Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : aynı şehirde plaka değişimi ANKARA

maxpower
18-02-2010, 19:43
Bugün 06 KA XXXX plakalı bir araç aldık. Sahibi Keçiörende oturduğu için araç Keçiören trafik şubesine kayıtlı ve plaka o şubenin serisinden alınmış.

Yarın noterde adresimizi Çankaya olarak verdiğimiz zaman plakanın değişmesi şart mı? Yoksa bu bizim isteğimize göre olacak bişey mi?

Eğer olurda değiştirirsek masrafımız yaklaşık ne olur? (2adet ruhsat yaprağı, 2plakadan başka??)

yarın notere gideceğiz, biraz acil. bilen arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim:)

TolgaEsentepe
18-02-2010, 19:46
aynı şehir içinde plaka değiştirme zorunluluğumu getirildi semte göre :)

gerekmemesi lazım ama yeni kararlar alındıysa bilemiyorum :)

maxpower
18-02-2010, 20:00
bu şubelere ayrıldıktan sonra getirildi diye bişeyler duydum da onun için sordum tolga :)

delsolemrah
18-02-2010, 20:01
pilaka deyişicek noter ücreti farklı şehir olunca 45 tl pilaka deyişminde sıgorta yapılıcak ben toplam muameleciye 500 tl kaptırdım :D

dixi
18-02-2010, 20:01
ben duymadım bi sorun olacağını sanmıyorum

Alican
18-02-2010, 20:09
500 liran gider kardeş bende şimdi aynı işlemi yapıcam aracıma. Bir arkadaşıma satıp tekrar üzerime alıcam yeni plakamla istersen yapıcak arkadaşın numarasını veriyim yardımcı olucakdır sanada.

0554 469 50 73 burak

gökhan
18-02-2010, 20:10
mernis kayıtlarınızda adres neresi görünüyorsa noter otomatik olarak o adresi yazacak. sizin vereceğiniz adres önemli değil. eğer ankara ili sınırlarında adres çıkacarsa plakanın değişeceğini zannetmiyorum.
değişirse noter 47,5 lira(bu her halükarda verilecek)+2 yaprak ruhsat 120 lira+ 2 plaka 25 lira+ şoförler odasından alınacak dosya ücreti yaklaşık 25 lira+ trafik sigortası (ankara da nekadar bilmiyorum.)
daha yeni yaptırdım ordan biliyorum.

Onuralp
18-02-2010, 20:11
Aynı plakayla kullanacaksınız. Ya da; illa başka 06 olsun diyorsanız aracı Çubuk'ta, Kazan'da veya Polatlı'da oturan birinin üzerine alacaksınız plakamı değiştirmek istiyorum diyecek o kişi değiştirecek. Sonra da siz aracı geri alacaksınız emniyetten beğendiğiniz plakayı takacaksınız. Yine de bir sorun derim araç K.Ören'den gelme değiştirebiliyormuyuz diye. Değiştirmek istemezsenizde böyle binebilirsiniz diye biliyorum ben.

maxpower
22-02-2010, 11:41
500 liran gider kardeş bende şimdi aynı işlemi yapıcam aracıma. Bir arkadaşıma satıp tekrar üzerime alıcam yeni plakamla istersen yapıcak arkadaşın numarasını veriyim yardımcı olucakdır sanada.

0554 469 50 73 burak

konuştum arkadaşla çok saol.

maxpower
22-02-2010, 11:42
belki işine yarayan olur anlatayım.

araç farklı şubeye kayıtlı olduğu için ruhsatı değiştirirken plakayı değiştirebiliyormuşuz. bu tamamen alıcının isteğine beğlı. ekstra masraf olarak ruhsatın 2. yaprağı değişecek ve yeni plaka bastırılacak

ecthelion
22-02-2010, 12:11
pilaka deyişicek noter ücreti farklı şehir olunca 45 tl pilaka deyişminde sıgorta yapılıcak ben toplam muameleciye 500 tl kaptırdım :D

kardeş sana iyi çakmışlar

Orhan
22-02-2010, 12:21
ne yaparsan yap plaka değişecek kaydını keçiörene taşırsan ancak plaka aynı kalır

ArMy
25-02-2010, 16:40
Aynı ilçedeki bir aracın alım satımında keyfi intden seçtiğimiz plakayı alabiliyormuyuz peki ?

Emre D.
25-02-2010, 18:03
burası türkiye... plaka 06 D.. .. olsun die gölbaşı göstermiştim adresi ilçe emniyet yerine merkezden alınmış galiba 06 bj plaka :D:D

oğuzk
26-02-2010, 17:58
Bu nasıl iş ya, amcam 34 plaka araba almış sıralı plaka vermişler seçememiş.

Bundan sonra böyle mi :(

vtc mania
03-03-2010, 14:11
kardesim artık ıkamet ettın yerden farklı bıyere plaka alamıosun.ıllakı ıkamet adresını degısırmen gerekıo.ozamn sorun cozuluo..

ALPER-VNS
03-03-2010, 19:15
ben gölbaşına taşındım.. ikametim oraya geçti bu yeterli midir plaka değişimi için?? bu tek plaka olayı yüzünden plaka değiştirmek zorunda kalıcam gibi.. ömür boyu BE 323 plakayla gezmek istemiyorum çnkü benim için hiçbir anlamı yok :(

ARP
03-03-2010, 19:40
:icon_tup:z
Aynı plakayla kullanacaksınız. Ya da; illa başka 06 olsun diyorsanız aracı Çubuk'ta, Kazan'da veya Polatlı'da oturan birinin üzerine alacaksınız plakamı değiştirmek istiyorum diyecek o kişi değiştirecek. Sonra da siz aracı geri alacaksınız emniyetten beğendiğiniz plakayı takacaksınız. Yine de bir sorun derim araç K.Ören'den gelme değiştirebiliyormuyuz diye. Değiştirmek istemezsenizde böyle binebilirsiniz diye biliyorum ben.

:icon_tup::icon_tup::icon_tup:

semprimena
03-03-2010, 19:58
Aynı işlemi ben yaptırdım ama yaklaşık on sene oluyor araç plakası fb idi şansıma, ist. dışı ilçelerden birine ikamet aldırıp değiştirmiştim. valilik özel idaresine bağlı bir yerde ikamet etmiyorsanız plaka değişmiyordu o zamanlar.

capreolus
03-03-2010, 23:47
mernis kayıtlarınızda adres neresi görünüyorsa noter otomatik olarak o adresi yazacak. sizin vereceğiniz adres önemli değil.

Arkadaşlar bugun başıma gelen komik bir o kadar da yuh dedirtecek olayı paylaşmak istiyorum: Ben Kıbrıs'ta geçici görevle çalışan bir T.C. memuruyum. Yeni bir araç satın aldım. Babama da KKTC deki TC Büyükelçiliğindenki Noterden vekalet çıkartıp aracı üzerime aldırmak istedim. Bu arada ikametgaım falan herşeyim izmir'de. Babam izmir'de notere gidiyor, sisteme bakıyorlar ki benim adresim yani ikametim KKTC olmuş! Benim KKTC de yaptığım tek resmi kayıt işi noterden vekalet almaktır onuda belirteyim. Neyse nasıl olur biter araştırılıyor, sonuç: ikamet KKTC ye kayıtlı araç oradan alınacak ve plaka oradan çıkarılacak! Tabi bunları söyleyen görevlilerimiz KKTC nin ayrı bir devlet olduğunda falan haberi yok, görevliyi geçtim mernis midir ne karın ağrısıdır onunda haberi yok galiba :D Sonuç olarak tekrar ikametimi izmir e aldırmak istediğimde ise memurların başına bela olan yeni bir uygulama ile karşılaştım. O da yetki cezası. Yani ben KKTC yim ya adama derdimi anlattım adam ben o işi yaparsam ve ortaya çıkarsa(benim izmirde bir süre olmadığım ortaya çıkarsa) 600kusur TL ceza alacakmış :S Zaten memurlara zar zor iş yaptırıyorduk artık hiç iş yapmazlar bu kanuna dayanarak. Sonuç olarak ben işimi yaptıramadım. Aracımın satış işi askıda beklemekte. Bakalım yarın olsun tekrar büyükelçilik yollarında çareler arayacağız. Benim anlamadığım yeni bir sisteme geçiyorsun eyvallah da bu sistem vatandaşına kolaylık getirmeli ve sen uygulamaya geçmeden önce yaşanacak tüm aksaklıkları tespit edip gidermen gerekli. Nasıl bir zihniyetle idare ediliyoruz kınıyorum...

TünayK
04-03-2010, 00:01
ben gölbaşına taşındım.. ikametim oraya geçti bu yeterli midir plaka değişimi için?? bu tek plaka olayı yüzünden plaka değiştirmek zorunda kalıcam gibi.. ömür boyu BE 323 plakayla gezmek istemiyorum çnkü benim için hiçbir anlamı yok :(

BE= Balık et... bu bırı ısaret neo,aslında zayıf kız dıye bıse yok...

ALPER-VNS
04-03-2010, 01:38
BE= Balık et... bu bırı ısaret neo,aslında zayıf kız dıye bıse yok...

ben 60 kiloyum la napim balık etini :D

yada bi BEgüm falan bulmak lazım ::icon_wack

CasabLanca
04-03-2010, 01:40
Etimesgut birimide farklı akılda bulunsun arkadaşlar ET veya EU plaka çıkıyor

playhard
13-01-2015, 18:29
Son durum nedir ? Merkez ilçeler arası plaka değişebiliyormu yoksa illa çubuk kalecik polatlı vs mi olması lazım?

tuzemen
13-01-2015, 18:30
merkez ilçeler arası değişmiyor.kendi aracımda yaşadım.eğer siz merkez ilçelerdeyseniz araç etimesgut çubuk vs. de kayıtlıysa veya durum tam tersiyse değiştirebiliyorsunuz.

playhard
13-01-2015, 19:36
merkez ilçeler arası değişmiyor.kendi aracımda yaşadım.eğer siz merkez ilçelerdeyseniz araç etimesgut çubuk vs. de kayıtlıysa veya durum tam tersiyse değiştirebiliyorsunuz.
Saol cevap için.