Orijinalini görmek için tıklayınız : Bmw 335i Vs 2010 STI
olivera7
12-02-2010, 11:02
Arkadaşlar merhaba aracımı sattım ve bu ikisi arasında gidip geliyorum şimdi tabi biri biraz daha gösteriş diğeride daha yarışçı bir ruha sahip :D 335i nin yazlılımla çok değiştiğini duydum performans açısından e tabi subaruda değişecektir haliyle :D siz olsanız hangisini tercih ederdiniz diye merak ediyordum aslında :)
3.35i yok olmadı evo X :)
DogukanB
12-02-2010, 11:06
Ne amaçla kullanacağınızıda belirtirseniz, daha kolay yardımcı olabiliriz:)
3.35i bi-turbo efsane olacak bir araç. STI neymiş 3.35 yanında
Çok gaddar yaklaştın duruma o kadar da değil bence :)
olivera7
12-02-2010, 11:08
[QUOTE=DogukanB;1170244]Ne amaçla kullanacağınızıda belirtirseniz, daha kolay yardımcı olabiliriz:)[/QUOT
tam orda çelişkki yaşıyorum işte :( aslında hem geceleri çıkıp ortalıkta turlamak hfta sonlarıda gazlamak :D:D
+1 rep :icon_tup:
Kanka bence gayet dogru demis:D
Kanka bence gayet dogru demis:D
Kanka kesinlikle bende 3.35i tercih ederim yalan yok ama sti da pek es geçmek istemedim neyse ben fanatik değilim biniciyim biner geçerim :D
Bence hiç gaddar yaklaşmadım konuyu açan gaddarlık etmiş. 3.35 ile STI'ın adı yan yana bile yazılmaz :D
335i sürüş keyfi verebilecek bir araç. yeterince güçlü; ufak dokunuşlarla 400+ verebilen bir yapısı var. Bunun yanında güzelde bir günlük kullanım aracı
DogukanB
12-02-2010, 11:28
Bence hiç gaddar yaklaşmadım konuyu açan gaddarlık etmiş. 3.35 ile STI'ın adı yan yana bile yazılmaz :D
Ne kadar çok seviyosunuz abartmayı...
Bu arada amaca yönelik olarak bende bmw' yi seçerdim:)
Ne kadar çok seviyosunuz abartmayı...
Bu arada amaca yönelik olarak bende bmw' yi seçerdim:)
Vallaha abartmıyoruz siz STI yı fazla abartıyorsunuz. STI bence EVO X ile karşılaştırılmalı. BMW 3.35i onların sınıfı değil.
DogukanB
12-02-2010, 11:34
Sınıfı olmayabilir, ama sende 2010 model sti gibi bi arabayı yok sayamazsın. Herşey gösteriş ve konfor değil unutmamak lazım;)
Sınıfı olmayabilir, ama sende 2010 model sti gibi bi arabayı yok sayamazsın. Herşey gösteriş ve konfor değil unutmamak lazım;)
niye sti'da gosterisli bi araba,konforu gectim..yanlis dusunuosun fanatikosluk yapma ;)
3.35 sadece konfor v gösteriş değil 3.000 motor bi-turbo bi araç. Çok performanslı bir araç.
DogukanB
12-02-2010, 11:36
Valla fanatiklik yapmıyorum:D Bende 3.35' ı tercih ederdim dedim bak ama arkadaş aynı cümleye koymuyo ya 3.35 le sti' ı lafım ona..
tip olarak biraz daha güzel olsa sti derdim ama bu kasayı hiç beğenmiyorum...bi-turbo bmw'de yabana atılacak bir motor değil...
Valla fanatiklik yapmıyorum:D Bende 3.35' ı tercih ederdim dedim bak ama arkadaş aynı cümleye koymuyo ya 3.35 le sti' ı lafım ona..
Bak şimdi kardeşim STI dediğin araba Subaru impreza'nın en üst segmentte bulunan arabası değil mi? Evet. 3.35i ise 3 serisinde en üstün bir alt segmentinde bulunan bir araba ve STI'dan daha performanslı ve şekil bir araba. Neden aynı segmentlerde değil dediğimi anlayacaksın. En üst segmentlere baktığımızda M3 var. M3 ile STI karşılaştırılırsa STI çok ezik kalacak onuda geçtim 3.35 in yanında bile ezik kalan bir araba. O yüzden karşılaştırmamak lazım. BMW yeni aldığı kararla tüm modellerde bi-turbo kullanacak ileriki senelerde o zaman. 3.20i bi-turbo ile STI karşılaştırılabilir. Ama şu anda hayır.
sti ı es geçmeyin 4x4 boxer ses ufak tefek oynamalar diyoruzda stida o konuda acımasız unutmayın :) sadece şekil için alıcaksan vede konfor için 3.35i alırnır ama bence yeni sti da şekil çok güzel özellikle beyaznda içi olsun koltukları olsun onlarda çok başarılı.:icon_tup:
hem gazlanıp hem de sakin sakin turlanabilicek bi araba bence yeni STi :)
Dostum doğrudur imprezada en üst nokta STI diğerinde M3, ancak 335i ile STI da desturla bi araya gelecek kadar farklı değil. Birçok dergi ve otomotiv programı 135i ile evox vde STI ı beraber test etmiştir. Tamam 335i şeklen ve konfor olarak kıyaslanmaz, anack bir talihi yoldada 335i ile STI yı bir arada göremessin ;)
mertacar
12-02-2010, 12:02
335i alır keyfime bakardım,ister gazla ister gez rahatça.. Sti da polisler rahat bırakmaz gıbı..
STI çok özel bi araçtır son versiyon olarak..
olaya salt performans gözüyle bakmaktan ziyade genel olarak bakmak daha uygundur ki ;
bildiğiniz gibi 335i teknik olarak diğer e90-92 lerden ayrılmıyor diğer e90-92 lerden fark olarak güçlü bir motor adapte edilmiş versiyondur
bu yol tutuşun frenlerin direksiyon sisteminin kötü olduğu anlamına gelmiyor elbet zaten std olarak bu konularda övünülen bir araç
özel olan versiyon M3 tür ,serisi ile teknik olarak apayrı biçimde ayrılır yürüyen aksamı sistemleri bla bla herşeyi tamamen bambaşkadır normal bir e90-92-93 ile ayrı dünyalarda dururlar..
STI ise 335 i den daha özel bir araçtır amacı spor ruhu taşımak herhangi bir kombinasyon amacı( daha konforlu ...vb) güdülmemektedir frenleri yol tutuşu awd sistemi olarak özeldir
çok nettirki sürüş karakteri olarak 335i den daha iyidir..
yalnız impreza genel olarak daha iyi anlamı çıkartılmaması gerekli
nihayetinde 335i "0" km fiyatı 100.000€ civarında idi en son 335i performans amacından ziyade bunun yanında konforun en iyisini donanımın rahatlığın güvenliğin ve marka imajınında görüntününde olduğu çok güzel bi kombinasyondur
bu istekler doğrultusunda seçim yapılabilir..
aslen "0" km olarak seçim yapılabilcek araçlarda değil aralarında tam 2 kat fiyat farkı mevcut fakat 335i ler TRde 2.elde çok uygun fiyatlarda iken mantıklı hale gelmesi çok normal
335i genel olarak daha mantıklı duran taraf
ama bence son kasa inci beyazı STI da gerçekten harika kendi görüşüme göre seçim sizi
hayırlısı olsun..
yamansen
12-02-2010, 12:12
335 dct veya manuel sanzuman alırsan cok iyi yanlız eskilerde bi sure sonra yukledıkten sonra sanzumanda sıkıntı yaşayabilirsin subarunun keyfi bambaşka yanlız kucuk bi problem var sti da yavaş gitmek imkansız
.::EmrE::.
12-02-2010, 12:18
Yanlışlıkla 3.35 e oy verdim :D amaç performans ise yemişim 3.35i. Istediği kadar güçlü olsun,STi a yapılacaklar ile kolayca M3ün üstünden atlar.Ayrıca 3.35 STi kadar özel bir araç değil,artık ülkemizde gayet sıradan,herkesin altında olan bir araç bana göre,ve en nefret ettiğim şey arabamın trafikte giderken aynısından binlerce görmek.
Subaru'ya ezik demiş bir arkadaş ama bence durum hiç de böyle değil.BMW tamam çok güzel ancak bence değerinden fazla abartılmış bir marka fanatikliği haline geldi Türkiye'de..
Bak şimdi kardeşim STI dediğin araba Subaru impreza'nın en üst segmentte bulunan arabası değil mi? Evet. 3.35i ise 3 serisinde en üstün bir alt segmentinde bulunan bir araba ve STI'dan daha performanslı ve şekil bir araba. Neden aynı segmentlerde değil dediğimi anlayacaksın. En üst segmentlere baktığımızda M3 var. M3 ile STI karşılaştırılırsa STI çok ezik kalacak onuda geçtim 3.35 in yanında bile ezik kalan bir araba. O yüzden karşılaştırmamak lazım. BMW yeni aldığı kararla tüm modellerde bi-turbo kullanacak ileriki senelerde o zaman. 3.20i bi-turbo ile STI karşılaştırılabilir. Ama şu anda hayır.
Şimdi burda arabalarımı saymak istemiyorum ama kabaca tabirle mercedes bmw mitsubishi subaru honda vs arabalarım var ama subaru hiç EZİK durmuyor yanlarında.Tamam kimse 335"e laf demiyor ama sen fazla fanatiklik yapıyorsun.Sti ve 335 çok farklı kavramların arabaları ;)
+
Bu EZİK lafı dışardan baktığın da kullanan kişiyi iyi lanse etmiyor 3. şahıslara karşı ;)
Bmw nin sıfırı 100 hatta saglam doldurdugun zaman 110 bin euro ları bulabilirken sti 120 bin tl civarı sanırım. İkisi birbirinden alakasız araçlar...
yamansen
12-02-2010, 12:21
bide arkadaşlar unutmayalım kı 3 serisi coupe artık taksi gibi oldu her tarafta var hiç bi ayrıcalıgı yok arabanın
12-02-2010, 12:23
bide arkadaşlar unutmayalım kı 3 serisi coupe artık taksi gibi oldu her tarafta var hiç bi ayrıcalıgı yok arabanın
Tam olarak bahsettiğim buydu..Ne yapayım öyle aracı :D Bi M3 olur M3 GTS olur amenna :P
olaya salt performans gözüyle bakmaktan ziyade genel olarak bakmak daha uygundur ki ;
bildiğiniz gibi 335i teknik olarak diğer e90-92 lerden ayrılmıyor diğer e90-92 lerden fark olarak güçlü bir motor adapte edilmiş versiyondur
bu yol tutuşun frenlerin direksiyon sisteminin kötü olduğu anlamına gelmiyor elbet zaten std olarak bu konularda övünülen bir araç
özel olan versiyon M3 tür ,serisi ile teknik olarak apayrı biçimde ayrılır yürüyen aksamı sistemleri bla bla herşeyi tamamen bambaşkadır normal bir e90-92-93 ile ayrı dünyalarda dururlar..
STI ise 335 i den daha özel bir araçtır amacı spor ruhu taşımak herhangi bir kombinasyon amacı( daha konforlu ...vb) güdülmemektedir frenleri yol tutuşu awd sistemi olarak özeldir
nihayetinde 335i "0" km fiyatı 100.000€ civarında idi en son 335i performans amacından ziyade bunun yanında konforun en iyisini donanımın rahatlığın güvenliğin ve marka imajınında görüntününde olduğu çok güzel bi kombinasyondur
aslen "0" km olarak seçim yapılabilcek araçlarda değil aralarında tam 2 kat fiyat farkı mevcut fakat 335i ler TRde 2.elde çok uygun fiyatlarda iken mantıklı hale gelmesi çok normal
ama bence son kasa inci beyazı STI da gerçekten harika kendi görüşüme göre seçim sizi
hayırlısı olsun..
3.35 ile M3 aynı fren sistemini kullanmaktadır. Bir çok yapısıda benzerdir. Her zaman bu böyle olmuştur. E46 lardada 3.30Ci ile M3 aynı yapıya sahip bir çok benzer özellikler sergiler.
Şimdi burda arabalarımı saymak istemiyorum ama kabaca tabirle mercedes bmw mitsubishi subaru honda vs arabalarım var ama subaru hiç EZİK durmuyor yanlarında.Tamam kimse 335"e laf demiyor ama sen fazla fanatiklik yapıyorsun.Sti ve 335 çok farklı kavramların arabaları ;)
+
Bu EZİK lafı dışardan baktığın da kullanan kişiyi iyi lanse etmiyor 3. şahıslara karşı ;)
Kardeşim ezik derken iki arac arasındaki kıyaslamaya bahsettim kullanıcılardan bahsetmedim böyle anlaşıldıysa affola.
+
Benimde demek istediğim buydu bmw n yanında subarunun sönük veya ezik kalması gibi bir durum söz konusu olamaz bu tamamen bmw taraftarlarının abartmasıdır bence :)
Ben fanatik değilim bmw mini peugot mercedes vw vs bir çok marka model aracım oldu fanatiklik çağını geçtim yani şimdi biniciyim :) her marka model hoşuma gittiği sürece sahip olup binmek isterim :)
Bu karşılaştırmada ama öncelik 3.35i hakkıdır ;)
Kardeşim ezik derken iki arac arasındaki kıyaslamaya bahsettim kullanıcılardan bahsetmedim böyle anlaşıldıysa affola.
Estağfurullah ne özrü ama herkesin gücü 335 yada M3 almaya yetmiyor ;)
Ne oluyor bu sefer EZİK arabalara binmek zorunda kalıyorlar....
Estağfurullah ne özrü ama herkesin gücü 335 yada M3 almaya yetmiyor ;)
Ne oluyor bu sefer EZİK arabalara binmek zorunda kalıyorlar....
Konuyu açan arkadaş ikisini alabilecek güçte olduğunu belirttiği için ona göre mesaj yazdım ben. Tamam STI hafife alınacak araba değil ama 3.35 in yanında hafife alınabiliyor. Ben STI kötüdür demiyorum sadece yanlış arabayla kıyaslandığı için sönük kalmış diyorum. EVO X mi STI mı yazsaydı kesinlikle STI derdim. Ama 3.35 koyunca direk belli etti seçim kendini.
Yoksa bende 3.35 e binemiyorum E46 3.30CI kullanıyorum kaldıki 3.35 değişirmisin deseler değişmem yeni e92 ve e93 kasaları beğenmiyorum çünkü. Neyin yanında beğenmiyorum e46 yanında:) Ama sti ın kasasının yanında kral gibi duruyor:P
Ludacris
12-02-2010, 12:42
haklısınız bu konuda e36 artık şahinden sonra geçilen araç oldu. 46lar bile eskidi
ama günlük kullanıp h.sonuda gazlıcam demiş arkadaş bu yüzden konfora meraklı ise Bmw çok çok mantıklı sti bence çok sert bi araç ne kadar keyfi başka olsada
3.35 ile M3 aynı fren sistemini kullanmaktadır. Bir çok yapısıda benzerdir. Her zaman bu böyle olmuştur. E46 lardada 3.30Ci ile M3 aynı yapıya sahip bir çok benzer özellikler sergiler.
335i ile M3 frenleri aynı olurmu hiç..
e46 daki durumu bilmemde e90 da alakaları falan yok..
haklısınız bu konuda e36 artık şahinden sonra geçilen araç oldu. 46lar bile eskidi
ama günlük kullanıp h.sonuda gazlıcam demiş arkadaş bu yüzden konfora meraklı ise Bmw çok çok mantıklı sti bence çok sert bi araç ne kadar keyfi başka olsada
Piyasaya bakında E92 ve E93 ler E46 lardan daha çok bence. Tabii E46 satusunde 4 kapıda var 3 kapıda yeni kasalara bakınca E90 E91 E92 E93 bence E46 nın değerini çok ama çok daha fazla artırdı. E46 sert bir bakışa sahip karizma bir kasaydı E9x serisi ııh yumuşak hatlara yatkın bir seri oldu.
335i ile M3 frenleri aynı olurmu hiç..
e46 daki durumu bilmemde e90 da alakaları falan yok..
Diskler aynı diskler balatalar aynı balatalar parça sorgulamada görebilirsin
Ludacris
12-02-2010, 12:47
+aynen
şahsen bence en mantıklı araç şuanki Bmw ler içinde beyaz bi e46 320 üstü csl aksesuarlı
tadından yenmez :) zaten subaruyu satıp öyle bi halta bulaşıcaz inşalalh :D
Diskler aynı diskler balatalar aynı balatalar parça sorgulamada görebilirsin
teknik detayları geçtim
diskler ebat olarakta şekil olarakta bambaşka
M3 tekiler delikli tip dediğimiz kanallı iken
335i dekiler normal temiz yüzeyli..
teknik detayları geçtim
Hmm geçen arkadaşım aldı 3.35i için brembo delikli. Alırken seçeneklerde 3.35i/M3 olarak yazıyordu ve geldiği kutudada uyumlu olarak 3.35i/M3 yazıyordu. E46 larda tamamen aynı.
teknik detayları geçtim
+M3 :D zaten M makinelerle normal serilerin en büyük farkı (motordan sonra) fren ve süspansiyon sistemleridir...
olivera7
12-02-2010, 13:06
hayırlısı olsun..
+100 aslında tam aradğım cevaptı bu teşekkür ederim :D
olivera7
12-02-2010, 13:08
arkadaşlar hepinizede ayrıca çok teşekkür ederim bana ışık tutmamada yardımcı oldunuz :D hayırlısıysa inşallah haftaya ikisinden birini alacağım sizede burdan bildiririm ve fotolarını yollayabilirim :) tekrar çok teşekkürler.. :icon_tup: :icon_tup:
olivera7
12-02-2010, 13:10
Bmw nin sıfırı 100 hatta saglam doldurdugun zaman 110 bin euro ları bulabilirken sti 120 bin tl civarı sanırım. İkisi birbirinden alakasız araçlar...
ben 0 almıcam aracı 50 küsür bin eurolara temiz az kmde araçlar war onları alıcam oda subarunun 0'rıyla aynı değer o yüzden sordum aslında :icon_tup:
olivera7
12-02-2010, 13:11
Yanlışlıkla 3.35 e oy verdim :D amaç performans ise yemişim 3.35i. Istediği kadar güçlü olsun,STi a yapılacaklar ile kolayca M3ün üstünden atlar.Ayrıca 3.35 STi kadar özel bir araç değil,artık ülkemizde gayet sıradan,herkesin altında olan bir araç bana göre,ve en nefret ettiğim şey arabamın trafikte giderken aynısından binlerce görmek.
Subaru'ya ezik demiş bir arkadaş ama bence durum hiç de böyle değil.BMW tamam çok güzel ancak bence değerinden fazla abartılmış bir marka fanatikliği haline geldi Türkiye'de..
Bence Allah verdirtti sana o oyu :P :P
serhatayasli
12-02-2010, 13:12
m3ile 330 birisi at birisi eşşektir o kdr... M makina bambaşkadır... kimse kimseyi yada kendisini kandırmasın... insanları yanlış yönlerdirmeyin fanatizm yüzünden. motoruna frenine ıvırına zıvırına girmeden önce bi difransiyel mevzusu var ortada. 335de kilit dahi yok aftremarket haricinde, 2004 yılında 320ci kullandım kısa bi süreliğine 2 defa difransiyel kırdım, sonrasında m3 aldım huzuru buldum vs vs vs. sagdan soldan duyduklarımla değil bizzat kendi tecrübelerimle söylüyorum. oyüzden m mdir 3 serisi 5 seris 6 serisi 3,5,6dır. sti çok daha karakterli bir aractır anlatmaya lüzum dahi yok.
+M3 :D zaten M makinelerle normal serilerin en büyük farkı (motordan sonra) fren ve süspansiyon sistemleridir...
onlardan ziyade
o M tuşu yokmu o M tuşu ..
hehe :) :)
Fiat_Can
12-02-2010, 13:26
bence m3 sattıktan sonra 335 almak bıraz sacma ya STİ yada ewo tercıh et yerınde olsam hangısını tercıh edıcegmı bılıosun ....
COOLFEAR
12-02-2010, 13:39
Arkadasım ben hem alman hem japon suan kullanan biri olarak sunu sölim
BMW konforu hiç bir şekilde değişilebilinemez:D japon iyigidiyor evette su arabanın iç dizaynlarını güzelleştirin be abicim be
335i alcak durumum olsa direk 335 alırım keza zaten kol gibi vergisi olan bir araç için her 6 ayda bir vergi vermek bu memlekere bana cok koyuyor
BMW'mde oldu Subaru' mda ha ne m3 ne de sti sahibi olmak nasip olmadı şimdi ikisine de sahip olacak param olsa kapımda sti olurdu artan parayıda arabaya harcardım ;)
edo typer
12-02-2010, 14:45
yenı stı ın ıcıde guzel dısıda. beyaz yenı stı parayı alır;)
Eyup Duygun
12-02-2010, 14:52
oyumu subarudan yana kullandım amac ne tam bilemicem ama subaru daha hırcın duruyor ve en onemlısı bana göre trafıkde cokdabulunmuyor 3coupe arabalar artık cokfazla var subaru sesi kıskıtrıcı birkere :):)
hiç modele girmeye gerek yok, biri bmw biri subaru. nasıl bir kesime nasıl kullanıma hitabettiği ortada. ama sti neredeyse sadece sportifliğe cevap verir. ama bmw de hem sportifliği hem konforu bir arada yaşıyabilirsiniz. oyum bmw den yana.
ygtkrmdnz
12-02-2010, 16:07
335 çift turbosuyla harikalar yaratabilir ama kullanım ve isteğinize göre sonuç değişir tabiki sti bu konuda geri planda kalıyor.
UĞUR YUMAK
12-02-2010, 16:24
335 diye bir araç yok. 5.viteste itin poposuna soktular 335'i. 330 üzerin twin turbo eklenmiş 330 dur. Bunun bir aldatmaca olduğunu ve BMW nin müşterilerini kandırdığı konusunda çok ağır laflar söylemişlerdi.
335 İLE STI arasında tereddütteseniz bence BMW alın. Biri 4 kapı hb ve mazda3 ile Focusa benzeyen bir araç. Orta sınıf bir aile arabası. Sadece motoru aşırı beslemeli , şanzumanı çok sağlam, ayarlanabilir diff kullanan , boxer motoru kullanan bir kaç markadan biri.
Diğer tarafta 335 görüntüsü ile prim yapabilen bir araç
Bence BMW alın
335i ile 330i nin motorları aynıdır. Ancak 335i ye yazılım ve eksoz uygulaması birde intercooler büyütmesi yapıldığında 420hp gibi değerler elde edilebiliyor. 306 ile 420 arası çok çok fark var ;)
335 bence daha mantıklı gibi görünüyor. sonuçta görüntü bakımından daha şık ve özel duruyor. arkadaşların dediği gibi yazılım egzoz gibi uygulamalarla performansta tatmin edici hale geliyor.
Boost Up
12-02-2010, 17:12
Yamanın STI ı verelim:)
DogukanB
12-02-2010, 19:03
335i ile 330i nin motorları aynıdır. Ancak 335i ye yazılım ve eksoz uygulaması birde intercooler büyütmesi yapıldığında 420hp gibi değerler elde edilebiliyor. 306 ile 420 arası çok çok fark var ;)
Peki bu 420 hp yi şanzuman kaldırıyor mu? Sorunsuzca kaç km gidebiliyor bu halde?
12-02-2010, 22:24
Allah verdirdi hakikatten o oyu :D
Şimdi bir de şöyle birşey var tabi,araçtan ne beklendiği,ne için alındığı önemli.STi pro. bir araç bana göre. Herkesin altında olmayacak,hakkını verecek bir şöför lazım.İşten anlayan birinin alacağı bir araç.Sürekli "gaz mode on" şeklinde gezilir bence alınırsa :)
BMW ise elit bir otomobil. Alıp da orasına burasına bodykit yapayım,jant takayım bana göre değil.Alındı mı stock binilesi bir otomobil.
M_PROJECT
12-02-2010, 22:40
Peki bu 420 hp yi şanzuman kaldırıyor mu? Sorunsuzca kaç km gidebiliyor bu halde?
kaldiriyo , kirilcak bisey yok bmw'de . hatta baya uzun omurlu . cok fazla guclendirilmis 335 mevcut amerikada .
yeni sti sorunlu bir motora sahip , en azindan trdeki benzin vs goz onune alinirsa .
ayrica rahat olsun istedigim an kafami sisirmesin , konforuyla gazlayayim diyorsaniz 335.
motor olarakta , hiz olarakta stila kiyaslanir . tipine dicek birsey yok zaten .
Shadow_Dancer
12-02-2010, 22:44
subaru hayrani olmama ragmen bu karsilastirmada 335 bence..
erkanayasli
12-02-2010, 23:05
ben olsam Sti alırdım. :)
Ne bileyim 420hp lik bmw kaç km gidio stok şanzımanla. Biz yurt dışı forumlarında kırılanını görmedikki daha. G-POWER, AC SCHNİTZER, ALPİNA hepsi bu araç üzerine çalışıyor sanırım halen kimse şanzıman değişimine gitmedi.
Bkz: M5 ve M6 505 HP Stok SMG2 şanzuman. Araç ömrü boyunca sorunsuz gider.
UĞUR YUMAK
13-02-2010, 00:23
400 küsür hp bmw buz üzerinde zincir takıp yürüsün, stoc STI ile yanından yan yan geçelim :D
400 küsür hp bmw buz üzerinde zincir takıp yürüsün, stoc STI ile yanından yan yan geçelim :D
Evet 12 ayın 1 ayında kar yağıyor bu dediğin doğru ya diğer 11 ay?
ALPER-VNS
13-02-2010, 00:25
buzda da kıyıp çıkartmam zaten 335imi ya.. bi o olsun dezavantajı.. buarada 335le mazda3 kılıklı arabayı kıyaslamam bile ben ;)
M_PROJECT
13-02-2010, 00:26
bmw'nunda awd secenekleri mevcut mesele karda gitmekse .
:D sanki kuzey kutbunda yaşıyoruz buz üzerinde deneme yapıcaz:D bmw nin de 335xi var yalnız hiç ona baktın mı acaba :D
yannız 335 lerde smg yok düz steptronik yada 6mt var. makyajlılarda çift debriyaj. ama doğru, e90postta falan çipsiz 335 yok gibi bişey ve senelerdir olumsuz bişey yazan yok :)
Birazda resimler konuşsun:
http://farm3.static.flickr.com/2262/2464688910_5cb3efa5de.jpg
http://www.carformance.com/wp-content/uploads/2009/11/2010-subaru-wrx-sti-special-ed_.jpg
yannız 335 lerde smg yok düz steptronik yada 6mt var. makyajlılarda çift debriyaj. ama doğru, e90postta falan çipsiz 335 yok gibi bişey ve senelerdir olumsuz bişey yazan yok :)
3.35 de SMG yok mu? Ciddi misin? E46 3.25 3.30 da bile SMG var bi yanlışın olmasın?
dragon07
13-02-2010, 00:33
335i cip,wasgate,blow off komple eksoz...400hp karizmasıda cabası
3.35 ile genelde Audi S4 veya S5 leri karşılaştırıyorlar hala ilgincime gidiyor STI fiyat olarakda konfor olarakta ne bileyim motor olarakda dengi değil.
UĞUR YUMAK
13-02-2010, 00:44
Virajda her türlü daha sağlam yürür STI
SAWD farkı
UĞUR YUMAK
13-02-2010, 00:46
:D sanki kuzey kutbunda yaşıyoruz buz üzerinde deneme yapıcaz:D bmw nin de 335xi var yalnız hiç ona baktın mı acaba :D
madem varolanlarla konuşuyoruz , 2010 STI var 0-100 2,9 saniye :D
Alayını deler BMW serisinin ..
UĞUR YUMAK
13-02-2010, 00:48
Yaaa zaten başlı başına dengesiz bir kıyaslama. biri 2500cc turbo, diğeri 3500cc twin turbo.
Bu saatte burda bu kıyaslamanın bile yapılmaması lazım. 4 kapı bir aile arabası sonuçta Impreza :D
uğur uyuma best motoring izle biraz ;)
bak bırak 2010 sti yı SPEC-C yi bile zorluo M3 virajda...
M_PROJECT
13-02-2010, 00:49
Virajda her türlü daha sağlam yürür STI
SAWD farkı
bu virajli zemin topraksa evet .
su 4 ceker oldugunda tren gibi gidicek mantigini atin bence bi koseye .
soforune bakar o is . rwd araclarda cok guzel viraja girer ve cikar.
madem varolanlarla konuşuyoruz , 2010 STI var 0-100 2,9 saniye :D
Alayını deler BMW serisinin ..
106 GTI da Audi A3 102HP lik versiyonu geçiyor ama her 100 hatundan 90 ı a3 e hasta oluyor. Bu mantıkla iş olmaz:D F16 da ses hızını geçiyor hepimiz f16 alalım o zaman.
UĞUR YUMAK
13-02-2010, 00:50
uğur uyuma best motoring izle biraz ;)
bak bırak 2010 sti yı SPEC-C yi bile zorluo M3 virajda...
Çeşme otobanındaki virajlardamı abi :D
Beyaz 2010 STİ...
3.35 i hele beyaz kıyamet kadar var kasa çok güzel tutuldu fakat benim tercikim trde fazla olmayan bir aracı tercih etmek olurdu.
STİ kasasını beğenmeyen olabilir önemli olan altında yatan şeyler...
3.35 de SMG yok mu? Ciddi misin? E46 3.25 3.30 da bile SMG var bi yanlışın olmasın?
olmaması lazım, bmw uk de sitede configuratorden araba yapınca 6 düz bbide yeni çift debriyajlı şanzıman çıkıyo sadece. ki yeni configuratore individual donanımlara kdr herşeyi koymuşlar, smg orda yoksa harbiden yoktur :)
youtube açılıyor.
boş olan alana "best motoring 2010" yazılıo vede izlenio :D
Beyaz 2010 STİ...
3.35 i hele beyaz kıyamet kadar var kasa çok güzel tutuldu fakat benim tercikim trde fazla olmayan bir aracı tercih etmek olurdu.
STİ kasasını beğenmeyen olabilir önemli olan altında yatan şeyler...
Çift debriyajlı şanzuman SMG zaten.
UĞUR YUMAK
13-02-2010, 00:55
http://www.youtube.com/watch?v=tRrejHG4gl0
Birazda resimler konuşsun:
http://farm3.static.flickr.com/2262/2464688910_5cb3efa5de.jpg
OHA bunun büyüğü varmı başka resimleri var mı? makyajsızda en süper combo bu düz tampon + oem lip
http://www.youtube.com/watch?v=BCBB8YIPdZc
UĞUR YUMAK
13-02-2010, 00:59
Buz olması şart değil . ülkede 5/6 ay yağmur var :)
Çift debriyajlı şanzuman SMG zaten.
yok hayır, SMG yok artık onun yerine DCT yi getirdiler
fanatikliğin cılkının çıktığı an
UĞUR YUMAK
13-02-2010, 01:04
Tüm samimiyetim ile söylüyorum, İstanbulda sağnak yağmur altında Modena, GC8 in arkasında gelemedi.
Kıyas kabul etmez biliyorum ama virajda modena ne yapacağını şaşırdı arkamızdayken, kaymak ve savrulmamak için araç ne yapacağını şaşırdı. Tabi bu durum %100 pilotaj ile ilgili. Modenanın tekniği ve mekaniği ile ilgili en ufak bi bilgim yok. TC sistemi kapalımıydı, yoksa kullanan kişimi acemiydi ama o yağmurda RWD bir araç kullanmak cidden profesyönellik isteyen bir uğraş.
335 bence de ;)
Gecen hafta otoparkta vardı, Semih Saygınerin aracıymıs sesi olsun, görüntüsü ve donanımı olsun cok basarılı ;)
Fanatik sizsiniz. Doğrulara katlanamıyorsunuz.
bmw çok şık ama subaru daha hırçın bir varlık...ikiside güzel ama STİ daha ağır basıyor 3.35i yerine m3 olsaydı kararım değişebilirdi..
Tüm samimiyetim ile söylüyorum, İstanbulda sağnak yağmur altında Modena, GC8 in arkasında gelemedi.
Kıyas kabul etmez biliyorum ama virajda modena ne yapacağını şaşırdı arkamızdayken, kaymak ve savrulmamak için araç ne yapacağını şaşırdı. Tabi bu durum %100 pilotaj ile ilgili. Modenanın tekniği ve mekaniği ile ilgili en ufak bi bilgim yok. TC sistemi kapalımıydı, yoksa kullanan kişimi acemiydi ama o yağmurda RWD bir araç kullanmak cidden profesyönellik isteyen bir uğraş.
modenalarda var mı bilmiyorum da mesela gt3 porsche lerde yarı slick lastik var ve yağmurda bu arabayı kullanmicaksın diyo porsche sana :) belki modena da öle olabilir ki ztn egzotik arabanın yağmurda dışarda işi ne
yanyana çekersen harbidende öyle ama :D:D
bence subaru teknik acıdan cok daha üstün ve daha özel bi arac ama bi mekanın önüne ikisini yanyana cektiginde eminimki 10 kızın 9 u aynı şeyi söylicektir
''bmw varken buna ne diye bineyim'' :D:D
bence subaru teknik acıdan cok daha üstün ve daha özel bi arac ama bi mekanın önüne ikisini yanyana cektiginde eminimki 10 kızın 9 u aynı şeyi söylicektir
işte en güzel cevap almak isteyen ne istiyor.bunu istiyorsa BMW kesin ve net dir ;)
Shadow_Dancer
13-02-2010, 01:11
Olayın bmw'nin marka imajıyla alakası yok..
sti çok çok özel bi araba kimsenin lafı yok.. hatta duygusal olarak gc8 bile bana 335den daha güzel gelir ama işin teknik detayına bakarsan 335 çok daha başarılı..
Daha fazla hacim daha fazla güç daha fazla donanım
Bence fotograflar konusmasın :D
http://www.bmwblog.com/wp-content/uploads/969338225_1078b3ef1d_o.jpg
UĞUR YUMAK
13-02-2010, 01:16
youtube açılıyor.
boş olan alana "best motoring 2010" yazılıo vede izlenio :D
Ben bi şey demiyorum sadece alıntı yaptım Tarkan abi :D
Ahmetfikri
13-02-2010, 01:19
Bence fotograflar konusmasın :D
yok abi biraz daha konuşsun rüyamıza falan girer mutlu oluruz :D
http://www.youtube.com/watch?v=31CqmoOaXWo&feature=related
ahahahhhh
Best motoring videosunda lotus oyuncak gibi duruyor impreza biraz yüksek kalmıs :D
işte bu zihinden dolayı bu hatunlar çok kötü araba kullanıyor:D
Fanatik sizsiniz. Doğrulara katlanamıyorsunuz.
ve tanrı subaruyu yarattı :D
ve tanrı subaruyu yarattı :D
subaruyu deilde lotusu yaratmıs gibi sanki,bomba bi arac :D
http://www.e90post.com/goodiesforyou/e92/lci/beautiful-coupe/23_1920x1200_bmw_3series_coupe.jpg
http://www.e90post.com/goodiesforyou/e92/lci/beautiful-convertible/The-new-BMW-3-series-Convertible-7-1280.jpg
http://www.e90post.com/goodiesforyou/e92/lci/beautiful-convertible/08_1920x1200_bmw_3series_cabrio.jpg
neyin tartışmasındasınız ben onu çözemedim :)
Su pist videolarına da hastayım, 2sn subaru daha iyi, ooo tamam subaru almak lazım...
Sanki hergün pistte gazlıyorsunuz, su an TRde senede 1 gün bile gazlanacak pist yok :)
Kar buz desen, o da senede 2-3 kez yagar.
365-3=362 gün bmw üstün ;)
UĞUR YUMAK
13-02-2010, 01:36
Fanatik
http://img99.imageshack.us/img99/4696/70558669.jpg (http://img99.imageshack.us/i/70558669.jpg/)
http://img230.imageshack.us/img230/8259/37900710.jpg (http://img230.imageshack.us/i/37900710.jpg/)
UĞUR YUMAK
13-02-2010, 01:38
Su pist videolarına da hastayım, 2sn subaru daha iyi, ooo tamam subaru almak lazım...
Sanki hergün pistte gazlıyorsunuz, su an TRde senede 1 gün bile gazlanacak pist yok :)
Kar buz desen, o da senede 2-3 kez yagar.
365-3=362 gün bmw üstün ;)
Buz, yağmur, toprak, hele ki yaz güneşi altında kaymak gibi asvaltın üzerine çıkmış zivt.
Yazın İzmir asvaltından sebep yaşanan kazalar çok fazladır.
;)
UĞUR YUMAK
13-02-2010, 01:41
Acaba kaç tane Bwm'yi bindiler bugüne kadar o 9 kız :D
Ben geri kalan 1 tane hatunla idare edeyim, eminim daha az kullanılmıştır :D
Buz, yağmur, toprak, hele ki yaz güneşi altında kaymak gibi asvaltın üzerine çıkmış zivt.
Yazın İzmir asvaltından sebep yaşanan kazalar çok fazladır.
;)
Asfalt ve zift ne alaka onu anlamadım?
Subaru tutunur diyorsan, 335i lastik ebatlarına da bi gözat istersen, o da asfalta tutunur herhalde :)
Subarusu olup da her haftasonu toprak parkurda zaman kasan da hic görmedim.
Kısaca impreza sti bircogumuz icin cok güzel bir otomobil ama 335i yanında biraz vasat kalıyor ;)
Zaten konuyu acan arkadas da M3 sonrası, imprezada pek tatmin olmayacaktır yol tutus dısında.
renault_f1
13-02-2010, 01:58
aslında farklı amaçların arabaları yaw , impreza diyorum ben....
UĞUR YUMAK
13-02-2010, 02:06
Subaru tutunur diyorsan, 335i lastik ebatlarına da bi gözat istersen, o da asfalta tutunur herhalde :)
Kısaca impreza sti bircogumuz icin cok güzel bir otomobil ama 335i yanında biraz vasat kalıyor ;)
Zaten konuyu acan arkadas da M3 sonrası, imprezada pek tatmin olmayacaktır yol tutus dısında.
Üstad Kesinlikle katılıyorum vasat kalma konusunda. İç donanım, görüntü herşeyi ile çok çok önde Almanlar bu konuda.
Subarunun sanırım tek kafa tutabileceği nokta yol tutuş .
İzmirin asvaltı ve yaz sıcağı konusunda ise şunu belirtmem lazım. Yazın en sıcak zamanlarında , asvaltın içindeki zivt yolun üst yüzeyine çıkıyor. Sanki mazot yada yağ dökülmüş gibi bir görüntü oluyor. ve nerdeyse sabun gibi bi hal alıyor.
Şehir dışından gelen arkadaşlarım hep bundan şikayet edip dururlar.
Hatta güzelyalı sahil yolunun boku çıktığı için sapa sağlam asvaltı bu kış mevsiminde söküp yolu yenilediler.
typeRace
13-02-2010, 02:16
BMW ye 40-50 yaşında da binilir ama STİ apayrı bir dünya.Her yaşın bir güzelliği var gibisinden..
Bence en büyük dezavantajı 135 milyar edicek bir görselliğin olmaması.Bu yüzden 3.35i ..
3.35 derim
M3 E36 3.0L vs M3 3.2 vs 335I MRC vs 335D ws² vs CTR 2.2L
PyrJZQyD6-I
3.09 da İ nin D ye ve M3 attığı fark az buz değil
MRC 335i
5nq5veeAgko
Test Acceleration from 0 to 200 km / h with a real BMW 335i reprogrammed by MRC: 360 HP Result: 3 "less than the stock 306 HP version. Outside temperature of +1 ° C, adhesion very average, DSC off , DTC is measured: GPS and accelerometer.
M3 le değil 3.35ile S5 i karşılaştırıyor :cool:
aHj0zbhjLZI
+
http://img229.imageshack.us/img229/3751/45802062dz1.jpg
http://img688.imageshack.us/img688/4018/37192883nx8.jpg
http://farm4.static.flickr.com/3410/3207805720_ca4c51db8f_o.jpg
ozmn konuya renk katiiim:D
Herkes birgun subarucu olcak :)
365-1=364gunde bmw'ci :)
Ludacris
13-02-2010, 06:52
haha :D
Arkdaşın biri 40-50 yaşında binilir Bmw ye demiş şahsen subaruyla istanbulda bıranç :) yapmayaga gittim bmw ilede toplantıya gittim ama nedense arkdaşın söylediği şeyin tam tersi oldu hatta forumda " Amcalar " dedim diye atarlandılar. kusura baka ama saçmalamışın :) mercedes sandın galiba
Cabriosu daha doğru dürüst coupe si olmayan bi otomobil firmasını Bmw ile kıyaslıyorsunuz ne kadar akla mantığa yatar orası kıyaslayana..:rolleyes:
Ha geçer eder o, o konu ile ilgiliyi ilgilendirir..
Bi araca genel olarak bakabilebilen saten Bmw yi tercih etmiştir
saygılar..:icon_wack
bence sti'ı tek geçerim brembo-recaro vb.
STI yazılımla 300whp olabiliyor , 2.5 motorlarda kronik bir sorun var sanırım eger yakın fiyatlı iseler 3.35i alırdım yazılım la sorusuz binerdim..
serhatayasli
13-02-2010, 14:23
smg3 kullanılıyor m6 ve e60da sorunsuzda değil biraz araştırma yaparsan forumda smg3 sorunu ile ilgili bi ton post bulursun, bende zamanında smg3 problemleri için konu açmıştım hatta armağana e60 m5in ve smg3ün çıkarttığı saçma sapan sorunları uzun uzun yazmıştımki o da heralde e60dan bu yüzden vazgecti... ki bahsettimiz araç M, karşılaştırmada bahsi gecen arac normal 3 serisi...mesela kimse difransiyel olayına değinmemiş? ben arkadan itiş bi araca bineceksem eger kilitsiz dayanıksız bir difransiyeli tercih etmem. o yüzden sti ile ''m'' bir makina karşılaştırılmalı.
Arkdaşın biri 40-50 yaşında binilir Bmw ye demiş şahsen subaruyla istanbulda bıranç :) yapmayaga gittim bmw ilede toplantıya gittim ama nedense arkdaşın söylediği şeyin tam tersi oldu hatta forumda " Amcalar " dedim diye atarlandılar. kusura baka ama saçmalamışın :) mercedes sandın galiba
Cabriosu daha doğru dürüst coupe si olmayan bi otomobil firmasını Bmw ile kıyaslıyorsunuz ne kadar akla mantığa yatar orası kıyaslayana..:rolleyes:
Cabriosu coupesi olmayan firma kötü mü şimdi ? o zaman subaruyuda wrc de yarışmayan bir firma ile kıyaslıyorsunuz diyelim olur mu ?
İkiside elma ile armut farklı araçlar..alıcak kişi nasıl bir araç aradığına göre tercih yapmalı ikiside ayrı dünya..
bence sti'ı tek geçerim brembo-recaro vb.
o zmn bende audi'yi tek gecerim,soylediklerin audidede var,vw 'dende var..maksat eger sadece onlar var ise..bircok markada fabrikasyon var..
Onurkk06
13-02-2010, 15:04
bu ikisi arasında tabiki 335 hem hafta sonu gezmelik hemde akşam gazlamalık bi araç hemde bu son kasa subarunun tipi bi garip bu ikisi arasındakesinlikle 335
Ludacris
13-02-2010, 16:56
Cabriosu coupesi olmayan firma kötü mü şimdi ? o zaman subaruyuda wrc de yarışmayan bir firma ile kıyaslıyorsunuz diyelim olur mu ?
İkiside elma ile armut farklı araçlar..alıcak kişi nasıl bir araç aradığına göre tercih yapmalı ikiside ayrı dünya..
ha haklısın ama son söylediğinde Subaru bi marka değil sadece bi model üreticisi ufak fason bi dükkan :D ürettiği mazeme süper sürüş keyfi veriyor ( şuan 3. subarudayız saten ) Ama Bmw bir şirket sadece otomobil değil..
brembo-recaro demiş. getrag diyorum ters1 inek derisi diyorum KALİTE arkdaşım KALİTE :heyoo:
Hala sürat vb. şekilde yaklaşıyorsunuz araçlara Genel bi gözle bakın ki ;
Burda değerlendirilen araç tturbo bi Bmw ha Turbolu araçlarda Bmw ne kadar iyidir orasını tartışmam ama 100kmde 9.6litre yakıt tüketimi ve 306at güzel değerler ki orasını burası mıncıkladığında güzel şeyler illaki çıkar:rolleyes:
Ludacris
13-02-2010, 17:53
Ayrıca farklı bi bakış yapalım Bmw firmasına ;
1973 Model firmanın ilk enjeksiyonlu otomobilllerinden
2.0Litre hacmindeki Turbo motor 180Hp ve 240Nm Tork üretmekteydi..
http://img69.imageshack.us/img69/5336/02ti.jpg
typeRace
13-02-2010, 23:58
istersen 60 yaşında akülü arabaya da binebilirsin kendi tercihin..50 yaşında bmw ye binilir diyen yok ama her arabanın da genel olarak bir ağırlığı var,sen toplantıya gittin diye değişmez maalesef..
bizim peder de geçen benim cooper s nasıl diye binmeye kalkıştı,sonuç bir adam bir arabaya bu kadar mı yakışmaz diye bir tablo çıktı..He binemez mi biner paşa gönlü bilir ama göz var nizam var..
Bence imkan varsa STİ zevki alınmalıdır,bmw vs. kaçmıyor nasıl olsa..
istersen 60 yaşında akülü arabaya da binebilirsin kendi tercihin..50 yaşında bmw ye binilir diyen yok ama her arabanın da genel olarak bir ağırlığı var,sen toplantıya gittin diye değişmez maalesef..
bizim peder de geçen benim cooper s nasıl diye binmeye kalkıştı,sonuç bir adam bir arabaya bu kadar mı yakışmaz diye bir tablo çıktı..He binemez mi biner paşa gönlü bilir ama göz var nizam var..
Bence imkan varsa STİ zevki alınmalıdır,bmw vs. kaçmıyor nasıl olsa..
yakisip yakismamakta tamamen kisinin tipiyle alakali derim bende o zmn ;)
subarunun vasat kaldığı tek konu şekil konusudur... yani mekanın önüne çekip 9 kızı arabaya atma konusu(konfor ve kalite konusundada tabi, onun dışında her konuda subaru daha iyi,(sürüş dinamikleri) ha tam tersi diyorsan deme ispat et
şunuda ekliyim dünya üzerinde fabrika çıkışlı en güçlü subaruyu geçebilecek bir fabrika çıkışlı bmw yok... bu geçilemez olan subaru ise impreza type25
http://www.youtube.com/watch?v=8kUsMlFkLWQ
subarunun vasat kaldığı tek konu şekil konusudur... yani mekanın önüne çekip 9 kızı arabaya atma konusu, onun dışında her konuda bmw vasat,(sürüş dinamikleri) ha tam tersi diyorsan deme ispat et!(konfor vs... dahil tabi)
şunuda ekliyim dünya üzerinde fabrika çıkışlı en güçlü subaruyu geçebilecek bir fabrika çıkışlı bmw yok... bu geçilemez olan subaru ise impreza type25
turkiyede var mi bu taypyirmibes?kaldiki subaru takilsin kafasina gore,bak bmw'de hem kari kaldiriosun,hem seklin var,hem bastinmi gidiyo.. hahahaha fanatikosportosatoscitos..
typeRace
14-02-2010, 00:06
yakisip yakismamakta tamamen kisinin tipiyle alakali derim bende o zmn ;)
Anlatamıyorum sanırım,herşey kişinin kendi zevkinde biter.biri pembe arabaya biner biri yürümeyi tercih eder..
sonuçta bmw veya sti ı arkadaş kendi zevkine göre alıcak..sen yakışmış diceksin başkası tam tersinini.. Her arabanın kişiye,yaşa göre bir ağırlığı vardır.. sabaha kadar yazsak bu görüşü kimse değiştiremez..
Anlatamıyorum sanırım,herşey kişinin kendi zevkinde biter.biri pembe arabaya biner biri yürümeyi tercih eder..
sonuçta bmw veya sti ı arkadaş kendi zevkine göre alıcak..sen yakışmış diceksin başkası tam tersinini.. Her arabanın kişiye,yaşa göre bir ağırlığı vardır.. sabaha kadar yazsak bu görüşü kimse değiştiremez..
bencede anlatamiyosun,bende sana diyorum ki 55yasinda bi adam kupiresin icinede yakisir,18yasinda veled s320nin icinede yakisir,bu kisiyle alakali bisey,arabayla degil.
+ olarak pembe araaba mor arabalacivert,beyaz degil..bmw herzmn bmw'dir herzmnda bole olmustur..birak sen simdi anlatmayi anlatmamamyi..
ha bu arada yanlış anlaşılmasın bazı arkadaşlar marka fanatikliğinin bilmemnesini çıkarmış resmen... bu seçim amaca göre yapılmalı, kullandığın araçtan tam anlamıyla zevk almak istiyorsan subaru ha ben rahatıma düşkünüm şeklimide yaparım diyorsan tabiki bmw. ha ben olsam bmw alırdım çünkü imprezadaki beklentilerimi 20 30 milyara alıp üstünede 10 20 milyar masraf yapacağım bir gc8 de karşılar. yani bmw yi alırım, illa bide adrenalin aracı istiyorsan yanınada cila olsun diye impreza alırdım
typeRace
14-02-2010, 00:17
bencede anlatamiyosun,bende sana diyorum ki 55yasinda bi adam kupiresin icinede yakisir,18yasinda veled s320nin icinede yakisir,bu kisiyle alakali bisey,arabayla degil.
+ olarak pembe araaba mor arabalacivert,beyaz degil..bmw herzmn bmw'dir herzmnda bole olmustur..birak sen simdi anlatmayi anlatmamamyi..
üst paragrafta benim anlatmak istediğim cümlenin aynısını yazmışşsın zaten.Ben cooper a yakıştırmam sen yakıştırsın biter mi bu tartışma..
En çok keyif aldığım arabam bwm ydi zaten..anlatmaya çalışılcak bir durumda yok..
turkiyede var mi bu taypyirmibes?kaldiki subaru takilsin kafasina gore,bak bmw'de hem kari kaldiriosun,hem seklin var,hem bastinmi gidiyo.. hahahaha fanatikosportosatoscitos..
türkiyede olması şartmı?? eskişehir sanayide 93 model 520i nin benim arabamı sırf biri bmw biri subaru olduğu için açık ara geçeceğini idda eden kör çahil bikaç usta vardı, subaru bmw nin yanında vasat kalıyor diyen arkadaşların gözümde bu cahillerden bi farkı yok... ha bu arada aracım stok, son kasa 320d'lerle t.... geçiyorum resmen.
M_PROJECT
14-02-2010, 00:26
subarunun vasat kaldığı tek konu şekil konusudur... yani mekanın önüne çekip 9 kızı arabaya atma konusu, onun dışında her konuda bmw vasat,(sürüş dinamikleri) ha tam tersi diyorsan deme ispat et!(konfor vs... dahil tabi)
konforda nasil bmw vasat anlamadim ben , sti sert bir arabadir koltuklari vs seni rahatlatmak icin degildir ... bunun ispati 200 km sti kullandiginda anlasilcak birsey .
ayrica mekana gittim kiz topladim mantigi ile araba kiyaslanamaz kesinlikle , kim boyle dusunuyorsa yanlis dusunuyor bence .
type25 trde olmadigi icin onu bu konuya katmanin manasida yok , 335 ve sti karsilastiriliyor . ayrica gecemeyecekten kasit nedir ? pist suresi mi , 0-100 suresi mi , yoksa 0-400 suresi mi ? bmw'nun urun gami cok genis ..
konforda nasil bmw vasat anlamadim ben , sti sert bir arabadir koltuklari vs seni rahatlatmak icin degildir ... bunun ispati 200 km sti kullandiginda anlasilcak birsey .
ayrica mekana gittim kiz topladim mantigi ile araba kiyaslanamaz kesinlikle , kim boyle dusunuyorsa yanlis dusunuyor bence .
type25 trde olmadigi icin onu bu konuya katmanin manasida yok , 335 ve sti karsilastiriliyor . ayrica gecemeyecekten kasit nedir ? pist suresi mi , 0-100 suresi mi , yoksa 0-400 suresi mi ? bmw'nun urun gami cok genis ..
vasat değil demek istedim yanlış anlaşılmış... tam tersi yani(konfor)
tamam type25i geçtim trde bi subaruyu geçecek stok bi bmw gösterin bana her konuda...hadi hepsini geçtim bazı arkadaşlar iki aracın sürüş dnamikleri arasındaki farkı öyle abartmışki vasat demekle sanarsın biri ferrari biri şahin tamam bmw subarunun yanında tabi vasat değil ama subarudan iyi değil bu bi gerçek.
Aklıma bu geldi yeter heralde bak bir istersen
http://www.techturkey.com/forum/showthread.php?t=40131
ha şunuda ekliyim olay konfora kayarsa evet subaru şahin bmw ise ferrari olur ama buda sadece sti için geçerli çünkü en rahatsız arabasıdır subarunun diğer modeller olsun özellikle foresterlar çok rahat arabalardır tabi yinede bi bmw kadar değil
M_PROJECT
14-02-2010, 00:34
vasat değil demek istedim yanlış anlaşılmış... tam tersi yani(konfor)
tamam type25i geçtim trde bi subaruyu geçecek stok bi bmw gösterin bana her konuda...hadi hepsini geçtim bazı arkadaşlar iki aracın sürüş dnamikleri arasındaki farkı öyle abartmışki vasat demekle sanarsın biri ferrari biri şahin tamam bmw subarunun yanında tabi vasat değil ama subarudan iyi değil bu bi gerçek.
bana senin gozunde gecmenin tanimini soyler misin ? fanatiklik yapiyorsun , birazda yazdiklarina dikkat ederek yaz , kimseyi inandigi seyler icin " cahil " goremezsin , heleki senden buyuk kisilerse ..
Aklıma bu geldi yeter heralde bak bir istersen
http://www.techturkey.com/forum/showthread.php?t=40131
ingilizcen yok galiba benim verdiğim linkte söylenenleri anlamamışsın...
bana senin gozunde gecmenin tanimini soyler misin ? fanatiklik yapiyorsun , birazda yazdiklarina dikkat ederek yaz , kimseyi inandigi seyler icin " cahil " goremezsin , heleki senden buyuk kisilerse ..
geçmek= daha iyi
şimdi inanma konusuna gelince ortaya şöyle bi durum çıkıyor, mesela iyiye kırmızı diyelim daha iyiye mavi diyelim birisine kırmızı rengi gösteriyorsun oda diyorki hayır bu kırmızı değil mavi... kırmızı kırmızıdır mavi mavidir bunun inançla falan alakası yok
M_PROJECT
14-02-2010, 00:39
geçmek= daha iyi
ozaman senin bu mantiginla baktigimizda butun bmw modelleri subarunun modellerinden kotu , bumudur ? trde bi tane subaruyu "gecicek" bmw modeli bulamadiysan , bunu anlamak gerekiyor sanirim yazdiklarindan .
ozaman senin bu mantiginla baktigimizda butun bmw modelleri subarunun modellerinden kotu , bumudur ? trde bi tane subaruyu "gecicek" bmw modeli bulamadiysan , bunu anlamak gerekiyor sanirim yazdiklarindan .
abi ben diyorumki sürüş dinamikleri açısından subaru bmw nin yanında vasat değil, vasat demek arabalardan birini şahin birini ferrari yapıyor ve birisi çıkıp subaruya vasat diyor ve doğru olmadığı halde... bunun yanında ben kalkıp bmw ye vasat demiyorum subaru daha iyi diyorum(sürüş dinamikleri) benmi fanatiğim yoksa subaruyu vasat yapanlarmı elini vicdanına koy... ayrıca bmw nin 10 kat daha konforlu kaliteli ve rahat bi araç olduğunu söylediğim halde
Allah şükür var ingilizcem ilkokul 1 den hala okudugum üni dahil ingilizce görüyorum
videoyu bakmadım dedin lafa göre yazmıstım sadece
ozaman aracın kaç beygir gücünde ve hangi araçlardan daha hızlı olduğunu söylediği kısımlarıda anlamışsındır...
anlamayan arkadaşlar için yazıyorum
araç 450 hp gücünde
0-100 3.7 saniye
porsche 911gt2 ile bir konuda hemen hemen aynı diyor ama anlamadım :D (ingiliz aksanı)
ferrari f430 kadar hızlı. yaptığı denemede 3.5 saniyede 100e çıkmayı başarıyor
ozaman aracın kaç beygir gücünde ve hangi araçlardan daha hızlı olduğunu söylediği kısımlarıda anlamışsındır...
Peki subaru fabrikasından çıkmış en güçlü araç niye kaliperliernde porsche yazıyo reklammı almışlar :soru:
o frenler iyi olduğu içindir herhalde... ha borembo yazmış ha porş ikiside subarunun üretimi değil sonuçta. adamlar hangisi iyiyse onu koymuş
kardeş marka falan demekki japon alman elele hep beraber en hızlı subiye
ha bu arada araç cossworth onuda ekliyim
kardeş marka falan demekki japon alman elele hep beraber en hızlı subiye
sonuçta o frenlerin takılması kararını verenler japon.... iyice b... çıktı hahahahaha....
ya ha alman ha japon araba subarumu subaru. o frenler aracı durdursunda isterse çin malı olsun
Eray Yümsel
14-02-2010, 01:15
ne tartışıyonuz ya al bi typer bak keyfine
UĞUR YUMAK
14-02-2010, 01:15
Amca duymasın bu söylediğini :D
ayrıca porş frenler borembodan daha şekil durmuş
yigittorun sevgilin yok galiba,konuya sardin,..yeter bence artik.
Armageddon
14-02-2010, 01:21
335iyi rahatlıkla önerebilirim. Modifiye olayina girilirse isin icinden hic cikamayiz. Subaru 450hp oluyorsa 335 de sadece 1-2 parcayla o guce cok rahat problemsiz cikiyor. Amerikada kucuk modifiyelerle ceyrek mili 11 snlerde alan araclar mevcut.
Bu arada aralarda yazilmis olmasina ragmen vurgulayayim, 335i de 330idekiyle ayni motor vardir, e92 330i atmosferik oldugundan turbo versiyona 335 denilmistir. Ayrica genel kaninin aksine bu araclarin otomatik viteslileri manuellerden daha hizlidir.
335 cok var diyen arkadaslara da sunu hatirlatayim 335iyi borusan su an getirmiyor bile...
UĞUR YUMAK
14-02-2010, 01:32
Gereksiz bir kıyaslama yapıyoruz. Her yönden BMW daha üstün.
Subaru 1992 yılında ortaya çıkmış bir marka. Sağolsun bunu yapanda Mcrae ve BAT.
Şu iki resim herşeyi anlatıyor.
Hatun tavlamak için illaki BMW.
Tabi hatun tavlamak için arabasıyla etiket olanların ihtiyaç duyduğu bir durum bu :)
aralarında dağlar kadar fark olan bu yüzden adaletsiz ve saçma bi konu
http://farm4.static.flickr.com/3410/3207805720_ca4c51db8f_o.jpg[/QUOTE]
http://img687.imageshack.us/img687/25/15rlarge.jpg (http://img687.imageshack.us/i/15rlarge.jpg/)
UĞUR YUMAK
14-02-2010, 01:34
Konvor karı kız tavlamak dışında , buna eş değer bir BMW varmı ?
http://www.youtube.com/watch?v=pyj88OZABgY&feature=related
M_PROJECT
14-02-2010, 01:36
bunu ciddi ciddi yazmadin degil mi ? bir wrc aracinin yaklasik 600 700 bin dolara maal oldugunu biliyorsundur .
Eray Yümsel
14-02-2010, 01:40
bunu ciddi ciddi yazmadin degil mi ? bir wrc aracinin yaklasik 600 700 bin dolara maal oldugunu biliyorsundur .
bu tip olayların olmasının 1. nedeni google 2. nedeni yutubi
UĞUR YUMAK
14-02-2010, 01:51
Tabi ki ciddi olarak yazmadım. Prodrive'ın hazırladığı 550 euro luk bir araç ile standart bir Bmw nin kıyaslanması çok saçma olur.
Aynı 335 ile Imprezanın kıyaslanması kadar saçma OLUR.
Anlatmak istediğim, wrc ile 335 i kıyaslamak ne kadar saçma ise 335 in konforu ve hava atıp hatun tavlamak özelliği ile STI ın kıyaslanmasının ne kadar saçma olduğuydu:)
UĞUR YUMAK
14-02-2010, 01:52
bu tip olayların olmasının 1. nedeni google 2. nedeni yutubi
ben 1 e kadar sayabiliyorum. ayrıca bizim köyde gogıl yok ne yazıkki .....
su arabaya verenlerden bı tane denk gelmedı kı....
335i alırım ikisinden seçim yapıcak olsam, konforda var hızda var gösterişte var (her ne kadar işim olmıcakta olsa)
Tabi ki ciddi olarak yazmadım. Prodrive'ın hazırladığı 550 euro luk bir araç ile standart bir Bmw nin kıyaslanması çok saçma olur.
Aynı 335 ile Imprezanın kıyaslanması kadar saçma OLUR.
Anlatmak istediğim, wrc ile 335 i kıyaslamak ne kadar saçma ise 335 in konforu ve hava atıp hatun tavlamak özelliği ile STI ın kıyaslanmasının ne kadar saçma olduğuydu:)
zaten öyle bir kıyaslama yapmıyoruzki standart bir 2009 sti bile turda m3 ten iyi öyle bi kıyaslamaya gerek yok tabi konu geriye kalan şeyler olunca tabikide bmw
arkadaşlar iki araç kıyaslanamaz. Amacın bi kere bambaşka olması şart.
Eğer amaç gerçekten pist vs koşmak ise tamamen düşünmeden STI seçilmeli. BMW sürüş agresifliği olan araç üretemez. STI ın son hızı 260 lar gelio, 335i nin ise 300 görüo nerdese. Vites oranları ona göre ayarlanmış. 335i de vites değişimlerini algılıyamıosunuz bile (amaç zaten bu, adam konforlu geçiş olsun die genelini otomatik üretio artık). 335i güzel şehir içi dolanılabilecek, otobanda son sürat denemeleri yapılabilecek, bi yere yanaştığınızda orta ölçekli bir statü yaratan araç.
STI ise adrenalin yaşatmak için olan manuel bir araç. 4 den çeker içe oldukça ses alan, bunlada sürücüsüne haz veren bir makina.
Yani bence araç alacak bir kimse asla bu 2 aacı bir araya koyamaz. Koyuyorsa daha amacını belli etmemiş demektir.
Boost Up
14-02-2010, 11:38
Ben STI dan yanayım. 4 çekerin zevki falan bu yaşımda böyle düşünüyorum:). Ama sanırsam bundan öncede bir M3 sahibiydiniz E46, bence M3 alıp devam edin. (Ben oyumu STI dan yana kullandım ama:p)
erkan.dinkcier
14-02-2010, 11:53
Çok kararsız kaldım ama herhalde BMW olurdu:)
Bende başka bir alternatif sunayım o zaman c6 z06 al mutlu ol üstünede supercharger filan yaparsın tamam iyi gider hem şekil araç :)
Kaa scirocco
14-02-2010, 13:24
konu kitlenmeliiii
Kaa scirocco
14-02-2010, 13:25
bende başka bir alternatif sunayım o zaman c6 z06 al mutlu ol üstünede supercharger filan yaparsın tamam iyi gider hem şekil araç :)
+111111111111111
Corvette C6 düşün gerçekten oda çok cici bi araç ufak dokunuşlarda yaparsın motora bence girme sonra pili bitiyor senin için sıkıntı olur dış görselliği olsun zaten c6 performansıda güzrl bence düşün bende bu aralar aldırabilirim aileye..
Ludacris
14-02-2010, 16:28
Amca duymasın bu söylediğini :D
Duymaz ya :D saten ötekileri diyorum
benim amcam Bi Danee:icon_tup:
Ludacris
14-02-2010, 16:49
BMW sürüş agresifliği olan araç üretemez. .
kaç senedir otomobillere ilgi duyuyorsun yada Bmw hakkında ne kadar bilgin var bilmiyorumda.
ya sen hiç e30 kullanmadın yada ben fazla abartıyorum. Mekanik sıralı6 silindire sahip arkadan itişli bi araç ne kadar sakin olablir:soru:
Ayrıca 400küsürlük Subaru koyup varmı bunu geçicek bi Bmw diyorsun ama kaliperleri görünce insan sırıtmadan edemiyor :)
Ayrıca arkdaşlar konu Subaru ve Bmw üzerine tartışmaya katılıp fikir yürütmek istiyorsanız düşünüp bişeyler yazın:beuj:
VeNoM_35
14-02-2010, 16:52
kaç senedir otomobillere ilgi duyuyorsun yada Bmw hakkında ne kadar bilgin var bilmiyorumda.
ya sen hiç e30 kullanmadın yada ben fazla abartıyorum. Mekanik sıralı6 silindire sahip arkadan itişli bi araç ne kadar sakin olablir:soru:
Ayrıca 400küsürlük Subaru koyup varmı bunu geçicek bi Bmw diyorsun ama kaliperleri görünce insan sırıtmadan edemiyor :)
Ayrıca arkdaşlar konu Subaru ve Bmw üzerine tartışmaya katılıp fikir yürütmek istiyorsanız düşünüp bişeyler yazın:beuj:
e30 pist otomobilimi? bumu yani senin agresif tanımın, sıradan altılı arkadan itiş?
Ludacris
14-02-2010, 17:21
e30 pist otomobilimi? bumu yani senin agresif tanımın, sıradan altılı arkadan itiş?
Arkadaş Bmw için agresif araç üretemez diyor ona cevaben dedim ki e30 evet pist otomobili ///M modelinin doğuşu hakkında bilgin varsa ne demek istediğimi anladın.
yok bilmiyorsan biraz bahsedeyim
Grup A da Bmw firması yarışmak için 5000 Adetlik seri üretim şartına karşılık İlk M olan e30 m3 üretildi... İşin sonrasıda çorap söküğü gibi geldi /// M her zaman Değerini korudu..
S14 motor koduna sahip 2.3litreden 192Hp üreten ve dakikada 7000 devir çevirebilen muhteşem bi otomobildi bu değerler hala saygı gerektirir ki 80's lerden bahsediyorum...
herhalde alman üreticiler arasında sportifliği herzaman ön planda tutan bmw ye agresif yada sportif otomobil üretmiyor demek bayağı büyük bir cahillik olur...
Arkadaş Bmw için agresif araç üretemez diyor ona cevaben dedim ki e30 evet pist otomobili ///M modelinin doğuşu hakkında bilgin varsa ne demek istediğimi anladın.
Grup A da Bmw firması yarışmak için 5000 Adetlik seri üretim şartına karşılık İlk M olan e30 m3 üretildi... İşin sonrasıda çorap söküğü gibi geldi /// M her zaman Değerini korudu..
S14 motor koduna sahip 2.3litreden 192Hp üreten ve dakikada 7000 devir çevirebilen muhteşem bi otomobildi bu değerler hala saygı gerektirir ki 80's lerden bahsediyorum...
eminim ben ve bmw hakkında yaptığın yorumlara forumun yarısı bi tarafınla gülmüştür. e30muş. Arkadaşım yaşını göremiorum kusura bakma çokta yorum yapamıorumda, sen hayatında kaç bmw ye bindin? ben 1983 yılından beri hiç arasız bu yılda dahil hep bmw ye bindim ;)
senin bahsettiğin e30 döneminde değiliz. Ben geçmişi göz önüne alarak yorum yapmadım orada. şuana bakacaksın; adamlar artık araçta baskı balata vurması olmasın die twinplate çalışıo. vites rasını bile hissedemiosun e92m3 lerde. Bu rutin ve rijit hızlanma için yapılıyor. Konfor ön planda. STI da ise adam vites değişimini hissetmek istiyor, illa manuel vites istiyor (evo otomatik olduda noldu bi düşün, kimse memnun kalmadı manuele hızlı dönüş yaptı alanlarda). Yani e92m3 bir spor otomobil. Agresif bir ralli yada pist aracı değil. Tamamen şehir-konfor-otobn üçlüsünde hazırlanmış
Ludacris
14-02-2010, 17:47
ingilizcem kıt mühendis amcalar ;
he guys at McLaren say they could get 1000 hp at 9500 or 10000 rpm from the engine.
demiş sanırım iyi bişey ama:soru:
bu kelimeyi e31 yani taaa 1986 yılında üretilen bi araç 8 Serisi için söylenmiş ki 80li yıllarda 550 Hp güçlere sahip bi Bmw vardı.. ama o tarihlerde Subarunun tornavida civatası toplanıyordu ;
Marka fanatikliği yaptığımın farkındayım ama bi araca genel bakıpta değerlendiriyorsak heleki bu araçlar Alman ve Japon ise kimse kimseyi kandırmasın
Dünyada Almanlar kadar kaliteli kimse araç üretemez. İnşallah nokta:)
herhalde alman üreticiler arasında sportifliği herzaman ön planda tutan bmw ye agresif yada sportif otomobil üretmiyor demek bayağı büyük bir cahillik olur...
heee cahilim gel bana bmw yi anlatta öğreneyim...
Bu arada yanlış olmasın e31 serisi 1989 yılının son çyreğinde piyasaya sürüldü, hatta ve hatta çokta 89 yılı üretimini göremessiniz geneli 90 modeldir.
olivera7
14-02-2010, 17:53
Bende başka bir alternatif sunayım o zaman c6 z06 al mutlu ol üstünede supercharger filan yaparsın tamam iyi gider hem şekil araç :)
evet haklsın aslında ama araç tabiri caizzse 'benden çok yiyor' derler ya onndan pek gerek yok aslında :) yıllık 10 mılyar vergiside cabası :D bide 20 yaşında oldugumuda göz onunde bulundurursak iyi olablir :D
Ludacris
14-02-2010, 17:57
BMW sürüş agresifliği olan araç üretemez. . diyen sensin yıllardır binerek bu kanıya vardın yani... İlginç bence
Diğer söylediklerinde haklısın genelde çoğu Alam gibi mükemmelliyetçilik var ama herkez bilirki Bmw Alman araçlar klasmanında Sportifliğe en fazla önem veren firmadır.
halada öyle ama marka imaj ve kalitesi var ve ona yakışacak şekilde üretim yapıyor.
Evo için evet saçma oldu subişte yaptı öyle bi hata el altından her neyse peki Piyasada çevrende yokmu çok otomatik Bmw ler pekte şikayetçi değilller demekki durumdan.
yazdıklarıma gülen güler o benim problemim seni ilgilendirmez "bmwkardesligi" kurucularındanım bilirmisin ?
Ludacris
14-02-2010, 17:59
Bu arada yanlış olmasın e31 serisi 1989 yılının son çyreğinde piyasaya sürüldü, hatta ve hatta çokta 89 yılı üretimini göremessiniz geneli 90 modeldir.
haklısın eylül 89 çıkış ben fabrikaya dalmışım :o
2Tondan 55 kilo eksik ağır biraz ama:)
bmw kardeşliği benden çoookk sonra net alemine girmiştir onlar beni bilir ben onları bilmem ;)
biz turbo bmw ye binioruz dostum agresiflik ne biliriz. sadece bu forum atıp tutma forumu değildir, bilgi forumudur. bmw tabiki mercedese göre daha agresiftir denilebilir. Ancak subaruya göre daha agresif değildir. Bu arada e92m3 güvenlik sistemleri devre dışı bırakılınca çok ii yanlıo (ancak agresiflik bu değildir). agresiflik gaza en hızlı zamanda tepki (ki bilmen lazım bmw de e36 ve sonrası gaza yavaşça tepki verir, herkeste bmw gidio ama hissettirmio der), gazdan çekince çabuk kompresyon, şugün için minumum güvenlik sistemi dir (burada abs, airbag vs algılanmasın) bana göre.
e30 dersen geçmişe gidersin; güvenlik, denge kontrol sistemleri yok. gaz teli var, elektronik gaz kelebeği yok vs vs.
kısacası herkes bilir ben nekadar bmw fanatiğiyim. Ancak burada e92 335i bile STI dan daha agresif dersek heralde baya baya bi yalan söleriz.
Benim kayınpederim 1998 den beri gc8 le başlayan bir subaru fanatiğ, her 2 yılda bir subaru değiştirir, şuandada 2005 STI var altında. Yazılımlı, egzozlu, caili. Zaman zaman binmek nasip oldu, açıkcası agresiflik o. Ben o agresifliği e36 321 liği geç 286lıkta bile bulamadım. Haa dersenki bmw de agresif nedir. 2800cc yapılmış bir e30 325i agresiftir. Ancak yinede bir STI değildir.
Ludacris
14-02-2010, 18:11
vl094 plakalı araç bendeydi bilirim. aslanmax'ı fahriyi bilirsin her neyse
atıp tutmuyorum hem ben bmw subarudan daha agresif dediğimi hatırlamıyorum.
ama daha mükemmel daha kaliteli daha elit vs vs
şahsen uzun uzun 2 markayıda kullandım bmw den subaru geçeni daha görmedim ama nedense subaru evo kullanan arkdaşlar sohbetlede bahsederler
Kızma ama e30 kendin diyorsun biraz önce bana ithamda bulunmuştum e30 dediğimde
Dostum bak aslanmax serdarıda severim, td m3 orçunuda...ben egetuning Tarkan, Mustafanın ortağı. Yani şimdi dükkanında m5 motorundan tut, m3 motoruna, e34 535e, m3 kasasına var olan kişileriz... Ama ben tekra ediorum; biz şuan 335i ile 2010 STI karşılaştırıoruz. 335i dediğimiz araç konforlu olsun die, sürücüsüne tepki vermekten uzaklaştırılmış araçlar. Agresiflik ise adı üzerinde kontrole karşı demek. Yani sen 172hp lik e30 u yolda tutmaya çalışırken 306 hp lik e92 yada 90 için çaba sarf bile etmiosun. Yani bence 335i, STI kadar eğlenceli bir oyuncak olmaz diorum. Yoksa araba değil demiorum, gitmez demiorum.
Ludacris
14-02-2010, 18:25
haklısın söylediklerine ters bişey ben söylemedim saten sti sürüş olarak çok daha sert bmwden ama genel olarak değerlendirme taraftarıyım bi sti seni sadece h.sonu tatmin eder. ama bi 335i 12 ay boyunca elinden geleni yapar..
bu arada yakın zamanda görüşürüz umarım. hem araçları deneriz
ahmet3425
14-02-2010, 18:28
daha spor ruhlu ve ileriye donuk dusunuldugunde 2,5 bloklu sti tercih ederim
benzersiz boxer sesi
marjinal tasarım ve kaslı yapısı
heryerde gormuyor olmam
ozel bir otomobil olması
ve ileriye donuk yuklenildiğinde m3 m5 de dahil bmw nin en ust segment otomobillerinin ustunden atlayabilecek olması
kısacası fiyat/performance olarak bakacak olusak sti parasını daha cok hakeden saf spor ruhlu ozel bir otomobil diyebilirim.
aynen daha öncede yazdığım gibi 335i herzaman kullanmalık.
deneyelim valla, çok denicek kimse kalmadı, izmir uyuyanları oynuo bu ara.
Ludacris
14-02-2010, 18:34
aynen daha öncede yazdığım gibi 335i herzaman kullanmalık.
deneyelim valla, çok denicek kimse kalmadı, izmir uyuyanları oynuo bu ara.
İzmirde önde gelenler sizsiniz elimizden tutmadınız :)
hep bişeyler yapmaya çalışıldı ama gerçekten laf vardır ya nerde çokluk....
İnsan gibi davranabilen insanlar İzmir ayağa kalkıcak umarım...
Bu arada üstteki arkdaşım
marjinal tasarım ve kaslı yapısı demişin ama Heleki 05 model e kadar kasanın nasıl bi direnci olduğunu araştır işin gerçeği sadece Görüntü aerodinamik değil rally style
Estağfurullah el vermek, el almak bizlere göre değil. El elden üstündür herzaman öğrenilebilecek şeyler vardır deriz biz. Ancak tek markay takılmamakta lazım; yıllar sonra biz Golf vr6 da denedik, Bravo HGT de dendik (bayacada güzel oldu) şimdi astra gsi ve türevi olanlarıda denioruz. Yani her marka ayrı bir dünya, ama BMW yi bildiğimizin 10 da 1 i kadarda başka markaları bilsek hiç fena olmuyor. Tabiki bmw herzaman için ayrı bizler için.
edo typer
14-02-2010, 18:59
ludacrıs ne ıcıosun sen? alman mısın,bmw fabrıkası senın mı? cok ınsan gordum marka savunan bızde savunduk ama senın spec bıraz farklı...mekanın onunde 10 karıdan 9u bınermıs:D sıfatlarda sıkıntı var galıba arabayı alet etmek gerekıo heralde;) adam sormus ne tawsıye edersınız dıe yaz bısey gec. subaru bmwden daha buyuk bı marka dıen mı olmus? ben stı alırım keyfımın kahyası mısın? bmw daha performanslıymıs gecen kardes bu ayakları bmw 335 ıcın uretılmıs kac tane aftermarket pıston,kol,egzantrık,ecu,turbo kıtı sayabılıorsun? yada stı ıcın kac tane farklı opsıyon var alırken? her 2 aracında amacı bellı. 2010 stıların ıcı fln bence cok hos haa hos olmasa nolur benım ıcın yıne bısey degısmez zewk ısı. mekandan kız almak ıcınde arabaya ıhtıyacım yok cok sukur;)
edo typer
14-02-2010, 19:00
tago ya sen ne anlarsın bmwden:D bmw verseler bomba dıe karakola goturursun:D:D
ben bmw de bitek 1-2-3-4-5 i biliom oda zaten palmiyede bitio :D
yavuz364
14-02-2010, 19:16
kesinlikle ne için kullanıldığına göre 2 farklı sınıfta araba, subarunun pist kabiliyeti (teknik yapı itibarıyla) ile BMW yi kıyaslamak yanlış olur, özellikle yeni kasanınkini..
ama bmwnin keyifi de bi başka olur :)
DogukanB
14-02-2010, 19:17
ludacris sen subaru forumunada üye değilmiydin ben mi yanlış hatırlıyorum subaru forevırdın. nıye düşman belledin:D
turbo&quattro
14-02-2010, 19:20
Eger listede bir Alman varsa Japona hic bulasmazdim..Her yonuyle kesinlikle 335i.
Sercan K.
14-02-2010, 20:39
Kesinlikle 3.35i....:)
Year One
14-02-2010, 20:58
tercih meselesidir muhakkak... ama almandan şaşmam ne olursa olsun.
Ludacris
14-02-2010, 22:13
ludacrıs ne ıcıosun sen? alman mısın,bmw fabrıkası senın mı? cok ınsan gordum marka savunan bızde savunduk ama senın spec bıraz farklı...mekanın onunde 10 karıdan 9u bınermıs:D sıfatlarda sıkıntı var galıba arabayı alet etmek gerekıo heralde;) adam sormus ne tawsıye edersınız dıe yaz bısey gec. subaru bmwden daha buyuk bı marka dıen mı olmus? ben stı alırım keyfımın kahyası mısın? bmw daha performanslıymıs gecen kardes bu ayakları bmw 335 ıcın uretılmıs kac tane aftermarket pıston,kol,egzantrık,ecu,turbo kıtı sayabılıorsun? yada stı ıcın kac tane farklı opsıyon var alırken? her 2 aracında amacı bellı. 2010 stıların ıcı fln bence cok hos haa hos olmasa nolur benım ıcın yıne bısey degısmez zewk ısı. mekandan kız almak ıcınde arabaya ıhtıyacım yok cok sukur;)
canım benim yazdıklarının hepsini okumadım ama ben asla karı falan demedim mekan ile pek aram yok huuucuuyum ben:) demedim öyle bişey ki binmeye yeltenen bi kız olmuştu onada kibarca faktırgit dedim:heyoo:
Ludacris
14-02-2010, 22:19
ludacris sen subaru forumunada üye değilmiydin ben mi yanlış hatırlıyorum subaru forevırdın. nıye düşman belledin:D
Paşam huy oldu:D
Bmw ci gördükmu Bmw yi kötülüyoruz Subaru cu gördükmü subaru
ya işin özü ne olursa olsun araç içinde insan olmadıktan sonra:rolleyes:
deathofacar
14-02-2010, 22:20
m3 kullanmışsın nasıl olsa, sti tercih etmek daha mantıklı olur. hem sti mutlaka en azından 1 kez sahip olunması gereken bir araba hem de arka iterden 4 çekere, na dan tc ye, sedandan hatcback e baya bi farklı gelebilir ben ce. bi rde mahsuru yoksa sahibinden fiyatlarından farklı olarak ne civarda baktın 335 lere , söylersen sevinirim.
ocean0636
14-02-2010, 22:26
Ben 335 alırdım konfor,şekil,prestij
Herşey roll değil bence..
Ludacris
14-02-2010, 22:33
ludacrıs ne ıcıosun sen? alman mısın,bmw fabrıkası senın mı? cok ınsan gordum marka savunan bızde savunduk ama senın spec bıraz farklı...)
sabahtan kalmayım haklısın rusyadan votka vardı onu içtim. spec im farklı saten lakabım DELİ ( Velet ) diye tanınırım hareketlerim tavırlarım normal gelmeyebilir ama çok şükür sevenim çok. tanısan sende seversin valla bak:p
Kaa scirocco
14-02-2010, 22:35
sabahtan kalmayım haklısın rusyadan votka vardı onu içtim. spec im farklı saten lakabım DELİ ( Velet ) diye tanınırım hareketlerim tavırlarım normal gelmeyebilir ama çok şükür sevenim çok. tanısan sende seversin valla bak:p
Alakasızz olucak ama avatarında zenci heriff F&F 2 de oynamıomuydu :)
Ludacris
14-02-2010, 22:41
Alakasızz olucak ama avatarında zenci heriff F&F 2 de oynamıomuydu :)
Aynen :D Ludacris isimli hoş bi abd arabeskçisi
alakasız olucak buda ama Grew up a screw up,Stand up, diye güzel parçaları var indir dinle :)
VeNoM_35
14-02-2010, 22:55
m değersiz demedim, e30 dediğin motor gamında 1.6 bulunan bir araba, öyle race chasis fln değil anlıyacağın. tüm bmwlerde olduğu gibi o da belli bir konfor ve güvenlik önlemleriyle üretiliyor , sokakta kullanılmak için dizayn ediliyor, yani e36 3.16 - m3 yada 5.20 - m5 yada z4 2.0 - z4m gibi, bilmem anlatabildimmi.. agresiflik bu değildir, yaparlar bi model sadece m modeli üretilir işte bu arabada istdiği kadar agresif davranabilirler.
Ludacris
14-02-2010, 23:03
yaparlar bi model sadece m modeli üretilir işte bu arabada istdiği kadar agresif davranabilirler.
e24-e31 biraz girer gibi bahsettiğin şekile bide M1 var ama nasıl değerlendirilir bilemem.
GürkanE87
14-02-2010, 23:30
Tartışma biraz ilginç olmuş:) Daha 2 saat önce bir subaruyla hafiften oynaştık basın ekspresste son virajda ben e5 e döndüm ve subiş yanımdan geçti içimden ahh ulan bitanede senden olsa dedim:) Benim kullandıgım araçta z4m :) Subaru ve Evo yu ayırt etmeksizin diormki kesinlikle 2side mükkemmel arabalar ,dengeli ,yırtıcı ve bir ERKEK için Jessica Simpson dan seksi bi araba:) Subi mavisi Evo kırmızısı ,2sininde altn sarısı jantları kadar güzeli varmıdır bilemem:) Ama tabi zevkler ve renkler meselesi de var . 2 japonmu Bmw mi dersen ? Benim aklıma N/a mı Turboch mı gelir , arkadan itişmi 4 çekermi tartışması gelir .
heee cahilim gel bana bmw yi anlatta öğreneyim...
anlatmak değilde, üretmiyor demek gerçekten saçma olmaz mı? neredeyse her segmentine sportif kullanıma uygun bir otomobil sokan bir marka sonuçta...
serhatayasli
15-02-2010, 19:53
m3 kullanmışsın nasıl olsa, sti tercih etmek daha mantıklı olur. hem sti mutlaka en azından 1 kez sahip olunması gereken bir araba hem de arka iterden 4 çekere, na dan tc ye, sedandan hatcback e baya bi farklı gelebilir ben ce. bi rde mahsuru yoksa sahibinden fiyatlarından farklı olarak ne civarda baktın 335 lere , söylersen sevinirim.
arkadaş almıştı yakın zamanda 85liraya sanırım, 80lirayada takasta yolladı aracı m3 için.
Armageddon
15-02-2010, 20:12
arkadaş almıştı yakın zamanda 85liraya sanırım, 80lirayada takasta yolladı aracı m3 için.
85 bin TLye 335 mi??? Süper almış arkadaşın. Ben 52 bin Euroya aldım 335i.
serhatayasli
15-02-2010, 20:53
büyük olasılıkla aile içi bi alışveriş olmuştur kuzen hesabı :) o yüzden senin aldığın fiyat normalidir,hayırlı olsun buarada.
UĞUR YUMAK
15-02-2010, 21:00
deneyelim valla, çok denicek kimse kalmadı, .
ben ben ben :D
Armageddon
15-02-2010, 21:13
büyük olasılıkla aile içi bi alışveriş olmuştur kuzen hesabı :) o yüzden senin aldığın fiyat normalidir,hayırlı olsun buarada.
Sağolasın :) Valla düşüp bayılıyordum o nasıl fiyat öyle :D Bu arada M5le ilgili fikirler için de çok teşekkürler ;)
deathofacar
15-02-2010, 22:12
valla serhat böyle rakam söylemeyecektin. artık arar dururum 80-90 a 335. ya da bana da bi tane kuzen işi :)
serhatayasli
16-02-2010, 00:23
valla serhat böyle rakam söylemeyecektin. artık arar dururum 80-90 a 335. ya da bana da bi tane kuzen işi :) walla babamda 335 olsa 60bin avrodan giydirir bana =) şans işte
Ya 90 kağıda 3.20i cabrio alamıyosun 3.35 almak imkansız arkadaş ya feci kandırıyor bizi yada yanlış hatırlıyor
ahmet3425
16-02-2010, 00:27
Ya 90 kağıda 3.20i cabrio alamıyosun 3.35 almak imkansız arkadaş ya feci kandırıyor bizi yada yanlış hatırlıyor
puhahaha:D
deathofacar
16-02-2010, 00:34
bu tip arabalarda denk geliyor maalesef olur olmaz fiyatlar
serhatayasli
16-02-2010, 00:36
Sağolasın :) Valla düşüp bayılıyordum o nasıl fiyat öyle :D Bu arada M5le ilgili fikirler için de çok teşekkürler ;) detayını ögrenirsem hbr veririm armağanım belki arada kücük bi araç flnda verilmistir üste. Buarada Konuyla alakasız olucak fakat senin eski kırmızı camaronun bi yerde muhabbeti gecmis teo ile, ben halen öle bi ivme görmedim aşırı besleme olmayan bi aracta..
walla babamda 335 olsa 60bin avrodan giydirir bana =) şans işte
90 değiilde nerdeyse 100 e var
http://www.sahibinden.com/keyifli_bir_arac_335ci-96WQQaXQQ14429946WQQpXQQdisplayitem
90 değiilde nerdeyse 100 e var
http://www.sahibinden.com/keyifli_bir_arac_335ci-96WQQaXQQ14429946WQQpXQQdisplayitem
Bu araç düşündüğüm araçsa (serviste gördüğüm renk model aynı) altı tamamen pert bir araç.
olivera7
16-02-2010, 11:45
http://www.sahibinden.com/sahibinden_borusan_cikisli_3_35_coupe-80WQQaXQQ18180070WQQpXQQdisplayitem
bu araç hakkında bilgisi olan varmı gittim baktım temiz ama tabi ayrıntılı baktırmak lazm (=
teoman_rpm
16-02-2010, 12:28
Bence sen bazı seyleri yanlıs biliyorsun 335 ve m3 gibi arabalar hemen satmak istediginde 320 gibi satılcak arabalar degildir ben bu işin ufaktan ticaretinide yapıyorum herseye iyi bi sekilde vakıfım bu yuzden bu tur arabaları sıkıstıgında elden cıkarmak istediginde istedigin paralara satamazsın bide ustune saglam maddi duruma sıkıstıysan her galeri almıcagı içinde cok komik paralara elden cıkarmak zorunda kalırsın boyle arabalarıda biraz uzerine dusup arastırırsan herzaman bulursun .
bundan 2 ay once 39.500 euroya 2008 335 fume aldım boyası kazası vs. vardı tertemiz hatasız bi araba degildi 44000 ede sattım . yani bu paralara bulabilrsin 335 ide ...
sana soyle soliyim sene 2004 te 2003 model m3 vardı 20binde ankaraya getirdim arbayı 75000 euro verdiler vermedim biniyim bi sure diye 78 diye direttim 1 sene bindik 2005 sonu gibi cok sıkıstık 60.000 istiyoduk satılsın diye alan olmadı ( buarada komple boyalıydı araba ) sana sole soliyim 35000 bi galeri verdi dusun 2005 te 2003 model bi arabaya veriyodum son anda 1 hafta bekliyim dedim istanbulda 54000 e sans eseri verdim . boyle arabalar kolay satılmadıgından bekleyip arastıtırsan alırsın her paraya ...
serhatta surekli araba degistiren birisi en yakında arkadasım oda cok komik paralara arabalar alıp sattı serhat o paraya alındı ve satıldı diyosa dogrudur sen onu tanımadıgından bu sekilde dusunebilirsin tabiki ;)
teoman_rpm
16-02-2010, 12:30
85 bin TLye 335 mi??? Süper almış arkadaşın. Ben 52 bin Euroya aldım 335i.
armaganım sen hep 10 numara tertemiz arabalar aldıgın için 52bin cok iyi bi fiyat bence ama ucuzada dusuyo malesef :)
deathofacar
16-02-2010, 15:15
Bence sen bazı seyleri yanlıs biliyorsun 335 ve m3 gibi arabalar hemen satmak istediginde 320 gibi satılcak arabalar degildir ben bu işin ufaktan ticaretinide yapıyorum herseye iyi bi sekilde vakıfım bu yuzden bu tur arabaları sıkıstıgında elden cıkarmak istediginde istedigin paralara satamazsın bide ustune saglam maddi duruma sıkıstıysan her galeri almıcagı içinde cok komik paralara elden cıkarmak zorunda kalırsın boyle arabalarıda biraz uzerine dusup arastırırsan herzaman bulursun .
bundan 2 ay once 39.500 euroya 2008 335 fume aldım boyası kazası vs. vardı tertemiz hatasız bi araba degildi 44000 ede sattım . yani bu paralara bulabilrsin 335 ide ...
sana soyle soliyim sene 2004 te 2003 model m3 vardı 20binde ankaraya getirdim arbayı 75000 euro verdiler vermedim biniyim bi sure diye 78 diye direttim 1 sene bindik 2005 sonu gibi cok sıkıstık 60.000 istiyoduk satılsın diye alan olmadı ( buarada komple boyalıydı araba ) sana sole soliyim 35000 bi galeri verdi dusun 2005 te 2003 model bi arabaya veriyodum son anda 1 hafta bekliyim dedim istanbulda 54000 e sans eseri verdim . boyle arabalar kolay satılmadıgından bekleyip arastıtırsan alırsın her paraya ...
serhatta surekli araba degistiren birisi en yakında arkadasım oda cok komik paralara arabalar alıp sattı serhat o paraya alındı ve satıldı diyosa dogrudur sen onu tanımadıgından bu sekilde dusunebilirsin tabiki ;)
çok güzel açıklamışsın, denk gelirse ben ilgilenirim.
teoman_rpm
16-02-2010, 15:46
tamam mutlaka haber veririm ;)
Armageddon
16-02-2010, 22:07
detayını ögrenirsem hbr veririm armağanım belki arada kücük bi araç flnda verilmistir üste. Buarada Konuyla alakasız olucak fakat senin eski kırmızı camaronun bi yerde muhabbeti gecmis teo ile, ben halen öle bi ivme görmedim aşırı besleme olmayan bi aracta..
Valla ben de kırmızı Camaro gibi N/A yürüyen bir araca binmedim daha :) Bu arada siz onun noslu halini görecektiniz, çok az kişi görebildi noslu gidişini o arabanın...
armaganım sen hep 10 numara tertemiz arabalar aldıgın için 52bin cok iyi bi fiyat bence ama ucuzada dusuyo malesef :)
Doğrudur kardeşim düşüyodur tabi aslında, haklısın. Dediğin gibi ben de biraz pimpirikliyim gerçekten, bu 335te de hiç boya yok mesela vb...
armagan hayirli olsun, benide 335 tek cezbeden araba bmw lerin icinde;) millet pek kiymetini bilmiyor, konusu gectigi gibi abuk subuk paralara satilanlarda var, kafa kafaya 320d ile cok yakiyor diye takas edilenlerde:D Ama bence cok iyi bir araba, yeni jenerasyon gelecek m lerin bir nevi test surusunu yaptirdilar 335 ile pazara;)
Gündelik bindiğim 2008 passatım var uygun rakama bi 335 bulsam direk alırım.. Armağancım hayırlı olsun sanada :)
serhatayasli
18-02-2010, 10:05
Valla ben de kırmızı Camaro gibi N/A yürüyen bir araca binmedim daha :) Bu arada siz onun noslu halini görecektiniz, çok az kişi görebildi noslu gidişini o arabanın...
Doğrudur kardeşim düşüyodur tabi aslında, haklısın. Dediğin gibi ben de biraz pimpirikliyim gerçekten, bu 335te de hiç boya yok mesela vb...
gecenlerde bilkent tabanway'da siyah ar plakalı 335 seninmiydi armağan?
serhatayasli
18-02-2010, 10:08
Gündelik bindiğim 2008 passatım var uygun rakama bi 335 bulsam direk alırım.. Armağancım hayırlı olsun sanada :)
emre tme hayırlı olsun :icon_tup: en son görüştüğümüzde vts vardı artık kaç sene gectiyse üstünden
emre tme hayırlı olsun :icon_tup: en son görüştüğümüzde vts vardı artık kaç sene gectiyse üstünden
sağolasın serhat, en son suby vardı bende bilkent shelde denk gelmiştik diye hatırlıyorum. Ara sıra buluşma falan yapıyoruz sende gelsene muhabbet olur:)
serhatayasli
18-02-2010, 16:21
sağolasın serhat, en son suby vardı bende bilkent shelde denk gelmiştik diye hatırlıyorum. Ara sıra buluşma falan yapıyoruz sende gelsene muhabbet olur:)
tamam tamam hatırladım run plaka hatta beyaz suby :icon_tup: walla olur gelirim haberim olursa, şurda kaç kişi kaldık zaten
Armageddon
18-02-2010, 21:55
Çok teşekkür ederim arkadaşlar :)
gecenlerde bilkent tabanway'da siyah ar plakalı 335 seninmiydi armağan?
Evet geçen gün yıkattım orada. CSL jantlıysa büyük ihtimal benimki :)
bnce ikisinide alma forumda kavga cıkıo senın yuzunden ..sen araba alıcan dıye mıllet bırbırını yedı burda bmwden gırdıler porsche kalıperlı subarudan cıktılar ama aklım youtube dakı topgearın elemanlarının kullandıgı sedan ımprezada ve eklenen bır fotodakı lacıvert bmw de kaldı ..