PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Fotoğraf makinasından anlayanlara

Rman
15-02-2010, 21:43
Merhabalar arkadaşlar şuan fujifilm s1500 kullanıyorum ve bu hafta içinde kısmetse yeni DSLR yada SLR bir makina almayı hedefliyorum şimdi sizden isteğim alırsam en iyi ve en kalitelisini bana seçeneklerinizi lütfen sunu şahsen aklımda Canon 7D var şimdiden cevaplarınız için teşekkür ederim.:)

M.A.D
15-02-2010, 22:00
Nikon D80 :D

Selman
15-02-2010, 22:01
Bende fujifilm s6500fd makinamdan sonra pentax k20d aldım. Gayet memnunum:)

Rman
15-02-2010, 22:02
Biraz özellik versek dostlar size zahmet olucak ama :D

hddsheriff
15-02-2010, 22:03
Merhabalar arkadaşlar şuan fujifilm s1500 kullanıyorum ve bu hafta içinde kısmetse yeni DSLR yada SLR bir makina almayı hedefliyorum şimdi sizden isteğim alırsam en iyi ve en kalitelisini bana seçeneklerinizi lütfen sunu şahsen aklımda Canon 7D var şimdiden cevaplarınız için teşekkür ederim.:)

kıbrıstan alıcaksan süper makina da tr den alacaksay yazık yani 4-5 bin tl nerdeyse bir araba parası...

Buğra A.
15-02-2010, 22:05
7D ve 5D Mark 2 birbirine yakın cihazlar.Bu tip cihazlarda makinadan daha önemli bir şey var;lens.Bu yüzden bu klansmanlarda hangi makineyi aldığından daha çok hangi tip lensleri aldığın önemli.

Şunuda ekleyeyim;5D ve 7D'nin lens fiyatları biraz uçuk.2500$ ile 3000$ arasında değişiyor Mark 2'nin kasa fiyatları.Paran varsa düşünmeden Mark 2 ya da 7D al.

Rman
15-02-2010, 22:14
7D ve 5D Mark 2 birbirine yakın cihazlar.Bu tip cihazlarda makinadan daha önemli bir şey var;lens.Bu yüzden bu klansmanlarda hangi makineyi aldığından daha çok hangi tip lensleri aldığın önemli.

Şunuda ekleyeyim;5D ve 7D'nin lens fiyatları biraz uçuk.2500$ ile 3000$ arasında değişiyor Mark 2'nin kasa fiyatları.Paran varsa düşünmeden Mark 2 ya da 7D al.

Aklım 7D de ya peki bu 5D ile ses kalitesi arasında bir farkı varmı video çekimlerinde birde 7D de şuan bir problem olduğu söyleniyorum ama ne problemi bilemiyorum :soru:

Buğra A.
15-02-2010, 22:25
Aklım 7D de ya peki bu 5D ile ses kalitesi arasında bir farkı varmı video çekimlerinde birde 7D de şuan bir problem olduğu söyleniyorum ama ne problemi bilemiyorum :soru:

7D ile 5D arasında ses problemi derken,yarı-profesyonel bir kameradaki gibi ses alamazsın hiçbir DSLR'dan :) Yarı-profesyonel kameradaki kadar detaylı bir video çekimide yapamazsın.Aslında yapabilirsinde fakat 2000 TL-3000 TL'lik lensler kullanarak :) Acı ama gerçek böyle.Çünkü günümüzde ki bir çok reklam filmi Mark 2 ile çekiliyor.En son ORKİD reklamı çekilmişti "Öteki Film" adındaki ajans tarafından sanırım.Fakat kullanılan lenslerin toplam bedeli 12.000 TL civarındaydı :)

Ses problemini ek aparatlarla çözebilirsin.Daha iyi ve daha kaliteli mikrofon aksesuarları var.Hatta ZACUTO'nun web sitesini bir incele.Çok güzel ekipmanlar üretiyorlar DSLR cihazlar için.Fakat biraz pahalı :)

Diğer bir problem ise,haraketli görüntüler.Fakat onuda doğru ışık ve doğru çekim hızıyla çözebilirsin.

Şu an ki aklım olsa,yarı-profesyonel kameraya harcayacağım parayla Mark 2 ve kaliteli lensler alırdım.

Chatin
15-02-2010, 22:32
özgür daha iyi biliyor bu işleri ben kabaca baktığımda pentax fiyat/performans da gayet iyi.

Buğra A.
15-02-2010, 22:35
Türkiye'de üretiliyor bu.Video çekmek istiyorsan göz atarsın bir ara.

http://kkymn.com/handystore/index.php?main_page=product_info&cPath=40&products_id=116

Rman
15-02-2010, 22:39
Çok güzel bir açıklama olmuş kardeşim ellerine sağlık Mark 2 diyorsun iyi hoş diyorsun ancak kullanım kolaylığı nasıl ben 450D(canon) 350D kullandım rahatlık açısından onlarla özleştirebilirmiyiz çabuk kavrayabilirmiyim makinayı :soru:
Düzelme yaptım kusura bakmayın :D

Buğra A.
15-02-2010, 22:46
Çok güzel bir açıklama olmuş kardeşim ellerine sağlık Mark 2 diyorsun iyi hoş diyorsun ancak kullanım kolaylığı nasıl ben 450D(canon) 350D kullandım rahatlık açısından onlarla özleştirebilirmiyiz çabuk kavrayabilirmiyim makinayı :soru:
Düzelme yaptım kusura bakmayın :D

Biraz daha karmaşık tabi Mark2 fakat kaliteli bir cihaz.Zaten eline aldıktan sonra 1 hafta içerisinde yadırgamazsın.

Dou
15-02-2010, 22:47
Nikon D2X kullanıyorum memnunum, fiyatları ne seviyede bilmiyorum ama bütçe yetiyorsa kesinlikle öneririm. :)

Low-Rider
15-02-2010, 22:47
özgür daha iyi biliyor bu işleri ben kabaca baktığımda pentax fiyat/performans da gayet iyi.

Üst sınıf bunlar , maddi olarak boyumu bayağı aştığından ilgilenmiyorum pek:D

Rman
15-02-2010, 22:50
Biraz daha karmaşık tabi Mark2 fakat kaliteli bir cihaz.Zaten eline aldıktan sonra 1 hafta içerisinde yadırgamazsın.

Anladım ilgin için çok teşekkür ederim bölümüm nedeni ilede iyi bir makinaya ihtiyacım var ilerde kısa film denemeleride olucak bunlarıda göz önünde bulundurarak bir makina alıcam. :)

Selman
15-02-2010, 22:56
Türkiye'de üretiliyor bu.Video çekmek istiyorsan göz atarsın bir ara.

http://kkymn.com/handystore/index.php?main_page=product_info&cPath=40&products_id=116

Buğra bu ne işe yarıyor baktım biraz ama pek anlamadım:)

Buğra A.
15-02-2010, 23:00
Anladım ilgin için çok teşekkür ederim bölümüm nedeni ilede iyi bir makinaya ihtiyacım var ilerde kısa film denemeleride olucak bunlarıda göz önünde bulundurarak bir makina alıcam. :)

Hayırlı olsun şimdiden :) Doğubank'a bakma.Hayyam Çarşısına bak bu tip ürünler için.En uygun fiyatı bulabilirsin.Gerçi Ankara'yı bilmem fakat Kıbrıs'tada uyguna alabilirsin.Mark2'nin kasa ederi 2500$ ile 2750$ arası,unutma sakın.

Buğra bu ne işe yarıyor baktım biraz ama pek anlamadım:)

Bir nevi stabil görüntü alabilmek için bir aparat.Detaylı olarak bir çok işlevi var.Örneğin,DSLR'ı omuzdan kontrol edebilirsiniz.Ek aparatlarla sanki bir video kamera gibi kullanabilirsiniz.

Buğra A.
15-02-2010, 23:07
Bence bu siteyede bir göz atın :

www.zacuto.com