Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Trafik cezasına itiraz ?

Chatin
19-02-2010, 18:38
21 ekim 2009 tarihinde kesilmiş ve bugün tebliğ olmuş bir cezaya itiraz hakkımız var mıydı ? yanlış bilmiyorsam kesim işleminden max 2 hafta sonra postaya verilmesi lazımdı. ama 15 şubat görünüyor postaya veriliş tarihi olarak. yani aradan nerede ise 4 ay geçmiş !

Ki ben arabada nerede ise hiç kulağıma tutarak telefonla konuşmam. BT kulaklık var istemesemde otomatik bağlanır yani. Buna bir itiraz hakkımız var mı ?

Edit: Telefonla konuşmanın cezası 61 tl imiş bu arada.

Chatin
19-02-2010, 19:43
http://forum.grandepuntotr.com/serbest-kursu/824-%3D%3D-supriz-trafik-cezasi-nasil-iptal-edilir-%3D%3D.html

adresinden alıntıdır.

Kesilen cezanın iptali için trafık mahkemesıne başvurmanız gereklı onunda dosya masrafı falan var...

Evinize gelen trafik ceza makbuzunuz telim aldıktan sonra ilk bakmanız gereken şey tarihidir ne zaman CEZA YAZILMIŞ İSE 7 (YEDİ) GÜN İÇERİSİNDE SİZE TEBLİĞ yani imzayla teslim edilmesi gerekir eğer bu süre geçmiş ise yani 15 gün sonra eve ceza makbuzu gelirse aşağıda vereceğim dilekçe örneğini doldurarak trafik mahkemesine başvuruyorsunuz ve yasal olarak cezanız İPTAL ediliyor...

............. TRAFİK MAHKEMESİ SAYIN HAKİMLİĞİNE

İTİRAZ EDEN:
ADRESİ :
KONUSU :Trafik Ceza Tutanağına İtiraz

AÇIKLAMALAR:
1-Şahsıma ait ................. tescil plakalı araca ilişkin olarak bilgim dışında ............. günü itibariyle trafik ceza tutanağı düzenlenmiş, bu ceza tutanağı ............tarihinde tarafıma tebliğ edilmiştir.

2-Karayolları Trafik Yönetmeliğinin 166 ncı maddesine göre“Tescil plakasına göre tanzim edilen tutanaklar “Trafik Para Cezalarının Tahsilinde ve Takibinde Uygulanacak Esas ve Usuller ile Kullanılacak Belgeler Hakkında Yönetmeliği"nin 10, 11 ve 12 nci maddelerinde belirtilen esas ve usullere göre takip ve tahsil edilir”.

" Trafik Para Cezalarının Tahsilinde ve Takibinde Uygulanacak Esas ve Usuller ile Kullanılacak Belgeler Hakkında Yönetmeliği"nin 10/a maddesine göre, “Aracın kayıtlı olduğu kuruluştan arşiv kayıtlarına göre araç sahibi veya işleteni tespit edilerek (birden fazla ise ilk sıradaki) tutanağın boş kalan yerleri doldurularak ilgiliye 7201 sayılı Tebligat Kanunu hükümleri uyarınca tebliğ edilir ve tutanağın bir nüshası takip ve tahsil için ilgili mal sandığına gönderilir. Tebligat işlemine yedi iş günü içinde başlanır. Yapılan tebligatta bu şekilde uygulanan cezalar için, tebliğ tarihinden itibaren yedi gün içinde yetkili mahkemeye itiraz edebilecekleri belirtilir. İtiraz, ödemeyi ve ödeme ile ilgili süreyi durdurur. Ancak itiraz üzerine verilen kararlar kesindir”.

Tarafıma yasal süre aşıldıktan sonra tebligat yapılmış olup, bu durum yönetmelik hükümlerine aykırıdır. Bu nedenle ceza tutanağının iptali gerekmektedir.

İSTEM VE SONUÇ: Yukarıda izah olunan nedenlerden dolayı dava konusu trafik ceza tutanağının iptalene karar verilmesini saygılarımla arz ve talep ederim.

İtiraz Eden
İmza

Trafik Mahkemesinin olmadığı yerlerde Sulh Ceza Mahkemesi Bakıyor.
Yani ceza kesim tarihinden 14 sonrasına kadar tebliğ edilmemiş cezalar geçersiz oluyor.

pazartesi itirazda bulunacağım. sonuçları yazarım.

daha önce itiraz eden oldu mu ?

Killah
19-02-2010, 20:32
bence bu kadar uğraşmaya değer mi diye düşünmek lazım, mahkeme masrafları vs. vs. benim yaklaşık 30 tane cezam var ödemedim hiç birisini en güzeli :p 2 sene önce yedigimiz ceza hala duruyor, hani 25/04/09 da yediğim ceza daha yeni gelmiş itiraz etmek yerine ödemem olur biter.

MeRtCaN
19-02-2010, 20:38
ben gittim bi kere itiraz eteme uğrşamadım sonra gidip ödedim D:

hak_on
19-02-2010, 20:48
3-4 tane radarım vardı hiç birini odemedim.cıkmıyor bile hiç bi sekilde.vize ve arac satısında bile cıkmadı :D

Chatin
19-02-2010, 21:29
mahkeme masrafları ne kadar tutuyor bilmiyorum ama mahkemeyi kazanırsam o ücretler iade ediliyor onu biliyorum.

ve tabi şu var.bu paranın yarısı bize haksız yere baskı yapan, iş adamları elinde cep polisin onunden gecerken onlara ceza yazmayan polis teşkilatını koruma vakfına gideceğine, bize adalet veren bir kuruma gitmesini yeğlerim.

Frid
19-02-2010, 21:46
bence bu kadar uğraşmaya değer mi diye düşünmek lazım, mahkeme masrafları vs. vs. benim yaklaşık 30 tane cezam var ödemedim hiç birisini en güzeli :p 2 sene önce yedigimiz ceza hala duruyor, hani 25/04/09 da yediğim ceza daha yeni gelmiş itiraz etmek yerine ödemem olur biter.

3-4 tane radarım vardı hiç birini odemedim.cıkmıyor bile hiç bi sekilde.vize ve arac satısında bile cıkmadı :D

bir gün umadıgınız yerde umadıgınız bir şekilde size döner hemde misli ile.

ef186
19-02-2010, 21:46
komedinin önde gideni dün elime ceza geldi (köprü ve otoban geçiş ücreti) yeni :D

10.10.2005
03.12.2005
28.02.2006

Tarihli :D

Şimdi ben ödemesem 15 gun içinde mahkeme yoluna gitsem ödemeden kurtarırmıyım acaba ?

Chatin
19-02-2010, 21:51
15 günü kat be kat geçmiş. bence kesin itiraz edin. niye ?

- bu borç varken muayene olmuyor. ekrana yansıyor artık bunlar.
- kimse bu paraları lotodan kazanmıyor.
- bu keyfe keder işler belki son bulur. belki işte. umut.

FUA
19-02-2010, 22:16
iki gun once tam m.koyden ciktim biraz ilerledim telefon caldı kulagima goturmemle motorlu emniyet seridinin olmadıgı yerde saga cektirtti yanımdan vızır vızır arabalar gecerken... ceza yazdi 61 ytl sesimi cıkarmadım bide bana 25 puan yazdım sana 50 puanın oldu radara girersen alırlar filan muhabbeti yapti...konu hazır acılmısten beni kafayami aldi yoksa hakkaten 25 puanmi cezasi?bu arada tutanakta ceza puani yazmıyor...

SONE-R
19-02-2010, 22:19
çetin cezayı ödeme gitsin... bana da alakasız bir yerde ceza gelmişti.. büyük ihtimalle trafik müfettişi birisi yazmıştı.. ödemedim...

ouzs
19-02-2010, 22:24
iki gun once tam m.koyden ciktim biraz ilerledim telefon caldı kulagima goturmemle motorlu emniyet seridinin olmadıgı yerde saga cektirtti yanımdan vızır vızır arabalar gecerken... ceza yazdi 61 ytl sesimi cıkarmadım bide bana 25 puan yazdım sana 50 puanın oldu radara girersen alırlar filan muhabbeti yapti...konu hazır acılmısten beni kafayami aldi yoksa hakkaten 25 puanmi cezasi?bu arada tutanakta ceza puani yazmıyor...

Polis ceza yazmak için senin cebi çaldırmış sen kulğına götürünce yakalamış sanrım. :P şaka bi yana ödemek gerek borçları gerçekten. muayenede sorun olmasa bile mutlaka başka yerde başka şeklde bizden ya da çevremizden çıkabilir bunun acısı..ilahi adalet.her ne kadar saçma sapan emniyet kuralları canımızı sıksada ödeyip kurtulmak en iyisi. daha dkkatli olmak lazım. Çetinim ÖDE GİTSİN GARDAŞ. :D

FUA
19-02-2010, 22:29
Polis ceza yazmak için senin cebi çaldırmış sen kulğına götürünce yakalamış sanrım. :P şaka bi yana ödemek gerek borçları gerçekten. muayenede sorun olmasa bile mutlaka başka yerde başka şeklde bizden ya da çevremizden çıkabilir bunun acısı..ilahi adalet.her ne kadar saçma sapan emniyet kuralları canımızı sıksada ödeyip kurtulmak en iyisi. daha dkkatli olmak lazım. Çetinim ÖDE GİTSİN GARDAŞ. :D

ben ceza yazmasina bise demedim odeyecez mecbur:) benim sordugum 25 ceza puani varmi hakkaten? arkadasin konusunuda baltaladim ama... bu arada banada eski aracımda plakaya yazilmis 1 senelik park cezasini seve seve odettiler... bu arada bazen bankadan odediginiz cezalar dusmuyor en mantıklısı vergi daireleri...

Chatin
19-02-2010, 22:38
çetin cezayı ödeme gitsin... bana da alakasız bir yerde ceza gelmişti.. büyük ihtimalle trafik müfettişi birisi yazmıştı.. ödemedim...

abi trf denetleme şube mudurlugu diyor kurumunda. unvanı yazmıyor. ama yok anlasınlar papucun pahalı oldugunu ne oyle ode yavrum oldu abi durumları.

oguzun dediği gibi kulaklıgın acma tuşuna falan basarken gordu kesin. şaka degil yani cidden boyle olmuş olabilir.

ouzs
19-02-2010, 22:40
ben ceza yazmasina bise demedim odeyecez mecbur:) benim sordugum 25 ceza puani varmi hakkaten? arkadasin konusunuda baltaladim ama... bu arada banada eski aracımda plakaya yazilmis 1 senelik park cezasini seve seve odettiler... bu arada bazen bankadan odediginiz cezalar dusmuyor en mantıklısı vergi daireleri...

25 puan oluyor mu olmuyor mu bilen vardır umarım. ceza yediğim zamanlar puanın ne olduğunu hiç düşünmeden ödemiştim her birini. benimde aklıma takıldı bak. :beuj:

erkin006
19-02-2010, 22:45
sürekli adrese geliyor benimde...

en yeni 2 gün önce geldi...25.09.2009 da yediğim ceza emniyet kemeri...

yazan yine H.Aydemir bu adamın bana yazdığı 3. ceza...

S.Saka
19-02-2010, 22:46
97 ModeL Pickup aracımız Var geçen kağıt geldi 2002 de köprüden geçmiş 20 tl ceza babam aracı aldığımız adama gitti adam araba istanbula hiç gitmedi diyo bizde ödemedik ***** Burası Türkiye Olur Böyle Vakalar...

Chatin
19-02-2010, 22:48
tebliğ kağıdı karşımda.. ceza puanı boş..

GKS
19-02-2010, 23:01
itiraza hiç gerek yok ödeme çıkmıyor hiçbiri

Chatin
19-02-2010, 23:40
ya bende biriktirdim şu an duvarımda asılı 5 tane ceza var ama işte türkiye burası ne olur ne olmaz hazır boyle bir fırsat varken itiraz ederim.. en azından anlarız işe yarıyor mu yaramıyor mu. olmadı yine odemeyiz ne yapalım.

fakat bu sene muayene icin gittigimde sanırım çalışmayan ogs cihazından dolayı 120 liralık cezayı 195 lira olarak zamlı odemek zorunda kaldım bunu da hatırlatayım.

asıl merak ettiğim bu forumda hic boyle tebliğ suresini aşmış bir cezaya itiraz eden olmadı mı ??

ruudvan
19-02-2010, 23:45
saçmalıgın danıskası kafasına gore ceza yazan polıslerımız var ayda yaklasık 10 tane cezamız kesın vardır babam evde cıldırıyo hepsı mahkemelık arkadaslar aklınızda bulunsun bır mahkeme cezaların reddıne karar verırken baska bır mahkeme odenmesıne karar kılabılıyor bakın arastırın ona gore dava acabılırsınız.

erkin006
19-02-2010, 23:59
avukat arkadaşıma sordum mevzuyu...

şöyleki dilekçeyi doldurup trafik mahkemesine müracat ediyoruz...hakimine göre değişiyormuş olay kimisi ödeyin diyormuş kimisi iptal ediyormuş...denemekde fayda var red edilirse bile bi masrafı olmuyormuş sadece pul mul vs masrafı varmış...

ayda 100 tane başvurumuz oluyorsa bunlardan 50 lisi iptal ediliyor 50 si yatırmak zorunda kalıyor dedi...

ATA156
20-02-2010, 00:19
Banada 6 ay önce kesilen bir geza geldi 3 gün önce. 3 ayrı maddeden toplam 315TL. Aynı yolla pazartesi günü itizraz ediyorum.

TolgaEsentepe
20-02-2010, 00:27
banada ağustos eylül ayının cezaları geliyor :) hatta aynı cezadan 2 tane var elimde şuan. polis hem sileceğe koymuş hemde eve postalatmış sanırım. aynı el yazısı herşeyiyle noktasına kadar aynı 2 ceza ver elimde :D ödemiyorum 6 7 ceza var. İllaki birgün devlet alacak bu paraları ama o zamana kadar faiz maiz biniyorsa binsin yapcak bişey yok :D

ulasoztas1
20-02-2010, 07:19
bana 2006 senesinde yediğim bir ceza geldi 2 ay önce. İşin ilginç kısmı bu zamana kadar böyle bir ceza çıkmıyordu vergi dairesinde nasıl olduysa 4 sene sonra bir anda böyle bir cezam ortaya çıktı.

ATA156
20-02-2010, 12:03
Artık tüm cezalar sisteme giriliyor. Eskiden girilimiyordu. Benimde 2006dan itibaran bütün cezalarım çıkmıştı vize öncesi.

pnrkc
20-02-2010, 12:25
arkadaşlar konuyla ilgisi yok ama söyliyeyim,

cezaların gözükmeme sebebi çuvallarla ceza yazılması ve bunları bilgisayar ortamına aktaracak yeterli sayıda personel olmamasıymış.

geçen gün bir arkadaşım söylemişti.

Yigit-Y
20-02-2010, 12:29
Geçen ay 2000 yılındaki köprü cezası geldi babama faizleri ile 11 liraydı başımın sadakası olsun böyle cezaya can kurban :D

SekoLive
20-02-2010, 12:30
köprü geçiş cezalarını araştırmıştık nezaman gelir diye yazın aradgımzda memur daha 2002 yılındayız demişti size geldikden sonra faiz binmeye başlar henüz elinize gelmemiştir ceza kağıdı diyince bayağa şaşırmıştım.

CasabLanca
21-02-2010, 08:19
cezayı yatırıyorsun daha sonra adliyede trafik mahkemesine gidiyorsun 2 tane var zaten birgün biri birgün diğeri oluyor. ruhsat fotokopi araç sahibi ödediğine dair makbuz dilekçeni veriyorsun daha sonra uygun görülürse paran iade ediliyor yoksa kalıyor. uzun iş yani uğraşmaya değmez ödeme gitsin :D
bana enkada arkadan yazmışlardı 200 tl cezayı ödemeden itiraz ettim itirazım red edildi daha sonra cezayı ödemedim 1 sene oldu

turbo&quattro
21-02-2010, 08:34
Kacak kopru gecis cezasini orada bulunan memur 100tl fazla almisti benden..Duruma hemen uyandim ama o arada makbuz kesildigi icin iptal edemeyecegini soyleyip ancak gidip gorevli mudurden onay alinmasi halinde para iadesi yapilabilecegini soylemisti...

Asil olay sevgili mudurumuzle gorusurken kopmustu...

Mudur - Buyur kardas
Ben - Boyle boyle oldu memur arkadas benden fazla para aldi iademi almam icin sizden bir onay gerekiyormus...
Mudur - He bi dilekce yaz bakam....
Ben - Niye ne dilekcesi?
Mudur - Paranin iadesi icin
Ben - E tamam yazayimda ne yazacagim? Ve hadi yazdim diyelim ondan sonraki prosedur nedir acaba?
Mudur - Incelicez ve parani alman icin seni telefonla arayip buraya cagiricaz..Sonra sana bir evrak verip o evrakla Umraniye vergi dairesine gidip parani alacaksin.
Ben - Peki gercekten arayacaginiza inaniyormusunuz?
Mudur - Evet.
Ben - Seneyemi?
Mudur - 1 ay icinde..
Ben - He ararsiniz bilirim ben...Sadakam olsun.

Sefakoyden babam kalkacak giselere gidecek kavga gurultu o evragi alacak ve sonra Umraniye'ye vergi dairesine gidecek ki oarda kimbilir ne kesintileri yaparlar.Daha sonra tekrar Sefakoy;'e geri donecek..E zaten gitti 100tl...

Itiraz fln etmeyin trafik cezalarina yada edeceksiniz butun salak sacma prosedurlere hazirlikli olun.

cagri-35
21-02-2010, 11:23
arkadaşlar konuyla ilgisi yok ama söyliyeyim,

cezaların gözükmeme sebebi çuvallarla ceza yazılması ve bunları bilgisayar ortamına aktaracak yeterli sayıda personel olmamasıymış.

geçen gün bir arkadaşım söylemişti.

Aynen öyle , vergi dairesinde en son vergimi öderken arkada bildiğiniz 2 personel yanlarında çuval çuval ceza sisteme giriyorlardı.Bildiğiniz çuval içinde 1000 lerce ceza.Gördükten sonra bizimde varmıdır acaba diye espri yaptım memura oda varsa kesin gelir 10 sene sonrada olsa gelir burası Türkiye dedi.Memur bile bunu diyorsa :)

Killah
21-02-2010, 11:31
bir gün umadıgınız yerde umadıgınız bir şekilde size döner hemde misli ile.

inşallah döner de ödemeye bahane çıkar.