PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : 2005 TypeR setup karsılastırması

seko
14-02-2010, 18:18
Sanırım cai - headers ve catback setup ım pek uzun omurlu olmayacak zira benim icin cok sesli araca sahip olma devri coktan gecmis kendimi rahat hisssedemedim butun gun OK arac ciddi bir sekilde hızlandı dynoya cıkamadım ama yururu iyilesti fakat arasıra arıza ısıgı yakması - geri vitese alınca ses yapması gibi seyler bana gore degil :icon13:
aem cai , toda headers ve Greddy catback i muayeneye giderken sokup dc 4-1 headers - orj. cat - yeni araborular 63 mm muhtemelen - orj. eksoz sistemi ile devam etmeyi bunlara ek olarakta GruppeM filtre ve Kpro almayı dusunuyorum sizce her iki setup daki guc ve gidis aynı seviyede olurmu ??
Kısaca amacım daha sessiz ve olabildigi kadar hızlı bir setup fikirlerini beklerim :icon_tup:

edo typer
14-02-2010, 19:04
ben olsam bozmam bu setupı. arıza ısıgı ıcın 5 cmlık bı aparat ıle cozebılırsın kolayca. ses konusundada sılencer ıle gunluk kullanırsın catback ztn cok bagırmaz. sokme bu parcaları yazık bı daha bu kdr hızlı olmaz aracın uzulursun;) kı sole solıyım hks catbackte sılencer takılı ıken oem egzos sıstemı ıle aynı cıkıyordu aracımın sesı.

orcuns
14-02-2010, 19:08
hem sarabı ıcıcen hem basın donmıcek.

edo typer
14-02-2010, 19:11

uehuehuhehue ulen su sıtede gordugum en komık lafın:D:D aynen aynen;)

STP
14-02-2010, 19:11
ıkı setup arasında ses farkı hıssedılmezkı

CLIORS
14-02-2010, 19:14
ne kadar gurultu o kadar guc type R da. 63 mm ara borulara OEM son susturucu kullanmak kendını kandırmak olur.

STP
14-02-2010, 19:16
ne kadar gurultu o kadar guc type R da. 63 mm ara borulara OEM son susturucu kullanmak kendını kandırmak olur.
guzel tespıt abı tebrık ederım :)

orcuns
14-02-2010, 19:18
cok gereksız bır eksoz sıstemı beyını olan arabada kat ın ne ısı var orjınal susturucu takıcaksın 63 luk boru ne alaka cok yanlıs bır setup

orcuns
14-02-2010, 19:20
uehuehuhehue ulen su sıtede gordugum en komık lafın:D:D aynen aynen;)

:cool::cool:

CLIORS
14-02-2010, 19:20
aynısı RS de de var Selçuk, bende sese alerjiğim ama katlanacağız mecburen :)

STP
14-02-2010, 19:28
garıp araba typer 76 ara boruyla atmosferık gıdıyo :D

orcuns
14-02-2010, 19:32
garıp araba typer 76 ara boruyla atmosferık gıdıyo :D
:rolleyes::rolleyes:

seko
14-02-2010, 19:51
cok gereksız bır eksoz sıstemı beyını olan arabada kat ın ne ısı var orjınal susturucu takıcaksın 63 luk boru ne alaka cok yanlıs bır setup

bende garip adamım dun aksam cıkayım dedim uykum geldi yattım yani gecmis benden ole cıkayım gec saatte uykumdan olayım gelemiyorum uyku tatlı geliyor:p
sadece bole bir fikrim var kpro da sadece hızlı olsun diye degil meraktan alayım diyorum nasıl birsey acaba :D
neyse kafam karısık hafta ici kullanamam yatar zaten araç belki cumaya kadar hevesim geri gelir :rolleyes:

Kaa scirocco
14-02-2010, 22:40

Cokk iiyiydiii :)

Schumi
14-02-2010, 23:42
Benim tavsiyem CTR yerine fabrikasyon turbolu sessiz bir araca geçiş yap. Meraktan K-Pro alabilirsin birşey diyemem saygı duyarım. K-Pro ile beraber katalizör takarsın gene bişi diyemem saygı duyarım ama bunun bir mantığı yok bana göre.

chiefkadir
15-02-2010, 00:52
Seko, benim arabadan çıkan sesi duysan ürkersin :D Ben gündelik binmiyorum zaten binemem :D Sende gündelik binmeye bir araba al dizel vs :)
Eğer işe gidip geliyosan özüne dön, orj.egsoz ,orj headers yap .. Dc ıle toda arasında ses değışmez bence :D

Göki,ZD
15-02-2010, 01:14

çok güzel bi yorum :icon_tup:

ali
15-02-2010, 01:24
bak benim yaptığım gibi tak bir gruppem...zır stok yap...sonrada sat :D:D

Buğra A.
15-02-2010, 01:25
Sanırım cai - headers ve catback setup ım pek uzun omurlu olmayacak zira benim icin cok sesli araca sahip olma devri coktan gecmis kendimi rahat hisssedemedim butun gun OK arac ciddi bir sekilde hızlandı dynoya cıkamadım ama yururu iyilesti fakat arasıra arıza ısıgı yakması - geri vitese alınca ses yapması gibi seyler bana gore degil :icon13:
aem cai , toda headers ve Greddy catback i muayeneye giderken sokup dc 4-1 headers - orj. cat - yeni araborular 63 mm muhtemelen - orj. eksoz sistemi ile devam etmeyi bunlara ek olarakta GruppeM filtre ve Kpro almayı dusunuyorum sizce her iki setup daki guc ve gidis aynı seviyede olurmu ??
Kısaca amacım daha sessiz ve olabildigi kadar hızlı bir setup fikirlerini beklerim :icon_tup:

Geçen arkadaşın evinde oturuyorum Erenköy'de.Birisi gazlaya gazlaya geliyor.Arkadaş dedi ki,kafamızı şaapıyor ya bir kaç gündür buradan böyle geçiyor.Fena sesi var ama bu saatlerde geçmese keşke dedi.Bi baktım minübüs caddesine,kırmızı Type-R.Allah Allah kim lan bu diyorum,meğersem senmişsin :) Ben öyle bir ses istiyordum ama bağlanmaktan bir türlü fırsatım olmadı yapmaya.Bağlanmam diyorsan kalsın abi.Muhteşem çünkü :) Bu arada oturduğumuz yer 5.katta ve minübüs caddesinede 100 mt. uzaklığında :) Camlarda pimapen ve hayvan gibi kapalıydı bildiğin :D İnsan değilsin :D Feci aklına girmişler :D Gaza geldikten sonra pişman oldun değil mi :D

Hiç pişman olma.Bin haftasonu.Çevirme yerlerini öğren.Zaten Gökhan bildiğin profesyonel çevirme konusunda.O kesin söylemiştir sana şunu yap bunu yap diye.Mutlaka dinle ;)

TarikS
15-02-2010, 01:26
Hic ses istemiyorsan hic birseyini elleme sadece K-Pro tak :)

Gaza bastiginda filtre de bagiracak sonucta.

Göki,ZD
15-02-2010, 01:29
buğra erenköyde bi typer daha var bilgin olsun siyah :D

_muhaRRem
15-02-2010, 01:48
ben olsam bozmam bu setupı. arıza ısıgı ıcın 5 cmlık bı aparat ıle cozebılırsın kolayca. ses konusundada sılencer ıle gunluk kullanırsın catback ztn cok bagırmaz. sokme bu parcaları yazık bı daha bu kdr hızlı olmaz aracın uzulursun;) kı sole solıyım hks catbackte sılencer takılı ıken oem egzos sıstemı ıle aynı cıkıyordu aracımın sesı.

Evet ya hks ti-silence modeli silenceri inanılmaz kesiyor.bildiğin stock egzost..

R-13239
15-02-2010, 17:36
Valla mide bulandırmak gibi olmasın ama Anadolu Yakasın'da nefes aldırmıyorlar :)

SONE-R
15-02-2010, 17:50
benim yalancı vtec'in bile sesi fazla çıkıyor.. tek başıma kullandığımda ses çok güzel ama eş dost binince olmuyor :(

Eray Yümsel
15-02-2010, 17:52
Valla mide bulandırmak gibi olmasın ama Anadolu Yakasın'da nefes aldırmıyorlar :)

aynen kafamı nereye çevirsem motorlu polisler şaşırtıcı derecede arttı geçen e30 la cıktım 2 kere durdurdular allahtan ağzımız laf yapıyo

Diyadin
15-02-2010, 18:26
O ses için TypeR alanlar var ;)
Sesi çıkmayan typeR sevişirken sesi çıkmayan hatuna benzer :D

despe
15-02-2010, 19:17
valla abi type-r olucaksa ses olucak hemde en kralı olucak. type-r dan birde supradan çıkan sesi hiç birşeye değişmem. bence setup ın çok iyi. arkadaşlarında dediği gibi yanıltıcı ve slencır ile sıkıntılarından kurtulursun, isteidğin zamanda giden bir taype-r ın olur :)

seko
15-02-2010, 20:15
Geçen arkadaşın evinde oturuyorum Erenköy'de.Birisi gazlaya gazlaya geliyor.Arkadaş dedi ki,kafamızı şaapıyor ya bir kaç gündür buradan böyle geçiyor.Fena sesi var ama bu saatlerde geçmese keşke dedi.Bi baktım minübüs caddesine,kırmızı Type-R.Allah Allah kim lan bu diyorum,meğersem senmişsin :) Ben öyle bir ses istiyordum ama bağlanmaktan bir türlü fırsatım olmadı yapmaya.Bağlanmam diyorsan kalsın abi.Muhteşem çünkü :) Bu arada oturduğumuz yer 5.katta ve minübüs caddesinede 100 mt. uzaklığında :) Camlarda pimapen ve hayvan gibi kapalıydı bildiğin :D İnsan değilsin :D Feci aklına girmişler :D Gaza geldikten sonra pişman oldun değil mi :D

Hiç pişman olma.Bin haftasonu.Çevirme yerlerini öğren.Zaten Gökhan bildiğin profesyonel çevirme konusunda.O kesin söylemiştir sana şunu yap bunu yap diye.Mutlaka dinle ;)

Bir kez kucukyalı foca dan cıkar cıkmaz alkol kontrolune girdim arac takılmadı o zaman stocktum :D
bu konuyu ben acmıs olamam bahane olsunda cıkayım 2 sıkayım diyorum suan o kadar yani cumaya daha cok var dusunemiyorum:icon_tup:

seko
15-02-2010, 20:16
headers 76mm duz boru son susturucu ile nasıl birsey oluyor dusunemiyorum:)
hele birde kpro 9000 devirlerde ofofof diyorumm..

seko
15-02-2010, 20:18
aynen kafamı nereye çevirsem motorlu polisler şaşırtıcı derecede arttı geçen e30 la cıktım 2 kere durdurdular allahtan ağzımız laf yapıyo

kozyatagı giselere gelmeden hareketli radar varmıs 265tl %25 iskontolu olarak198tl maas hesabımdan dusuldu:(

STP
15-02-2010, 20:19

dınletırız kanka bıgun :D

USTAaa
15-02-2010, 21:15
kozyatagı giselere gelmeden hareketli radar varmıs 265tl %25 iskontolu olarak198tl maas hesabımdan dusuldu:(

:Dsonunu düşünen kahraman olamaz:eek:,ben 1,5 aydır arabaya binmedim,siyah araba kahverengi oldu yıkanmamaktan,bende işim gereği şirket arabası kullanıyorum,type-r a haftada 1 yada 2 haftada bi biniyorum,egsozumda bide elektronik cut off var anında sesi kesmek için,bundan 1,5 ay önce işgüzar bi emniyet amiri yanından hızlı geçtiğim için ve egsoz olduğu için beni evime kadar takıp etmiş,takıp ederken aynı anda telsizden trafık ekıbını çağırmiş,bi güzel ceza yazdı ordan burdan bide bağladı,sankı adam öldürdük,bunlar olunca insan herşeyden soğuyor maalesef,yediğin cezayamı yanarsın,evinin önünde düştüğün durumuma mı yanarsın,artık zor geliyor bu yaştan sonra böyle şeylerle uğraşmak,Antalya bu ara çok sıkı,diğer iller nasıl bilemem tabii

orcuns
15-02-2010, 22:03

ben sana soylıyeyım 9600 de mıllet esas durusa gecıyo cıfte kumrular bılır 35 ctr 23 gelıyo tuncer nıcklı arkadasımız sesı duyunca sıgara yakıyomus ;)

BlackEmperor
15-02-2010, 22:21
walla gecen carfur otoparkta kapalı alanda skn 62 nin sesini duydum redline civarı çalmadık alarm kalmadı :D senınkıde oyleyse bana sat arabanı :D

VTec_king
15-02-2010, 22:57
su anda headers ve 63 luk duz boru ve orjinal sonla bile bayagı guzel bi ses geliyor
odada egzoz bana bakıyor ben egzoza bakıyorum yaz gelsede taksam :)

Onur typer
16-02-2010, 00:12
ne zamandır cıkartmıodum arabayı dun hava guzeldı bı cıkarayım dedım cıkardım sılıncerı allahım allahım bıraz gazladım tranvay duragındakıler yola dogru donmus alkıslıolardı :DD ama ses delı yaaaa bıde arasıra bınınce ınsan aglıo resmen

gökh@n_gr
16-02-2010, 02:02
ben sana soylıyeyım 9600 de mıllet esas durusa gecıyo cıfte kumrular bılır 35 ctr 23 gelıyo tuncer nıcklı arkadasımız sesı duyunca sıgara yakıyomus ;)

bir keresinde tüm çifte bir anda susup sese kitlenmişti hiç unutmuyorum:D:D

VWci
16-02-2010, 06:08
Bende komple 51mm eskoz ve son susturucu yapınca "gunluk kullandıgım" arabama 6 gün dayanabilmiştim... :D Pazartesi yaptırıp cumartesi son susturucumu orjınalı ile değiştirmiştim. :)

Tolga-R
16-02-2010, 07:48
eninde sonunda dediğime gelicek cutout takıcaksınız ahah :D

miniks
16-02-2010, 08:06
ya da open yapıcaklar hahahhaha

despe
16-02-2010, 08:43
tr de varmı hiç open headers type-r ?

8.000rpm
16-02-2010, 10:25
tolga'da elektrikli cut-out var

B.Aktepe
16-02-2010, 10:26
tr de varmı hiç open headers type-r ?

gariban var :D open downpipe ama olsun:)

8.000rpm
16-02-2010, 10:32

-arıza ışığı kolay iş
-ses olayı tam bir bıçak sırtı... ne kadar ses , o kadar güç maalesef :)
-dc 4-1 + kat iptali + arıza ışığına müdahale + araborular + orj son susturucu bence daha akıllıca olur , kat'ı göndermek şart :)
-kpro ile ilgili halen tereddütteyim , sanki sana-bana gereksiz gibi geliyor :rolleyes:
-arada gaza gelip toda+greddy catback'li halini özlersen ne yapcaz? :D
-ses nereden geliyor acaba? egzoz sisteminden mi headers'tan mı? garip geldi bana bu...

fsunnetci
16-02-2010, 10:52
K-pro al ve groupN filtre ve 63mm borular ile de sağlam yürürsün.son susturucun oem dahi olsa o arabalar yürüyor yılmazın 34 GNS'den Beyaz Type R'dan biliyorum ;) herşey 73mm borular ve Toda headers değil filtreden çıkan sesi yetiyor K20'lerin.:rolleyes: Bağdatta 34 DF 9999'ile mavi M5 ile ışıklaradan kalktım ileride adam durdurdu beni ve bu arabada ne var böyle dedi bu ses nasıl çıkıyor bu araçtan :hahaha: arabada Aem cai vardı forged pistonlar fln vardı ama egzoz sistemi tmmen orinaldi kat iptali bile yok araçta ama araba her türlü gidiyordu..iş sende bitiyor araba 2.planda:D
K20 olsun çamurdan olsun:icon_tup:

despe
16-02-2010, 13:05
gariban var :D open downpipe ama olsun:)

ehhe turboda var da atmosferikte yok heralde :D

8.000rpm
16-02-2010, 13:38
tolga / sc / elektrikli cut-out
gariban / tc / open downpipe

atmo olarak da ben "chief"kadir abi yapar diyorum :D
ROL typeR'a yakışır :)

miniks
16-02-2010, 14:09
ben rcrew headers acık kullandım sanayıden cıkmamla gırmem bır oldu. turbodan snra hıc egzost yapmadım 8000km yaptım open downpıpe. tolga cutout ıle kullanıyordu garıban open takılıo ama rahatsız oluomus. atmo yaparsam bundan snra megaphone

chiefkadir
16-02-2010, 15:01
tolga / sc / elektrikli cut-out
gariban / tc / open downpipe

atmo olarak da ben "chief"kadir abi yapar diyorum :D
ROL typeR'a yakışır :)SSR yapcaz amaa sen open downpipe
yapılmış ep3 fotosu bul belkı yaparız :DD

seko
16-02-2010, 15:03
Ses mes diyordum simdide haftasonu gelsin de bineyim diyorum :)
kadir abi yarın ihale var sabahtan geliyorum sizin memlekete :)

chiefkadir
16-02-2010, 15:15
Ses mes diyordum simdide haftasonu gelsin de bineyim diyorum :)
kadir abi yarın ihale var sabahtan geliyorum sizin memlekete :)Gel gel perşembeye kadar kalırsan gazlıcaz tayyarla takılırsın bıze:)

edo typer
16-02-2010, 15:23
turboyu soktum headers fıltre egzos araba essek gıbı geldı,bıde bunları soksem aglarım heralde:D sokmeyın hıc bısey:D ama na sesını ozlemısım:D

seko
16-02-2010, 15:33
turboyu soktum headers fıltre egzos araba essek gıbı geldı,bıde bunları soksem aglarım heralde:D sokmeyın hıc bısey:D ama na sesını ozlemısım:D

banada uçak gibi geliyor vitesleri yetistiremiyorum :D:D:D

seko
16-02-2010, 15:38
Gel gel perşembeye kadar kalırsan gazlıcaz tayyarla takılırsın bıze:)

Bu ihaleyi alırsam bir dahakine tayyarla gelirim kesin :D

BMK TypeR
16-02-2010, 15:52

kardesım hayırlı olsun:) n/a takıl satana kadar, arada patlatırsın egsozu

seko
20-02-2010, 21:59
sabah catalcadan dogru ormankoye gittim geldim uzun yolda kafam sismedi ve sanırım tuketimde ole cok degismedi:)
sanıyorum yavas yavas alısıyorum yani karsılastırmaya gerek kalmadı..
yanlız geri vitese alınca eksoz sisteminden garc gurç sesler geliyor normalmidir yaw??

R-13239
20-02-2010, 22:44
Gelir o ses , oraya araya bir parca yaptir yoksa spiral patlar yada direk ingalls engine torque damper al bitir.