveriş merkezleri, Danıştay ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin aldığı kararlara uymamaya devam ediyor.

Danıştay, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi'nin (UKOME) aldığı, alışveriş merkezlerinin (AVM) otoparklarının ilk üç saat ücretsiz olması yönündeki kararı haklı bularak İstanbul 2. İdare Mahkemesi'nin aleyhteki kararını oybirliğiyle bozmuştu. Ancak alışveriş merkezleri ne Danıştay'ın kararını ne de İBB'nin almış olduğu UKOME kararlarının hiçbirini dikkate almayarak, kanunları çiğneyerek vatandaşlardan otopark ücreti alıyorlar.

İBB'nin aldığı UKOME kararlarına göre, ilk üç saat içerisinde hiçbir şekilde otoparktan yararlanan kişilerden ücret talep edilemeyeceği belirtiliyor. Danıştay'ın da bu kararı doğru bulmasına rağmen AVM otoparkları belli bir miktarda alışveriş yapmış olmak kaydıyla ilk üç saatlik otopark ücretini müşteriden talep etmiyor. Bu tutar ise 15 ile 40 TL arasında değişebiliyor. Aracınızı otoparka parkedip 15 dakika sonra otoparktan çıkmak isterseniz ya otopark tarifesini ödeyip çıkacasınız ya da AVM'lerine göre değişen alışveriş miktarında faturayı ödeme merkezine ibraz etmeniz gerekiyor.

Ülkemizde sosyalleşme alanı olarak da kullanılan AVM'lerindeki bu sorun oldukça yoğun olan İstanbul trafiğini daha da çekilmez hale getirecek. AVM etrafındaki cadde ve sokaklarda araç parkları daha sık görünecek. AVM'lerinin yapmış olduğu bu uygulama yakın zamanda AVM ziyaret oranlarındaki düşüşlerle beraber ciro kayıplarına neden olabilecek. Çünkü sıkışık trafikte kaybedilen zaman ve otopark ücretini hesaplayan kişiler daha küçük çaplı işletmelerden alışverişe yönelecek.

Bazı alışveriş merkezleri UKOME'nin aldığı kararları uyguluyorlardı. Ancak son günlerde UKOME kararlarına uymayarak, otopark girişlerindeki eski tabelaları kaldırmayıp vatandaşları adeta tuzağa düşürerek ödeme noktasında otopark ücreti talep ediyorlar.

http://www.haberturk.com/ekonomi/haber/206145-Otopark-ucreti-tuzagina-dusmeyin.aspx

Konuyla ilgili daha önce açtığım konu
http://www.techturkey.com/forum/showthread.php?t=44884

Saro-Ş
11-02-2010, 14:22
Capacıtye para vermek istemiyorum adamların otoparkının 2katı hep boş halen para alıyolar

luckdove
11-02-2010, 14:38
Bu kurala uymayıp para cezasını ödüyorlar. Çünkü elde ettikleri park geliri ödedikleri cezadan daha yüksek maalesef.

JumboAli
11-02-2010, 15:44
alla allah :S Izmırde hıc boyle bısı yok allah kolaylık versın ıstanbullulara

Gökhan Biraltın
11-02-2010, 15:58
gercekten izmirde hic böyle bir sıkıntı yok,allahta yasatmasın :S
peki ödemeyeceğim vs dediğinizde,yasal islem yapamıyorlar dimi? yada hangi yola başvuruyorlar o zaman?
otopark mafyası gibi bisey mi? nedir yani değnekçisi falan mı var AVM otoparkının?
barkod'lu timer'lı fiş falan mı kesiyorlar ? :S
yasal değilse ödemezseniz bişey yapamazlar düsüncesindeyim :S neler yasanıyor hic görmedigim bilmedigim icin kısaca anlatırmısınız biraz?

BaDCaT
11-02-2010, 16:00
Bugün carrousel'deydim park parası vermemek için alışveriş yaptım migrostan adamlar bedava yapmıyor..işin aslını öğreniyim de ona göre gidip bir daha para ödemeden geçiyim..

Göki,ZD
11-02-2010, 16:04
ziktir çekemedeiniz mi mevzu çıkartwsaydınız :)

powERS
11-02-2010, 16:06
izmirde boyle bi uygulama yok iyikide yok...

cok eskıden ykm de vardı ama ya 5 tl gibi bi rakam veriyordun yada alısverıs yapıp fisini gosteriyordun. ama artık ykm de otopark ta yok en son yoktu yanı gıtmeyelı bı 4 5 sene oldu heralde :)

allah kıpalara agoraya fılan zeval vermesın :)

Gökhan Biraltın
11-02-2010, 16:09
izmirde boyle bi uygulama yok iyikide yok...

cok eskıden ykm de vardı ama ya 5 tl gibi bi rakam veriyordun yada alısverıs yapıp fisini gosteriyordun. ama artık ykm de otopark ta yok en son yoktu yanı gıtmeyelı bı 4 5 sene oldu heralde :)

allah kıpalara agoraya fılan zeval vermesın :)

forumu falan yaparlrasa düsünemiyorum,otobanda ksk tünele kadar park eder bizim izmirliler :)

S.Özeren
hafta içi zaten ilk 3 saat almıyolar hafta sonu konudaki gibi

sinan-s
soyguncu bunlar..

Quantum
11-02-2010, 16:40
vermesen bile çıkamıyorsun ki parkyerinden

otomatla fiş aldıktan sonra bariyerin kalkması ile içeri giriyorsun,

içeride işin bitip otoparka indikten sonra para ile birlikte girişte otomattan aldığın bileti veriyorsun, (ince kartondan bir kart) karta birşeyler yüküyor tekrar sana veriyor (bazı yerler çıkış kartı veriyor)

çıkışta da o kartı yine otomata sokuyorsun, bariyer açılıyor gidiyorsun :)

öyle kaçma durumu falan sözkonusu değil yani :)

ha hummer ın vardır, ya da suv aracında dev gibi tamponların vardır kırıp geçersin orası ayrı :)

Cimmeria
11-02-2010, 16:41
astoriada paralı, kanyonda paralı

AllTerrain
11-02-2010, 16:44
istinye park beles valla zaten millet anasinin yeri gibi istedigi yere koyuyo labirent spec :D

dragonflydesing
11-02-2010, 16:46
bence ispark yeterince hortumluyodu,alışveriş merkezlerindede almasınlar artık :D

despe
11-02-2010, 16:48
bursa da da serbest :D

despe
11-02-2010, 16:51
ya zaten istanbullu arkadaşlar alınmasın ama, istanbul bana göre yaşanılası bir yer değil gerçekten. tamam ortam çok güzel imkanlar vs. çok daha fazla diğer illere göre ama çok kalabalık yaw. geçen sene tekstil fuarından dönerken iş çıkışında köprü trafiğine bi takıldım 2 saatte o köprüyü geçemedim yaw, biz burada 10 dk. lık bi sıkışıklığa tahammül edemiyoruz istanbul un trafiği benim için ölüm :D

yine bu yaz patronla geldik istanbula, arabayı nereye koysan cadde sokak hemen elinde biri makinayla gelip park fişi kesiyo :D

Quantum
11-02-2010, 16:55
ya zaten istanbullu arkadaşlar alınmasın ama, istanbul bana göre yaşanılası bir yer değil gerçekten. tamam ortam çok güzel imkanlar vs. çok daha fazla diğer illere göre ama çok kalabalık yaw. geçen sene tekstil fuarından dönerken iş çıkışında köprü trafiğine bi takıldım 2 saatte o köprüyü geçemedim yaw, biz burada 10 dk. lık bi sıkışıklığa tahammül edemiyoruz istanbul un trafiği benim için ölüm :D

yine bu yaz patronla geldik istanbula, arabayı nereye koysan cadde sokak hemen elinde biri makinayla gelip park fişi kesiyo :D

neden alınalım yahu haklısın :)

dragonflydesing
11-02-2010, 17:28

kesinlikle haklısın,en deli olduğum şeydir zaten park yeri meselesi,İstanbul'da bi yerde bi gösteri bi organizasyon olsun park yeri bulmak çölde su bulmak gibidir,zaten normal zamanda arabayı bi yere koymaya kalksan ya isparkçılar çıkar ya sahte otoparkçı dayılar çıkar yada dükkan sahibi çıkar,2dk arabayı bi yere koyup gidemessin.

fatiii
11-02-2010, 17:37
ankarada böyle şeyler olsa kimse avm lere gitmez :D:D

ondertopcu
11-02-2010, 17:47
olivium ilk saatler beleş :)
caruesel de su al fişi ver beleş :)
galeria beleş :)

fasterhan
11-02-2010, 17:58
ankarada böyle şeyler olsa kimse avm lere gitmez :D:D

kesinlikle:cool:

qwertynord
11-02-2010, 18:03
Olaya birazda AVM esnafı yönünden bakmak lazım veya AVM yönetimi sen oraya trilyonlarca para yatırıp bi yer yapmışsın esnaf orda yanan elektriğin duran güvenliğin parasını ödüyo. dışardan bi vatandaşta gelip arabasını çekiyo 3 saat işini hallediyo dışarda ucuz olmasından veya daha sevdiği bişeyde olabilir yemeğini yiyor ufak tefek alışverişini yapıyo sonra arabasını alıp çıkıyo yok böyle bi adalet her konuda adaleti savunan bi forum olarak birazda bu yönden bakmak lazım.. tamm 5 dk durupta yada 1 saat durupta 15 20 milyon ödensin demiyorum ama en azından en kötü bi 5 liralık bi fiş gösterip ücretsiz geçilebilir AVM lerinde zamanında uyguladığı otopark tariflerininde bu sonuçta payı büyük tabi.

Saro-Ş
11-02-2010, 18:07
olivium ilk saatler beleş :)
caruesel de su al fişi ver beleş :)
galeria beleş :)

aynen carsldn bi su beleş otopark gallria beleş capacıty kazık zaten çoğu insan galleriaya bırkp geliyo arabayı:)

ondertopcu
11-02-2010, 18:09
capaticye gittimde carusele çekiyom :)) hemen karşısı zaten arkda kapıdan çıkınca

ef186
11-02-2010, 18:55
Bu havaalanı otoparkı nolcak bide ona çare yaw ...

gir çık 7-8 lira
10 gün 200 küsür lira (benim gibi enayiler için )

GKS
11-02-2010, 18:57

gir çık 7-8 lira

pegasusula uçunca otopark ücretsiz diye bişey varmış ama tam bilmiyorum

Boost Up
11-02-2010, 19:03

gir çık 7-8 lira

Abi Back-Up a üye değil misin?

ef186
11-02-2010, 19:05
Abi Back-Up a üye değil misin?

yok öle bi destek almadım :D

Low-Rider
11-02-2010, 19:38

gir çık 7-8 lira

Havaalnında 5dakikada dursan o ücreti ödüyorsun birde parayı ödemek için doğru düzgün nokta da yok olanlarda kapalı.

En son gititğimde para ödeyebilmek içni 15dakika dolaştım , en sonunda ana avrat söverken güvenlikçiler sakinleştirdi

ef186
11-02-2010, 19:56
Havaalnında 5dakikada dursan o ücreti ödüyorsun birde parayı ödemek için doğru düzgün nokta da yok olanlarda kapalı.

En son gititğimde para ödeyebilmek içni 15dakika dolaştım , en sonunda ana avrat söverken güvenlikçiler sakinleştirdi

aynen
bide okadar para veriyosun otoparklardaki otomasyonlardan haberi yok kimsenin ....
Yani kırmızı yeşil yanan ufak lambalar falan olsa bari ..
bugün 20 dakka mal gibi yer aradım ...

ALPER-VNS
11-02-2010, 21:01
ankarada da en iş yapmayan alışveriş merkezerinden biri karum.. yarısı boş dükkanların ama otopark hala gir çık 7lira mı 8 lira mı ne :S sonra neden battık acaba allallaa..

muratdalci
11-02-2010, 21:51
Capacıtye para vermek istemiyorum adamların otoparkının 2katı hep boş halen para alıyolar

town centerda su al 3 saat beleş alternatif çözümlere bi örnek daha veriym bari

kv661
11-02-2010, 22:07
ankarada da en iş yapmayan alışveriş merkezerinden biri karum.. yarısı boş dükkanların ama otopark hala gir çık 7lira mı 8 lira mı ne :S sonra neden battık acaba allallaa..

Karum'Unki aynı zamanda Sheraton'ın da otoparkı ve 24 saat açık da değil. Personel koymasın diye yapmak zorundalar.Karumunki çok sıkıntılı yani. Önceden basla AVM yok die tutuyodu şimdi SSK işhanına döndü nerdeyse. Orayı bir toparlamaları lazım hemde acilen yoksa 2 seneye tamamen iflas edicek komple iş merkezine döncek

dragstar
11-02-2010, 22:28
ben geçen gün cevahirde kaçtım:D