PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : C Segmenti Araç Seçimi ??

redbaron
17-02-2010, 01:37
arkadaşlar öncelikle merhaba.anneme araç bakıyoruz .308 1.6hdi 110hp auto6R premium,yeni megane hatchback 1.6 105hp benzinli Previlege otomatik ,1.6focus otomatik benzinli, 1.5 otomatik benzinli 4*4 subaru Impreza ,1.4tsi golf 6 baktığımız araçlar.bütçe max 44bintl.siz olsanız hangisini seçerdiniz? değerli görüşlerinizi bekliyorum. bu arada 308 in ve megane 1.6 nın test sürüşünü yaptım.bir kaç görüşümü aktarayım size.

308 in 1.6 dizelinin performansı gayet tatmin edici zaten psa motor kendini kanıtlamış, auto 6R şanzımanıda otomatikleştirilmiş manuel .fiesta asm kullanıcısı olarak kesinlikle otomatikleştirilmiş manuelden uzaklaşmıştım fakat pug da undan eser yoktu duruşta titreme,hill holder sayesinde yokuşt geri kaçmama ve şanzımanının hızlılığı ve f1 kulakçıkları beni çok tatmin etti.ve test aracı boş comfort olmasına rağmen iç mekan kalitesi ve sürüş hissi kesinlikle megana göre daha iyiydi,büyük cam v uzun kokpit çok kaliteli bir araç hissi veriyorki biz premium u düşünüyoruz.megane da ise görünüş herşey çok güzel.iç mekanda kaliteli birşeyler yapmaya çalışmışlar,deri-kumaş koltuk,nav vs full +full meganede. fakat aracın içi kasvetli ,özellikle arka taraf diz mesafesi çok kısa,ve ben 179 olmama rağmen arkada kafam tavana çaptı.renault nasl böyle birşeyi düşünmez anlayamadım.birde 4 vitesli tam otomatik 105hp motor bana illallah dedirtti yani bi araç hiç mi gitmez kardeş:):) performans yoksunu bir motor kesinlikle 1.4 fiestam her türlü baya bir fark atar megane ye.dizelde otomatik olmadığı için dizeli düşünemiyoruz malesef.en sevdiğim tarafları direksiyonu çok güzel yapmışlar,birde navigasyonun yeri hoşuma gitmesede güzel araca bir hava katıyor.ama yol bilgisayarında ortalama yakıt 15.4 ü görünce bayağı korktum gerçi test aracı olduğuna bağladım ama.Focus zaten kaliteyi kanıtlamış fakat 1.6 benzinli motoru onunda performans yoksunu ve seneye eni kasası geleceği için vazgeçtim.

Bu araçlar arasında en çok 308 i çok beğendim.Aranızda auto6R şanzımanını kullanan yada sorun yaşayan bir 308 kullanıcısı varmı yada düzde olsa araçtan memnun mu?Bunun dışında hangi araçları tavsiye edersiniz sebepleriyle birlikte sevinirim.

Pug 1.6hdi auto6R 308 comfort sıfırı--> 44,5 fiyat çektiler ama netten 10-15binde temiz araçlar üstelik premiumu 40binlerde o üzden pug olursa 2. el

1.6 megane BVA previlege 0 fiatı-->42bin

Subaru 4*4 1.5 Impreza 0 fiatı --> 43,5

1.4tsi golf 6 dsg -->45,8 trendline baya bir boş o yüzden golfü biraz eledik

Focus 1.6 100hp auto 0 fiatı ->39,7

Ludacris
17-02-2010, 01:46
focus kaliteli gerçekten 06 dizel ghia var
08corolla ve 05lagunadan inip ona geçince lüx gibi geliyor :)
peugeot ile ford arasında yap derim
oyum Alman'a :D

Berkan
17-02-2010, 01:48
i30 :D düşünürseniz Ercan(Vtec-sedan) yardımcı olur heralde :D

illa otomatikse i30 un orta ve en üst paketleri

1.6 CRDi 115PS MODE ESP OTM. 43.700 TL

1.6 CRDi 115PS PRIME OTM 46.200 TL

ikinci el olur dersen buda var

http://www.sahibinden.com/sifirdan_farksiz_dizel-60WQQaXQQ20266786WQQpXQQdisplayitem?

TarikS
17-02-2010, 01:51
pejo 3008 ile ayni motorlu otomatik sanzimanli modeliyle test surusune cikmistim, sanzimanlar farkli sanirim 308 ile 3008 arasinda..cunku benim test surusu izlenimlerimle seninkiler arasinda alaka yok :) sanziman beyni 1'den 2'ye atarken sanki 1'den sonra kac geliyor diye dusunuyormuscasina gec vites atiyordu..butun surus hissini torpulemisti.. seri kullanimda tamamen yalan zaten de normal kullanimda da rahatsiz etmisti beni..

bi kiz arkadasimda 308 dizel otomatik var, 5 bin km'de arac ve ortalama tuketimi 8.8'di en son baktigimda..benim 207 GT ondan az yakiyor litre verisi olarak :D sanzimandan dolayi ve ayrica kullanici faktorunden dolayi oyle de olabilir..cunku ayni motoru ford'da manuel sanzimanli olarak cok uzun sureler kullandim, tuketimi 6.5 litre civarini hic gecmezdi sehir icinde..

focus 1.6 100hp ghia otomatik var bizde lpg'li kullaniyoruz, performansi berbat geliyor bana 207'den sonra ama kullanim konforu vs olsun sorun yok.. o acidan cok seviyorum o arabayi, 10 litre lpg yakiyor ortalama.. konfor vs de harika, tercih edilebilir bence

peugeot ve renault yerine donanim olarak cok eksigi yoksa Impreza daha cekici geldi bana :)

redbaron
17-02-2010, 01:53
i30 :D düşünürseniz Ercan(Vtec-sedan) yardımcı olur heralde :D

illa otomatikse i30 un orta ve en üst paketleri

1.6 CRDi 115PS MODE ESP OTM. 43.700 TL

1.6 CRDi 115PS PRIME OTM 46.200 TL

ikinci el olur dersen buda var

http://www.sahibinden.com/sifirdan_farksiz_dizel-60WQQaXQQ20266786WQQpXQQdisplayitem?

hyundai düşünmüyorum ama yinede bir bakarım tavsiye için teşekkürler.

redbaron
17-02-2010, 01:55
focus kaliteli gerçekten 06 dizel ghia var
08corolla ve 05lagunadan inip ona geçince lüx gibi geliyor :)
peugeot ile ford arasında yap derim
oyum Alman'a :D

focus ta da otomatik vites 1.6 benzinlide var oda kasaya yetmiyor,birde yeni kasanın geleceğinden dolayı kararsızım yoksa ford tan memnum.

Eworen
17-02-2010, 01:56
aslen seçimi yapmışsınız
vede yaptığınız seçim fiyatına ve sunduklarına göre en iyi seçim bencede
auto6r ın derdi tasası yok zaten hem dizel hem otomatik olması diğerlerine göre 5-0 önde başlamasına neden oluyor..

redbaron
17-02-2010, 02:00
pejo 3008 ile ayni motorlu otomatik sanzimanli modeliyle test surusune cikmistim, sanzimanlar farkli sanirim 308 ile 3008 arasinda..cunku benim test surusu izlenimlerimle seninkiler arasinda alaka yok :) sanziman beyni 1'den 2'ye atarken sanki 1'den sonra kac geliyor diye dusunuyormuscasina gec vites atiyordu..butun surus hissini torpulemisti.. seri kullanimda tamamen yalan zaten de normal kullanimda da rahatsiz etmisti beni..

bi kiz arkadasimda 308 dizel otomatik var, 5 bin km'de arac ve ortalama tuketimi 8.8'di en son baktigimda..benim 207 GT ondan az yakiyor litre verisi olarak :D sanzimandan dolayi ve ayrica kullanici faktorunden dolayi oyle de olabilir..cunku ayni motoru ford'da manuel sanzimanli olarak cok uzun sureler kullandim, tuketimi 6.5 litre civarini hic gecmezdi sehir icinde..

focus 1.6 100hp ghia otomatik var bizde lpg'li kullaniyoruz, performansi berbat geliyor bana 207'den sonra ama kullanim konforu vs olsun sorun yok.. o acidan cok seviyorum o arabayi, 10 litre lpg yakiyor ortalama.. konfor vs de harika, tercih edilebilir bence

peugeot ve renault yerine donanim olarak cok eksigi yoksa Impreza daha cekici geldi bana :)

lpg zaten düşünmüyoruz bencede performans focusun baya kötü. Fakat 308in 8.8 yakıtını anlayamadım ben kullanırken 6.9du tüketim üstelik auto6R nin test belgesi var dünyanın en az yakıt tüketen motoru diye 3.5lt mi ne.her ne kadar ticari olsada focus dizel motoru var yani focus kullandım çok az yakıyor.yakıt konusunda 308den hiç bir şüphem yok.Subaru ya bende yanıyorum:) full otomatik vites 4*4 ama bunların hepsini bir arada bulundurması yüzünden çok ciddi bir benzin harcayacağını düşünüyorum birde 2.el baya vasat o konudan kararsızlık var

redbaron
17-02-2010, 02:01
aslen seçimi yapmışsınız
vede yaptığınız seçim fiyatına ve sunduklarına göre en iyi seçim bencede
auto6r ın derdi tasası yok zaten hem dizel hem otomatik olması diğerlerine göre 5-0 önde başlamasına neden oluyor..

evet ama pug üzerine çok önyargı olması beni şüphelendiriyor,gerçi 308 sahiplerinin hiç bir sorun yaşadığına rastlamadım forumlardan araştırdığım kadarıyla. birde sizlerin fikirlerini alayım dedim.

TheAce
17-02-2010, 02:05
peugeot 308 dünya tarihinde yollara çıkmadan en çok test edilen araç... 307 de yaptığı hatalardan bayağı bir ders aldılar ve 307 ile alakası olmayan bir araç.

saydığınız diğer otomobillerden çok daha iyi bir araç, ayrıca premium araçta kabin içi sese kadar birçok şey farklı comfort hoşunuza gittiyse premium iyice gidecektir. auto 6r inanılmaz az yakıyor performansıda tatminkar dizel bir araca göre. sıkıntısız kullanabileceğiniz bir otomobil. doğru seçim, peugeot bundan sonra kronik hatalarla dolu otomobiller zaten üretmez.

devil_berk22
17-02-2010, 02:10
bu seçenekler içersinde alacağım araç focus olurdu en mantıklısı o gözüküyor ancak yeni cerato, opel astra h cdti da düşünülebilir verdiğiniz araçlara göre bunların fiyatları daha uygun.

ahmetbaha-drs
17-02-2010, 02:16
Ford Focus bence mantıksız olur kasa değişecek,Subaru 4WD avantajı var ama ikinci eli sıkıntılı olabilir,Renault'un da 1.4leri gelmeye başladı 1.4 otomatikleri gelebilir belki emin değilim:) 308 ve Golf6 mantıklı gibi,benim tercihim GOLF6 olurdu..Eğer 2.el alabiliriz dersende Mercedes-Benz B150 2007 model filan full otomatik bulabilirsiniz:)

redbaron
bu seçenekler içersinde alacağım araç focus olurdu en mantıklısı o gözüküyor ancak yeni cerato, opel astra h cdti da düşünülebilir verdiğiniz araçlara göre bunların fiyatları daha uygun.

astra nın yeni kasası geldi o yüzden eski kasayı düşünmedim.yenide otomatk vites sadece 1.4turbo ve üst motorlarda var onlarında fiyatları tuzlu 50binlerde o fiyatlara
a3 ve 1 kasa tercihim olurdu.cerato ya da bindim evet kesinlikle gelişim var ama hala avrupalı rakiplerinden uzak bence.tavsiyelerin için çok teşekkür ederim.

erdalss
kesinlikle düşünmez focus titanyum paket alırdım ;) hem içi hem dışı, dediğiniz gibi performansı okadar düşükse ve kötü gelen özellikleri varsa hepsini örtmeye değer ;) bence çok başarılı bi araç.

redbaron
17-02-2010, 02:19
Ford Focus bence mantıksız olur kasa değişecek,Subaru 4WD avantajı var ama ikinci eli sıkıntılı olabilir,Renault'un da 1.4leri gelmeye başladı 1.4 otomatikleri gelebilir belki emin değilim:) 308 ve Golf6 mantıklı gibi,benim tercihim GOLF6 olurdu..Eğer 2.el alabiliriz dersende Mercedes-Benz B150 2007 model filan full otomatik bulabilirsiniz:)

golf 6 1.4tsi dsg çok cazip aslında hep düşündüm fakat en düşük donanımlısı 45 küsür trendline da baya boş tesadüf 2.el 1.4tsi bulursak kesnlkle düşünüyorum.megane de 1.4 turbo geldi fakat otomatik yok bayide yakın zamanda böyle bir seçenek görünmüyor dedi.Mercedes e de bir bakayım...:icon_tup:

Eworen
17-02-2010, 02:23
Trendline boş olsa yine iyi comfortline bile selefine göre resmen bomboş..

Ludacris
17-02-2010, 03:43
Dsg için dedi kodu çok jetta 1.4 tsi var tanıdıkta oda bişeyler geveledi diye diyorum.
a3-yeni kasa astra da mantıklı olabilir miktarı geçer gibi ama.
aman subişten uzak durun :) 1.6manual sti spec bizi ağlattı zamanında 1.5A/T neler yapar 2. elde bu kasada ciddi değer kaybeder kitle kısıtlı çünki

R_Kaptan
17-02-2010, 04:49
[QUOTE=redbaron;1180713]hyundai düşünmüyorum ama yinede bir bakarım tavsiye için teşekkürler.

bence düşünmelisin..ben uzun zamandır kullanıorum i30 mükemmel diğerlerine göre+ çok problem hiç yok km ise 175.00 oldu hala tık yok devam ben böle düşünüorum ama karar senin ben sadece hergün kullandığım ve rahatlık,konfor ve başımı ağrıtmadığı için bu km kadar hyundaı'ye herzaman ok derim.hyundaı artık kendini aştı kalite bakımından :D

ocean0636
17-02-2010, 07:18
Yeni civic verelim..? :D
2010 sunrooflu vs en full elegance düz=44.000TL
6YIL 150.000km garanti, aracına güveniyor adamlar ;).

redbaron
17-02-2010, 09:49
Yeni civic verelim..? :D
2010 sunrooflu vs en full elegance düz=44.000TL
6YIL 150.000km garanti, aracına güveniyor adamlar ;).

:D:D:D ya civic çok hoş ta benim için araç almıyoruz annemde hatchback istio...:icon_wack

redbaron
17-02-2010, 09:54
[QUOTE=redbaron;1180713]hyundai düşünmüyorum ama yinede bir bakarım tavsiye için teşekkürler.

bence düşünmelisin..ben uzun zamandır kullanıorum i30 mükemmel diğerlerine göre+ çok problem hiç yok km ise 175.00 oldu hala tık yok devam ben böle düşünüorum ama karar senin ben sadece hergün kullandığım ve rahatlık,konfor ve başımı ağrıtmadığı için bu km kadar hyundaı'ye herzaman ok derim.hyundaı artık kendini aştı kalite bakımından :D

evet hyundai çok gelişti ama hala o da avrupalılardan uzak.dış mekan kalitesini gözle tabiki çok anlayamadım ama içi kalitesi nispeten daha düşük.ama yinede fazlaıyla iyi.onuda listeye alaayım.teşekkürler.

redbaron
17-02-2010, 09:59
Dsg için dedi kodu çok jetta 1.4 tsi var tanıdıkta oda bişeyler geveledi diye diyorum.
a3-yeni kasa astra da mantıklı olabilir miktarı geçer gibi ama.
aman subişten uzak durun :) 1.6manual sti spec bizi ağlattı zamanında 1.5A/T neler yapar 2. elde bu kasada ciddi değer kaybeder kitle kısıtlı çünki

a3 2.elde 30bin altı bulamadım ve biraz daha pahalı.Subaru u da ne sıkıntı çektiniz 2.el hariç?yakıtı çok mu fzlaydı? ne kadar yakıyordu?

Saro-Ş
17-02-2010, 10:04
Golf Alırsan En Boşunu alırsın 308 ise kapora verip kapoarmı geri aldığım bir araç bir kazada önden vurma sonucu ufak bir hasar ile amortsörün ve lastiğin çıktığını gördüm şehiriçinde florya gibi biryerde hemde ayrıca vites aralarında ilk defa otomatik vites araç kullanmıcaksanız çok rahıtsız edici bir vites geçişleri var focusun şanzımanına pek fazla güvenmiyorum,subaruya güveniorum güzel araç megane biraz çok şirket aracı oldu fakat güzel ve çok tutlan 2.el olarak kolay satılan bir araç şöyle bir öneri yapayım honda cıvıc sedan otomatik tavsiye ederim 2 aydır kullanıyorum çok güzel ve keyifli bir araç 6yıl garantisi var fiyat olarakda çok uygun honda alırsan istanbulda yardımcı olurum

Saro-Ş
17-02-2010, 10:05
audi a3 lerde ise alırsan fsı veya 1.4 t tavisye ederim diğer motor seçenekleri çok güçsüz boşa benzin yakıyo

redbaron
17-02-2010, 10:11
Golf Alırsan En Boşunu alırsın 308 ise kapora verip kapoarmı geri aldığım bir araç bir kazada önden vurma sonucu ufak bir hasar ile amortsörün ve lastiğin çıktığını gördüm şehiriçinde florya gibi biryerde hemde ayrıca vites aralarında ilk defa otomatik vites araç kullanmıcaksanız çok rahıtsız edici bir vites geçişleri var focusun şanzımanına pek fazla güvenmiyorum,subaruya güveniorum güzel araç megane biraz çok şirket aracı oldu fakat güzel ve çok tutlan 2.el olarak kolay satılan bir araç şöyle bir öneri yapayım honda cıvıc sedan otomatik tavsiye ederim 2 aydır kullanıyorum çok güzel ve keyifli bir araç 6yıl garantisi var fiyat olarakda çok uygun honda alırsan istanbulda yardımcı olurum

yeni megane 3 hatchbackten bahsediorum onlar daha şirket arabası olmadı:D:D 308 in automatik kulanımında evet biraz rahatsız edebiliyor fakat manuel kulanımı çok zevkli,birde sport tuşu var onu denemedim.Fiesta asm den sonra hiç bir otomatik şanzıman bana kötü gelmez:D:D:D tavsiyelerin için teşekkürler

Saro-Ş
17-02-2010, 10:14
yeni megane 3 hatchbackten bahsediorum onlar daha şirket arabası olmadı:D:D 308 in automatik kulanımında evet biraz rahatsız edebiliyor fakat manuel kulanımı çok zevkli,birde sport tuşu var onu denemedim.Fiesta asm den sonra hiç bir otomatik şanzıman bana kötü gelmez:D:D:D tavsiyelerin için teşekkürler

pardon yaa megane 3 ise güzel tasarımı olan bir araç :) 308 pek alma derim ya ben kullananla ile konuşuyorum yok diyolar alınmaz focus düzel otomatik modelde çok bozmuştu cvt şanzıman ile fakar benzinli için iyi diyolar fakat honda düşün derimmm:)ayrıca manuel kullanım derken yarı otomatik modelde manuel kullanımd aynı hızlı vites geçişleri olmadığı için çok rahıtsız ediyo tam 16 kere teste çıktım 16. testim 40 km oldu :)

redbaron
17-02-2010, 10:34
pardon yaa megane 3 ise güzel tasarımı olan bir araç :) 308 pek alma derim ya ben kullananla ile konuşuyorum yok diyolar alınmaz focus düzel otomatik modelde çok bozmuştu cvt şanzıman ile fakar benzinli için iyi diyolar fakat honda düşün derimmm:)ayrıca manuel kullanım derken yarı otomatik modelde manuel kullanımd aynı hızlı vites geçişleri olmadığı için çok rahıtsız ediyo tam 16 kere teste çıktım 16. testim 40 km oldu :)

düşün işte fiesta asm den sonra bana hızlı geldi:D:D fiestada her vites attıktan sonra sanki geri vitese takıp gaza basıyormuşssun gibi geri bi kuvvete maruz kalıyorsun:eek:

Tuning055
17-02-2010, 10:41
bencede civic en mantıklısı bu araçlar içinde..

Saro-Ş
17-02-2010, 10:44
düşün işte fiesta asm den sonra bana hızlı geldi:D:D fiestada her vites attıktan sonra sanki geri vitese takıp gaza basıyormuşssun gibi geri bi kuvvete maruz kalıyorsun:eek:

evet fiesta baya bir sorunluydu entersan bir vitesi vardı :) kullandım 2-3 kere ben honda diyorum bi test sürüşü yap sınıfındaki en performanslısı diyebilirim çok iyi hızlanıyo F1 şanzımdanda vites araları çok iyi uzun yolda yakıt dizelleri kıskandırcaka kadar az özellikle düz yolda cruıse controle bağlaa 120 km hız vs kokluyo dizelde göremiceğin yakıt ortalamasını gösteriyo

ocean0636
17-02-2010, 14:03
:D:D:D ya civic çok hoş ta benim için araç almıyoruz annemde hatchback istio...:icon_wack

Hmm
Astra Hb düşünebilirsiniz yeni kasası çıktı ama astra classicler gibi üretimi dewam edecekmiş uzun süre
1.3CDTI 90hp Astra Hb Cosmo+cam tavanli modeli düşünebilirsin kuzeminde var bi-xenon dan tut deri döşeme vs donanımı ici disi çok güzel ve en önemlisi bu paraya alacağın en sağlam ve ekonomik vede donanımlı araç eksi olan tek yönü performansı ama o motora ve O kiloya(1340kg) olmasına rağmen gene güzel gidiyor 0-100 13.2 yazıyor ama biz 12.5 ölçtük ve top speed de 172 yazıyo ama 205 gördük hafif eğimde kuzen de motoru ii açtı hayvan :D

TarikS
17-02-2010, 14:39
ford'un 7 ileri falan CVT sanzimanlari sorunluymus, oto koc'ta calisan bir arkadas soylemisti. ama standart 4 ileri klasik otomatik sanzimanli olanlarda bir sikinti yokmus..

Boost Up
17-02-2010, 16:41
Golf 6 DSG sanzumanlı:)

ACTPK
17-02-2010, 17:35
Golf 6 her türlü.

Dou
17-02-2010, 17:47
1.5 dci Megane 3 Coupe sahibiyim. 2.000 km oldu aldığımdan beri. Genel olarak memnunum yol tutuşu falan gayet iyi.

Fakat arka dingilinden ses geliyor geri çağırma yapılacak hala onu bekliyorum + frenaj başarılı olsa da dozlama homojen değil. Ufak tefek ses problemleri var kabinden gelen. + Ses sistemi var deseler de diğer aracım Civic'ten daha kötü bir ses sistemine sahip.

Civic'ten aşırı yakıt tüketimi haricinde çok memnunum (hatta Megane'den totalde daha memnunum sorunsuzluğu itibariyle), güzel araç özellikle makyajdan sonra baya toparladılar.

Sadece Megane'den inip buna binince aşırı yakıyor gibi geliyor :)

Ama yol tutuş, tokluk hissi, direksiyon hissiyatı gibi konularda Megane daha iyi.

TheAce
17-02-2010, 17:52
benzinli civicle herhangi bir dizeli karşılaştırmanın manası yok en fazla yakan dizel civicin yarısı kadar yakar...

benzinin 3 65 olduğu ülkede günlük kullanım için benzinli araç kullanmak bayağı lükse kaçtı artık, focus ve 308 arasında bir tercih yap derim. premium pack 308 fazlasıyla memnun edecektir...

ocean0636
17-02-2010, 18:21
1.5 dci Megane 3 Coupe sahibiyim. 2.000 km oldu aldığımdan beri. Genel olarak memnunum yol tutuşu falan gayet iyi.

Fakat arka dingilinden ses geliyor geri çağırma yapılacak hala onu bekliyorum + frenaj başarılı olsa da dozlama homojen değil. Ufak tefek ses problemleri var kabinden gelen. + Ses sistemi var deseler de diğer aracım Civic'ten daha kötü bir ses sistemine sahip.

Civic'ten aşırı yakıt tüketimi haricinde çok memnunum (hatta Megane'den totalde daha memnunum sorunsuzluğu itibariyle), güzel araç özellikle makyajdan sonra baya toparladılar.

Ama yol tutuş, tokluk hissi, direksiyon hissiyatı gibi konularda Megane daha iyi.
Megane in yol tutusu dahamı iyi ..?
Civic i stock kullanmadigmdan bilmiyorum stockunu ama 17jant+5cm eichbachla süper yol tutuyor bence. İkisini d stock düşündüğün zaman yakıt ve performans hariç kiyasladiginda konfor-yol tutus vs artı ve eksileri ne olur? Bı de sadece chiple megane ne kadara kadar çıkabiliyor. Yeni araba alicaz belki aklımda leon vardı ama chiple güzel sonuclar alabiliyorsak bu zamanda en iyisi megane civic çok yakıyor maalesef..

redbaron
17-02-2010, 19:22
Megane in yol tutusu dahamı iyi ..?
Civic i stock kullanmadigmdan bilmiyorum stockunu ama 17jant+5cm eichbachla süper yol tutuyor bence. İkisini d stock düşündüğün zaman yakıt ve performans hariç kiyasladiginda konfor-yol tutus vs artı ve eksileri ne olur? Bı de sadece chiple megane ne kadara kadar çıkabiliyor. Yeni araba alicaz belki aklımda leon vardı ama chiple güzel sonuclar alabiliyorsak bu zamanda en iyisi megane civic çok yakıyor maalesef..

civic arkadaşta vardı çok kullandım sürüş hissi gerçekten çok iyi evet otomatik şanzımanı düzden baya bir fazla yakıyor.yol tutuşu bence civic in pek iyi değil arkadan itiş gibi sert virajda hemen götü bırakıyor:D yeni megane iyi hoşta arka kısmı çok dar tavan çok basık,kafam çarptı o bakımdan hiç beğenmedim arkada sıkıldım boğuldum resmen

redbaron
17-02-2010, 19:34
Hmm
Astra Hb düşünebilirsiniz yeni kasası çıktı ama astra classicler gibi üretimi dewam edecekmiş uzun süre
1.3CDTI 90hp Astra Hb Cosmo+cam tavanli modeli düşünebilirsin kuzeminde var bi-xenon dan tut deri döşeme vs donanımı ici disi çok güzel ve en önemlisi bu paraya alacağın en sağlam ve ekonomik vede donanımlı araç eksi olan tek yönü performansı ama o motora ve O kiloya(1340kg) olmasına rağmen gene güzel gidiyor 0-100 13.2 yazıyor ama biz 12.5 ölçtük ve top speed de 172 yazıyo ama 205 gördük hafif eğimde kuzen de motoru ii açtı hayvan :D

evet fabrika verilerinin üstüne çıkabiliyor araç fiestada düz yolda 190 yapıyordu.fabrika verisi 165mi ne. astra easytronik mi? km si kaç ayrıca? 20bin kmden fazla düşünmüyoruz.ayrıca tam otomatik yok galiba astra easytronikse aman almayayım aynı hatayı bir daha yapmam:D

ocean0636
17-02-2010, 19:34

civic arkadaşta vardı çok kullandım sürüş hissi gerçekten çok iyi evet otomatik şanzımanı düzden baya bir fazla yakıyor.yol tutuşu bence civic in pek iyi değil arkadan itiş gibi sert virajda hemen götü bırakıyor:D yeni megane iyi hoşta arka kısmı çok dar tavan çok basık,kafam çarptı o bakımdan hiç beğenmedim arkada sıkıldım boğuldum resmen

Otomatiklerini bırak f1 falan hikaye çok yakıyor ve gitmiyor. 1.3 yaris geçiyor duşun artık..
Alla alla Asıri sert manevralar haricinde kolay kolay götünü salmiyo benimki ama belki de orj i öyledir suanda çok memnunum. Ewt meganin arkası rocco gibi çok dar..
Önceki postumda yazmıştım astra h ye de bir bak ici dısı falan çok güzel..

ocean0636
17-02-2010, 19:38
evet fabrika verilerinin üstüne çıkabiliyor araç fiestada düz yolda 190 yapıyordu.fabrika verisi 165mi ne. astra easytronik mi? km si kaç ayrıca? 20bin kmden fazla düşünmüyoruz.ayrıca tam otomatik yok galiba astra easytronikse aman almayayım aynı hatayı bir daha yapmam:D

Yok yaw düz vites. Kuzendeki 2008 model makyajlilarin 65.000de. Arabanın anasını s..kiyo resmen :D ama tık yok..
Bahsettigim en full 1.3CDTİ HB cosmo cam tavanli metalik renk 42 ye aldık biz şimdide Ayni fiyatlardadir 40 civarı..

redbaron
17-02-2010, 19:56
Otomatiklerini bırak f1 falan hikaye çok yakıyor ve gitmiyor. 1.3 yaris geçiyor duşun artık..
Alla alla Asıri sert manevralar haricinde kolay kolay götünü salmiyo benimki ama belki de orj i öyledir suanda çok memnunum. Ewt meganin arkası rocco gibi çok dar..

kendime bakmıyorumki araç anneme o yüzden otomatik şart.stock civic virajlarda götü kolay bırakıyor espsiz olnlar.sende yay fln varsa bırakmaz tabi yol tutuşu inanılmaz etkiliyor.

ocean0636
17-02-2010, 21:01
kendime bakmıyorumki araç anneme o yüzden otomatik şart.stock civic virajlarda götü kolay bırakıyor espsiz olnlar.sende yay fln varsa bırakmaz tabi yol tutuşu inanılmaz etkiliyor.

Yenilerin hepsinde vsa standart artık. Vsa her tekere bağımsız fren ve gaz uyguluyor yani
VSA=ASR+ESP

Ludacris
17-02-2010, 22:00

yaris micra ? küçük derseniz bence eski yeni kasa astra düşünün en mantıklsı o olacaktır
yeni megane ler eminim sorunludur :D alışkanlık yaptı renault bunu kanımca.
A serisi var mercedeste minicik oda yani aksi bi durum yoksa ufak bi araç seçmeniz mantıklı olucaktır.

uygarr
17-02-2010, 22:07
2007 Mercedes Benz B150 de anneye çok yakışır bi onlarada bak istersen

Dou
17-02-2010, 22:35

Yok artık o kadar da değil, Focus TDCI 110'luk ile deneme yaptık biz, her koşulda kafa kafaya gidiyor. Ben tek kişi Focus 2 kişiyken 4. viteste ben, iki araçta 2 kişiyken Focus 4. vitesten sonra öne geçiyor (4. vites dediğim de 180 den sonra falan). Gerçi ben vitek açmadan başlamadım klasik Hondacı tripleriyle :hahaha:

O kadar da olsun artık ben tutunabileceğini bile düşünmüyordum ihtimal vermiyordum. Benim aracım otomatik Premium ve daha 2500'de. 30.000 km deki arkadaşımın arabasını kullandığımda arada çok fark vardı daha da iyi gidiyordu.

Bir de şu var, vites oranları ayı gibi uzun otomatiklerin, manuellerin nasıl acaba?. Özellikle baktım 207 km/h ile giderken 4. vites 5300-5400 devir, 5 vites 4500 civarı devirlerde gidiyor.

Evet bu arada Megane Coupe (HB için bilmiyorum kullanmadım belki daha yumuşaktır), Civic'in standardından çok daha iyi yol tutuyor. Civic daha "konforlu" kalıyor ama baya rahat araç.

ocean0636
17-02-2010, 23:12
Yok artık o kadar da değil, Focus TDCI 110'luk ile deneme yaptık biz, her koşulda kafa kafaya gidiyor. Ben tek kişi Focus 2 kişiyken 4. viteste ben, iki araçta 2 kişiyken Focus 4. vitesten sonra öne geçiyor (4. vites dediğim de 180 den sonra falan). Gerçi ben vitek açmadan başlamadım klasik Hondacı tripleriyle :hahaha:

O kadar da olsun artık ben tutunabileceğini bile düşünmüyordum ihtimal vermiyordum. Benim aracım otomatik Premium ve daha 2500'de. 30.000 km deki arkadaşımın arabasını kullandığımda arada çok fark vardı daha da iyi gidiyordu.

Bir de şu var, vites oranları ayı gibi uzun otomatiklerin, manuellerin nasıl acaba?. Özellikle baktım 207 km/h ile giderken 4. vites 5300-5400 devir, 5 vites 4500 civarı devirlerde gidiyor.

Evet bu arada Megane Coupe (HB için bilmiyorum kullanmadım belki daha yumuşaktır), Civic'in standardından çok daha iyi yol tutuyor. Civic daha "konforlu" kalıyor ama baya rahat araç.
Yaw burda benim arkadasta yaris var hyvan gibi gidiyor 1.6tdci 109luk focusum vardı rahat geçiyordu beni oda ankaradayken otm bı civicle denemiş 3-4 boy gecmis otm-manuel aynı saniodu çok kaale almadı beni ama 210 a kasar basınca bı 20 boy yedi heralde aynada gozukmuyordu :D. Gene aynı arkadasın 2.0 136hp lik 98 vectra ile denedik dragda yarım boy falan gecebiliyor beni kafa çıkarıyor yani roll de ise 2 boy.
Hocam sen naptin 4.vites 207km ile 5300rpm diosun saka mı bu ? Ben 4. Vites 186 da kesiciye giriyorum. 5. Vites 211 de de 5000rpm de oluyorum.
Bu denemelerin hepsinde aem shortram,51 düz boru ve megan son susturucum vardı
Aracım 10.500km de 2010 preminium motoru güzel açılmış :D

Dou
17-02-2010, 23:55
Otomatiklerin vites oranı çok fena çok :) Resmen uzun yol odaklı tasarlamışlar ama mokunu çıkarmışlar. Şaka değil gerçek 207 den fazla basamadım sanırım motor daha tam açılmadı ondandır devir aralığı da bu civarlardaydı :)

Çok konforlu bir araç ama, tatlı-tatlı cruising şeklinde gezmek hoşuma gidiyor zaten bassanda gitmiyormuş hissi verdiği için çok kasmıyorum :)

Bir de ekleyeyim, otobanda sabit sürat gidince acayip az yakıyor, sürekli düşük devir gidiyorsun çünkü. Yalan olmasın 5. viteste 3000 devirde 140'la gidebiliyorsun. Ama hızlanma yaparsan, şehir içi çok kullanırsan direk 10.0+ lt. Benzin aldıktan sonra kadranı sıfırlamaya korkuyorum ne yalan söyleyeyim :D

ocean0636
18-02-2010, 07:01
Valla şaskınlıktan olan surat ifademi görsen gülmekten ölürsün :D
uzun olduğunu biliodum ama bu kadarda beklemiodum.
Ben 5. Vites 90 da 2500rpm civarlarında falanım criuse ile gercekten az yakıyor ama filtre egzoz olunca sanki altımızda k20 var gibi sıka sıka gidiyorum:D yani tepkileri gee hoşuma gidiyor fakat frenleri berbat :( yaza komple elden gecircem artık:). Gerçi polis amcalar egzozu sokturdu ama olsun yaz gelio Cai de yeter bana :D

redbaron
18-02-2010, 23:58
Ben 5. Vites 90 da 2500rpm civarlarında falanım criuse ile gercekten az yakıyor ama filtre egzoz olunca sanki altımızda k20 var gibi sıka sıka gidiyorum:D yani tepkileri gee hoşuma gidiyor fakat frenleri berbat :( yaza komple elden gecircem artık:). Gerçi polis amcalar egzozu sokturdu ama olsun yaz gelio Cai de yeter bana :D

vites oranların o kadarda uzun deil:P senden uzun bizim jip var.1. viteste 90 , 5 viteste 3000dd de 175km de hız limitörüne giriyor:D 6500 çeviriyor

ocean0636
19-02-2010, 00:13
vites oranların o kadarda uzun deil:P senden uzun bizim jip var.1. viteste 90 , 5 viteste 3000dd de 175km de hız limitörüne giriyor:D 6500 çeviriyor

Yok benimki düz otm. Ler çok uzun..
Valla jip Uzun olabilir anliyormda ayni motor. Sahip b aracı otm ve düz bu kadar farketmesi saçma bence gereksiz bı detay :D.
Fab. Verisi olarakbile düzlerin 0-100 10.3sn otm.ise 12.5 Sn. Otm nasıldır bilmiyorum ama 0-100uben 9.8 ölçtüm. Filtre egzoz varken.

Dou
19-02-2010, 00:59

Bugün dikkat ettim, 90'la giderken 1800 devir oluyor 5. vites. Yakıt tüketimi de yol bilgisayarını sıfırlayınca 4.5 litrelerde geziyor bu devirde.

2000 devirde 100 sanırsam (tam hatırlamıyorum belki 102 falandır),

2500 devirde 120

3000 devirde 140 diye gidiyor :)

1.6 bir araç için aşırı uzun, eski aracım 3.2 litre v6 idi o bile bu kadar uzun oranlı şanzımana sahip değildi. Tamam otomatik-sedan bir araç = uzun yol odaklı kullanım = uzun vites oranları gerekir fakat bir yere kadar.

Gerçi açık söyleyeyim, X ten Y ye dertsiz tasasız götürsün diye kullandığım için pek takmıyorum. Konforundan falan son derece memnunum.

Frenleri öyle aman aman deneme fırsatım olmadı açık söyleyeyim, ama "ulan durmuyo" dediğim bir an olmadı. Gerçi adapazarında üretilen Honda'lardan korkmak lazım yerli City de aynı şekilde durmuyor :hahaha:

TarikS
19-02-2010, 01:20
1.6 bir araç için aşırı uzun, eski aracım 3.2 litre v6 idi o bile bu kadar uzun oranlı şanzımana sahip değildi. Tamam otomatik-sedan bir araç = uzun yol odaklı kullanım = uzun vites oranları gerekir fakat bir yere kadar.

:

seninki W210'du sanirim da W211 E320'de 3bin devirde 150 ile falan gidiyorum.. tam rakam olmasa da o civarda :) sanziman cok uzun bence, 2-100, 3-165, 4-220 falan :D

Dou
19-02-2010, 01:23
Evet W210 du benimki,

Şanzıman motor yazılım herşey aynı zaten W211 de kullanılan 112 motor ile (egzoz haricinde son susturucu farklı)

hatırladığım kadarıyla tam 90 la giderken 2000 devir, tam 120 ile giderken 2500 devir, dediğiniz gibi 3000 devirde de 150 km civarı bir şey çıkıyor.

Ama aradaki fark, Civic 6900 küsür çeviriyor, m112 motorlar 6200 de tıkanıyor :D

TarikS
19-02-2010, 01:29
Ama aradaki fark, Civic 6900 küsür çeviriyor, m112 motorlar 6200 de tıkanıyor :D

Evet o da var, haklisin.. :D

Dou
19-02-2010, 01:31
seninki W210'du sanirim da W211 E320'de 3bin devirde 150 ile falan gidiyorum.. tam rakam olmasa da o civarda :) sanziman cok uzun bence, 2-100, 3-165, 4-220 falan :D

Burayı yeni gördüm ekleme yapayım,

Uzun olması son derece normal çünkü E segmenti bir araç.

Bir de m112 motorlarda tork bandı çok sağlam bir atmosferik motordan beklenmeyecek derecede. 2000 ile 5000 devir arası %90 torku verebiliyor. 2600 ile 4800 devir arası %100 315 nm torkla ilerleyebiliyorsun. Bu sebepten pek sıkıntı yaratmıyor şanzıman oranının uzun olması.

Bir de kasa itibariyle kısa şanzıman kullanım amacına pek uymazdı diye düşünüyorum. Düşünsenize 160 ile gidiyorsunuz 4000-4500 devirde mesela? Hem deli gibi yakar hem de yüksek hacimli düşük devir çeviren bir aracın ruhuna aykırı olur :D

Ayrıca beğenmediğiniz şanzımanın birebir aynısı SL65 de kullanılıyor :D (E 200 k ların aksine), 1000 nm ye kadar dayanıklıdır kendileri ve genel yapı itibariyle taş gibi sağlamdır :D Ben 220.000 de sattım sadece 60.000 km de bir şanzıman yağını değiştirdim, daha bir bu kadar NET giderdi.

Dipnot : 4. vites 238-239 gibi bitiyordu yanlış hatırlamıyorsam.

TarikS
19-02-2010, 01:37
Burayı yeni gördüm ekleme yapayım,

Uzun olması son derece normal çünkü E segmenti bir araç.

Bir de m112 motorlarda tork bandı çok sağlam bir atmosferik motordan beklenmeyecek derecede. 2600 ile 5000 devir arası %90 torku verebiliyor. 2600 ile 4800 devir arası %100 315 nm torkla ilerleyebiliyorsun. Bu sebepten pek sıkıntı yaratmıyor şanzıman oranının uzun olması.

Benim hatirladigim kitapcik verisi max torrk %100 olarak 3000-4800 arasiydi..2600'de %90 veriyordur.. detaylarrrr :D

Bir de kasa itibariyle kısa şanzıman kullanım amacına pek uymazdı diye düşünüyorum. Düşünsenize 160 ile gidiyorsunuz 4000-4500 devirde mesela? Hem deli gibi yakar hem de yüksek hacimli düşük devir çeviren bir aracın ruhuna aykırı olur :D

6. vites lazim i$te o yuzden :D ilk 5 motorun hakkini verecek, 6'ya atinca ölsün bitsin problem degil :)

Ayrıca beğenmediğiniz şanzımanın birebir aynısı SL65 de kullanılıyor, 1000 nm ye kadar dayanıklıdır kendileri :D

Dipnot : 4. vites 238-239 gibi bitiyordu yanlış hatırlamıyorsam.

SL65'e de yazik, daha iyi performans verebilir 7 ileri guzel kisa bi sanziman olsa :p Ama Mercedes konforu bozulur, olmaz :hahaha:

Daha sadece 1 kere 240 gordum onda da vitesi hatirlamiyorum zaten, dogrudur oyle diyorsan.. :)

C segmentinden E segmentine de kaydik bir guzel, konu sahibinden ozur dilerim :o :)

Dou
19-02-2010, 01:43
O şanzıman ilk çıktığında 6 ileri manuel bile yoktu sanırım :hahaha:

O torku kaldırabilecek şanzıman henüz üretemedikleri için mecburiyetten senelerdir SL65 de aynı şanzımanı kullanıyorlar. 7g-tronic çatır çutur kırılır mazallah :) Tabi son derece kötü bir olay, talihsizlik o şanzımanı bir AMG araçta görmek. :hahaha:

Mercedes kullanıcı profili teknikten çok sorunsuzluk-sağlamlık konularına önem verdiği için her ne kadar teknik bakımdan dezavantaj olsa da beğeni kazanmış bir şanzıman - en azından beklentileri karşılayabildi senelerce.

Ha bir gerçek var, performanslı kullanım için son derece uygunsuz, kafası bozuldummu sürücü tepkilerine "noluyo lan yavaş" diye tepki verebilen - daha doğrusu tepkisiz kalan bir şanzıman :)

ocean0636
19-02-2010, 10:20
Hmm hakikaten otm ler çok uzun yauw.. Ben düz alabilmek için sunrooftan vazgeçtim :) Çok şükür benimkinden fren hariç bı şikayetim yok memnunum :). Frenler konusundada zor durumda 2 defa kaldım çarpmamak için El frenini çektim 1-2 **** kaydı vsa devreye girdi birazda ben yardım ettim zar zor durduk :D. Ama şartttt yaza komple frenlerine bi el aticam bu ne yaa arkadasın 2004 yaris i sürdüm yemin ediyorum daha iyi duruyo onun fren mesafesi 100m de 38mis bizimkine bak 41 kusur yuhhhhhh ya :D Honda az daha kassa Şahin daha kolay dururmuş bundan heralde:hahaha: :D