Orijinalini görmek için tıklayınız : Bu Metni Türkçeye Çevirebilecek ?
Arkadaşlar ingilizcem yok denecek kadar az olduğundan ufak bir yardıma ihtiyacım var. Birkaç çeviri programı denedim ama hiç tatmin etmedi :)
Olayın aslı, yurt dışında elemanın birisi, bizim plastik olan emme manifoltunu D16y8 ile değiştirmiş. Onunla ilgili birşeyler yazmış.
metnin bulunduğu forumun linki
http://www.civic-ep2.co.uk/smf/index.php/topic,4688.msg37611.html#msg37611
buda çevirmenizi rica ettiğim metin.
Well, i got my little D16V1 remapped this afternoon. It needed doing as i had recently installed my custom intake manifold.
Everything went pretty well and after 3 hours on the rolling road my car is producing a "quite respectable" 133 HP at the wheels!
As you probably know, you loose a fair percentage of the power through your drivetrain. I have read that a ballpark figure is somewhere in a region of a 10-20% loss in power in a front wheel drive car.
My car should theoretically be producing somewhere between 147.7 HP and 166.25 HP at the flywheel! Grin
Not bad for a little D16 SOHC considering the standard EP2 produces 108 HP at the flywheel and all i have changed is the intake and exhaust set-up!
I'm well happy! Hehe.
The guy at the tuners has said that i need to raise the rev limit to 7500-8000RPM as the the power was still climbing when it hits the rev limiter at 6300RPM. Shocked
I don't suppose anyone knows how i can raise the rev limit on a D16? I have heard that you need to change the crystal in the ECU for one of a different frequency.
The hunt is on for more information! lol. Wink
teşekkürler.
CallMeInsane
14-02-2010, 15:48
d16y8 takmamış custom takmış ayrıca montajla ilgili bir ilgi yok metinde
mechanıcer
14-02-2010, 15:50
googledan komple sayfa cevırıcı program avr onu yukle anlarsın. bende suan komple sayfa turkce.
ahmet3425
14-02-2010, 15:55
emme manifoldunu değistirmis arkadaslar. daha sonra ayara cıkılmıs ve 3 saat kadar ugrastıktan sonra tekerde 133 gibi bir guc almıslar
motor gucundeki kayıp %10 %20 gibi biseymis. arabası tahminen krankta 150 ila 165 hp arası guc uretiyormus standartta 108 hp iken emme ve egzos değisimlerinden sonra bu gucler alınmıs ve bunun icin cok mutlu oldugunu soyluyor
kesiciyi 7500 8000 rpmlere almıslar ecu ile ilgilide bi kac islem yapılmıs.
custom intake manifold ve dyno'da remap sonucu 133hp teker almış. %10-20 kayıp varsayarak gücü 147.7 - 166.25 hp arasında olması lazım diyor teorik olarak. stock 108hpye göre fena değil diyor. tune eden kişi rev limit için 7500-8000rpm önermiş çünkü 6300de halen güç üretmeye devam ediyormuş. ECU'nun içindeki kristali değiştirerek rev limiti değiştirmek mümkün mü ? orj ecu ne kadar rev lmiti destekler diye sormuş kısaca
d16y8 takmamış custom takmış ayrıca montajla ilgili bir ilgi yok metinde
emme d16y8 emmesi. 96-00 1,6 EX EJ8 ve 96-97 Del Sol 1,6 Si soch EH6 ların.
aslında manifolt flanşları bizimkiyle aynı birebir uyuyor. Ama arkadaş benzin rayının yeriyle ve gaz kelebeği flanşıyla uğraşmak istemediği için bizim emmenin flanşını kesip d16y8 e emmesine kaynatmış, aynı işlemi gaz kelebeği içinde yapmış :)
googledan komple sayfa cevırıcı program avr onu yukle anlarsın. bende suan komple sayfa turkce.
yaptımda saçma salak bi çeviri çıktı :)
emme manifoldunu değistirmis arkadaslar. daha sonra ayara cıkılmıs ve 3 saat kadar ugrastıktan sonra tekerde 133 gibi bir guc almıslar
motor gucundeki kayıp %10 %20 gibi biseymis. arabası tahminen krankta 150 ila 165 hp arası guc uretiyormus standartta 108 hp iken emme ve egzos değisimlerinden sonra bu gucler alınmıs ve bunun icin cok mutlu oldugunu soyluyor
kesiciyi 7500 8000 rpmlere almıslar ecu ile ilgilide bi kac islem yapılmıs.
custom intake manifold ve dyno'da remap sonucu 133hp teker almış. %10-20 kayıp varsayarak gücü 147.7 - 166.25 hp arasında olması lazım diyor teorik olarak. stock 108hpye göre fena değil diyor. tune eden kişi rev limit için 7500-8000rpm önermiş çünkü 6300de halen güç üretmeye devam ediyormuş. ECU'nun içindeki kristali değiştirerek rev limiti değiştirmek mümkün mü ? orj ecu ne kadar rev lmiti destekler diye sormuş kısaca
çeviri için teşekkürler. nekadar güç aldığıyla ilgili bilgi almak istemiştim, tekrar sağolun :)
İyi , bugün ögleden sonra yeniden maplenmiş ufak d16v1 imi aldım
onun yapılmasına ihtiyacı vardı benim son günlerdeki kendi yapımım intake manifold gibi
Her şey gayet iyi gitti ve sonra 3 saat boyunca rolling younda herhalde ayar yapmışlar arabam temiz bi şekilde tekerde 133 hp üretti.
Siz büyük ihtimalle biliyorsunuz , kaybedersin çok bi yüzde aktarımdan dolayı
benim arabam teorik olarak 147.7 hp ile 166.25 hp arası bi yerde volan da güc üretmekte.
standart EP2 volan de 108 HP üretiğini göz önüne alırsak benim ufak d16 soch hiç te kötü değil ve ben intake i ve egsoz setup ını değiştirdim !
tunercı buna devri yükseltmesini söylemiş7500 - 8000 lere buda şaşırmış
zannetmiyormuş herhangi birinin d16 nın limit ini yükseltece bileceğini
duyduğuna göre ecu nin içindeki cystal i değiştirmeye gerek varmışi başka bi frekansla ???
mutluymuş ...
arada ufak tepek yanlışlar olabilir daha iyi bilen arklar düzeltir ama genelde böyle bişi diyor sana :)
İyi , bugün ögleden sonra yeniden maplenmiş ufak d16v1 imi aldım
onun yapılmasına ihtiyacı vardı benim son günlerdeki kendi yapımım intake manifold gibi
Her şey gayet iyi gitti ve sonra 3 saat boyunca rolling younda herhalde ayar yapmışlar arabam temiz bi şekilde tekerde 133 hp üretti.
Siz büyük ihtimalle biliyorsunuz , kaybedersin çok bi yüzde aktarımdan dolayı
benim arabam teorik olarak 147.7 hp ile 166.25 hp arası bi yerde volan da güc üretmekte.
standart EP2 volan de 108 HP üretiğini göz önüne alırsak benim ufak d16 soch hiç te kötü değil ve ben intake i ve egsoz setup ını değiştirdim !
şok oldum
zannetmiyorum herhangi birinin d16 nın limit ini yükseltece bileceğini
duyduğuma göre ecu nin içindeki cystal i değiştirmeye gerek varmışi başka bi frekansla ???
mutluymuş ...
arada ufak tepek yanlışlar olabilir daha iyi bilen arklar düzeltir ama genelde böyle bişi diyor sana :)
sende sağolasın. bukadarı yeterli benim için. uygulama ile ilgili kafamda baya yerleştirdim zaten. bakalım bi emme alıp bende deniycem nekadar güç ve tork vericek :)
Kaan bm 7679
14-02-2010, 22:45
yırtık ucurtmaya cevırıcen sonunda kardesım arabayı komplekse sokucaksın bızı hehe =)